طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی

تعداد صفحات: 64 فرمت فایل: word کد فایل: 4230
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۳,۶۰۰ تومان
قیمت: ۹,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی  
    ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی) 900 تن در سال  
           
        کنسرو نخود فرنگی  
        مصرف در تهیه سالاد الویه، مصرف در تهیه سوپ  
    موارد کاربرد ها، تهیه خورشت ها، تهیه پیش غذاها و ...  
    کنسرو ذرت شیرین  
         
        مصرف در تهیه سالادها، مصرف بصورت مستقیم،  
        مصرف در تهیه پیتزا، مصرف در اردوها و ...  
    مواد اولیه مصرفی عمده ذرت شیرین تازه و نخود سبز تازه  
    کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم) 386 تن در سال  
    اشتغال زایی (نفر) 32  
    زمین مورد نیاز (مترمربع) 3500  
      اداری (مترمربع) 60  
    زیربنا تولیدی (مترمربع) 600  
    انبار (مترمربع) 400  
       
      تاسیسات و سایر (مترمربع) 100  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی ذرت شیرین تازه 660 تن و نخود سبز تازه 440 تن در سال  
    میزان مصرف آب (مترمکعب) 3000  
    برق (کیلو وات ساعت) 768000  
    سالانه یوتیلیتی  
    گازوئیل (مترمکعب) 300  
       
    سرمایه گذاری ارزی (یورو) ---  
    ریالی (میلیون ریال) 11258,5  
    ثابت طرح  
    مجموع (میلیون ریال) 11258,5  
       
    محل پیشنهادی اجرای طرح استانهای مازندران – مرکزی –گلستان– خوزستان  
           

     

    مقدمه

     

    مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی

     

    انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار

     

    گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار

     

    میگیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید کنسرو ذرت شیرین و نخود فرنگی می باشد. این

     

    مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا

     

    محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد

     

    گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز

     

    شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح

     

    برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات

     

    مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند. امید

     

    است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد

    رئوس مطالب

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک (3 -1-2 شماره تعرفه گمرکی

     

    -1-3 شرایط واردات

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -1-8 بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -1-10 معرفی شرایط صادرات

    بخش اول: معرفی محصول

     

     

    – 1 – 1 نام و کد محصول (آیسیک (3

    صنعت کنسرو سازی ، یکی از اکتشافات بسیار مهم بشر می باشد که بواسطه آن امکان نگهداری

     

    مواد غذائی برای بلند مدت فراهم گردیده است . در اصطلاح فنی کنسرواسیون به مفهوم نگهداری غذا

     

    است که از طرق مختلف مانند قوطی کردن ، خشک کردن ، انجماد ، نگهداری در شربت نمک و یا شکر

     

    و .... انجام می گیرد . در کشور ما کلمه کنسرو صرف نظر از مفهوم عام آن ، بصورت مترادف با قوطی

     

    کردن Canning مورد استفاده قرار می گیرد که در آن ماده غذائی در شربت شکر یا نمک به مدت

     

    طولانی نگهداری می گردد .

     

    فلسفه وجودی پیدایش کنسرواسیون در صنعت غذا ، حفظ و نگهداری آن برای فصول مختلف سال

     

    می باشد . نخود سبز ، ذرت شیرین و سایر محصولات کشاورزی تنها در مقطع خاصی از سال تولید شده

     

    ولی تقاضای بازار در کلیه فصول و ایام سال برای آنها وجود دارد و لذا با کنسرو کردن محصولات فوق ،

     

    امکان نگهداری و عرضه آنها در کلیه ایام سال فراهم می گردد.

     

    محصول مورد نظر طرح حاضر کنسرو نخود فرنگی و ذرت شیرین است . این کنسروها ، نخود

     

    فرنگی و ذرت شیرین نگهداری شده در آب نمک می باشد که در قوطی های فلزی 500 گرمی تولید و

     

    عرضه می گردد . مصرف این محصولات بعنوان ماده کمکی و همراه غذا بوده و کلیه گروه های جامعه

     

    مصرف کننده آن محسوب می گردند .

     

    کد ISIC محصول

     

    مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن محصولات مورد مطالعه دارای کد آیسیک بصورت زیر

     

    میباشد :

     

    کنسرو نخود فرنگی

    15131612

    کنسرو ذرت شیرین

    15131636

     

     

    –1 – 2 شماره تعرفه گمرکی

    با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی شماره تعرفه 20054000 برای

     

    نخود فرنگی و شماره تعرفه 20058000 برای کنسرو ذرت شیرین استخراج شده است .

    -3 شرایط واردات

    با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی، نتیجه گیری شده است که

     

    محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد.

     

    حقوق گمرکی در واردات این محصولات 45 درصد برای کنسرو نخود فرنگی و 55 درصد برای

     

    ذرت شیرین می باشد .

     

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی

    با مراجعه به فهرست استانداردهای ملی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، شماره استاندارد

     

    ملی 400 تدوین شده در سال 1372 برای کنسرو نخود فرنگی و 2789 تدوین شده در سال 1386

     

    برای ذرت شیرین استخراج شده است .

     

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی

    -1-5-1 بررسی قیمتهای داخلی

    قیمت محصولات مورد مطالعه تابع اعتبار برند تجاری شرکت تولید کننده آن می باشد بطوریکه

     

    برندهای معتبر از قیمت هایی نسبتا بالاتری به نسبت شرکت ها و برندهای ناشناخته دارند . لذا در

     

    اینجا متوسط قیمت فروش انتخاب و جهت اطلاع ارائه گردیده است .

     

    کنسرو ذرت شیرین – هر قوطی 500 گرم

    ( نوع مرغوب )

    6300 ریال

    کنسرو ذرت شیرین – هر قوطی 500 گرم

    ( نوع متوسط )

    4250 ریال

    کنسرو نخود فرنگی – هر قوطی 500 گرم

    ( نوع مرغوب )

    8500 ریال

    کنسرو نخود فرنگی – هر قوطی 500 گرم

    ( نوع متوسط )

    6050 ریال

     

    قیمت های عنوان شده درب کارخانه می باشد .

    مروری بر قیمتهای جهانی محصول

    قیمت محصولات کشاورزی تازه و فرآوری شده در سطح جهانی ، تابع کشور تولید کننده ، واریته

     

    سبزی ، شرایط اقلیمی محل کشت سبزی ، کیفیت کنسرواسیون ، ترکیبات غذائی سبزی و موارد دیگر

     

    ..... می باشد . از اینرو نمی توان قیمت خاصی را برای آن ارائه نمود .

     

    لیکن در اینجا باید گفت که محصولات کشاورزی ایران در سطح بازارهای جهانی به دلیل برخورداری

     

    آن از کیفیت خدادادی برتر ، از قیمت های مناسب تری نیز برخوردار می باشد . علی ایحال در اینجا به

     

    منظور آشنائی با سطح قیمت ها ، با استناد بر قیمت های صادراتی شرکت دشت مرغاب ( یک و یک )

     

    ارقام زیر ارائه شده است .

     

    کنسرو ذرت شیرین – هر تن

    765  دلار

    کنسرو نخود فرنگی – هر تن

    1030  دلار

     

    قیمت های عنوان شده درب کارخانه می باشد .

     

     

    -1-6 موارد مصرف و کاربرد

    محصولات مورد مطالعه ، در فهرست مواد غذائی منتج از محصولات کشاورزی قرار دارند . این

     

    محصولات بصورت مستقیم دارای مصارف غذائی برای انسان ها را دارند که در ادامه جزئیات آن ارائه

     

    شده است .

     

    • کنسرو نخود فرنگی

     

    مصرف این ماده غذائی متناسب با سلیقه و ذائقه های مختلف صورت می گیرد ولی مصارف عمده

     

    آنرا می توان به صورت زیر ارائه کرد .

    مصرف در تهیه سالاد الویه

     

    مصرف در تهیه سوپ ها

     

    تهیه خورشت ها

     

    تهیه پیش غذاها

     

    ...............

     

    کنسرو ذرت شیرین

     

    مصرف این ماده غذائی نیز متناسب با سلیقه و ذائقه های مختلف صورت می گیرد ولی مصارف

     

    عمده آنرا می توان به صورت زیر ارائه کرد .

     

    مصرف در تهیه سالادها

     

    مصرف بصورت مستقیم

     

    مصرف در تهیه پیتزا

     

    مصرف در اردوها

     

    .........

     

    مصرف هر دو محصول مورد مطالعه نزد کلیه اقشار و گروه های جامعه وجود داشته و هیچگونه

     

    محدودیتی در شیوه ، میزان و نوع مصرف وجود ندارد .

  • فهرست و منابع طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی

    فهرست:

    مقدمه.................................................................................................................................. 1

     

    بخش اول : معرفی محصول.................................................................................................... 3

     

    -1 -1 نام و کد محصولات (آیسیک 3................................................................................ (3

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی................................................................................................... 4

     

    -1-3 شرایط واردات محصول............................................................................................... 5

     

    -1-4 بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ( ملی یا بین المللی )............................ 5

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول............ .    5

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد..................................................................................... 6

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول...................... 8

     

    -1-8 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز...................................................................... 10

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول................................................... 10

     

    -1-10 شرایط صادرات...................................................................................................... 12

     

    بخش دوم : بررسی وضعیت عرضه و تقاضا........................................................................... 14

     

    -2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون.......................... 14

     

    -2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا..................... .......... 21

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 25................................... 1385

     

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه توسعه سوم تاکنون.

     بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه توسعه سوم تا سال 29............................... 1385

     

    -2-6 بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم........................ 29

     

    بخش سوم : مطالعات فنی و تکنولوژیکی......................................................................... ..   35

     

    -3-1  بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور...................... 35

     

    -3-2 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در فرایند تولید محصول.................... 40

     

    -3-3 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت............... 41

     

    -3-4 برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن........................................... 49

     

    -3-5 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح..................................................................... 51

     

    -3-6 وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال............................................................... 54

     

    -3-7 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی........................... 55

     

    -3-8 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی....................................................................... 58

     

    -3-9  تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید...... 59

     

     

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی, طرح کارآفرینی طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی, طرح توجیهی طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی, Business plan با موضوع طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت