طرح توجیهی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez

تعداد صفحات: 69 فرمت فایل: word کد فایل: 4227
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع کشاورزی
قیمت قدیم:۱۴,۳۵۰ تومان
قیمت: ۱۰,۳۵۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez  
    ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی)     400 تن در سال  
             
          کارخانجات تولید کننده داروهای انسانی و حیوانی  
    موارد کاربرد   برخی کارخانجات تولید کننده مواد آرایشی  
      برخی کارخانجات تولید کننده مواد بهداشتی  
           
          برخی کارخانجات محصولات غذائی  
    مواد اولیه مصرفی عمده     انواع گل و گیاه تازه  
    کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم)     110 تن در سال  
    اشتغال زایی (نفر) 34  
    زمین مورد نیاز (مترمربع) 3200  
      اداری (مترمربع) 60  
    زیربنا تولیدی (مترمربع) 600  
    انبار (مترمربع) 300  
       
      تاسیسات و سایر (مترمربع) 100  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی     2400 تن در سال  
    میزان مصرف آب (مترمکعب) 3500  
    برق (کیلو وات ساعت) 768000  
    سالانه یوتیلیتی  
    گازوئیل (مترمکعب) 600  
       
    سرمایه گذاری ارزی (یورو) 570000  
    ریالی (میلیون ریال) 11435  
    ثابت طرح  
    مجموع (میلیون ریال) 19130  
       
    محل پیشنهادی اجرای طرح   استانهای هرمزگان ، آذربایجان غربی ، اصفهان ، فارس ، خراسان  
      رضوی ، خوزستان ، مازندران ، گیلان و گلستان  
           
               

     

     

    مقدمه

     

    مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی

     

    انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار

     

    گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار

     

    میگیرد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه

     

    به روش Dry Freez می باشد. این مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده

     

    است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های

     

    لازم روی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات

     

    سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری

     

    مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان

     

    محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و

     

    مسیر شفاف اقدام نمایند. امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی

     

    کشورمان بعمل بیاورد .

     

    رئوس مطالب

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک (3 -1-2 شماره تعرفه گمرکی

     

    -1-3 شرایط واردات

     

    -1-4 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -1-8 بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول

     

    -1-10 معرفی شرایط صادرات

    معرفی محصول

     

     

    – 1 – 1 نام و کد محصول (آیسیک (3

    محصول مورد مطالعه طرح حاضر، درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش

     

    Dry Freez می باشد. این محصولات بعنوان یک کالای واسطه ای در تولید محصولات دیگر مانند

     

    داروئی ، غذایی و آرایشی مورد استفاده دارند .

     

    گل گاوزبان

     

    بشر از دیر باز به خواص داروئی و غذائی گیاهان مختلف پی برده است و روی همین امر از آنها در

     

    تولید انواع داروها و مواد غذائی استفاده می کرده است . خاصیت نرم کنندگی ، تقویت سلول ها و بافت

     

    های بدن ، جوان سازی ، شاداب سازی و .... گل و گیاه سبب شده است که این محصولات در

     

    فرمولاسیون ساخت بسیاری از مواد آرایشی و بهداشتی نیز مورد استفاده قرار گیرد و امروزه محصولات

     

    بسیار متنوعی از مواد آرایشی ،شامپوها ، لوسینرها ، صابون ها و غیره مورد استفاده دارد و حتی حضور

     

    این مواد در ساخت محصولات فوق سبب ایجاد نوعی مزیت رقابتی در بازار یابی و فروش محصولات

     

     

    آرایشی و بهداشتی شده است و شرکت های تولید کننده در تبلیغات خود عدم استفاده از مواد شیمیائی

     

    و حضور گیاهان طبی در ساخت محصولات خود را با افتخار هر چه تمام تر اعلام می دارند .

     

    تعداد و تنوع گل گیاهان مورد استفاده در صنعت دارو ، غذا ، آرایشی و بهداشتی بسیار بالا بوده و

     

    بشر به اشکال مختلف از آنان استفاده می نماید . ذیلا تعدادی از این گل و گیاه برای آشنائی بیشتر

     

    معرفی شده است .

     

    انجدان رومی · آنغوزه · آویشن · باباآدم · بادرشبو · بادرنجبویه · بارهنگ · باریجه · برگ بو ·

     

    برگ سنا · برنجاسف · بن سرخ · بنگرو · بنه · بولدو · بومادران · بهارنارنج · بهمنپیچ · بیدمشک ·

     

    پای خر · پرسیاوشان · پروانش · پنجانگشت · پنیر باد · پنیرک · پونهسا · پونه سنبلهای · پیازچه ·

     

    پیرتر · پیرو · تاتوره · تخم کتان · ترشک · ترخون · ترنجبین · جعفری فرنگی · جعفری ·

     

    خارخسک · چای کوهی · چویل · خار علیص · خار مقدس · خرگوشک · ختمی · دارواش · داز ·

     

    درمنه · دم شیر · رازک · رازیانه · روناس · ریحان مقدس · ریحان · ریواس · زنجبیل · زوفا ·

     

    ژینکو · سپستان س·داب · سرخولیک · سنا · سنبلالطیب · سنجد · سورنجان · سیاهدانه · سیر ·

     

    شابیزک · شاهتره شاهِسپ·رَم· شبدر قرمز · شنبلیله · شوید · شیرینبیان · صبر زرد · صعتر ·

     

    عروسک پشت پرده · عطر مازندران · علف چشمه · علف لیمو · علف هفتبند · غافث · فرنجمشک ·

     

    فلفل مجار · فلوس · فوکا · قاصدک · کاسنی · کافور · کاکوتی · کرچک · کنار · کوشاد · کیسه

     

    کشیش · گاوزبان · گز روغن · گز علفی · گزنه · گشنیز · گل بیمرگ · گل راعی · گل ماهور · گل

     

    همیشهبهار · گلپر · گلرنگ · گلنار · گون کتیرا · لوزارنگ · ماریتیغال · مامیران کبیر · مخلصه

     

    وحشی · مرزنجوش · مرزنجوشتر · مرزه · مریمگلی · مورت · موسیر · نعناع · هلیله سیاه · همشکی ·

     

    هویج وحشی

     

    این گیاهان هر کدام در حوزه های مختلف صنعت دارای کاربرد می باشند .

     

    تولید گل و گیاهان ذکر شده بصورت گلخانه ای ، کشت سنتی و حتی رویش وحشی انجام می گیرد

     

    و لذا برای تبدیل آنها به مواد اولیه قابل استفاده واحدهای صنعتی در تولید محصولات تجاری ، از روش

     

    های مختلفی استفاده می گردد که خشک کردن و گرفتن اسانس گیاه از عموم ترین روشهای این کار می

     

    باشد . در طرح حاضر هدف تولید مواد اولیه کارخانجات از طریق خشک کردن می باشد . در این فرایند

     

    رطوبت گل و گیاه گرفته شده و در نهایت محصول خشک تهیه می گردد که قابلیت نگهداری بلند مدت

     

    را داشته و مناسب نیز برای استفاده کارخانجات می باشد .

     

    عامل مهم سازی گل و گیاه در صنعت ، وجود عناصر بسیار مختلف و متعدد در آنان مانند انواع

     

    ویتامین ها ، املاح ، مواد موسیلاژ ، تانن ، ترکیبات فنلی ، آلکالوئید ( آرام بخش ) و ..... می باشد که این

     

    مواد و عناصر دارای خواص مثبت متعدد برای بدن می باشند . فرایند فرآوری گیاهان سبب کاهش و

     

    یا از بین رفتن برخی عناصر مفید گیاه می گردد و لذا در فرایند فرآوری گل و گیاه و تبدیل آنان به

     

    مواد اولیه قابل استفاده کارخانجات ، لازم است شرایط طوری انتخاب گردد که در آن کمترین صدمات

     

    به عناصر مفید گیاه وارد گردد . گرما یکی از عوامل مخرب عناصر مفید گیاهان می باشد . لذا در فرایند

     

    خشک کردن چنانچه از گرمای بالا بخصوص بصورت بلند مدت استفاده گردد ، محصول تولیدی

     

    بسیاری از خواص مفید خود را از دست خواهد داد . در حال حاضر عمومی ترین تکنولوژی خشک کردن

    گیاهان ، استفاده از خشک کن های هوای گرم می باشد و مطابق مطالب ذکر شده ، این روش خشک

     

    کردن صدمات زیادی به گیاه خشک شده وارد می سازد .

     

    هر کدام از روش های خشک کردن مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. لذا در صورتی که از

     

    لحاظ کیفیت محصولات خشک شده مورد بررسی قرار گیرد، در آن صورت روش خشک کردن

     

    تصعیدی Freez  Dryer (روش انتخاب شده طرح حاضر) بهترین روش خشک کردن انواع گل و گیاه

     

    به شمار آمده و در آن محصول خشک شده از درجه کیفی بسیار بالائی نسبت سایر روش ها برخوردار

     

    است .  علت این امر را می توان در مکانیزیسم فنی خشک کنی جستجو کرد . در فرایند خشک کردن

     

    اصلی ترین عواملی که اثرگذار در کیفیت محصول خشک شده محسوب می گردند زمان و درجه حرارت

     

    خشک کردن می باشد چرا که تحت شرایط خشک کردن در دما و زمان بالاتر ، بسیاری از مواد داروئی،

     

    ویتامین ها ، عناصر مفید ، رنگدانه ها ، عطر و طعم از بین می رود . لیکن در خشک کن های تصعیدی

     

    بعلت اینکه از دمای پائین استفاده کرده و همچنین زمان فرایند خشک کردن نیز بسیار کوتاه می باشد ،

     

    لذا بخش عمده مواد داروئی و دیگر عناصر مفید گل و گیاه که هدف از مصرف گل و گیاه دریافت

     

    عناصر مفید فوق می باشد حفظ شده و عطر و طعم آن نیز تا میزان بسیار بالائی در سطح گل و گیاه تازه

     

    باقی می ماند . در طرح حاضر نیز به دلیل استفاده از روش خشک کردن تصعیدی ، گل و گیاه خشک

     

    شده دارای درجه مرغوبیت بالا و خواص داروئی بالائی بوده و تفاوت اندکی با نوع تازه آن خواهد داشت

     

    که از این موضوع میتوان به عنوان یک مزیت بزرگ برای محصول طرح حاضر یاد کرد.

     

    از طرف دیگر برگ های گل و گیاه از ضخامت پائینی برخوردار هستند این امر سبب می گردد در

     

    سایر روشهای خشک کردن به دلیل کارامله شدن قند محتوی آن ، رنگ کل و گیاه خشک شده به

    صورت قهوه ای مبدل گردد که این امر نه تنها سبب ایجاد ظاهر نامطلوب برای آن می شود بلکه سبب

     

    تغییر مزه گیاه نیز می گردد ولی در خشک کن های تصعیدی رنگ گیاه خشک شده تنها اندکی تغییر

     

    پیدا می کند .

  • فهرست و منابع طرح توجیهی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez

    فهرست:

    مقدمه.................................................................................................................................. 1

     

    بخش اول : معرفی محصول.................................................................................................... 3

     

    -1 -1 نام و کد محصولات (آیسیک 3................................................................................ (3

     

    -1-2 شماره تعرفه گمرکی................................................................................................... 7

     

    -1-3 شرایط واردات محصول............................................................................................... 8

     

    -1-4 بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ( ملی یا بین المللی )............................ 8

     

    -1-5 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول............ .   8

     

    -1-6 معرفی موارد مصرف و کاربرد..................................................................................... 9

     

    -1-7 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول..................... 10

     

    -1-8 اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز...................................................................... 10

     

    -1-9 کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول................................................... 11

     

    -1-10 شرایط صادرات...................................................................................................... 12

     

    بخش دوم : بررسی وضعیت عرضه و تقاضا........................................................................... 15

     

    -2-1 بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون.......................... 15

     

    -2-2 بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا..................... .......... 23

     

    -2-3 بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 25................................... 1385

     

    -2-4 بررسی روند مصرف از آغاز برنامه توسعه سوم تاکنون............................................... 27

     5 بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه توسعه سوم تا سال 28............................. 1385

     

    -2-6 بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم........................ 29

     

    بخش سوم : مطالعات فنی و تکنولوژیکی......................................................................... ..   37

     

    -3-1 بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور....................... 37

     

    -3-2 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در فرایند تولید محصول.................... 44

     

    -3-3 بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت............... 45

     

    -3-4 برآورد مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن........................................... 53

     

    -3-5 پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح..................................................................... 56

     

    -3-6 وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال............................................................... 59

     

    -3-7 بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی........................... 60

     

    -3-8 وضعیت حمایتهای اقتصادی و بازرگانی....................................................................... 63

     

    -3-9 تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید....... 64

     

     

    منبع:

    ندارد

طرح توجیهی طرح توجیهی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez, طرح کارآفرینی طرح توجیهی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez, طرح توجیهی طرح توجیهی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez, Business plan با موضوع طرح توجیهی درجه بندی ، بسته بندی و خشک کردن گل و گیاه به روش Dry Freez
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت