طرح توجیهی چیپس میوه جات

تعداد صفحات: 71 فرمت فایل: word کد فایل: 4407
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۴,۶۵۰ تومان
قیمت: ۱۰,۶۵۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی چیپس میوه جات

    معرفی  محصول

    به طور کلی چیپس میوه جات به میوه‏هایی گفته میشود که قسمت خوراکی آن پس رسیدن به گونه طبیعی رطوبت فراوانی دارد و بخش اعظم این رطوبت با خشک کردن به شیوه‏های گوناگون برای افزایش عمر نگهداری یا کاربردهای دیگر، از میوه‏ها گرفته میشود.

    خشک کردن میوه جات یکی از روشهای جلوگیری از فساد میکروبی آنهاست. در این روش در اثر کاهش میزان رطوبت، امکان فساد میکروبی بسیار کم میشود و سرعت دیگر واکنشهای مضر نیز به مقدار قابل توجهی کم میشود.

    خشک کردن ضمن اینکه روی محصول اثر حفاظتی دارد وزن و حجم آن را نیز به میزان چشمگیری کاهش میدهد، در نتیجه از هزینه های حمل و نقل و ذخیره سازی میکاهد. در ضمن خشک کردن در برخی موارد باعث تولید فرآورده هائی میشود که مصرف آنها آسانتر است.

     

    نام و کد محصول (آیسیک):

    چیپس میوه جات :15131430     

    میوه جات خشک :  15131121

    2-1-  شماره تعرفه گمرکی :

    شماره تعرفه گمرکی میوه جات خشک به شرخ ذیل میباشد:

    0813.10

    زردالو، خشک‌ کرده‌

    0813.20

    آلو، خشک‌ کرده‌

    0813.30

    سیب‌، خشک‌ کرده‌

    0813.40

    سایر میوه های خشک کرده غیر از موارد مذکور

    3-1- شرایط واردات

    از لحاظ قانونی محدودیتی برای واردات میوه جات خشک وجود ندارد. محصولات خریداری شده از سایر کشورها جهت کسب مجوز ورود به کشور بر اساس استانداردهای ملی ایران ارزیابی میشوند. با مراجعه به آمارهای منتشر شده توسط وزارت بازرگانی اطلاعات مربوط به میزان واردات این محصول گرد آوری شده، که به تفصیل در بخش(3-2) آورده شده است.

    4-1- استانداردها

    شماره های استانداردهای ملی و بین المللی که در اجرای آنها در مراحل تولید و عرضه میوه جات خشک لازم الاجرا میباشند در بخش ذیل آورده شده است. در ادامه خلاصه استانداردها توضیح داده شده است.

    الف) استانداردهای ملی

    استاندارد شماره:

    7215  

    آئین کار تولید بهداشتی میوه جات خشک  

     

    6871

    آئین کار تولید کیوی خشک

     

    12

    آئین کار تولید هلوی خشک

     

    3936

    آئین کار تولید گلابی خشک

     

    11

    آئین کار تولید زردآلوی خشک

     

    3612

    آئین کار تولید سیب خشک

     

    36

    کارتن جهت بسته بندی خشکبار

     

    1035

    جعبه های چوبی جهت صدور خشکبار

     

    672

    روش اندازه گیری رطوبت خشکبار

     

     

    1036

    روش نمونه برداری خشکبار

     

    ب) استاندارد های کدکس بین المللی

    CAC/RCP5- 1971

    استانداردهای میوه جات و سبزیجات خشک شده

    CAC/RCP3-1969

    آزمایشهای بهداشتی میوه جات خشک

     

    بر اساس استانداردهای فوق مراحل فرآوری میوه جات جهت خشک کردن باید به ترتیب تحت شرایط ذیل انجام پذیرد. عملیات آماده سازی ، تولید و بسته بندی باید زمان بندی شده و کلیه مراحل خشک کردن محصول و بسته بندی باید بدون تاخیر غیرضروری و تحت شرایطی انجام پذیرد که از هرگونه آلودگی ، فساد یا تکثیر میکروارگانیسمهای بیماری زا و مولد سم جلوگیری بعمل آید.

    1- مراحل آماده سازی

     حمل میوه از محل تخلیه یا بارانداز یا سردخانه به خط تولید

    برای حمل میوه در واحد تولیدی از بارانداز یا سردخانه به سالن تولید باید از وسایل مناسب حمل استفاده گردد . به نحوی که موجب هدر رفتن مواد اولیه و یا آلوده شدن محیط اطراف نگردد ، ضمنا عملیات حمل باید سریع انجام شود و از ماندن وحمل محصول در معرض آفتاب، باد و باران خودداری گردد. (بارانداز باید دارای سقف، کف و دیوارهای صاف  قابل شستشو و گندزدایی باشد.)

