دانلود پروژه کارآفرینی مرحله مقدماتی طرح ایجاد مکان های اطلاع رسانی

تعداد صفحات: 24 فرمت فایل: word کد فایل: 3328
سال: قبل از 1390 مقطع: خدماتی دسته بندی: سایر موضوعات
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود پروژه کارآفرینی مرحله مقدماتی طرح ایجاد مکان های اطلاع رسانی

    پیشگفتار :

    با یاد و نام خدا نوشته ی خود را آغاز می کنم ، امید به آنکه با یاری  پروردگار بتوانم طرح خوب و مورد پسندی  را ارئه دهم .

    پیش از هر چیز از استاد گرامیم در درس کارآفرینی ، جناب آقای موحد سپاس فراوان را دارم ، چراکه علاوه بر آموزشهای کارآفرینی ، به من درس داشتن زندگی موفق را که قطعاً سرمایه ای برای آینده ی من به حساب خواهد آمد را آموزش دادند . از خداون متعال آرزوی سلامت و سعادت ایشان را آرزومندم .

    پس از درک موضوع کارآفرینی ، برای بهتر و متفاوت بودن طرح خود ، بدنبال پروژه ی مناسبی بودم تا قابل توجه همگان باشد ، به همین دلیل برای انتخاب بهتر موضوع سعی کردم تا جنبه های مختلف موضوعات کارآفرینی را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهم تا از انواع آن یک نوع را بعنوان منتخب برگزیده و از آن نوع طرح خاصی که احتمالاً برای دیگران انتخاب نشده را ارئه دهم .

    در این بین با پرسشهایی که از دیگر دوستان درباره ی انتخاب موضوع و نحوه ی ارائه و تحقیق درباره ی طرحشان داشتم ، به خصوصیاتی در هر نوع از پروژه های کارآفرینی برخورد کردم که باعث شد بدنبال یک پروژه ی مناسب و متفاوت از انواعی که معمولاً دیگران انتخاب نموده بودند باشم ، چراکه اغلب افراد برای این پروژه فقط بدنبال اطلاعاتی در زمینه ی نحوه ی ایجاد یک شغل و شرایط و امکانات مورد نیاز یک شغل بودند و این گونه طرح ها ممکن بود به تمایلات و نیازمندیهای دیگر اعضا پاسخگو نباشد و فقط بعضاً به اطلاعاتشان بیافزاید . به همین دلیل به دنبال طرحی برآمدم تا علاوه بر پوشش علایق و تمایلات مختلف ، با به اجرا در آمدن آن ، بخشی از نیازهای افراد مختلف جامعه را در بر گیرد و هم شرایط یک طرح کارآفرینی را دارا باشد و تا حد ممکن انواع دیگر پروژه های کارآفرینی را نیز در بر گیرد . در این بین طرح ایجاد اماکن اطلاع رسانی جامع با شرایط متفاوت از نمونه های موجود به ذهنم خطور کرد و با تحقیقات در این زمینه از طرق مختلف از جمله اینترنت و جستجو در سایتهای کارآفرینی و مراجعه به مکانهای اطلاع رسانی فعلی و با یاری از تفکراتم نسبت به موقعیتها و شراط گوناگون به اطلاعاتی دست یافتم که در این زمینه بهتر مرا یاری کرد .

    متن فعلی خلاصه ای از این طرح بوده که در حال حاضر مراحل اولیه ثبت این طرح ( بخش عدم تشابه طرح ) در سایت کارآفرینی در حال انجام است .

    امیدوارم به لطف خدا مورد توجه خوانندگان این طرح قرار گیرد .

    مقدمه :

    احتمالاً تا به حال برایتان پیش آمده و یا با افرادی برخورد کرده اید که در تصمیم گیریهای مهم دچار مشکل شده اند و این مشکل عمدتاً به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در زمینه ی مورد انتخاب خود بوده است ؛ برای مثال برای انتخاب یک رشته تحصیلی اغلب افرادی که در موقعیت تصمیم گیری قرار می گیرند ،  بدون داشتن اطلاعاتی در مورد موضوع رشته ی ورودی و یا با داشتن اطلاعات اندک ، دچار چندگانگی در انتخاب شده و بلاجبار به یکی از آن رشته ها وارد شده که ممکن است با شرایط وخواسته های فرد هماهنگ نبوده و بعد از مدتی وی را با مشکل مواجه کند .

    این اتفاق در بسیاری از زمینه های مختلف زندگی ، که در آنها نوع انتخاب نقش اصلی را دارد اتفاق می افتد ، برای مثال : در انتخاب رشته ورزشی ، هنری ، تحصیلی ، شغلی و ... .

    این نوع تصمیم گیریها موجب پشیمانی از اتلاف وقت و هزینه مادی و معنوی شده و چه بسا افرادی بعد از مدتها به این نتیجه خواهند رسید که راه را اشتباه آمده اند و باید از راه دیگری وارد می شده اند و این امر باعث می شود که یا این افراد اجباراً در این رشته ادامه فعالیت دهند و یا حتی بعد از این مدت مجبور به خاتمه کار ویا شروع دوباره از نقطه ی دیگری شروع کنند .

    این نوع اشتباهات در ظاهر فقط به بخش کوچکی از جامعه یعنی همان فرد تصمیم گیرنده و شاید بعضی از اطرافیان وی تأثیر منفی بگذارد ، در صورتیکه این نوع تصمیمات بخش عظیمی از سرمایه های جامعه را که برای آن فرد ،‌ از لحظه ورود و ادامه ی فعالیت در آن زمینه قرار داده شده را از بین می برد و همچنین ایجاد هزینه ی فرصت زیادی می کند و ضرر بسیار بزرگی را با عدم فعالیت و یا تغییر و یا حتی ادامه ی بی انگیزه ی آن رشته توسط افراد این چنینی بر روی جامعه شامل می شود .

    حال برای حل این چنین مشکلات و کمتر کردن اینگونه اشتباهات باید راه حل های مختلفی را در نظر گرفت و بهترین ها را برای اجرا در تکمیل نمود . بعنوان یک راه حل موثر ، می توان مکانها و یا اداره جاتی را ایجاد کرد تا در این مکانها عرضه ی اطلاعات در زمینه های مختلف داده شود تا افراد از اتلاف وقت و سرمایه و سردرگمی فراوان در امور مهم زندگی درآیند و با دید بازتر ، با اتلاف وقت کمتر و با انگیزه ی بیشتر و قوی تر شروع به فعالیت کرده و فعالیت خود را ادامه دهند .

    همانطور مشخص است بسیاری از اشتباهات افراد جامعه در زمینه های مختلف ، از نداشتن اطلاعات صحیح در آن زمینه است . براستی چرا باید با داشتن چنین سرمایه ی عظیمی ، از آن بهره ی صحیح نبرده و آنرا در اختیار تمام بخشهای جامعه قرار نداده تا از این سرمایه ی بزرگ بصورت صحیح تر استفاده شود ، در صورتی که می توان از این سرمایه ی عظیم  بهره ی فراوان برد ؟

    در ادامه توضیحات مختصری درباره ی اجرا و بکارگیری این طرح داده خواهد شد .

     

    توضیحات کلی  درباره طرح :

    در حال حاضر مکانها و یا بخشهای مختلفی برای ارائه ی اطلاعات مختلف و در زمینه های مختلف ایجاد شده و وجود دارد ، اما می توان گفت هیچکدام از این بخشها و موسسات ، اطلاعات جامعی در اختیار مراجعه کنندگان قرار نمی دهند و تنها راهنمایی ها و اطلاعات جزئی ویا خیلی کلی را در زمینه های کاری مختلف ارائه می دهند و حتی در مواردی به هیچ عنوان اطلاعات داده نمی شود و در مواردی باید از اطلاعات بخشهای دیگر نیز کمک گرفت تا شاید تکمیل کننده بخشهای دیگر شود . در اینصورت به منظور راحتی بیشتر و صرف هزینه کمتر و ... می توان با نوآوری بررسی شده ، دست به ایجاد مکانها یا ادارات ونهادهایی زد که بوسیله آنها اطلاعات مختلف در زمینه های مختلف بطور یکجا و دقیق تر جمع آوری شده باشد و در اختیار نیازمندان و علاقه مندان به این اطلاعات قرار گیرد تا با استفاده از این اطلاعات بتوانند دست به تصمیمات دقیق تری در زمینه های مختلف کاری ، تحصیلی ، ورزشی و ... بزنند و با این کار به اهداف زیادی نزدیک شوند . ( به امید خدا ... )

    بطور کلی ، کار این مکانها می تواند به این صورت باشد که اطلاعاتی را از پایه و اصول انجام یک کار و تصمیم گیری درباره ی آن ، تا ادامه ی این مسیر را جمع آوری کرده و با انجام تغییرات و مرتب کردن این اطلاعات و در اختیار قرار دادن این اطلاعات به علاقه مندان اهداف مهمی را در پی داشته باشند . بطور کلی می توان گفت حیطه ی قرار گرفتن این اطلاعات می تواند از به ظاهر کوچکترین بخشهای جامعه گرفته و تا بزرگترین بخشها قرار داشته باشد ، چرا که تصمیمات بزرگ و بخشهای بزرگ از ابتدا بزرگ نبوده و از بخشها و تصمیمات کوچک تبدیل به تصمیمات بزرگ شده . به همین دلیل در این مکانها اطلاعات مختلفی در زمینه های متفاوت از جمله چگونگی و اطلاعاتی درباره انواع انتخاب رشته تحصیلی ، شغلی ، هنری و ... ارائه می شود ، که هر کدام از این انواع به زیر مجموعه های کوچکتر با اطلاعات جزئی تر تبدیل می شوند .

     

    اهداف و ثمرات این طرح :

    این کار اهداف و ثمرات زیادی را در صورت به اجرا در آمدن صحیح ، به دنبال خواهد داشت که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره خواهد شد ، همچنین در طی توضیحاتی که در متن داده می شود ، به بعضی از دیگر اهداف قابل دسترسی نیز اشاره می شود . 

    اين كار اهداف و ثمرات زيادي را در صورت به اجرا در آمدن صحيح ، به دنبال خواهد داشت كه در زير به چند نمونه از آنها اشاره خواهد شد ، همچنين در طي توضيحاتي كه در متن داده مي شود ، به بعضي از ديگر اهداف قابل دسترسي نيز اشاره مي شود .

    بطور كلي مي توان گفت كه به اجرا گذاشتن اين طرح ، در سطحي براي استفاده كنندگان از آن اطلاعات ( در جزء ) اثر گذار بوده و بخشي نيز بر كل جامعه ( در كل ) اثر خواهد كرد ، براي نمونه به چند مورد اشاره مي شود :

    برخي تاثيرات و اهداف در جزء :

    1 – فرد در تصميم گيري در موارد مختلف زندگي ، با شرايطي كه پيش رويش در اين مكانها قرار مي گيرد ؛ يعني با كسب اطلاعات مختلف در زمينه هاي مختلف و با امكان مقايسه ي اين اطلاعات ، مي تواند بهتر عمل كند و تصميمي با درصد خطاي كمتر بگيرد .

    2 – در صورتي كه راه تقريبي فرد مشخص شود و در صورتي كه اين راه با شرايط وي سازگار تر بوده باشد ، فرد با انرژي و با اميد بيشتري به فعاليت براي رسيدن به نقطه ي مورد نظر خود مي پردازد .

    3 – فرد مي تواند برنامه ريزي دقيق تري براي فعاليتهاي آينده ي خود داشته باشد .

    4 – وقت كمتري صرف كسب اطلاعات مختلف در زمينه هاي مختلف صرف مي شود كه تصميم گيري سريع تر را نيز در پي خواهد داشت .

    5 – سرمايه ي كمتري براي تصميمات اشتباه صرف مي شود ، چرا كه تصميمات دقيق تر و بطور صحيح تر گرفته خواهد شد و اشتباهات در آن كمتر مي شود و در نتيجه سرمايه كمتري را خواستار است .

    6 – افراد مراجعه كننده با ورود به اين مكانها خود به خود با موضوعات مختلف ديگر در زمينه هاي مختلف آشنا مي شوند و اين باعث مي شود تا سطح اطلاعاتيشان بالاتر برود و از اين اطلاعات در زمينه هاي مختلف استفاده كنند .

    7 – بطور كل تاثيراتي نيز بر جامعه خواهد داشت كه اين تاثيرات بر بهبود جامعه بر سطح رفاه افراد جامعه تاثير بيشتري خواهد داشت .

    8 - ... .

    برخي تاثيرات و اهداف در كل :

    همانطور كه مشخص مي شود ، كل ، از جزء تشكيل مي شود و در صورتي كه جزئي وجود نداشته باشد ، كلي نخواهد بود . پس مي توان گفت تمام تاثيراتي كه بر جزء وارد ميشود به نوعي بر كل نيز اثر گذار خواهد بود كه علاوه بر آنها مي توان به نكات زير نيز اشاره كرد :

    1- به هدر رفتن سرمايه هايي كه دولت براي انجام يك عمل براي يك فرد صرف مي كند كمتر مي شود ؛ براي مثال اگر فردي براي ادامه تحصيل خود ، رشته اي را بر مي گزيند ، علاوه بر اينكه هزينه اي را بر دوش خود و خانواده مي گذارد ، هزينه ي زيادي را نيز بر دوش دولت قرار مي دهد . در صورتي كه فرد پس از اين انتخاب ، به هر دليلي از انتخاب خود پشيمان گردد ، در اين ميان اين سرمايه ها از بين رفته و سوخت مي شود و ديگر قابليت بازگشت نخواهد داشت . با اين كار درصد چنين تغييراتي كمتر مي شود و هزينه ي كمتري صرف اين كار خواهد شد .

    2 – اين اطلاعات به خودي خود مي تواند در تصميم گيريهاي بزرگ دولت نيز كمك كننده و تاثير گذار باشد .

    3 – يكي از اهداف دولت ، داشتن جامعه اي هدفمند و پوياست ، كه با اين طرح تا حد قابل توجهي ، جامعه از حالت سردرگمي درآمده و بصورت هدفمند تر به راه خود ادامه مي دهد .

    4 - ... .

    چگونگي كار و فعاليت اين مكانها :

    كار اين مكانها بصورتي خواهد بود كه اطلاعاتي را از بخشهاي مختلف جامعه گرفته و در اختيار مردم علاقه مند به اين اطلاعات مي گذارد . اين كار در صورتي كه به ظاهر ، كار ساده اي به نظر مي رسد ، پيچيدگي و دقت زيادي را مي طلبد . به اين شكل كه بايد اطلاعلاتي مورد بررسي و نمايش قرار گيرند كه دراري شرايط خاص بوده و با به نمايش گذاشتن اين اطلاعات بطور عمومي و يا خصوصي به بخشي از جامعه و افراد آن لطمه وارد نكند ، همچنين اين اطلاعات ، نيازهاي مراجعه كنندگان را شامل شود . با اين شرايط بخشي از اطلاعات بايد بصورت محرمانه نگهداري شوند و فقط بخشهاي خاص قابليت استفاده از آن را داشته باشند و بخشي بصورت عمومي ، كه بر تصميمات افراد اثرگذارند.

    اين اطلاعات در زمينه هاي مختلف مي تواند شرايط مختلف داشته باشند ، ولي بطور كلي بخشي از اطلاعاتي را كه در تصميم گيري براي ورود ، ادامه ي فعاليت ، خروج و يا تغيير و جابجايي در عرصه اي خاص را شامل مي شود . اين اطلاعات بايد جزء به جزء ، دقيق و به روز باشند تا استفاده كنندگان از آنها ، با شرايط و تغييرات جديد آن آشنا بوده و بتوانند تصميم دقيق تري بگيرند . اين به روز بودن اطلاعات از جهتي بر روي افراد استفاده كننده اثرگذار خواهد بود و باعث مي شود كه با كسب اطلاعات بيشتر و اطلاع از تغييرات آن ، تصميم صحيح تري بگيرند و از طرفي هم بر روي تصميمات دولت اثر گذار خواهد بود ، به گونه اي كه دولت با اطلاع دقيق تر از تغييرات در بخشهاي مختلف ، راهكارهاي بهتري را براي بهبود بيشتر آن بخشها در نظر خواهد گرفت و مي تواند با اطلاع از اين تغييرات ، اثر سياستهاي خود را بهتر ، دقيق تر و سريع تر ببيند و باعث مي شود تا تغييرات لازم را بطور سريع تر و دقيق تر اعمال نمايند و از بروز خسارتهاي بعدي و زياد تر جلوگيري كند .

    مي توان گفت اطلاعات مورد بحث ، مسيري تقريبي را براي فرد تصميم گيرنده مشخص مي كند و چارتي تقريبي از مسائل و عوامل در كار مورد نظرش را پيش روي وي قرار ميدهد . در نتيجه اين اطلاعات بايد داراي بخشهاي مختلف قبل از تصميم ، در حين عملي ساختن تصميم و بعد از انجام تصميم باشد . هر بخش نيز به قسمتهاي كوچكتر و ريز تري تقسيم مي شوند تا با اين ريز شدن اطلاعات ، فرد قدرت مقايسه و تصميم گيري بهتر و بيشتري داشته باشد .

    در اين مكانها اطلاعات به گونه اي هستند كه در ابتدا به بخشهاي مختلف اطلاع رساني تبديل مي شوند ؛ مانند بخش اطلاعات تحصيلي ، شغلي ، هنري ، ورزشي و ... . به همين شكل ، بخشهاي مختلف به اطلاع رساني در باره ي رشته هاي مختلف مي پردازند و رشته هاي مختلف به اطلاع رساني درباره ي شرايط آن رشته مي پردازند و ... كه در انتها به استفاده كنندگان از اطلاعات كمك مي كنند .

    براي روشن تر شدن و درك بهتر موضوع ، در زير چارتي از بخش كوچكي از تقسيم بندي بخشها آورده شده كه نشان مي دهد هر بخش از پايه و اساس تا پايان هر بخش ، متشكل از چه مراحلي است و تقريباً چه نوع اطلاعاتي را مورد استفاده براي استفاده كنندگان قرار مي دهد .

    چارت تقريبي تقسيم بندي بخش هاي مراكز اطلاع رساني

    حال در هر بخش از اين تقسيم بندي اطلاعاتي قرار مي گيرد كه براي درك بهتر با مثال در بخش تحصيلاتي گفته مي شود .

    در بخش اطلاعات تحصيلي در سطوح مختلف ، هر قسمت اطلاعاتي از قبيل : شرايط ورود به آن مقطع ، مراكز ارائه كننده ي دولتي و غير انتفاعي مجاز در آن مقطع ، نحوه ي ورود به آن مقطع ، شرايط و اهميت آن مقطع نسبت به بقيه مقاطع ، امكانات و لوازم مورد نياز براي آن مقطع ، چگونگي كسب شرايط مجاز براي ادامه تحصيل و ارتقاء تحصيلي ، توضيحاتي درباره دروس آن مقطع و ميزان اهميت آن دروس در مقاطع و شرايط بعدي ، نحوه ي مطالعه بهتر هر درس و اطلاعاتي از اين قبيل ، ميتواند جزء اطلاعات عمومي براي تمام رشته ها محسوب شود .

    اطلاعاتي نيز وجود دارد كه به مقطع و شرايطي خاص بر مي گردد و در نتيجه اطلاعات خاص را مي طلبد ؛ از جمله در مقطع اول دبيرستان ، بايد شرايط براي فرد به گونه اي نمايش داده شود كه براي تصميم گيري براي انتخاب رشته تحصيلي پس از اول دبيرستان با مشكل مواجه نشود و قبل از آن بايد اطلاعاتي را داشته باشد تا هم بتواند از ميان اطلاعات ، انتخابي را براي آينده تحصيلي و زندگي خود برگزيند و هم اينكه برنامه ريزي خود را از همان زمان براي ورود و ادامه تحصيل براي رشته مورد نظر خود بصورت دقيق تر تنظيم كند . در اين سطح ، كه سطح بسيار مهمي تلقي مي شود بايد اطلاعات به تقسيم بندي ريزتري تبديل شوند كه نشان دهنده ي اطلاعات جامعي درباره ي رشته هاي مختلف تحصيلي است .

    اطلاعاتي كه مي تواند در اين بخش ارائه شود مي تواند شامل مواردي از انواع زير باشند :

    تقسيم بندي رشته هاي نظري ، فني – حرفه اي و كارودانش و زير شاخه هاي احتمالي مشخص شود و در هر بخش توضيحاتي درباره نوع فعاليت آن رشته داده شود ؛ يعني اموري كه در آن رشته انجام مي شود و زمينه هايي كه از آن رشته براي فعاليت مي توان استفاده كرد را مشخص كنند ، اهميت آن رشته در مسائل مختلف و نيازهاي مختلف مشخص شود ، شرايط خصوصي براي ورود و ادامه تحصيل در آن رشته و ... . براي مثال براي رشته حسابداري ، ابتدا توضيحاتي درباره اين رشته و فعاليتهايي كه در اين رشته انجام مي شود ، موقعيتهاي كاري كه اين رشته ايجاد مي كند ، همچنين مواردي از قبيل اهميت رشته و نحوه ي بكار گيري آن مشخص شود تا فردي كه نياز به تصميم گيري دارد با سنجش علايق و شرايط خود و مقايسه اين شرايط با رشته هاي مختلف ، رشته اي را مانند حسابداري برگزيند تا با اين تصميم گيري به هدف خود نزديكتر شود و با انگيزه ي بيشتر و با اعتماد به نفس بيشتر در انتخاب خود براي ادامه راه زندگي خود برنامه ريزي كند . سپس طرق مختلف ورود به آن رشته براي فرد مشخص شود ، شرايطي كه هر يك از انواع ورود نيز بر وي موثر است مشخص گردد تا فرد بتواند با توجه به استعدادهايي كه در خود مي بيند از نوع بهتري به رشته مورد پسند خود وارد شود ؛ براي مثال ، براي ورود به رشته حسابداري مي توان از فني و حرفه اي ، كارودانش و رشته هاي نظري وارد شد كه بين انواع اين ورودها شرايط مختلف ايجاد مي شود .

    اينگونه تصميم گيري براي افراد واجد شرايط انتخاب رشته بسيار كمك كننده و مفيد خواهد بود ، زيرا كه با انتخاب رشته تحصيلي بخش عظيمي از زندگي آينده فرد بطور تقريبي رقم مي خورد و در صورتي كه اين تصميم گيري به اين صورت گرفته شود ، افراد براي ادامه تحصيل در خود ضعفي نمي بينند و در نتيجه با اين كار بخش زيادي از ترك تحصيل ها يا تغيير رشته ها كم مي شود و با اين كار هزينه ي زيادي كه از اين زمينه ها ايجاد مي شد ، صرفه جويي مي گردد .

    در اين بخش ، قسمتي به شرايط شغلي فرد در رشته خواهيم رسيد ، كه نشان دهنده هر نوع موقعيت شغلي براي فرد انتخاب كننده است كه در اين بخش نيز علاوه بر توضيحاتي كه داده مي شود ، شرايط ورود به اين موقعيتهاي شغلي نيز كه مي تواند از بخش اطلاعات شغلي كمك گرفت ، مشخص گردد . در اينجا مشخص است كه در شرايط مختلف بايد از اطلاعات بخشهاي مختلف كمك گرفت و اين كمك گرفتن باعث همكاري بيشتر در بين بخشهاي مختلف و همچنين كنترل بيشتر توسط هر قسمت نسبت به ديگري مي گردد كه در نهايت باعث مي شود تا هر بخش به صورت دقيق تري عمل كنند .

    در بخش شغل نيز ، علاوه بر موارد گفته شده ، موارد و اطلاعات ديگري نيز ارائه مي شود ، از جمله : شرايط و نحوه ي ايجاد شغل مورد نظر ، نحوه ي گرفتن پروانه ي كسب ، ميزان تقريبي درآمد و هزينه در حال حاضر و ... و همچنين اطلاعاتي درباره ي درآمد و هزينه ي تقريبي شغل مورد نظر داده مي شود . اين اطلاعات به افرادي كه براي سرمايه گذاري در مشاغل در حال تصميم گيري هستند كمك كننده خواهد بود و باعث مي شود تا با مقايسه اي كه بين مشاغل مختلف به عمل مي آورند ، شغل مورد علاقه با بهترين شرايط ممكن براي خود را انتخاب كنند .

    شرايط و نحوه ي ايجاد چنين مكانهايي چگونه است ؟

    براي ايجاد چنين مكانهايي ، ابتدا نياز به اجازه ي دولت در صورت تاييد قابليت اجرايي شدن اين طرح است و پس از آن با توجه به اينكه اين مكان بايد بصورت خصوصي ، دولتي و يا دولتي – خصوصي ايجاد شود ، شرايط تشكيل آن متفاوت خواهد بود . پس از مشخص شدن اين مراحل و انجام آن ، با توجه به كار اين اماكن ، براي فعاليت نياز به چند نكته ضروريست ، از جمله : براي تشكيل احتياج به افراد متخصصي براي بدست آوردن و بروز رساني اطلاعات مربوط در هر بخش مخصوص به خود است و اين كار خود احتياج به كارشناسي ، مديريت و تخصيص دقيق نيروهاي متخصص در هر بخش را دارا است . بعد از آن و در كنار اين نيروها ، افرادي نياز است تا اطلاعات بدست آمده را طبقه بندي و مرتب كرده و طبقات مرتبط به يكديگر را مشخص كنند ، تا دسترسي به آنها بصورت ساده تر و سريعتري انجام گيرد . همچنين افرادي نياز است تا اين اطلاعات را در قسمتهاي مختلف ثبت و نگهداري كرده و آنها را به بخشهاي زير مجموعه اي و افراد علاقه مند انتقال دهند .

    همانطور كه مشخص است ، با اجراي اين طرح ، موقعيت شغلي زيادي ايجاد مي شود ، كه باعث مي شود افراد با تخصص خود مشغول فعاليت شوند و بخش زيادي از مشكل بيكاري در جامعه ما حل خواهد شد .

    شرايط ايجاد بصورت دولتي و بخش خصوصي :

    ايجاد واداره ي اين اماكن ، در صورتي كه توسط بخش خصوصي يا دولتي ايجاد شود ، از هر جهت بصورت زير خواهد بود :

    در صورت ايجاد چنين مكانهايي توسط بخش خصوصي ، بار هزينه اي زيادي از دوش دولت برداشته مي شود ، مسئوليت دولت از اين زمينه كمتر مي شود ، در بين اين مكانها رقابت بيشتري حاكم مي شود ، با رقابتي شدن اطلاعات بصورت ارزان تري فروخته مي شوند ، كار بصورت خصوصي ايجاد مي شود ، در آمد بوجود مي آيد و ... كه مي توان گفت تمام موارد گفته شده جزء فايده هاي اين كار نخواهد بود و بخشي از موارد گفته شد از مضررات آن بحساب مي آيد ، ازجمله :

    در صورت خصوصي شدن و در اختيار قرار دادن اطلاعات بصورت پولي ، هر كسي در جامعه نمي تواند از اين اطلاعات براي تصميم گيري خود استفاده كند و كاربرد اين اطلاعات كمتر خواهد شد ، در صورتي كه يكي از اهدافي كه اين كار بدنبال خواهد داشت ، تغييراتي است كه در تمام جامعه و نه در بخشي از جامعه كه قدرت خريد بيشتري دارند ، اعمال كند .

    ممكن است در صورتي كه بخش خصوصي اداره كننده باشد ، اطلاعات متفاوت بوده و چندگانگي در ارائه اطلاعات توسط بخشهاي مختلف ايجاد شود ، در نتيجه افراد جامعه قدرت تصميم گيري كمتري خواهند داشت ، چرا كه با مقايسه بخشهاي مختلف به تفاوت آنها پي برده و نمي توانند بعضي اطلاعات را براي تصميم گيري خود صحيح بدانند ، در نتيجه اعتماد مردم نسبت به اين مكانها كم مي شود و استفاده از آنها نيز كم خواهد شد .

    امكان جعل اطلاعات توسط بخشهاي مختلف براي جلب مشتري بيشتر ، بيشتر خواهد شد ، در نتيجه افراد نمي توانند تصميم گيري درستي داشته باشند .

    و ... .

    همچنين در صورتي كه اين مكانها بصورت دولتي ايجاد شوند :

    دولت از تصميم گيري صحيح افراد ، سود قابل توجهي خواهد برد و سرمايه ي زيادي كه در حال حدر رفتن از اين طريق مي باشد ، صرفه جويي خواهد شد .

    دولت با تشكيل چنين سيستمي مي تواند كنترل دقيق تري بر روي بخشهاي مختلف داشته باشد ، بدين صورت كه با اطلاعات به روزي كه از بخشهاي مختلف بدست مي آيد مي تواند نحوه ي كار هر بخش را چه دولتي و چه خصوصي دقيق تر كنترل كند .

    ايجاد توسط دولت ، باعث تنظيم دقيق تر و هماهنگ تر اطلاعات در بخشهاي مختلف را شامل مي شود و كار جمع آوري اطلاعات را يكبار و با هزينه كمتر و بصورت دقيق تر انجام مي دهد ولي در صورت خصوصي بودن ، هر بخش خصوصي بايد اطلاعات را خود جمع آوري كرده و اين كار هزينه ها را افزايش مي دهد و دقت در كار را كم خواهد كرد .

    در صورت دولتي بودن اين مكانها ‌، قابليت استفاده به تمام افراد جامعه خواهد بود و تمام اعضاء جامعه براي تصميم گيري هاي خود مي توانند از اين اطلاعات بهره ببرند .

    در صورت دولتي بودن ، امكان جعل اطلاعات بسيار كم مي شود و حتي مي توان گفت از بين مي رود ، زيرا اطلاعات عمومي كه قرار است در اختيار تمام مردم قرار گيرد بصورت هماهنگ با تمام بخشها در سطوح مختلف خواهد بود و در صورت از بين رفتن اين هماهنگي اشكالات به وضوح ديده خواهد شد .

    ... .

    اما ايجاد توسط دولت مشكلاتي را نيز در پي خواهد داشت ، از جمله اينكه هزينه ي بالايي را براي ايجاد در پي خواهد داشت كه مي بايست در برنامه ي بودجه بصورت تقسيم شده و بخش بخش در نظر گرفته شود ، همچنين مدت زمان زيادي بطول مي انجامد تا شرايط ايجاد محيا شود و ... . اما در صورتي كه اين اماكن به صورت دولتي - خصوصي تشكيل و اداره شوند ، مشكلات گفته شده براي هر بخش از بين خواهد رفت و به سمت اهداف و تاثيرات مثبت پيش خواهد رفت . بدين صورت كه بخشهايي از اين كار توسط بخش خصوصي اما زير نظر دولت اداره و كنترل شوند و فقط بخشهايي كه بايد اطلاعات بصورت هاي خاص ودقيق و عمومي تنظيم شوند را دولت ايجاد و كنترل كند . با اين كار ، امور مربوط به ايجاد و كنترل اين مكان ها سريعتر و با هزينه ي كمتر و بصورت كنترل شده تر و دقيق تر انجام مي گيرد . براي مثال مي توان براي بخشي كه مربوط به اطلاعات خاص درباره ي فعاليتهاي تجاري شركتهاي تجاري است ، كه به بخش خاصي از شركتها تعلق مي گيرد را درحيطه ي انجام وظيفه بخش خصوصي قرار داد . در اين بخش علاوه بر اطلاعاتي كه مربوط به شرايط خاص تجاري است ، شركتها مي توانند اطلاعات خاص ديگري را براي خود از اين طريق سفارش دهند و به اطلاعات خود بصورت دقيق تر برسند .

    با اين كار علاوه بر اينكه مشكلات دو حالت قبل از بين خواهد رفت ، شغل بيشتري ايجاد مي شود و در كنار اين شغل ها درآمد نيز براي مديران در پي خواهد بود .

    ايجاد بخش اطلاعات براي وسائل مصرفي :

    در اين مكان ها علاوه بر ارائه اطلاعات به نحوه هاي مختلف گفته شده ، مي توان بخشي را ايجاد كرد كه در آن مشخصات و اطلاعاتي در باره ي كالاهاي مصرفي و توليدي در ايران قرار داده شود ؛ اطلاعات مختلف از نظر كارايي ها و خصوصيات دستگاه هاي مختلف وجود داشته باشد ، تا با مراجعه به اين بخش ، افرادي كه قصد خريد كالايي را دارند با مشاهده ي انواع مشابه ايراني با كارايي هاي مختلف ، بتوانند تصميمات بهتري براي خريد خود بگيرند .

    براي اين كار مي توان از توليد كنندگان داخلي مبالغي را براي اين نوع تبليغات دريافت كرده و آنها را در اين ليست ثبت نام كرد . با اين كار و اين نوع تبليغات ، امكان رقابت بيشتر براي توليد كنندگان داخلي بيشتر مي شود و باعث مي شود تا توليد كنندگان داخلي براي فروش بيشتر خود كيفيت را نيز بالا برده و سطح قيمت را كاهش دهند . همچنين با اين كار مي توان قابليتهاي كالاهاي ايراني را به مردم كشورمان نشان داده و آنها را از خريد كالاهاي وارداتي و خارجي بازداشته و به سوي خريد كالاهاي ايراني هدايت نمود و بطور كل با اين كار از بخشهاي داخلي همايت بيشتري نمود .

    با اين عمل بخش هاي نوپا و ريز تر با نشان دادن خصوصيات كالاهاي خود مي توانند راحت تر به عرصه ي رقابت وارد شوند و كالاهاي خود را فروش برسانند .

    در همين بخش مي توان قسمتي را براي فروش اين كالاها و گرفتن سفارش براي آنها ايجاد نمود ، تا افراد با انتخاب آن نوع از كالا ، براي يافتن و خريد كالاهاي منتخبشان دچار مشكل و سردگمي نشوند و از طريق ارتباطي كه اين بخشها با كارخانجات توليد كننده خواهند داشت ، قابليت سفارش و تحويل اين كالاها در هر مكان و موقعيت جغرافيايي را ايجاد كنند و با اين كار سطح رفاه را براي مردم بالاتر ببرند .

    نتيجه :

    همانطور كه مشاهده مي شود ، در صورت ايجاد صحيح و كنترل دقيق اينگونه مكانها يا ادارت مي توان تغيير شگرفي در اقتصاد جامعه ايجاد كرد . بدين صورت ، دولت خود مي تواند از اين اطلاعات براي تصميمات بزرگ اقتصادي و سياسي استفاده كند و همچنين از اين طريق كنترل بيشتري بر روي بخشهاي مختلف داشته باشد و در كل سرمايه ي زيادي را صرفه جويي كند و جامعه را بصورت هدفمند تر اداره كند ؛ با اين كار كه باعث شود افراد تصميمات صحيح تري بگيرند ، انگيزه ي بيشتري براي فعاليت افراد ايجاد مي كند و اين انگيزه جامعه اي پويا و هدفمند را ايجاد كند .

    با وجود چنين مكانهايي ، بخشهاي نوپا و ضعيف تر ، با ارائه ي اطلاعات در زمينه ي فعاليت خود ، مي توانند افراد بيشتري را جذب كار خود كنند و با اين كار جمعيت تنها به سوي قسمتهاي مورد توجه بيشتر نمي رود و بصورت متعادل تر در هر بخش تقسيم مي شوند .

    همچنين از كشيده شدن افراد به سمت عوامل و نمونه هاي خارجي در هر موردي جلوگيري بيشتري مي شود و در اينصورت كالاهاي ايراني با كيفيت مرغوب تر عرضه خواهند شد و بعنوان كالاهاي بورس جامعه قرار خواهند گرفت و بدنبال آن كالاهاي ايراني را مي توان با مرغوبيت و قيمت مناسب تر در بازارهاي بين المللي بفروش رساند .

  • فهرست و منابع دانلود پروژه کارآفرینی مرحله مقدماتی طرح ایجاد مکان های اطلاع رسانی

    فهرست:

    پیشگفتار                                                                                                                                                                               2

    مقدمه                                                                                                                                                                                      5

    توضیحات درباره طرح                                                                                                                                                     7

    تأثیرات و اهداف طرح                                                                                                                                                       9

    چگونگی کار و فعالیت این مکانها                                                                                                                                     12

    چارت تقسیم بندی بخشهای مراکز اطلاع رسانی                                                                                                       41

    شرایط و نحوه ی ایجاد چنین مکانهایی چگونه است ؟                                                                                 18

    کنترل بصورت دولتی یا واگذاری به بخش خصوصی ؟                                                                                             19

    ایجاد بخشی برای اطلاع رسانی درباره ی کالاها و لوزم مصرفی                                                                          22

    نتیجه                                                                                                                                                                                     24

     

     

    منبع:

    ندارد

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود پروژه کارآفرینی مرحله مقدماتی طرح ایجاد مکان های اطلاع رسانی , ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی مرحله مقدماتی طرح ایجاد مکان های اطلاع رسانی , پروژه کارآفرینی درباره دانلود پروژه کارآفرینی مرحله مقدماتی طرح ایجاد مکان های اطلاع رسانی , نمونه طرح کسب و کار دانلود پروژه کارآفرینی مرحله مقدماتی طرح ایجاد مکان های اطلاع رسانی , جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود پروژه کارآفرینی مرحله مقدماتی طرح ایجاد مکان های اطلاع رسانی , Business plan با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی مرحله مقدماتی طرح ایجاد مکان های اطلاع رسانی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت