طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل

تعداد صفحات: 75 فرمت فایل: word کد فایل: 4140
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع شیمیایی و پتروشیمی
قیمت قدیم:۱۵,۲۵۰ تومان
قیمت: ۱۱,۲۵۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل

    خلاصه وضعیت سرمایه گذاری و شاخصهای جهت طرح جدید تولید کود شیمیایی از پساب کارخانجات الکل

     

    محصول تولید

     

    تولید کود از پساب کارخانجات الکل   پیشنهاد محل اجرای طرح مناطق مرکزی استان  
    ظرفیت تولید   1000   تن                          
    تعداد اشتغال 17   نفر     متراژ زمین 3000   متر مربع زیربنا 1600 مترمربع
    مشخصات سرمایه گذاری به میلیون ریال                      
    ماشینآْلات   زمین   ساختمان   محوطه سازی   تاسیسات   وسایل نقلیه اثاثه و ملزومات پیش بینی نشده جمع کل
    2570     600   2260     435   600   0 20 324 6809
    سرمایه گذاری ثابت 6877   سرمایه در گردش 384   کل سرمایه گذاری م ر   7260
    مشخصات هزینه های تولید                              
    مواد اولیه   هزینه پرسنلی انرژی   تعمیرات و نگهداری   پیش بینی نشده   اداری و فروش   بیمه استهلاک جمع کل
    615   780   385   431         111     23   14 542 2900
    بررسی چند شاخص                                
    نقطه سربسر     دوره بازگشت   نرخ بازدهی قیمت فروش   بازده فروش:     بازده دارایی :
    به تن     سرمایه     سرمایه بریال              
    437       4,5       22% 4500   36%       22%
                       
    ارزش افزوده خالص و ناخالص   سود و زیان   سرانه کل سرمایه گذاری   سرمایه ثابت سرانه براورد قیمت تمام شده
    میلیون ریال       ویژه م ر   میلیون ریال   میلیون ریال     2900  
    2528         1600     427       405      

     

     

     

    شرح سال 86 سال 85
    تولیدات کودشیمیایی پتروشیمی تن 1672000,0 1797333,3
         
    تولیدات بخش خصوصی تن 753518,3 773333,0
    واردات کودشیمیایی تن 2170666,7 1724833,7
         
    صادرات تن 0,0 0,0
    توزیع کل تن 4596185,0 4295500,0
         

     

    روال مصرف متناسب زمین های هر منطقه و هر گیاه از کود شیمیایی در دنیا این است که 60 تا 70 درصد کود

     

    کامل و 30 تا 40 درصد کود تک عنصری به زمین کشاورزی داده می شود، در حالی که در ایران، بر عکس

     

    90درصد کود مصرفی تک عنصری و کم تر از 10 درصد کود کامل است. با توجه به آمار فوق و بررسی انجام شده با نگرش مجدد به توان تولید داخل امکان آن وجود دارد.نگاهی مجددبه وضعیت واردات انواع کود مشخص میسازدکه میتوان باتوسعه بخشهای مختلف ایجاد کودهای آلی ازپساب ها و پسماندها بخش زیادی ازخروج ارزرا کنترل نمود.

     

     

    مقدمه

     

    با رشد روز افزون جمعیت افزایش میزان تولید مواد غذایی اهمیت فوق العاده ای پیدا کرده است .تکنولوژی پیشرفته

     

    مواد غذایی سبب شده که ما بتوانیم حداکثر استفاده را از تولیدات کشاورزی بعمل آوریم و از ضایع شدن محصولات

     

    کشاورزی جلوگیری نمائیم .

     

     

    نگاه اجمالی

     

    برای کمک به تولید مواد غذایی کلان ، کشاورزی ما باید به روش علمی جدید انجام گیرد و در این صورت به انواع مواد شیمیایی کشاورزی ، از جمله کودهای گوناگون ، انواع داروی بیماریهای حیوانی و گیاهی ، مواد آفت کش ، مواد مکمل غذایی و بسیاری دیگر از این قبیل نیازمندیم که باید آنها را به طریق صنعتی تهیه کنیم .بدیهی است که تهیه غذای کافی برای جمعیت در حال انفجار روی زمین ، فقط با درک مناسبی ازکاشت ،داشت و برداشت و بکار بستن همه جانبه فنون جدید تولید مواد غذایی میسر می شود .

     

    گیاهان ، منبع اصلی مواد غذایی ما هستند .ما گیاهان یا گوشت جانوران گیاهخوار را میخوریم .رشد گیاهان مستلزم دمای مناسب ، مواد مغذی ، هوا ، آب ، و گرفتار نشدن به انواع بیماری ناشی از آفات مضر علفهای هرز است .برای گیاهان ، مواد مغذی مناسب و موادی برای رهانیدن آنها از ابتلا به بیماریهای گوناگون فراهم میآورد .

    تاریخچه

     

    بعضی از تمدنهای باستانی به تجربیات مفیدی در کارهای کشاورزی دست یافتهاند که بطور مستقیم در تاریخ ثبت نشده است .در عصر رومیان ، "کاتوی کبیر "اشاراتی دارد به انتخاب تخم ، تهیه کود سبز با گیاهان تیره نخود ، آزمایش خاصیت اسیدی خاک ، استفاده از خاکهای آهکی ، ارزش یونجه و شبدر ، ترکیب نگهداری و استفاده از کود حیوانی ، ترتیب چرای حیوانات ، اهمیت چارپایان در عملیات کشاورزی و مانند آنها .این گونه پیشرفت ما که مبنای تجربه عملی داشته، گاه به گاه در جریان تاریخ ، بدست آمده و از میان رفته است .

     

    " آرتوریانگ "، در قرن هیجدهم در انگلیس ، علم جدید کشاورزی را بنیان نهاد .او به عنوان نخستین پژوهشگر مشهور کشاورزی گسترده ، سیستمی برای اشاعه اطلاعات کشاورزی به راه انداخت که امروزه گسترشی جهانمشمول یافته است .در سال "1840 یوستوس فون لیبیگ "، کتاب خود را به عنوان کاربردهای شیمی آلی در کشاورزی و فیزیولوژی منتشر کرد .لیبیگ را به خاطر کارهایی را که انجام داده بود، پدر علم جدید خاک شناسی نامیدهاند .

     

    انقلاب صنعتی ، ابزار و توان بهتری فراهم آورد که کارهای فیریکی-کشاورزی را نسبتا آسان کرد .اما ، حتی امروزه با بهترین تخمین ، دو سوم کشاورزی جهان عقب مانده است .

     

    رشد گیاهان

     

    خاکهای طبیعی منبع مواد مغذی برای گیاهان است .خاک سطحی شامل بیشترین مقدار ماده زنده و هوموس ،

     

    حاصل از موجودات مرده است .خاک زیرین شامل مواد معدنی و مواد آلی است .اکسایش جزئی مواد آلی در فضای بسته زیر خاک و مصرف اکسیژن آن ، باعث تولید دیاکسید کربن می شود .افزایش این گاز در خاک ، باعث اسیدی شدن آبهای جاری در زیر زمین می شود .

     

     

    علت عمده جذب و جذب سطحی آب در خاک ، وفور اکسیژن در ساختمان شیمیایی غالب مواد خاکی است که چند نمونه آنها سیلیکاتها (SiO3-2)، فسفاتها (PO4-3)و کربناتها (CO3-2)هستند .خاکهای که تراوایی خوبی دارند، آب را در جریان طبیعی از تمام منافذ کوچک خود میگذارنند .

     

    جاری شدن آب از میان خاک ، امری ضروری است، زیرا برای کشت و تهیه یک کیلو گرم ماده غذایی ، صدها لیتر آب لازم است .خاکها ، نه تنها به علت اکسید شده مواد آلی ، بلکه به علت آب شویی گزینشی توسط جریان آب در زمین ، نیز اسیدی میشوند .

     

     

    تاثیر عناصر موجود در خاک در رشد گیاهان

     

    نمکهای فلزات قلیایی و قلیایی خاکی ، بیشتر از نمکهای فلزات گروه  (III)و فلزات وابسته در آب محلولند .

     

    گیاهانی که در خاک پرسلنیم می رویند، مقداری از عنصر را جذب میکنند و برای انسان مضر و سمی هستند .اگر هموس که منبع مواد مغذی برای گیاه است تجزیه نشود، خاک ارزش حاصلخیزی ندارد و به آنها کودهای فسفات و پتاس می افزایند .ترکیبات شیمیایی خاکها ، منعکس کننده ترکیب پوسته زمین ، ترکیب سنگهای مادر و فعالیتهای فیزیکی و شیمیایی است که در حین تشکیل خاک و پس از آن ، صورت میگیرد .

     

    سلیسیم در مقایسه با اکسیژن ، عنصر محوری خاک است .خاک سیاه ، ماده آلی فراوان دارد .خاک قرمز ، احتمالا آهن زیاد دارد و خاک سفید ، شدیدا آب شویی شده است و کیفیت مناسبی ندارد .مواد مغذی اولیه خاک نیتروژن ، فسفر و پتاسیم است .غالب گیاهان در خاکهای غنی از نیترات رشد میکنند .منبع عمده ذخیره نیتروژن در خاک ، موجودات مرده و فضولات حیوانی است .

     

    فسفر نیز مانند نیتروژن باید به صورت یک ماده معدنی یا غیر آلی در آید تا مورد استفاده گیاه قرار گیرد .یون پتاسیم یک عنصر کلیدی در کنترل آنزیمی تبادل قندها ، نشاستهها و سلولز است .کلسیم و منیزیم به صورت

     

    یونهای (Ca+2)و (Mg+2)، مواد مغذی ثانویه برای گیاه هستند .آهن ، یک جز اصلی کاتالیزوری است که در تشکیل کلروفیل یا سبزینه گیاه دخالت دارد .

     

    کود های طبیعی مکمل خاک

     

    کود شیمیایی علاوه بر داشتن یون مطلوب ، آن یون را به صورتی در خاک جای می دهد که گیاه بتواند آن را به طور مستقیم جذب کند .کودهای نیترات جامد از آمونیاک تهیه میشود .اوره یکی از مهمترین مواد شیمیایی جهان بشمار میآید .زیرا هم به عنوان کود و هم به عنوان ماده مکمل غذایی چارپایان مصرف می شود .سنگ فسفات و پتاس ، دو ماده معدنی مهمی هستند که میتوان آنها را از معدن استخراج کرد، سایید و به صورت گرد ، آنها را مستقیما به خاکهای فاقد این مواد افزود .

     

    کودهای فسفات به صورت سوپر فسفات که انحلال پذیری بیشتری دارد، استفاده می شود .

     

     

     

    ایجاد رشد برتر در گیاهان

     

    علاوه بر کودهایی که به فرایندهای طبیعی رشد زیست شیمیایی گیاهان یاری می دهند، موادی به نام افزاینده رشد گیاهان ، موجب نوعی رشد متعارفی یا غیر طبیعی میشوند .اتیلن یا استیلن ، شکوفایی و گل دهی آناناس را زیاد میکنند .اکسینها موجب دراز شدن سلولهای نهال می شوند .شاید مهم ترین تنظیم کنندهای رشد گیاه ، گروهی از مواد باشند که به نام گیب برلینها معروفند .

     

     

    حفاظت گیاهان برای تولید مواد غذایی بیشتر هرساله ، یک سوم محصولات غذایی جهان بر اثر آفات (بیماریهای ناشی از ویروسها ، باکتریها ، قارچها ، جلبکها ،

     

    علفهای هرز و کرم حشرات گیاه خوار) از میان می رود .آفت کشها دفاع شیمیایی برای کنترل آفت بشمار می روند .

     

    دو نوع آفت کش داریم که عبارتند از :

     

    الکل

     

    نخستین بار، ابوبکر محمدبن زکریای رازی پزشک و شیمیدان ایرانی از تقطیر شراب در قرع و انبیق ، مادهای بدست آورد که آن را الکحل نام نهاد؛ پس از مدتی ، "دکتر واندیک "آمریکایی واژه الکحل را به الکل (alcohol)

    تبدیل کرد .

     

    امروزه این ماده ، به نام اتیلن الکل (الکل معمولی ، الکل اتیلیک ، روح الخمر ، الکل شراب ، اتانول ، نتیل کربینول ، جوهر شراب ، الکل کشمش ، ئیدروکسیل و...) مشهور است .الکل ، آبگونهای است فرار ، بیرنگ ، با بوی ویژه و مزه سوزان ، رطوبت گیر و از آب سبکتر است .وزن ویژه یا جرم حجمی آن 0,795 تا 8 .0در فشار متعارفی ، نقطه جوش آن 78,58 تا 78,5 درجه سانتیگراد و نقطه انجماد آن ، 114 درجه سانتیگراد است.

     

    از اینرو ، آن را در دماسنجهایی که برای سنجش سرما بکار میرود، استفاده میکنند .الکل جامد در 130درجه سانتیگراد گداخته می شود .قابلیت حل شدن اتیل الکل در آب بسیار زیاد است و به هر نسبت با آب مخلوط میشود .از آمیختن آب و الکل ، کمی گرما هم تولید می شود، الکل یکی از حلالهای بسیار خوب است ، ید ، کافور ، عطرها، عسل و ...را در خود ناپدید میکند.

     

  • فهرست و منابع طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل, طرح کارآفرینی طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل, طرح توجیهی طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل, Business plan با موضوع طرح توجیهی تولید کود از پساب کارخانجات الکل
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت