مقاله مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید اسنک برنج

تعداد صفحات: 46 فرمت فایل: word کد فایل: 3830
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۰,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۵۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه مقاله مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید اسنک برنج

    نام محصول ظرفیت پیشنهادی طرح    
    مواد اولیه (هزار ریال)    
         
    اشتغال زایی زمین مورد نیاز    
      اداری  
      سالن تولید  
      انبار مواد اولیه  
      انبار محصول  
    زیر بنا آشپزخانه  
       
      رخت کن و نماز خانه  
      سرویس ها  
         
    ساختمان نگهبانی سرمایه ثابت (هزار ریال)    
    سرمایه در گردش(هزارریال)    
         
    مصرف سالانه آب ( متر مکعب)    
         
    مصرف سالانه برق( کیلو وات بر ساعت)    
     
     
       
     
     
    مصرف سالانه سوخت  گاز (متر مکعب)  
       
    بنزین(لیتر)    
         
    محل پیشنهادی برای احداث طرح    
         
         
         
         
    اسنک برنج    
         
    150 تن    
         
    1707000    
         
    24    
         
    4000    
         
    100    
         
    1500    
         
    250    
         
    250    
         
    25    
         
    50    
         
    100    
         
    100    
         
    15980800    
         
    1539479    
         
    120000    
         
    480    
         
    630    
         
         
    مناطق برنج خیز ایران شامل : استان های    
         
    گیلان ، مازندران، فارس ، اصفهان ، خوزستان و    
         
    گلستان    

     

     

    معرفی محصول

     

    تعریف اسنک : وعده های غذایی کوچکی که بین وعده های اصلی غذا وجود دارد را اسنک می

    نامند.اسنک به غذایی اطلاق می شود که معمولاً به عنوان یکی از وعده های اصلی غذا(صبحانه،

    ناهار، شام)مصرف نمی شود؛ بلکه میان وعده ای است که موقتاً گرسنگی فرد را برطرف می سازد

    و انرژی مختصری برای انجام کار فراهم می کن؛ در واقع اسنک نوعی غذای مختصر می باشد .

    معمولاً اسنک ها را طوری تهیه می کنند که نسبت به غذاهای طبیعی، مدت زمان نگهداری آنها طولانی تر بوده و زود فاسد نشوند. بنابراین اغلب، مواد نگهدارنده، شیرین کننده و دیگر مواد افزودنی دلخواه همچون شکلات، بادام زمینی و انواع اسانس ها را به آنها اضافه می کنند. در طبقه بندی غذاها، غذاهایی که تحت نام اسنک تهیه می شوند در قسمت غذاهای فاقد مواد مغذی

    «junk food»قرار می گیرند. این نوع غذاها ارزش غذایی نداشته و در تغذیه و سلامتی افراد

    هم، نقشی ایفا نمی کنند .

     

    هر ساله، کارخانجات تولید کننده انواع غذاهای اسنکی، همچون کارخانجات ایالات متحده آمریکا، میلیاردها دلار نصیبشان می شود. بازار فروش محصولات اسنکی بسیار وسیع است و هر شرکتی سعی دارد تا سهم بیشتری از این بازار را به چنگ آورد. به دنبال آن، تبلیغات گسترده ای برای

     

    راضی کردن مشتریان به خرید این محصولات وجود دارد .

     

    غذاهای اسنک بسیار بیشتر از غذاهای مغذی مثل میوه، سبزیجات، گوشت و لبنیات تبلیغ می

    شوند و اغلب تبلیغات تلویزیونی برای خرید انواع اسنک ها طراحی شده است .

    افزایش نگرانی ها در خصوص تغذیه، رژیم غذایی، کنترل وزن و سلامتی، برخی افراد سعی می

    کنند تا غذاهای سالم تری (همچون مغز انواع میوه، سبزیجات، کیک های برنجی و یا حبوبات)

    مصرف کنند.

     

    چند نوع اسنک

     

     

    بادام زمینی

     

    آب نبات

     

    کلوچه

     

    بستنی

     

    پاپ کورن ((ذرت بو داده)))

     

    چیپس سیب زمینی

     

    نوشیدنی

     

    شکلات

     

    اسنک غلات

     

    اسنک ماهی

     

    اسنک برنج

     

     

     

    کلیات گیاه شناسی برنج :

     

    برنج یکی از گیاهان تک لپه است. برنج گیاهی است یکساله است و در مناطق گرم و مرطوب و

    پرآب میروید .ساقه آن راست و برگهای آن بزرگ و نوک تیز است. هر سنبلک برنج دارای دنباله

     

    کوتاه و یک گل دارد. میوه آن به شکل خوشهای متشکل از سنبلکها در انتهای ساقه قرار دارد و

    یک دانه برنج در آن است شلتوک مینامند. برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف

    مردم کره زمین میباشد و منشا برنج از آسیا است و در حدود 3000 سال قبل از میلاد در هند و چین زراعت میشده است. در قرن هفتم میلادی مصریان نیز شروع به کشت آن کردند. برنج انواع

     

     

    مختلف دارد و این انواع را تا حدود 150 نوع مختلف تخمین میزنند. نمونههای مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته میشود

     

    انواع برنج

     

    دو نوع برنج وجود دارد. نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است که به نام برنج صدری

     

    معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد میباشد و به نام برنج چینی یا ژاپنی شهرت دارد. آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف میکنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است. رنگ اصلی برنج وقتی که در پوسته است قهوهای است و به نام برنج

     

    قهوهای Brown Rice نامیده میشود .برای بدست آوردن برنج سفید ، دانه های برنج را در

     

    دستگاههای مخصوصی میریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادن برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین میرود و برنج به رنگ

    سفید و شفاف بدست میآید که عاری از ویتامین B1 است.

     

    اشخاصی که منحصرا از برنج تغذیه میکنند و غذای دیگری مصرف نمیکنند به بیماری بری بری دچار میشوند. بنابراین برای استفاده از تمام ویتامینها و مواد معدنی برنج بهتر است که از برنج قهوهای که غشاء خارجی آن گرفته نشده است استفاده کرد ولی البته باید توجه داشت که هضم برنج قهوهای کمی مشکلتر از هضم برنج سفید میباشد. یکی دیگر از انواع برنج نوع وحشی از آن است که سیاه رنگ و باریک تر و درازتر از برنج صدری است. این نوع برنج هم دارای مواد معدنی و

    ترکیبات شیمیایی

    در برنج مادهای به نام اوریدین Oridine وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست. برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است.شامل (پتاسیم 1500 میلی گرم ویتامین ب25/1 میلی گرم ,ویتامین ب25/ 2 میلی گرم ویتامین ب 30 / 3 میلی گرم ) میباشد.

     

    هنگامی که پوسته قهوهای آنرا میگیرند مقداری از ویتامینهای خود را از دست میدهد. مقدار ویتامنی B1

    در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین B2  نصف و

     

    ویتامینB3 به مقدار یک سوم برنج قهوهای میباشد و مواد معدنی آن به مقدار بسیار زیادی کاهش مییابد

     

    پوست و یا شلتوک برنج که در مراحل کوبیدن از آن جدا میشود سبوس برنج Rice Bran

     

    نامیده میشود که آنهم منبع ویتامینها و مواد معدنی است. غشای قهوهای رنگ برنج نیز که در اثر بهم سائیدن در دستگاههای مخصوص و یا در موقع شستن زیاد از برنج جدا میشود سرشار از ویتامینها و مواد معدنی و پروتئین است .

    مواد غنی کننده در برنج

    برنج به شکل طبیعی حاوی تیامین، نیاسین و آهن است. البته در حین آسیاب، مقداری از این مواد مغذی کاهش می یابند. لذا در آمریکا برای رساندن ارزش تغذیه ای فرآوردهی آسیاب شده به سطح

    ارزش تغذیه ای برنج کامل قهوهای، آن را با تیامین، نیاسین و آهن غنی می کنند. مضاف بر این که تمام برنجها با اسید فولیک نیز غنی شدهاند.

     

    وزارت غذا و داروی آمریکا FDA) )، سطح مجاز برای غنی سازی توسط این ریزمغذی ها را به

     

    شرح زیر عنوان نموده است: 2میلی گرم تیامین، 13 میلی گرم آهن، 16میلی گرم نیاسین و 0/7

     

    میلی گرم اسید فولیک برای هر 450 گرم برنج خام.

     

    از آن جایی که مخلوط این ریزمغذی ها به شکل پوششی بر روی دانه های برنج قرار می گیرد، توصیه می شود قبل از پخت، برنج به دفعات زیاد شسته نشود و یا در حین پخت، آن را آبکش نکنند، چرا که ریزمغذی هایی که به شکل غنی کنندهها استفاده شدهاند، به همراه سایر ویتامین های محلول در آب و نیز مواد معدنی به این ترتیب از بین می روند.

    ویتامین ها:

     

    اسید فولیک

     

    اسید فولیک جزو خانوادهی ویتامین های گروه B است که مصرف آن خصوصاً در دوران بارداری، جهت جلوگیری از وقوع نقصهای مغزی و عصبی در جنین توصیه می گردد. نقش اسید فولیک در

     

    بلوغ گلبولهای قرمز و در ساخت DNA و RNA ثابت شده است.

     

    مقدار توصیه شدهی اسید فولیک برای مصرف بزرگسالان، حدود 400 میکرو گرم در روز است.

    اسید فولیک در سبزی های برگی شکل سبز و نیز در غلات غنی شده مثل برنج وجود دارد. برای

    مثال نصف لیوان برنج سفید غنی شده، حاوی 8 درصد کل مقدار اسید فولیک مورد نیاز روزانه ی بدن می باشد.

  • فهرست و منابع مقاله مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید اسنک برنج

    فهرست:

    معرفی محصول.............................................................................. . 5

     

    -1 -1 نام و کد محصول...................................................................... 14

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی................................................................... 14

     

    -1-3 شرایط واردات............................................................................ 15

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد ملی....................................................... 15

     

    -1-5 بررسی و ارئه اطلاعات لازم در زمینه قیمت 16.... ................................

     

    -1-6 توضیح موارد مصرف و کاربرد...................................................... 17

     

    -1-7بررسی کالاهای جایگزین 17................................ ................................

     

    -1-8 اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز.......................................... 18

     

    -1-9 کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده............................... ..20

     

    -1-10 شرایط صادرات....................................................................... 20

     

    -2 وضعیت عرضه و تقاضا 21...................................... ................................

     

    -2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید....................................... 21

     

    -2-2 وضعیت طرح های جدید 21................................ ................................

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم 22   ............................

     

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم 22........... ................................

     

    -2-5 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم.......................... 22

     

    -2-6 بررسی نیاز به محصول با الویت صادرات تا پایان برنامه چهارم........ 22

     

    -3 بررسی اجمالی تکنولوژی............................................................... 23

     

    -4 نقاط قوت و ضعف تکنولوژی 29............................. ................................

     

    - 5 بخش مالی طرح............................................................................ 30

     

    -6 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی............................................. 47

     

    -7 محل های پیشنهادی اجرای طرح.................................................... 47

     

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی مقاله مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید اسنک برنج, طرح کارآفرینی مقاله مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید اسنک برنج, طرح توجیهی مقاله مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید اسنک برنج, پروژه کارآفرینی مقاله مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید اسنک برنج, نمونه طرح کسب و کار مقاله مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید اسنک برنج, Business plan با موضوع مقاله مطالعه امکان سنجی مقدماتی طرح اولیه تولید اسنک برنج
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت