طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات

تعداد صفحات: 62 فرمت فایل: word کد فایل: 4237
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۳,۳۰۰ تومان
قیمت: ۹,۳۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول     تولید پوره میوه جات و مرکبات
    ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی)     800 تن در سال
           
          تولید لواشکها
    موارد کاربرد   تولید غذای کودک
      مصرف به صورت مستقیم
         
          مصرف به عنوان نوشیدنی
    مواد اولیه مصرفی عمده   انواع میوه (گلابی، پرتقال، سیب، هلو، آلبالو، گیلاس و آلو)
    کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم)     19679 تن در سال
    اشتغال زایی (نفر)   35
    زمین مورد نیاز (مترمربع)   3500
      اداری (مترمربع)   60
    زیربنا تولیدی (مترمربع)   800
    انبار (مترمربع)   400
       
      تاسیسات و سایر (مترمربع)   100
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی     2400 تن در سال
    میزان مصرف آب (مترمکعب)   2500
    برق (کیلو وات ساعت)   960000
    سالانه یوتیلیتی  
    گازوئیل (مترمکعب)   600
       
    سرمایه گذاری ارزی (یورو)   ---
    ریالی (میلیون ریال)   12692
    ثابت طرح  
    مجموع (میلیون ریال)   12692
       
    محل پیشنهادی اجرای طرح   استانهای مازندران – گیلان –گلستان– خوزستان
             

     

    مقدمه

     

     

     

     

    مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی

     

    انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار

     

    گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار

     

    میگیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید پوره میوه جات و مرکبات می باشد. این

     

    مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا

     

    محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد

     

    گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز

     

    شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح

     

    برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات

     

    مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند. امید

     

    است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

    رئوس مطالب

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک (3 -1-2 شماره تعرفه گمرکی

     

    -1-3 شرایط واردات

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -1-8 بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -1-10 معرفی شرایط صادرات

     

    بخش اول: معرفی محصول

     

     

    – 1 – 1 نام و کد محصول (آیسیک (3

    میوه و مرکبات به عنوان یکی از منابع اصلی و مهم تأمین ویتامین ها، املاح، پروتئین ها، فیبر، انرژی

     

    و دیگر مواد غذایی مورد نیاز بدن انسان میباشد. از اینرو از دیرباز مصرف این محصولات همواره مورد

     

    توجه بوده و هر کس سعی می کند به نوعی مصرف این محصولات را در رژیم غذایی خود قرار دهد.

     

    لیکن مشکلی که همواره در خصوص این محصولات مورد توجه بوده است نگهداری سبزی و میوهها

     

    برای بلندمدت بخصوص برای فصولی از سال که امکان دسترسی به انواع تازه آنها وجود ندارد، می باشد.

     

    از طرف دیگر شکل مصرف نیز یکی دیگر از انتظارات و خواست های بازار است. شکل مصرف علاوه بر

     

    توسعه مصارف غذایی محصولات کشاورزی، شرایط را برای تأمین نیاز گستره وسیعی از ذائقه های مردم

     

    فراهم می سازد و بدینوسیله با ایجاد طعم و مزه گوناگون و همچنین کاهش برخی اثرات نامطلوب مصرف

     

    روی گروهی از مردم بخصوص کودکان، سالمندان و بیماران مصرف مناسب و دلچسب را برای

     

    گروههای فوق نیز فراهم میسازد.

     

    از نقطه نظر علوم صنایع غذایی، پوره محصولی است که از خمیر میوه ها تهیه می شود. طرز تهیه آن

     

    بدین صورت است که پس از آماده سازی محصول (نظیر پوست گیری، تخمدان گیری و هسته گیری)

     

    بافت آن را با استفاده از بخارکاملاً نرم می کنند و سپس محصول را از صافی و فیلترهای مخصوص عبور

     

    می دهند. محصول به دست آمده را با شکر یا بدون آن در قوطی ها بسته بندی کرده و یا به صورت

     

    خشک شده در بازار عرضه می نمایند. پورهمعمولاً جهت مصارف ساخت لواشک ، مصارف کودکان

    (استفاده در تولید غذای کودک) و یا مصارف دیگر مانند استفاده در ساخت بستنی، مصرف به عنوان

     

    تنقلات و غیره تهیه و عرضه میگردد.

    کد ISIC محصول

     

    مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن محصولات مورد مطالعه دارای کد آیسیک بصورت زیر

     

    میباشد :

     

    • خمیر و پوره میوه و سبزیجات

    15131440

    پوره میوه و سبزیجات

    15131450

    پوره میوه

    15131451

     

     

    مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی شماره تعرفه 20079100 برای

     

    پوره مرکبات و شماره تعرفه 20071090 برای پوره سایر میوه جات استخراج شده است .

    -3 شرایط واردات

    با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی، نتیجه گیری شده است که

     

    محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد.

     

    حقوق گمرکی در واردات این محصولات 65 درصد می باشد .

     

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی

    با مراجعه به فهرست استانداردهای ملی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، شماره استاندارد

     

    ملی 5210  برای پوره سیب و 7210 برای پوره سایر میوه جات استخراج شده است .

     

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی

    -1-5-1 بررسی قیمتهای داخلی

    قیمت محصولات مورد مطالعه بسیار متفاوت و تابع معیارهای زیر می باشد :

     

    اعتبار برند تجاری شرکت تولید کننده

     

    نوع میوه پایه

     

    فصل معامله

     

    مقدار خرید مشتری

     

    نوع بسته بندی

     

    بنابر این در اینجا متوسط قیمت فروش انتخاب و جهت اطلاع ارائه گردیده است .

     

    • پوره مرکبات هر کیلو                                         32000  ریال

     

    پوره سیب ، گلابی ، هلو

    22000

    ریال

    پوره آلبالو و گیلاس

    33000

    ریال

     

    قیمت های عنوان شده درب کارخانه می باشد .

     

    -1-5-2 مروری بر قیمتهای جهانی محصول

    شرایط اقلیمی کشورمان طوری است کهعموماً در هر فصل آن گستره ای از انواع میوه و سبزیجات

     

    در بازار وجودداشته و نیاز مردم به این محصولات به وسیله عرضه محصولات کشاورزی تازه تأمین

     

    می گردد. لیکن در بسیاری از کشورهای جهان چنین شرایطی وجود ندارد و لذا بازاراجباراً به سوی

     

    مصرف این محصولات در اشکال مختلف فرآوری شده آنها مانند پوره، منجمد، کنسرو شده، خشک شده

     

    و غیره روی می آورند. از اینرو در کشورهای صنعتی جهان که رژیم غذایی مردم از اهمیت بالایی

     

    برخوردار است، پوره میوه و سبزیجات نیز از ارزش قابل توجهی بین مردم دارا بوده و سالانه مقادیر

     

    انبوهی از این محصول از طریق واردات از کشورهای دیگر مورد معامله قرار می گیرد. از نقطه نظر قیمت

     

    می توان گفت که این عامل در بازارهای جهانی تابع نوع میوه، وارتیه آن، محل تولید، شرکت تولیدکننده،

     

    خصوصیات شیمیایی و غذایی، نوع بسته بندی، شرایط تحویل، فصل تحویل و موارد دیگر دارد ، لیکن در

     

    اینجا باید گفت که محصولات کشاورزی ایران در سطح بازارهای جهانی به دلیل برخورداری آن از

     

    کیفیت خدادادی برتر ، از قیمت های مناسب تری نیز برخوردار می باشد . علی ایحال در اینجا به منظور

     

    آشنائی با سطح قیمت ها ، با استناد بر قیمت های صادراتی این محصولات ارقام زیر ارائه شده است .

     

    • پوره مرکبات هر تن

    4100

    دلار

    پوره سیب ، گلابی ، هلو هر تن

    2950

    دلار

    پوره آلبالو و گیلاس هر تن

    4150

    دلار

    موارد مصرف و کاربرد

    پوره میوه، در واقع خمیر میوه است که پوست، هسته، دم و کلیه قسمت های نامطلوب آن گرفته شده

     

    و همچنین آب آن نیز کاهش پیدا کرده است. بنابراین با توجه بر شکل پوره، موارد کاربرد آن را

     

    میتوان به صورت زیر معرفی کرد.

     

    تولید لواشکها

     

    لواشک ها عمده ترین مصرف کننده پوره میوه ها می باشد. در اصطلح علمی لواشک ترکیبی از پوره انواع

     

    مختلف میوهها است که به صورت خشک و ورقههای نازک تولید و عرضه میگردد.

     

    تولید غذای کودک

     

    یکی دیگر از موارد مصرف پوره ها، تولید غذای کودک است که در این محصولات پوره به صورت

     

    ترکیب با سایر مواد غذایی مشارکت دارد.

  • فهرست و منابع طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات

    فهرست:

    مقدمه.................................................................................................................................. 1

     

    بخش اول : معرفی محصول.................................................................................................... 3

     

    -1 -1 نام و کد محصولات (آیسیک 3................................................................................ (3

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی................................................................................................... 4

     

    -1-3 شرایط واردات محصول............................................................................................... 5

     

    -1-4 بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ( ملی یا بین المللی )............................ 5

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول............ .   5

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد..................................................................................... 7

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول...................... 8

     

    -1-8 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز...................................................................... 10

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول................................................... 10

     

    -1-10 شرایط صادرات...................................................................................................... 12

     

    بخش دوم : بررسی وضعیت عرضه و تقاضا........................................................................... 14

     

    -2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون.......................... 14

     

    -2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا..................... .......... 21

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 23     ............................ 1385

     

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه توسعه سوم تاکنون............................................... 24

     

    5 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه توسعه سوم تا سال 26............................. 1385

     

    -2-6 بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم........................ 26

     

    بخش سوم : مطالعات فنی و تکنولوژیکی......................................................................... ..   32

     

    -3-1 بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور....................... 32

     

    -3-2 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در فرایند تولید محصول.................... 38

     

    -3-3 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت............... 39

     

    -3-4 برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن........................................... 47

     

    -3-5 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح..................................................................... 50

     

    -3-6 وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال............................................................... 53

     

    -3-7 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی........................... 54

     

    -3-8 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی....................................................................... 57

     

    -3-9 تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید....... 58

     

    منبع:

    ندارد

طرح توجیهی طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات, طرح کارآفرینی طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات, طرح توجیهی طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات, Business plan با موضوع طرح توجیهی تولید پوره میوه جات و مرکبات
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت