پروژه کارآفرینی طرح تولید مکمل خوراک دام و طیور

تعداد صفحات: 45 فرمت فایل: word کد فایل: 3835
سال: نامشخص مقطع: صنایع دسته بندی: شیلات-دامداری-دامپروری- طیور
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی طرح تولید مکمل خوراک دام و طیور

    مقدمه

     

    مطالعات امکان سنجی ,  مطالعات کارشناسی است که قبل از

     

    اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی اﳒام می گﲑد. دراین مطالعات از نگاه بازار , فﲏ و ماﱄ و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرارگرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنائی برای تصمیم گﲑی سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می گﲑد.

     

    گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید مکمل خوراک دام و طیور است. این مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی ﲥیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق, ابتدا ﳏصول مورد مطالعه به طور دقیق معرﰲ شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فﲏ در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسائی شده و در هنایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذاران و علاقه مندان ﳏﱰم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت اﳒام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسﲑ شفاف اقدام ﳕایند.

     

    امید است این مطالعات کمکی هر چند کوچک در راستای توسعه صنعﱵ کشورمان باشد.

    معرﰲ ﳏصول :

     

    تغذیه علمی است که دانش بیوشیمی و فیزیولوژی را تواما"  و با

     

    مفهومی مشﱰک در ارتباط با یک ارگانیزم و تامﲔ غذای آن بیان می

     

    کند. تغذیه شامل جریانی است که درآن سلول های بدن موجود زنده با ﲞشی از ﳏیط شیمیائی خارج که برای تامﲔ مواد مورد نیاز جهت اﳒام مطلوب واکنش های متابولیکی و شیمیائی برای رشد, نگهداری , کار و تولید ضروری است در ارتباط می باشد. غذا به ماده ای اطلاق می شود که حیوان بتواند پس از خوردن , آن را هضم و جذب کرده و به مصرف برساند. به آن قسمت از ماده غذائی که به مصرف واقعی حیوان می رسد, ماده مغذی گفته می شود. استفاده از خوراک آماده برای تغذیه دام و طیور به واسطه اﳚاد امکان مصرف ضایعات صنعﱵ و پسماند های

     

    کشاورزی در جهت کسب ارزش افزوده و ﳘچنﲔ سهولت ﲪل و نقل ,  در

     

    ساﳍای اخﲑ رو به فزونی هناده است. ضمن اینکه تغذیه دام و طیور با این نوع خوراک می تواند از بروز امراضی که به دلیل وجود آلودگی های ﳐتلف در غذای دام و طیور پدید می آید جلوگﲑی ﳕاید. برای اﳚاد

     

    شرایط ﲠره برداری اقتصادی از دام و طیور

    باید ﳎموعه ای از مواد

    که در یک نوع علوفه به تنهائی گرد هم

    ﳕی آیند با هم ﳐلوط و

     

    آسیاب ﳕود. این ترکیب کنسانﱰه ای را تشکیل می دهد که متشکل از ﳎموعه ای مواد غذائی است که قادر است ﳘه عناصر و مواد ضروری بدن دام و طیور را در حد نیاز برطرف کند. خوراک کنسانﱰه از ترکیب مقدار مشخصی از ماده هایی ﳘانند انواع غلات ﳘچون گندم و جو و ذرت ، سبوس، تفاله چغندرقند, گلوتن ذرت، آنجاله سویا، کنجاله ﲣم پنبه ,

     

    کنجاله ﲣم آفتابگردان , باگاس , روغنهای گیاهی، دی آلسیم فسفات، آربنات آلسیم، ﳕک، آنﱵاآسیدان مکمل ویتامینه، مکمل معدنی شﲑین، میتونﲔ، آولﲔ آلراید و مواد افزودنی ﳎاز در جﲑه های طیور و ...

     

    ﲥیه میشود.

    در تولید مکمل های خوراک دام و طیور تنوع آب و هوایی, تنوع مواد, نوع مواد , وزن ﳐصوص مواد اولیه , درصدهای مواد ﳐتلف وضریب اصطحکاک ونوع بسته بندی و ﲪل و اندازه (مش) تولید ﳐتلف است.

     

    مواد مغذی موجود در کنسانﱰه :

     

    ١- کربوهیدرات ها یا مواد قندی انرژی زا:

     

    کربوهیدرات ها موادی هستند که انرژی مورد نیاز دام و طیور را تامﲔ کرده واین ا نرژی صرف تامﲔ فعال یت های ح یاتی ﳐتلف بدن می شود. کربوه یدرات ها او لﲔ و مهمﱰ ین ماده م غذی برای دام ه ستند .

     

    مثلاً دام برای تولید شﲑ ، گوشت ، حرکت ، خوردن و سایر فعالیت های روزانه به انرژی نیاز دارد . موادی مثل غلات، ملاس و تفاله چغندر قند دارای انرژی زیاد هستند.

     

    ٢- پروتئﲔ ها:

     

    پروتئﲔ درشکل گﲑی عضلات و تولید شﲑ اﳘیت بسیاری دارد وکمبود آن موجب کاهش رشد، تولید ، اختلال درسلامت وتولید مثل دام می گردد.

     

    موادی مثل کنجاله ﲣم پنبه وکنجاله سویا دارای پروتئﲔ زیادی می باشند.

     

    ٣- چربی ها :

     

    اکثر مواد غذایی ، دارای مقداری چربی هستند. چربی نیز درتامﲔ انرژی بدن دام نقش حیاتی دارد وبعضی ازویتامﲔ ها مثل ویتامﲔ K، A

    ،D و E نیز توسط چربی ها به بدن دام منتقل می شوند.

    مواد معدنی:

     

    ا ین

    مواد ن قش مه می درتغذ یه دام دار ند.  مواد م عدنی در ساختمان

    ا سکلت

    بدن دام ودرترک یب تول یدات دام مان ند:  شﲑ، گو شت و غﲑه به

    کار می روند. مهمﱰین عناصر مورد نیاز دام شامل: کلسیم ، فسفر، منیزﱘ، سدﱘ،کلر، گوگرد، منگنز، روی، ید و آهن بوده که کمبود هریک ازآهنا موجب کاهش رشد، تولید وباروری دام می گردد.

     

    ٤- ویتامﲔ ها:

     

    این مواد به مقدار کمﱰی مورد نیاز دامها هستند وﱄ به ﳘﲔ مقدار باید حتماً به بدن دامها برسند. کمبود بعضی از ویتامﲔ ها، باعث عوارضی مثل کوری، عدم باروری، سقط جنﲔ وکاهش رشد و ضعف سیستم اﳝﲏ

     

    (کمبود ویتامﲔA و( E و... می شوند.ویتامﲔ های مورد نیاز که باید به کنسانﱰه اضافه شوند عبارتند از : E،D وA وبقیه ویتامﲔ ها به وسیله خود حیوان تولید می شود وبه ﳘﲔ دلیل کمﱰ به جﲑه افزوده می شود.

    برخی از مواد تشکیل دهنده کنسانﱰه و ارزش غذایی آهنا:

     

    دردنیا بیش از١٥٠٠٠ نوع موادعلوفه ای وجوددارد که ﲞش هایی از آن درکنسانﱰه نقش دارندکه عبارتند از:

     

    ذرت:

     

     

    دانه ذرت یکی از انواع دانه های غلات است که به واسطه فراوانی

     

    نشا سته درآن ، ارزش غذایی ن سبتاً ز یادی دارد و از رو در جﲑه دام

     

    وطیور به عنوان ماده اولیه انرژی زا به مقدار زیاد مورد استفاده قرار می گﲑد. ذرت، خوش خوراک بوده و قابلیت هضم آن بالاست وبندرت

     

    سبب اﳚاد مشکلات تغذیه ای می شود. دانه ذرت برحسب گونه و ارقام، مت فاوت بوده و دارای ر نگ های زرد، سفید و قر مز می با شدکه دا نه

    زرد آن مصرف بیشﱰی دارد وسرشار از کارتینوئید (پیش ساز ویتامﲔ A

     

    ) است . ذرت بطورمعمول حاوی ١٤ درصد رطوبت ، ٨ درصد پروتئﲔ، ٥/٣

     

    درصد چربی و ٧/٢ درصد فیﱪ می باشد. از نظر مقدار پروتئﲔ، کلسیم و ف سفر، فقﲑ تر ازدا نه های دی گر ا ست وﱄ ﳎ موع مواد م غذی قا بل ه ضم

     

    (TDN) آن دربﲔ غلات بالاترین مقدار است. ﳘچنﲔ دانه ذرت از نظر دو ا سید آمی نه ضروری ل یزین و تریپتو فان ف قﲑ می با شد. ذرت درتغذ یه گوساله شﲑخوار، غله اصلی است. میزان انرژی خالص ذرت برای گاوهای شﲑی حدود ٢ مگا کالری وانرژی متابولیسمی آن برای طیور حدود ٢/٣

     

    مگاکالری درکیلوگرم است.

     

    جو:

     

    پس از گندم، جو متداولﱰین غله، ﲞصوص درمناطق معتدل وسرد ﳏسوب شده و پروتئﲔ آن در حدود ١٢-١٠ در صد وف یﱪ آن ( مواد غﲑ قا بل هضم)حدود ٤/٥ درصد می باشد. جو فاقد ویتامﲔA وD بوده وحدود ٥٠-٣٠ درصد کنسانﱰه را تشکیل می دهد.

     

    سبوس گندم:

     

    سبوس گندم بسته به نوع گندم حاوی ١٦%-٥/١٢ % پروتئﲔ خام و ٦/٤ % چر بی و حدود ١٠ % ف یﱪ خام می با شد.ارزش پروتئﲔ سبوس بی شﱰ از ذرت وآرد گندم بوده وﱄ به پای دانه های روغﲏ ﲞصوص سویا ﳕی رسد.

     

     

    سبوس از دیگر مواد، فسفر بیشﱰی داشتهحدود ٢٠/١ % وﱄ از ﳊاظ کلسیم فقﲑ و حاوی حدود ١٤/٠ % می باشد.

     

    تفاله چغندر قند:

     

    غذایی حجیم و خوﴰزه و ارزان می باشد که دارای مواد قندی زیاد بوده و حدود ٦/٩ در صد پروتئﲔ و ٥/٠ در صد چر بی می با شد. از ن ظر کلسیم غﲏ و ازﳊاظ فسفر ضعیف می باشد.

    کنجاله ﲣم پنبه:

     

    م قدار پروتئﲔ کنجا له پن به دا نه ا ستاندارد شده حداقل ٣٦ % و

     

    حداکثر ٤٣ % ,. چر بی درا ین نوع کنجا له حدود ٦ % بوده و مواد قابل هضم آن کمﱰ از کنجاله سویا می باشد. دارای حدود ١ % فسفر و ٢/٠ % کلسیم می باشد.

     

    کنجاله سویا:

     

    این ماده غذایی مقام اول را ازنظر پروتئﲔ وارزش غذایی درپروتئﲔ های گیاهی دارا می باشد و دارای ٤٦-٤١ درصد پروتئﲔ خام وحدود ٣/٥

     

    – ١ درصد چربی (بسته به روش روغن کشی)می باشد. کنجاله سویا دارای ٢٩/٠ درصد کلسیم و ٦٦/٠ درصد فسفر می باشد. کنجاله سویا از نظر اسید آمینه متیونﲔ فقﲑ است.

     

     

     

    ملاس چغندرقند:

     

    ملاس ماده ای انرژی زا است که از مازاد کارخانه های قند به دست می آ ید. از ن ظر ا نرژی وموادق ندی غﲏ وبا عث خو شخوراکی و چ سبندگی دانه های ریز و پودری مثل ویتامﲔ های موجود درکنسانﱰه می شود.

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی طرح تولید مکمل خوراک دام و طیور

    فهرست:

    ١- معرﰲ ﳏصول

    ١-١- نام و کد ﳏصولات (آیسیک ٣)

    ٢-١- ﴰاره تعرفه گمرکی

    ٣-١- شرایط واردات ﳏصول

    ٤-١- بررسی و ارائه استانداردهای

    موجوددرﳏصول(ملی یا بﲔ اﳌللی )

    ٥-١- بررسی وارائه اطلاعات لازم درزمینه قیمت

    تولید داخلی وجهانی ﳏصول

    ٦-١- معرﰲ موارد مصرف و کاربرد

    ٧-١- بررسی کالاهای جایگزین و ﲡزیه و ﲢلیل اثرات

    آن بر مصرف ﳏصول

    ٨-١- اﳘیت اسﱰاتژیکی کالا در دنیای امروز

    ٩-١- کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده

    ﳏصول

    ١٠-١- شرایط صادرات

    ٢- وضعیت عرضه و تقاضا

    ١-٢- بررسی ظرفیت ﲠره برداری و روند تولید از

    آغاز برنامه چهارم تاکنون

    ٢-٢- بررسی وضعیت طرح های جدید و طرح های توسعه

    دردست اجرا

    ٣-٢- بررسی روند واردات ﳏصول از آغاز برنامه

    چهارم تاکنون

    ٤-٢- بررسی روند مصرف از آغاز برنامه چهارم

    تاکنون

    ٥-٢- بررسی روند صادرات ﳏصول از آغاز برنامه

    چهارم تاکنون

    ٦-٢- بررسی نیاز به ﳏصول با اولویت صادرات تا

    پایان برنامه چهارم

     

     

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی پروژه کارآفرینی طرح تولید مکمل خوراک دام و طیور, طرح کارآفرینی پروژه کارآفرینی طرح تولید مکمل خوراک دام و طیور, طرح توجیهی پروژه کارآفرینی طرح تولید مکمل خوراک دام و طیور, پروژه کارآفرینی پروژه کارآفرینی طرح تولید مکمل خوراک دام و طیور, نمونه طرح کسب و کار پروژه کارآفرینی طرح تولید مکمل خوراک دام و طیور, Business plan با موضوع پروژه کارآفرینی طرح تولید مکمل خوراک دام و طیور
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت