طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید شیر ، ماست و خامه بسته بندی

تعداد صفحات: 111 فرمت فایل: word کد فایل: 3999
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۲۰,۶۵۰ تومان
قیمت: ۱۶,۶۵۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید شیر ، ماست و خامه بسته بندی

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول       شیر، ماست ، خامه
    ظرفیت پیشنهادی طرح       150 تا 200 تن دریافت شیر در روز
    موارد کاربرد       غذایی
    مواد اولیه مصرفی عمده       شیر خام
    اشتغال زایی ( نفر)       181  
                   
    زمین مورد نیاز ( ( m2       30,000  
          اداری ( m2)   3000  
    زیر بنا تولیدی ( m2)   5000  
    سوله تاسیسات ( m2)   220  
             
          انبار ( m2)   500  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی      
          آب ( m3)   141,160  
    میزان مصرف سالانه یوتیلیتی برق(( kw   7,084,800  
          گازوئیل (لیتر )   216,000  
          ارزی ( یورو )   -  
    سرمایه گذاری ثابت ریالی ( میلیون ریال )   168,131  
          مجموع ( میلیون ریال)   168,131  
    محل پیشنهادی اجرای طرح       مناطق شمال و شمال غربی کشور
                   

     

    معرفی محصول

    فراورده های لبنی به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می شود که همگی از شیر تولید می شوندمعمولاً. ماده اولیه تولید انواع لبنیات، شیر گاو است. اما گاهی از شیر سایر پستانداران همچون بز، گوسفند، گاومیش و اسب هم استفاده می شود. در ادامه تعاریف، ویژگیها، کاربرد و تاریخچه هر یک از محصولات توضیح داده شده است.

    الف - شیر

    - تعریف شیر

    در اولین گنگره بین المللی مبارزه با تقلبات مواد غذایی که در سال 1908 میلادی در شهر ژنو تشکیل شد و تاکنون هم مبنای استاندارد مربوط به شیر بوده است تعریف شیر بشرح زیر میباشد:

    شیر، عبارتست از مجموع تولید شیردوشی کامل و مداوم یک حیوان ماده شیرده سالم و بدون خستگی مفرط که بخوبی تغذیه شده باشد شیر باید با رعایت اصول بهداشتی جمع آوری شده و فاقد آغوز باشد.

    - تاریخچه شیر

    شیر از دیر باز در برنامه غذایی مردم ملل مختلف جهان جایگاه ویژه ای داشته است. گاو شیری در حدود 6 هزار سال پیش اهلی شده است. شیر حیوانات در آغاز دوران اهلیکردن به عنوان غذا استفاده شده است. گوسفند و بز در بین سالهای 9000 تا 8000 سال (قم) در خاورمیانه اهلی شدند. در حدود 7000 سال (قم) احشام در نقاطی از آفریقا و ترکیه به صورت گله در آمدند. همچنین شیر در عصر حجر در انگلستان و ایرلند استفاده شده است.

    صنعت گله داری ابتدا در نواحی جنوب غربی آسیا متداول گشت و پس از آن این عادت به سایر کشورها نیز سرایت نمود. رشد دامداری به منظور تامین شیر و فراورده های لبنی، در مراحل ابتدایی در مناطقی گسترش یافت که علوفه سبز به میزان کافی در ان مناطق یافت می شد.

    اولین نژاد دام های شیری در ایران در زمان جنگ جهانی دوم در سال 1319 (ه.ش) از فرانسه خریداری و تحویل موسسه حیدرآباد گردید و حدود 10 سال بعد برای احداث اولین دامداری های صنعتی اقداماتی انجام شد.

    در ایران اولین کارگاه لبنیات سازی در سال 1336 با نام آستارا، در خیابان فردوسی تهران گشایش یافت که تولیدات آن شیرهای بطری با درب چوبی بود.

    در سال 1337 کارخانه نسبتا مجهز آلفا با ظرفیت 10 تن شیرخام در روز تاسیس شد و پس از آن احداث واحدهای تولید فرآورده های لبنی به صورت گسترده ادامه یافت و اکنون این واحدها با مقیاس های بزرگ و کوچک در اقصی نقاط کشور به فعالیت اشتغال دارند.

    ٥

    - خواص ظاهری شیر:

    رنگ شیر معمولا سفید کدر و یا سفید چینی است. علت آن وجود کازئین و کلسیم در شیر است، وقتی چربی شیر زیاد و بخصوصو حاوی مقداری زیادی کاروتن (کاروتن موجود در شیر فعال است و نقش ویتامین A را بازی میکند) باشد.

    رنگ شیر کمی متمایل به زرد میشود و برعکس شیر کم چربی و یا شیری که به آن آب اضافه شده باشد بطور خفیفی آبی رنگ به نظر می رسد. براثر مبتلا شدن دام به بیماری ورم پستانی شیر، آبکی شده و رنگ زرد روغنی ظاهر میگردد و قطعات کوچک چرک در آن پیدا می شود و همچنین ممکن است به علت پاره شدن مویرگهای ریز پستان مقدار کمی خون وارد شیر شود و رنگ شیر گلی و یا حتی قرمز روشن گردد در نتیجه این تغییرات غیر قابل مصرف میشود.

    - بوی شیر

    شیر دارای بوی مخصوصی نیست ولی معمولا در اثر تماس با ظروف و مکانهای کثیف بوهای گوناگون به وسیله چربی شیر جذب میشود و شیر بوی نامطبوع به خود میگیرد. در اثر فساد و تجزیه ترکیبات شیر، بوی مختلفی از قبیل ترشیدگی و گندیدگی در شیر پیدا میشود.

    - طعم شیر

    مزه شیر در اثر وجود لاکتوز کمی شیرین است. در بیماریهای ورم پستانی به علت ازدیاد محسوس کلریدها (مخصوصا کلرید سدیم ) مزه شیر کمی شور می گردد. در اثر تجزیه چربی تحت عوامل مختلف ممکن است طعم نامطبوعی در شیر ایجاد گردد.

    - ترکیبات شیر:

    ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب، پروتئین ها (در درجه اول کازئین )، قند شیر یا لاکتوز و مواد معدنی تشکیل می دهند.

    ٦

    همچنین شیر حاوی موادی به مقادیر بسیار کم مثل رنگ دانه ها، آنزیمها، ویتامینها، فسفولیپیدها و گازها می باشد. بعضی از این مواد مانند چربی، قند و کازئین کاملا اختصاصی هستند و در طبیعت تنها در شیر یافت می شوند. بطور کلی ترکیبات شیر از دو گروه اصلی تشکیل شده است; آب و مواد خشک و اگر از جمع مواد خشک چربی را کم کنیم باقی را اصطلاحا ماده خشک منهای چربی می گویند و همچنین اگر پروتئین شیر بوسیله هر ماده اسیدی لخته و از شیر جدا گردد مایع جدا شده از مجموعه شیر را سرم شیر گویند.

    ٧

    جدول زیر ویتامینهای مختلف شیر را نشان میدهد:

    ب- خامه:

    یکی از اجزای شیر چربی آن است که با استخراج آن می توان خامه، کره و سر شیر تهیه نمود.

    خامه یکی از انواع لبنیات است. پیش از عمل هموژنیزه، لایه ی چربی روی سطح شیر خام که به سرشیر معروف است را برمی دارند. این چربی، خامه نام می گیرد. در صنعت، برای سرعت بخشیدن به تجمع چربی شیر روی سطح آن، از دستگاه سانتریفوژ استفاده می کنند. خامه با توجه به محتوای چربی، انواع مختلفی دارد.

    ٨

    انواع خامه

    خامه کم چرب که 12 درصد چربی دارد.

    خامه زده شده و سفت شده که 30 درصد از آن را چربی تشکیل می دهد.

    خامه سنگین که 36 درصد چربی دارد.

    خامه های پر چرب که در اغلب فروشگاه ها به فروش می رسند و 40 درصد چربی دارند که در تهیه انواع غذاها و دسرها از این نوع خامه استفاده می شود.

    نوع دیگری از خامه وجود دارد که در کشور انگلستان تهیه می شود. این نوع خامه را با حرارت دادن خامه معمولی تهیه می کنند و به خامه بریده یا ترش معروف است. این خامه بسیار چرب بوده و 55 درصد چربی دارد.

    ج- ماست

    ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری حاصل میشود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست میتوان استفاده نمود؛ اما ماستهای امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه میکنند. ماست از تخمیر قند شیر به نام لاکتوز حاصل میشود.

    باکتری ویژه تهیه ماست، لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل میکند و به علاوه به ماست بافت ژل مانندی میدهد. به دلیل وجود اسید لاکتیک، ماست مزه تند و ترشی پیدا میکند.

    تاریخچه ماست:

    اطلاعات دقیقی مبنی براین که ماست در کجا و در چه زمانی تولید و رایج گردیده وجود ندارد اما بدون شک این ماده یکی از فرآورده های تخمیری شیر است که از سایر فرآورده های شیر شناخته شده تر است و مقبولیت بیشتری در دنیا دارد. ماست در کشورهای اطراف دریای مدیترانه، آسیا و اروپای مرکزی دارای مصرف بالایی است. عده ای جایگاه اصلی ان را در آسیای مرکزی و جنوب غربی می دانند که بتدریج در قرن شانزدهم از این مناطق به اروپا برده شده و در اوایل قرن بیستم بطور اساسی در اروپا منتشر و شناخته شد و بعد از این بود که تحقیقات و آزمایشات مختلف برای بهبود وضع و یافتن راههای مختلف تهیه و تکمیل خواص آن آغاز گردید.

    ٩

    ارزش غذایی ماست:

    از نظر غذایی، ماست یکی از بهترین فرآورده های شیر است و محتوی تمامی عناصر غذایی موجود در شیر می باشد. ضمنا مواد پروتئینی آن بصورت بهتر و قابل هضم تری درآمده و مصرف آن باعث سهولت و تسریع هضم غذا میشود و به علت وجود اسید لاکتیک، مانع رشد باکتریهای مضر در رورده میگردد و به رشد باکتریهای مفید کمک می نماید. بنابراین به عنوان یک ماده غذایی عالی بشمار می رود و در مناطقی که مردم دچار کمبود پروتئین هستند از این محصول می توان بهترین استفاده را کرد.

  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید شیر ، ماست و خامه بسته بندی

    فهرست:

    ١-

    معرفی محصول

    ١

    ١-١-

    مشخصات کلی محصول

    ٧

    ١-٢-

    شماره تعرفه گمرکی

    ٨

    ١-٣-

    شرایط واردات

    ٩

    ١-٤-

    استانداردهای ملی وجهانی

    ١١

    ١-٥-

    قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

    ١٥

    ١-٦-

    موارد مصرف و کاربرد

    ١٦

    ١-٧-

    کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

    ٢٥

    ١-٨-

    اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز

    ٢٥

    ١-٩-

    کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول

    ٢٦

     

     

     

    ٢-  وضعیت عرضه و تقاضا :

    ٢٧

    ٢-١-  بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تا کنون

    ٣٥

    ٢-٢-

    بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا

    ٤٧

    ٢-٣-

    بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال ٨٥

    ٦٨

    ٢-٤-

    بررسی روند مصرف از آغاز برنامه

    ٧٠

    ٢-٥-

    بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم و امکان توسعه آن

    ٧٢

    ٢-٦-

    بررسی نیاز به محصول یا اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم

    ٧٥

    -3 بررسی اجمالی تکنولوژی و روشهای تولید و عرضه محصول:

    ٧٧

    – 4 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژیهای مرسوم

    87

    -5 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی

    87

    برآورد حجم سرمایه گذاری مورد نیاز

    88

    .1

    زمین

    90

    .2

    محوطه سازی

    90

    .3

    ساختمان

    90

    .4

    ماشین آلات

    91

    .5

    تاسیسات

    93

    .6

    وسائط نقلیه

    94

    .7

    تجهیزات و وسایل اداری

    94

    .8

    تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی

    94

    .9

    ابزار آلات کارآگاهی

    96

    .10

    هزینه تجهیزات کمکی

    96

     

     

    ٧- میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و محل تامین آن                                               ٩٦

     

    ٨- پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح                                                                     ٩٨

     

    ٩- وضعیت تامین نیروی انسانی و تعداد اشتغال                                                                 ٩٩

     

    ١٠- بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی و چگونگی             ١٠٠

     

    ١١-وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی شامل حمایت تعرفه گمرکی و حمایتهای مالی  ١٠٢

     

    ١٢- تجزیه و تحلیل و ارائه جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحد های جدید  ١٠٤

     

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید شیر ، ماست و خامه بسته بندی, طرح کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید شیر ، ماست و خامه بسته بندی, طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید شیر ، ماست و خامه بسته بندی, پروژه کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید شیر ، ماست و خامه بسته بندی, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید شیر ، ماست و خامه بسته بندی, Business plan با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید شیر ، ماست و خامه بسته بندی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت