طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بستنی رژیمی

تعداد صفحات: 58 فرمت فایل: word کد فایل: 3848
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۲,۷۰۰ تومان
قیمت: ۸,۷۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بستنی رژیمی

    خلاصه طرح 

    نام محصول تولید بستنی رژیمی  
    ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی) 1600 تن در سال  
           
    موارد کاربرد بعنوان یک دسر یخ زده  
    مواد اولیه مصرفی عمده شیر ، شربت فروکتوز و ....  
           
    کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم) 9385 تن در سال  
    اشتغال زایی (نفر) 28  
    زمین مورد نیاز (مترمربع) 3600  
      اداری (مترمربع) 60  
    زیربنا تولیدی (مترمربع) 800  
    انبار (مترمربع) 300  
       
      تاسیسات و سایر (مترمربع) 100  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی به ترتیب 1587، 308 تن در سال  
    میزان مصرف آب (مترمکعب) 2000  
    برق (کیلو وات ساعت) 768000  
    سالانه یوتیلیتی  
    گازوئیل (مترمکعب) 600  
       
    سرمایه گذاری ارزی (یورو) -- -  
    ریالی (میلیون ریال) 28220  
    ثابت طرح  
    مجموع (میلیون ریال) 28220  
       
    محل پیشنهادی اجرای طرح کلیه استان های کشور از جمله چهار محال و بختیاری  

     

     

    مقدمه

    مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی

     

    انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار

     

    گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیمگیری سرمایهگذاران مورد استفاده قرار

     

    میگیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید بستنی رژیمی می باشد. این مطالعات در قالب

     

    متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه

     

    به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسیهای لازم روی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه

     

    مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در

     

    نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد

     

    شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و

     

    در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند. امید است این مطالعات

     

    کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

     

    رئوس مطالب

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک (3 -1-2 شماره تعرفه گمرکی

     

    -1-3 شرایط واردات

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -1-8 بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -1-10 معرفی شرایط صادرات

    بخش اول: معرفی محصول

     

    – 1 – 1 نام و کد محصول (آیسیک (3

    در دنیای امروزی بیماری های گوناگونی گریبانگیر بشر می باشد که برخی از این بیماری ها بر رژیم

     

    تغذیه آنها اثر گذاشته و افراد مبتلا به آنها از مصرف برخی غذاها و خوراکی ها منع گردیده اند .

     

    بیماری قند ، بالا بودن فشار خون و چربی بدن از جمله بیماری های شایع می باشد که تعداد قابل

     

    توجهی از افراد جامعه به آن مبتلا می باشند . به عنوان مثال مطابق آمارهای موجود حدود پنج درصد

     

    از جمعیت جهان به بیماری قند ( دیابت ) مبتلا هستند که این نسبت در کشور ما تا هفت درصد

     

    گزارش شده است . مصرف قند در این افراد سبب افزایش بیشتر قند خون و عوارض ناشی از آن را به

     

    دنبال دارد و لذا این بیماران به خصوص بیماران مبتلا به دیابت نوع B قند ( شکر ) را از رژیم غذائی

     

    خود حذف و یا میزان مصرف آن را به حداقل ممکن رسانده اند . از طرف دیگر علاوه بر قند، نشاسته

     

    نیز در بدن انسان شکسته و تبدیل به قند می گردد . از اینرو مصرف آن نیز برای این بیماران ممنوع و

     

    یا در حد بسیار پائین توصیه شده است . این در حالی است که شکر در بخش عمده مواد غذائی ، کمک

     

    غذائی و تنقلات انسان حضور دارد . در این مواد غذایی شکر به عنوان شیرین کننده استفاده می گردد .

     

    بستنی یکی از این محصولات غذائی است که برای بسیاری از انسانها گوارا و دلچسب بوده و مصرف آن

     

    به خصوص در فصل گرما مطلوبیت خاصی دارد . لیکن همانطوریکه عنوان گردید ، بیماران دیابتی و

     

    همچنین افراد برخوردار از چربی خون بالا ، در مصرف بستنی محدودیت دارند که علت آن وجود قند

     

    زیاد در آن می باشد.

    دلیل عدم قابلیت مصرف مواد غذائی شیرین توسط بیماران دیابتی را می توان در مکانیزم جذب قند

     

    در بدن انسان جستجو کرد . قند یا همان ساکاروز پس از ورود به بدن بسرعت تجزیه و به دو قند ساده

     

    گلوکز و فروکتوز تبدیل شده و هر کدام از دو قند ساده فوق از طریق اجزاء مختلف بدن جذب می شود.

     

    در افراد عادی بدن قابلیت کنترل و تحمل این جذب سریع را از طریق تولید انسولین در لوزالمعده دارد

     

    ولی در افراد دیابتی ممکن است بطورکامل هورمون انسولین تولید نشود و این امر سبب افزایش سریع

     

    قند خون می گردد .

     

    تحقیقات و مطالعات پزشکی انجام شده نشان می دهد که قند ساکاروز ( شکر و قند معمولی ) و تا

     

    حدودی گلوکز دارای مشکل ذکر شده برای بیماران دیابتی می باشند . لذا در صورتیکه شیرین کننده

     

    دیگری غیر از آنها توسط بیمار دیابتی مصرف گردد ، مشکل جذب بدن و افزایش سریع قند خون در

     

    بدن بوجود نخواهد آمد .

     

    با توجه به وضعیت ذکر شده تولید کنندگان محصولات غذائی به فکر تولید محصولات غذائی

     

    مناسب با استفاده از شیرین کننده های غیر از شکر افتاده اند که در این میان شیرین کنندگان مصنوعی

     

    مانند اسپارتام و سوربیتول موادی بوده اند که برای شیرین کردن مواد غذائی استفاده شده اند. 1 این دو

     

    ماده از طریق شیمیائی تولید شده و هر چند که خاصیت شیرین کنندگی دارند ولی فاقد انرژی و ارزش

     

    غذائی همانند شکر می باشند . از طرف دیگر مصرف بیش از حد آنها سبب ایجاد بیماری های دیگر

     

    مانند کم اشتهائی ، اسهال و غیره می گردد . از اینرد مصرف این مواد توسط موسسه استاندارد ممنوع و

     

    یا محدود شده است .

    از دیگر مواد شیرین کننده می توان به فروکتوز ( قند میوه ) و استویا اشاره کرد . این شیرین کننده ها

     

    مشکل ساکاروز را در بدن ایجاد نمی کند . فروکتوز در مقیاس صنعتی از خرما و استویا از گیاهی به

     

    همین نام استحصال می گردد . فروکتوز خاصیت بلوری مانند شکر را ندارد و از اینرو بصورت شربت

     

    غلیظ تولید می گردد و به همین علت به آن قند مایع گفته می شود . استویا نیز بصورت پودر تولید و

     

    عرضه می گردد . کشورمان از نظر خرما بزرگترین تولید کننده در جهان است ولی استویا هنوز در ایران

     

    کشت نمی گردد . فروکتوز به میزان پنجاه تا هشتاد درصد و استویا حتی تا 200 برابر شکر معمولی

     

    شیرین تر هستند .

     

    در طرح حاضر هدف تولید بستنی با استفاده از فروکتوز و همچنین استفاده کمتر از چربی است . در

    این محصول به دلیل عدم استفاده از شکر و چربی کمتر، قابلیت مصرف توسط افراد دیابتی وجود دارد و

     

    لذا به آن اصطلاح بستنی رژیمی اطلاق می گردد

    ترکیبات بستنی

    از نظر تعریف ، بستنی نوعی دسر یخ زدهاست ،که باید شامل حداقل 10٪ چربی شیر باشد.مقدار

     

    این چربی میتواند از 10 تا 16 درصد تغییر یابد که معمولا بستنیها حاوی 14٪ چربی شیر هستند.

     

    همچنین بستنی میتواند شامل دیگر انواع لبنیات مثل خامه باشد که به همراه مواد شیرین کننده و طعم

     

    دهنده تهیه میشود. اولین کارخانه صنعتی بستنی سازی جهان در سال 1851در مریلند، کار خود را

     

    آغاز نمود . ترکیب بستنی شامل چربی ، مواد جامد غیر چربی ، شکر و شیر است که به آن افزودنی

     

    های مختلفی شامل مواد امولسیون کننده ، پایدار کننده ، طعم دهنده و رنگ دهنده نیز اضافه می شود.

     

    مخلوط مواد تشکیل دهنده بستنی پس از همگن سازی در یخ زن های (Freezer) پیشرفته منجمد می

     

    شود . در زمان انجماد ، هوا با مخلوط بستنی زده شده و موجب افزایش حجم آن تا حدود 100 درصد

     

    می شود . بنابراین حجم بستنی معمولا دو برابر حجم مخلوط بستنی است. مخلوط منجمد از یخ زن ها به

     

    پرکن های مختلف و دستگاه های بسته بندی هدایت شده و به صورت بستنی چوبی ، لیوانی ، قیفی یا

     

    مکعب مستطیل به اندازه های 250 گرمی ، 500 گرمی و یک لیتری بسته بندی و سپس در سردخانه

     

    نگهداری می شوند. در کشورما این محصول به صورت مگنوم ، عروسکی ، قیفی ، لیوانی و لیتری تولید و

     

    عرضه می گردد که در طرح حاضر نیز هدف تولید کلیه انواع فوق می باشد ولی باید توجه شود که در

     

    کلیه این بستنی ها هدف تولید نوع رژیمی آن یعنی جایگزینی شیرین کننده های طبیعی برای شکر

     

    محتوی بستنی خواهد بود .

  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بستنی رژیمی

    فهرست:

    مقدمه........................................................................................................................... 1

     

    بخش اول : معرفی محصول............................................................................................... 3

     

    -1 -1 نام و کد محصولات (آیسیک 3.............................................................................. (3

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی............................................................................................... 7

     

    -1-3 شرایط واردات محصول.......................................................................................... 7

     

    -1-4 بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ( ملی یا بین المللی )................................ 8

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول................. .   9

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد................................................................................ 11

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول.......................... 11

     

    -1-8 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز..................................................................... 12

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول................................................... 13

     

    -1-10 شرایط صادرات............................................................................ ..................... 14

     

    بخش دوم : بررسی وضعیت عرضه و تقاضا......................................................................... 16

     

    -2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون............................... 16

     

    -2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا.......................... ......... 21

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 22...................................... 1385

     

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه توسعه سوم تاکنون

    -5 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه توسعه سوم تا سال 23................................ 1385

     

    -2-6 بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم.............................. 24

     

    بخش سوم : مطالعات فنی و تکنولوژیکی...................................................................... ..   32

     

    -3-1 بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور............................. 32

     

    -3-2 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژیهای مرسوم در فرایند تولید محصول............................. 34

     

    -3-3 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت..................... 35

     

    -3-4 برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن............................................. 43

     

    -3-5 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح................................................................... 45

     

    -3-6 وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال............................................................... 48

     

    -3-7 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی............................... 49

     

    -3-8 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی...................................................................... 52

     

    -3-9 تجزیه و تحلیل و ارائه جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید............ 53

     

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بستنی رژیمی, طرح کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بستنی رژیمی, طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بستنی رژیمی, پروژه کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بستنی رژیمی, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بستنی رژیمی, Business plan با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید بستنی رژیمی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت