طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید چیپس از میوه جات

تعداد صفحات: 80 فرمت فایل: word کد فایل: 4022
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۲۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۶,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید چیپس از میوه جات

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول       چیپس میوه جات
    ظرفیت پیشنهادی طرح       سالیانه 280 تن
    موارد کاربرد       خوراکی (تنقلات)
    مواد اولیه مصرفی عمده       انواع  میوه  جات  شامل:  سیب،
                گلابی، کیوی، زردآلو، آلو، هلو
    کمبود محصول ( سال ( 1390       13700 تن
    اشتغال زایی ( نفر)       26    
    زمین مورد نیاز ( ( m2       6600    
          اداری ( m2)   150    
    زیر بنا تولیدی ( m2)   1200    
    سوله تاسیسات ( m2)   60    
               
          انبار ( m2)   1140    
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی   28080 تن میوه
          آب ( m3)   10800 متر مکعب
    میزان مصرف سالانه یوتیلیتی برق(( kw   1980000    
          گاز ( m3)   11500    
          ارزی ( یورو )   1632540    
    سرمایه گذاری ثابت ریالی ( میلیون ریال )   10339    
          مجموع ( میلیون ریال)   30745    
    محل پیشنهادی اجرای طرح       استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی،
                اردبیل، گلستان، خراسان شمالی، خراسان
               

    رضوی، فارس و تهران

     

     

    چکیده

     

    اهمیت اقتصادی توسعه صادرات میوه جات خشک شده، توزیع نامناسب منابع غذائی و انواع محصولات کشاورزی و فصلی و منطقه ای بودن تولید بسیاری از محصولات در جهان از جمله دلایل اهمیت خشک کردن میوه جات میباشد. همچنین نیاز بیش از حد بعضی از کشورها به اینگونه محصولات بدلیل شرایط خاص اقلیمی آنها و همچنین هزینه بالای حمل و نقل سبزیجات و میوه جات تازه و محدود بودن زمان نگهداری آنها دلایل دیگر این امر و بیانگر اهمیت این محصول در دنیای امروز است. از اینرو این طرح در قالب مطالعه مقدماتی و امکانسنجی طرح تولید چیپس میوه جات انجام شده است. در ادامه شاخصهای عملیاتی طرح بطور خلاصه ارائه شده است.

     

    طرح: چیپس میوه جات

    محصول

    ظرفیت سالیانه(تن)

     

    میوه جات خشک شده

    280

     

    شاخصهای عملیاتی

     

    تعداد روز کاری

    270 روز

     

    نوبت کاری

    1 نوبت

     

    زمان هر شیفت

    8 ساعت

     

    تعداد کارکنان

    26 نفر

     

    مواد اولیه و تجهیزات تولید

     

     

    مواد اولیه

    180671 (میلیون ریال) %100 داخلی

    تجهیزات تولید

    ) 3064 میلیون ریال)

     

    1632540 (یورو)

     

    کل سرمایه گذاری ثابت

    10339 (میلیون ریال)

    و

    1632540 (یورو)

     

     

    چیپس میوه جات

     

    -1 معرفی محصول

    به طور کلی چیپس میوه جات به میوههایی گفته میشود که قسمت خوراکی آن پس رسیدن به گونه طبیعی رطوبت فراوانی دارد و بخش اعظم این رطوبت با خشک کردن به شیوههای گوناگون برای افزایش عمر نگهداری یا کاربردهای دیگر، از میوهها گرفته میشود.

    خشک کردن میوه جات یکی از روشهای جلوگیری از فساد میکروبی آنهاست. در این روش در اثر کاهش میزان رطوبت، امکان فساد میکروبی بسیار کم میشود و سرعت دیگر واکنشهای مضر نیز به مقدار قابل توجهی کم میشود.

    خشک کردن ضمن اینکه روی محصول اثر حفاظتی دارد وزن و حجم آن را نیز به میزان چشمگیری کاهش میدهد، در نتیجه از هزینه های حمل و نقل و ذخیره سازی میکاهد. در ضمن خشک کردن در برخی موارد باعث تولید فرآورده هائی میشود که مصرف آنها آسانتر است.

    -1-1  نام و کد محصول (آیسیک):

    چیپس میوه جات : 15131430

    میوه جات خشک : 15131121

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی :

    شماره تعرفه گمرکی میوه جات خشک به شرخ ذیل میباشد:

     

    0813,10    زردالو، خشک کرده

    0813,20    آلو، خشک کرده

    0813,30    سیب، خشک کرده

    0813,40    سایر میوه های خشک کرده غیر از موارد مذکور

     

    شرایط واردات

    از لحاظ قانونی محدودیتی برای واردات میوه جات خشک وجود ندارد. محصولات خریداری شده از سایر کشورها جهت کسب مجوز ورود به کشور بر اساس استانداردهای ملی ایران ارزیابی میشوند. با مراجعه به آمارهای منتشر شده توسط وزارت بازرگانی اطلاعات مربوط به میزان واردات این محصول گرد آوری شده، که به تفصیل در بخش((2-3 آورده شده است.

    -1-4 استانداردها

    شماره های استانداردهای ملی و بین المللی که در اجرای آنها در مراحل تولید و عرضه میوه جات خشک لازم الاجرا میباشند در بخش ذیل آورده شده است. در ادامه خلاصه استانداردها توضیح داده شده است.

    الف) استانداردهای ملی

     

    استاندارد شماره:    7215    آئین کار تولید بهداشتی میوه جات خشک

        6871    آئین کار تولید کیوی خشک

        12    آئین کار تولید هلوی خشک

        3936    آئین کار تولید گلابی خشک

        11    آئین کار تولید زردآلوی خشک

        3612    آئین کار تولید سیب خشک

        36    کارتن جهت بسته بندی خشکبار

        1035    جعبه های چوبی جهت صدور خشکبار

        672    روش اندازه گیری رطوبت خشکبار

        1036    روش نمونه برداری خشکبار

     

     

    ب) استاندارد های کدکس بین المللی    

    CAC/RCP5- 1971    استانداردهای میوه جات و سبزیجات خشک شده

    CAC/RCP3-1969    آزمایشهای بهداشتی میوه جات خشک

     

     

    بر اساس استانداردهای فوق مراحل فرآوری میوه جات جهت خشک کردن باید به ترتیب تحت شرایط ذیل انجام پذیرد. عملیات آماده سازی ، تولید و بسته بندی باید زمان بندی شده و کلیه مراحل خشک کردن محصول و بسته بندی باید بدون تاخیر غیرضروری و تحت شرایطی انجام پذیرد که از هرگونه آلودگی ، فساد یا تکثیر میکروارگانیسمهای بیماری زا و مولد سم جلوگیری بعمل آید.

    -1 مراحل آماده سازی

     

     

    حمل میوه از محل تخلیه یا بارانداز یا سردخانه به خط تولید

     

     

    برای حمل میوه در واحد تولیدی از بارانداز یا سردخانه به سالن تولید باید از وسایل مناسب حمل استفاده گردد . به نحوی که موجب هدر رفتن مواد اولیه و یا آلوده شدن محیط اطراف نگردد ، ضمنا عملیات حمل باید سریع انجام شود و از ماندن وحمل محصول در معرض آفتاب، باد و باران خودداری گردد. (بارانداز باید دارای سقف، کف و دیوارهای صاف قابل شستشو و گندزدایی باشد.)

     

    بازرسی اولیه

     

     

    هرگونه مواد اولیه مانند برگ، شاخه، سنگریزه همراه با محصول، میوه آلوده به کپک و آفت باید تا حد امکان از محصول سالم جدا گردند. این عمل به روشهای مناسب توسط ماشین یا دست انجام می شود.

    بازبینی قبل از شست وشو

     

     

    در این مرحله، میوه ها را بر روی نوار نقاله گسترئه میشوند و در ضمن حرکت نوار نقاله میوه های گندیده و دارای لک، زخم و آسیب های فیزیکی و یا آن دسته از میوه هایی که دارای باقیمانده مواد زائد از محل برداشت محصول می باشند را جدا می کنند.

    شست و شو و گندزدایی

     

     

    در این مرحله ، میوه ها توسط نوار نقاله به حوضچه آب شستشوی اولیه که ظرفیت آن متناسب با حجم کار می باشد ، منتقل می گردد ( روش غوطه وری ) و به مدت زمان 5-10 دقیقه در حوضچه باقی می مانند و سپس میوه ها در حوضچه دوم که محتوی آب و ماده گندزدای مجاز با نسبت های توصیه شده از سوی مراجع ذیصلاح رسمی می باشد ( مانند پرکلرین به نسبت 0/3 تا (p.p.m 0/5

    گندزدایی می گردند .

    آبکشی

     

     

    پس از شستشو و گندزدایی میوه ، باقی مانده مواد گندزدا در انتهای مرحله شست وشو در اثر فشار آب پاششی از آن گرفته می شود ، به گونه ای که هیچ قسمتی از میوه بدون تماس آب عبور نکند .

     

    بازرسی پس از شست و شو

     

    میوه های شسته شده در این مرحله روی نوار نقاله مشبک پخش می گردند تا ضمن گرفته شدن آب اضافی آن میوه مجدداً به طور کامل از لحاظ کیفیت مورد بررسی قرار گرفته و تفکیک شود .

    پوست گیری (Peeling)

     

     

    عمل پوست گیری در موارد لازم به وسیله ماشین ، دست و یا روشهای مناسب دیگر انجام می گردد.

    حذف قسمت های نا خواسته

     

     

    در این مرحله ، قسمت های زخمی ، لک دار یا تغییر رنگ یافته و ناسالم از قسمتهای سالم میوه و بافت های غیر خوراکی نظیر هسته از قسمتهای خوراکی آن جدا می گردد .

    خرد کردن

     

     

    میوه های شسته و جدا سازی شده ، توسط نوار نقاله به دستگاه خردکن اتوماتیک منتقل می گردد و توسط دستگاه به اندازه های دلخواه مورد نظر ، برحسب نوع مصرف برش داده می شود .

    غیر فعال کردن آنزیم (Blanching)

     

     

    برای از بین بردن فعالیت آنزیمی موجود در میوه ها ، محصولات خرد شده یا کامل را در صورت لزوم از دستگاه بلانچر عبور می دهند.

     

    یادآوری :1 در مورد میوه هایی که پوست گیری می شوند فاصله بین پوست گیری تا خشک کردن باید خیلی کوتاه باشد .

     

    یادآوری :2 برای جلوگیری از تغییرات نامطلوب رنگ ، بعد از پوست گیری می توان از آب محتوی مقدار متناسبی از ویتامین ث ( 0/2 تا 0/3 درصد ) یا نمک طعام (Nacl) به غلظت مناسب ( 2 الی %3 ) استفاده گردد .

    یادآوری :3 عمل بلانچینگ یا غیر فعال کردن آنزیم با قرار دادن میوه در آب گرم با درجه حرارت  80

    70 – درجه سلسیوس به مدت 3 الی 5 دقیقه ( بسته به نوع میوه مصرفی ) و سپس سرد کردن آن با آب سرد انجام می گردد . این عمل با عبور دادن میوه از بخار آب داغ و سپس سرد کردن آن نیز انجام پذیر میباشد .

    خشک کردن

     

    عمل خشک کردن میوه به روشهای مختلفی انجام می گیرد . پس از طی مراحل فوق میوه توسط نوار نقاله وارد دستگاه خشک کن شده و در معرض عبور جریان هوای گرم و خشکی که حرارت و سرعت آن متناسب با نوع میوه مورد مصرف قابل تنظیم باشد ، قرار گرفته و خشک می گردد . جهت جریان هوای گرم ترجیحا باید عکس جهت جریان حرکت میوه بر روی نوار نقاله باشد .

    یادآوری: انواع خشک کن های مورد مصرف در صنعت خشک کن تونلی، خشک کن بستری  (ثابت) و

    خشک کن غلطکی می باشد.

    بسته بندی محصول نهایی

    محصولات خشک شده به محل بسته بندی منتقل و پس از توزین در بسته های مناسب و مجاز دارای شرایط استاندارد برای موادخوراکی ، بسته بندی می گردند . مواد بسته بندی باید مجاز برای مصارف خوراکی بوده و محافظت کافی در برابر آلودگی را فرآهم آورد .

  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید چیپس از میوه جات

    فهرست:

    -1  معرفی محصول

     

    -1-1 نام و کد محصول (آیسیک)

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی

     

    -1-3 شرایط واردات

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -1-6 توضیح موارد مصرف و کاربرد

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -1-8 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -1-10 شرایط صادرات

     

    -2 وضعیت عرضه و تقاضا

     

    -2-1 بررسی وضعیت واحدهای تولیدی فعال

     

    -2-2 بررسی وضعیت واحدهای در دست اجرا

     

    -2-3 بررسی روند واردات از آغاز برنامه سوم توسعه

     

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم توسعه

     

    -2-5 بررسی روند صادرات از آغاز برنامه سوم توسعه

     

    -2-6 بررسی نیاز به محصول تا پایان برنامه چهارم توسعه

     

    -3 شرح فرآیند و تکنولوژیهای تولید

     

    -4 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژیهای مرسوم

     

    -5 بررسی حداقل ظرفیت اقتصادی و سرمایه گذازی ثابت

     

    -6 میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه

     

    -7 پیشنهاد منطقه مناسب اجرای طرح

     

    -8 وضعیت تامین نیروی انسانی و اشتغال

     

    -9 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت و سایر امکانات

     

    -10 وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی

     

    -11 تجزیه و تحلیل و جمعبندی و پیشنهاد در مورد احداث  واحدهای جدید

     

    مراجع

     

    منبع:

     

     

    1)   Mc cabe; Smith; Harriot, drying, unit operation of chemical engineering, 1985

     

    Jasper, Guy, Woodroof; Comercial fruit processing; AVI Comp; 198  (2

     

    " (3 رستم فرجی هارمی"؛ میوه و سبزی و تکنولوژی نگهداری و تبدیل آنها؛ مرکز نشر دانشگاهی؛ 1374 (4 وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1379 (5 وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1380 (6 وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1381 (7 وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1382 (8 وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1383 (9 وزارت بازرگانی، سالنامه آمار بازرگانی خارجی، واردات و صادرات سال1384 (10 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استانداردهای ملی

     

     

    (11 وزارت صنایع، اطلاعات واحدهای صنعتی فعال و در دست احداث، 1385 (12 وزارن نیرو، معاونت انرژی، ترازنانه انرژی سال 1384

     

    (13 وزارت جهاد کشاورزی؛ معاونت صنایع و امور زیربنایی؛ دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی؛ آمار واحدهای فعال صنایع تبدیلی کشاورزی

     

    (14 وزارت کشاورزی؛ آمارنامه کشاورزی، جلد اول 1384

     

    (15 پایگاه اطلاع رسانی سازمان خواربار و کشاورزی جهانی www. FAO.org .(FAO)

طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید چیپس از میوه جات, طرح کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید چیپس از میوه جات, طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید چیپس از میوه جات, پروژه کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید چیپس از میوه جات, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید چیپس از میوه جات, Business plan با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید چیپس از میوه جات
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت