از زمان به وجود آمدن انسان بر روی زمین یکی از عواملی که در زندگی انسان نقش مهمی ایفا می کند ، تهیه مایحتاج زندگی از جمله مواد غذایی میباشد که در زمان انسانهای اولیه این نیاز با شکار کردن و پرورش سبزیجات و حبوبات و لبینات از حیوانات اهلی صورت گرفت.
با تکامل یافتن شیوه زندگی تهیه ای نیازها ساده تر و راحت تر شده به طوری که امروزه در هر خیابان ، بازار و کوچه یک یا چندین فروشگاه << مغازه >> غذایی پیدا می شود که مردم محله و یا عبوری از آنجا ، از آن محل خرید روزانه و یا هفتگی همچون : لبنیات ، حبوبات و خوراکیهای مختلف تهیه میشود پس با این همه می توان گفت که این محلها به تهیه هرچه راحت تر این گونه وسایل به ما کمک می کند.
حالا می خواهیم در این تحقیق شما را با این حرفه آشنا کنیم.
توضیح پروژه:
در این قسمت اقدامات اولیه تا اقدامات آخر شرح داده می شود که شما بیشتر با این حرفه آشنا شود برای ساده تر شدن مطالب به صورت مرحله ای تقسیم می کنیم که به صورت زیر است :
1.تهیه یک باب مغازه برای کار (یا به صورت رهن و یا خرید )
2.انجام دادن اقدامات بهداشتی در این مغازه از جمله کف پوش سنگ و کاشی بودن دایوارها تا سقف.
3.خرید وسایل و تجهیزات سرد کننده از جمله یخچال و فریزر و کولر و.....
4.خرید کلی اجناس از جمله مواد شوینده ، بهداشتی و خوراکی و ...
5.تبلیغات و بازاریابی
و در آخر بر آورد نیروی انسانی از جمله موارد این کار می باشد .
امکان سنجی :
(شرایط فرهنگی ، جغرافیایی ، نیاز سنجی )
در فرهنگ و جامعه ما یکی از حرفه های اشتغال به کار و درآمدزا می باشد که با اشتغال در این حرفه شاید نیمی از مشکل مردم و احتیاجات آنها را رفع می کنند و از نظر وجهه جغرافیایی زیر مجموعه ای از تجارت مواد غذایی ، بهداشتی و خشکبار می باشد و از نظر نیاز سنجی نیز نیاز مبرم مردم به این شغل آن را یک نیاز ضروری کرده به صورتی که در جامعه نقش مهمی ایفا می کند.
اخذ مجوز و مسایل قانونی
شما می دانید که اشتغال در هر حرفه و شغل باید دارای مجوز کسب از سوی اداره مربوط باشد این شغل نیز مانند همه حرفهای دیگر به مجوز و پروانه کسب دارد که تهیه آن طی مراحل زیر می باشد :
1. مراجعه به اتحادیه مربوط
2. معرفی نامه از اتحادیه به بهداشت محیط منطقه
3. آزمایش بیماریهای واگیردار بر روی شخص مجوز گیرنده
4. معرفی به شهرداری منطقه جهت تجاری کردن محل کار
5. اخذ مجوز عوارضی کسبی
6. تسویه حساب کامل با دارایی
7. بازدید از محل کار در نظر گرفته جهت مجهز بودن مکان به وسایل ایمنی و بهداشتی
مکان مورد نظر باید شامل موارد زیر باشد .
دیوارها تا سقف کاشی باشد
کف محل سنگ باشد.
مکان دارای تهویه مطبوع ویا وسایل خنک کننده همچون کولر
دارای سرویس بهداشتی بوده و مجهز به به کپسول آتش نشانی و جعبه کمکهای اولیه به هنگام بروز حادثه
در آخر به هنگام قفسه بندی دیوار باید انتهای قفسه از کف 50
Cm فاصله داشته باشد به هنگام شستن کف محل مشکلی ایجاد نشود.
برآورد تجهیزات و هزنیه آن :
برای شروع به کار در این شغل احتیاج به یکسری لوازم داریم که نام همراه با قیمت و تعداد آن به شرح زیر می باشد.
نام وسیله |
نوع |
تعداد |
قیمت تومان |
یخچال |
ویترین دار |
1 |
### |
ترازو |
دیجتیال |
1 |
4E+05 |
فریزر صندوقی |
چهار درب |
1 |
4E+05 |
فریزر |
معمولی |
1 |
2E+05 |
کولر |
4500 |
1 |
2E+05 |
جعبه کمکهای اولیه |
متوسط |
1 |
50000 |
کپسول آتش نشانی |
Co2 |
1 |
10000 |
سطل جهت حبوبات |
بزرگ |
10 |
90000 |
قفسه |
معمولی (95×25) |
15 |
3E+05 |
جمع کل |
## |
برآورد مواد مصرفی و هزنیه آن :
اشتغال در هر حرفه احتیاج ه یک سری مواد مصرفی دارد که این مواد در این شغل عبارتند از :
قیمت فروش |
قیمت خرید |
هفته ای |
روزانه |
کارتن |
بسته |
نام کالا |
(جزئی-عددی- تومان) |
کلی- تومان |
200 |
8000 |
------ |
* |
3 |
20 |
شیر |
450 |
5200 |
------- |
* |
------ |
20 |
ماست |
1150 |
19300 |
* |
------- |
1 |
25 |
پنیر |
100 |
6200 |
* |
------- |
1 |
30 |
کره 100گرمی |
2200 |
37500 |
------ |
------- |
------- |
1 |
کالباس (ماهیانه) |
(هرکیلو) |
400 |
3500 |
------ |
------ |
------ |
10 |
سس مایونز (ماهیانه) |
|
25000 |
ماهیانه |
------- |
------- |
50 kg |
حبوبات |
3900 |
50000 |
ماهیانه |
------- |
12 |
5 kg |
روغن |
400 |
12000 |
ماهیانه |
------- |
2 |
15 |
عرقیات مختلف |
500 |
13000 |
ماهیانه |
------ |
2 |
25 |
ماکارونی |
650 |
7200 |
هفته ای |
------- |
1 |
------ |
تخم مرغ |
25 kg |
600 |
48000 |
ماهیانه |
------ |
2 |
48 |
پودر لباسشویی |
350 |
3000 |
ماهیانه |
------ |
1 |
12 |
خمیر دندان |
500 |
12000 |
هفته ای |
------ |
1 |
24 |
دستمل کاغذی |
75 |
14500 |
هفته ای |
------- |
8 |
24 |
نوشابه |
480 |
10000 |
ماهیانه |
------ |
2 |
12 |
رب |
570 |
13000 |
ماهیانه |
----- |
2 |
24 |
مایع ظرفشویی |
انتخاب محل تاسیس و تعیین مبلغ خرید رهن یا اجاره:
همان طور که در مراحل بعدی خواهید خواند این شغل به چند چیز مهم و اساسی نیازمند است که در این قسمت شما را با یکی از آنها آشنا می کنیم .
در درجه اول به یک باب مغازه تجاری نیازمندیم که مشخصات آن بدین ترتیب است که اگر قصد اجاره داشته باشیم در دو حالت موجود است
در درجه اول به یک باب مغازه تجاری نیازمندیم که مشخصات آن بدین ترتیب است که اگر قصد اجاره داشته باشیم در دو حالت موجود است
1.در حاسیه : 2000000 تومان رهن و 95000 تومان اجاره ماهیانه
2.در داخل فرعی : 1000000 تومان رهن و 47000 تومان اجاره ماهیانه می باشد .
و اگر هم قصد خرید راشته باشیم از قرار زیر می باشد :
در حاشیه : 5000000 تومان
در داخل فرعی : 30000000 تومان
می باشد .
بر آورد نیروی انسانی همراه با چارت تشکیلاتی حقیقی و دستمزد آن:
در این حرفه نیروی بر اساس محیط کار تعیین می شود که از دو نفر شروع شده و به حداکثر پنجاه نفر ( در فروشگاههای بزرگ) ختم می شود .
اما چارت تشکیلاتی ما به ابعاد محیط کاری در مراحل بعدی به عرض شما خواهیم رساند به دو نفر احتیاج دارد ، یک نفر صاحب سرمایه و دارای امکانات این شغل و دیگری فرد کمکی که هر ماه
120000 تومان دستمزد به صورت تمام وقت دریافت می کند.
نحوه تامین سرمایه:
این قسمت براحتی قابل تامین است زیرا می توان از مراحل مختلف همچون « بانکها و اداره تعاون و مقداری آورده های شخصی و.....» تهیه کرد که موارد هچمون بانکها و اداره تعاون شامل مراحلی می شود که با طی آن می توان مبلغی را به صورت وام دریافت کرد و به صورت اقساط معین بازگشت داد. اما آوردهای شخصی می تواند شامل اندوخته ها و یا حساب پس اندازشود.
و در آن یک راه دیگر که می توان با شخصی دارای سرمایه شریک شد به طوریزمین و ساختمان محل از یکی و دیگری وسایل و تجهیزات از کپی دیگر باشد.
نحوه و ملاکهای کسترش نیرویی انسانی :
نحوه گسترش نیروی انسانی بدین گونه است که فقط با افزایش محیط کار و مواد قابل اجراست ، و گرنه برای شخص صاحب سرمایه سود چندانی دارد اما اگر محیط کار بزرگ باشد ممکن است احتیاج به چند فروشنده و مسئول صندوق و حتی نگهبان نیز باشد.
بازاریابی و تبلیغات :
این نیاز را می توان از طریق چاپ پوستر ، عکس و کارت و پخش آن محله های اطراف و ..... برطرف کرد که بعد از مدتی با جا افتادن فروشگاه در محل از نظر مشتری کمبود نخواهیم داشت که مورد احتیاج به صبر و حوصله دارد.
جدول زمان بندی:
محاسبات مالی :
هزینه های ثابت که شامل تهجیزات اولیه کار می باشد چیزی معادل1924000 تومان خواهد بود و هزینه های مواد لازم که نوبت تقسیم می شوند هفته ای و ماهیانه که از قرار زیر است :
سرمایه اولیه برای تاسیس محل 1924000 تومان
سرمایه اولیه برای یک ماه 103200 تومان
مقدمه 1
توضیح پروزه 2
امکان سنجی 3
اخذ مجوز و مسائل قانونی 3
برآورد تجهیزات و هزینه آن 5
برآورد مواد مصرفی و هزینه آن 6
انتخاب محل تاسیس 8
برآورد نیروی انسانی 8
نحوه تامین سرمایه 9
نحوه و ملاکهای گسترش نیروی انسانی 9
محاسبات مالی 11
کروکی تجهیزات 12
استان : خراسان رضوی
شهر : مشهد
ناحیه : 7
هنرستان : استاد آشتیانی
رشته : کاردانش (کامپیوتر)
سال تحصیلی : 85—84
نام هنرآموز: آقای اسکندری
نام وسیله | نوع | تعداد | تعداد | قیمت تومان |
یخچال | ویترین دار | 1 | 1 | 5000000 |
ترازو | دیجتیال | 1 | 1 | 350000 |
فریزر صندوقی | چهار درب | 1 | 1 | 380000 |
فریزر | معمولی | معمولی | 1 | 200000 |
کولر | 4500 | 4500 | 1 | 170000 |
جعبه کمکهای اولیه | متوسط | متوسط | 1 | 50000 |
کپسول آتش نشانی | Co2 | Co2 | 1 | 10000 |
سطل جهت حبوبات | بزرگ | بزرگ | 10 | 90000 |
قفسه | معمولی (95×25) | معمولی (95×25) | 15 | 300000 |
جمع کــــــل | جمع کــــــل | جمع کــــــل | جمع کــــــل | 1924000 |
قیمت فروش
(جزئی-عددی- تومان) | قیمت خرید
کلی- تومان | هفته ای | روزانه | کارتن | بسته | نام کالا |
200 | 8000 | ------ | * | 3 | 20 | شیر |
450 | 5200 | ------- | * | ------ | 20 | ماست |
1150 | 19300 | * | ------- | 1 | 25 | پنیر |
100 | 6200 | * | ------- | 1 | 30 | کره 100گرمی |
2200
(هرکیلو) | 37500 | ------ | ------- | ------- | 1 | کالباس (ماهیانه) |
400 | 3500 | ------ | ------ | ------ | 10 | سس مایونز (ماهیانه) |
| 25000 | ماهیانه | ------- | ------- | 50 kg | حبوبات |
3900 | 50000 | ماهیانه | ------- | 12 | 5 kg | روغن |
400 | 12000 | ماهیانه | ------- | 2 | 15 | عرقیات مختلف |
500 | 13000 | ماهیانه | ------ | 2 | 25 | ماکارونی |
650 | 7200 | هفته ای | ------- | 1
25 kg | ------ | تخم مرغ |
600 | 48000 | ماهیانه | ------ | 2 | 48 | پودر لباسشویی |
350 | 3000 | ماهیانه | ------ | 1 | 12 | خمیر دندان |
500 | 12000 | هفته ای | ------ | 1 | 24 | دستمل کاغذی |
75 | 14500 | هفته ای | ------- | 8 | 24 | نوشابه |
480 | 10000 | ماهیانه | ------ | 2 | 12 | رب |
570 | 13000 | ماهیانه | ----- | 2 | 24 | مایع ظرفشویی |
مقطع زمانی | شروع کار | پایان کار |
صبح | 30/5 | 2 |
عصــر | 30/4 | 10 |
عنــــــوان | شـــــرح | مبلغ (تومان) |
هزینه ثابت | تجهیزات اولیه | 1924000 |
هزینه متغیر | ماهانه | 9000000 |
هزینه آب | ماهانه | 3000 |
هزینه برق | ماهانه | 6000 |
هزینه تلفن | ماهانه | 3000 |
کارگر | ماهانه | 120000 |
جمع کل | به غیر از هزینه ثابت | 1032000 |