    بازرسی اولیه

    هرگونه مواد اولیه مانند برگ، شاخه، سنگریزه همراه با محصول، میوه آلوده به کپک و آفت باید تا حد امکان از محصول سالم جدا گردند. این عمل به روشهای مناسب توسط ماشین یا دست انجام می شود.

     

     

     

    بازبینی قبل از شست وشو

    در این مرحله، میوه ها را بر روی نوار نقاله گسترئه میشوند و در ضمن حرکت نوار نقاله  میوه های گندیده و دارای لک، زخم و آسیب های فیزیکی و یا آن دسته از میوه هایی که دارای باقیمانده مواد زائد از محل برداشت محصول می باشند را جدا می کنند.

    شست و شو و گندزدایی

    در این مرحله ، میوه ها توسط نوار نقاله به حوضچه آب شستشوی اولیه که ظرفیت آن متناسب با حجم کار می باشد ، منتقل می گردد ( روش غوطه وری ) و به مدت زمان 10-5 دقیقه در حوضچه باقی می مانند و سپس میوه ها در حوضچه دوم که محتوی آب و ماده گندزدای مجاز با نسبت های توصیه شده از سوی مراجع ذیصلاح رسمی می باشد ( مانند پرکلرین به نسبت 3/0 تا 5/0 p.p.m) گندزدایی می گردند .

    آبکشی

    پس از شستشو و گند زدایی میوه ، باقی مانده مواد گندزدا در انتهای مرحله شست وشو در اثر فشار آب پاششی از آن گرفته می شود ، به گونه ای که هیچ قسمتی از میوه بدون تماس آب عبور نکند .

    بازرسی پس از شست و شو

    میوه های شسته شده در این مرحله روی نوار نقاله مشبک پخش می گردند تا ضمن گرفته شدن آب اضافی آن میوه مجدداً به طور کامل از لحاظ کیفیت مورد بررسی قرار گرفته و تفکیک شود .

    پوست گیری(Peeling)

    عمل پوست گیری در موارد لازم به وسیله ماشین ، دست و یا روشهای مناسب دیگر انجام می گردد. 

    حذف قسمت های نا خواسته

    در این مرحله ، قسمت های زخمی ، لک دار یا تغییر رنگ یافته و ناسالم از قسمتهای سالم میوه و بافت های غیر خوراکی نظیر هسته از قسمتهای خوراکی آن جدا می گردد .

     خرد کردن

    میوه های شسته و جدا سازی شده ، توسط نوار نقاله به دستگاه خردکن اتوماتیک منتقل می گردد و توسط دستگاه به اندازه های دلخواه مورد نظر ، برحسب نوع مصرف برش داده می شود .

    غیر فعال کردن آنزیم(Blanching)

    برای از بین بردن فعالیت آنزیمی موجود در میوه ها ، محصولات خرد شده یا کامل را در صورت لزوم از دستگاه بلانچر عبور می دهند.

    یادآوری 1: در مورد میوه هایی که پوست گیری می شوند فاصله بین پوست گیری تا خشک کردن باید خیلی کوتاه باشد .

    یادآوری 2: برای جلوگیری از تغییرات نامطلوب رنگ ، بعد از پوست گیری می توان از آب محتوی مقدار متناسبی از ویتامین ث ( 2/0 تا 3/0 درصد ) یا نمک طعام (Nacl) به غلظت مناسب ( 2 الی 3% ) استفاده گردد .

    یادآوری 3: عمل بلانچینگ یا غیر فعال کردن آنزیم با قرار دادن میوه در آب گرم با درجه حرارت   80 – 70 درجه سلسیوس به مدت 3 الی 5 دقیقه ( بسته به نوع میوه مصرفی ) و سپس سرد کردن آن با آب سرد انجام می گردد . این عمل با عبور دادن میوه از بخار آب داغ و سپس سرد کردن آن نیز انجام پذیر میباشد .

     

     

    خشک کردن

    عمل خشک کردن میوه به روشهای مختلفی انجام می گیرد . پس از طی مراحل فوق میوه توسط نوار نقاله وارد دستگاه خشک کن شده و در معرض عبور جریان هوای گرم و خشکی که حرارت و سرعت آن متناسب با نوع میوه مورد مصرف قابل تنظیم باشد ، قرار گرفته و خشک می گردد . جهت جریان هوای گرم ترجیحا باید عکس جهت جریان حرکت میوه بر روی نوار نقاله باشد .

    یادآوری: انواع خشک کن های مورد مصرف در صنعت خشک کن تونلی، خشک کن بستری   (ثابت) و خشک کن غلطکی می باشد.

    بسته بندی محصول نهایی

    محصولات خشک شده به محل بسته بندی منتقل و پس از توزین در بسته های مناسب و مجاز دارای شرایط استاندارد برای موادخوراکی ، بسته بندی می گردند . مواد بسته بندی باید مجاز برای مصارف خوراکی بوده و محافظت کافی در برابر آلودگی را فرآهم آورد .

    قرنطینه کردن محصول

    محصول تولید شده قبل از نشانه گذاری ، با درج سری ساخت وارد انبار قرنطینه شده ، و بلافاصله توسط بخش کنترل کیفیت مورد آزمون قرار می گیرند .

    انبارش محصول نهایی

    نگهداری محصول نهایی باید بصورتی باشد که از بروز آلودگی ثانویه توسط حشرات و کپک به آن جلوگیری کرده و باعث حفاظت محصول نهایی در برابر آلودگی ، تجزیه یا هرگونه عوامل مخاطره آمیز برای سلامت مصرف کننده گردد .

    میزان رطوبت انبار محصول نهایی باید به اندازه ای باشد که بتوان فرآورده را در مدت زمان پیش بینی شده از سوی واحد تولیدی براحتی نگهداری نمود و همچنین شرایط محیطی انبار باید طوری باشد که هیچگونه تغییری در فرآورده ایجاد نکند . در طول مدت نگهداری فرآورده در انبار محصول نهایی باید بازرسی های ادواری صورت گیرد تا اطمینان حاصل شود فرآورده هایی که وارد بازار مصرف می شوند ، برای مصرف انسان مناسب بوده و خصوصیات اولیه خود را حفظ کرده اند .

    مواد ضدعفونی کننده

    علاوه بر روش خشک کردن ، ممکن است محصول نهایی توسط مواد ضدعفونی کننده تدخینی مجاز تایید شده توسط سازمان های معتبر جهانی تیمار شده باشد.

    میزان باقی مانده ماده شیمیایی مصرف شده بعد از چنین تیماری طبق استانداردهای کالا نبایستی از حد قابل مجاز تجاوز نماید . عمل ضدعفونی کردن میوه ها ، در مواردی که در استاندارد آن میوه خاص مجاز اعلام شده باشد و یا بر طبق درخواست خریدار انجام می گردد ، مواد ضدعفونی کننده مورد استفاده باید تایید شده از سوی سازمان های معتبر جهانی و مراجع رسمی ذیصلاح باشند .

    برنامه کنترل بهداشتی

    شایسته است هر واحد تولیدی بنا به صلاحدید خود فردی را درنظر گیرد که وظیفه و مسئولیتی در امور تولید نداشته باشد و فقط مسئولیت امور بهداشت و نظافت واحد تولیدی را عهده دار باشد . کارکنان تحت نظر وی باید عضو دائمی واحد مربوطه و یا در استخدام واحد تولیدی باشند و آموزش های لازم در زمینه روش استفاده از ابزار مخصوص نظافت ، روش های باز کردن تجهیزات برای تمیز کردن و اهمیت آلودگی و مخاطرات مربوط به آن را دیده باشند .

  • فهرست و منابع طرح توجیهی چیپس میوه جات

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

     

    Mc cabe; Smith; Harriot, drying, unit operation of chemical engineering, 1985

    2)Jasper, Guy, Woodroof; Comercial fruit processing; AVI Comp; 198

    " رستم فرجی هارمی"؛ میوه و سبزی و تکنولوژی نگهداری و تبدیل آنها؛ مرکز نشر دانشگاهی؛ 1374

    وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1379

    وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1380

    وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1381

    وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1382

    وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1383

    وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1384

    موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استانداردهای ملی

    وزارت صنایع، اطلاعات واحدهای صنعتی فعال و در دست احداث، 1385

    وزارن نیرو، معاونت انرژی، ترازنانه انرژی سال 1384

    وزارت جهاد کشاورزی؛ معاونت صنایع و امور زیربنایی؛ دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی؛ آمار واحدهای فعال صنایع تبدیلی کشاورزی

    وزارت کشاورزی؛ آمارنامه کشاورزی، جلد اول 1384

    پایگاه اطلاع رسانی سازمان خواربار و کشاورزی جهانی (FAO). www. FAO.org

طرح توجیهی طرح توجیهی چیپس میوه جات, طرح کارآفرینی طرح توجیهی چیپس میوه جات, طرح توجیهی طرح توجیهی چیپس میوه جات, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی چیپس میوه جات, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی چیپس میوه جات, Business plan با موضوع طرح توجیهی چیپس میوه جات
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت