دانلود طرح توجیهی طرح ایجاد کارخانه تولید پودر آب پنیر و پودر شیر خشک

تعداد صفحات: 58 فرمت فایل: word کد فایل: 2943
سال: نامشخص مقطع: تولیدی دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۶,۱۸۰ تومان
قیمت: ۱۲,۱۸۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود طرح توجیهی طرح ایجاد کارخانه تولید پودر آب پنیر و پودر شیر خشک

    1) هدف: 

    هدف پروژه تولید انواع پودرها از جمله پودر خشک صنعتی و پودر آب پنیر به میزان 2750 تن در سال در دو شیفت کاری برای رفع نیازهای کمکی کارخانه‌های مورد استفاده در مناطق مرکزی ایران (استانهای قم‏، تهران، اصفهان، سمنان، یزد، مرکزی، قزوین) است.

     

     

    2) بیان موضوع:

     در مورد سرانجام احداث این کارخانه چند مطلب باید به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد یکی داده های لازم برای انجام کار است که این داده ها از بزرگترین آنها مثل سرمایه گذاری ثابت تا کوچکترین آنها مثل نیروی انسانی و مواد اولیه قابل شناسایی است که اگر به طور کامل برآورده شود یک قسمت کار به درستی طی شده و نمی‌تواند تهدیدی برای حرکت باشد. در مورد دادها این توضیح لازم است که مواد اولیه مهم‌ترین داده ها در این کارخانه است که با توجه به وجود مراکز لبنی برای تهیه آب پنیر در ظرفیت پیش‌بینی شده و دامداری‌های فراوان برای تهیه شیر، این مورد با مشکلی مواجه نمی‌شود. مطلب بعدی که باید به طور کامل مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار گیرد بحث حیاتی فروش محصول که می‌تواند حرکت و پویایی کارخانه را ادامه دهد با توجه به اینکه موارد مصرف این محصولات زیاد است و این محصولات جزء مکمل و گاهی اصلی کار کارخانجات دیگر است تقاضا برای این محصولات وجود دارد لذا با یک برنامه‌ریزی برای بازاریابی و بازارسازی مناسب می‌توان این تقاضا را با عرضه‌ای مناسب پاسخگو بود که با توجه به دو دید داخلی و خارجی در مورد محصولات یعنی توزیع در داخلی و خارج از کشور آینده‌ای روشن برای آن وجود خواهد داشت. لذا با توجه به توضیحات ذکر شده در مورد این دو محصول که پودر شیر خشک به عنوان محصول اصلی و پودر آب پنیر به عنوان محصول فرعی این کارخانه موفقیت این طرح بسیار زیاد بوده و می‌تواند تا مستهلک شدن کامل تجهیزات ادامه داشته باشد در نتیجه با توجه به مطالعات انجام شده این طرح تا 10 سال آینده جواب گو است .

     

     

     

    3) اهمیت موضوع:  

     در مورد اینکه به چه علت به فکر عملی گردن این طرح افتاده و این طرح چه اهمیتی دارد باید چند مطلب ذکر شود:

    یکی اینکه تقاضا و مصرف برای این محصول بسیار بالاست به طوری که بعضی از کارخانه هایی که این مواد به عنوان مواد مکمل آنهاست کمبود ناشی از این مواد منجر به کیفیت محصولات انها شده یا حتی به علت قیمت بالا بعضی کارخانجات تا حد تعطیلی نیز پیش رفته.

     دوم، به علت وجود تعداد کمی از این کارخانجات مقدار زیادی از این محصولات واردات از کشورهای هلند و استرالیاست و در مورد قسمتی دیگر از این تولیدات به علت تولید نیمه سنتی حجم کمی از عرضه را پاسخگو بوده که البته این مقدار نیز با کیفیت پایین تری است. مطلب بعدی در مورد قیمت بالای این کالاست به عنوان مثال در مورد قسمت وارداتی هم هزینه‌های حمل و نقل و هم هزینه‌های تعرفه‌های بالای دولتی قیمت ها بیش از اندازه بالا نگه داشته در جایی که کالای داخلی به خاطر حجم کم تولید و کیفیت پایین‌تر و هزینه‌ای حمل داخلی بالا یارای مقابله با آن را ندارد.

    مطلب بعدی برای جلوگیری از به هدر رفتن و استفاده نا صحیح از مواد اولیه این کالاها مخصوصا پودر آب پنیر است که در بعضی از مراکز سنتی این منطقه یکی به علت به صرفه نبودن برای جمع آوری ماده اولیه آب پنیر و ضایعات شیری و دیگری به علت نبود کارخانه ای برای استفاده‌ای آنها را به عنوان موادی بدون ارزش افزوده مطرح کرده یا در بهترین حالت استفاده‌ای نادرست از آنها داشته.

     نکته بعدی اینکه قرار گرفتن این دو خط تولید در کنار هم نیز دارای مزایایی است که از به هدر رفتن ضایعات خط پودر شیر خشک جلوگیری می‌کند حال با توجه به این تفاصیلی که در بالا انجام شد لزوم داشتن یک کارخانه یا حتی چند مرکز فرآوری پودری در جای جای کشور به نظر می‌رسد که می‌تواند علاوه بر ممانعت از افزایش قیمت منجر به کاهش واردات و یا حتی به صادرات این محصولات می انجامد و منجر به استفاده بهینه از منابع می‌شود لذا این قسمتی از مزایای این طرح در صورت احداث است که می‌توان به آن تکیه داشت.

     

    4) تشریح محصولات

    قبل تشریح پودر آب پنیر لازم است که ابتدا آب پنیر تازه توصیف کرده و مشخصات و ویژگی‌های آن کاملا روشن شود. زیرا با آشکار شدن آن پودر آب پنیر بهتر درک می‌گردد و همچنین بیش از 75% خواص آب پنیر در پودر آب پنیر نیز موجود است.

     

    1-4) آب پنیر

    در مراحل عمل آوری شیر که با استفاده از رنین به منظور تولید پنیر صورت می‌گیرد کازئین شیر رسوب داده شده و جدا می‌گردد  و همراه با آن بخش عمده چربی و تقریبا نیمی از کلسیم و فسفر موجود در شیر هم گرفته می‌شود مایعی که از این مراحل آماده می‌گردد آب پنیر تازه نامیده می‌شود. ترکیب این مایع تابع ترکیب شیر و همچنین نوع پنیری که ساخته می‌شود است. میزان انرژی، چربی، ویتامین‌های محلول، کلسیم و فسفر موجود در آب پنیر نسبت به شیر کمتر است و از نظر پروتئین هم نسبت به شیر ضعیف تر اما پروتئین آن از نوع بتا لاکتوگلوبین است که کیفیت بسیار خوبی دارد.

     

    1-1-4) خواص فیزیکی و شیمیایی آب پنیر:

    این مایع بافتی زرد رنگ تا سفید رنگ دارد که میزان ماده خشک آن کم و میزان نمک آن زیاد است و از نظر خوشخوراکی در حالت تازه آن بسیار زیاد است. کشش سطحی آب پنیر بین 40000 تا 84000 نیوتن بر مترمربع بوده که با افزایش مواد خشک و کاهش درجه حرارت این میزان زیاد شده خصوصیات وسیکوزیته آب پنیر تغلیظ شده نه تنها در شرایط راندمان تبخیر بلکه در بهبود عملیات نیز با اهمیت می‌باشد. p(H) آب پنیر تازه شیرین 6 است که از p(H) آب پنیر اسیدی تازه که 6/4 می‌باشد بالاتر است اما در طی مدت دو روز مانده‌گی p(H)  هر دو آنها به پایین‌تر از 5/3 می‌رسد.

     

    لاکتوز عمده‌ترین کربوهیدرات شیر می‌باشد که 94% آن ضمن تهیه پنیر وارد آب پنیر می‌گردد. یک کیلوگرم لاکتوز حداکثر تا میزان 8/16 کیلو ژول انرژی تولید می‌کند. میزان لاکتوز در شیرهای مختلف متفاوت است که در اثر نبودن آنزیم لاکتاز در دستگاه گوارش لاکتور بودن هیچ تغییری وارد روده بزرگ شده و از آنجا در اثر تجزیه توسط میکروارگانیزم ‌ها تولید گاز کربنیک و ایجاد نفخ می‌نماید و به علت تخمیر آن باعث بروز اسهال می‌گردد.

     پروتئین‌های آب پنیر از کاهش درجه حرارت شیر تا 6/4 درجه سانتیگراد بدست می‌آید در این حالت کازئین (بخشی از پروتئین شیر) شیر رسوب می‌کند و بخش پروتئین باقیمانده که به صورت محصول می‌باشد پروتئین آب پنیر است.

     ویتامین‌های آب پنیر مانند ویتامین‌ها در شیر به دو دسته محلول در چربی و محلول در آب تقسیم می‌شوند که ویتامین‌های محصول در چربی به گلبولهای چرب شیر چسبیده شده و مقدار آن در آب پنیر بستگی به میزان چربی موجود در آن دارد که در نتیجه به علت چربی کم آب پنیر پس میزان این ویتامین ها در آن کم است ولی ویتامین ها‌ی محلول در آب در سرم شیر محلول بوده و در نتیجه مقدار زیادی از آن در آب پنیر باقی می‌ماند.

    در مورد مواد معدنی آب پنیر لازم به توضیح است که بخش مهمی از املاح و مواد معدنی موجود در شیر در فرآیند تولید پنیر در آب باقی می‌ماند یکی از این مواد معدنی مهم فسفات کلسیم است.

     

    2-1-4) موارد مصرف آب پنیر

    از مهمترین موارد مصرف آب پنیر به صورت تازه در تغذیه دامها می‌باشد که استفاده از این ماده در تغذیه گوساله‌های پرواری که از سن 4 تا 9 ماهگی ادامه پیدا می‌کند روزانه 10 الی 15 کیلوگرم می باشد که موجب رشد روزانه بیشتر آنها می‌شود. همچنین در گاوهای شیری این ماده به میزان کمتری استفاده شده (زیرا در صد چربی شیر را کمتر می‌کند) در بقیه دامها بیشتر به صورت مکمل استفاده می‌گردد. لازم به توضیح است که از این ماده در تغذیه طیور نیز استفاده شده ولی استفاده آن به صورت محلول در آب خوراکی آنهاست و هرچه دما بالاتر می‌رود مصرف این ماده نیز بیشتر می‌گردد.

    از دیگر موارد مصرف آب پنیر بصورت مایع که بیشتر در قدیم (به علت نبود پودر آب پنیر) استفاده می‌شد:

     یکی مخلوط با سویا برای بهتر شدن ارزش تغذیه ای دیگری استفاده در صنایع گوشتی برای بهبود گوشت.

     استفاده در صنایع قنادی (برای ساخت بیسکویت که باعث ماندگاری بیشتر بیسکویت می‌شود.

    استفاده در صنایع نانوایی

    در اینجا دو نکته لازم به توضیح است یکی استفاده از این ماده در جیره غذایی دام باید براساس مکانیزم خاصی صورت گیرد به این طریق که این ماده اولا با افزایش تدریجی برای مثال طی 4 هفته همراه باشد و دیگر اینکه مقدار مصرفی نباید از حدی زیادتر گردد زیرا پنیر که منبع اصلی نشخوار کنندگان است در اثر این پدیده باعث اختلال هضمی می‌شود زیرا لاکتوز سریعتر از فیبر هضم شده و امکان دارد منجر به نفخ گردد و دیگری به علت پایین بودن ماده خشک آب پنیر انتقال آن در ساخت های بیش از 50 کیلومتر به صرفه نمی‌باشد.

     

    2-4) پودر آب پنیر (Whey powder)

    آب پنیر به عنوان مازاد کارخانجات پنیر سازی با دارا بودن 6% ماده خشک یکی از با ارزش ترین محصولات جانبی صنایع لبنی می‌باشد که با تکنولوژی هایی نظیر خشک کردن و تکنیک های دیگر محصولات متفاوتی از آن تهیه می‌شود که یکی از آنها پودر آب پنیر است. لازم به توضیح است که این محصول از پساب های مقدار زیادی پرمیت (آب پنیر) که سالانه در فاضلاب‌ها دفع و موجب آلودگی محیط زیست می‌شود بدست می‌آید تجربیات در این زمینه نشان می‌دهد که از هر 8 کیلو شیر یک کیلو پنیر بدست می‌آید و مابقی آن آب پنیر است که به علت داشتن مواد سریع الفساد و بوی بد یکی از مواد دور ریز شرکتهای لبنی می‌باشد.

     1-2-4) انواع پودر آب پنیر

     پودر آب پنیر به صورت سفید و رنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در پروسه تولید نوع رنگی آن، در بخشی از مسیر تولید، رنگ طبیعی Sunset yellow به آن اضافه می‌گردد و پس از اتمام پروسه پورد آب پنیر رنگی بدست می‌آید که به آن پودر آب پنیر لیکوپن گفته می‌شود لازم به توضیح است که عمر پودر آب پنیر بین 12 تا 18 ماه است البته این در صورت بسته بندی و شرایط نگهداری خوب می‌باشد.

     

    2-2-4) مشخصات پودر آب پنیر

    پودر آب پنیر ماده‌ای جامد روشن و شفاف با دو رنگ سفید و نارنجی است که بدون طعم و مزه اضافی و از لحاظ ظاهری نرم و یکنواخت و با حلالیت خوب می‌باشد.

    پودر آب پنير ماده‌اي جامد روشن و شفاف با دو رنگ سفيد و نارنجي است كه بدون طعم و مزه اضافي و از لحاظ ظاهري نرم و يكنواخت و با حلاليت خوب مي‌باشد.

    3-2-4) موارد مصرف پودر آب پنير:

    پودر آب پنير در فرآورده‌هاي حجيم شده غلات مثل پفك (البته از نوع رنگي آن)

    براي غني سازي فرآورده‌هاي آردي مانند ماكاروني انواع نان بيسكوئيت و كيك و كلوچه

    امولسيون كردن چربي در فرآورده‌هاي گوشتي

    خوراك دام

    در صنايع شكلات سازي، خوراك بچه، چيپس، صنايع داروسازي و صنايع بستني سازي از آن استفاده مي‌گردد.

    4-2-4) مزيت‌ها آب پنير و پودر آب پنير

    علاوه بر مزيت‌هاي چندي كه براي آب پنير ذكر شد براي پودر آب پنير مزيت‌هاي ديگري نيز وجود دارد:

    1 ـ به علت پايين ميزان ماده خشك آب پنير، انتقال آن در مسافت‌هاي بيش از 50 كيلومتر به صرفه نيست لذا از پودر آب پنير، استفاده مي‌شود مخصوصا در صنايع دامي.

    2 ـ نان و محصولات آردي مهمترين منبع غذايي مردم ايران است. در چند ساله اخير مصرف نان به دلايل متعدد منجمله بالا رفتن هزينه ساير مواد غذايي افزايش قابل ملاحظه‌اي يافته بديهي است كه با توجه به محدوديت منابع و عدم امكان تامين مواد غذايي مي‌بايد جهت رفع نيازهاي تغذيه‌اي بويژه اقشار كم درآمد از ساده‌ترين روش جهت تامين مواد غذايي استفاده كرد كه يكي از اين راهها تهيه نانهاي مخصوص و غني شده با پروتئين و اسلاح و ويتامين‌ها مي‌باشد كه علاوه بر بهبود رنگ نان خاصيت جوندگي نان را به ميزان زيادي بهبود مي‌دهد.

    3 ـ استفاده از حجم وسيعي از مواد دور ريز شركتهاي لبني كه به خاطر داشتن مواد سريع الفساد و بوي بد به يك معزل محيطي تبديل شده بود و تهيه محصولي كه هم از ذنظر غذايي و هم از نظر اقتصادي ارزش افزوده بالايي دارد.

    4 ـ تهيه شربت قندي رژيمي از ضايعات آب پنير به روش UF كه اضافه كردن اين شربت به شير و ساير فرآورده‌هاي غذايي سبب كاهش بيماري‌هاي گوارشي و تنفسي و افزايش سيستم ايمني بدن نوزادان و بزرگسالان مي‌شود همچنين باعث جلوگيري از ازدياد و تهاجم پاتوژن ها در دستگاه گوارش جلوگيري از سرطان كولون، بهبود جذب املاح مخصوصا كلسيم تاثير مثبت بر روي كاهش گلسترول و چربي‌هاي خون مي‌شود.

    5 ـ‌30% از گندم توليدي كشور در زنجيره گندم، آرد و نان به طور مختلف ضايع شده كه مهمترين دليل آن مربوط به بياتي سريع نانهاي سنتي است پودر آب پنير به علت دارا بودن لاكتوز و پروتئين سهم زيادي در كاهش بياتي و عمر نان داشته كه اين ميزان را به 36 ساعت افزايش داده در صورتي كه تنها 3% از ميزان اين پودر است و در مورد نانهاي همبرگر باعث افزايش قابليت كشش و بهبود حجم و رنگ نان شده.

    6 ـ و در نهايت چيزي از مزاياي پزشكي آب پنير و پودر آب پنير ذكر مي‌شود كه از يبوست جلوگيري مي‌كند و منبع پروتئين خوبي براي شكلات كليوي است و سلولهاي ايمني بدن را فعال مي‌كند با مقدار چربي و پروتئين كم حاوي مقدار زيادي مواد معدني از جمله كلسيم و ويتامين‌هاي B2 و B6 مي‌باشد و براي افرادي كه بايد چربي و پروتئين كمي مصرف كنند نسبت به شير توصيه مي‌شود.

    7- مصرف اين مواد نه بار كليه‌ها را زياد مي‌كند ونه داراي پروتئين زائد است كه سبب چاقي با سن و ران و شكم گردد. با مصرف اين مواد به جنگ سلولهاي چربي برويد و وزن خود را كم كنيد بدون اينكه به بدن خود آسيب برسانيد، اين ماده هضم غذا را شدت بخشيده.

    3-4) پودر شير خشك صنعتي

    پودر شير خشك توليد شده از شير تازه با حلاليت عالي و با افزودنيهاي خوراكي، با رنگ يا بدن رنگ با ميزان چربي و پروتئين متفاوت، قابليت نگهداري طولاني و مطابق با استانداردهاي جهاني مصرف در صنايع.

    1-3-4) انواع پودر شير خشك

    قابل ذكر است كه شير خشك توليدي به دو صورت پرچرب (كامل) و كم چرب (اسكيم) در سه تيپ 1 و 2 و 5 قابل عرضه مي‌باشد.

    شير خشك كم چرب (اسكيم): پس از حمل شير از دامداريها به كارخانه و پس از اطمينان از سلامت شير دريافتي مراحل پاستورايزاسيون و خامه گيري انجام مي‌شود و پس از گذراندن فرآيند تغليظ، شير تغليظ شده كه داراي 40 تا 50 درصد ماده خشك است با استفاده از اسپري دراير خشك و بسته بندي مي‌شود و پس از گذر از بخش كنترل كيفي از انبار قرنطينه به انبار محصول ارسال و توزيع مي‌گردد.

    مشخصات كلي شير خشك كم چرب به اين شرح است شفاف و روشن با رنگي سفيد بدون طعم و مزه اضافي و با حلاليت خوب و نرم و يكنواخت مي‌باشد و مشخصات ميكروبيولوژي و شيميايي آن از قرار جدول مقابل مي‌باشد .

    موارد مصرف اين نوع پودر شير خشك در پركن، طعم دهنده، امولسيون و مكمل غذايي نقش بسيار مهمي ايفا مي‌كند ولي بيشترين مصرف را در صنايع لبني، شكلات سازي بيسكوئيت كيك و كلوچه و فرآورده‌هاي گوشتي از قبيل سوسيس و كالباس و بستني و دسر دارد.

    شير خشك پرچرب (كامل): فرآيند توليد و مواد مصرف شير خشك كامل تقريبا مشابه شير خشك كم چرب است با اين تفاوت كه در طي مراحل توليد ميزان كمتري از چربي شير از آن جدا مي‌گردد و بنابراين محصول توليدي داراي ميزان چربي بالاتر (حداقل 25%) و تفاوت‌هاي ديگري در مشخصات شيميايي همچون ميزان قند و پروتئين خواهد بود در مورد مصرف مطابق خواسته مشتري و محصول توليدي، اين پودر در موارد مشابه شير خشك كم چرب استفاده مي‌گردد.

    مشخصات كلي اين نوع شير خشك شفاف و روشن با رنگي صنعتي بوسيله خشك كن‌هاي غلطكي و پاششي انجام مي‌گيرد كه روش پاششي نسبت به غلطكي ارجهيت دارد و پودر حاصله از كيفيت بهتري برخوردار است كه اين امر از سرعت عمليات تبخير است در جدول زير خصوصيات فيزيو شيميايي پورد شير خشك پاششي و غلطكي مقايسه شده .

    2-3-4) مزيت پودر شير خشك

    پودر شير خشك كليه خواص موجود در شير معمولي را دارد با اين تفاوت كه درصد آنها پايين تر مي‌باشد با گرفتن آب موجود در آن درصدي از املاح آن نيز از آن گرفته مي‌شود كه از آب جدا شده از آن مي‌توان براي توليد پودر آب پنير استفاده كرده از ديگر مزيت‌هاي شير خشك مي‌توان به قابليت حمل آسان نسبت به شير معمولي و قابليت نگهداري بالاي آن اشاره كرد. زيرا شير معمولي در بهترين حالت (استرليزه شده) تا يكماه قابليت نگهداري دارد در حالي كه پودر شير خشك قابليت نگهداري 1 سال تا 2 سال (بستگي به نحوه بسته‌بندي دارد) را دارد.

    مزيت ديگر در مورد قابليت استفاده است كه استفاده از پودر شير خشك به جاي شير معمولي در صنايعي كه قابليت استفاده از هر دو را دارد مثل صنايع بستني سازي و كيك و كلوچه، بيشتر است زيرا فرآيند توليد آنها را آسانتر مي‌كند.

    5) محل اجراي طرح:

    بررسي و انتخاب حمل مناسب اجراي طرح به نحوي كه از جهات فني امكان پذير و از جهات اقتصادي با صرفه با شد كاملا ضروري و اجتناب ناپذير است. براي انتخاب مناسب ترين حمل براي احداث اين كارخانه موارد چندي در نظر گرفته شده كه از قبيل زير مي‌باشند:

    1 ـ نزديكي مؤسسه به بازار فروش: اين مسئله از اهميت زيادي برخوردار نيست چون اصلا نه كالا سنگين و حجيم است و نه نياز به برقراري ارتباط با مشتري دارد.

    2 ـ دسترسي به مواد اوليه اين عامل خيلي مهم است زيرا اولا از هزينه زياد حمل و نقل جلوگيري مي كند و ثانيا با توجه به شرايط مواد اوليه جا به جايي زياد امكان پذير نيست.

    3 ـ دسترسي به انرژي اين عامل نيز عامل بسيار مهمي است زيرا با توجه به شرايط كاري و احتياج مبرم به سوخت و برق بايد مكان موردنظر از اين لحاظ مشكلي نداشته و يا حمل و نقل آن آسان باشد.

    4 ـ هزينه زمين يكي ديگر از عوامل با اهميت است.

    5 ـ امكانات فاضلابي يكي ديگر از عوامل مهم در اين كارخانه دفع فاضلاب است چون مواد باقيمانده از فرايند در صورت ماندگي بوي بد به خود گرفته.

    6 ـ سابقه صنعتي حمل: در مواردي ممكن است برخي صنايع در مناطق يا محل هاي حفاظتي تمركز بيشتري برخوردار باشد.

    با توجه به اين شش عامل و درجه اهميت هر كدام مي‌توان با استفاده از روش قضاوتي از بيان سه محل يكي در شهرك صنعتي شكوهيه و دوم شهرك سلفچگان و سوم در جاده قم - كاشان يكي را انتخاب كرد.

    از اين سه منطقه شكوهيه با امتياز 5/57 انتخاب مي‌شود.

    6) زمين و محوطه سازي

    1-6) زمين

    موقعيت زميني كه محل اجراي طرح باشد در بخش مركزي كشور استان قم و شهرستان قم: آدرس دقيق آن به شرح زير است قم، جاده قديم قم ـ تهران شهرك صنعتي شكوهيه بلوار امام خميني، بلوار چمران... زمين از قرار زير مي‌باشد 56 × 100 + 84 × 90 به متراژ 13160 كه قيمت خريد آن 000/600 هزار ريال است نزديك ترين پست برق داخل كارخانه مي‌باشد فاصله زمين تا جاده اصلي km 3 و نوع راه آن آسفالت مي‌باشد البته نوع منبع تهيه كننده آب از نوع لوله‌كشي مي‌باشد.

    2-6) تسطيح و محوطه سازي:

    هزينه‌هاي تسطيح و آماده سازي زمين جهت ايجاد محوطه‌هاي مسطح مطابق با رقوم ارتفاعي نقشه‌هاي اجرائي و خاكبرداري و خاكريزي هاي لازم جهت راههاي ارتباطي و به دست آوردن كليه سطوح مورد نياز پروژه كه تماما با دستگاههاي سنگين از قبيل بولدوزر و لودر و كاميون و گريدر انجام خواهد گرفت اين عمليات به شرح جدول مقابل است.

    4-6)ساختمانها

    - ساختمان توليد در فضايي به وسعت 3300 مترمربع ساخته شده است. ساختمان سالن از اسكلت فلزي به صورت سوله محفوظ مي‌باشد و قسمت هايي مختلف آن به ارتفاع مناسب پيش بيني شده است هزينه ساخت هر مترمربع سالن با ارتفاع 10 متر 50000 و با ارتفاع 18 متري 600000 ريال مي‌باشد.

    (000/1735 = 000/480 + 000/250/1)

    ـ انبار قطعات يدكي و مواد دسته‌بندي اين انبار در محوطه اي به وسعت 400 مترمربع به صورت سوله با اسكلت فلزي و به صورت ساده پيش بيني شده قيمت هر مترمربع 000/400 برآورد شده اين مبلغ شامل هزينه قفسه بندي نيز مي‌باشد. (جمعا معادل 160000 هزار ريال است)

    ـ ساختمان اداري: شامل اتاق مدير عامل، اطاق فروش و بازاريابي، امور مالي و حسابداري و بايگاني و .. به مساحت 240 مترمربع كه هر متر آن 000/600 ريال مي‌باشد.

    ـ ساختمان برق و ژنراتور شامل 60 مترمربع به صورت اسكلت بندي ساخته شده هزينه مساحت از هر مترمربع 700000 ريال است. (جمعا 42000 هزار ريال)

    ـ ساختمان نگهباني و اتاق زمان در فضايي به وسعت 60 متر و خارج از سالن توليد احداث شده با اسكلت بتني و استفاده از تيرچه بلوك ساخته شده قيمت هر متر ساخت 000/600 ريال است. (جمعا 36000 هزار ريال)

    ـ انبار كالاي ساخته شده اين انبار در محوطه‌اي به وسعت 1500 متر با اسكلت بتني به صورت كاملا عايق پيش بيني شده قيمت تمام شده هر مترمربع 000/450 مي باشد. (جمعا 657000 هزار ريال)

    ـ آزمايشگاه به وسعت 100 مترمربع در كنار سالن توليد احداث شده كه داراي اسكلت بتني است قيمت هر مترمربع 000/600 (جمعا 600000 هزار ريال)

    ـ ساختمان كارگري: به وسعت 2000 مترمربع دور از سالن توليد داراي آشپزخانه و سالن غذاخوري و استراحت از قرار هر مترمربع 000/100 (جمعا 200000 هزار ريال)

    در مورد ساختمان‌ها مورد نياز طرح شرح آن به طور كامل و در جدول آمده

    5-6) نکات فني در مورد ساختمان ها :

    ساختمان توليد پي كني به عمق 150 سانتي‌متر بتن ريزي زير ستونهاي به ضخامت cm 150 * 250 ،کرسي چيني به ارتفاع 1 متر به عرض cm 30 با استفاده از سيمان و لاشه سنگ ،خاكريزي كف سالن به ارتفاع 1 متر اسكلت فلزي با دهانه 15 متر و طول 55 با پوشش ورق آهن.

    ساختمان اداري، آزمايشگاه، نگهباني و كارگري،‌پي كني به عمق cm 70 و شفته ريزي با آهك و لاشه سنگ و گري چيني cm 50 با استفاده از سيمان و سنگ، فونداسيون بتني ديوارها از بلوك سيماني يا آجري و ملات ماسه سيمان، سقف تير آهن كه پوشش خارجي آن عايق كاري شده و ديوارهاي از داخل كچ و از خارج سيمان اندوه است درب و پنجره‌ها از پروفيل فلزي.

    ساختمان پست برق و ژنراتور، پي كني و بتن ريزي به صورت قبل بتن ريزي كف به ضخامت cm 10 اسكلت بتني سقف فلزي، و پوشش آن ورق ايرانيت است، ديوارها از بلوك سيماني با ملات ماسه سيماني و درب و پنجره‌ها از پروفيل فلزي و انبار محصولات شبيه سوله توليدولي با ارتفاع 6 متري و پي كني زير ستون ها 70 * 100 پوشش سقف ايرانيت با عايق بندي پشم شيشه و سقف كاذب.

    7) فرايند توليد

    1-7) پودر شير خشك كامل

    1-شير پس از ورود آزمايش هاي اوليه براي انتخاب را انجام مي‌دهد كه از آن جمله مي‌توان به آزمايشات pH، درصد چربي، اسيديه و ماده خشك اشاره كرد اين كار به وسيله نمونه‌گيري پذيرش در آزمايشگاه انجام مي‌شود.

    2 ـ شير ورودي بوسيله سانتي فيوژ پاكسازي شده

    3 ـ به وسيله دستگاه سردكننده دما تا c O4 کاهش يافته.

    4- در مخازن نگهداري تا دو ساعت ذخيره سازي شده.

    5 ـ بعد از آن به وسيله سپراتور چربي را استاندارد سازي كرده.

    6 ـ براي ميكروب كشي شير رسيده را تا 90 ـ 88 بر چندين ثانيه و به مدت 5 تا 3 دقيقه تا c O 13 گرم كرده.

    7 ـ به وسيله دستگاه تغليظ 35 ـ 30% غليظ شده و آب اضافي آن خارج شده.

    8 ـ به وسيله ترموكمپرسور براي هموژنيزاسيون 15 ـ 5 پاكسال فشار وارد كرده.

    9 ـ محصولات وارد خشك كن مي‌شود c O 150ـ‌200 گرم شده اسپري دراير از ابزارهاي مختلفي شامل پمپ، فن، مكنده، دهنده، سيگون‌ها و ..... تشكيل شده در اين سيستم محصول با سرعت بالا و از طريق خازنهاي التمايز مي‌شود در اسپري داير پا شده مي‌شود و در نهايت، ابر تشكيل شده با دانه‌بندي مناسب از طريق از اسپري خارج مي‌شود اين دانه‌ها به دليل خلل و فرجي كه در آنها به وجود مي‌آيد حلاليت بالا، كيفيت مطلوب مي‌باشد.

    10 ـ پورد حاصل شده از اسپري در دستگاهي به نام فلوئيت رطوبت گيري شده، سرد شده و پس از آن الك مي‌شود.

    11 ـ پودر حاصل بسته‌بندي شده و در دماي c O 20 و جاي خشك نگهداري مي‌شود.

    2-7) پودر شير خشك كم چرب (اسکيم)

    پودر شير خشك كم چرب (اسکيم) نيز همين مراحل را طي ميکند ولي با چند تغيير که:

    در مرحله 5 چربي به 5 تا 10 درصد مي‌رسد.

    در مرحله 6 c O 88 ـ 85 براي مدت 30 ـ 15 دقيقه گرما مي‌بيند.

    در مرحله تغليظ 18% غليظ شده

    3-7) پودر آب پنير

    پودر آب پنير نيز فرآيندي شبيه پودر شير خشك را طي مي کند ولي با چند تفاوت جزئي:

    در مرحله 4، نگهداري شير در مخازن 4 ـ 3 ساعت مي‌باشد.

    در مرحله 6، دما c O 7/71 و 15 ثانيه است.

    در مرحله 7، 40 تا 50% تغليظ شده .

    در مرحله ،9 c O 180- 240 دما براي خشك كردن لازم است.

    8)ماشين آلات و تجهيزات:

    كليه ماشين آلات و تجهيزات ساخت داخل است كه به شرح بعضي از اين دستگاهها و تجهيزات پرداخته مي‌شود.

    ـ پايلوت پاستورازسيون كره شير به روش غير مداوم را دارد اين دستگاه از جنس استنس استيل 304 و در ظرفيت 1000 ليتر در ساعت است اين دستگاه شامل محفظه اصلي، شاسي نگهدارنده موتور گرداننده دور متغير و ... است كه سطوح داخلي و خارجي آن براي جلوگيري از آلودگي به طور كامل پرداخت شده.

    ـ اسپري دراير به عنوان خشك كن با ظرفيت 1500 ليتر در ساعت با مشخصه‌هاي استاندارد و بالا شامل دانه‌بندي، رطوبت كنترل شده وزن بخصوص و شكل ذرات مي‌باشد هر سيستم خشك كن شامل پمپ تغذيه، نمايرها، كوره‌هاي هواي گرم و محفظه خشك كن و .... است. مهمترين مزيت اين خشك كن سرعت بسيار بالا در خشك كردن به علت افزايش فوق العاده زياد سطح نسبت به جرم مي‌باشد.

    ـ اواپراتور به عنوان تغليظ كننده فرآيند تغليظ را در شرايط خلا انجام مي‌دهد تا دماي زياد ورودي موجب از بين رفتن ماده اصلي نشود. اين دستگاه دو جداره بوده و قابليت چرخشي بخار آب يا روغن داغ و كويل حرارتي، تحت فشار يا خلاء را دارست اين دستگاه در جنس استنس استيل 316 كه به همراه وسايل جانبي ديگري مثل كندانسور و پمپ ها همزن شيشه بازديد كه داراي ظرفيت 2000 ليتري مي‌باشد.

    ـ دستگاه بسته بندي كامپوزيت دو گانه با ظرفيت 2000 كيلو در ساعت

    ـ سيستم كانوي اين سيستم كار انتقال پودر را بر عهده دارد.

    انتخاب اين شركت ايراني براي تجهيز كارخانه (شركت طراحان صنعت آريا) به چند دليل بوده تجهيز و نصب بوسيله متخصصان خود، آموزش فني دستگاهها، گارانتي 18 ماهه براي دستگاهها و وارنتي 10 ساله در طول عمر دستگاه و تجربه بالا در طراحي و ساخت. لازم به توضيح است كه كليه دستگاهها طول عمري 10 ساله دارد و هزينه دستگاهها با هزينه راه‌اندازي است.

    9) تأسيسات و وسايل تأسيساتي:

    1-9)آب مورد نياز

    در كارخانه آب مورد نياز به صورت خدماتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد مقدار مصرف آب براي امور خدماتي به ازاي هر نفر 70 ـ 60 ليتر در روز است كه به جمع تعداد كاركنان كارخانه (157 نفر) رقمي حدود 5 مترمكعب در روز كافي است مصرف خدماتي آب براي فضاي سبز و غيره نيز حدود 7 مترمكعب بنابراين كل آب مصرفي روزانه حدود 12 مترمكعب مي‌باشد پس هزينه آب مصرفي در سال به ازاي هر مترمكعب 4000 ريال

    هزار ريال 14000 = 4000 * 3000 m3 3000 = 250 * 12

    محل تامين آن توسط شركت خدماتي شهرك صنعتي انجام مي‌گيرد كه توسط قراردادي بين طرفين ثبت مي‌گردد (حق انشعاب و هزينه‌هاي ديگر 150000 هزار ريال).

    2-9) تاسيسات برق:

    به منظور تامين نياز كامل ظرفيت توليدي ماشين آلات كارخانه و ساير نيازهاي خدماتي رفاهي شركت قراردادي با اداره برق منطقه منظور گرديده مبني بر 300000 كيلو وات در سال كه فرآيندهاي مربوط به حق انشعاب و ترانسفورماتور، تابلوها،‌كابل‌ها 680000 هزار ريال و خريد ژنراتور برق اضطراري با ظرفيت 100 كيلووات 250000 هزار ريال و هزينه برق سالانه 650000 هزارريال است لازم به توضيح است كه تاسيسات برق 400 و 600 آمپري است.

    3-9) تاسيسات سوخت رساني:

    سوخت مورد استفاده در كارخانه گاز است كه توسط اداره مركزي شهرك صنعتي بوسيله قراردادي نياز بر طرف مي‌شود تاسيسات گازي مورد استفاده به ظرفيت 1000 مترمكعب هزينه‌اي معادل 180000 هزار ريال دارد البته سالانه گاز مورد استفاده هزينه‌اي معادل 240000 هزار ريال دارد.

    4-9) ساير وسايل تاسيساتي:

    سيستم مخصوص دفع فاضلاب كه هزينه تامين آن حدود 180000 هزار ريال

    چيلر 30 تني با كندانسور هوايي با قدرت 4 كيلووات به مبلغ 100000 هزارريال

    منبع دو جداره آب گرم با ظرفيت 30000 ليتر به مبلغ 50000 هزار ريال

    كانال كشي حدود 200 مترمربع مبلغ 50000

    ديگهاي بخار به ظرفيت 1600 و 1800 پوندي به مبلغ 1500000 هزار ريال

    تاسيسات سردخانه‌اي 50 تني تمام استيل 250000 هزار ريال

    جدول تاسيسات

    10) وسايط نقليه و تجهيزات

    با توجه به ظرفيت توليدي و نياز به تامين مواد اوليه و انتقال توليدات كارخانه تعدادي وسايط نقليه سنگين و سبك و تجهيزات به شرح زير براي كارخانه لازم است.

    ذكر نكته زير در مورد كاميونهاي حمل مواد اوليه لازم است كه اين كاميونها مخصوص محل مواد فاسد شدني و مجهز به سردخانه است.

    11) وسايل اداري و تجهيزات آزمايشگاهي:

    براي تجهيز ساختمان اداري و آزمايشگاه چندي وسايل احتياج است كه شرح آنها در جدول زير آورده شده

    12) هزينه‌هاي قبل از بهره‌برداري:

    اين هزينه شامل هزينه‌هاي كارشناسي، توجيه طرح و هزينه‌هاي حقوقي و ثبتي به مبلغ 300000 هزار ريال است.

    13) هزينه‌هاي پيش‌بيني نشده:

    به منظور تورم و جهت رعايت جانب احتياط و جلوگيري از خطاي احتمالي در محاسبات انجام يافته در پروژه كه معادل 10% كل هزينه سرمايه‌گذاري (به استثناي زمين و هزينه‌هاي قبل از بهره‌برداري) به مبلغ 1663000 هزار ريال هزينه‌هاي پيش‌بيني نشده در نظر گرفته شده.

    14) جدول سرمايه‌گذاري ثابت طرح

    15) سرمايه در گردش ناخالص:

    با توجه به نوع توليدات كارخانه، دورة توليد و عرضه سريع محصولات به بازار و جلوگيري از انباشت مواد اوليه براي پيش‌گيري از ركود و كمبود نقدينگي پيش بيني سرمايه در گردش ناخالص از مهمترين بخشهاي برآورد هزينه‌ طرح به حساب مي‌آيد. اقلام تشكيل دهنده سرمايه در گردش به شرح زير اند.

    لازم به توضيح است كه سالانه به سرمايه در گردش ناخالص ميزان 1200000 اضافه شده اين عمل به منظور ايمني در جهت پرداخت حسابهاي كوتاه مدت در سر رسيد بالاتر است.

  • فهرست و منابع دانلود طرح توجیهی طرح ایجاد کارخانه تولید پودر آب پنیر و پودر شیر خشک

    فهرست:

     

    1) هدف                                                                                                            

    2) بیان موضوع

    3) اهمیت موضوع

    4) تشریح محصولات

              1-4) آب پنیر

              2-4) پودر آب پنیر

              3-4) پودر شیر خشک صنعتی

    5) محل اجرای طرح

    6) زمین و محوطه سازی

    7) فرایند تولید

              1-7) پودر شیر خشک کامل

              2-7) پودر شیر خشک کم چرب (اسکیم)

              3-7) پودر آب پنیر                                                                        

    8)ماشین آلات و تجهیزات                                                                          

    9) تأسیسات و وسایل تأسیساتی

    10) وسایط نقلیه و تجهیزات

    11) وسایل اداری و تجهیزات آزمایشگاهی

    12) هزینه‌های قبل از بهره‌برداری

    13) هزینه‌های پیش‌بینی نشده

    14) جدول سرمایه‌گذاری ثابت طرح

    15) سرمایه در گردش ناخالص

    16) برنامه اجرای پروژه

    17) بررسی اقتصادی و بازاریابی

               1-17) مطالعه بازار

              2-17) رقبا:

                3-17) پیش بینی ظرفیت تولیدی

               4-17) قیمت

               5-17) نتیجه‌گیری بحث اقتصادی و بازاریابی

    18) محاسبه صرفه جویی ارزی

    19) نحوه تامین مالی

    20) مواد اولیه و مواد بسته بندی

    21) نیروی انسانی مورد نیاز

    21) دستمزد مستقیم و غیر مستقیم تولیدی

    22) تعمیرات و نگهداری

    23) هزینه انرژی

    24) هزینه استهلاک دارایی‌های ثابت

    25) هزینه‌های سربار

    26) هزینه‌های تولید

    27) هزینه‌های اداری و توزیع فروش

    28) هزینه‌های غیر عملیاتی

    29) مبانی برآورد فروش

    30) قیمت تمام شده و سود

    31) جدول پیش بینی گردش وجوه نقد و ترازنامه

    32) تجزیه و تحلیل نسبتهای مالی

    33) روش های ارزیابی

    34) خلاصه طرح

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود طرح توجیهی طرح ایجاد کارخانه تولید پودر آب پنیر و پودر شیر خشک, ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود طرح توجیهی طرح ایجاد کارخانه تولید پودر آب پنیر و پودر شیر خشک, پروژه کارآفرینی درباره دانلود طرح توجیهی طرح ایجاد کارخانه تولید پودر آب پنیر و پودر شیر خشک, نمونه طرح کسب و کار دانلود طرح توجیهی طرح ایجاد کارخانه تولید پودر آب پنیر و پودر شیر خشک, جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود طرح توجیهی طرح ایجاد کارخانه تولید پودر آب پنیر و پودر شیر خشک, Business plan با موضوع دانلود طرح توجیهی طرح ایجاد کارخانه تولید پودر آب پنیر و پودر شیر خشک
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت