دانلود پروژه کارآفرینی واحد تولیدی آرد ستاره

تعداد صفحات: 39 فرمت فایل: word کد فایل: 3206
سال: نامشخص مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود پروژه کارآفرینی واحد تولیدی آرد ستاره

    بخش اول: کلیات

    مقدمه ای در مورد معرفی واحد تولیدی

    واحد تولیدی آرد ستاره به مساحت 2m7800 واقع در تهران خیابان شهید رجائی خیابان ستاره، تولید آرد خود را به ظرفیت 30 هزار تن در سال از سال 1342 شروع کرده است. محصول در دو نوع آرد ستاره درجه 2 (درصد سبوس گیری 19 درصد) و آرد سبوس گرفته (درصد سبوس گیری 13 درصد) منطبق بر استاندارد ملی به شماره 103 و 2393 به روش والسی تولید می شود. این واحد تولیدی به مدیریت عامل سید محمدرضا مرتضوی و داشتن نیروهای متخصص شامل خانم الهام عباسی مسئول کنترل کیفیت با مدرک مهندسی صنایع غذایی، آقای سید احمد حیدری مدیر تولید با مدرک شیمی و خانم رکسانا نادرنیا مدیر فنی با مدرک مهندسی مکانیک و تعداد 35 کارگر از حداکثر توان خود جهت تولید محصول با کیفیت مطلوب بهره می برد ماده اولیه و محصول در کلیه مراحل تولید و فرآوری کنترل شده و آزمایشات لازم برروی آنها در بخش میکروبی و شیمی انجام می شود.

    این کارخانه با داشتن پروانه تأسیس و بهره برداری به شماره 4251، در تیرناه سال 1382 موفق به اخذ پروانه های ساخت محصول به شماره 17942 – آرد ستاره درجه 2 و 17943 – آرد سبوس گرفته از طرف وزارت بهداشت گردید.

    بسته بندی محصول در کیسه های پلی پروپیلنی 40 کیلوگرمی انجام شده و اتیکت کارخانه شامل اطلاعاتی مانند تاریخ تولید، نام محصول، پروانه ساخت است. گندم از طریق شرکت حمل و نقل آرد و گندم ایران از طرف اداره غله و آرد استان تهارن به کارخانه منتقل و آرد تولیدی توسط همان اداره حمل می شود.

    2-1- خط مشی و اهداف کیفیتی واحد تولیدی:

    هدف تولید آرد با کیفیت منطبق با استاندارد ملی به شماره های 103 و 2393 و در آینده تولید آرد نول می باشد. از طرفی با توجه به رذشد روزافزون جمعیت و افزایش تقاضا به موضوع افزایش ظرفیت تولید به موازات بهبود کیفیت و کاستن از ضایعات تولید نیز توجه شده است. به منظور افزایش رضایت مندی کارکنان و در نهایت ارائه کار مفید و تولید بی نقص، سازمان تولیدی سعی در برآوردن نیازهای واقعی آنها دارد. از تمام توان به کار گرفته می شود تا کلیه پرسنل در سطح خود آموزش های مداوم و پیگیر لازم را ببیند.

    در نهایت مدیریت ارشد از کلیه اهداف فوق حمایت و تعهد می کند تا تمامی پرسنل آنرا درک و اجرا کنند.

     

    3-1- اصطلاحات و تعریفات:

    آرد ستاره درجه 1: آرد با درجه استخراج 5/78 درصد – خاکستر بین (700/0- 581/0)

    آرد تاره درجه 2: آرد با درجه استخراج 81 درصد – خاکستر بین (860/0 – 701)

    آرد سبوس گرفته (معمولی): آرد با درجه استخراج 87 درصد – خاکستر بین (4/1-861/0) درصد

    کیفیت: (Quality) میزان برآورده شدن نیازمندی ها توسط مجموعه ای از ویژگیهای ذاتی (نیاز توسط استاندارد، مشتری یا خود سازمان مشخص می شود)

    کنترل کیفیت: Quality Control: بخشی از مدیریت کیفیت که بر برآورده کردن الزامات و یا خواسته های مربوط به کیفیت تمرکز دارد.

    تضمین کیفیت: بخشی از مدیریت کیفیت که بر ایجاد اطمینان از اینکه الزامات و خواسته های مربوط به کیفیت برآورده خواهد شد تمرکز دارد.

    خط مشی کیفیت: مقاصد و جهت گیری سازمان در رابطه با کیفیت که رسماً توسط مدیریت اعلام شده باشد.

    نظام نامه کیفیت: مدرکی که در آن خطی مشی کیفیت سازمان تعیین و سیستم کیفیت آن تشریح گردد.

    نقاط کنترلی (Control Point): نقاطی در فرایند تولید که در آ“ بازرسی و کنترل محصول صورت می گیرد.

    فرایند (Process): مجموعه ای از فعالیت حهای هم کنش مرتبط به هم که داده ها را به ستاده ها تبدیل می کند.

    محصول (Product): ماحصل یک فرایند.

    کالیبراسیون (calibration): تعیین میزان خطای تجهیزات براساس حدود بحرانی از طریق مقایسه با یک دستگاه مرجع.

    اقدام اصلاحی: اقدامی در جهت حذف عدم انطباق تشخیص داده شده

    تعمیر: اقدامی که در مورد یک محصول نامنطبق باید انجام گیرد تا برای کاربرد مورد نظر قابل قبول باشد.

    بازکاری: ادقامی که در مورد یک محصول نامنطبق باید انجام گیرد تا با الزامات و یا خواسته ها انطباق یابد.

    اجازه ارفاقی: اجازه استفاده و یا ترخیص محصولی که با الزامات و یا خواسته های مشخص شده انطباق ندارد.

    اسقاط: ادقامی که در مورد یک محصول نامنطبق انجام می گیرد تا مانع استفاده از آن در کاربرد مورد نظر اصلی گردد.

    بخش دوم: سازمان واحد تولیدی

    2-1: سازماندهی واحد تولیدی و بخشهای آن و نمودار سازمانی واحد تولیدی و بخش کیفیت

    هدف: تعریف ساختار سازمانی و ترسیم آن

    چارت سازمانی این واحد شامل:

    - مدیریت عامل و جانشین تعریف شده

    - مدیر کنترل کیفی و زیرشاخه مربوطه

    - مدیر تولید و پرسنل مؤثر به تولید

    - مدیر واحد اداری و مالی و زیرشاخه مربوطه

    - مدیر برنامه ریزی و تدارکات

    - مسئول کامپیوتر

     

    2-2: جایگاه کنترل کیفیت در سازمان

    استقلال از تولید

    هم تراز بودن با تولید

    نمودار سازمانی بخش کیفیت در خود چارت سازمانی واحد تولیدی گنجانده شده است.

    2-3: شرح وظایف، مسئولیت ها و اختیارات مسئولان و کارکنان دخیل و مؤثر بر کیفیت به ویژه مسئول و کارکنان بخش کیفیت:

    2-3-1: مدیر عامل

    اعتبار دادن به اهداف خط مشی تولید

    انتخاب پرسنل باتجربه و متخصص

    بررسی گزارشات واصله از واحد Q.C به منظور کنترل انجام درست فرایند

    همکاری تنگاتنگ با مسئول Q.C در جهت اجرای استاندارد

    کنترل و نظارت بر ظرفیت تولید

    تعیین سیاست های سازمان و نظارت بر اجرای مقررات و ضوابط کاری

    نظارت بر هموخانی تولیدات با استانداردها و ضوابط قانونی

    همکاری با واحدهای Q.C جهت تعیین تکلیف محصول نامنطبق

    ایجاد هماهنگی با دوایر دولتی و رسیدگی به امور مالی

    2-3-1: مسئول Q.C:

    وظایف

    آزمایش ماده اولیه ارسالی به کارخانه جهت اطمینان از صحت آن

    عدم پذیرش ماده اولیه نامنطبق با استاندارد شماره 104

    عدم ارسال محصول تولیدی نامنطبق با استاندارد شماره 103 و 2393

    انجام آزمونهای کنترل کیفی محصول و حین فرآوری و بررسی نتایج

    آگاه ساختن مدیر عامل از نتایج آزمون از طریق ارسال گزارشات روزانه، هفتگی و ماهانه

    کنترل پروسه تولید و شناسایی نقاط بحران و اعمال فرایندهای کنترلی به منظور کاستن از ضایعات تولید

    همکاری با مدیر تولید جهت تعیین تکلیف برای محصول نامنطبق

    اختیارات مسئول کنترل کیفیت:

    اختیار توقف خط تولید

    اختیار خارج نمودن محصول نامنطبق از خط

    اختیار اعلام نمودن محصول به عنوان ضایعات و جلوگیری از ارسال آن

    3-3-2: مدیر تولید:

    کنترل فرایندهای تولیدی

    شناخت نقاط بحران در پروسه تولید و اعمال کنترل در آنها

    ایجاد تغییرات مطلوب و مناسب در فرایند تولید در صورت عدم انطباق محصول با استاندارد ملی

    همکاری لازم با واحد کنترل کیفی (Q.C)

    تعیین تکلیف برای محصول نامنطبق تولیدی

    آگاه ساختن مدیرعامل یا مدیر کارخانه از وضعیت

    4-3-2: مدیر کارخانه

    انجام وظایف مدیرعامل در صورت عدم حضور

    ابلاغ دستورات مدیرعامل به کلیه واحدها

    همکاری با واحد Q.C

    انجام وظایف بخش مالی و اداری

    انجام وظايف بخش مالي و اداري

    5-3-2: مدير برنامه ريزي و تداركات:

    همكاري با مدير كارخانه جهت اعلام نياز دريافت ماده اوليه و حواله خورج محصول

    ايجاد هماهنگي هاي لازم جهت خريد و انجام آن

    فصل سوم: مستندات نظام كيفيت

    1-3- ساختار مستندات نظام كيفيت شامل نظام نامه، روشهاي اجرايي، دستورالعمل هاي كاري، مشخصات فني و استانداردهاي كارخانه اي، نقشه ها، كارتها و فرم هاي عملياتي و غيره.

    فهرست چند نمونه از روشهاي اجرايي سازمان

    روش اجرايي كاربرد فنون آماري

    روش اجرايي كنترل اقلام نامنطبق

    روش اجرايي اقدام اصلاحي

    روش اجرايي ادقام پيشگيرانه

    روش اجرايي كنترل تجهيزات و بازرسي و آزمون و اندازه گيري (بررسي هاي كاركردي و كاليبراسيون)

    روش اجرايي شناسايي، رديابي و وضعيت بازرسي و آزمايش محصول

    روش اجرايي كاربرد فنون آماري:

    واحد Q.C به همراه آزمايشگاه ضمن شناسايي نوع فعاليت هايي كه اين فنون در آنها كاربرد دارند نسبت به جمع آوير اطلاعات و داده هاي اطلاعاتي و سپس تهيه برگه ثبت داده ها، هيستوگرام، نمودار (پارتو، علت و معلول، تمركز نقص، پراكندگي و يا كنترل) بسته به نوع نياز و نوع بررسي اقدام مي كند.

    مدير كنترل كيفي با ارزيابي و بازنگري آنها در صورت مشاهده عدم تطابق، دستور توقف توليد و رفع عيب و پيگيري آن را مي دهد. در اين راستا با توجه به نياز و در صورت لزوم فنون آماري توسط واحد Q.C از طريق برنامه ريزي هاي مستمر توسعه مي يابند.

    روش اجرايي كنترل اقلام نامنطبق:

    وضعيت محصول از نظر بازرسي و آزمون به طرق مناسب مشخص مي شود به طوري كه انطباق يا عدم انطباق محصول با توجه به بازرسي ها و آزمون هاي انجام گرفته مشخص شود. كنترل محصول نامنطبق شامل مراحل زير است:

    1- شناسايي: شناساسي محصول نامنطبق در كنترل محصول ورودي، حين فرايند و نهايي صورت مي پذيرد. اين مرحله توسط آزمايشگاه Q.C پس از انجام آزمايشات لازم تشخيص داده مي شود.

    جداسازي: به منظور پيش گيري از استفاده ناخواسته محصول نامنطبق شناسايي شده، روشي براي جداسازي آن توسط واحد Q.C و با همكاري مديرعامل انتخاب و توسط واحد اجرايي اجرا مي شود. (مهر محصول نامنطبق)

    تعيين تكليف: نحوه برخورد با عدم انطباق ديده شده بايد مشخص شود كه شامل موارد زير است وباتوجه به اصلاح نوعي عدم انطباق و نوع تعيين تكليف توسط واحد Q.C و مديرعامل كارخانه اقدام لازم انجام مي شود.

    اجازه ارفاقي

    اسقاط

    4- بازرسي مجدد: براي حصول اطمينان از برآورده شدن نيازمندي ها توسط محصول نامنطبق و اثربخشي اصلاح، محصول اصلاح شده توسط واحد Q.C و مدير توليد كنترل و بازرسي مجدد مي شود.

    روش اجرايي كنترل تجهيزات و بازرسي، آزمون و اندازه گيري (بررسي هاي كاركردي و كاليبراسيون)

    تمامي تجهيزات بازرسي، اندازه گيري و آزمون كه بر كيفيت محصول تأثير مي گذارد، توسط واحد Q.C مشخص شده و در فواصل زماني از پيش تعيين شده از طريق شركتهاي كاليبره كننده مورد تأييد اداره استاندارد كاليبره و تنظيم مي شوند. درنتيجه كاليبره كردن تجهيزات بازرسي – اندازه گيري، جزئيات مربوط به نوع تجهيزات، مكان، دفعات بررسي، روش بررسي و معيارهاي پذيرش تعيين مي شود. برروي تجهيزات كاليبر شده برچسب ارائه شده توسط شركت كاليبره كننده كه حاوي اطلاعاتي مثل تاريخ انجام كاليبر – تاريخ انقضا، شماره گواهي، كد دستگاه و نام شركت كاليبره كننده زده مي شود.

    در صورت خروج تجهيزات از وضعيت كاليبر، اين موضوع به اطلاع مديريت رسيده و هماهنگي هاي لازم جهت مطلع كردن شركت كاليبره كننده و اتخاذ تدابير لازم انجام مي شود.

    روش اجرايي رسيدگي به شكايات مشتريان

    با هدف پاسخگويي و جلب رضايت مشتريان، واحد رسيدگي به شكايات تشكيل شده است. در صورت وجود هرگونه شكاايت، اين واحد مديريت را مطلع كرده و واحد Q.C جهت بررسي و تشخيص نقص به محل اعزام مي شود و نظر كارشناسي خود را پس از انجام نمونه برداري و ارزيابي و بررسي به مديريت اعلام و با همكاري واحد Q.C و مديريت، نسبت به رفع مشكل اقدام مي شود.

    تدوين و تنظيم مشخصات فني و استانداردهاي كارخانه اي

    مشخصه هاي كيفي بايد با مشخصات مندرج در استاندارد ملي به شماره 103 و 2393 همخواني داشته باشد. از طرفي به منظور كوچكتر نمودن بازده معيار پذيرش، استاندارد كارخانه اي به شرح زير تدوين گرديده است:

    لازم به ذكر است كه نقشه ها و فرمهاي عملياتي ضميمه نظام نامه شده اند.

    2-4- تداركات و انبارش مواد اوليه:

    هدف: گرفتن مواد اوليه مناسب و مهيا كردن شرايط لازم جهت نگهداري صحيح آن جهت فرآوري.

    دامنه كاربرد: براي ماده اوليه و تجهيزات توليد، فرآوري مواد اوليه و پروسه توليد. سيستم بسته بندي – سيستم انبارش حمل و تحويل محصولي

    مسئوليت: كارشناس Q.C پس از انجام آزمايشات لازم روي گندم، صلاحيت يا عدم صلاحيت ورود آنرا به سيلو تعيين كرده و از طرف ديگر كنترل هاي لازم جهت نگهداري گندم در سيلو به مدت لازم را با همكاري مدير توليد اعمال مي كند.

    3-4- فرآوري ماده اوليه و يا ساخت و مونتاژ قطعات:

    هدف: به جريان انداختن مناسب ماده اوليه به جهت توليد آرد با كيفيت منطبق بر استانداردهاي ملي ذكر شده

    دامنه كاربرد: جخت گندم

    مسئوليت: بر عهده مدير توليد و كاركنان مؤثر بر بخش توليد و مدير كنترل كيفي مي باشد.

    ابتدا به منظور دريافت مواد اوليه مناسب و با كيفيت منطبق بر استاندارد ملي شماره 104، تست هاي لازم روي گندم انجام مي شود و پس از اطمينان از دارا بودن صلاحيت، گندم به سمت سيلو مي رود و از آنجا به بخش پيش بوجاري شامل شن گير، آهنربا و سيپس پوست گير مي رود. بعد به بخش بوجاري ثانويه رفته و جهت حذف سياهدانه به سياه دانه گير مي رود.

    گندم بعد از اين مرحله وارد دستگاه نم زن تمام اتوماتيك مي رود و در آنجا رطوبت و دماي گندم در هر لحظه مشخص مي شود و با توجه به تنظيم رطوبت برروي رقم تعيين شده از طرف كارخانه (مطابق با استاندارد) نم لازم جهت رساندن رطوبت به رطوبت ذكر شده اضافه مي شود. بعد از اين مرحله گندم به بخش سيلوي خواب رفته تا بسته به نوع و واريته گندم، رطوبت بين پوسته و اندوسپرم به طور يكسان توزيع گردد. بعد به منظور فرايند والس به بخش بوجاري قبل از والس و سپس والس رفته و بعد به سالن الكر رفته و ماحصل از طريق لوله هايي به مارپيچ آرد ريخته تا در آنجا با تنظيم لوله هاي منتهي به مارپيچ، نوع آرد در 2 مارپيچ تعيين شده به گونه اي كه از اختلاط دو مارپيچ مرتبط با هم آرد ستاره درجه 2 و از مارپيچ ديگر آرد سبوس گرفته تهيه مي شود (بخش فرموله كردن) سپس آرد به كندوي آرد رفته و بعد در بخش كيسه گيري و دوخت، بسته بندي شده و در انبار جهت عرضه نگهداري مي شود.

    4-4- بسته بندي محصول نهايي:

    - هدف: حفاظت ماده بسته بندي (كيسه PP) از محصول توليدي در برابر صدمات فيزيكي، شيميايي يا ميكروبي.

    دامنه كار: ماده بسته بندي (كيسه PP) جهت بسته بندي ئو نوع آرد استفاده مي شود.

    مسئوليت: نوع و جنس كيسه قبلاً توسط كارشناسان اداره استاندارد و از روي استانداردهاي لازم قبلاً تعيين شده است بنابراين تقاضاي خريد كيسه هاي با ويژگي هايي منطبق با استاندارد به مديرعامل داده شده است بنابراين تقاضاي خريد كيسه هاي با ويژگي هايي منطبق با استاندارد به مدير عامل داده مي شود و بعد از موافقت ايشان به مسئول تداركات و از آنجا به مسئول خريد داده مي شود. در هنگام دريافت، نظارت هاي لازم جهت انطباق خواسته با كالا انجام مي شود. همچنين در بخش انبار نگهداري كيسه ها كنترل هاي لازم اعمال مي شود تا كيسه ها احياناً در اثر رطوبت آلوده به كپك يا ميكروب نشوند.

    5-3- انبارش، حمل و تحويل محصول:

    هدف: ايجاد شرايط بهينه جهت نگهداري صحيح و مطلوب محصول بسته بندي شده به منظور جلوگيري از پايين آمدن كيفيت محصول (خدمات فيزيكوشيميايي) و يا آلوده شدن به هرگونه آلودگي ميكروبي يا كپك مخمري.

    دامنه كاربرد: جهت نگهداري محصول بسته بندي شده (آرد ستاره درجه 2 و سبوس گرفته)

    مسئوليت: با همكاري مسئول كنترل كيفيت (Q.C) و مدير توليد و از سوي مديريت عامل تصميماتي اتخاذ شده كه به انبارش صحيح محصول كمك مي كند.

    مف انبار به دليل اهميت آرد به عنوان محصول جاذب الرطوبه، سيمان شده است. ديواره ها كاملاً پوشيده از سيمان و از نظر هرگونه خلل و فرج بزرگ كه روزنه مناسبي براي ورود حيوانات خانگي به ويژه موش هستند درزبندي شده و در دفعات زماني لازم بازرسي و كنترل مي شود. درون انبار پالت هاي فلزي وجود دارد كه كيسه هاي آرد بطور منظم روي پالت چيده مي شوند.

    انبار مجهز به دماسنج است تا بتوان دماي نسبي محيط نگهداري محصول بسته بندي شده را تشخيص و كنترل كرد. هواكش هايي در سقف انبار تعبيهع شده كه از ساكن ماندن هواي انبار جلوگيري مي كند، يا در صورت بالا بودن دما در تابستان با ايجاد سيركولاسيون هوا، دما را به دماي مطلوب مي رسانند.

    حمل آرد از طريق كامپيونهاي شركت حمل و نقل آرد و گندم ايران انجام مي شود كه مجهز به روكش مقاوم به رطوبت (جهت حمل و نقل با نزولات جوي) هستند.

    تحويل محصول از درب كارخانه صورت مي گيرد.

    بخش پنجم: بازرسي و آزمايش مواد، قطعات و محصولات

    1-5: بازرسي و آزمايش مواد اوليه

    هدف: كنترل دقيق ماده اوليه به منظور توليد محصول با كيفيت و منطبق با استاندارد ملي به شماره 103 و 2393. شعار اصلي توليد محصول مناسب از ماده اوليه با كيفيت است.

    دامه كاربرد: برروي كليه محموله هاي ارسالي به كارخانه آزمايش مي شود.

    مسئوليت: بر عهده مسئول Q.C (بخش آزمايشگاه) مي باشد.

    از گندم ارسالي به كارخانه در ابتدا توسط بامبوي مخصوص نمونه برداري مي شود. نمونه جهت انجام آزمايشات لازم به آزمايشگاه Q.C فرستاده مي شود تا از صحت محموله ارسالي مطمئن شويم. لزوماً خصوصيات گندم ورودي بايد منطبق بر استاندارد ملي شماره 104 باشد.

    فهرست آزمايشات انجام شده برروي گندم ورودي (مطابق با استاندارد ملي شماره 104 (ويژگي گندم))

    1-1-5: آزمايشات عمومي:

    1) اندازه گيري رطوبت

    الف) روش اندازه گيري رطوبت غلات و فرآورده هاي آن (روش پايه)+ استاندارد شماره 2704

    ب) روش اندازه گيري رطوبت غلات و فرآورده هاي آن (روش معمولي)+ استاندارد شماره 2705

    در اكثر موارد براي اندازه گيري سريع رطوبت از دستگاه Moisture meter (Wile 55 - Digital) كه براي اندازه گيري رطوبت 12 نوع غله طراحي شده است استفاده مي شود.

    2) اندازه گيري ميزان افت گندم مطابق با استاندارد ملي شماره 3003

    3) اندازه گيري وزن حجمي غلات مطابق با استاندارد ملي شماره 3106

    4) عدم آلودگي به هرگونه آفت زنده – آلودگي به كپك مخمر يا باكتري

    5) بررسي وجود يا عدم وجود سياهك يا دانه سياه زده مطابق با استاندارد ملي شماره 3004

    2-1-5: آزمايشات اختصاصي:

    1) اندازه گيري خاكستر گندم مطابق استاندارد ملي شماره 2706

    2) اندازه گيري فيبر خام در گندم مطابق استاندارد ملي شماره 3105

    3) اندازه گيري اسيديته چربي گندم مطابق با استاندارد ملي شماره 338

    4) اندازه گيري ضريب ته نشيني (زلني) گندم مطابق با استانداردهاي ملي شماره 3681

    5) اندازه گيري چربي گندم مطابق استاندارد ملي شماره 2862

    6) اندازه گيري Pr گندم مطابق استاندارد ملي شماره 2863

    2-5: بازرسي و آزمايش حين فرايند

    هدف: كنترل و بازرسي حين فرايند

    دامنه كاربرد: جهت بازرسي گندم پشت والس و مارپيچ هاي دو نوع آرد به كار برده مي شود.

    مسئوليت: مسئوليت بازرسي و آزمايش بر عهده مسئول كنترل كيفيت و كارگران بخش توليد مي باشد.

    از گندم پشت والس در ساعات مختلف توليد نمونه برداري مي شود و ناخالصي كل، افت (مفيد و غيرمفيد) و رطوبت گرفته مي شود. به منظور كنترل حين فرايند، عملكرد بخش بوجاري بررسي و نظارت مي شود.

    در بخش انبار خواب گندم رطوبت و زمان كنترل مي شود. ماحصل كليه والس ها، فاصله بين والس ها و سرعت والس ها به منظور اطمينان از صحت انجام كار آنها كنترل مي شود. جهت اطلاع از پارگي يا عدم پارگي الك ها، برروي نمونه هاي لوله هايي كه به مارپيچ ريخته مي شوند آزمايش دانه بندي انجام مي شود. از نمونه مارپيچ ها نمونه برداري مي شود و آزمون رطوبت، خاكستر و دانه بندي انجام مي شود. برروي چگونگي دوخت و نحوة بسته بندي و اتيكت گذاري درست برروي كيسه كنترل چشمي اعمال مي شود. همچنين وزن كيسه هاي آرد با باسكول كنترل مي شود.

    3-5- بازرسي و آزمايش محصول نهايي:

    هدف: انجام آزمونهاي فيزيكوشيمايي و ميكروبي به منظور اطمينان از انطباق محصول با استانداردهاي شماره 103 و 2393.

    دامنه كاربرد: جهت آزمون محصول توليدي آرد ستاره درجه 2 و سبوس گرفته

    مسئوليت انجام آزمون بر عهدة مسئول آزمايشگاه واحد Q.C مي باشد

    فهرست آزمايشات انجام شده برروي محصول توليدي:

    1-3-5- بخش شيمي

    اندازه گيري رطوبت براساس استاندارد ملي شماره 2704 و 2705

    اندازه گيري خاكستر براساس استاندارد ملي شماره 2706

    اندازه گيري گلوتن براساس استاندارد ملي شماره 4297 و 2861

    اندازه گيري عدد لزني براساس استانرد ملي شماره 3681

    اندازه گيري چربي آرد براساس استاندارد ملي شماره 2862

    اندازه گيري خاكستر نامحلول در اسيد براساس استاندارد ملي شماره 37

    اندازه گيري عصاره محلول در آب سرد براساس استاندارد ملي شماره2553

    اندازه گيري فيبر خام براساس استاندارد ملي شماره3105

    اندازه گيري فعاليت دياستاتيك آرد براساس استاندارد ملي شماره 3104

    اندازه گيري PH براساس استاندارد ملي شماره 37

    اندازه گيري اسيديته به روش kent Jones

    اندازه گيري پروتئين براساس استاندارد ملي شماره 2863

    اندازه گيري درصد جذب آب

    اندازه گيري اندازه ذرات

    2-3-5- ميكروبي

    جستجو، شمارش و شناسايي clostridium-perferingnes براساس استاندارد ملي شماره 2197

    جستجو، شمارش و شناسايي Bacillus-Cereuse براساس استاندارد ملي شماره 2324

    شمارش كلي ميكروارگانيسم يا total count براساس استاندارد ملي شماره 356

    شمارش كپك مخمر براساس استاندارد ملي شماره 997

    مرجع استاندارد شماره 2393 (حد مجاز آلودگي ميكروبي)

    بخش ششم: شناسايي، رديابي و وضعيت بازرسي و آزمايش مواد، قطعات و محصولات

    1-6: شناسايي و رديابي محصول

    هدف: حصول اطمينان از دارا بودن علائم شناسايي فرآورده آرد در تمام مراحل توليد (در داخل كارخانه) و رديابي (خارج كارخانه)

    دامنه كاربرد: جهت شناسايي و رديابي آرد ستاره درجه 2 و سبوس گرفته با نام تجاري ستاره

    مسئوليت: امور ذيل از طريق مديرعامل به مدير توليد و مسئول Q.C ابلاغ شده و ايشان مسئول اجرا و كنترل آنها هستند.

    در بخش مارپيچ آرد، دو نوع آرد ستاره و سبوس گرفته هر يك در دو مارپيچ مشخص فرموله مي شوند. از طرفي ايندو نوع آرد از لحاظ مشاهده و مقايسه چشمي نيز از يكديگر قابل تميزاند (به دليل روشن تر بودن آرد ستاره نسبت به سبوس گرفته). در كندوي آرد، كشوهاي آرد ستاره و سبوس گرفته كاملاً از هم جدا و مشخص هستند. برروي محصول بسته بندي شده جهت شناسايي در داخل كارخانه برچسب يا اتيكت مخصوص به همان آرد زده مي شود. آردهاي توليدي تاريخ هاي مختلف از طريق قرائت تاريخ توليد چاپ شده روي اتيكت از همديگر قابل تشخيص اند.

    به منظور شناسايي و رديابي محصول در خارج از كارخانه كيسه هاي آرد داراي اتيكت مخصوص هستند كه در هنگام دوخت توسط كارگر دوخت و بسته بندي در بين دوخت و دهانه كيسه قرار مي گيرد. اين اتيكت حاوي اطلاعاتي مانند نام كارخانه، آدرس و تلفن، نام تجاري محصول، نوع محصول، پروانه ساخت، تاريخ توليد و سهيمه مخصوص نانوايان مي باشد.

    2-6- وضعيت بازرسي و آزمايش مواد، قطعات و محصولات

    هدف: به كارگيري صحيح روشها و شرايط آزمايشگاهي قيد شده در استانداردهاي ملي به منظور پي بردن به انطباق يا عدم انطباق محصول با مشخصه كيفي مندرج در استاندارد.

    دامنه كاربرد: جهت بازرسي ماده اوليه و محصول و حين فرايند.

    مسئوليت: مسئوليت انجام آزمايشات و بازرسي آرد بر عهده واحد Q.C مي باشد. پس از انجام آزمايشات و بررسي لازم، محصول با عنوان منطبق يا نامنطبق ساخته شده و با اجازه خروج يا عدم خورج از كارخانه را كسب مي نمايد. روشهاي آزمايشي و بازرسي محصول براساس بروشورهاي استاندارد ملي موجود در كارخانه مي باشند.

    در مواردي كه محصول مردود اعلام شود اجازه خروج آن از كارخانه داده نيم شود و نسبت به انهدام محصول در شرايط آلودگي ميكروبي يا كپك زدگي اقدام مي شود.

    بخش هفتم: امكانات آزمايشگاهي و كنترل و بازرسي، آزمون و اندازه گيري

    1-7: امكانات، تجهيزات و وسايل آزمايشگاه:

    هدف: فراهم آمدن كامل وسايل و تجهيزات لازم جهت ارزيابي كيفي محصول، ماده اوليه و حين فرايند

    دامنه كاربرد: جهت انجام آزمايشات برروي انواع نمونه.

    مسئوليت: ليست كلي وسايل و تجهيزات توسط واحد Q.C (مدير كنترل كيفيت) از منابع مطمئن (اداره استاندارد، طرح تيپ كارخانجات اداره صنايع و يا اداره نظارت) تهيه مي شود. سپس بعد از تأييد مديريت و با دستور ايشان به واحد تداركات و برنامه ريزي (بخش خريد)، نسبت به تهيه و يا تكميل كليه وسايل و تجهيزات ادقام مي شود.

    ليست امكانات آزمايشگاهي:

    ترازوي آزمايشگاهي با دقت 001/0 ديجيتال

    ترازوي آزمايشگاهي با دقت 01/0

    كوره الكترونيكي 0c 1200 با محفظه آجر نسوز

    آسياب آزمايشگاهي

    آون داخل استيل ديجيتال از دماي محيط تا 0c300

    دستگاه رطوبت سنج برابندر

    PH متر HANNA

    كلرسنج دستي HANNA

    اجاق كجدال

    دستگاه آب مقطرگيري

    هات پيلت

    الك ويبره 106، 120، 180، 255، 500 ميكرون

    اتوكلاو 25 ليتري با كنترل فشار و دماي ديجيتال استيل

    انكوباتور داخل استيل ديجيتال

    انكوباتور تمام استيل يخچالدار ديجيتالي

    بن ماري

    لامپ u.v با قاب مربوطه

    جار بي هوازي (همراه با گاز پك و انديكاتور)

    بمبوي نمونه ربداري

    دسيكاتور شيردار

    ظروف توزين AL

    كروزه چيني

    پنس آزمايشگاهي

    سيستم هضم و تقطير كجدال

    بشر 100، 250، 250، 500 و cc1000

    ارلن ماير 250، 500 و 1000

    بالن ژوژه ته صاف 100، 250، 500 و cc1000

    مزور 100، 500 و cc1000

    بورت cc 25 ساده – cc500 اتوماتيك با مخزن و پوار

    گيره بورت

    گيره كوره

    پايه بورت با ميله مربوطه

    گيره لوله آزمايش

    سري گيره هيا سيستم هضم و تقطير ماكروكجدال

    همزن شيشه اي

    قيف شياردار متوسط

    قيف معمولي شيشه اي

    شيشه ساعت 15 تا 20 سانت

    سه پايه

    توري آزبست دار

    كاغذ صافي و امن 41 يا Mn

    پيپت cc1، cc2، cc5 و cc10 مدرج

    پيپت ژوژه cc25 حجمي

    اسپاچول

    هاون چيني با دسته

    پرل شيشه اي

    شيلنگ آزمايشگاهي

    پتري ديش شيشه اي

    جاي مخصوص پتري ديش

    لوله آزمايش متوسط 150*15

    لوله آزمايش 200*2

    جاي مخصوص لوله آزمايش استيل

    جاي مخصوص پي پت جهت نگهداري

    پي ست cc500

    سيم پلاتين نازك

    سوزن و حلقه كشت

    قاشق استيل نمونه برداري

    سبد سيمي

    دكانتور cc250

    سيليكاژل بلو

    لام و لامل

    اسيد 4SO2H غليظ

    تيتراژ.ل نرمال اسيد سولفوريك

    اسيد Hcl غليظ آزمايشگاهي

    سود خالص مرك

    سود تيترازول نرمال

    تتراكلريد كربن

    سولفات مس

    سولفات پتاسيم

    دي اكسيد سانيوم

    اسيد بوريك

    معرف متيل رد

    معرف متيلن بلو

    معرف ارتوتولوئدين جهت اندازه گيري cl آزاد

    معرف HANNA cl

    محيط كشت Plate Count Agar

    محيط كشت Sabiurad dextrose Agar

    محيط كشت Phenol red Agar Base

    SPS-Agar

    قند Manitol

    قرص Merck – Ringer

    الكل

    پنبه

    كپسول كارآمفنيكول

    پي ست

    بن ماري

    پروپيپت

    كپسول آتش نشاني

    2-7- بررسي هاي كاركردي و كاليبراسيون

    هدف: انجام كاليبراسيون جهت اطمينان از صحت كار دستگاه

    دانه كاربرد: وسايلي از قبيل ترازوي ديجيتال 001/0، باسكول، اتوكلاو (فشار دما)، آون (دما)، انكوباتور (دما)، كوره الكتريكي (دما)

    مسئوليت انجام كاليبراسيون بر عهده شركت هاي كاليبره كنندة تأييد صلاحيت شده از طرف اداره استاندارد مي باشد كه با ايجاد هماهنگي هيا لازم از طرف كارخانه با رشكتهاي فوق الذكر كاليبراسيون انجام مي شود. گواهي كاليبراسيون پس از انجام مراحل لازم به كارخانه ارائه مي شود كه كليه دستگاههاي كاليبره شده، برچسب (حاوي تاريخ انجام كاليبر و تاريخ انقضا و كد دستگاه و شماره گواهي) ارائه شده را دريافت مي كنند.

    گواهي هاي كاليبراسيون ضميمه شده است.

    بخش هشتم: كنترل و تعيين تكليف مواد، قطعات و محصولات نامنطبق و اقدامات اصلاحي و پيشگيرانه و رسيدگي به شكايات مشتريان

    1-8: كنترل و تعيين تكليف مواد، قطعات و محصولات نامنطبق:

    به منظور تعيين اقلام نامنطبق، محصول ابتدا توسط آزمايشگاه، بازرسي شده و پس از انجام آزمايشات شناسايي مي شود. سپس جهت جلوگيري از استفاده ناخواسته، محصول نامنطبق از طريق روش ارائه شده توسط واحد Q.C جداسازي مي شود و ممهور به مهر محصول نامنطبق مي گردد. سپس با توجه به نوع عدم انطباق، تعيين تكليف مي شود كه يا نياز به اقدام اصلاحي دارد (مانند پارگي الك) يا به عنوان اسقاط (مردود در حالتي كه آلودگي ميكروبي يا كپك مخمري ديده شود) اعلام مي شود و يا اينكه با اجازه ارفاقي از كارخانه خارج مي شود. بعد از آن براي ايجاد اطمينان از برآورده نمودن نيازمندي ها توسط محصول نامنطبق و اثربخشي اصلاح مورد كنترل و بازرسي مجدد قرار مي گرد.

    2-8: اقدام اصلاحي و پيشگيرانه:

    هدف: حذف علل عدم انطباق بالفعل (اقدام اصلاحي) و بالقوه (پيشگيرانه)

    مسئوليت برعهده كاركنان بخش توليد و واحد Q.C مي باشد. البته پيشنهاد اين اقدامات ممكن است توسط هر يك از پرسنل داده شود.

    1-2-8- مواردي از اقدام پيشگيرانه:

    انجام نمونه برداري هاي لازم از خروجي الك و كنترل دانه بندي و پي بردن به وجود پارگي

    تعويض توري هاي الك به صورت هر 6 ماه يكبار

    نظافت متناوب و منظم آهن گير به جهت جلوگيري از داخل شدن هرگونه ذرات آهن احتمالي

    اعمال اختلاط مناسب گندم (ضعيف با قوي) جهت توليد آرد با مشخصه كيفي مطلوب

    كنترل و تنظيم صحيح كار نم زن اتوماتيك به جهت كنترل رطوبت و جلوگيري از آاودگي آرد به كپك يا باكتري

    كنترل خواب گندم در سيلوهاي خواب از نظر مدت زمان نگهداري (در صورت زياد شدن اين مدت ممكن است گندم آلوده به كپك و يا باكتري شود.)

    كنترل مستمر گندم در سيلوها به جهت جلوگيري از آلوده شدن به آفات انباري

    كنترل ميزان توليد متناسب با تقاضا

    رعايت ترتيب ارسال محصول به نحوي كه محصولي كه زودتر توليد شده زودتر از انبار بيرون رود.

    2-2-8 مواردي از اقلام اصلاحي

    انجام مجدد فرايند الك در صورت وجود هرگونه پارگي.

    نگهداري آرد با درصد گلوتن پايين در كندوي جداگانه و توليد آرد با كيفيت گلوتن بالاتر در كندوي مجاور و اختلاط متناسب آنها

    در مواردي كه محصول به دليلي (آلودگي كپك مخمر يا باكتريايي) كيفيت نامرغوب داشته باشد و از طرفي اقدام اصلاحي كارساز نباشد، محصول مردود اعلام شده و از طريق سوزاندن يا دفن به صورت زباله معدوم مي شود.

    3-8 رسيدگي به شكايات مشتريان:

    اين واحد با هدف رسدگي به شكايات و جلب رضايت مشتري در واحد توليدي تشكيل گرديده است. در صورت وجود هرگونه شكايت اين واحد مديريت عامل را مطلع كرده و جهت بررسي و تشخيص نقص، كارشناس Q.C به محل اعزام شده و نظر كارشناسي خود را پس از انجام نمونه برداري و ارزيابي و يا رجوع به نتايج آزمايش نمونه همان تاريخ به مديريت اعلام مي كند.

    با همكاري واحد Q.C و مديريت هماهنگي هاي لازم جهت رفع مشكل انجام مي شود.

    در مواردي كه محصول ارائه شده از كيفيت مطلوب برخوردار نبوده و شكايت وارد مي باشد، نسبت به تعويض محصول نامنطبق با محصول با مشخصه كيفي مطلوب ادقام مي شود.

    بخش نهم: آموزش كاركنان

    هدف: آموزش پرسنل به ويژه پرسنل توليد به منظور آشنايي با خطر و نقاط بحراني و بالا ربدن سطح آگاهي آنها در كليه زمينه هاي لازم

    دامنه كاربرد: جهت پرسنل واحد توليد و كاركنان بخش Q.C.

    مسئوليت: در صورت يكه دوره آموزشي توسط كارخانه برگزار مي شود بر عهده افراد متخصص و با تجربه و مرتبط با دوره آموزشي (شامل مدير توليد و مسئول كنترل كيفيت) و در غير اينصورت برعهده واحدهاي ارائه دهندة آموزش (برون سازماني) مي باشد.

    مسئول كنترل كيفيت يا مدير توليد درخواست اعلام نياز تشكيل دوره مورد نظر را به مديريت كارخانه مي دهد و در صورت پذيرش اين مسئاله از سوي مديريت عامل تداركات لازم جهت گذراندن دوره آموزشي براي پرسنل فراهم مي شود.

    مديرعامل كارخانه در انتهاي سال براي دوره آموزشي سال آينده نيازسنجي مي كند و در اين خصوص اقدام به شناسايي دوره هاي آموزشي مرتبط با پرسنل مي كند تا پرسنل به دوره هاي مرتبط با كارشان فرستاده شده و آموزش هاي لازم را ببينند.

    فصل 10- كاربرد فنون آماري

    هدف: تشخيص نياز به فنون آماري لازم و كاربد متناسب آن

    از فنون آماري جهت تجزيه و تحليل داده هاي اطلاعاتي جمع آوري شده استفاده مي شود. واحد Q.C و آزمايشگاه بايد ضمن شناسايي نوع فعاليت هايي كه اين فنون در آنها كاربرد دارند نسبت به اجرا و نظارت بر اجراي اين فنون افدام مي كند.

    مايه روشهاي Q.C كه توسط واحد Q.C تديون مي شود، توسط مدير كنترل كيفي ارزيابي و بازنگري و در صورت مشاهده عدم تطابق دستور توقف توليد و رفع عيب داده مي شود. واحد Q.C به منظور بهبود كيفيت بازرسي همواره در صدد توسعه فنون آماري برآمده و برنامه ريزي هاي مناسب را در اين راستا انجام مي دهد.

  • فهرست و منابع دانلود پروژه کارآفرینی واحد تولیدی آرد ستاره

    فهرست:

    فهرست مندرجات:

     

    بخش اول: کلیات

    - مقدمه ای در مورد معرفی واحد تولیدی

    - خط مشی و اهداف کیفیتی واحد تولیدی

    - اصطلاحات و تعریفات

    بخش دوم: سازمان واحد تولیدی

    - سازماندهی واحد تولیدی و بخشهای آن و نمودار سازمانی واحد تولیدی

    - سازماندهی امور کیفیت واحد تولیدی و نمودار سازمانی بخش کیفیت

    - شرح وظایف، مسئولیتها و اختیارات مسئولان و کارکنان دخیل و مؤثر بر کیفیت بویژه مسئول و کارکنان بخش کیفیت

    بخش سوم: مستندات نظام کیفیت

    - ساختار مستندات نظام کیفیت شامل نظام نامه، روشهای اجرایی، دستورالعمل های کاری، مشخصات فنی و استانداردهای کارخانه ای، تقشه ها، کارتها و فرمهای عملیاتی و غیره

    - نحوه تهیه، بررسی، تایید، تصویب، تجدیدنظر و توزیع مستندات نظام کیفیت و چگونگی کنترل آنها

    - حفظ و نگهداری سوابق

    بخش چهارم: کنترل فرآیندهای تولیدی و عملیاتی

    - نمودار فرآیندها

    - تدارکات و انبارش مواد اولیه

    - فرآوری مواد اولیه و یا ساخت و مونتاژ قطعات

    - بسته بندی محصول نهایی

    - انبارش، حمل و تحویل محصول

    بخش پنجم: بازرسی و آزمایش مواد، قطعات و محصولات

    - بازرسی و آزمایش مواد اولیه

    - بازرشی و آزمایش حین فرآیند

    - بازرسی و آزمایش محصول نهایی (آزمونهای مستمر کارخانه ای، آزمونهای نمونه ای برای تصدیق بهر ساخت (lot یا Batch)، آزمونهای فرعی برای تصدیق نمونه محصول جدید)

    بخش ششم: شناسایی، ردیابی و وضعیت بازرسی و آزمایش مواد، قطعات و محصولات

    بخش هفتم: امکانات آزمایشگاهی و کنترل تجهیزات و بازرسی، آزمون و اندازه گیری (بررسی های کارکردی  وکالیبراسیون)

    بخش هشتم: کنترل و تعیین تکلیف مواد، قطعات و محصولات نامنطبق و اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه و رسیدگی به شکایات مشتریان

    بخش نهم: آموزش کارکنان

    بخش دهم: کاربرد فنون آکاری

    پیوست ها, فهرست مدارک و مستندات مرتبط نظام کیفیت و سایر ضمائم ضروری

     

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود پروژه کارآفرینی واحد تولیدی آرد ستاره , ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی واحد تولیدی آرد ستاره , پروژه کارآفرینی درباره دانلود پروژه کارآفرینی واحد تولیدی آرد ستاره , نمونه طرح کسب و کار دانلود پروژه کارآفرینی واحد تولیدی آرد ستاره , جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود پروژه کارآفرینی واحد تولیدی آرد ستاره , Business plan با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی واحد تولیدی آرد ستاره
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت