دانلود پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار

تعداد صفحات: 48 فرمت فایل: word کد فایل: 3616
سال: نامشخص مقطع: کشاورزی و دامپروری دسته بندی: شیلات-دامداری-دامپروری- طیور
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار

    خلاصه طرح :

    در این طرح به بررسی پرورش مرغ تخم گذار پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

     

     

    فصل اول

    معرفی طرح

     

    1-2-مشخصات محصول

     

    1-1-2- نام و کاربرد محصول:

    ایجاد و راه اندازی فضای برای پرورش و تولید و تکثیر مرغ تخم گذار

     

    2-1-2-مشخصات فنی محصول

    تخم مرغ یکی از کالاهای اساسی مردم در کشور ما است ،  تخم مرغ یکی از کالاهایی است که در سبد روزانه مردم قرار دارد .

     

    3-1-2-معرفی روشهای تولید

    روش خودکار

     

    4-1-2-تشریح مختصر فرایند

    تولید تخم مرغ

    فصل دوم

    تعیین ظرفیت

     

    ردیف نام محصول ظرفیت تولید سالانه ظرفیت تولید ماهانه ظرفیت تولید روزانه
    1        
    2        
      تخم مرغ 160000 کیلو 15000 کیلو

    500 کیلو

     

    -3-برآورد میزان مصرف مواد اولیه و قطعات خریدنی

     

    ردیف نام ماده اولیه/ قطعات خریدنی مشخصات فنی مورد مصرف در محصول میزان مصرف  مصرف سالیانه منبع تامین
    در محصول مقدار واحد داخلی خارجی
    1 سیستم خودکار جوجه کشی  Xg - Xenon جوجه کشی -       *
    2 سیستم گرم نگهدار Ra32i جهت گرم نگهداری تخم ها استفاده میشود   3   *  
    3 سیستم تخلیه اتوماتیک       3   *  
    4 سیستم برودتی و حرارتی       6   *  

     

    تاریخچه پرورش مرغ :

    مرغ در حدود  ۵۰۰۰-۵۵۰۰  سال قبل از میلاد مسیح در هندوستان، سوماترا و جاوه اهلى شده است که براى مصارف غذائى، مذهبى، نمایش و شرط‌بندى و جنگ انداختن با یکدگیر به‌کار گرفته مى‌شد. بشر اولیه با درست کردن لانه و دادن غذا به زنده ماندن و تولید نسل مرغ کمک کرده است.                   

    استفاده از گوشت مرغ و تخم‌مرغ به‌عنوان غذاى انسان تاریخچهٔ بسیار قدیمى دارد. نحوهٔ ذبح و آماده کردن مرغ براى مصارف انسانى با پیشرفت فرهنگ و تمدن بشرى تغییر کرده است؛ طورى که امروزه نحوهٔ کشتار و آماده کردن مرغ از نظر تجارى مصرف گوشت و بهداشت عمومى حائز اهمیت است.         

    در جوامعى که دچار کمبود چراگاه‌هاى طبیعى هستند و از طرف دیگر به‌عللى از نظر مراتع مصنوعى محدودیت دارند، براى تأمین پروتئین حیوانى کافى براى مصارف انسانى توسعهٔ هرچه بیشتر صنعت پرورش طیور ضرورت انکارناپذیرى دارد. زیرا نگهدارى و پرورش طیور احتیاج به مراتع و چراگاه‌هاى وسیع ندارد و مى‌توان در محیط محدود با استفاده از مازاد مواد غذائى غیرقابل استفاده براى انسان، مثل بقایاى کارخانجات روغن‌کشی، لبنیات‌سازى کشتارگاه‌هاى صنعتى (دام و طیور) شیلات، کنسروسازى و غیره، در مدت زمان کوتاهى تولید گوشت و تخم‌مرغ کافى در مرغ نمود. در جدول زیر مقدار گوشت مرغ تولید شده در جدول تولید گوشت مرغ در جهان، قاره‌هاى مختلف و در کشورهاى مختلف در سال‌هاى مختلف نشان داده شده است.

    تاریخچه پرورش مرغ در ایران     

    در حدود  ۱۰۰۰  سال قبل از میلاد مسیح اقوام آریائى ضمن مهاجرت به فلات ایران مرغ را با خود به ایران آوردند و ساکنین این فلات از آن بهره‌بردارى کردند.

    مطابق روایات و مدارک موجود یونانى‌ها براى اولین‌بار در ایران با مرغ آشنا شدند و آن را از ایران به یونان بردند.

    پس از اینکه زرتشت ظهور کرد و آئین زرتشتى در فلات ایران گسترش یافت، به‌علت تشویق و دستورهاى مذهبى، پرورش و نگهدارى طیور مورد توجه فراوان قرار گرفت، حمایت از حیوانات و طیور و پرورش آنها یکى از ارکان اساسى مذهب زرتشت بود که به دفعات در سرودهاى مذهبى به آن اشاره گردیده است.

    در بین طیور، خروس که ساعت ایرانیان باستان بوده است، عزیر و مقدس به‌شمار مى‌آمده است.   

    برطبق نوشته‌ها، غذاى عمدهٔ ایرانیان در زمان ساسانیان گوشت مرغ بوده است. از نظر اهمیت پرورش طیور در زمان ساسانیان همین بس که معاش مردم برخى از شهرها فقط از پرورش مرغ تأمین مى‌شده است.

    تا سال  ۱۳۳۳  پرورش طیور در ایران به‌صورت کاملاً ابتدائى و اکثراً در روستاها صورت مى‌گرفت؛ بدین ترتیب که تعداد معدودى مرغ و خروس در هر خانواده اکثراً جهت تولید تخم‌مرغ براى مصارف خودى نگهدارى مى‌شد و پرورش و نگهدارى مرغ از نظر تولید گوشت کمتر مورد توجه قرار مى‌گرفت و فقط در موارد خاصى از نیچه خروس‌ها و یا مرغ‌هاى پیرى که تخم نمى‌گذارد، به‌عنوان گوشت استفاده مى‌شد.

    در شهرها مصرف گوشت مرغ بسیار پائین و متداول نبود، از این‌رو گوشت طیور نقش قابل ملاحظه‌اى در غذاى روزمرهٔ مردم نداشت.                   

    در سال  ۱۳۳۳  سازمان دامپرورى کشور تعداد  ۶۰۰،۰۰۰  قطعه جوجه از نژادهاى نیوهماشیر (New Hampshire) و ردایلندرد (Rhodisland Red) و پلیموت روک (Plymouth Rocks)، از کشور آمریکا وارد و در بین روستائیان و اطراف شهرها پخش کردند.

    پس از این تاریخ به‌علت وجود بازار مناسب و تقاضاى زیاد براى گوشت مرغ و تخم مرغ، مرغدارى و صنعت مرغدارى در ایران توسعه زیاد نمود و به‌تدریج مؤسسات جوجه‌کشى و سایر مؤسسات وابسته به مرغدارى در ایران ایجاد و گسترش یافت.

    بر حسب نوع و شرایط پرروش از مولدهای حرارتی برای گرم کردن سالن استفاده می شود. در پرورش بر روی بستر می توان از مادرهای مصنوعی و سایر روش های گرم کردن استفاده کرد. در حالی که در پرورش در داخل قفس بیشتر از  روش های گرم کردن مرکزی استفاده می شود، لازم است شرایط و نحوه گرم کردن سالن طوری تنظیم شود که دمای سالن در طبقه های مختلف قفس یکسان باشد. معمولاً در سیستم های گرمایی برای تنظیم درجه حرارت از ترموستات استفاده می شود. ظرفیت گرمایی دستگاه های گرم کننده را با واحدهای Kcal و BTU تعیین می کنند.

    هم اکنون از دستگاه های حرارتی که به صورت مستقل و مجزا از یکدیگر هستند(بخاری) به علت مشکلات استفاده و هزینه های فراوان کمتر استفاده می شود و در عوض به دلیل سهولت و کارایی مناسب، بیشتر از سیستم های گرم کننده مرکزی و یا هیتر هایی که هوای گرم را به داخل سالن می دمند، استفاده می شود. در زمستان که هوای کمتری برای تهویه، مورد نیاز طیور است، برای کارایی بهتر منابع حرارتی لازم است دورترین هواکش ها به منبع حرارتی روشن شوند تا جریان هوای گرم بطور یکنواخت در سالن پخش شود.

     

    روش های گرمایشی

    روش گرمایش در مرغداری ها در حال حاضر بدلیل استفاده از روش جابجایی هوا (Convection) تؤام با اتلاف بسیار زیاد انر‍ژی است. تعداد دفعات تهویه در مرغداری از سایر فضاهای صنعتی بسیار بالاتر است لذا انرژی جذب شده به هوا در هیترهای مورد استفاده قبل از تبادل حرارتی با محیط سالن،از طریق اگزوزفن های خروج هوا، به خارج از سالن هدایت می شود و این یعنی اتلاف پول و سوختی که با دشواری تهیه شده است، خیسی و رطوبت بیش از حد کف و عدم یکنواختی گرما در سطح کل سالن از مشکلات دیگر سیستم های متداول غیرتابشی است.

     در سیستم گرمایش از طریق جابجایی هوای گرم، حرارت بیشتر در زیر سقف متمرکز می گردد و سطوح نزدیکتر به کف و محل استقرار پرندگان از دمای مناسب برخوردار نخواهد بود و اتلاف انرژی از طریق سقف بسیار زیاد است. ولی در سیستم تابشی از طریق امواج مادون قرمز منقل می شود، لذا امکان جهت دادن به مسیر گرمایش وجود داشته و حرارت بیشتر در فضای نزدیک به کف و سایر مکان های مورد نیاز متمرکز می گردد

    بیش از 20 سال تجربیات کشورهای اروپایی نشان داده است که راه حل این معضل استفاده از دستگاه های گرمایش تابشی است، این دستگاه ها در زیر سقف سالن های مرغداری نصب می شود و گرما را از طریق تابش امواج مادون قرمز(Infrared)‌ به طرف کف سالن و بدن جوجه ها هدایت می کند، تبادل حرارت عمدتاً از طریق تابش یا Radiation صورت می گیرد و اتلاف انرژی از طریق هوا بسیار جزیی می باشد.

    در این روش، کف سالن گرم و رطوبت آن تقلیل یافته و انتقال آلودگی به جوجه ها کاهش می یابد ضمن اینکه پراکندگی گرد و غبار در داخل سالن نیز به حداقل می رسد. برای جلوگیری از کاهش اکسیژن در داخل سالن، دستگاه، هوای مورد نیاز مشعل را توسط لوله ای از خارج سالن دریافت می کند و لذا در غلظت اکسیژن داخل سالن تغییری ایجاد نمی شود، علیر غم سوخت نسبتاً کامل این دستگاه ها، گازهای حاصل از احتراق به خارج از سالن هدایت می گردد. 

    در اين روش، كف سالن گرم و رطوبت آن تقليل يافته و انتقال آلودگي به جوجه ها كاهش مي يابد ضمن اينكه پراكندگي گرد و غبار در داخل سالن نيز به حداقل مي رسد. براي جلوگيري از كاهش اكسيژن در داخل سالن، دستگاه، هواي مورد نياز مشعل را توسط لوله اي از خارج سالن دريافت مي كند و لذا در غلظت اكسيژن داخل سالن تغييري ايجاد نمي شود، علير غم سوخت نسبتاً كامل اين دستگاه ها، گازهاي حاصل از احتراق به خارج از سالن هدايت مي گردد.

    مزاياي دستگاه هاي گرم كننده تابشي در مرغداري ها

    تأمين گرمايش مطلوب و راحت در تمام سطح سالن

    مصرف كم سوخت (كمتر از 50% نسبت به ساير دستگاه ها )

    مصرف جزيي برق ( هر دستگاه 1/0 كيلو وات در ساعت)

    تقليل انتقال آلودگي و عدم چرخاندن غير ضروري هوا

    توزيع يكنواخت تر و امكان كنترل درجه حرارت

    جلوگيري از ازدحام پرنده ها و كاهش امراض و تلفات

    گرم و خشكي كف سالن

    بالا بودن سوخت و ساز جوجه ها

    امكان شستشو و ضد عفوني دستگاه در هر دوره

    امكان تأمين دماي 32 درجه سانتيگراد در روزهاي اول جوجه ريزي

    گرمايش سالن هاي پرورش بوقلمون و شترمرغ نيز با دستگاه هاي گرمايشي تابشي يه نحوه مطلوب تأمين مي گردد.

    نقص طبیعی تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلودگی

    در سالهای اخیر آلودگی سالمونلایی در بسیاری از جوجه کشی ها نسبت به مواقع دیگر بسیار بیشتر شده است. بررسی بیولوژی تخم مرغ به عنوان یک ایده خوب به دانستن بهتر کاهش آلودگی کمک میکند.

    در سالهای اخیر آلودگی سالمونلایی در بسیاری از جوجه کشی ها نسبت به مواقع دیگر بسیار بیشتر شده است. بررسی بیولوژی تخم مرغ به عنوان یک ایده خوب به دانستن بهتر کاهش آلودگی کمک میکند.

    چندین نقص دفاعی طبیعی در تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلوده شدن وجود دارد که به مهمترین آنها اشاره میشود:

    ۱- پوسته اصلی تخم مرغ (shell) :

    پوسته تخم مرغ به عنوان عایق در برابر ورود و تهاجم باکتریها به داخل تخم مرغ است. اگر چه پوسته نمیتواند به طور کامل تخم مرغ را در مقابل تهاجم میکروبها حفاظت کند. به طور میانگین در پوسته تخم مرغ ٨۰۰۰ منفذ (pores) وجود دارد. بسیاری از این منافذ به اندازهای بزرگ بوده که برای ورود میکروبها و آلوده شدن تخم مرغ کافی هستند.

    ۲- کوتیکول(cuticle) :

    کوتیکولها قبل از خروج تخم مرغ از کلواک مرغ ترشح شده و بر روی پوسته قرار دارد. این پوشش پروتئینی مانع بسیار موثری در برابر ورود میکروبها بوده که چند دقیقه بعد از تخم گذاری خشک میشود. پوسته وکوتیکول هر دو به عنوان یک مانع مهم هستند.

    ۳- غشاهای پوسته (shell membranes) ، داخلی و بیرونی بوده که مانع نفوذ میکروبهاست. به طوری که حتی در صورت آلودگی پوسته، تمایز نرمال جنینی صورت میگیرد. ولی این وضعیت سبب میشود زمانی که جوجه سر خود را وارد کیسه هوایی میکند دچار مشکل شود.

    (غشای پوسته دور سفیده را احاطه کرده که در انتهای تخم مرغ تشکیل اطاقک هوایی میدهد و شامل غشای داخلی و خارجی پوسته است. )

    ۴- PH بالای آلبومین: آلبومین تخم مرغ به طور نسبی دارای ph بالایی (در حد ٩) بوده و بیشتر باکتریها در ph ۶-٨ رشد میکنند.

    ۵- آنزیمهای ضد میکروب: آلبومین حاوی یک آنزیم، آویدین (Avidin) است که خواص ضد میکروبی قوی دارد. غشای ویتلین، آلبومین و شالاژ حاوی لیزوزیم بوده که قادر به نابودی میکروبهاست.

    کیفیت پوسته (shell Quality)

    کیفیت وضخامت پوسته دو فاکتور در خصوص نفوذ میکروبهاست. فاکتورهای موفق به خصوص درنفوذ باکتریها در زمان ذخیره تخم مرغ موثر می باشد. ساتر و پیتر من در سال ۱۹۷۹ نشان دادند که چگونه به آسانی باکتری های سالمونلا در تخم مرغهایی با پوسته نازک و کم کیفیت نفوذ میکنند.

    توجه داشته باشید که تنها بعد از ۳۰ دقیقه ۳۴ درصد سالمونلاها به تخم مرغهایی با پوست نازک نفوذ می کنند در این موارد میانگین زمان برای نفوذ میکروبها بعد از ۳۰ دقیقه در تخم مرغهایی با کیفیت متوسط و خوب ۱۸ و۱۱درصد می باشد.

    روشهای ضد عفونی تخم مرغ قابل جوجه کشی

    1- سنباده زدن و تمیز کردن:

    تخم مرغهایی که پوسته کثیف دارند بایستی با کاغذ سمباده تمیز شده و آلودگی آنها برطرف گردد.و سپس در راکهای جداگانه چیده می شوند. استفاده از محلول بافر به علت از بین بردن کوتیکول محافظ تخم مرغ توصیه نمی شود.

    2- کنترل گردو خاک سالن و مکان نگهداری تخم مرغ به صورت اتوماتیک تا زمان ارسال به جوجه کشی باید انجام شود.

    3- اسپری دستی:

    اسفاده از ضد عفونی کننده به صورت اسپری بر بهداشت تخم مرغهای جوجه کشی بسیار موثر است. به طور معمول از ترکیبات چهارتایی آمونیوم ، فنل ها و پروکسید هیدروژن استفاده می شود.این شرایط در زمانی که آلودگی بسیار زیاد می باشد موثر بوده ولی در مواقع عادی توصیه نمی شود.دمای ضد عفونی باید ۱۰۰-۱۲۰درجه فارنهایت باشد. تمیز نگهداشتن لانه های تخمگذاری بسیار مهم می باشد.

    4- ضد عفونی مکانیکی تخم مرغهای جوجه کشی:

    گرانترین روش ضد عفونی می باشد. تحقیقات نشان می دهد که ضد عفونی مکانیکی بیش از ۹۹درصد آلودگی ظاهر شده بر روی تخم مرغهای جوجه کشی را حذف می کند.(کوکس و همکاران ) .یکی از روشهای ضد عفونی مکانیکی استفاده از اسپری ضد عفونی کننده در فشار بالا بر روی قسمت پایین و بالای تخم مرغ در درجه حرارت ۱۱۵- ۱۴۰درجه فارنهایت می باشد. فایده دیگر ضد عفونی مکانیکی این است که اکثر تخم مرغهای زمینی که کثیف بوده می تواند به عنوان تخم مرغ جوجه کشی ارسال گردد.

    5- مانیتورینگ بیولوژیکی :

    مانیتورینگ جمعیت میکروبها ی تخم مرغها ی جوجه کشی از هر گله به صورت دوره ای (یکبار در هر ماه) در جهت حفظ کیفیت انجام میشود

    نقص طبیعی تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلودگی

    در سالهای اخیر آلودگی سالمونلایی در بسیاری از جوجه کشی ها نسبت به مواقع دیگر بسیار بیشتر شده است. بررسی بیولوژی تخم مرغ به عنوان یک ایده خوب به دانستن بهتر کاهش آلودگی کمک میکند.

    چندین نقص دفاعی طبیعی در تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلوده شدن وجود دارد که به مهمترین آنها اشاره میشود:

    ۱- پوسته اصلی تخم مرغ (shell) :

    پوسته تخم مرغ به عنوان عایق در برابر ورود و تهاجم باکتریها به داخل تخم مرغ است. اگر چه پوسته نمیتواند به طور کامل تخم مرغ را در مقابل تهاجم میکروبها حفاظت کند. به طور میانگین در پوسته تخم مرغ ٨۰۰۰ منفذ (pores) وجود دارد. بسیاری از این منافذ به اندازهای بزرگ بوده که برای ورود میکروبها و آلوده شدن تخم مرغ کافی هستند.

    ۲- کوتیکول(cuticle) :

    کوتیکولها قبل از خروج تخم مرغ از کلواک مرغ ترشح شده و بر روی پوسته قرار دارد. این پوشش پروتئینی مانع بسیار موثری در برابر ورود میکروبها بوده که چند دقیقه بعد از تخم گذاری خشک میشود. پوسته وکوتیکول هر دو به عنوان یک مانع مهم هستند.

    ۳- غشاهای پوسته (shell membranes) :

    داخلی و بیرونی بوده که مانع نفوذ میکروبهاست. به طوری که حتی در صورت آلودگی پوسته، تمایز نرمال جنینی صورت میگیرد. ولی این وضعیت سبب میشود زمانی که جوجه سر خود را وارد کیسه هوایی میکند دچار مشکل شود.

    (غشای پوسته دور سفیده را احاطه کرده که در انتهای تخم مرغ تشکیل اطاقک هوایی میدهد و شامل غشای داخلی و خارجی پوسته است. )

    ۴- PH بالای آلبومین:

    آلبومین تخم مرغ به طور نسبی دارای ph بالایی (در حد ٩) بوده و بیشتر باکتریها در ph ۶-٨ رشد میکنند.

    ۵- آنزیمهای ضد میکروب:

    آلبومین حاوی یک آنزیم، آویدین (Avidin) است که خواص ضد میکروبی قوی دارد. غشای ویتلین، آلبومین و شالاژ حاوی لیزوزیم بوده که قادر به نابودی میکروبهاست.

    اهمیت آب در صنعت مرغداری

    اهمیت آب به حدی است که حیوانی که از آن محروم شده باشد سریع تر از حیوانی که از تمام مواد غذایی دیگر محروم شده باشد می میرد. آب حداقل ۵۵ درصد وزن زنده مرغ و ۶۵ درصد وزن تخم مرغ و حدود ۸۵ درصد وزن بدن یک جوجه تازه متولد شده را تشکیل می دهد. مقدارمصرف آب تحت تأثیر دمای محیط و فاکتورهای دیگر متغیراست.

    آب آشامیدنی از فاکتورهای مغذی و حیاتی است که برای رشد مطلوب و کنترل حرارت بدن، ضرورت داشته و باید همیشه در دسترس باشد. آب یکی از مواد متشکله تمام سلولها و بافت های حیوان می باشد و محیطی است برای انجام تمام فرآیندهای بدن ، وجود آب برای فرآیندهای هضمی تأکیدا" لازم می باشد. بعلاوه آب به عنوان یکی از اجزاء ترکیبات خون ، مواد غذایی را از یک قسمت بدن به قسمت دیگر انتقال می دهد. آب در تنظیم درجه حرارت بدن نقش مهمی را بعهده دارد.

    اهمیت آب به حدی است که حیوانی که از آن محروم شده باشد سریع تر از حیوانی که از تمام مواد غذایی دیگر محروم شده باشد می میرد. آب حداقل ۵۵ درصد وزن زنده مرغ و ۶۵ درصد وزن تخم مرغ و حدود ۸۵ درصد وزن بدن یک جوجه تازه متولد شده را تشکیل می دهد. مقدارمصرف آب تحت تأثیر دمای محیط و فاکتورهای دیگر متغیراست.

    در تمام اوقات ترجیح داده می شود که آب شیرین فراوان و تمیز و خنک در دسترس مرغ باشد. در صورتیکه مرغها نتوانند تمام آب مورد احتیاج خود را بدست آورند ، آنها به همان نسبت خوراک کمتری مصرف می کنند.متوسط مصرف آب ۲ تا ۳ برابرمصرف خوراک می باشد.

    توجه داشته باشید که تأمین آب به مقدار کافی برای ابقاء مصرف خوراک بطور طبیعی لازم می باشد. پرریزیهای جزئی در مرغهای تخمگذار غالبا" ممکن است نشانه آن باشد که مرغ بعضی اوقات نتوانسته است مقدار آب کافی مورد احتیاج خود را برای مدت کوتاهی بدست آورد( یک تا دو روز). آب باید عاری از باکتریهای مضر، مواد جامد و یا شناور اضافی باشد. مواد محلول در آب ممکن است اضافی بوده و ضرورت تغییر فرمول خوراک را باعث گردند. در صورتیکه نمک محلول ( کلرورسدیم ) محتوی آب زیاد باشد ضرورت دارد که در تنظیم کردن بقیه مواد جیره غذایی ، میزان نمک آب مورد توجه قرارگیرد.

    وجود نمک زیاد سبب Flushing ( آبکی شدن فضولات ) می گردد که باعث مرطوب شدن بستر می گردد.درمواردی که آب محتوی نیترات یا نیتریت زیاد باشد وضعیت شدیدتری بوجود می آید. در پاره ای از مناطق کشور، آب های سطحی و چاههای کم عمق ممکن است محتوی مقادیر خطرناک نیترات ها و نیتریت ها باشند. مقدار ۱۰ قسمت در میلیون (PPM) به عنوان ماکزیمم حد مجاز مقدار ازت نیترات برای مصرف انسان درنظرگرفته شده است . مقادیر زیاد ازت نیتراتی سمی بوده و مقادیر کمتر باعث اختلال در جذب ویتامین A و مواد غذایی دیگر می گردد.توجه فرمایید آب آشامیدنی که حاوی ۵۰ قسمت در میلیون و یا بیشترازت نیتراتی باشد هیچگاه نباید مورد مصرف طیور قرار گیرد. در جهت بهداشتی نگهداشتن آبخوریها هر روز آنها را تمیز نمایید تا از رشد کپک در آنها جلوگیری گردد. در ذیل مشخصات آب استاندارد قابل قبول ذکر گردیده است .

    باکتری درحد قابل قبول

    ۶ تا ۸ PH

    فلوراید ۲/۱ PPM

    نیتریت ۴/۰ قسمت در میلیون

    نیترات حداکثر ۴۵ قسمت در میلیون (PPM)

    سولفات ۲۵۰ قسمت در میلیون

    آهن ۳/۰ قسمت در میلیون

    سختی کل ۱۸۰ قسمت در میلیون

    T.D.S ماکزیمم ۱۵۰۰ قسمت در میلیون

    ساختار بیوشیمیایی پوسته و سفیده تخم مرغ

    ساختمان شیمیایی تخم مرغ بسته به تازه یا کهنه بودن ممکن است دچار تغییر شود و در اثر کهنه شدن تخم مرغ آب و اکسیدکربن آن از خلل و فرج موجود در پوسته خارج می شود همچنین مقداری آب از سفیده وارد زرده می شود و در نتیجه PH سفیده بالا می رود از این رو اندازه گیری PH سفیده معیار خوبی برای اندازه گیری کهنگی تخم مرغ به شمارمی رود همچنین سن مرغ از عوامل تأثیرگذار بر ترکیب تخم مرغ می باشد ....

    ساختمان شیمیایی تخم مرغ :

    ساختمان شیمیایی تخم مرغ بسته به تازه یا کهنه بودن ممکن است دچار تغییر شود و در اثر کهنه شدن تخم مرغ آب و اکسیدکربن آن از خلل و فرج موجود در پوسته خارج می شود همچنین مقداری آب از سفیده وارد زرده می شود و در نتیجه PH سفیده بالا می رود از این رو اندازه گیری PH سفیده معیار خوبی برای اندازه گیری کهنگی تخم مرغ به شمارمی رود همچنین سن مرغ از عوامل تأثیرگذار بر ترکیب تخم مرغ می باشد . با افزایش سن مرغ وزن تخم مرغ و وزن ماده خشک و درصد زرده آن افزایش می یابد در حالیکه درصد پوسته و آلبومین آن کاهش می یابد و آلبومین آبکی و شل می شود . مسأله تغذیه و توارث و شرایط آب و هوایی و طرز نگهداری تخم مرغ نیز بر ساختمان شیمیایی تخم مرغ و ترکیب آن مؤثر است . تخم مرغ دارای کلسترول می باشد که یک الکل کریستاله با فرمول OH ۴۵ H ۲۷ C است و در گروه ترکیبات ( شبیه چربی ) به نام استرول ها قرار دارد این ماده در بدن تمام حیوانات و پرندگان و انسان ساخته می شود و برای متابولیسم سلولهای آنها مهم است اما در سبزیجات یافت نمی شود .در سال ۱۹۷۴ دپارتمان کشاورزی ایالت متحدهٔ آمریکا اعلام کرد که یک تخم مرغ بزرگ (۷/۵۶ ) گرم حاوی ۲۷۴ میلی گرم کلسترول است . کل چربی موجود در یک تخم مرغ استاندارد ۱/۵ گرم است . یک تخم مرغ بزرگ حاوی ۶۱/۱ گرم اسیدهای چرب اشباع ، ۱۷/۲ گرم اسید چرب غیر اشباع یک ظرفیتی و ۷۱/۰ گرم اسیدهای چرب غیر اشباع چند ظرفیتی است .پوسته اساساً از کربنات کلسیم (۹۶% ) و مقداری فسفات و نیز منیزیوم تشکیل شده است این مواد معدنی در یک شبکه رشته ای از کراتین (۲% ) وجود دارند میزان سختی پوسته به ویژگی و طبیعت این شبکه و نیز به میزان منیزیوم موجود مرتبط می باشد . در قسمت خارجی پوسته یک کوتیکول پروتئینی وجود دارد که در آب خیلی حل نمی گردد به هر حال می توان آن را از طریق سائیدن یا برس برداشت در این حالت باکتریهایی که برای حفاظت و نگهداری تخم مرغ مضر هستند به داخل تخم مرغ نفوذ می نمایند پرده ها یا غشاهای تخم مرغ در حقیقت مجتمعی هستند از کلسیم و پروتئین و فسفات و منیزیوم که یک سیستم نسبی دفاعی برای تخم مرغ به وجود می آورند . تخم مرغ هایی که توسط مرغان جوان گذاشته شده اند نسبت به تخم مرغ های مرغ های مسن تر غشاهای پوسته ای ضخیم تری دارند .

    خواص بیوشیمیایی سفیده :

    سفیده مایع آلبومینی زلال و غلیظی است که تمام فضاهای واقع در فاصله بین غشاهای پوسته و زرده را پر می کند سفیده یا آلبومین تخم مرغ تقریباً ۶۰ درصد وزن کل تخم مرغ را در بر دارد که ۷۸ درصد این ماده از آب و بقیه آن از مواد آلبومینوئیدی تشکیل شده است که مهمترین آن اوآلبومین ۱ است .بلافاصله بعد از اینکه تخم توسط پرنده رها گردد آلبومین دارای ساختمان ژله مانند می گردد . اما این ژله به تدریج به مایع تبدیل می شود مخصوصاً در طی ۴۸ ساعت اولیه ، که این امر ناشی از هیدرولیز پروتئین ها نمی باشد بلکه نتیجه ای از کمپلکس لیزوزیم است با افزایش PH باعث فعال شدن آن شده در نتیجه این امر حادث می شود . توجه به این نکته ضروری است که غلظت یونهای دو ظرفیتی باعث کاهش سرعت عمل لیزوزیم ها می شود . PH سفیده تخم مرغ تازه حدود ۴/۷ است در طی حدود ۳ روز به ۹ افزایش می یابد و سپس به مقدار ناچیزی تغییر می کند و چنین افزایشی نتایج مضری را به دنبال دارد .سفیده تخم مرغ در ماده خشک آن حدوداً ۸۵ درصد پروتئین دارد که از مهمترین پروتئین های آن عبارتند از :

    اوآلبومین (Ovalbumin ) :

    این پروتئین ۶۰% از پروتئین کل سفیده را تشکیل می دهد و شبیه سرم آلبومین موجود در پلاسمای خونی می باشد و می توان آن را با این ترکیب مقایسه نمود . این ماده در خون مرغ های تخم گذار یافت شده است به هر حال اوآلبومین یک پروتئین خالص نمی باشد اوآلبومین به طوی ضعیفی فسفوریلاته می گردد دارای ۱۳/۰ درصد فسفر و هشت واحد از کربوهیدراتها در هر مولکول با جرم Da ۴۶۰۰۰ می باشد باید توجه نمود که اوآلبومین دارای مقداری مانوز و گلوکزآمین در هر واحد مجزا می باشد اما فاقد نورامینیک ۲اسیدمی باشد . از نظر ترکیب اسید آمینه ای تعادل خیلی خوبی دارد . اسیدگلوتامیک به میزان بیش از ۱۰% در آن وجود دارد و سایر اسیدهای آمینه نیز به میزان کمتر از ۳/۱% مشاهده می شود .زنجیره پلی تیدی اوآلبومین دارای اسید آمینه انتهای کربوکسیلی ( C ترمینال ) پرولین و دارای انتهای آمینی ( N ترمینال ) ( گلیسیلین اِن استیلا ته ) می باشد . همچنین دارای شش واحد سیستئین و نیز یک پیوند دی سولفیدی می باشد . در زمان تخم گذاری تعداد اتصالات عرضی افزایش می یابد و ( اس _ اوآلبومین ) تشکیل می یابد . این ترکیب در مقایسه با پروتئین طبیعی از مقاومت و پایداری بیشتری در مقابل حرارت برخوردار می باشد . اوآلبومین دارای خواص ژله ای و کف کنندگی می باشد این خواص و ویژگیها به حالت پروتئین بستگی دارد همچنان که میزان ( اس _ اوآلبومین ) افزایش می یابد این خاصیت کاهش می یابد .

    کونالبومین ( Conalbumin ) :

    کونالبومین را همچنین تحت عنوان اووتراسفرین معرفی می نمایند . جرم مولکولی آن تقریباً دو برابر جرم مولکولی اوآلبومین می باشد یعنی برابر Da ۸۷۰۰۰ به هر حال یک دیمر نیست . این ماده از نظر ترکیب اسید آمینه ای و نیز توانایی آن در جهت ترکیب یافتن با کاتیونهای دو ظرفیتی مخصوصاً Fe ، Cu ، Mn ، Zn به طور نزدیکی با سیدروفیلین (گروه بتای گلیکو پروتئین سرم خون ) شباهت دارد .تفاوت آنها در قسمت کربوهیدراتی می باشد و دارای اسید نورامینیک نبوده و از بخشهای مساوی از مانوز و گلونالبومین تشکیل می گردد . این پروتئین دارای نقش بازدارندگی بر روی باکتریهای معینی می باشد . کونالبومین در مقایسه با اوآلبومین آسانتر و راحت تر توسط حرارت تغییر ساختمان مولکولی می دهد و در حدود ۶۳ درجه سانتیگراد انعقادمی یابد این تقریباً درجه حرارتی است که سفیده تخم مرغ در آن درجه منعقد می گردد زیرا که اوآلبومین در نقطه ای که کونالبومین غیر محلول می شود حالت ژله ای یا شبه جامد پیدا می کند .

    اووموکوئید ( Ovomucoid ) :

    اووموکوئید یک گلیکو پروتئین غنی از گلوکز آمین در حدود ۱۴% می باشد . همچنین دارای ۷% مانوز و یک مقداری گالاکتوز و مقداری اسید نورامینیک می باشد . اتصال مابین این مونوساکارید ها توسط یک زنجیر پپتیدی بر روی آسپارژین صورت می گیرد . این پروتئین در مقایسه با دو ترکیب قبلی یعنی اوآلبومین و کونالبومین کوچک می باشد و دارای ۱۳% نیتروژن بوده اما ۲% گوگرد دارد . این ترکیب به راحتی از دیگر پروتئین های سفیده تخم مرغ به واسطه ویژگی محلولیت خود در اسید تری کلرواستیک جدا می گردد .

    اووموکوئید به واسطه حرارت تغییر ساختمان مولکولی می دهد اگرچه در مقایسه با اوآلبومین و کونالبومین از مقاومت بسیار بیشتری برخوردار می باشد . اووموکوئید دارای فعالیت بیولوژیکی است و این به دلیل عامل آنتی تریپسین آن می باشد .سفیده سخت انعقاد یافته تخم مرغ به سرعت در روده هضم می گردد زیرا که ساختمان مولکولی آن تغییر یافته است در مقابل سفیده تخم مرغ خام که در مقابل فرآیند هضم تا حدی مقاوم است بایستی به این نکته توجه داشته باشید که خشک کردن سریع تخم مرغ ممکن است که اووموکوئید را به حالت غیر فعال برنگرداند .

    فصل ششم

    چکیده مطالعات فنی ، مالی و اقتصادی

    جدول (1-1) جمع بندی مشخصات اصلی طرح تولید

    نتیجه گیری :

    با توجه به مطالعات فنی انجام شده و با این پیش زمینه که پرورش و تولید و تکثیر مرغ بدلیل مقرون به صرفه بودن اقتصادی آن و با این دانسته که مرغ یکی از کالاهای اساسی در سبد هر خانوار میباشد و با توجه به مطالاعات آماری صورت گرفته از نمونه های در حال اجرا در کشور ، به آسانی می تواند به این نتیجه رسید که تاسیس و راه اندازی مرکزی برای تکثیر و پرورش مرغ در صورت داشتن بزاعت مالی و اقتصادی و نیروی انسانی آن می تواند سود آوری فراوانی داشته باشد .

    ردیفنام محصولظرفیت تولید سالانهظرفیت تولید ماهانهظرفیت تولید روزانه
    1
    2
    تخم مرغ160000 کیلو15000 کیلو500 کیلو
    ردیفنام ماده اولیه/ قطعات خریدنیمشخصات فنیمورد مصرف در محصولمیزان مصرف در محصولمصرف سالیانهمصرف سالیانهمنبع تامینمنبع تامین
    ردیفنام ماده اولیه/ قطعات خریدنیمشخصات فنیمورد مصرف در محصولمیزان مصرف در محصولمقدارواحدداخلیخارجی
    1سیستم خودکار جوجه کشیXg - Xenonجوجه کشی-*
    2سیستم گرم نگهدارRa32iجهت گرم نگهداری تخم ها استفاده میشود3*
    3سیستم تخلیه اتوماتیک3*
    4سیستم برودتی و حرارتی6*
    ردیفنام ماشین آلات/ تجهیزات تولیدمشخصات فنیتعدادمنبع تامینمنبع تامین
    ردیفنام ماشین آلات/ تجهیزات تولیدمشخصات فنیتعدادداخلیخارجی
    1سیستم تخلیه و پاکسازی اتوماتیکLexan Rs21s2*
    2سیستم نگهداری 2 زمانهWi - CarX1*
    3سیستم حرارت سنجTime X51*
    4سیستم های مربوط به کشتارگاه3*
    ردیفعنوان تاسیساتبه مقدار مصرفبه مقدار مصرفبه مقدار مصرفمقدار مصرفمقدار مصرف
    ردیفعنوان تاسیساتمحوطهکارگاهاداریبنزینگازوییل
    1برق**
    2آب*
    3گاز**
    4تلفن*
    5سوخت گرمایش**
    ردیفعناوین شغلیتعدادمیزان تحصیلاتجنسیت
    1سرپرست1کارشناسی ارشد کشاورزی – گرایش دامپروری و یا دامداریمرد
    2مهندس4کارشناس دامپروریمرد
    3پزشک1دامپزشکمرد / زن
    5اپراتور رایانه2فوق دیپلممرد - زن
    6خدمه10دیپلممرد
    7حسابدار1لیسانس حسابداریمرد / زن
    ردیفنوع مسئولیتتعدادشرح وظایف
    1مدير1
    2خدمات15
    3حسابدار1
    ردیفعنوان هزینهمبلغ سالانه به ريال
    1مواد مصرفی45000000
    2تامین انواع انرژی سوخت(تاسیسات-گرمایش-سرمایش)1800000
    3هزینه خدمات نیروی انسانی75000000
    4هزینه ماشین آلات و تجهیزات خط تولید50000000
    5هزینه زمین-ساختمان40000000
    6هزینه لوازم اثاثیه اداری5000000
    7هزینه های قبل از بهره برداری3000000
    8جمع کل هزینه ها179800000
    شرحارزش دارایی ( ریال)درصدهزینه استهلاک
    محوطه سازی4500000001045000000
    ساختمان
    ماشین آلات و وسایل آزمایشگاهی50000000105000000
    تاسیسات
    وسایل حمل و نقل
    وسایل دفتری500000010500000
    پیش بینی نشده
    جمع کل55000000105500000
    1-1مشخصه طرح ظرفیت تولید سالیانه نام محصول ظرفیت واحد:1-61-6دستگاهها و تجهیزات خط تولید بخش داخلی:100درصد بخش خارجی:دستگاهها و تجهیزات خط تولید بخش داخلی:100درصد بخش خارجی:
    1-1خدمات کامپیوتری1-71-7زمین و ساختمانها مساحت زمین: 5000 مترمربع سطح زیر بنا: 50 متر مربع سالن تولید: 2000 مترمربع انبار: 1000 متر مربع تاسیسات و تعمیرگاه: مترمربع اداری و رفاهی: 14 متر مربع فضای باز:زمین و ساختمانها مساحت زمین: 5000 مترمربع سطح زیر بنا: 50 متر مربع سالن تولید: 2000 مترمربع انبار: 1000 متر مربع تاسیسات و تعمیرگاه: مترمربع اداری و رفاهی: 14 متر مربع فضای باز:
    1-2شاخصهای عملیاتی تعداد روز کاری:6روز تعداد نوبت کاری:2نوبت زمان هر نوبت كاری:8الی14و16الی221-71-7زمین و ساختمانها مساحت زمین: 5000 مترمربع سطح زیر بنا: 50 متر مربع سالن تولید: 2000 مترمربع انبار: 1000 متر مربع تاسیسات و تعمیرگاه: مترمربع اداری و رفاهی: 14 متر مربع فضای باز:زمین و ساختمانها مساحت زمین: 5000 مترمربع سطح زیر بنا: 50 متر مربع سالن تولید: 2000 مترمربع انبار: 1000 متر مربع تاسیسات و تعمیرگاه: مترمربع اداری و رفاهی: 14 متر مربع فضای باز:
    1-3درصد تامین مواد اولیه داخلی: 100درصد خارجی:1-81-8سرمایه گذاری: دارائیهای ثابت: 650 ميليون ریال سرمایه در گردش: 350 ميليون ريال کل سرمایه گذاری: 100 ميليون ريال سرمایه گذاری مجری طرح: 50 ميليون ريال وام کوتاه مدت: 50 ميليون ريال تسهيلات درخواستي : 50 ميليون ريالسرمایه گذاری: دارائیهای ثابت: 650 ميليون ریال سرمایه در گردش: 350 ميليون ريال کل سرمایه گذاری: 100 ميليون ريال سرمایه گذاری مجری طرح: 50 ميليون ريال وام کوتاه مدت: 50 ميليون ريال تسهيلات درخواستي : 50 ميليون ريال
    1-4تعداد کارکنان مدیریت:3 الی 4 نفر مهندس:----- تکنسین:5 الی 7 کارگر ماهر:10 نفر کارگر ساده:1 نفر کل پرسنل: 32 نفر1-81-8سرمایه گذاری: دارائیهای ثابت: 650 ميليون ریال سرمایه در گردش: 350 ميليون ريال کل سرمایه گذاری: 100 ميليون ريال سرمایه گذاری مجری طرح: 50 ميليون ريال وام کوتاه مدت: 50 ميليون ريال تسهيلات درخواستي : 50 ميليون ريالسرمایه گذاری: دارائیهای ثابت: 650 ميليون ریال سرمایه در گردش: 350 ميليون ريال کل سرمایه گذاری: 100 ميليون ريال سرمایه گذاری مجری طرح: 50 ميليون ريال وام کوتاه مدت: 50 ميليون ريال تسهيلات درخواستي : 50 ميليون ريال
    1-51-91-9هزینه های تولید هزینه های ثابت: ميليون ريال هزینه های متغیر: ميليون ريال کل هزینه های سالیانه000 179800 ميليون ريالهزینه های تولید هزینه های ثابت: ميليون ريال هزینه های متغیر: ميليون ريال کل هزینه های سالیانه000 179800 ميليون ريال
  • فهرست و منابع دانلود پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار

    فهرست:

    خلاصه طرح :............................................................................................................................ 4

    فصل اول.................................................................................................................................. 5

    معرفی طرح............................................................................................................................... 5

    1-2-مشخصات محصول............................................................................................................... 6

    1-1-2- نام و کاربرد محصول:....................................................................................................... 6

    2-1-2-مشخصات فنی محصول..................................................................................................... 6

    3-1-2-معرفی روشهای تولید........................................................................................................ 6

    4-1-2-تشریح مختصر فرایند........................................................................................................ 6

    فصل دوم.................................................................................................................................. 7

    تعیین ظرفیت............................................................................................................................. 7

    2-2-تعیین ظرفیت تولید.............................................................................................................. 8

    2-3-برآورد میزان مصرف مواد اولیه و قطعات خریدنی......................................................................... 8

    2-4-معرفی دستگاه ها و تجهیزات تولید........................................................................................... 9

    2-5-معرفی تجهیزات و تاسیسات عمومی.......................................................................................... 9

    فصل سوم............................................................................................................................... 10

    معرفی نیروی انسانی.................................................................................................................. 10

    معرفی نیروی انسانی.................................................................................................................. 11

    1-3-برآورد پرسنل تولیدی......................................................................................................... 11

    2-3-پرسنل اداری و خدمات....................................................................................................... 11

    فصل چهارم............................................................................................................................ 12

    هزینه ها................................................................................................................................. 12

    معرفی هزینه ها........................................................................................................................ 13

    برآورد هزینه استهلاک................................................................................................................ 14

    زمین محل اجرای طرح :............................................................................................................. 15

    محوطه سازی :......................................................................................................................... 15

    ساختمانها :............................................................................................................................. 16

    میزان سرمایه گذاری :................................................................................................................. 16

    محاسبه هزینه ها :...................................................................................................................... 17

    محاسبه سود و زیان ویژه  ( ارقام به میلیون ریال )............................................................................... 18

    تاسیسات مورد نیاز :.................................................................................................................. 20

    وسایل نقلیه :........................................................................................................................... 21

    تاسیسات اداری :...................................................................................................................... 21

    هزینه های قبل از بهره برداری :.................................................................................................... 22

    هزینه های جاری :..................................................................................................................... 22

    هزینه استهلاک :....................................................................................................................... 23

    هزینه سوخت و انرژی :.............................................................................................................. 23

    جمع هزینه های جاری طرح :....................................................................................................... 24

    فصل پنجم.............................................................................................................................. 25

    شرح فرایند و اطلاعات فنی مورد نیاز............................................................................................. 25

    تاریخچه پرورش مرغ :................................................................................................................ 26

    تاریخچه پرورش مرغ در ایران....................................................................................................... 28

    روش های گرمایشی................................................................................................................... 30

    مزایای دستگاه های گرم کننده تابشی در مرغداری ها........................................................................... 31

    نقص طبیعی تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلودگی....................................................................... 32

    چندین نقص دفاعی طبیعی در تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلوده شدن وجود دارد که به مهمترین آنها اشاره میشود:       32

    کیفیت پوسته  (shell Quality)................................................................................................... 33

    روشهای ضد عفونی تخم مرغ قابل جوجه کشی.................................................................................. 34

    نقص طبیعی تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلودگی....................................................................... 35

    چندین نقص دفاعی طبیعی در تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلوده شدن وجود دارد که به مهمترین آنها اشاره میشود:       35

    ۱-  پوسته اصلی تخم مرغ  (shell) :.............................................................................................. 35

    ۲-  کوتیکول(cuticle) :............................................................................................................ 36

    ۳-  غشاهای پوسته  (shell membranes) :................................................................................... 36

    ۴-  PH بالای آلبومین:............................................................................................................... 36

    ۵-  آنزیمهای ضد میکروب:......................................................................................................... 36

    اهمیت آب در صنعت مرغداری..................................................................................................... 37

    باکتری درحد قابل قبول.............................................................................................................. 38

    ساختار بیوشیمیایی پوسته و سفیده تخم مرغ..................................................................................... 39

    ساختمان شیمیایی تخم مرغ :........................................................................................................ 39

    خواص بیوشیمیایی سفیده  :........................................................................................................ 41

    اوآلبومین  (Ovalbumin ) :....................................................................................................... 41

    کونالبومین  ( Conalbumin ) :................................................................................................... 42

    اووموکوئید  ( Ovomucoid ) :................................................................................................... 43

    فصل ششم.............................................................................................................................. 44

    چکیده مطالعات فنی ، مالی و اقتصادی............................................................................................ 44

    جدول (1-1) جمع بندی مشخصات اصلی طرح تولید......................................................................... 45

    نتیجه گیری :........................................................................................................................... 47

     

     

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار, ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار, پروژه کارآفرینی درباره دانلود پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار, نمونه طرح کسب و کار دانلود پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار, جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار, Business plan با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت