طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ترشیجات - خیار شور و مربا

تعداد صفحات: 109 فرمت فایل: word کد فایل: 4083
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۲۰,۳۵۰ تومان
قیمت: ۱۶,۳۵۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ترشیجات - خیار شور و مربا

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول       مربا
    ظرفیت پیشنهادی طرح       5250 تن در سال
    موارد کاربرد       محصول خوراکی
    مواد اولیه مصرفی عمده       شکر و میوه
    کمبود محصول ( سال ( 1390        
    اشتغال زایی ( نفر)       21
    زمین مورد نیاز ( ( m2       5000
      اداری ( m2) 450
    زیر بنا تولیدی ( m2) 900
      سوله تاسیسات ( m2) ----
      انبار ( m2) 700
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی  
      آب ( m2) 520000
    میزان مصرف سالانه پوتیلیتی برق(( kw 260000
      گاز ( m3) 5200000
      ارزی ( یورو ) ------
    سرمایه گذاری ثابت ریالی ( میلیون ریال ) 8000
      مجموع ( میلیون ریال) 8000
    محل پیشنهادی اجرای طرح       تهران آذربایجان غربی و شرقی
            اصفهان خراسان رضوی

     

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول       ترشی و ترشی
    ظرفیت پیشنهادی طرح       12250 تن در سال
    موارد کاربرد       محصول خوراکی
    مواد اولیه مصرفی عمده       خیار و صیفیجات
    کمبود محصول ( سال ( 1390        
    اشتغال زایی ( نفر)       44
    زمین مورد نیاز ( ( m2       5000
      اداری ( m2) 450
    زیر بنا تولیدی ( m2) 900
      سوله تاسیسات ( m2) ----
      انبار ( m2) 700
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی  
      آب ( m2) 1040000
    میزان مصرف سالانه پوتیلیتی برق(( kw 520000
      گاز ( m3) 5200000
      ارزی ( یورو ) -----
    سرمایه گذاری ثابت ریالی ( میلیون ریال ) 10000
      مجموع ( میلیون ریال) 10000
    محل پیشنهادی اجرای طرح       تهران آذربایجان شرقی و غربی
            اصفهان  فارس  خراسان  رضوی
            خوزستان

     

     

    چکیده :

     

    هدف از انجام این بررسی ، مطالعه و امکان سنجی احداث واحد تولید ترشی و خیارشور است . در این بررسی بازار فروش، واردات و صادرات ، واحد های فعال و در دست احداث , منابع تامین مواد اولیه و کلیه ماشین الات و سایر امکانات مورد نیاز برای احداث واحد به تفصیل شرح داده شده است.

     

     

    طبق بررسی انجام شده احداث چنین واحدی نیاز به سرمایه ثابتی حدود ١ میلیارد تومان دارد و سرمایه در گردش مورد نیاز برابر ٧٠٠ میلیون تومان و کل هزینه های تولیدی سالانه برابر ٧٣,٣

     

    میلیارد تومان است. سرمایه گذاری اولیه طرح ظرف مدت کمتر از ٦ ماه برگشت می یابد . لیکن برآورد های اقتصادی به شدت تابع قیمت فصلی مواد اولیه می باشد و توانایی رقابت با شرکت های دیگر نیز بسیار حائز اهمیت است.

     

    احداث واحد در استان هایی نظیر تهران، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، فارس، خراسان رضوی، خوزستان و همدان و اردبیل که از نقطه نظر راه های ارتباطی و امکانات شهرک های صنعتی و بعلاوه نزدیکی به بازار مصرف از مزیت نسبی برخوردار هستند، پیشنهاد می شود.

     

    - معرفی محصول :

     

    ٣-١- مشخصات کلی محصول :

     

    ترشیجات ( کد محصول : ١٥١٣١٢٣٠)

    خیارشور ( کد محصول : ١٥١٣١٢١٢)

    ٣-٢- شماره تعرفه گمرکی :

     

    شماره تعرفه گمرکی ترشی و خیارشور در جداول بخش ٢-٣ به تفکیک آورده شده است.

     

    ٣-٣- شرایط واردات و صادرات :

     

    ترشی و خیارشور جزﺀ محصولات غذایی که دارای استاندارهای سخت خوراکی در اروپا و آمریکا نمی باشد و ، لذا پیشنهاد می شود ، و با توجه به شرایط صادرات آسان و تعرفه ای گمرکی و هزینه حمل و نقل در ابتدا صادرات به کشورهایی که شرایط واردات آسان تری دارند مد نظر قرار گیرد. همچنین شایان ذکر است مصرف کنندگان این محصول کشورهای آسیای میانه ، خلیج فارس و اروپای شرقی وتا حدی اروپای غربی می باشند.

    3 قیمت تولید داخلی و جهانی محصول :

     

    قیمت جهانی خیار شور در حدود 5 $ برای هر کیلوگرم می باشد. قیمت ترشی

     

    عنوان مشخصات قیمت  
    واحد(ریال)  
         
    ترشی و مخلوط 690 گرمی مهرام 350،7  
    شور  
         
           
    ترشی و مخلوط 690 گرمی مهرام 350،7  
    شور  
         
           
    ترشی و مخلوط درشت 700 گرمی 500،6  
    شور دیبا  
       
           
    ترشی و مخلوط ریز 700گرمی دیبا 500،6  
    شور  
         
           
    ترشی و بندری690 گرمی مهرام 920،7  
    شور  
         
           
    خیار شور ممتاز 650 گرمی دلپذیر 410،8  
           
    خیار شور ممتاز 680 گرمی ممتاز 450،7  
           
    خیار شور 700گرمی یک و یک 450،11  
           

     

    موارد مصرف و کاربرد :

    ترشیجات و خیارشور معمولا همراه با غذا مورد مصرف قرار می گیرد . خیارشور حالت چاشنی داشته و به صورت زیادی در تهیه غذا های سبک و ساندویچ به کاربرده می شود. ترشیجات بیشتر حالت سنتی خود را حفظ نمودهاند وبیشتر همراه غذاهای سنتی مورد مصرف قرار می گیرند.

    کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول :

     

     

    از  موادی چون شور ها و ماست و سبزیجات ساده می توان به عنوان جایگزین مناسبی برای

     

    ترشیجات و خیارشور نام برد.

     

    -8-3 اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز :

    این کالا بدلیل استفاده محصولات کشاورزی به عنوان مواد اولیه و در حقیقت ایجاد ارزش افزوده برای برای کالاهای کشاورزی و ایجاد اشتغال مناسب برای کشورهایی که دارای محصولات کشاورزی با قیمت و کیفیت مناسب بسیار مطلوب می باشد.

     

    همچنین بدلیل تغییر بافت سنتی خانواده ها در کشورهای در حال تو سعه مصرف ترشیجات و خیارشور تولید شده به صورت صنعتی در حال گسترش بوده و بسیاری از کشورها سعی در گسترش اینگونه محصولات بجای غذای سنتزی در حال گسترش دارند.

     

    -9-3 کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول :

     

    کشورهای اروپای شرقی و آسیای میانه و چین وخاورمیانه کشورهای عمده تولید کننده و مصرف

     

    کننده این محصول می باشند .

    2بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال : 85

     

    وارداتی برای این محصولات در سایت گمرک ثبت نشده است.

     

    -4-2 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه :

    با توجه به گسترش شهرها و ساختارهای جدید مسکن و تغییر شرایط زندگی در بسیاری از خانواده ها موادی چون ترشی و خیارشور دیگر به صورت سنتی تهی نشده و به صورت آماده تهیه می

    گردد. همچنین با توجه به سیاست دولت مبنی بر توسعه استفاده از مواد طبیعی بازار مصرف ترشی و خیارشور با سرعت مناسبی در حال گسترش می باشد.

  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ترشیجات - خیار شور و مربا

    فهرست:

    خیارشور و ترشی

    چکیده 1

    -1 معرفی محصول 1

    -1-1 مشخصات کلی محصول 1

    -2-1 شماره تعرفه گمرکی 1

    -3-1 شرایط واردات وصادرات 1

    -4-1 استانداردهای ملی وجهانی 1

    -5-1   قیمت تولید داخلی و جهانی محصول 1

    -6-1 موارد مصرف و کاربرد 2

    -7-1   کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول 2

    -8-1   اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز 3

    -9-1 کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول 3

    -2  وضعیت عرضه و تقاضا : 4

     

    1-2و-2-2   بررسی ظرفیت بهره برداری و وضعیت طرحهای جدید و طرحهای

     

    توسعه

    و در دست اجرا و روند تولید از آغاز برنامه سوم تا کنون 4

    -3-2 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال 85

    8

    -4-2 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه 8

    -5-2 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم و امکان توسعه آن  9

    -6-2 بررسی نیاز به محصول یا اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم 11

    1و-2 بررسی اجمالی تکنولوژی و روشهای تولید و تعیین نقاط قوت و ضعف

    تکنولوژی های مرسوم

    در فرآیند تولید محصول : 11

    شیر سویا 11

    -3 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی شامل برآورد حجم سرمایه گذاری ثابت 19

    -1-3 محوطه سازی 20

    -2-3 ساختمان 21

    -3-3 ماشین آلات 22

    -4-3 تاسیسات 24

    -5-3 وسائط نقلیه 24

    -6-3 تجهیزات و وسائل اداری و خدماتی 25

    -7-3 هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده 25

    -8-3 هزینه های قبل از بهره برداری 26

    -9-3 سرمایه در گردش 27

    -10-3 برآورد حقوق و دستمزد 28

    -11-3 برآورد آب, برق, سوخت و ارتباطات 30

    -12-3 هزینه های تعمیر و نگهداری و استهلاک 31

    -13-3 هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده تولید 31

    -14-3 هزینه های توزیع و فروش 32

    -15-3 جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید 32

    -16-3 نتیجه گیری 33

     

    -4 میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و محل تامین آن 34

    -5 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح 35

     

    -6 وضعیت تامین نیروی انسانی و تعداد اشتغال 36

    -7 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی و چگونگی

    امکان تامین آنها در منطقه مناسب برای اجرای طرح 36

    -8 وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی شامل حمایت تعرفه گمرکی و حمایتهای مالی 36

    -9 تجزیه و تحلیل و ارائه جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحد های جدید 37

     

    -10  در صورت پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی وضعیت این پروژه ها

     

    چگونه خواهد بود 38

     

    منبع:

    مراجع اینترنتی :

    (سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ) http://www.sme.ir

    (نقطه تجاری ایران) http://irtp.com/farsi

    ( موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور)http://isiri.org

    .

    ( گمرک جمهوری اسلامی ایران)http://irica.gov.ir

    (وزارت صنایع و معان ) http://www.mim.gov.ir

     

     

    (دایره العارف الکترونیکی ) http://www.wikipedia.org

    (بانک اطلاعاتی خواص دارویی و خصوصیات اقلیمی و نام علمی گیاهان دارویی) http:// irteb.com

    ( انجمن پزشکی صحت)http://www.drmiri.com/sehat

    (پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران http://irandoc.ac.ir(

    (قیمت ترشی وخیارشور داخلی) http://www.bazarerooz.com

    .١٠

    مراجع لاتین :

    .٢٠٠٠Frederick j.france,"food science and technology" ,wiley interscience publition, newyork,   .١

     

     

    مراجع فارسی:

    ٢.   آلفرد بار تولومای؛ "کارخانه های مواد غذایی" و ترجمه دکتر فخری شهیدی و مهندس سید مهدی جعفری ، نشر تیهو، چاﭖ دوم، زمستان ٧٩.

     

    ٣.   "شیمی و تکنولوﮊی مواد غذایی"، دکتر محمدرضا ملاردی و دکتر عباس احمدی، مبتکران، چاﭖ اول، ١٣٨٥.

     

    ٤.   پی.جی . فیلاوز؛ " تکنولوﮊی فراورش غذا" ، ترجمه دکتر مرتضی سهرابی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، چاﭖ اول،١٣٧٧.

طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ترشیجات - خیار شور و مربا, طرح کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ترشیجات - خیار شور و مربا, طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ترشیجات - خیار شور و مربا, پروژه کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ترشیجات - خیار شور و مربا, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ترشیجات - خیار شور و مربا, Business plan با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید ترشیجات - خیار شور و مربا
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت