طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید نشاسته از سیب زمینی

تعداد صفحات: 36 فرمت فایل: word کد فایل: 3918
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید نشاسته از سیب زمینی

     خلاصه طرح 

     

    نام طرح             نشاسته از سیب زمینی
    ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی)     4000 تن در سال
    موارد کاربرد           نشاسته سیب زمینی یک محصول واسطه ای و ماده اولیه در صنایع
                  کاغذ سازی، نساجی، غذائی، چسب سازی، ریخته گری، حفر چاه
                    های عمیق و ... می باشد
    مواد اولیه مصرفی عمده             سیب زمینی
    کمبود محصول (پایان برنامه توسعه چهارم)     1120000 تن
    اشتغال زایی             37 نفر
    زمین مورد نیاز             2000 مترمربع
        اداری     300 متر مربع
    زیر بنا   تولیدی     504 متر مربع
        انبار     1590 متر مربع
        تاسیسات و سایر     -
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی     28000 تن
    میزان مصرفی آب     200000 تن
    سالانه یوتیلیتی   برق     900000 کیلووات ساعت
        گاز     480 تن
    سرمایه گذاری ثابت   ارزی (هزار دلار)     187/6
    طرح   ریالی (میلیون ریال)     6978
        مجموع (میلیون ریال)     8854
    محل پیشنهادی اجرای طرح     استان کرمان

     

     

    مقدمه:

     

    نشاسته ذخیره غذایی اصلی گیاهان است و در صورت لزوم، گیاه آن را مصرف می کند . بررسی میکروسکوپی نشان داده است که نشاسته منابع گیاهی مختلف، از دانه های ریزی تشکیل یافته است که شکل و اندازه آن ها مختص گیاهی است که از آن به دست می آید.

     

    اندازه دانه های نشاسته - که در طول بلندترین محور آن اندازه گیری شده اند – بین 0/0002 تا 0/015 سانتی متر متغیر است. ذراتی با این اندازه را نمی توان با چشم غیر مسلح دید؛ اما در بررسی میکروسکوپی به وضوح قابل رویت می باشد. اندازه دانه های نشاسته ممکن است روی خواص نشاسته اثر بگذارد. به عنوان مثال، دانه های بزرگ تر راحت تر از دانه های کوچک، ژلاتینی می شوند.

     

    نشاسته در آب سرد حل نمی شود. اگر نشاسته در آب حرارت داده شود؛ آب از دیواره دانه ها عبور می کند و موجب متورم شدن دانه ها می گردد. این عمل در 60 درجه سانتی گراد حرارت، آغاز و تا 85 درجه سانتی گراد ادامه می یابد؛ به صورتی که حجم دانه ها تا حدود 5 برابر افزایش می یابد. این فرآیند به ژلاتینه شدن موسوم است. چنین سلولی – در صورتی که به اندازه کافی غلیظ باشد – در اثر سرد کردن به صورت ژل در می آید.

     

    گلوکز تنها منو ساکاریدی است که در اثر آبکافت نشاسته بدست می آید. نشاسته مخلوطی از دو جسم به نام آمیلوز و آمیلوپکتین می باشد.هر دوی این ترکیبات پلی ساکارید هستند و معمولاً مقدار آمیلوپکتین در حدود 4 برابر آمیلوز است. مهمترین منابع استخراج نشاسته شامل دانه غلات نظیر گندم، برنج، ذرت، جو، یولاف و گیاهان غدهای نظیر انواع سیبزمینی و کساوا میباشد.

     

    نشاسته ممکن است در ساقه و یا غده های سیب زمینی ذخیره شود. نکته مهم در مورد نشاسته سیب زمینی آن است که دانه های نشاسته سیب زمینی از یزرگ ترین دانه ها به شمار می آیند.

     

    در طرح حاضر به بررسی تولید نشاسته از سیب زمینی خواهیم پرداخت که در چند دهه اخیر در سطح دنیا مورد توجه قرار گرفته است.

     

    بخش اول : معرفی محصول

     

    رئوس مطالب

     

    -1-1 نام و کد محصولات (آیسیک (3 -2-1 شماره تعرقه گمرکی -3-1 شرایط واردات -4-1 بررسی و ارائه استاندارد

     

    -5-1 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول -6-1 معرفی موارد مصرف و کاربرد -7-1 بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

     

    -8-1 بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز -9-1 کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول -10-1 معرفی شرایط صادرات

    بخش اول : معرفی محصول

    - 1- 1 نام و کد محصول (آیسیک (3

     

    جدول شماره – 1 مشخصات کد آیسیک محصول    
         
    نشاسته از سیب زمینی   ######

     

    محصول مورد بررسی ما در این طرح نشاسته سیب زمینی می باشد. لذا به بررسی این محصول خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که براساس اطلاعات موجود در وزارت صنایع، کد آیسیک محصول فوق به شرح جدول ذیل است:

     

        جدول شماره – 2 شرایط گمرکی محصول  
         
    شماره تعرفه   نوع کالا   حقوق ورودی SUQ شرایط ورود
         
    11 08 نشاسته و فکول؛ اینولین 40 Kg  

     

    ویژگی ها و مشخصات فنی محصول

     

    نشاسته سیب زمینی با رطویت %19، 6/5 PH تا 7، بدون فیبر، خاکستر %0/03، پروتئین %0/05 و فاقد مواد فیبری

     

    - 2- 1 شماره تعرفه گمرکی

    روش طبقه بندی مورد استفاده در بازرگانی خارجی ایران، طبقه بندی بروکسل است که بنابر نیازها و کاربردهای خاص موجود،معمولاً تقسیم بندی های بیشتری در زیر تعرفه ها انجام گرفته است. نشاسته سیب زمینی که در لیست راهنمای مقررات صادرات و واردات تحت عنوان »نشاسته و فکول؛ اینولین « قید گردیده؛ دارای تعرفه گمرکی 11 08 می باشد.

     

    - 3- 1 شرایط واردات

    بر اساس اطلاعات مندرج در کتب مقررات و شرایط واردات وزارت بازرگانی سود بازرگانی و حقوق گمرکی متعلق به آن بر اساس نوع کالا متفاوت می باشد

    1 بررسی و ارائه استاندارد

    با بررسی های انجام شده در سایت موسسه استاندارد در مورد استانداردهای مربوطه اطلاعات ذیل به دست آمد:

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 381 که مربوط به نشاسته خوراکی – نمونه برداری و آزمون می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 2843 که مربوط به ویژگی ها و روش های آزمون میکروبیولوژیکی می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 3683 که مربوط به اندازه گیری قدرت کاهندگی نشاسته می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 3691 که مربوط به واژه نامه نشاسته، مشتقات و فرآورده های جانبی می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 4387 که مربوط به اندازه گیری کلرو نشاسته و فرآورده های مشتق از آن می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 4401 که مربوط به فرآورده های آبکافتی نشاسته و روش اندازه گیری آب می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 4633 که مربوط به اندازه گیری فسفر نشاسته و فرآورده های آن می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 4634 که مربوط به اندازه گیری مقدار ازت نشاسته و فرآورده های آن می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 4726 که مربوط به اندازه گیری خاکستر نشاسته می باشد.

    .10 استاندارد ملی ایران به شماره 4727 که مربوط به اندازه گیری مقدار پی اچ نشاسته و فرآورده های آن می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 4728 که مربوط به اندازه گیری ازت نشاسته و فرآورده های آن می باشد.

    استاندارد ملی ایران به شماره 4729 که مربوط به اندازه گیری مقدار دی اکس می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 4797 که مربوط به اندازه گیری رطوبت نشاسته می باشد.

    استاندارد ملی ایران به شماره 4798 که مربوط به اندازه گیری مقدار چربی نشاسته طبیعی یا اصلاح شده می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 4926 که مربوط به مقدار فلزات سنگین اندازه نشاسته و فرآورده های آن می باشد.

    استاندارد ملی ایران به شماره 5341 که مربوط به اندازه گیری مقدار نشاسته به روش پلاری می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 5346 که مربوط به اندازه گیری مقدار جیوه نشاسته و مشتقات آن می باشد.

    استاندارد ملی ایران به شماره 5427 که مربوط به مقدار فلزات سنگین نشاسته و فرآورده های آن می باشد.

    استاندارد ملی ایران به شماره 5513 که مربوط اندازه گیری مقدار سرب نشاسته و فرآورده های آن می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 5622 که مربوط به نشاسته های مورد استفاده در برچسب های راهنمایی می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 5836 که مربوط به میزان فلزات سنگین انداره نشاسته و فرآورده های آن می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 5835 که مربوط به اندازه گیری نشاسته در خوراک دام به روش پلاریمتری می باشد.

    استاندارد ملی ایران به شماره 6999 که مربوط به تعیین درصد گروه های کربوکسی نشاسته و مشتقات آن می باشد.

     

    استاندارد ملی ایران به شماره 7773 که مربوط به اندازه گیری میزان استیل نشاسته تغییر شکل یافته می باشد.

    1 بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

    قیمت فروش نشاسته کیلویی  6500 ریال می باشد. مطابق اطلاعات موجود، قیمت جهانی این محصول بر اساس

     

    اطلاعات موجود در سایت های  FitFuel.com و 3/59 KosherVitamins.com دلار آمریکا برای هر کیلو می

     

    باشد.

     

    - 6- 1 موارد مصرف و کاربرد

    نشاسته میتواند باعث افزایش ویسکوزیته، تشکیل ژل و فیلم، افزایش جذب و نگهداری آب و ایجاد بافت در مواد غذایی شود. در صنایع غذایی از نشاسته بعنوان عامل پیکر دهنده ، قوام دهنده، ابری کننده در آب نبات ها، آدامس ها

     

    پرکننده ها استفاده می شود. موارد کاربرد آن در صنایع نانوایی، شیرینی سازی، صنایع گوشت، انواع سس ها، دسرها و سوپ ها می باشد. نشاسته در ترکیب پودرهای نانوایی و مواد بهبود دهنده پخت جهت کاهش بیاتی نان، در فرمولاسیون بیسکویت، کیک و کراکر برای بهبود بافت، تردی فر آورده و کنترل pH، در صنایع پخت پیش از قالبگیری

     

    برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به قالب نیز به کار میرود. همچنین برای ایجاد قوام و پایداری در تهیه انواع دسرها، سسها و ماست میوهای از نشاسته استفاده میشود. از نشاسته در صنایع کنسروسازی (در تهیه سوپها و خوراکهای آماده)، صنایع گوشت (در فرمولاسیون سوسیس و کالباس به عنوان ماده پرکننده و نگهدارنده آب)، صنایع تولید غذاهای منجمد (مانند بستنی به عنوان جایگزین چربی)، آدامس، قهوه، شیر کندانسه (به عنوان ماده پرکننده) نیز استفاده میشود. در تولید دکستروز، دکسترین، گلوکز مایع و سایر انواع شربتهای گلوکز از نشاسته استفاده میشود. بدین صورت که از هیدرولیز نشاسته تحت شرایط معین، دکسترین و گلوکز مایع تهیه می گردد که هر کدام به نوبه خود کاربردهایی دارند.

     

     

    خواص کاربردی نشاسته و مشتقات آن محدود به صنایع غذایی نمیشود و در صنایع دیگر نظیر صنایع شیمیایی، داروسازی و تولید لوازم بهداشتی، حفاری چاه نفت، تولید پارچه، کاغذ، چسب و رنگ سازی نیز کاربردهای ارزشمندی دارد. نشاسته طبیعی سیب زمینی جسمی چسبنده و کش دار است. از نشاسته با آب گرم چسبی می سازند که دارای قدرت چسبندگی بالا است و در صحافی کتاب و در کاغذ دیواری، آهار زند به لباس و تکمیل پارچه به کار برده می شود. نشاسته را برای غلظت دادن مرکب چاپ هم به کار می برند. در کندن چاه های بسیار ژرف (عمیق) برای آماده کردن آبی که روی مته چاه کنی می ریزند؛ از نشاسته بهره گیری می کنند.

  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید نشاسته از سیب زمینی

    فهرست:

    - 1 بخش اول : معرفی محصول ........................................................................................................... ..........................

    1 - 1- نام و کد محصولات (آیسیک ..........................................................................................................(3

    1 2- - شماره تعرفه گمرکی .............................................................................................................................

    1 - 3- شرایط واردات محصول ........................................................................................................................

    1 4- - بررسی و ارائه استانداردهای موجود در محصول ................................................................................

    1 5- - بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول ......................................

    1 6- - معرفی موارد مصرف و کاربرد ................................................................................. ............................

    1 - 7- بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول ..........................................

    1 8- - اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز ................................................................................................

    1 - 9- کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول .........................................................................

    1 - 10- شرایط صادرات ..................................................................................................................................

    - 2 بخش دوم : بررسی وضعیت عرضه و تقاضا ...........................................................................................................

    2 1- - بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون ................................................

    2 - 2- بررسی وضعیت طرح های جدید و طرح های توسعه در دست اجرا ................................................

    2 3- - بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تاکنون ..................................................................

    2 4- - بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون .................................................................................

    2 5- - بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم تاکنون .................................................................

    2 6- - بررسی نیاز به محصول با الویت صادرات تا پایان برنامه چهارم ........................................................

    - 3 بخش سوم : مطالعات فنی و تکنولوژیکی ...............................................................................................................

    3 - 1- بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور ........................................

    3 2- - بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه ثابت ....................................

    3 3- - میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه، محل تامین و قیمت ارزی و ریالی آن .................................

    3 4- - پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح .............................................................................................

    3 5- - وضعیت تامین نیروی انسانی و تعداد اشتغال .....................................................................................

    3 6- - بررسی و تعیین میزان آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی .............................................

    3 - 7- وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی ........................................................................................

    3 8- - تجزیه و تحلیل و ارائه جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید......................

     

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید نشاسته از سیب زمینی, طرح کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید نشاسته از سیب زمینی, طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید نشاسته از سیب زمینی, پروژه کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید نشاسته از سیب زمینی, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید نشاسته از سیب زمینی, Business plan با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی تولید نشاسته از سیب زمینی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت