مقدمه
قرار است سردخانه ای در شهر طبس برای تأمین 000/45 نفر ساخته شود. در این سردخانه گوشت گاو و گوسفند و مرغ از اول تیرماه تا آخر شهریور ماه توسط اهالی کشتار شده و وارد سردخانه می شود و پس از 24 ساعت نگهداری برای مصرف روز بعد به بازار عرضه می شود. گوشت های ذخیره شده تا اول دیماه نگهداری و از اول دیماه تا آخر اسفند به ترتیب به طور مساوی هر روز به بازار عرضه می شوند (فرض بر آنستکه در این سه ماه کشتار وجود ندارد).
سیب و هلو برای مصرف یک ماه جمعیت در اواخر مرداد ماه وارد سردخانه می شود (که برای بالا نرفتن از سردخانه به برش این محصول را بصورت 15 روزه در نظر گرفته ایم).
در اوایل مهر ماه نگهداری می شود از اول مهر ماه تا آخر همان ماه بطور مساوی و روزانه به بازار عرضه می گردد.
محصولات در زمستان برای مصرف یک ماه جمعیت وارد سردخانه می شود و تا آخر مرداد نگهداری می شود. سیب زمستانی در اخر آزذرماه برای مصرف یک ماه اهالی وارد سردخانه می شود و تا اول فروردین نگهداری می شود و تا آخر همان ماه بطور مساوی به بازار فرستاده می شود.
خیار و سبزیجات برای مصرف 15 روز نگهداری و هنگام لزوم به بازار عرضه می شود (همیشه)
فصل اول طراحی سردخانه عمومی شهر طبس
1-1 خواسته های پروژه
محاسبه بار برودتی حداکثر برای سردخانه مذکور
انتخاب دیوارها و مصالح مناسب
طرح و نقشه پلان سردخانه ، همراه مقیاس
نقشه موتورخانه
ترسیم مدار لوله کشی
با فرض سیستم دو کمپر سوره و چند اواپراتور ترسیم سیکل تبرید و محاسبه قدرت کمپرسورها
محاسبات و تعیین کندانسور آبی یا کندانسور هوایی
تعیین مشخصات هریک از اواپراتورها
-3 فرضیات :
مبرد R-22 ، درجه حرارت راهروها 21C است و درجه حرارت پیش سرد کن 1C- و ارتفاع سردخانه 5m است ارتفاع اتاقهای انجماد سریع 2m و سردخانه بصورت سوله در نظر گرفته شده است.
در دنباله مقدار مصرف سرانه متوسط در سال و مقدار مصرف روزانه هر نفر و مقدار محصول که قرار است در سردخانه نگهداری شود را به صورت یک جدول ارائه می شود.
در دنباله مقدار مصرف سرانه متوسط در سال و مقدار مصرف روزانه هر نفر و مقدار محصول که قرار است در سردخانه نگهداری شود را به صورت یک جدول ارائه می شود.
1-4 تنوع محصولات
با توجه به اینکه مصرف گوشت ده روز اهالی وارد بیش سردکن می گردد و یک روز بعد مقدار مصرف یک روز خارج شده و بقیه به اتاقهای انجماد سریع فرستاده می شوند (جهت نگهداری بلند مدت)
در ادامه جدول مربوط به تعداد جعبه و مشخصات آنها آورده شده است. و بعد از آن ابعاد جعبه ها و باکس پالتها و پالتها رسم شده اند. و ابعاد اتاقهای مختلف و یا ست چینی آنها و ترتیب قرار گیری پالتهاو باکس پالتها در اتاقهای مورد نظر با مقیاس درج شده رسم گردیده است.
1-6 ضخامت عایق برای اتاق های مختلف
جدول 1-3
مقدار ضخامت عایق حرارتی (پلی استیرن) برای اتاقهای مختلف با توجه به دمای آن اتاق. مصالح و ضخامت آنها در دیوارها و سقف و کف سردخانه :
دیوارهای اطراف اتاقهای انجماد سریع، نگهداری میوه و گوشت.
سقف داخلی اتاقهای سردخانه و سقف کاذب داخل راهروها
سقف خارجی نیز بصورت سوله می باشد (چون سردخانه را بصورت سوله در نظر گرفته ایم).
1-7 محاسبه مقدار ضریب حرارتی (u) :
این مقدار را با استفاده از ضخامت با عایق حرارتی (پلی استرین) و مقدارk آن از جدول (1-3) مقدار ضریب حرارتی دیوارهای مختلف سردخانه را بدست می آوریم.
مثال : برای دیوارهای اتاق گاو و گوسفند و مرغ :
0.03b 152.4 k تبدیل به mm : ضخامت عایق (گا)
w/mk 2156 = u با میانیابی
فصل دوم محاسبه بار برودتی اتاق ها
2-1 نمونه محاسبه بار برودتی برای اتاق سیب :
2-1-1 محاسبه بار حرارتی انتقالی از طریق دیوارها، کف و سقف :
753.27w = (12-0) 5 10.5 34 2 = Q دیوار شمالی و جنوبی
Q=0 دیوار شرقی و غربی T=0
کف
سقف
دمای سقف (بخاطر اینکه سقف به صورت سوله است)
محاسبه بار حرارتی نفوذ هوا :
دبی نفوذی
حجم اتاق
محاسبه بار حرارتی محصول
برای پذیرش 15 روزه
جعبه
26l تعداد جعبه برای پذیرش 15 روزه
بار تنفسی محصول:
بار حرارتی افراد :
بار حرارتی ناشی از روشنایی :
بار حرارتی ناشی از موتورهای برقی :
2-1-8 تعیین اواپراتور
Gp355 روغن دو عدد اپراتور
مقدار ظرفیت سرمایی جدید
2-1-9 محاسبه بار حرارتی پیش سرد کن :
دیوار شمالی
سقف
کف
2-1-10 مدل اواپراتور :
مدل اپراتور 3 عدد بتن GP400
ظرفیت سرمایی جدید :
2-1-11 بار حرارتی راهروها :
دیوار شمالی
جنوبی
غربی
کف
سقف
دمای سقف
مدل اوپراتور 2450 GP تن چهار عدد اوپراتور
2-1-12 ظرفیت سرمایی جدید
2-2 محاسبه بار حرارتی اتاق نگهداری گوشت گاو :
دیوار شرقی
دیوار شمالی و جنوبی
فقط دیوار پیش سردکن محاسبه می شود
سقف
کف
دیوارها
2-2-1 بار حرارتی ناشی از تعویض هوا : با توجه به حل جذرها تقسیم 24 بشود یا
تعویض هوا
مدل اوپراتور 2 400 GP عددتن (Mm6)دو عدد اپراتور
2-2-2 ظرفیت سرمایی جدید با احتساب فن ها :
دیوار غربی
دیوار شرقی
دیوار شمالی
دیوار جنوبی
سقف
کف
2-2-3 بار حرارتی محصول
2-2-4 بار حرارتی ناشی از نفوذ هوا :
دبی نفوذی
2-2-5 مدل اواپراتور
GP500 دوعدد تن دو عدد اپراتور
2-2-6 مقدار ظرفیت سرمایی جدید
2-3 نمونه محاسبه دبی اواپراتور :
اوپراتور اتاق گوشت گاو
در ادامه مشخصات نقاط مختلف روی دیاگرام (p-h)
دمای ورود به کمپرسور -36C است.
2-4 خواص نقاط :
خواص نقطه1
: خواص نقطه 2
: خواص نقطه 3
:خواص نقطه 4
:خواص نقطه 5
:خواص نقطه 17
2-5 حجم کنترل فلاش تانک :
مجموع دبی جرمی اواپراتورهای زیر صفر (863)
حجم کنترل مجموع اوپراتورهای بالای صفر و فلاش تانک :
انتخاب کندانسور:
دمای خشک محیط H3f
دمای کندانس 716f
SAC-11Soمدل کندانسور
CFM=84000
2-6 انتخاب اواپراتور :
2-7 ظرفیت سرمایی جدید:
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه 1
فصل اول
1-1 خواسته های پروژه 2
1-2 موقعیت سردخانه 2
1-3 فرضیات 3
1-4 تنوع محصولات 4
1-5 پالت ها 5
1-6 صفحات عایق ها 6
1-7 محاسبه ضریب حرارتی (u) 7
فصل دوم : محاسبه بار برودتی اتاقها
2-1 نمونه محاسبه اتاق سیب 7
2-1-1 بار حرارتی انتقالی 8
2-1-2 بار حرارتی نفوذ هوا 8
2-1-3 بار حرارتی محصول 8
2-1-4 بار تنفسی 9
2-1-5 بار حرارتی افراد 9
2-1-6 بار روشنایی 9
2-1-7 بار موتورهای برقی 9
2-1-8 تعیین اوپراتور 9
2-1-9 بار حراتی پیش سرد کن 9
3-1-10 مدل اوپراتور 10
2-1-11 بار حرارتی راهروها 10
2-1-12 ظرفیت سرمایی جدید 11
2-2 محاسبه بار حرارتی اتاق نگهداری گوشت گاو 11
2-2-1 بار حرارتی ناشی از تعویض هوا 12
2-2-2 ظرفیت سرمایی جدید با احتساب فن ها 12
2-2-3 بار حراتی محصول 12
2-2-4 بار نفوذ هوا 13
2-2-5 مدل اوپراتور 13
2-2-6 ظرفیت سرمایی جدید 13
2-3 نمونه محاسبه و بی اوپراتور 13
2-4 خواص نقاط 14
2-5 حجم کنترل فلاش تانک 14
2-6 انتخاب اوپراتور 15
2-7 ظرفیت سرمایی جدید 16
جداول محاسباتی برای تمام اتاق ها
اتاق گوشت گاو 17
اتاق گوشت گوسفند 18
اتاق نگهداری سبزی 19
اتاق نگهداری هلو 20
اتاق نگهداری سیب 21
اتاق نگهداری خیار 22
اتاق نگهداری پرتقال 1/22
انجماد سریع گاو 23
انجماد سریع مرغ 24
انجماد سریع گوسفند 25
نگهداری پیش سرد کن 26
فصل سوم : نقشه ها ؛ پالت ها ؛ پلان اتاق ها ؛ نمودار P-H و ...
عرض جغرافیایی | ارتفاع در سطح یا (m) | درجه حرارت هوا C (در تابستان) | درجه حرارت هوا C (در تابستان) | درجه حرارت هوا C (در تابستان) | درجه حرارت هوا C (در تابستان) | درجه حرارت هوا C (در تابستان) | هوای
تر | درجه حرارت زمستان | مقدار رطوبت نسبی در ساعت 12.30 |
3336 | 900 | مطلق | مطلق | متوسط | متوسط | متوسط روزانه | 05/37 | 88/3- | 16 |
3336 | 900 | حداقل | حداکثر | حداقل | حداکثر | 34 | 05/37 | 88/3- | 16 |
3336 | 900 | 19 | 48 | 3/24 | 7/43 | 34 | 05/37 | 88/3- | 16 |
محصول | مصرف سرانه متوسط در سال (kg) | مقدار مصرف روزانه (kg) | مقدار محصولی که باید نگهداری شود (kg) |
پرتقال | 15 | 04167/0 = 365 / 15 | 56250 = 45000 30 4176/0 |
سیب | 15 | 04167/0 = 365 / 15 | 56250 =00 450 30 4176/0 |
هلو | 10 | 02739/0 = 365 / 10 | 3/36986 = 45000 30 02739/0 |
خیار | 15 | 04167/0 = 365 / 15 | 72/27739 =00 450 15 4176/0 |
سبزیجات | 25 | 0689/0 = 365 / 25 | 46232 =00 450 15 0689/0 |
سیب زمستانی | 15 | 04167/0 = 365 / 15 | 56250 = 45000 30 4176/0 |
گوشت گاو | 35 | 0958/0 = 365 / 35 | 389990= 45000 90 0958/0 |
گوشت گوسفند | 35 | 0958/0 = 365 / 35 | 389990= 45000 90 0958/0 |
گوشت مرغ | 20 | 05479/0 = 365 / 20 | 5/221899= 45000 90 05479/0 |
گوش گاو در پیش سردکن | 35 | 0958/0 = 365 / 35 | 8865= 45000 2 0958/0 |
گوشت گوسفند در پیش سردکن | 35 | 0958/0 = 365 / 35 | 8865= 45000 2 0958/0 |
گوشت مرغ در پیش سردکن | 20 | 05479/0 = 365 / 20 | 4931= 45000 2 05479/0 |
گوشت گاو در انجماد سریع | 35 | 0958/0 = 365 / 35 | 4432=2/8865 |
گوشت گوسفند در انجماد سریع | 35 | 0958/0 = 365 / 35 | 4432=2/8865 |
گوشت مرغ در انجماد سریع | 20 | 05479/0 = 365 / 20 | 5/2465=2/4931 |
اتاق | گاو | گوسفند | مرغ | سیب | هلو | پرتقال | پیش سردکن | سبزیجات | انجماد سریع | خیار |
ضخامت عایق حرارتی (in) پلی استیرن | 6 | 6 | 6 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 8 | 2 |