طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات

تعداد صفحات: 68 فرمت فایل: word کد فایل: 4233
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع کشاورزی
قیمت قدیم:۱۷,۶۰۰ تومان
قیمت: ۱۳,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات  
    ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی) 80 تن در سال  
           
    موارد کاربرد بعنوان یک ماده ژله کننده گیاهی در صنایع مختلف غذائی ،  
    داروئی ، آرایشی و بهداشتی  
         
    مواد اولیه مصرفی عمده پوست و ضایعات انواع مرکبات مانند لیمو و پرتقال  
    کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم) 5454 تن در سال  
    اشتغال زایی (نفر) 28  
    زمین مورد نیاز (مترمربع) 3500  
      اداری (مترمربع) 60  
    زیربنا تولیدی (مترمربع) 600  
    انبار (مترمربع) 400  
       
      تاسیسات و سایر (مترمربع) 100  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی 320 تن در سال  
    میزان مصرف آب (مترمکعب) 2500  
    برق (کیلو وات ساعت) 576000  
    سالانه یوتیلیتی  
    گازوئیل (مترمکعب) 300  
       
    سرمایه گذاری ارزی (یورو) ---  
    ریالی (میلیون ریال) 14550  
    ثابت طرح  
    مجموع (میلیون ریال) 14550  
       
    محل پیشنهادی اجرای طرح استانهای هرمزگان ، مازندران ، فارس و گلستان  

     

    مقدمه

     

    مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی

     

    انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار

     

    گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار

     

    میگیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات می باشد. این

     

    مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا

     

    محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد

     

    گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز

     

    شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح

     

    برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات

     

    مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند. امید

     

    است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

     

     

    رئوس مطالب

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک (3 -1-2 شماره تعرفه گمرکی

     

    -1-3 شرایط واردات

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -1-8 بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -1-10 معرفی شرایط صادرات

     

    اول: معرفی محصول

     

     

    – 1 – 1 نام و کد محصول (آیسیک (3

    محصول مورد نظر طرح پکتین است . پکتین یک پلیمر اشتقاقی قندی- اسیدی است که از

     

    ساختارهای ژلاتینی گیاهی موجود در میوه جات و سبزیجات استحصال میشود. اهمیت اقتصادی این

     

    محصول به توانایی آن در تشکیل ژل در ترکیب با شکر(قند) و اسید برمی گردد. میزان این ماده در هر

     

    نوع سبزی و یا میوه با توجه به وزن کل آن از 0/1 تا 4 درصد متفاوت میباشد.

     

    سیب و مرکبات عمده ترین منابع غنی از پکتین می باشند. موقعیت اقتصادی این دو محصول نیز به

     

    کشت وفور آنها در مناطق مختلف برمی گردد. ضایعات خشک سیب و هم چنین پوست مرکبات (خشک

     

    و یا تر) به عنوان یکی از محصولات جانبی کارخانجات تولید آبمیوه و آب لیمو بوده و به وفور نیز یافت

     

    میشود.

     

    ساختارهای ژلاتینی در سول های دیواره ای و لایه های درون سلولی میوه جات موجود می باشد.

     

    آجرهای به کار رفته در ساخت دیوار را می توان نمادی از آرایش قرار گرفتن پکتین در دیواره میوه و

     

    سبزی در نظر گرفت.

     

    حداکثر پکتین موجود در میوه های نارس یافت میشود که پس از فرارسیدن مرحله رسیدن میزان

     

    وحتی کیفیت پکتین استحصال شده کاهش می یابند. اسید گالاکترونیک اصلی ترین بلوک سازنده شیمیایی

     

    پکتین موجود در میوه و سبزی می باشد که خود جزو گروه پلیمرهای اسید انهیدرو گالاکترونیک می باشد.

    اسیدهای موجود در پلیمر ممکن است به صورت اسیدهای متیل شده دربیایند و یا به شکل اسیدهای

     

    آزاد مثل پروتوپکتین ،اسید ژلاتینی، اسید پکتینی و پکتین در بیاید.

     

    پکتین ها با توجه به میزان متیل آنها طبقه بندی می شوند. پکتین با درجه متیل بالا جهت ژلاتینی

     

    شدن به شکر نیاز دارد. اما پکتین با درجه متیل پائین برای ژلاتینی شدن نیازی به شکر ندارند. بلکه این

     

    نوع پکتینها با یونهای فلزی به ویژه کلسیم ترکیب شده و حالت ژلهای به خود میگیرند.

     

    اختلاف بین دو پکتین با متیل بالا و پائین در حدود 25 واحد استر می باشد. پکتین ها در حالت

     

    ترکیب با بعضی قندها نظیر آرابینوز گالاکتوز، رامنوز و گسیلوز می باشد. میزان این قندها در پکتین

     

    تجاری در حدود 10 الی 15 درصد بوده و تحت عنوان مواد ترکیبی و یا قندهای خنثی نامیده می شوند.

     

    پکتین های دارای اسیدهای کربوکسیل خنثی در مقایسه با پکتین های ژله ای کهکاملاً فاقد هر گونه اسید

     

    میباشند نامیده میشوند.

     

    پکتین از اوایل قرن بیستم به صورت صنعتی تولید شد اما مدتها قبل از آن استحصال پکتین توسط

     

    خانمهای خانه دار برای ژلاتینی کردن مرباها مورد استفاده انجام میگرفت. چه در صنعت و چه در

     

    مصارف خانگی پکتین با ویژگی ژلاتینی, تغلیظ کننده و نگهدارنده شناخته شده است. امروزه نیز در

     

    صنایع متنوعی نظیر تهیه ماست, شیرینی و نوشیدنیهای اسیدی شیری مورد استفاده قرار می گیرد. این

     

    محصول در نظر عموم محصولی طبیعی بوده و از ویژگیهای مثبت خوراکی برخوردار می باشد.

     

    به دلیل این ویژگیهاست که روز به روز به کاربردهای پکتین به ویژه در صنایع غذایی, دارویی,

     

    آرایشی اضافه می شود. علاوه بر اینها پکتین به دلیل دارا بودن ساختار فیبری و پلی ساکاریدیمستقیماً به

     

    عنوان کپسول دیجستو مورد استفاده قرار میگیرد.

    امروزه نه تنها دانشمندان به رابطه مستقیم تغذیه و سلامت پی برده اند بلکه مصرف کنندگان نیز

     

    به اهمیت ترکیبات غذایی پی برده اند. پکتین نیز امروزه به عنوان یکی از افزودنیهای غذایی عمومی

     

    محسوب می شود. دانشمندان علاوه بر اینکه از پکتین به عنوان کپسول دیجستو استفاده می کنند بلکه طی

     

    تحقیقات مختلف نقش آن را در کاهش کلسترول خون نیز به اثبات رساندهاند.

     

    کد ISIC محصول

     

    مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن محصولات مورد مطالعه دارای کد آیسیک بصورت زیر

     

    میباشد :

     

    پکتین از پوست لیمو

    15491611

    پکتین از پوست مرکبات

    15491610

     

     

    –1 – 2 شماره تعرفه گمرکی

    با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی نتیجه گیری شده است که شماره

     

    تعرفه خاصی برای پکتین وجود نداشته و این کالا در زمره سایر فرآورده های غذائی مشتق شده از میوه

     

    ها طبقه بندی می گردد و با عنایت بر کثرت و تنوع گروه فوق ، امکان اظهار نظر مستند در این مورد

     

    وجود ندارد .

  • فهرست و منابع طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات

    فهرست:

    مقدمه.................................................................................................................................. 1

     

    بخش اول : معرفی محصول.................................................................................................... 3

     

    -1 -1 نام و کد محصولات (آیسیک 3................................................................................ (3

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی................................................................................................... 5

     

    -1-3 شرایط واردات محصول............................................................................................... 5

     

    -1-4 بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ( ملی یا بین المللی )............................ 6

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول............ .   6

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد..................................................................................... 7

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول...................... 8

     

    -1-8 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز....................................................................... 9

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول.................................................... 9

     

    -1-10 شرایط صادرات...................................................................................................... 11

     

    بخش دوم : بررسی وضعیت عرضه و تقاضا........................................................................... 13

     

    -2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون.......................... 13

     

    -2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا..................... .......... 20

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 22     ............................ 1385

     

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه توسعه سوم تاکنون

    5 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه توسعه سوم تا سال 25............................. 1385

     

    -2-6 بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم........................ 25

     

    بخش سوم : مطالعات فنی و تکنولوژیکی......................................................................... ..    36

     

    -3-1 بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور....................... 36

     

    -3-2 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در فرایند تولید محصول.................... 41

     

    -3-3 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت............... 42

     

    -3-4 برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن........................................... 50

     

    -3-5 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح..................................................................... 52

     

    -3-6 وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال............................................................... 59

     

    -3-7 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی........................... 60

     

    -3-8 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی....................................................................... 63

     

    -3-9 تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید....... 64

     

    منبع:

    ندارد

طرح توجیهی طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات, طرح کارآفرینی طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات, طرح توجیهی طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات, Business plan با موضوع طرح توجیهی تولید پکتین از ضایعات میوه و مرکبات
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت