طرح توجیهی تولید غذای میگو

تعداد صفحات: 68 فرمت فایل: word کد فایل: 4267
سال: قبل از 1390 مقطع: کشاورزی و دامپروری دسته بندی: شیلات-دامداری-دامپروری- طیور
قیمت قدیم:۱۴,۲۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۲۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی تولید غذای میگو

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول   تولید غذای میگو  
    ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی)   6000 تن در سال  
           
    موارد کاربرد خوراک در مزارع ( استخرهای ) پرورش میگو  
        آرد گندم ، سبوس گندم ، کنجاله سویا ، پودر ماهی یا میگو ،  
    مواد اولیه مصرفی عمده پودر استخوان و گوشت ، صمغ همبند ، پروتئین ها و سایر  
          افزودنی ها  
             
    کمبود محصول (پایان برنامه توسعه پنجم)   مازاد عرضه  
    اشتغال زایی (نفر) 24  
    زمین مورد نیاز (مترمربع) 2500  
      اداری (مترمربع) 60  
    زیربنا تولیدی (مترمربع) 500  
    انبار (مترمربع) 200  
       
      تاسیسات و سایر (مترمربع) 100  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی   مطابق جدول شماره 26  
    میزان مصرف آب (مترمکعب) 2500  
    برق (کیلو وات ساعت) 576000  
    سالانه یوتیلیتی  
    گازوئیل (مترمکعب) 600  
       
    سرمایه گذاری ارزی (یورو) ---  
    ریالی (میلیون ریال) 5380  
    ثابت طرح  
    مجموع (میلیون ریال) 5380  
       
    محل پیشنهادی اجرای طرح استانهای خوزستان ، هرمزگان ، بوشهر ، سیستان و بلوچستان  

     

     

    مقدمه

     

    مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی

     

    انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار

     

    گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار

     

    میگیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید غذای میگو می باشد. این مطالعات در قالب

     

    متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه

     

    به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه

     

    مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در

     

    نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد

     

    تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در

     

    جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند. امید است این مطالعات

     

    کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

    مطالب

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک (3 -2-1 شماره تعرفه گمرکی

     

    -3-1 شرایط واردات

     

    -4-1 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -5-1 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -6-1 معرفی موارد مصرف و کاربرد

     

    -7-1 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -8-1 بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -9-1 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -10-1 معرفی شرایط صادرات

    – 1 – 1 نام و کد محصول (آیسیک (3

    میگو یکی از گونه های آبزی است که به طور طبیعی در آبهای جنوب کشور و سایر مناطق دریائی

     

    زندگی می نماید و زیست و تکثیر آن مانند هر جانور دیگری در چرخه حیات طبیعی خود قرار دارد .

     

    لیکن بشر به منظور افزایش تولید این آبزی که به عنوان یکی از غذاهای مقوی و پرطرفدار دریائی

     

    محسوب می گردد ، اقدام به پرورش مصنوعی آن در استخرهای مخصوص نموده است . تاریخچه

     

    پرورش میگو در ایران و استان هرمزگان از لحاظ تاریخی به سال 1365 برمی گردد . در این سال ایجاد

     

    و توسعه سایت های پرورش میگو توسط سازمان فائو شروع و اجرا گردیده است . پس از آن

     

    پیشنهادهایی ارائه شد که بر مبنای آن در دهه هفتاد منجر به توسعه سایت های میگو شد و سواحل

     

    جنوب کشور به عنوان مکان این سایت ها انتخاب گردید. توسعه این فعالیت ها به سرعت انجام پذیرفت و

     

    در کنار مزارع، مکان های تکثیر نیز ایجاد شد. در حال حاضر کل سطح کشت میگو در کشور 3000

     

    هکتار و در استان هرمزگان حدود 700 هکتار می باشد که از کل مزارع کشور در مجموع 6500  تن و

     

    از کل مزارع استان هرمزگان نیز سالانه حدود 1500 تن انواع میگو برداشت می شود .

    در شکل طبیعی زندگی میگو ، این آبزی غذای خود را از میان آبهای دریا پیدا کرده و بواسطه آن شکل

     

    طبیعی حیات آبزی جریان می یابد ولی در مزارع پرورش مصنوعی میگو بر خلاف شکل طبیعی آن ،

     

    لازم است غذای مورد نیاز میگو بر حسب گونه و سن آن تهیه ، ترکیب و در نهایت برای مصرف در

     

    اختیار ایشان قرار گیرد . این غذا ترکیبی از چند ماده مفید و مناسب برای رشد میگو بوده و معمولا

     

    ترکیب آن متناسب با فرمولاسیون مشخص و با استفاده از ماشین های مخصوص در واحدهای تولیدی

     

    این فراورده ها تهیه و در اختیار مزارع پرورش میگو قرار می گیرد . در طرح حاضر نیز هدف تولید این

     

    غذا می باشد . از طرف دیگر با توجه به مصرف خوراک پلت شده در تغذیه ماهی و میگو، حفظ شکل

     

    فیزیکی پلت طی زمان مصرف و جلوگیری از تجزیه زودرس آن در آب از اهمیت ویژه ای برخوردار

     

    است. پایداری غذا در آب با استفاده از همبندها بهبود می یابد .

     

    قبل از آماده سازی غذای میگو بایستی خود حیوان ، گونه آن و عادات رفتاری و احتیاجات آن را

     

    شناخت و غذا را متناسب با نیاز و عادات آن تهیه و در اختیارش قرار داد. با توجه به مصرف

     

    خوراک پلت شده در تغذیه ماهی و میگو، حفظ شکل فیزیکی پلت طی زمان مصرف و جلوگیری از

     

    تجزیه زودرس آن در آب از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. تجزیه پلت در آب از یک طرف

     

    باعث از بین رفتن ارزش غذائی مواد تشکیل دهنده آن شده و از طرف دیگر متابولیسم این مواد در

     

    رسوب استخر باعث افزایش آلودگی میکروبی و غیر میکروبی در استخر میگردد.

     

    در ترکیب غذای میگو از مواد مختلف استفاده می گردد که انتخاب آن با توجه بر گونه میگو و سیاست

     

    های تولیدی شرکت تولید کننده غذا انجام می گیرد . در هر صورت موادی مانند آرد گندم ، سبوس

    گندم ، کنجاله سویا ، پودر ماهی ، پودر سر میگو ، ضایعات گوشت و استخوان ، صمغ همبند و چندین

     

    نوع پروتئین تهیه می گردد .

     

    کد ISIC محصول

     

    در طبقه بندی وزارت صنایع و معادن غذای میگو و ماهی در قالب " خوراک آماده آبزیان " دارای

     

    کد آیسیک 15331120 میباشد . البته تنها در یک مورد آنهم در خصوص شرکت هرمز دام که در

     

    استان هرمزگان و ناحیه صنعتی ایسین مستقر می باشد ، خوراک آماده میگو تحت کد آیسیک ذکر شده

     

    عنوان گردیده است .

     

     

    – 2 – 1 شماره تعرفه گمرکی

    با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی شماره تعرفه 23099010 در مورد

     

    غذا برای میگو استخراج شده است . حقوق ورودی این کالا 4 درصد است .

     

     

    -3-1 شرایط واردات

    با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی، نتیجهگیری شده است که

     

    محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد. لذا با پرداخت حقوق گمرکی ذکر

     

    شده در جدول بالا واردات انجام می گیرد .

    4-1 بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی

    با مراجعه به فهرست استانداردهای ملی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، شماره استاندارد

     

    ملی 5661  تدوین شده در سال 1381 برای غذای آماده میگو استخراج شده است .

     

     

    -5-1 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی

    -1-5-1 بررسی قیمتهای داخلی

    قیمت خرید و فروش غذای میگو تابع شرایط بازار و میزان عرضه و تقاضای این محصول می باشد و

     

    لذا قیمت مشخصی را نمی توان برای آن عنوان نمود . از طرف دیگر حدود 25 درصد وزنی غذای میگو

     

    را آرد گندم تشکیل می دهد و چون ثبات قابل قبولی در شیوه عرضه و قیمت این ماده و حتی مواد

     

    دیگر در بازار وجود ندارد لذا نوسانات قیمتی شدیدی برای محصول مورد بررسی به خصوص اخیرا

     

    بوجود آمده است بطوریکه مطابق اطلاعات کسب شده از بازار ، قیمت هر کیلو غذای میگو از 5000

     

    ریال تا 12000 ریال متغیر و در نوسان بوده است .

     

    -2-5-1 مروری بر قیمت های جهانی محصول

    غذای آماده میگو در ردیف غذای آماده آبزیان طبقه بندی می گردد و لذا قیمت آن نیز در قالب

     

    آن ارائه شده و لذا قیمت مستقلی برای آن قابل استخراج نمی باشد.

  • فهرست و منابع طرح توجیهی تولید غذای میگو

    فهرست:

    مقدمه.................................................................................................................................. 1

     

    بخش اول : معرفی محصول.................................................................................................... 2

     

    -1 -1 نام و کد محصولات (آیسیک 3................................................................................ (3

     

    -2-1 شماره تعرفه گمرکی................................................................................................... 5

     

    -3-1 شرایط واردات محصول............................................................................................... 5

     

    -4-1 بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ( ملی یا بین المللی )............................ 6

     

    -5-1 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول............ .   6

     

    -6-1 معرفی موارد مصرف و کاربرد..................................................................................... 6

     

    -7-1 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول...................... 8

     

    -8-1 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز....................................................................... 9

     

    -9-1 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول.................................................... 9

     

    -10-1 شرایط صادرات...................................................................................................... 10

     

    بخش دوم : بررسی وضعیت عرضه و تقاضا........................................................................... 11

     

    -1-2 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون.......................... 12

     

    -2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا..................... .......... 17

     

    -3-2 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 23........................... ....... 1387

     

    -4-2 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه توسعه سوم تاکنون............................................... 24

     

     

    2 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه توسعه سوم تا سال 26............................. 1387

     

    -6-2 بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه پنجم.... ...................... 26

     

    بخش سوم : مطالعات فنی و تکنولوژیکی......................................................................... ..   32

     

    -3 بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور........................... 33

     

    -4 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژیهای مرسوم در فرایند تولید محصول............................ 35

     

    -5 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت................... 36

     

    -6 برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن.............................................. 44

     

    -7 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح........................................................................ 46

     

    -8 وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال................................................................... 48

     

    -9 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی............................... 49

     

    -10 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی...................................................... .................. 52

     

    -11 تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید. ..   53

     

    بخش چهارم : مطالعات مالی و اقتصادی................................................................................. 54

     

    -1-12 ارائه اطلاعات مربوط به سرمایه گذاری و سرمایه در گردش.................................... 55

     

    -2-12 محاسبه و تجزیه و تحلیل نقطه سربسر.......................................................... ........... 57

     

    -3-12 آنالیز قیمت و حاشیه سود....................................................................................... 59

     

    -4-12 آنالیز جریان نقدی طرح.......................................................................................... 59

     

    -5-12 آنالیز ریسک پذیری پروژه...................................................................................... 61

     

    -6-12 محاسبه کلیه شاخصهای مالی.................................................................................... 62

     

    -7-12 آنالیز حساسیت طرح نسبت به پارامترهایی نظیر قیمت فروش.................................. 63

     

     

     

    منبع:

    ندارد

طرح توجیهی طرح توجیهی تولید غذای میگو, طرح کارآفرینی طرح توجیهی تولید غذای میگو, طرح توجیهی طرح توجیهی تولید غذای میگو, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی تولید غذای میگو, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی تولید غذای میگو, Business plan با موضوع طرح توجیهی تولید غذای میگو
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت