طرح توجیهی مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید الکل خرما

تعداد صفحات: 51 فرمت فایل: word کد فایل: 4516
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۱,۶۵۰ تومان
قیمت: ۷,۶۵۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید الکل خرما

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول   الکل خرما
    ظرفیت پیشنهادی طرح 30,000 لیتر
    مواد اولیه (میلون ریال) 21,640,000 ریال
    اشتغال زایی   19 نفر
    زمین مورد نیاز   5000مترمربع
      اداری 100
      سالن تولید 1000
      انبار مواد اولیه 500
      انبار محصول 500
    زیر بنا آشپزخانه 25
     
      رخت کن و نماز خانه 50
      سرویس ها 100
      ساختمان نگهبانی 100
    سرمایه ثابت (هزار ریال) 9,999,500
    سرمایه در گردش(هزارریال) #####
    مصرف سالانه آب ( متر مکعب) 210,000
    مصرف سالانه برق( کیلو وات بر ساعت) 600,000
    مصرف سالانه سوخت گاز( متر مکعب) 750,000
      بنزین(لیتر) 9000
    محل پیشنهادی برای احداث طرح مناطق خرما خیز ایران شامل : استان های
        هرمزگان ، سیستان و بلوچستان ، خوزستان و
        بوشهر

     

    -1 معرفی محصول

    • تاریخچه الکل در جهان

     

    در قدیم تولید الکل به عنوان یک هنر و مهارت خاص علمی محسوب میگردید تا اینکه شیمیدان

    و دانشمند معروف فرانسوی Gay-Lussac نشان داد که گلوکز قند اصلی و آغازگر تخمیر اتانول

    میباشد و نهایتاً نقش مخمر در فرایند تخمیر در سال 1837 میلادی اثبات گردید و پس از آن

    لوئی پاستور خاصیت بی هوازی مخمر را کشف نموده و فرایند تولید الکل وارد مرحله صنعتی خود

    گردید.تولید الکل از مواد قندی صورت میگیرد و لذا در حال حاضر بعلت کاهش قیمت تمام شده

    آن، عموماً تولید آن بعنوان یکی از محصولات جانبی صنایع تولید شکر محسوب میگردد. در فرایند

    تولید شکر، ملاس حاصل می گردد.

    ملاس شربتی است که حاوی مخلوطی از قندهای کریستال نشده، جامدات غیر قندی باقیمانده از

    نیشکر یا چغندر، مواد شیمیایی باقیمانده از

    فرایند تولید و مقداری آب است.

    ملاس معمولاً چهار درصد وزن چغندر یا نیشکر را تشکیل میدهد و یا به عبارتی بطور متوسط (با

    در نظر گرفتن شکر چغندری و نیشکری) چهل

    درصد شکر تولیدی میباشد .

    مطابق آمار موجود نشریهی F.O.Lichts در سال2003 2002  کل تولید جهانی شکر معادل

    148845 میلیون تن بوده است که بدین ترتیب کل ملاس حاصله حدود 59540 میلیون تن

    تخیمن زده میشود که از مقدار فوق 8335 میلیارد لیتر الکل قابل تولید است.

    • تاریخچه الکل در ایران

     

    کشف الکل اولین بار در ایران و توسط دانشمند معروف ایرانی بنام ابوبکر محمدبن زکریای رازی در

    قرن دهم میلادی صورت گرفته است. این دانشمند از تقطیر شراب، الکل بدست آورد و لذا امروزه

    کشف الکل بنام این دانشمند معروف در جهان ثبت گردیده است .

    اولین کارخانه الکلسازی در کشور کارخانه آرارات است. این کارخانه در سال 1354 در استان

    تهران تأسیس گردید. ظرفیت آن 2,000,000 لیتر در سال بوده و نوع تولید آن الکل اتیلیک با

    درجه خلوصیت 96 درصد می باشد. مواد اولیه مصرفی این کارخانه ملاس چغندر است.در حال

    حاضر تعداد سی و دو کارخانه تولید الکل در کشور وجود دارد که چهار واحد از آنها تعطیل شده

    است. از نظر

    پراکندهگی جغرافیایی میتوان گفت که این واحدها در سیزده استان کشور پراکنده

    میباشند.مجموع ظرفیت اسمی واحدهای فعال تولید الکل در کشور (بیست و هشت واحد فعال

    کشور) 62500 هزار لیتر در سال میباشد. لیکن میزان تقاضا کمتر از این مقدار بوده و بنوعی

    میتوان گفت که بازار الکل در کشورمان کاملاً در حالت اشباع قرار دارد.

    معرفی الکل خرما :

    خرما از محصولات عمده کشارزی ایران است و حدود 60 درصد وزن خشک آنرا قند

    تشکیل

    می دهد. مناطق عمده کشت خرما در ایران استانهای خوزستان، هرمزگان،

    بوشهر، سیستان بلوچستان، فارس، کرمان می باشد.. بدلیل نامرغوب بودن حدود 30 درصد

    خرمای تولید شده در کشور مستقیماً جذب بازار مصرف نمی شود و می بایست در

    واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری تبدیل به فرآورده های با ارزش شود. این فرآورده ها به

    دو بخش تخمیری و غیر تخمیری تقسیم بندی می شود. از آنجاکه خرما حاوی درصد

    زیادی قند است لذا به عنوان منبع کربنی در فرایندهای تخمیری استفاده می شود.یکی از

    فرآورده های تخمیری خرما عبارت است از:

    اتانول: تخمیر الکلی مواد قندی یک فرایند بیوشیمیایی است که توسط مخمر ساکاروسیس سروزیه

    انجام میگیرد. برای تولید اتانول از خرما ابتدا لازم است که عصاره گیری از آن صورت گیرد، تا قند

    از خرما استخراج گردد. میزان قند استحصال شده در فرایند عصاره گیری به

    پارامترهای متعددی مانند پیوسته یا مداوم بودن سیستم، یک یا دو مرحله ای بودن، زمان، دما و

    غیره بستگی دارد.

    • خرما موارد مصرف مختلفی دارد که یکی به عنوان ماده غذایی مقوی به شمار میرود و با

    توجه به انواع خرما با کیفیت های متفاوت در واقع نوع مرغوب آن مصرف غذایی داشته و یا اینکه

    در تهیه نان و کیک و سایر صنایع تولید مواد غذایی خرما های با کیفیت پایین تر مورد استفاده

    قرار میگیرد از دیگر موارد استفاده ازخرما برای مصارف دارویی و طبی از قبیل تهیه سرکه الکل و

    اسید و همچنین از تفاله آن به عنوان خوراک دام استفاده می کنند و به عقیده صاحبنظران

    امکانات بالقوه و متنوعی برای دیگر مصارف خرما وجود دارد که هنوز بررسی و شناخته نشده

    است.

     

    معرفی برخی محصولات تهیه شده از خرما :

    - 1 الکل - 2  اسید سیتریک -3 شیره خرما -4  تفاله خرما

    کلیات گیاه شناسی :

    خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن در کتاب مقدس 42 بار تکرار شده است . این میوه

    پرخاصیت برای مردم شکورهای راوپایی و آمریکایی تا حدی ناآشنا است و آنرا فقط در کیک و

    شیرینی مصرف می کنند ولی در خاورمیانه و مخصوصا در کشورهای عربی بعنوان یک غذای اصلی

    بکار می رود .

    یهودیان معتقدند درخت خرما در فلسطین و یا اسرائیل امروزی بفراوانی وجود داشته است بطوریکه

    در ناحیه بین دریای گالیله و دریای مدره جنگل بزرگی از درخت خرما بوده است .مسلمانان

     

    ٧

    معتقدند که حضرت محمد (ص) این درخت را خلق کرده اند . در دیانت

    مسیح ، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهدائی است که در راه دیانت حضرت

    مسیح جان باخته اند

  • فهرست و منابع طرح توجیهی مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید الکل خرما

    فهرست:

    -1 معرفی محصول................................................................................................... 5

    -1 -1 نام و کد محصول...............................................................................12

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی...........................................................................12

     

    -1-3 شرایط واردات....................................................................................12

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد ملی 14............................................................

    -1-5 بررسی و ارئه اطلاعات لازم در زمینه قیمت....................................15

    -1-6 توضیح موارد مصرف و کاربرد............................................................17

    -1-7بررسی کالاهای جایگزین 20..................................................................

     

    -1-8 اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز............................................21

    -1-9 کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده...................................22

    -1-10 شرایط صادرات................................................................................ 24

    -2 وضعیت عرضه و تقاضا 24...........................................................................

    -2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید.........................................24

    -2-2 وضعیت طرح های جدید 24..................................................................

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم ........................... 25

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم 26...........................................

    -2-5 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم...........................26

    -2-6 بررسی نیاز به محصول با الویت صادرات تا پایان برنامه چهارم..... 27

    -3 بررسی اجمالی تکنولوژی..................................................................... 28

    -4 نقاط قوت و ضعف تکنولوژی ................................................................ 33

     

    بخش مالی طرح....................................................................................... 34

    -5 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی................................................50

    -6 محل های پیشنهادی اجرای طرح.........................................................51

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی طرح توجیهی مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید الکل خرما, طرح کارآفرینی طرح توجیهی مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید الکل خرما, طرح توجیهی طرح توجیهی مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید الکل خرما, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید الکل خرما, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید الکل خرما, Business plan با موضوع طرح توجیهی مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید الکل خرما
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت