طرح توجیهی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ

تعداد صفحات: 66 فرمت فایل: word کد فایل: 4229
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۳,۹۰۰ تومان
قیمت: ۹,۹۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ

    خلاصه طرح 

    (جداول در فایل اصلی موجود است)

    مقدمه

     

    مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی

     

    انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار

     

    گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار

     

    میگیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ می باشد. این

     

    مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا

     

    محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد

     

    گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز

     

    شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح

     

    برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات

     

    مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند. امید

     

    است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

    رئوس مطالب

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک (3 -1-2 شماره تعرفه گمرکی

     

    -1-3 شرایط واردات

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -1-8 بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -1-10 معرفی شرایط صادرات

    بخش اول: معرفی محصول

     

     

    – 1 – 1 نام و کد محصول (آیسیک (3

    صنعت کنسرو سازی ، یکی از اکتشافات بسیار مهم بشر می باشد که بواسطه آن امکان نگهداری

     

    مواد غذائی برای بلند مدت فراهم گردیده است . در اصطلاح فنی کنسرواسیون به مفهوم نگهداری غذا

     

    است که از طرق مختلف مانند قوطی کردن ، خشک کردن ، انجماد ، نگهداری در شربت نمک و یا شکر

     

    .... انجام می گیرد . در کشور ما کلمه کنسرو صرف نظر از مفهوم عام آن ، بصورت مترادف با قوطی کردن Canning مورد استفاده قرار می گیرد که در آن ماده غذائی در شربت شکر یا نمک به مدت طولانی نگهداری می گردد . ولی همانطوریکه در بالا نیز ذکر شد کنسرو به مفهوم عام " نگهداری غذا تحت شیوه های مختلف می باشد " در طرح حاضر هدف تولید کنسرو قارچ است که به همان مفهوم عام نگهداری قارچ در آب نمک می باشد . این کنسرو در قوطی های فلزی 500 گرمی بسته بندی شده

     

    بصورت آماده مصرف به بازار عرضه خواهد شد . از نقطه نظر نوع قارچ مصرفی نیز باید گفت که در کشور ایران از قارچ صدفی برای تولید محصولات تبدیلی آن استفاده می شود .

     

    مربای قارچ نیز نوعی مربا است که هنوز بصورت صنعتی تولید و عرضه نمی شود و لذا در طرح حاضر

     

    هدف تولید صنعتی و عرضه آن در بازار می باشد . مربای قارچ بر خلاف سایر مرباها از طعم ملایمی

     

    برخوردار است که بدین ترتیب مصرف آنرا نزد برخی مصرف کنندگان خاص آن مطلوب و جذاب می

     

    سازد . مربای تولیدی در شیشه های 330 گرمی بسته بندی و روانه بازار خواهد شد .

    ترشی قارچ نیز یک محصول جدید است که هنوز بصورت صنعتی در کشور تولید و عرضه نمی شود و

     

    لذا در طرح حاضر تولید صنعتی آن عرضه خواهد شد . در مورد ترشی قارچ نیز باید گفت که در واقع

     

    این محصول نوعی شور محسوب می گردد که از نمک در آن جهت نگداری استفاده خواهد شد . در این

     

    محصول نیز از قارچ صدفی استفاده شده و نوع بسته بندی شیشه 330 گرمی خواهد بود .

     

     

     

     

    کد ISIC محصول

     

    مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن محصولات مورد مطالعه دارای کد آیسیک بصورت زیر

     

    میباشد :

     

    کنسرو قارچ

    15131635

    مربای قارچ

    هیچگونه کد وجود ندارد

    ترشی قارچ

    هیچگونه کد وجود ندارد

     

     

     

     

     

    –1 – 2 شماره تعرفه گمرکی

    با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی شماره تعرفه زیر برای محصولات

     

    مورد مطالعه استخراج شده است .

     

    کنسرو قارچ

    20031000

    مربای قارچ

    هیچگونه شماره تعرفه خاصی وجود ندارد

    ترشی قارچ

    هیچگونه شماره تعرفه خاصی وجود ندارد

    3 شرایط واردات

    با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی، نتیجه گیری شده است که

     

    محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد.

     

    حقوق گمرکی در واردات این محصولات 45 درصد می باشد .

     

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی

    با مراجعه به فهرست استانداردهای ملی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، شماره استاندارد

     

    ملی زیر برای محصولات مورد مطالعه استخراج شده است :

    1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی

    -1-5-1 بررسی قیمتهای داخلی

    متوسط قیمت فروش درب کارخانه برای هر قوطی کنسرو قارچ 500 گرمی معادل 13600 ریال می

     

    باشد . در مورد مربا و ترشی قارچ نیز به علت عدم تولید داخل ، نمی توان قیمت خاصی را برای آن

     

    قیمت محصولات کشاورزی تازه و فرآوری شده در سطح جهانی ، تابع کشور تولید کننده ، واریته

     

    سبزی ، شرایط اقلیمی محل کشت سبزی ، کیفیت کنسرواسیون ، ترکیبات غذائی سبزی و موارد دیگر

     

    ..... دارد . از اینرو نمی توان قیمت خاصی را برای آن ارائه نمود .

     

    لیکن در اینجا باید گفت که محصولات کشاورزی ایران در سطح بازارهای جهانی به دلیل برخورداری

     

    آن از کیفیت خدادادی برتر ، از قیمت های مناسب تری نیز برخوردار می باشد . علی ایحال در اینجا به

     

    منظور آشنائی با سطح قیمت ها ، با استناد بر جستجوی های اینترنتی ، قیمت هر تن محصولات تبدیلی

     

    قارچ معادل 1500 تا 1700 دلار قیمت دارد .

     

     

    -1-6 موارد مصرف و کاربرد

    محصولات مورد مطالعه ، در فهرست مواد غذائی منتج از محصولات کشاورزی قرار دارند . این

     

    محصولات بصورت مستقیم دارای مصارف غذائی برای انسان ها می باشند که در ادامه جزئیات آن

     

    ارائه شده است .

     

    • کنسرو قارچ

     

    مصرف این ماده غذائی متناسب با سلیقه و ذائقه های مختلف صورت می گیرد ولی مصارف عمده

     

    آنرا می توان به صورت زیر ارائه کرد .

     

    مصرف در تهیه غذاهائی مانند ماکارونی ، خوراک لوبیا ، خورشت قیمه و .....

     

    مصرف در تهیه سوپ ها

     

    تهیه انواع خورشت ها

     

    تهیه املت قارچ

     

    تهیه نیمروی قارچ

     

    ترکیب قارچ با سایر مواد غذائی مانند سوسیس و غیره

     

    ...............

     

    مربای قارچ

     

    مصرف این ماده غذائی بعنوان غذای اصلی و یا هم غذا در بین اقشار مختلف جامعه دارای کاربرد

     

    است . مربا بصورت تکی و یا به همراه لبنیات دیگر مصرف می گردد .

     

    • ترشی قارچ

     

    ترشی ها بعنوان چاشنی و همراه غذاهای دیگر مصرف می شوند و ترشی قارچ نیز مانند سایر ترشی

     

    های دیگر موارد مصرف خود را دارا می باشند . انتخاب نوع ترشی بر اساس نوع غذا و ذائقه مصرف

     

    کننده صورت می گیرد .

     

     

    -1-7 بررسی کالاهای جا یگزین و تجزیه تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

    در صنعت غذا هر چند که در شرایط خاص و در صورت عدم دسترسی به ماده غذائی مورد نظر ،

     

    تا حدودی امکان جایگزینی برخی دیگر از موارد غذائی وجود دارد ، لیکن این جایگزینی آنچنان از

     

    مطلوبیت مصرف برخوردار نبوده و به جرأت می توان گفت که هر ماده غذائی مصرف خاص خود را

     

    داشته و مصرف کننده علاقه ای برای جایگزینی آن با سایر مواد غذائی را ندارد . محصولات مورد

     

    مطالعه نیز از وضعیت مشابه برخوردار هستند و هر کدام حوزه های مصرف مخصوص بخود را دارا بوده

    و بازار نیز طالب آنها می باشد . لیکن از نگاه دیگر می توان کالاهای جایگزین را بصورت زیر معرفی

    کرد 

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است )

  • فهرست و منابع طرح توجیهی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ

    فهرست:

    مقدمه.................................................................................................................................. 1

     

    بخش اول : معرفی محصول.................................................................................................... 3

     

    -1 -1 نام و کد محصولات (آیسیک 3................................................................................ (3

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی................................................................................................... 4

     

    -1-3 شرایط واردات محصول........................................................................... ................... 5

     

    -1-4 بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ( ملی یا بین المللی )............................ 5

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول............ .   5

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد..................................................................................... 6

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول...................... 7

     

    -1-8 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز....................................................................... 9

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول.................................................... 9

     

    -1-10 شرایط صادرات...................................................................................................... 10

     

    بخش دوم : بررسی وضعیت عرضه و تقاضا........................................................................... 12

     

    -2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون............... ........... 12

     

    -2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا..................... .......... 18

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 20................................... 1385

     

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه توسعه سوم تاکنون

    5 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه توسعه سوم تا سال 23............................. 1385

     

    -2-6 بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم........................ 24

     

    بخش سوم : مطالعات فنی و تکنولوژیکی......................................................................... ..   35

     

    -3-1 بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور....................... 35

     

    -3-2 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در فرایند تولید محصول.................... 43

     

    -3-3 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت............... 44

     

    -3-4 برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن........................................... 52

     

    -3-5 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح..................................................................... 54

     

    -3-6 وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال............................................................... 57

     

    -3-7 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی........................... 58

     

    -3-8 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی....................................................................... 61

     

    -3-9 تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید....... 62

     

    منبع:

    ندارد

طرح توجیهی طرح توجیهی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ, طرح کارآفرینی طرح توجیهی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ, طرح توجیهی طرح توجیهی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ, Business plan با موضوع طرح توجیهی تولید کنسرو ، مربا و ترشی قارچ
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت