طرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون

تعداد صفحات: 59 فرمت فایل: word کد فایل: 4243
سال: 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۲,۸۵۰ تومان
قیمت: ۸,۸۵۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون

    خلاصه طرح 

     

    موارد کاربردی       محصول خوراکی
             
    مواد اولیه مصرفی عمده     زیتون
           
    اشتغال زایی (نفر)   44
           
    زمین مورد نیاز (مترمربع)   5000
           
      اداری (مترمربع)   250
           
    زیر بنا تولیدی (مترمربع)   900
             
      سوله تاسیسات (مترمربع)   200
           
      انبار (متر مربع)   700
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی      
    میزان مصرف آب (متر مکعب)   2100000
    سالانه      
    برق (کیلو وات ساعت)   420000
    یوتیلیتی      
    گاز (متر مکعب)   5200000
    سرمایه گذاری ارزی (یورو)   320000
    ریالی (میلیون ریال)   7500
    ثابت طرح          
    مجموع (ریال)   11500
       
    محل پیشنهادی اجرای طرح   استانهای قزوین، زنجان، گیلان، گلستان و مازندران

     

    چکیده

     

    هدف از انجام این بررسی، مطالعه و امکانسنجی احداث واحد تولید روغن زیتون است. در این بررسی بازار فروش، واردات و صادرات، واحدهای فعال و در دست احداث، منابع تامین مواد اولیه و کلیه ماشینآلات و سایر امکانات مورد نیاز برای احداث واحد به تفصیل شرح داده شده است.

     

    طبق بررسی انجام شده احداث چنین واحدی نیاز به سرمایه ثابتی حدود 12/65 میلیارد ریال دارد و سرمایه در گردش مورد نیاز برابر 15/52میلیارد ریال و کل هزینههای تولیدی سالانه برابر 87/7 میلیارد ریال است. سرمایهگذاری اولیه طرح ظرف مدت کمتر از 8 ماه برگشت مییابد. لیکن برآوردهای اقتصادی به شدت تابع قیمت فصلی مواد اولیه می باشد و توانایی رقابت با شرکتهای دیگر نیز بسیار حائز اهمیت است.

     

    احداث واحد در استانهایی نظیر گیلان و گلستان و مازندران و زنجان و قزوین و خوزستان و فارس که از نقطه نظر راههای ارتباطی و امکانات شهرکهای صنعتی و بهعلاوه نزدیکی به باغات زیتون و تهیه زیتون با حداقل هزینه حمل و نقل، پیشنهاد میشود.

    معرفی محصول

     

    -1-1 مشخصات کلی محصول

     

    (زیتون شور) کد محصول: 15131211 (روغن زیتون) کد محصول: 15141213

     

    روغن زیتون یکی از قدیمیترین روغنهای خوراکی است که بیشتر در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه تولید و مصرف میشود. روغن زیتون از میوه درخت همیشه سبز اولئا، که متجاوز از 400 گونه دارد، بهوسیله استخراج مکانیکی حاصل میشود این گیاه در نواحی معتدل و در آب و هوای استوایی رشد میکند.

     

    کشت زیتون و روغن گیری از آن در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه از فلسطین و سوریه تا یونان، دراواسط و اواخر عصر مفرغ رایج بوده و روغن زیتون از فلسطین به مصر روانه میشده است. از کشت زیتون موادی برای سوخت و روشنایی، ماده روان کنده، پمادهای جلدی و غیره تهیه شده و چوب درخت زیتون به عنوان هیزم برای سوخت و میوه زیتون به صورت نمک زده استفاده میشده است.

     

    بعدها میوه زیتون به عنوان منبعی از روغن خوراکی مورد استفاده قرار گرفت. زراعت زیتون در نیمه اول قرن نوزدهم، همراه با پیشرفت فن آوری و علم کشاورزی به نقطه اوج خود رسید.

     

    روغن با روشهای مختلف که همیشه فیزیکی است از زیتون استخراج و باقیماندهای به جا میماند که تا 8 درصد روغن داشته و توسط حلال که معمولا هگزان است روغن کشی و روغن حاصل، روغن تفاله نامیده میشود.

     

    روغن استخراج شده با روشهای فیزیکی بوده واین ناخالصیها وجه تمایز روغن تفاله به عنوان یک محصول تجاری از روغن زیتون بکر که فقط به وسیله روش مکانیکی به دست میآید و ازروغن زیتون بکر تصفیه شده است.

     

    تعریف زیر را برای روغن زیتون بکر، تصفیه شده و (IOOC) گروه مشاوران بین المللی روغن زیتون روغن تفاله ارائه نموده اند:

    روغن زیتون بکر (ویرجین) روغن میوه درخت زیتون است که توسط له کردن و فشردن مکانیکی یاسایر روشهای فیزیکی تحت شرایطی (مخصوصا شرایط حرارتی) که تغییری در روغن به وجود نیاوردو عملی بجز شستشو، ظرف به ظرف کردن، جداسازی سانتریفیوژی و صاف کردن انجام نگیرد، به دست آید. روغن زیتون بکر به حالت طبیعی و بدون هیچ عملکردی قابل مصرف انسان است. روغن زیتون بکربر اساس خصوصیات ارگانولپتیکی (بویای و چشایی) و مقدار اسید چرب آزاد موجود در آن خود به انواع درجه یک، خوب و متوسط یا معمولی تقسیم بندی میشود.

     

    روغن زیتون تصفیه شده روغن زیتون بکری است که مقدار اسیدیته و یا خصوصیات ارگانولپتیک ان به گونهای است که روغن مناسب برای مصرف به صورت خام نبوده و باید تصفیه شود. روغن زیتون بکر مخلوط میشود تا عطر و طعم آن مطلوب گردد.

     

    روغن تفاله زیتون روغن استخراج شده از باقیمانده روغنکشی است که توسط حلال استخراج شده و به صورت خام غیر قابل مصرف انسان بوده و باید تصفیه شود تا ویژگیهای روغن خوراکی را بدست آورد.

     

     

    -2-1 شماره تعرفه گمرکی

     

    شماره تعرفه گمرکی زیتون در جداول بخش3-2به تفکیک آورده شده است.

    (جداول در فایل اصلی موجود است)

    -3-1 شرایط واردات و صادرات

     

    روغن زیتون جزء محصولات غذایی که دارای استاندارهای سخت خوراکی در اروپا و آمریکا نمی باشد و لذا پیشنهاد میشود و با توجه به شرایط صادرات آسان و تعرفهای گمرکی و هزینه حمل و نقل در ابتدا صادرات به کشورهایی که شرایط واردات آسان تری دارند مد نظر قرار گیرد. همچنین شایان ذکر است مصرف کنندگاناین محصول کشورهای آسیای میانه، خلیج فارس و اروپای شرقی و تا حدی اروپای غربی میباشند.

  • فهرست و منابع طرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون

    فهرست:

    چکیده........................................................................................................................................ د

     

    -1 معرفی محصول........................................................................................................................ 1

    -1 مشخصات کلی محصول............................................................................................................ . 2

     

    -2-1 شماره تعرفه گمرکی............................................................................................................ . 2

    -3-1شرایط واردات و صادرات.......................................................................................................... 3

    -4-1 استانداردهای ملی وجهانی...................................................................................................... 8

     

    -5-1قیمت تولید داخلی و جهانی محصول.......................................................................................... 9

     

    -6-1موارد مصرف و کاربرد............................................................................................................. 10

    -7-1کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول....................................................... 10

    -8-1اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز....................................................................................... 11

     

    -9-1کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول.................................................................... 12

    -2وضعیت عرضه و تقاضا............................................................................................................ .. 14

    -1-2 بررسی ظرفیت بهرهبرداری و وضعیت طرحهای جدید و طرحهای.................................................... 14

     

    -2-2 توسعه و در دست اجرا از آغاز برنامه سوم تاکنون......................................................................... 14

     

    -3-2بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال 14.................................................. 85

    -4-2بررسی روند مصرف از آغاز برنامه.............................................................................................. 19

    -5-2بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم و امکان توسعه آن.................................................... 20

     

    -6-2بررسی نیاز به محصول یا اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم 26................... ................................

     

    1و-2 اجمالی تکنولوژی و روشهای تولید و تعیین نقاط قوت و ضعف........................................................ 27

    کنسرو زیتون.............................................................................................................................. 27

    روغن زیتون............................................................................................................................... 27

     

    3 -بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی شامل برآورد حجم سرمایهگذاری ثابت...................................... 41

    -1-3 محوطه سازی.................................................................................................................... 41

    -2-3ساختمان.......................................................................................................................... 42

     

    -3-3 ماشین آلات...................................................................................................................... 42

     

    -4-3 تاسیسات......................................................................................................................... 43

    -5-3 وسایل نقلیه...................................................................................................................... 44

    -6-3تجهیزات و وسائل اداری و خدماتی........................................................................................... 44

    -7-3هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده....................................................................................... 45

     

    -8-3هزینه های قبل از بهره برداری

    سرمایه در گردش........................................................................................................................ 46

     

    -10-3 برآورد حقوق و دستمزد 46................................................................. ................................

    -11-3 برآورد آب، برق، سوخت و ارتباطات....................................................................................... 47

     

    -12-3هزینههای تعمیر و نگهداری و استهلاک.................................................................................. 48

    -13-3هزینههای متفرقه و پیش بینی نشده تولید............................................................................... 48

    -14-3هزینههای توزیع و فروش..................................................................................................... 48

     

    -15-3جدول هزینههای ثابت و متغیر تولید...................................................................................... 49

     

    -4 میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و محل تامین آن.................................................................... 50

    -5پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح....................................................................................... 51

    -6وضعیت تامین نیروی انسانی و تعداد اشتغال................................................................................... 52

     

    -7 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی وچگونگی امکان تامین آنها

    در منطقه مناسب برای اجرای طرح.................................................................................................. 52

    -8 وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی شامل حمایت تعرفه گمرکی و حمایتهای مالی.......................... 52

     

    -10 در صورت پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی وضعیت این پروژهها چگونه خواهد بود........................ 53

     

    منابع

    منبع:

    اینترنتی

    http://www.sme.ir .(1 سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران http://irtp.com/farsi .(2 نقطه تجاری ایران

    http://isiri.org .(3 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور http://irica.gov.ir .(4 گمرک جمهوری اسلامی ایران

     

    http://www.mim.gov.ir .(5 وزارت صنایع و معادن

     

    http://www.wikipedia.org .(6 دایره العارف الکترونیکی

     

    http:// irteb.com .(7 بانک اطلاعاتی خواصدارویی و خصوصیات اقلیمی و نام علمیگیاهان دارویی http://www.drmiri.com/sehat .(8 انجمن پزشکی صحت

     

    http://irandoc.ac.ir .(9 پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمیایران

     

    http ://www.bazarerooz.com .(10 قیمت زیتون و روغن زیتون داخلی http ://www.kalamala.com .(11 قیمت زیتون و روغن زیتون خارجی

     

     

    منابع لاتین

     

    1.  Frederick,  J.,  France,  2000.  " Food  Science  and  Technology",  wiley

     

    interscience publition, New York.

    منابع فارسی

     

    -2 آلفرد بار تولومای؛"کارخانههای مواد غذایی و ترجمه دکتر فخری شهیدی و مهندس سیدمهدی جعفری، نشر تیهو، چاپ دوم، زمستان .79

     

    -3 شیمیو تکنولوژی مواد غذایی، دکتر محمدرضا ملاردی و دکتر عباساحمدی، مبتکران، چاپاول، .1385 -4 پی.جی. فیلاوز؛ "تکنولوژی فراورش غذا"، ترجمه دکتر مرتضی سهرابی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، چاپ اول، .1377

طرح توجیهی طرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون, طرح کارآفرینی طرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون, طرح توجیهی طرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون, Business plan با موضوع طرح توجیهی بسته بندی و فرآوری روغن زیتون
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت