طرح توجیهی طرح نگهداری میوه و سبزی به روش IQF

تعداد صفحات: 74 فرمت فایل: word کد فایل: 3839
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۵,۱۰۰ تومان
قیمت: ۱۱,۱۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی طرح نگهداری میوه و سبزی به روش IQF

    نام محصول نگهداری میوه و سبزی به روش IQF  
    ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی)   800 تن در سال  
           
    موارد کاربرد تهیه انواع غذاها، پیش غذاها ، سالادها ، اردوها ، مصرف مستقیم  
      به عنوان میوه و تنقلات و غیره  
           
    مواد اولیه مصرفی عمده سبزی و میوه تازه مانند نخود سبز ، لوبیا سبز ، سیب زمینی ،  
      توت فرنگی ، آلبالو و دیگر محصولات  
           
             
    کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم)   4305 تن در سال  
    اشتغال زایی (نفر) 30  
    زمین مورد نیاز (مترمربع) 4500  
      اداری (مترمربع) 60  
    زیربنا تولیدی (مترمربع) 800  
    انبار (مترمربع) 400  
       
      تاسیسات و سایر (مترمربع) 240  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی   مطابق جدول شماره 48  
    میزان مصرف آب (مترمکعب) 4500  
    برق (کیلو وات ساعت) 960000  
    سالانه یوتیلیتی  
    گازوئیل (مترمکعب) 600  
       
    سرمایه گذاری ارزی (یورو) 850000  
    ریالی (میلیون ریال) 15860  
    ثابت طرح  
    مجموع (میلیون ریال) 27760  
       
    محل پیشنهادی اجرای طرح استانهای تهران ، هرمزگان ، مازندران ، گیلان ، گلستان ، خوزستان و  
      چهارمحال و بختیاری  
           
             

     

     

    مقدمه

    مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی

     

    انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار

     

    گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیمگیری سرمایهگذاران مورد استفاده قرار

     

    میگیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی نگهداری میوه و سبزی به روش IQF می باشد. این

     

    مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا

     

    محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد

     

    گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز

     

    شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح

     

    برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات

     

    مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند. امید

     

    است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

    رئوس مطالب

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک (3

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی

     

    -1-3 شرایط واردات

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -1-8 بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -1-10 معرفی شرایط صادرات

     

    بخش اول: معرفی محصول

     

    – 1 – 1 نام و کد محصول (آیسیک (3

    محصول مورد مطالعه طرح حاضر، نگهداری میوه و سبزی به روش IQF می باشد. این محصولات

     

    یک ماده غذایی بوده که در تهیه انواع غذاها، مصرف مستقیم به عنوان میوه و تنقلات و غیره دارای

     

    کاربرد است.

     

    میوه و سبزی از جمله مواد غذائی مهم در رژیم غذائی انسان ها محسوب می گردند و بدن بخش

     

    عمده ویتامین ها ، املاح معدنی ، کالری و سایر مواد مورد نیاز خود را از طریق مصرف آنها بدست می

     

    آورد . اهمیت غذائی سبزی و میوه ها در سطحی است که بیشتر دانشمندان علوم تغذیه و پزشکان

     

    مصرف آن را بر انواع گوشت ها ترجیح و توصیه می نمایند بطوری که بخش قابل توجهی از مردم با

     

    حذف یا کاهش مواد گوشتی از رژیم غذائی خود ، سبزی خوری را پیشه نموده اند . از طرف دیگر برخی

     

    میوه و سبزی ها نه به عنوان غذای اصلی بلکه بصورت کمک غذا، مکمل غذا ، تنقلات و غیره مصرف

     

    می گردند .

     

     

    ولی همانطوریکه می دانیم ، سبزی و میوه جات محصولات کشاورزی هستند که تولید آنها تنها در

     

    فصول خاصی از سال امکان پذیر بوده و در سایر ایام امکان دسترسی به آنها وجود ندارد و از طرف

     

    دیگر هم بسیاری از این محصولات نیز از عمر نگهداری بسیار کوتاه برخوردار نبوده و لذا نمی توان آنها

     

    را برای فصول دیگر سال نگهداری کرد . از اینرو با توجه بر علاقه مندی مصرف این محصولات در کلیه

     

    فصول سال ، روش های مختلفی برای فرآوری و نگهداری سبزی و میوه در صنعت مورد استفاده قرار

     

    می گیرد که از آن جمله می توان به خشک کردن ، کنسرو ( قوطی ) کردن ، انجماد ، نگهداری در

     

    شربت غلیظ شکر ( مانند مرباها ) نگهداری در آب و نمک ( مانند شوریجات ) و غیره اشاره کرد .

     

    لیکن نکته ایکه در اینجا ذکر آن ضروری می باشد ، توجه به کیفیت سبزی و میوه است بطوریکه در

     

    کلیه روش های نگهداری ذکر شده در بالا ، طعم، مزه ، شکل ظاهری و حتی شکل ظاهری سبزی و میوه

     

    با حالت تازه آن متفاوت است و لذا مصرف کننده هر چند علاقه مند به مصرف آنها می باشد ولی طعم

     

    و مزه میوه و سبزی تازه را از مصرف موارد نگهداری شده آنها دریافت نمی کند و لذا همواره در پی آن

     

    است که با استفاده از تکنولوژی های مدرن ، این محصولات را طوری نگهداری کند که کیفیت آنها

     

    (طعم ، مزه ، مواد مغذی ، شکل ظاهری و .....) کمترین تفاوت با نوع تازه آن داشته باشد و روش IQF

     

    برای نیل به این هدف ابداع و مورد استفاده قرار می گیرد .

    IQF یا Individual Quick Freezing روش انجماد سریع مواد غذایی بروش شناوری در هوای -40

     

    درجه سانتیگراد می باشد . این روش نگهداری، امکان در دسترس بودن سبزیجات منجمد در تمام

     

    فصول سال را فراهم می کند. از محاسن روش فوق سالم ماندن بافت محصول و کلیه ویتامینهای آن بعد

     

    از انجماد می باشد چیزی که در منجمد کردن معمول صنعتی و خانگی امکانپذیر نمی باشد و وضعیت

     

    فوق را می توان مزیت بارز این روش نگهداری ذکر کرد .

     

    یکی دیگر از مزیت های روش IQF قابلیت استفاده آن برای انواع میوه های تازه نوبرانه مانند گوجه

     

    سبز ، توت فرنگی ، چغاله بادام ، رطب و غیره را نام برد به طوریکه با استفاده از این روش امکان

     

    نگهداری میوه های فوق برای کلیه فصول سال وجود دارد .

    لازم به ذکر است که سیب زمینی تولید شده از روش IQF به فرنج فرایزر نیز مشهور می باشد .

     

    کد ISIC محصول

     

    مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن نگهداری میوه و سبزی به روش انجماد دارای کد آیسیک

     

    15131112 برای سبزی ها و 15131111 برای میوه ها و کد 15132021 برای سیب زمینی ( فرنج

    فرایزر ) میباشد . لازم به ذکر است که روش انجماد IQF کد آیسیک مستقلی نداشته و در ردیف

     

    انجماد معمولی سبزی و میوه طبقه بندی شده است .

     

     

    –1 – 2 شماره تعرفه گمرکی

    با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی نتیجه گیری شده است که سبزی و

     

    میوه های منجمد هر کدام به صورت جداگانه دارای شماره تعرفه مخصوص به خود می باشند که در

     

    اینجا به آنها اشاره شده است .

     

    محصولات   شماره تعرفه گمرکی حقوق ورودی
           
    سیب زمینی   200410 45
           
    لوبیا سبز   200551 45
           
    مارچوبه   200560 45
           
    زیتون   200570 45
           
    ذرت شیرین   200580 55
           
    توت فرنگی   200880 55
           
  • فهرست و منابع طرح توجیهی طرح نگهداری میوه و سبزی به روش IQF

    فهرست:

    مقدمه........................................................................................................................... 1

     

    بخش اول : معرفی محصول............................................................................................... 3

     

    -1 -1 نام و کد محصولات (آیسیک 3.............................................................................. (3

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی............................................................................................... 6

     

    -1-3 شرایط واردات محصول.......................................................................................... 7

     

    -1-4 بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ( ملی یا بین المللی )................................ 7

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول................. .   9

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد................................................................................ 10

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول.......................... 10

     

    -1-8 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز..................................................................... 12

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول................................................... 12

     

    -1-10 شرایط صادرات................................................................................................. 14

     

    بخش دوم : بررسی وضعیت عرضه و تقاضا......................................................................... 16

     

    -2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون............................... 16

     

    -2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرح های توسعه در دست اجرا......................... ......... 25

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 34...................................... 1385

     

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه توسعه سوم تاکنون................................................. 35

     بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه توسعه سوم تا سال 37................................... 1385

     

    -2-6 بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم.............................. 37

     

    بخش سوم : مطالعات فنی و تکنولوژیکی...................................................................... ..   46

     

    -3-1 بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور............................. 46

     

    -3-2 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژیهای مرسوم در فرایند تولید محصول............................. 51

     

    -3-3 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت..................... 52

     

    -3-4 برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن............................................. 60

     

    -3-5 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح................................................................... 62

     

    -3-6 وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال............................................................... 65

     

    -3-7 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی............................... 66

     

    -3-8 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی...................................................................... 69

     

    -3-9 تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید............. 70

     

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی طرح توجیهی طرح نگهداری میوه و سبزی به روش IQF, طرح کارآفرینی طرح توجیهی طرح نگهداری میوه و سبزی به روش IQF, طرح توجیهی طرح توجیهی طرح نگهداری میوه و سبزی به روش IQF, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی طرح نگهداری میوه و سبزی به روش IQF, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی طرح نگهداری میوه و سبزی به روش IQF, Business plan با موضوع طرح توجیهی طرح نگهداری میوه و سبزی به روش IQF
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت