دانلود طرح کسب و کار طراحی کارخانه تولید شکلات

تعداد صفحات: 38 فرمت فایل: word کد فایل: 3083
سال: نامشخص مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود طرح کسب و کار طراحی کارخانه تولید شکلات

    مقدمه

    در این گزارش سعی شده است که به مراحل طراحی کارخانه تولید شکلات پرداخته شود. طرحی که به منظور تولید شکلات مغزدار از نوع شکلات شیره خرما به عنوان محصول اصلی و شکلات تخته‌ای به عنوان محصول فرعی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد با این امید که در سرمایه گذاری در این صنعت سودآور جهانی گامهای بلندی در کشورمان برداشته شود.

    الف – معرفی و شناخت محصول

    شکلات یکی از بی نظیر خوردنی‌هاست، چرا که در دمای اتاق به حالت جامد می‌باشد ولی به محض قرار گرفتن در دهان ذوب می‌گردد، دلیل این خاصیت وجود نوعی چربی در ترکیب شکلات است که کره کاکائو نامیده می‌شود. کره کاکائو در دمای زیر 25 درجه سانتیگراد جامد است و به هنگام تهیه شکلات با کاکائو و شکر ترکیب می‌شوند. نقطه ذوب این چربی تقریباً برابر با دمای بدن است و به همین دلیل هنگامی که با سایر اجزاء تشکیل دهنده شکلات مخلوط می‌شود باعث می‌گردد که ترکیب جدیدی به محض قرار گرفتن در درجه حرارت دهان تبدیل به یک مایع نرم و مطبوع شود. علاوه بر این شکلات دارای طعم بسیار دلچسب و شیرین است که اکثر مردم آنرا می‌پسندند. نکته جالب توجه اینست که در ابتدا شکلات تنها به صورت یک نوشیدنی پر چربی و نامطلوب مصرف می‌شود ولی به مرور تا حد چشمگیری توسعه و گسترش یافت که شاید این خود یکی از رموز تاریخ ‌باشد.

     

    تاریخچه‌ پیدایش محصول

    برای اولین بار در سال 600 میلادی، قبیله سرخپوستان ما یا در سرزمین‌های پست یا کاتان جنوبی کشت کاکائورا آغاز کردند. همچنین پس از کشف آمریکای مرکزی توسط اروپائیان، کشت و زرع درختان کاکائو در مکزیک توسط آزتک‌ها و در پرو بتوسط اینکاها شروع شد.

    کریستف کلمپ جزء اولین کسانی بود که مقداری دانه کاکائو را به همراه خود به عنوان سوغاتی به اروپا ببرد. اما در سال 1520 کمی بعد از فتح مکزیک توسط اسپانیا دی کورتس نوشیدنی شکلات را به مردم اسپانیا معرفی کرد و در آنجا بود که برای کمتر کردن طمع تلخ و غلظت شکلات، به آن شکر اضافه شد. در سال 1727 بود که به نوشیدنی شکلات، شیر اضافه شد. این اختراع به نیکلاس ساندرز نسبت داده می‌شود. در سال 1828 وان هوتن صنعت کاکائو را توسعه بیشتری داد. وی در آن زمان توانست یک کارخانه دستی راه اندازی کند. برای استفاده از کاکائو در تهیه کیک‌های سخت ابتدا دانه‌های لوبیایی شکل کاکائو را فشرده یا پرس می‌کردند. تا تقریباً نصف چربی از آن جدا شود. سپس آنها را آسیاب کرده به شکل پودر در می‌آورند. که بدین ترتیب می‌شد از آن برای تهیه شربتهای کم چربی هم استفاده کرد.

    در سال 1824 اولین کارخانه انگلیسی در بندر بریستول توسط جوزف فرای راه اندازی شد و به تولید شکلاتهای مسطح جامد (تخته‌ای) پرداخت. اولین شکلات سفید در سال 1930 ساخته شد این شکلات از شکر، شیر خشک و کره کاکائو تهیه شده بود.

    معرفی محصول

    نام و کد محصول (ایسیک 3)

    نام : شکلات (با شیره خرما)

    کد آیسیک 3 : 15131927

     

     

    شماره تعرفه گمرکی

    (170490) شیرینی (همچنین شکلات سفید) بدون کاکائو غیر از ادامس (180620) شکلات و سایر فراورده‌های خوراکی دارای کاکائو، فراورده‌های عرضه شده خواه به صورت بلوک بوزن بیش از 2 کیلوگرم، خواه به حالت مایع یا خمیری و سا بشکل پودر، دانه دانه یا به شکل اشکال همانند در ظروف یا در بسته‌های اولیه که وزن محتوی آنها بیش از 2 کیلوگرم باشد.

    (180631) شکلات و سایر فراورده‌ های خوراکی دارای کاکائو عرضه شده به صورت تخته و بلوک، سایه یا قلم پر شده.

    (180632) شکلات و سایر فراورده‌های خوراکی دارای کاکائو عرضه شده بصورت تخته و بلوک سایه یا قلم پر نشده.

    (180690) شکلات و سایر فراورده‌های خوراکی دارای کاکائو بصورت تخته و بلوک سایه یا قلم.

     

    1-3- شرایط واردات

    تعرفه گمرکی برای وارد کردن این محصول حدود 3 دلار برای هر کیلوگرم در نظر گرفته شده است.

     

    1-4- بررسی و ارائه استاندارد

    در بررسی و ارائه استاندارد می‌توان به استاندارد ملی صنایع غذایی به شماره 10/180/67 : ICS CODE اشاره کرد که ویژگیها، بسته بندی، نمونه برداری روشهای آزمون، تعریف، ساخت و نشانه‌گذاری انواع شکلات را بیان می‌کند.

    این کد و ستاره از سایت رسمی استاندارد http : www . isiri. org  قابل دسترسی است.

     

    1-5- بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول.

    قیمت داخلی و خارجی شکلات چه به صورت تخته‌ ای و چه به صورت محصول نهایی که مغزدار یا روکش باشد با توجه به مرغوبیت مواد اولیه استفاده شده در آن متفاوت است. برای محصولات داخلی شکلات به صورت تخته‌ای از 1 دلار ازای هر کیلوگرم به بالا برای صادرات و برای واردات از 3 دلار به ازای هر کیلوگرم به بالا برای واردات می‌باشد.

    شکلات به صورت مغزدار و روکش نیز بستگی به مواد مصرفی و نوع بسته‌بندی از کیلویی 3 دلار به بالا برای صادرات و 5 دلار به بالا برای واردات می‌باشد. همچنین شکلات با مغز شیره خرما در داخل از کیلویی 2000 تومان الی 3500 تومان در بازار عرضه می‌گردد که همین محصول در بازار جهانی با قیمت 3 تا 4 دلار به ازای هر کیلوگرم قابل عرضه است.

     

    1-6- موارد مصرف و کاربرد شکلات

    همانطور که قبلاً اشاره شد، شکلات در ابتدا به صورت نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گرفته است که هم پر انرژی و هم مفید می‌باشد. با پیشرفت علم و تکنولوژیکی تولید شکلات، این محصول به صورت جامد درآمد و اکنون حتی به صورت روکش برای سایر مواد غذایی (از جمله بیسکوییت‌ها و خشکبار و میوه‌جات) ارائه می‌شود. همچنین شکلات به صورت پودر شده برای طعم دادن به انواع شیرینی‌جات و کیک‌ها مورد مصرف قرار می‌گیرد.

     

    1-7- بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

    اصولاً در تهیه و تولید شکلات می‌توان تغییراتی در مواد مصرفی تولید کننده آن به نسبت درصد مقدار آن ماده در تشکیل شکلات ایجاد کرد که این خود در کیفیت محصول نهایی اثر می‌گذارد. برای مثال می‌توان به تغییر میزان کره کاکائو در تولید شکلات عملیات انجام داد. اما کم کردن این ماده به اندازه غیر مجاز و جایگزین کردن روغن‌های دیگر از کیفیت شکلات می‌کاهدبه طوری که شکلات در دهان بسیار سفت و شکننده می‌شود و همچنین تغییر دیگر مواد نظیر شکر و شیر خشک و یا خود پودر کاکائو در تغییر کیفیت شکلات به صورت محصول نهایی بسیار موثر است. در جایگزینی خود محصول می‌توان از انواع دیگر شکلات به جای شکلات با شیره خرما استفاده نمود.

     

    1-8- اهمیت استراتژیکی

    امروز مشکلات یکی کالای تولیدی و مصرفی بسیار مهم در بازار جهانی می‌باشد. زیرا موارد مصرف آن و تنوع تولید و مصرف آن بسیار زیاد و همچنین پرسود می‌باشد. بسیاری از کشورهای آفریقایی و امریکایی (بخصوص امریکای جنوبی) از تولید کنندگان عمده کاکائو می‌باشند و تقریباً می‌توان گفت تولید شکلات در هر 5 قاره جهان یکی از شاخه‌های صنایع غذایی مهم می‌باشد. از این نظر در کشورها تولید محصولات شکلاتی می‌تواند دریچه دیگری برای بازگشایی طرح‌های اقتصادی و مناسبات اقتصادی با سایر تولید کنندگان مواد اولیه آن از یک طرف و از طرف دیگر برقراری مناسبات اقتصادی با کشورهای مصرف کننده به خصوص کشورهای آسیای میانه و اسیای دور و اروپا باشد.

     

    1-9- کشورهای تولید کننده و مصرف کننده محصول

    سه ناحیه عمده برای کشت کاکائو وجود دارد. افریقا غربی، اسیای جنوب غربی و امریکای جنوبی در حال حاضر بیش از 40% کاکائوی دنیا، در ساحل عاج کشت داده می‌شود. در طول 30 سال اخیر این تولید افزایش چشمگیری داشته و مواد اولیه حجم عظیمی از شکلاتهای اروپایی از این کشور تهیه می‌گردد. عناوین تولید کننده بزرگ جهان با در دست داشتن 10% سهم بازار کل دنیاست. امروز اندونزی کشت و کار کاکائو را توسعه بخشیده است و تقریباً تولید خود را هم سطح تولید کشور غنا کرده است.

    اما از جمله کشورهای تولید کننده عمده محصول شکلات می‌توان در اروپا کشورهای المان، ترکیه و اتریش را نام برد که بیش از 70% از تولید کل اروپا و 50% از تولید کل جهان را به خود اختصاص می‌دهند و در واقع تولید کنندگان اصلی این محصول و تکنولوژی تولید آن می‌باشند.

     

    1-10- شرایز و صادرات

    شرایط خاصی برای صادرات از لحاظ تعرفه وجود دارد که به ازای صادرات هر کیلو شکلات، میزان تعرفه گمرکی 3 دلار می‌باشد. این میزان تعرفه از آدرس سایت زیر قابل بازبینی می‌باشد.

    http : www . irtp. Com / Farsi / laws / blakhsh / all. Asp

     

    2- وضعیت عرضه و تقاضا

    2-1- بررسی ظرفیت بهره برداری و محل و تعداد واحدهای فعال

    2-1- بررسي ظرفيت بهره برداري و محل و تعداد واحدهاي فعال

    2-2- بررسي وضعيت طرحهاي جديد، ظرفيت بهره برداري و محل و ميزان پيشرفت آنها.

    الف – واحدهاي شكلات خرما در دست اجرا كه بالاي 40% پيشرفت داشته‌اند:

    ب – واحدهاي شكلات خرما در دست اجرا كه زير 40% پيشرفت داشته‌اند :

    2-3 بررسي روند واردات محصول

    ميزان واردات محصول با كدهاي تعرفه گمركي موجود، فقط در سال 85 قابل استحصال بوده و در سالهاي ديگر مقداري ثبت نشده است. اما با بررسي ميزان واردات در سال 85 نيز مي‌توان نتايج قابل استفاده‌اي از ميزان ارز خارج شده از كشور بابت خريد اين محصول بدست آورد.

    2-4- بررسي روند صادرات

    روند صادرات محصول شكلات طبق سالهاي 79 و 80 و 81 و 82 و 83 و 85 قابل دسترسي بوده و به تفكيك كد، شرح تعرفه، كشور، مقدار و ارزش ريالي و دلاري در اين جداول بيان شده است.

    3- بررسي اجمالي تكنولوژي و روشهاي توليد و عرضه محصول در كشور و مقايسه آن با ديگر كشورها :

    در ساخت شكلات به صورت محصول مغز دار و يا حتي تخته‌اي، تكنولوژي توليد در كشور ما يك تكنولوژي كاملاً وارداتي مي‌باشد. حتي در ساخت ماشين آلات توليد (كه به آن اشاره خواهد شد) كلية ماشين آلات و تكنولوژي توليد آن از ماشين آلات خارجي كپي برداري مي‌شود. البته در توليد ماشين آلات يادآور مي‌شويم كه قيمت تمام شدة دستگاه‌ها و ماشين آلات بسيار ارزان‌تر از مشابه خارجي مي‌باشد. در رابطه با اختلاف قيمت ماشين آلات مي‌توان گفت كه حتي قيمت توليد بعضي از اين ماشين آلات در داخل به 10% قيمت ماشين الات مشابه خارجي آن مي‌باشد.

    در بررسي تكنولوژيكي ساخت شكلات ابتدا به مواد اوليه و ميزان آن در محصول مي‌پردازيم:

    مواد اولية شكلات عبارتند از : پودر شكر، پودر كاكائو، روغن جامد، وانيلين وليستين و اسانس و اگر شكلات مغزدار مورد نظر باشد. مي‌توان از شيرة خرما براي آن استفاده كرد. جدول درصد مواد اوليه به صورت زير مي‌باشد.

    اگر بخواهيم تعريف عاميانه از شكلات مرغوب داشته باشيم، شكلات مرغوب شكلاتي است كه در دماي دهان آب شود. اين تعريف اگر چه بسيار ساده به نظر مي‌رسد اما نكات ظريفي در آن نهفته است. مي‌دانيم دماي دهان و بدن انسان حدوداً Cْ36 است، پس شكلات ما در اين دما بايد به شكل مايع در بيايد، مهمترين تأثير مادة اوليه در اين خاصيت شكلات، روغن جامد استفاده شده در آن مي‌باشد. مرغوب ترين روغن جامد، كرة كاكائو مي‌باشد كه از دانه‌هاي كاكائو بدست مي‌آيد. هر چقدر از ميزان كرة كاكائو كاسته شده و به جاي آن از ديگر روغن‌هاي نباتي و جامد استفاده كنيم، شكلات ما سفت‌تر و شكننده تر مي‌شود.

    در توليد شكلات، ابتدا شكر را بوسيلة آسياب چكشي به حالت پودر با دانه‌هاي بسيار ريز، آسياب مي‌كنند، سپس پودر شكر را به همراه پودر كاكائو و 30% از روغن اوليه را وارد يك مكيسر (هفرن) مي‌كنند و 3 تا 4 ساعت آن را هم مي‌زنند. سپس مخلوط را وارد دستگاهي به نام والس مي‌كند. اين دستگاه عبارتست از يك سري غلظتكهاي صاف و صيقلي كه به موازات هم قرار دارند و يكي در ميان بالا و پايين هستند وجه حالت چرخان باشند. مخلوط وارد اين دستگاه شده تا مواد اوليه به طور كامل له شوند. و در انتهاي دستگاه شكلات به صورت ورقه از دستگاه خارج مي‌شود بعد از اين مرحله ورق شكلات به همراه 70% از باقي روغن وارد يك مخزن همزن دار شده و شكلات به حالت مايع از مخزن وارد دستگاه همگن سازي (conch) مي‌شوند. دستگاه كنچ عبارتست از يك مخزن كه در آن همزنهايي به شكل غلظت قرار دارد و حول يك محور مي‌چرخند و يك مخزن ديگر موازي با مخزن اصلي قرار مي‌گيرد كه شكلات پس از ورود به دستگاه كنچ و انجام عمليات از آن خارج شده و وارد مخزن دوم مي‌شود و بعد از پرشدن مخزن مجدداً به دستگاه كنچ باز گرديده مي‌شود كه عمليات همگن سازي به خوبي انجام شود، عمليات كنچ يا همگن سازي حدود 12 الي 14 ساعت به طول مي‌انجامد. بعد از اين مرحله شكلات وارد يك سري سيني‌هاي خنك كن مي‌شود كه در واقع بعد از خنك شدن به صورت شكلات تخته‌اي حاصل مي‌شود محصول شكلات ما هم در اين مرحله قابل ارائه به بازار مي‌باشد و شكلات تخته‌اي در انواع اندازه و طعم و شكل (چه سفيد و چه بصورت قهوه‌اي ) در بازار عرضه مي‌شود. اما براي طعمهاي مختلف و اندازه‌هاي مختلف قيمت متفاوت وجود دارد.

    براي توليد شكلات مغزدار چند مرحلة ديگر وجود دارد. بعد از توليد شكلات به صورت تخته‌اي، شكلات تخته را مجدداً با حرارت آب كرده وارد دستگاه‌هاي غالب زن مي‌ريزند. اين دستگا‌ه‌ها در واقع از يك طرف شكلات را به صورت پوسته غالب ريزي كرده و مغز را (چه بصورت شيرة خرما و يا عسل و يا شكلات نرم تر و ديگر مغزها) به داخل پوستة شكلاتي تزريق مي‌كند. بعد از انجام اين عمليات شكلات جهت بسته بندي وارد دستگاه بسته بندي مي‌شود و در بسته‌هاي مختلف نسبت به وزن و اندازه بسته بندي مي‌شوند شايان ذكر است، در تهية شكلات سفيد، پودر كاكائو از مواد اوليه تهيه شكلات حذف مي‌شود و ممكن است شير خشك هم به مواد اولية آن اضافه شود كه به طمع دهي محصول كمك خواهد كرد.

    47- تعيين نقاط قوت و ضعف تكنولوژيهاي مرسوم (به شكل اجمالي) در فرايند توليد محصول تكنولوژي توليد شكلات در داخل و يا خارج كشور به صورت مشروح همين شرح در قسمت قبلي مي‌باشد. تنها تفاوت مي‌توان به دقت دستگاه‌ها و شرايط كاري آنها و مواد اوليه از قبيل كيفيت و خالص بودن مواد مي‌توان اشاره كرد. كه البته هر كدام از اين نكات در كيفيت محصول نهايي و قيمت محصول تأثيرگذار است . براي مثال چنانچه از مقدار كرة كاكائو در توليد شكلات كاسته شود و به جاي آن از ديگر روغن‌هاي نباتي استفاده شود، اگر چه در قيمت تمام شدة محصول اثر مي‌گذارد و مقدار آنرا كاهش مي‌دهد اما در كيفيت محصول تأثير بسزايي مي‌گذارد و كيفيت محصول بسيار كاهش مي‌يابد. در مورد ماشين آلات و دستگاه‌ها نيز همين نكته قابل اشاره است. مثلاً در دستگاه كنچ و يا دستگاه والس اگر از غلطكهاي سنگي استفاده شود، دستگاه عمر بيشتري كرده و عمليات را به نحو بهتري انجام مي‌دهد. در عوض قيمت اين نوع دستگاه‌ها نسبت به دستگاه‌هاي معمولي با غلطكهاي فلزي 3 تا 4 برابر آن است. صنعت شكلات سازي در عين سادگي، نكات ريز و قابل توجهي دارد كه اگر رعايت نشود در توليد محصول نهايي اثر خواهد گذاشت. لذا در تهية ماشين آلات و مواد اوليه توصيه مي‌شود مرغوب ترين كالاها را پس از بررسي تهيه و مورد استفاده قرار دهند.

    نمودار كلي از تهيه محصول شكلات مغز دار (شكلات خرما)

    5- بررسي و تعيين حداقل ظرفيت اقتصادي شامل برآورد حجم سرمايه گذاري ثابت :

    5-1- ساختمان

    5-2- ماشين آلات

    در مورد هزينه ساختمان مي توان اين نكته را متذكر شد كه كليه قسمتهاي مربوط به توان مي بايست از كف تا سقف با كاشي پوشيده باشد.

    همچنين در مورد ماشين آلات دو قيمت حداقل و حداكثر پيش بيني شده است كه بسته به مرقوبيت دستگاه متفاوت مي باشد و حتي در پيش بيني هزينه در مورد دستگاههاي مرغوب، حداقل قيمت آن در نظر گرفته شده است همچنين قيمت دستگاههاي دست دوم در اين بين مي باشد. مدت زمان نصب و راه اندازي خطوط و ماشين آلات بين 3 تا 6 ماه (بستگي به ظرفيت دستگاهها دارد) متغير است. همچنين ميزان هزينه هاي مربوط به حمل داخلي بيمه، نصب و اموزش و غيره حدود 10 درصد ارزش ماشين آلات يعني بين 13000 – 8700 هزار ريال متغير مي باشد. به منظور جلوگيري از تحميل هزينه هاي مازاد طي دوره اجراي طرح به دليل تغييرات احتمالي در هزينه هاي سرمايه گذاري ثابت حدود 10 درصد از كل هزينه هاي مورد نياز به عنوان هزينه هاي متفرقه و پيش بيني نشده لحاظ شده است. براي كسب اطلاعات بيشتر جهت خريد ماشين آلات مي توان به آدرس زير مراجعه كرد و درخواست ماشين آلات و ظرفيت آنها را نمود.

    E.mail : info@ yadegavimaking machine.com

    همچنين در ميزان هزينه هاي مربوط به تاسيس شركت ثبت و افزايش سرمايه هزينه مطالعه و تحقيق تامين خدمات مهندسي و مشاوره و طراحي دستمزد و حقوق و مزاياي كاركنان مسافرت و بازديد و توليد آزمايشي و آموزشي و ساير خدمات حدود 10 درصد از قيمت ماشين آلات و تجهيزات مي باشد.

    6- ميزان مواد اوليه عمود مورد نياز و قيمت ريالي آن در بازار داخل :

    شايان ذكر است قيمتها بر اساس قيمت داخلي در بازار مي باشد و در ازاي خريد عمده مبالغ 10 الي 15% كاهش خواهد يافت. ميزان مواد اوليه مورد نياز براي توليد 200 الي 220 تن محصول در سال كفافي مي باشد. ميزان سرمايه براي تهيه مواد اوليه براي توليد اين مقدار محصول مابين 7316200-6180100 هزار ريال متغير مي باشد.

    7- ميزان سرمايه در گردش

    سرمايه در گردش مواد اوليه و بسته بندي = دوره * (12 كل هزينه مواد اوليه)

    (هزار ريال 5623450 = 1 سال * 12 6748150 ) ميانگين هزينه مواد اوليه

    هزينه كالاي ساخته شده و در جريان ساخت = دوره * 12 كل هزينه هاي كارخانه + هزينه حقوق اداري)

    ميانگين هزينه ماشين الات + هزينه ساختمان + هزينه مواد اوليه + .... = كل هزينه هاي كارخانه

    108500+108500+1085000+1283000+56234508 = كل هزينه هاي كارخانه

    (هزار ريال) 2553960 = هزينه حقوق اداري (هزار ريال) 3147345 * = كل هزينه هاي كارخانه

    (هزار ريال) 475108 = 1 سال * (12 7501305)= هزينه كالاي ساخته شده و در حال ساخت.

    8- وضعيت تامين نيروي انساني و تعداد اشتغال

    يك كراخانه با ميزان توليد دستگاههاي موجود در طرح نياز به تعداد افراد زير براي قسمت هاي توليدي، خدماتي، اداري و ... دارد.

    حقوق و دستمزد پرسنل توليد

    پاداش و مزاياي شغلي و بيمه %70 + مجموع حقوق ساليانه = مجموع حقوق پرسنل اداري در سال

    (هزار ريال) 691560 = 284760 + 406800 = مجموع حقوق پرسنل اداري در سال

    بيمه و پاداش و مزاياي شغلي %100+ مجموع حقوق ساليانه = مجموع حقوق پرسنل توليد در سال

    (هزار ريال) 1862400 = 931200+931200 = مجموع حقوق پرسنل توليد در سال

    (هزار ريال) 2553960 = مجموع حقوق اداري در سال

    9- پيشنهاد منطقه مناسب براي اجراي طرح :

    انتخاب منطقه و محل مناسب براي طرح از جنبه هاي مختلف از جمله اثرات بر محيط زيست حائز اهميت است. در اين مورد بايد محل ايجاد كارخانه به فاصله 120 كيلومتري از مراكز شهر باشد. همچنين دسترسي به مواد اوليه و نيروي انساني نيز و دسترسي به بازار فروش و تاسيسات زيربنايي و راه هاي ارتباطي از مواردي است كه در انتخاب محل مناسب دخيل مي باشد. چه بسا اشكال در هر يك از موارد فوق ممكن است در قيمت تمام شده محصول و يا حتي كيفيت كالا اثر بگذارد. مثلاً دور بودن فاصله محل توليد از بازار فروش باعث افزايش هزينه حمل و نقل و در نتيجه افزايش هزينه توليد خواهد شد و يا دسترسي نداشتن به تاسيسات زيربنايي نظير آب و برق و ... موجب كاهش در اثر توليد و تغيير در كيفيت محصول نهايي خواهد شد.

    10- وضعيت ميزان تامين برق آب و سوخت و ...

    همانطور كه در بررسي ماشين آلات بيان شد در كل ميزان برق مصرفي هر دستگاه به طور مجزا بيان شده است كه در كل مجموع ميزان مصرف برق كل را نمايان مي سازد. در مصرف اب نيز مقدار آب شهري موجود براي اداره كارگاه و قسمت اداري كارخانه كافي مي باشد. در جهت تامين سوخت نيز از طريق مراجع قانوني و ثبت درخواست در اتحاديه هاي مربوط به صنايع غذايي سوخت نمورد نياز و اختيار كارخانجات قرار مي گيرد.

    11- وضعيت حمايت هاي اقتصادي و بازرگاني

    در مورد حمايت اقتصادي بانكها و شركت هاي سرمايه گذاري مي توان اين مطلب را بيان كرد كه در كل صنايع غذايي و منجمله صنعت شكلات سازي از طرحهاي اقتصادي زود بازده و پرسود به حساب مي ايند و بنگاههاي اقتصادي مختلف در سرمايه گذاري در اين صنايع حمايتهاي مالي خوبي به عمل مي آورند اما در ميزان اين سرمايه گذاري ها قابل ذكر است كه در مورد سرمايه گذاري هاي كارگاه هاي كوچك (زير 2000000 هزار ريال سرمايه گذاري) اولويتي خاص براي دادن تسهيلات وجود ندارد ولي بالاتر از اين ميزان مشمول اولويت بندي جهت سرمايه گذاري مي شوند و بانكها با بررسي كلي طرح جامع توليد تا 70% از تسهيلات را به صورت 5 ساله در اختيار متقاضيان قرار مي دهند.

    12- تجزيه و تحليل و ارائه جمع بندي و پيشنهاد نهايي در مورد احداث واحدهاي جديد با بررسي روند توليد، ميزان سرمايه گذاري و تكنولوژيهاي موجود و همچنين بازار عرضه و تقاضا در مورد محصول شكلات خرما، پيشنهاد مي شود كليه نكات مذور در طرح چه در امر توليد و چه در امر قيمت ماشين آلات و خدمات مورد نظر قرار گيرد تا با توليد يك محصول با كيفيت و قيمت مناسب راهي همواره جهت حضور توليد كنندگان داخلي در بازارهاي جهاني ايجاد شود تا ضمن اشتغال بيشتر هموطنان و توليد محصول مطلوب از خروج منابع ارزي از كشورمان جلوگيري شود.

    تشكر

    با تشكر از افرادي كه در تهيه اين گزارش ما را ياري نمودند.

    جناب آقاي مهندس يادگاري، مدير عامل ماشين سازي يادگاري

    جناب آقاي مهندس جاهدي، مدير عامل شكلات سازي و ابنبات سازي نيكان شهر آمل

    جناب آقاي مهندس تقويان، كارشناس صنايع غذايي و توليدي صنايع شكلات و آبنبات.

    تهيه و تنظيم : مهندس شهاب منوچهري بهار 86

    نام استانجمع ظرفيتواحد سنجشتعداد واحد
    بوشهر1200تن1
    فارس200تن1
    هرمزگان250تن1
    نام استانجمع ظرفيتواحد سنجشتعداد واحد
    بوشهر1500تن1
    نام استانجمع ظرفيتواحد سنجشتعداد واحد
    بوشهر7500تن4
    تهران200تن1
    خراسان جنوبي700تن1
    نام استانجمع ظرفيتواحد سنجشتعداد واحد
    هرمزگان8500تن3
    خراسان رضوي500تن1
    سيستان و بلوچستان3100تن3
    فارس3250تن3
    كرمان600تن2
    گلستان200تن1
    مواد اوليهدرصد مواد
    پودر شكر50
    پودر كاكائو12-10
    روغن جامد37-35
    وانيلن05/0 – 01/0
    ليستين074-05
    اسانس02-01
    شرحواحد (متر مربع)حدود هزينه واحد (هزار ريال
    ساختمان هلي توليد400800000
    ساختمان انبارها200240000
    ساختمان آزمايشگاه و ابزار آلات4048000
    ساختمان اداري و رفاهي60150000
    نگهباني3045000
    مجموع : هزار ريال 1283000مجموع : هزار ريال 1283000مجموع : هزار ريال 1283000
    شرحتعدادميزان برق (KW)هزينه واحد (هزار ريال)
    مخلوط كن220100000- 50000
    والس110350000 – 220000
    همگن ساز (‌CONCH)115500000 – 400000
    غالب زن و تزريق كن110200000- 100000
    بسته بندي110150000 – 100000
    مجموع 1300000 - 870000مجموع 1300000 - 870000مجموع 1300000 - 870000مجموع 1300000 - 870000
    قيمت * مقدار (هزار ريال)مواد اوليهقيمت (ريال) هر كيلومقدار (تن)
    650000-450000پودر شكر6500-4500100
    700000-280000پودر كاكائو35000-1400020
    5100000-4500000كره كاكائو85000-7500060
    500000-250000شره خرما50000-2500010
    72000-56000روغن جانشين18000-140004
    140000-100000شير خشك35000-250004
    4200-4100مواد اوليه بسته بندي4200-41001
    600000-540000وانيلين – ليتين- انسانس300000-2700002
    7316200-6180100مجموع
    حقوق و دستمزد پرسنل اداري
    سمتتعداد نفرتخمين حقوق ماهانه (هزار ريال / هر نفر)
    مدير عامل مدير بازرگاني و فروش مدير اداري و مالي حسابدار كارمند فروش منشي كارگر خدمات و ...1 1 1 1 2 2 210000 6000 5000 3000 2500 2800 1800
    سمتتعداد نفرتخمين حقوق ماهيانه (هزار ريال / هر نفر
    مدير كارخانه سرپرستان توليد مهندس فني و كنترل كيفي تكنسين فني اپراتور توليد كارگر ساده نگهبان1 3 2 2 8 15 28000 4000 3000 2500 2000 1800 1800
  • فهرست و منابع دانلود طرح کسب و کار طراحی کارخانه تولید شکلات

    فهرست:

    مقدمه

    معرفی و شناخت محصول

    تاریخچه پیدایش محصول

    نام و کد محصول (آیسیک 3)

    شماره تعرفه گمرکی

    شرایط واردات

    بررسی و ارائه استاندارد

    بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

    توضیح موارد مصرف و کاربرد

    بررسی کالاهای جایگزین تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

    اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

    کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول

    شرایط صادرات

     

     

     

    2- وضعیت عرضه و تقاضا

    2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید و ظرفیت اسمی واحدهای فعال به تفکیک هر استان

    2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا ظرفیت اسمی و میزان پیشرفت به تفکیک هر استان.

    2-3 بررسی روند واردات و صادرات محصول به تفکیک مقدار و ارزش دلاری

    3- بررسی اجمالی تکنولوژی و روشهای تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها

    4- تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژیهای مرسوم در فرایند تولید محصول

    5- بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی شامل براورد حجم سرمایه گذاری ثابت

    6- میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و قیمت آن

    7- پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح

    8- وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال

    9- بررسی و تأمین آب و برق و سوخت و ... در محل اجرای طرح

    10- وضعیت حمایتهای اقتصادی

    11- تجزیه و تحلیل و ارائه جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید. 

    .

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود طرح کسب و کار طراحی کارخانه تولید شکلات, ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود طرح کسب و کار طراحی کارخانه تولید شکلات, پروژه کارآفرینی درباره دانلود طرح کسب و کار طراحی کارخانه تولید شکلات, نمونه طرح کسب و کار دانلود طرح کسب و کار طراحی کارخانه تولید شکلات, جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود طرح کسب و کار طراحی کارخانه تولید شکلات, Business plan با موضوع دانلود طرح کسب و کار طراحی کارخانه تولید شکلات
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت