طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بسته بندی و فرآوری زیتون و روغن زیتون

تعداد صفحات: 77 فرمت فایل: word کد فایل: 3968
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۵,۵۵۰ تومان
قیمت: ۱۱,۵۵۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بسته بندی و فرآوری زیتون و روغن زیتون

    خلاصه طرح 

    نام محصول       روغن زیتون
    ظرفیت پیشنهادی طرح       8100 تن در سال
    موارد کاربرد       محصول خوراکی
    مواد اولیه مصرفی عمده       زیتون
    کمبود محصول ( سال ( 1390          
    اشتغال زایی ( نفر)       44  
    زمین مورد نیاز ( ( m2       5000  
          اداری ( m2) 250  
    زیر بنا تولیدی ( m2) 900  
          سوله تاسیسات ( m2) 200  
          انبار ( m2) 700  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی    
          آب ( m3) 2100000  
    میزان مصرف سالانه یوتیلیتی برق(( kw 420000  
          گاز ( m3) 5200000  
          ارزی ( یورو ) 320000  
    سرمایه گذاری ثابت ریالی ( میلیون ریال ) 7500  
          مجموع ( میلیون ریال) 11500  
    محل پیشنهادی اجرای طرح       استان های قزوین زنجان گیلان
                گلستان مازندران
                   

     

     

    چکیده :

     

    هدف از انجام این بررسی ، مطالعه و امکان سنجی احداث واحد تولید روغن زیتون است . در این بررسی بازار فروش، واردات و صادرات ، واحد های فعال و در دست احداث , منابع تامین مواد اولیه و کلیه ماشین الات و سایر امکانات مورد نیاز برای احداث واحد به تفصیل شرح داده شده است.

     

    طبق بررسی انجام شده احداث چنین واحدی نیاز به سرمایه ثابتی حدود ١٥.١ میلیارد تومان دارد و سرمایه در گردش مورد نیاز برابر ٤١.١ میلیارد تومان و کل هزینه های تولیدی سالانه برابر ٩٧,٧

     

    میلیارد تومان است. سرمایه گذاری اولیه طرح ظرف مدت کمتر از ٨ ماه برگشت می یابد . لیکن برآورد های اقتصادی به شدت تابع قیمت فصلی مواد اولیه می باشد و توانایی رقابت با شرکت های دیگر نیز بسیار حائز اهمیت است

    احداث واحد در استان هایی نظیر گیلان و گلستان و مازندران و زنجان و قزوین و خوزستان و فارس که از نقطه نظر راه های ارتباطی و امکانات شهرک های صنعتی و بعلاوه نزدیکی به باغات زیتون و تهیه زیتون با حداقل هزینه حمل ونقل ، پیشنهاد می شود .

     

    معرفی محصول:

     

    ١-١- مشخصات کلی محصول:

     

    زیتون شور ( کد محصول : ١٥١٣١٢١١)

     

    روغن زیتون ( کد محصول : ١٥١٤١٢١٣)

     

    روغن زیتون یکی از قدیمی ترین روغن های خوراکی است که بیشتر در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه تولید و مصرف می شود. روغن زیتون از میوه درخت همیشه سبز اولئا، که متجاوز از ٤٠٠ گونه دارد، به وسیله استخراج مکانیکی حاصل می شود. این گیاه در نواحی معتدل و در آب و هوای استوایی رشد می کند.

    کشت زیتون و روغن گیری از آن در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه از فلسطین و سوریه تا یونان، در اواسط و اواخر عصر مفرغ رایج بوده و روغن زیتون از فلسطین به مصر روانه می شده است. از کشت زیتون موادی برای سوخت و روشنایی ، ماده روان کنده، پمادهای جلدی و غیره تهیه شده و چوب درخت زیتون به عنوان هیزم برای سوخت و میوه زیتون به صورت نمک زده استفاده می شده است.

     

    بعدها میوه زیتون به عنوان منبعی از روغن خوراکی مورد استفاده قرار گرفت. زراعت زیتون در نیمه اول قرن نوزدهم، همراه با پیشرفت فن آوری و علم کشاورزی به نقطه اوج خود رسید.

     

    روغن با روش های مختلف که همیشه فیزیکی است از زیتون استخراج و باقیمانده ای به جا می ماند که تا ٨ درصد روغن داشته و توسط حلال که معمولا هگزان است روغن کشی و روغن حاصل، روغن تفاله نامیده می شود. روغن استخراج شده با روش های فیزیکی بوده و این ناخالصی ها وجه تمایز روغن تفاله به عنوان یک محصول تجاری از روغن زیتون بکر که فقط به وسیله روش مکانیکی به دست می آید و از روغن زیتون بکر تصفیه شده است.

     

    گروه مشاوران بین المللی روغن زیتون (IOOC) تعریف زیر را برای روغن زیتون بکر، تصفیه شده و روغن تفاله ارائه نموده اند :

     

    روغن زیتون بکر( ویرجین) روغن میوه درخت زیتون است که توسط له کردن و فشردن مکانیکی یا سایر روشهای فیزیکی تحت شرایطی ( مخصوصا شرایط حرارتی ) که تغییری در روغن به وجود نیاورد و عملی بجز شستشو، ظرف به ظرف کردن، جداسازی سانتریفیوﮊی و صاف کردن انجام نگیرد، به دست آید. روغن زیتون بکر به حالت طبیعی و بدون هیچ عملکردی قابل مصرف انسان است. روغن زیتون بکر بر اساس خصوصیات ارگانولپتیکی( بویای و چشایی ) و مقدار اسید چرب آزاد موجود در آن خود به انواع درجه یک، خوب و متوسط یا معمولی تقسیم بندی می شود.

    روغن زیتون تصفیه شده روغن زیتون بکری است که مقدار اسیدیته و یا خصوصیات ارگانولپتیک ان به گونه ای است که روغن مناسب برای مصرف به صورت خام نبوده و باید تصفیه شود. روغن زیتون بکر مخلوط می شود تا عطر و طعم آن مطلوب گردد.

     

    روغن تفاله زیتون روغن استخراج شده از باقیمانده روغنکشی است که توسط حلال استخراج شده و به صورت خام غیر قابل مصرف انسان بوده و باید تصفیه شود تا ویژگی های روغن خوراکی را بدست آورد.

     

    ١-٢- شماره تعرفه گمرکی :

    شماره تعرفه گمرکی زیتون در جداول بخش ٢-٣ به تفکیک آورده شده است.

    ( جداول در فایل اصلی موجود است)

    ١-٣- شرایط واردات و صادرات :

    روغن زیتون جزﺀ محصولات غذایی که دارای استاندارهای سخت خوراکی در اروپا و آمریکا نمی باشد و ، لذا پیشنهاد می شود ، و با توجه به شرایط صادرات آسان و تعرفه ای گمرکی و هزینه حمل و نقل در ابتدا صادرات به کشورهایی که شرایط واردات آسان تری دارند مد نظر قرار گیرد. همچنین شایان ذکر

     

    است مصرف کنندگان این محصول کشورهای آسیای میانه ، خلیج فارس و اروپای شرقی وتا حدی اروپای غربی می باشند.

     

    ١-٤- استانداردهای ملی وجهانی :

     

    روغن زیتون ابتدا برای تعیین خلوص و تشخیص تقلبات، سپس برای قرار گرفتن در گروه مناسب و در نهایت برای تعیین کیفیت آزمایش می شود.

  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بسته بندی و فرآوری زیتون و روغن زیتون

    فهرست:

    ١- معرفی محصول ٢

    ١-١- مشخصات کلی محصول ٢

    ١-٢- شماره تعرفه گمرکی ٣

    ١-٣- شرایط واردات و صادرات ٣

    ١-٤- استانداردهای ملی وجهانی ٤

    ١-٥- قیمت تولید داخلی و جهانی محصول ١٠

    ١-٦- موارد مصرف و کاربرد ١١

    ١-٧- کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول ١٢

    ١-٨- اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز ١٢

    ١-٩- کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول ١٣

    ٢- وضعیت عرضه و تقاضا : ١٤

    ٢-١و٢-٢- بررسی ظرفیت بهره برداری و وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه و در دست اجرا و روند تولید از آغاز برنامه سوم تا کنون ١٤

    ٢-٣-   بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال ٨٥

    ١٧

    ٢-٤-   بررسی روند مصرف از آغاز برنامه ٢٣

    ٢-٥-   بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم و امکان توسعه آن

    ٢٤

    ٢-٦-   بررسی نیاز به محصول یا اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم ٣١

    ١و٢- بررسی اجمالی تکنولوﮊی و روشهای تولید و تعیین نقاط قوت و ضعف

    تکنولوﮊی های مرسوم

    در فرآیند تولید محصول :

    ١-کنسرو زیتون ٣٢

    ٢-روغن زیتون ٣٧

    ٣- بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی شامل برآورد حجم سرمایه گذاری

    ثابت ٤٨

    ٣-١- محوطه سازی ٤٩

    ٣-٢- ساختمان ٥٠

    ٣-٣- ماشین آلات ٥١

    ٣-٤- تاسیسات ٥٢

    ٣-٥- وسائط نقلیه ٥٣

    ٣-٦- تجهیزات و وسائل اداری و خدماتی ٥٣

    ٣-٧- هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده ٥٤

    ٣-٨- هزینه های قبل از بهره برداری ٥٥

    ٣-٩- سرمایه در گردش ٥٦

    ٣-١٠- برآورد حقوق و دستمزد ٥٧

    ٣-١١- برآورد آب, برق, سوخت و ارتباطات ٥٩

    ٣-١٢- هزینه های تعمیر و نگهداری و استهلاک ٦٠

    ٣-١٣- هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده تولید ٦٠

    ٣-١٤- هزینه های توزیع و فروش ٦١

    ٣-١٥- جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید ٦١

    ٣-١٦- نتیجه گیری ٦٢

    ٤- میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و محل تامین آن ٦٣

    ٥- پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح ٦٤

    ٦- وضعیت تامین نیروی انسانی و تعداد اشتغال ٦٥

    ٧- بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی و

    چگونگی

    امکان تامین آنها در منطقه مناسب برای اجرای طرح ٦٥

    ٨- وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی شامل حمایت تعرفه گمرکی و

    حمایتهای مالی ٦٥

    ٩- تجزیه و تحلیل و ارائه جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحد

    های جدید ٦٦

    ١٠- در صورت پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی وضعیت این پروﮊه ها

    چگونه خواهد بود ٦٦

    مراجع ٦٨

     

    منبع:

     

    (سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ) http://www.sme.ir

    (نقطه تجاری ایران) http://irtp.com/farsi

    .

    ( موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور)http://isiri.org

     

    ( گمرک جمهوری اسلامی ایران)http://irica.gov.ir

    .

    (وزارت صنایع و معادن ) http://www.mim.gov.ir

    (دایره العارف الکترونیکی ) http://www.wikipedia.org

    (بانک اطلاعاتی خواص دارویی و خصوصیات اقلیمی و نام علمی گیاهان دارویی) http:// irteb.com

    ( انجمن پزشکی صحت)http://www.drmiri.com/sehat

    .

    (پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران http://irandoc.ac.ir(

    (قیمت زیتون و روغن زیتون داخلی ) http://www.bazarerooz.com

    .١٠

     

    ( قیمت زیتون و روغن زیتون خارجی )  http://www.kalamala.com

    .١١

     

    مراجع لاتین :

    .٢٠٠٠Frederick j.france,"food science and technology" ,wiley interscience publition, newyork,   .١

    مراجع فارسی:

    ٢.   آلفرد بار تولومای؛ "کارخانه های مواد غذایی" و ترجمه دکتر فخری شهیدی و مهندس سید مهدی جعفری ، نشر تیهو، چاﭖ دوم، زمستان ٧٩.

     

    ٣.   "شیمی و تکنولوﮊی مواد غذایی"، دکتر محمدرضا ملاردی و دکتر عباس احمدی، مبتکران، چاﭖ اول، ١٣٨٥.

     

    ٤.   پی.جی . فیلاوز؛ " تکنولوﮊی فراورش غذا" ، ترجمه دکتر مرتضی سهرابی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، چاﭖ اول،١٣٧٧.

طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بسته بندی و فرآوری زیتون و روغن زیتون, طرح کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بسته بندی و فرآوری زیتون و روغن زیتون, طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بسته بندی و فرآوری زیتون و روغن زیتون, پروژه کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بسته بندی و فرآوری زیتون و روغن زیتون, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بسته بندی و فرآوری زیتون و روغن زیتون, Business plan با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بسته بندی و فرآوری زیتون و روغن زیتون
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت