دانلود طرح کسب و کار تولید پنکه سقفی (زیر نظر شرکت پارس خزر )

تعداد صفحات: 43 فرمت فایل: word کد فایل: 2966
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: سایر موضوعات
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود طرح کسب و کار تولید پنکه سقفی (زیر نظر شرکت پارس خزر )

    1- چکیده موضوعات طرح :

    عنوان کالا : پنکه (بادبزن) سقفی

    تعریف کالا : وسیله ای است با دو یا چند پره که توسط انرژی الکتریکی به حرکت درآمده و بمنظور جابجا کردن هوا در منازل ، محل های کار و موارد مشابه استفاده میشود استانداردهای کلی ناظر به این محصولات استاندارد های شماره 1304 و 1305 می باشد ، ظرفیت تولید 000/ 50 در سال

    فرآیند تولید : تولید محصول با مونتاژ قطعات خریداری شده . و قطعات سفارشی صورت خواهد گرفت که بطور خلاصه بصورت زیر میباشد :

    (چارت و نمودار ها در فایل اصلی قابل مشاهده است)

    قطعاتیکه از خارج از واحد کمک گرفته میشود :

    قاب پائینی ، ورقه های لاینیشن ، تزریق آلومینیمی به روتور سیم پیچی استاتور ، پره ها ، شفت ، بوش و واشر ، شفت و برخی قطعات مکانیزم آویز .

     

     

    تعداد شیف کار : یک

    راندمان بهره گیری از دستگاهها : 75 %

    درصد ارزش مواد و قطعات آماده خریداری شده از داخل کشور : 30 %

    درصد هزینه های حق العملکاری و ارزش قطعات سفارشی از داخل کشور : 70 %

    درصد مواد اولیه قطعات از خارج کشور :  0%

    هزینه های حق العملکاری عملیات سفارشی : 764649 ریال

    تعداد کارکنان تولیدی :   کارگر ماهر : 3

    تکنسین : 1    کارگر ساده : 15

    توان برق خط تولید و لوازم آزمایشگاهی : 5/15 کیلو وات

    آب مصرفی خط تولید : 2/1 متر مکعب

    سوخت مصرفی خط تولید : 50 لیتر

    ارزش دستگاهها و تجهیزات خط تولید : 61390 ریال

    ارزش وسائل و تجهیزات آزمایشگاهی : 5000 ریال

    ارزش تجهیزات و تاسیسات عمومی : 42000ریال

    سالن تولید : 240 متر مربع

    انبارها : 186 متر مربع

    قیمت عمده فروشی کالای مشابه : 37 هزار ریال

     

    2- کلیات

    2-1- تعریف محصول ویژگیها و مشخصات فنی

    تعریف محصول : محصول مورد نظر در طرح بادبزن یا پنکه سقفی می باشد ، پنکه سقفی وسیله ای است با دو یا چند پروانه که توسط یک الکتروموتور جریان متناوب میچرخد . از این وسیله که به سقف آویزان می شود بعنوان بادبزن و بمنظور جابجا کردن هوا در منازل ، محل های کار و موارد مشابه استفاده میگردد .

     

    ویژگیها و مشخصات فنی :

    ویژگیها و مشخصات فنی کلی پنکه سقفی و مدل مورد نظر در طرح که با توجه به بیشترین قطعات تقاضای بازار انتخاب گردیده در جدول زیر آمده است . 

     

    نام مشخصه حدود و مقدار در مدلهای مختلف علامت مقدار در مدل انتخاب شده
    ولتاژ و فرکانس متناوب 220 ولت 50 هرتز 220v~ 220v~
    توان مصرفی  90-50 50HZ 50HZ
    اندازه* (میلیمتر) 1800-1500-1400-1200-900 W 72w
    میزان هوای تحویلی  9000-4500    
    سرعت هوای تحویلی  650-325 Mm 1400
    کلاس ایزولاسیون  کلاس c1 – 1(1 ) – 2 (©) Cuft/min 7250
    کلید خاموش روشن دیواری – آویز  Ft/min ماکزیمم 510
    وزن (کیلو گرم) 5/7/2004 - (پنکه)
        - ©(کلید)
        kg دیواری

     

     

    اندازه بادبزن قطر میدان گردش پره ها می باشد .

     

    چگونگی بسته بندی : بدنه پنکه در داخل کیسه قرار داده شده و سپس داخل دو قطعه یونولیتی گذارده شده و با دو قطعه توسط نوار چسب به یکدیگر محکم میگردد . پره ها ، میله نگهدارنده ، مکانیزم آویز بالایی و کلید در کیسه پلاستیکی قرار داده شده و هر سه دستگاه پنکه در یک کارتن گذارده میشود . جهت انجام خرده فروشی ، فروشندگان کارتن را باز نموده و مجموعه کامل یکدستگاه پنکه را در اختیار مشتری قرار میدهد .

    اجزاء و قطعات متشکله : جدول شماره 1 اجزاء و قطعات متشکله محصول و نحوه تامین آنها (خرید از بازار ، سفارش ساخت و یا ساخت در کارخانه) را نشان میدهد .

     

    استاندارد ملی و جانی محصول :

    الف – استانداردهای ملی : استاندارد های ملی ناظر بر طراحی ، ساخت و کاربرد محصول عبارتند از :

    1- استاندارد شماره 1305 تحت عنوان "مقررات ایمنی بادبزنها و دستگاههای تنظیم سرعت آنها"

    2- استاندارد شماره 1304 تحت عنوان بادبزنهای برقی جریان متناوب و دستگاههای تنظیم سرعت آنها.

    ب- استانداردهای بین المللی : دو استاندارد مهم بین المللی این محصول عبارتند از :

    1- IEC 342 (1971)

       Safery reauirement fot electric fans & regulators

    2- IEC 385 (1972)

       A.C Electric fans & regulator

    3- JIS C 9601 (1990) , electric fans

     

     

    شماره تعرفه گمرکی و شرایط ورود

    تعرفه گمرکی پنکه سقفی 06/85 ردیف ب 3 بوده و ورود آن موکول به مجوز وزارت صنایع و بازرگانی با سود بازرگانی با سود بازرگانی 50 % می باشد .

    2-2- چگونگی بکارگیری بعنوان کالای سرمایه ای ، واسطه ای و مصرفی :

    پنکه سقفی در زمره کالاهای مصرفی با دوام طبقه بندی میگردد .

    3-2- ارائه دیدگاههای کلی در مورد تعقیب و بازار فروش و محصولات جایگزین :

    بطور کلی انواع پنکه اعم از سقفی ، رومیزی و یا ایستاده بعنوان وسائل رقیب و جانشین سایر وسائل تهویه بکار میروند . یکی از پارامترهای مهم و اساسی را در این جایگزینی درآمد افراد و خا نوارها می باشد این موضوع باعث گردیده است که این وسیله بعنوان وسیله تهویه ارزان قیمت در مقایسه با سایر وسائل و تجهیزات از قبیل کولر آبی ، کولر گازی (بویژه در نقاط بسیار مرطوب) و .... جایگاهی را بدست آورده و آنرا همچنان حفظ نماید بهمین دلیل با توجه به کاهش تدریجی قدرت خرید مصرف کننده بهمین دلیل با توجه به کاهش تدریجی قدرت خرید مصرف کننده می توان شاهد گرایش بیشتر مصرف کنند گان به این محصول در مقایسه با سایر وسائل شابه در مواردی که امکان جایگزینی وجود دارد بود در حال حاضر قیمت عمده فروشی تولید داخلی محصول 38000 و قیمت انواع وارداتی متناسب با کیفیت آن از 37000 الی 55000 ریال متفاوت می باشد .

    بطور کلی انواع پنکه اعم از سقفی ، رومیزی و یا ایستاده بعنوان وسائل رقیب و جانشین سایر وسائل تهویه بکار میروند . یکی از پارامترهای مهم و اساسی را در این جایگزینی درآمد افراد و خا نوارها می باشد این موضوع باعث گردیده است که این وسیله بعنوان وسیله تهویه ارزان قیمت در مقایسه با سایر وسائل و تجهیزات از قبیل کولر آبی ، کولر گازی (بویژه در نقاط بسیار مرطوب) و .... جایگاهی را بدست آورده و آنرا همچنان حفظ نماید بهمین دلیل با توجه به کاهش تدریجی قدرت خرید مصرف کننده بهمین دلیل با توجه به کاهش تدریجی قدرت خرید مصرف کننده می توان شاهد گرایش بیشتر مصرف کنند گان به این محصول در مقایسه با سایر وسائل شابه در مواردی که امکان جایگزینی وجود دارد بود در حال حاضر قیمت عمده فروشی تولید داخلی محصول 38000 و قیمت انواع وارداتی متناسب با کیفیت آن از 37000 الی 55000 ريال متفاوت می باشد .

    جدول شماره 1 قطعات محصول و نحوه تهیه آنها

    جدول شماره 1 (ادامه)

    جدول شماره 1 (ادامه)

    4-2- بررسی مشکلات فعلی در زمینه تولید فعلی کالا در کشور و چگونگی رفع آنها :

    در حال حاضر در کشور دو واحد عمده تولید پنکه سقفی وجود داشته و کسفیت تولیدات آنها که بالنسبه خوب می باشد می تواند با اقداماتی نظیر بهبود تکنولوژی تولید و استفاده از تجهیزات جدید بجای تجهیزات قدیمی ، استفاده از مواد اولیه مناسب و بکارگیری استانداردهای دقیقتر در مورد آنها ، افزایش فعالیت های تحقیق و توسعه در جهت بهبود و توسعه مداوم محصول از جنبه های مختلف و سایر مواردی که در طرح حاضر مطرح گردیده است بهبود داده شده و به سطح مشابه خارجی و با کیفیت بالا رسانیده شود .

    3- بررسی ها و برآوردهای فنی

    1-3- بررسی تکنولوژی و روشهای مورد استفاده در تولید و مونتاژ محصول :

    در این قسمت ابتدا به عنوان بخشی از تکنولوژی تولید محصول به بیان نکات و وسائل مهم در طراحی و ساخت محصول پرداخته و سپس به تفکیک قطعات به قطعات آماده قابل تهیه از بازار ، قطعات سفارشی و قطعاتیکه در داخل واحد ساخته و یا آماده میشوند پرداخته و در پایان به بررسی روشهای مونتاژ محصول می پردازیم :

    الف – نکات و مسائل مهم در طراحی و ساخت محصول :

    بطور کلی پنکه سقفی وسیله ای است برقی که بایستی علاوه بر ایمنی از جهات مختلف ، از ظاهری زیبا و شکیل برخوردار بوده و کار آرام و بدون سر و صدا داشته و از دوام کافی برخوردار باشد .

    این وسیله بایستی چنان ساخته شود که در کاربرد عادی یا حتی در صورت بی مبالاتی هائیکه حین کاربرد عادی پیش می آید بدون آنکه خطری متوجه اشخاص یا محیط اطرافش بسازد بنحو مختصی کار کند .

    ارزش کار (SERVICE VALVE) : ارزش کار یک پنکه عبارتست از مقدار هوای تحویلی بر حسب متر مکعب در ثانیه به توان ورودی پنکه بر حسب وات در شرایط ولتاژ و فرکانس تعریف شده میباشد . طراحی پنکه بطوری که ارزش کار بالاتری داشته باشد از نکات مهم در طراحی آن می باشد .

    ساختمان عمومی : محفظه موتور بادبزن سقفی بایستی از نوع کاملاً بسته بوده و بمنظور حفاظت در برابر خطر برق گرفتگی تدابیر لازم اتخاذ شده باشد .

    پره های بادبزن که از فلزات مناسب و یا سایر مواد ساخته میشوند بایستی کاملاً یکسان بوده بطوریکه هنگام کار ایجاد ارتعاش محسوس نکند . پره ها و حامل آنها بایستی بطور مطمئنی محکم شوند که هنگام کار شل نشوند .

    روغنکاری یاتاقانها : روش روغنکاری یاتاقانها باید از طرف کارخانه سازنده داده شده و در صورتیکه سازنده روغنکاری دائمی را انجام داده بایستی به اطلاع مصرف کننده برساند .

    میزان صدا : در ساخت بادبزنها بایستی تدابیری اتخاذ شود که میزان صدا در حدود معقول باشد .

    علامتگذاری : بر روی بادبزن کشور سازنده و اندازه بادبزن بنحو پاک نشدنی نوشته شود .

    سیم نگهدارنده (تعلیق) : سیستم نگهدارنده بادبزن بایستی بحد کافی مقاومت داشته باشد بطوریکه خطر افتادن آن به حداقل ممکن کاهش یابد .

    کلاس حرارتی : کلاس حرارتی سیم لاکی مورد مصرف در ساخت پنکه میتواند A یا E باشد درجه حرارت عادی کلاسهای مذکور بترتیب 70 و 85 درجه ساتیگراد و درجه حرارت مجاز در شرایط اضافه بار 119 و 144 درجه (7/1 برابر ارقام فوق) می باشد .

    ب- تفکیک قطعات : با توجه به آنکه طرح حاضر بصورت طرح مونتاژ تدوین می گردد در تفکیک قطعات ، امکانات سخت افزاری موجود کشور که به طور گسترده ای در سطح کشور توزیع گردیده اند در نظر گرفته شده و بجز در چند ک.رد سایر قطعات و عملیات بصورت سفارشی پیش بینی گردیده اند تفکیک مذکور در جدول شماره یک مشخص گردیده است .

    ج- بررسی روشهای مختلف تولید و مونتاژ محصول :

    ذیلاً در ابتدا به بررسی روشهای مختلف عملیات فوق الذکر و انتخاب روش مناسب پرداخته و سپس روشهای مختلف مونتاژ محصول و انتخاب روش مناسب می پردازیم :

    الف – استاتور و سیم پیچی آن

    محکم کردن صفحات استاتور : این عمل بوسیله پین ، با جوش دادن ورقه ها به یکدیگر و پرچ کردن ورقه ها در یکدیگر صورت می گیرد در حال حاضر در کشور از روش اول و دوم استفاده میگردد در روش سوم نیاز به تولید ورقه ها با قالب مخصوص میباشد . در طرح حاضر استاتور آماده و تولید شده با استفاده از روش پرچ کردن سفارش داده شده و پس از تحویل به واحدهای دارنده دستگاه سیم پیچ جهت سیم پیچی ارسال میگردد و استاتور سیم پیچی شده وارد کارگاه میگردد .

    وارنیش زنی استاتور سیم پیچی شده :

    وارنیش زنی استاتور با روشهای مختلف قطره چکان وارنیش بر روی سیم پیچ یا غوطه ور کردن استاتور در وارنیش صورت خواهد گرفت که در طرح حاضر با توجه به پایین بودن تعداد تولید روش دوم و به صورت دستی در نظر گرفته شده است .

    پخت وار نیش (CURING) : جهت پخت وارنیش از کوره های پیوسته (Continuous) و ثابت استفاده میگرد که در طرح حاضر با توجه به میزان تولید کوره ثابت در نظر گرفته شده است . در این کوره تعداد معینی استاتور وارنیش زده شده گذارده شده و پس از گذشت مدت زمان لازم (حدود یکساعت) و پخت وارنیش کوره تخلیه و مجدّداً پر خواهد شد .

    جا زدن شفت ، بوش و بلبرینگ : این عمل نیز به روشهای مختلف صورت خواهد گرفت . گرم کردن استاتور و پرسکاری شفت در داخل سوراخ استاتور از روشهای عمده می باشد که در طرح حاضر با توجه به نوع موتور و کار پنکه روش پرس کردن در نظر گرفته شده است .

    ب- روتور :

    ورقه های روتوری پس از تولید توسط پرس به کارگاه دایکاست کاری منتقل و روتور دایکاست شده جهت تراشکاری سطح داخلی آن به کارگاههای تراشکاری انتقال یافته و سپس به کارخانه آورده میشود در کارخانه عمل سوراخ کردن و رزوه کرده به سوراخ محل اتصال نیمه بدنه بالایی به پائینی بر روی زائده های رتور صورت میگیرد این عمل می تواند با استفاده از دریل دستی ، دریل مخصوص با سه مته و دریل اتوماتیک و با برنامه ریزی کامپیوتری صورت گیرد ، در طرح حاضر با توجه به ظرفیت طرح و نیز لزوم دقیق بودن محل سوراخها استفاده از دریل مخصوص که با هر بار فشار دادن اهرم آن عملیات سوراخکاری هر سه سوراخ همزمان صورت خواهد گرفت ، پیش بینی گردیده است .

    ج – قاب های پائینی و بالائی :

    اتصال نشیمنگاه بلبرینگ به قاب : جهت متصل کردن نشیمنگاه بلبرینگ به قاب ها میتوان از روشهای متفاوت جوشکاری استفاده نمود . در عمل بخاطر سهولت و مناسب بودن نتیجه کار از روش نهقطه جوش استفاده می گردد .

    د- رنگ کاری : عملیات رنگ کردن برای سطوح داخلی قابها ، میله آویز ، پره ها و سطوح خارجی قاب ها صورت می گیرد این کار میتواند به شیوه های مختلف استفاده از رنگ هوا خشک و کوره ای و با پیستوله و به روش دستی و یا در کابین های مخصوص و با کمک رنگ پاش صورت گیرد . در مورد پنکه سقفی با توجه به اینکه محل نصب در خارج از دسترس افراد بوده و عموماً در معرض برخورد و اصابت با اشیاء خراشنده نیست استفاده از رنگ هوا خشک و به کمک پیستوله پیش بینی گردیده است .

    بررسی روشهای مختلف مونتاژ محصول و انتخاب روش مناسب :

    مونتاژ قطعات محصول به یکدیگر می تواند به سه صورت کاملاً اتوماتیک نیمه اتوماتیک و دستی صورت گیرد .

    روش کاملاً اتوماتیک : در این روش خط مونتاژ ویژه مدل (مدلهایی) خاص از محصول طراحی میگردد و در آن قطعات مختلف محصول در محل های معینی که به همین منظور در نظر گرفته شده از قرارداده میشود این قطعات بکمک مکانیزم های مختلفی به ایستگاه های مونتاژ منتقل میگردد . همچنین عمل مونتاژ ممکن است توسط (ROBOT) و با کنترل های کامپیوتری و یا ماشین ها و دستگاههای مخصوص صورت گیرد . عمل تست قطعات ، پیش مونتاژ ها و مونتاژ نهای نیز در ایستگاههائی که بهمین منظور پیش بینی گردیده اند انجام گرفته و محصول نهائی پس از کنترل های لازم در انتهای خط بسته بندی شده و کارتن های آن بر روی پالت قرار گرفته ، از خط خارج می گردد خصوصیات مهم چنین خطوطی عبارتند از :

    1- بالا بودن سرعت تولید : در چنین خطوطی سرعت تولید بالا بوده و لذا در تولید انبوه مورد استفاده قرار میگیرد .

    2- طراحی خاص و نیاز به سرمایه گذاری بالا : بعلت نیاز به طراحی و ساخت ماشین های خاص چنین خطوطی به سرمایه گذاری بالائی نیاز دارد .

    3- انعطاف ناپذیر بودن خط مونتاژ : با توجه به اینکه چنین خطوطی جهت مونتاژ مدل خاصی از محصول طراحی میگردد لذا قابلیت انعطاف پذیری و استفاده از آن برای مونتاژ مدلهای دیگر کم می باشد استفاده از ROBOT در اینگونه خطوط انعطاف پذیری را افزایش خواهد داد .

    4- وابستگی قسمت های مختلف خط مونتاژ به یکدیگر و لزوم قابلیت اطمینان بالای آن : قسمت های مختلف چنین خطوطی بایستی با یکدیگر دقیقاً بالانس بوده و قابلیت اطمینان بالائی همراه باشد در غیر اینصورت توقف در هر یک از قسمتهای خط به توقف کامل خط مونتاژ خواهد انجامید . گرچه در طراحی چنین خطوطی تدابیر لازم جهت کاهش میزان توقف خط صورت خواهد گرفت ولی این احتمال بطور کامل از میان نخواهد رفت .

    5- نیاز به نیروی کار کاملاً متخصص و با تجربه : بطور کلی چنین خطوطی به نیروی کار بسیار کم ولی کاملاً متخصص و با تجربه و عمدتاً جهت نظارت و کنترل کلی خط مونتاژ نیاز دارد .

    روش نیمه اتوماتیک ، با کاهش اتوماسیون در هر یک از بخش های انتقال قطعات محصول به خط مونتاژ و تغذیه آن "عملیات مونتاژ ، تست و بسته بندی محصول" خط مونتاژ نیمه اتوماتیک خواهد شد. در مقایسه با روش کاملاً اتوماتیک در چنین خطوطی :

    الف – در برخی از قسمتها جهت انتقال قطعات و تغذیه خط مونتاژ بجای نقاله و سایر مکانیزم های ماشینی و خودکار از کارگر استفاده خئاهد شد .

    ب- جهت مونتاژ قطعات در ایستگاههای کاری حداکثر از ماشین ها و دستگاههای خاص استفاده میشود .

    ج- بخش هائی از عملیات تست و بسته بندی محصول نیز توسط اپراتور صورت خواهد گرفت . با کاهش میزان اتوماسیون خط مونتاژ سرعت تولید کاهش یافته و در مقابل سرمایه گذاری نیز کاهش می یابد . همچنین انعطاف پذیری خط مونتاژ و نیاز آن به اپراتور بیشتر می گردد . روش نیمه اتوماتیک نیز عمدتاً جهت تولید بالا مورد استفاده قرار میگیرد .

    روش دستی : منظور از روش دستی روشی است که در آن عمل حمل و نقل و انتقال قطعات به خط مونتاژ و ایستگاههای کاری ، عملیات مونتاژ ، تست و بسته بندی محصول توسط کارگر و ابزارهای متعارف دستی صورت میگیرد . این روش برای تولید کم اقتصادی و مقرون به صرفه می باشد زیرا به سرمایه گذاری بالائی نیاز نداشته و از انعطاف پذیری بالائی برخوردار می باشد . در مقابل روشهای کاملاً اتوماتیک و نیمه اتوماتیک این روش به تعداد اپراتور بیشتر و با سطح تخصص و تجربه کمتری یازمند می باشد در طرح حاضر با توجه به حجم تولید محصول ، روش مونتاژ دستی بکمک ابزار های معمولی و پنوماتیکی و در کنار "نقاله مونتاژ" پیش ینی گردیده است .

    2-3- تشریح فرآیند مونتاژ منتخب :

    فرایند عملیات و مونتاژ منتخب توسط نمودار فرآبند عملیات و مونتاژ که در صفحه بعد آمده است و نیز جدول شماره 2 تشریح گردیده است .

    همانگونه که فوقاً ذکر گردید عملیات مونتاژ در کنار نقاله مونتاژ و با استفاده از ابزارهای دستی و پنوماتیکی صورت خواهد گرفت .

    3-3- کنترل کیفیت محصول :

    با انجام کنترل ای لازم بر روی مواد اولیه ، قطعات سفارشی ، قطعات نیم ساخته در طول خط تولید و نیز محصول نهائی میتوان از کیفیت استاندارد و قابل قبول محصول خروجی از کارخانه اطمینان حاصل نمود .

    الف – کنترل مواد اولیه و قطعاتیکه بصورت آماده از بازار تهیه میشوند :

    در اینمورد بایستی سفارش لازم بر اساس مشخصات فنی این موارد و قطعات صورت گرفته و در مواردی که استاندارد قطعات و مواد ذکر شده هنگام خرید به آن توجه گردد . سیم لاکی ، پیچها ، سیمهای اتصال و لوله وارنیش از اقلام مهمی هستند که استانداردهای آنها در جدول مشخصات مواد آورده شده است .

    ب- کنترل کیفیت قطعات نیم ساخته سفارشی و محصول نیم ساخته در خط تولید :

    قطعات فلزی : اهم قطعات فلزی نیم ساخته سفارشی را قاب های بالائی و پائینی ، نشیمنگاه بلبرینگ ، شفت ، بوش ها و واشرهای شفت ، ورقه های روتور و استاتور دایکاست شده و تراشکاری شده ؛ لوله آویز و پره ها تشکیل می دهد .

    نمودار شماره 1- نمودار فرابند عملیات و مونتاژ (در داخل کارخانه)

    نمودار شماره 1 (ادامه) – نمودار فرآیند عملیات و مونتاژ کلید ، لوله و آویز و پره ها و مکانیزم نگهدارنده بالائی

    جدول شماره 2 ایستگاهها و توضیح فرایند مونتاژ

    مشخصه های کیفی : مشخصه های کیفی فوق را جنس ، ابعاد (طول ، عرض ، قطر ، ارتفاع و یا ضخامت) و وضعیت ظاهری آنها تشکیل می دهد . این مشخصه ها با ابزارهائی نظیر سختی سنج ، آزمایشات الکترو مغناطیسی لوازم اندازه گیری مانند متر ، کولیس ، میکرومتر و با تجهیزاتی نظیر "برو - نرو" و روئیت چشمی قابل کنترل می باشند کلیه این قطعات بایستی قبل از ارسال به خط مونتاژ و یا مراحل بعدی عملیات مورد کنترل قرار گیرند .

    قطعات پلاستیکی : قطعات نیم ساخته پلاستیکی را قابهای بالائی و پائینی کلید ، دگمه کلید ، پوشش مخروطی محافظ مکانیزم آویز بالائی و پائینی تشکیل می دهد . این قطعات بایستی از مواد اولیه مرغوب شرکت معتبر جهانی تولید شوند مهمترین مشخصه این قطعات را ابعاد ، وضعیت ظاهری (رنگ ، حفره ، سوراخ نداشتن و ...) و استحکام آنها تشکیل می دهد . ابعاد این قطعات توسط لوازم اندازه گیری نظیر خط کش فولادی ، کولیس و میکرو متر ، وضعیت ظاهری بوسیله روئیت چشمی و استحکام آنها با وسائل اندازه گیری مکانیکی قابل کنترل می باشد .

    چوک کلید : مشخصات کیفی چوک شامل ابعاد ، جنس ورقه ای بکار رفته در ساخت آن و مشخصات الکتریکی شامل مقاومت اهمی و اندوکتانس می باشد تجهیزات اندازه گیری مشخصات مذکور عبارتند از لوازم ، اندازه گیری طول ، کولیس ، میکرو متر و اهم متر . قرقره لاستیکی مکانیزم آویز بالائی : مشخصات قرقره شامل ابعاد ، رنگ مشخصات ظاهری والاسیسیته آن می باشد ، ابعاد توسط کولیس و میکرو متر مشخصات ظاهری و با روئیت چشمی و الاستیسه با دستگاه سنجش میزان الاستیسه مشخص خواهد شد .

    کنترل کیفیت محصول نیم ساخته در خط تولید :

    بمنظور حصول اطمینان از روند تولید محصول با کیفیت بالا و جلوگیری از افزایش ضایعات تست های T1 تا T5 بر روی نمونه هائی از قطعات در طول خط تولید و مونتاژ بشرح ذیل صورت خواهد گرفت .

    تست 1T بر روی قطر داخلی رتور بوسیله "برو - نرو"

    تست 2T بر روی استاتورسیم پیچی شده توسط اهم متر

    تست 3T برر وی روتورآماده بوسیله میکرو متر عقربه دار

    تست 4T بر روی استاتور و رتور مونتاژ شده این تست شامل تست مقاومت تست عایق بودن بدنه نسبت به قسمتهای برق دار و تست عملکرد می باشد .

    تست 5T ، این تست مربوط به کلید می باشد و بوسیله اهم متر صورت میگیرد . علاوه بر انجام تست های فوق در خط تولید مسئول کنترل کیفی نیز بصورت تصادفی این تست ها را بروی نمونه هائی از قطعات انجام خواهد داد .

    کنترل کیفیت مخصوص نهائی :

    بمنظور کنترل کیفیت محصول نهائی آزمون های زیر بر روی نمونه های تصادفی از محصول و در آزمایشگاه صورت خواهد گرفت :

    1- راه اندازی

    2- اندازه گیری توان ورودی

    3- گرم شدن

    4- جریان نشت الکتریکی

    5- مقاومت عایق بندی و استقامت الکتریکی

    6- دوام

    7- کار غیر عادی

    8- کار تحت شرایط اضافه بار

    9- پایداری در برابر خطرات مکانیکی

    10- استقامت مکانیکی

    11- اتصالات مکانیکی

    12- نشت الکتریکی و هوائی

    13- میزان هوادهی

    14- سرعت بادبزن

    جزئیات آزمونهای مذکور در استانداردهای (ISIRI 1304, 1305) آمده است .

    4-3- محاسبه و تعیین ظرفیت :

    ظرفیت طرح با توجه به عوامل و فاکتورهای زیر پنجاه هزار عدد در سال تعیین گردیده است :

    1- اقتصادی بودن ظرفیت تولید با تولید حداقل دو مدل محصول

    2- کشش تقاضا و بازار

    3- خارج نشدن طرح از محدوده صنایع کوچک

    بر این اساس و با توجه به شرایط کاری زیر سیکل مونتاژ 25 عدد در ساعت میباشد که با احتساب راندمان 75 % خط مونتاژ ظرفیت اسمی خط بایستی 34 عدد در ساعت باشد .

    تعداد شیفت کاری : یک شیفت

    تعداد روز کار در سال : 275 روز

    تعداد ساعات کار هر شیفت : 8 ساعت

    ساعات کار مفید : 2/7 ساعت

    عدد در ساعت 25=2/7:275 : 000/50

    به این ترتیب زمان اسمی مونتاژ هر عدد پنکه حدود 8/1 دقیقه خواهد شد . بر این اساس ایستگاه بندی خط مونتاژ که شرح آن در جدول 2 آمده بصورتی انجام گردیده که عملیات هر ایستگاه با توجه به پرسنل در نظر گرفته شده برای آن حدود زمان فوق الذکر باشد .

    لی اوت خط تولید و مونتاژ : لی اوت خط تولید و مونتاژ و محل ایستگاههای کاری که با توجه به جدول شماره 2 صورت گرفته در شکل شماره 3 آمده است .

    5-3- موارد اولیه قطعات مورد نیاز:

    مواد و قطعات مورد نیاز سالانه با احتساب ضایعات برای هر قطعه متناسب با مراحل تولید و مونتاژ آن و برآورد تعداد علمی مورد نیاز ، برآورد میزان لازم جهت سرمایه در گردش و مشخصات و مواد و قطعات در جدول شماره 3 آمده است .

    6-3 – دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز تولید و مونتاژ :

    با توجه به جدول شماره 2 تجهیزات مورد نیاز خط مونتاژ عبارتند از :

    نقاله تسمه ای با عرض 5/0 و طول 12 مترو توان 3 کیلو وات

    میز کار کنار نقاله با عرض 5/0 و طول 12 متر

    دستگاه نقطه جوش با توان 6 کیلو وات

    دریل جهت سوراخکاری یکدستگاه با توان 75/0 کیلو وات

    دریل جهت رزوه کردن یکدستگاه با توان 75/0 کیلو وات

    اهم متر دستگاه

    مخزن شارلاک و کوره پخت شارلاک

    پیستوله رنگ پاشی (یکدستگاه) با مصرف هوای 10 لیتر در دقیقه پرس چهار تنی هیدرولیکی با توان یک کیلو وات

    پرس یک تنی پنوماتیکی با مصرف هوای 10 لیتر در دقیقه

    پیچ سفت کن پنوماتیکی(دو دستگاه) با مصرف هوای 25 لیتر در دقیقه دستگاه تست عایق بودن سیمپیچ

    پرس دستی حک علائم روی قاب کلید

    هویه لحیک کاری (دو دستگاه)

    قالبهای لامینیشن ها ، قاب پائینی و بالائی و پروانه (جمعاً چهار ست) ابزار آلات عمومی (سیم چین ، سیم لخت کن ، پرچ کن) هر یک سه عدد

    7-3- تجهیزات و تاسیسات عمومی و آزمایشگاهی :

    تجهیزات و تاسیسات عمومی و آزمایشگاهی :

    تجهیزات آزمایشگاهی : بمنظور انجام آزمون ها و کنترل های مذکور در قسمت (3-3) به تجهیزات و لوازم زیر نیاز می باشد :

    کولیس 2 عدد

    میکرو متر 2 عدد

    مولتی متر 2 عدد

    دستگاه تست دی الکتریک 1 عدد

    دستگاه تست مقاومت مکانیکی 1 عدد

    ترمومتر اندازه گیری درجه حرارت 1 عدد

    ابزار آلات عمومی (سم چین ، سیم لخت کن ، پرچ کن) هر یک یکعدد

    تجهیزات اندازه گیری هوادهی یک ست

    تجهیزات اندازه گیری سرعت پنکه یک ست

    دستگاه آزمون ضربه یکدستگاه

    توان برق مورد نیاز تجهیزات آزمایشگاه و آزمونها جمعاً 4 کیلو وات برآورد میگردد .

    تجهیزات حمل و نقل :

    تجهیزات حمل و نقل درون کارگاهی مورد نیاز شامل دو دستگاه پالت تراک (جک پالت) و چهار عدد گاری دستی با ظرفیت 500 کیلو گرم می باشد همچنین تعداد 30 دستگاه باکس پالت (پالت صندوقی) با دیواره مشبک به ابعاد 70×80×60 سانتیمتر جهت حمل و نقل قطعات به ایستگاه ها در نظر گرفته میشود . همچنین با توجه به محاسبات بخش 9-3 تعداد 11 ستون قفسه و 29 دستگاه پالت و صندوقی برای انبار منظور میگردد .

    تاسیسات هوای فشرده :

    بمنظور پاسحگویی نیاز خط تولید و مونتاژ یکدستگاه کمپرسور با ظرفیت 250 لیتر در دقیقه و با مخزن 500 لیتری در نظر گرفته میشود توان برق کمپرسور مذکور 2 کیلو وات می باشد .

    تاسیسات برق :

    تاسیسات برق مورد نیاز شامل اخذ انشعاب و کابل کشی های مربوطه تا تابلو اصلی کارخانه میگردد.

    تاسیسات آب : شامل انشعاب و لوله کشی دو اینچ می باشد .

    تاسیسات گرمایش و سرمایش :

    تاسیسات گرمایش واحد شامل سیستم حرارت مرکزی شوفاژ با ظرفیت 000/300 کیلو کالری در ساعت و تاسیسات سرمایش 5 دستگاه کولر آبی می باشد توان برق تجهیزات مذکور جمعاً 5/5 کیلو وات برآورد می گردد .

    تاسیسات سوخت :

    یک مخزن ده هزار لیتری جهت ذخیره سوخت مورد نیاز کارخانه در نظر گرفته میشود .

    تاسیسات اطفاء حریق :

    بمنظور اطفاء حریق های ناشی از اتصالات الکتریکی دو دستگاه گاز کربنیک و جهت حریق های عمومی سه دستگاه پودر و گاز 6 کیلوئی و یکدستگاه کپسول 50 کیلوئی چرخدار در نظر گرفته میشود.

    8-3- محاسبه نیروی انسانی مورد نیاز :

    نیروی انسانی مورد نیاز به تفکیک عنوان شغل و بر اساس یک شیفت کار در ادامه آمده است . با توجه به اینکه نیروی انسانی مورد نیاز خط مونتاژ و بسته بندی در جدول شماره 2 به تفکیک آورده شده از ذکر مجدد آن در جدول ذیل خودداری شده و صرفاً نتیجه جدول فوق به تفکیک کارگر ماهر ، کارگر ساده و بسته بند آورده شده است :

    9-3- محاسبه سطح زیر بنا و زمین مورد نیاز :

    سالن تولید و مونتاژ : با توجه به لی اوت در نظر گرفته شده برای تجهیزات دستگاهها و خط مونتاژ (شکل 3) سطح این سالن برابر 240 متر مربع در نظر گرفته شده است .

    تاسیسات ، تعمیرگاه و آزمایشگاه : سطوح این بخشها بر اساس نظز کارشناسی بترتیب برابر 20 ، 20 و 30 متر مربع در نظر گرفته میشود .

    انبار مواد اولیه و محصول : بر اساس محاسبات جدول شماره 4 جهت نگهداری 11 قلم از قطعات و مواد اولیه حجیم به 18 دهانه قفسه و 37 متر مربع سطح نیاز می باشد در صورتیکه برای هر یک از سایر اقلام باقیمانده نیز 2/1 دهانه قفسه در نظر بگیریم تعداد کل قفسه مورد نیاز 5/31 دهانه میگردد . جهت نصب این تعداد دهانه قفسه ، با توجه به آنکه سطح زیر هر سه دهانه 5/1 متر مربع می باشد به 16 متر مربع مساحت نیاز می باشد بنابراین این جمع کل سطح هالص مورد نیاز جهت مواد اولیه برابر 53 متر مربع میگردد.

    11 ~ 3 : 5/31

    متر مربع 16~ 5/1×11

    انبار محصول : سطح انبار محصول بر اساس امکان نگهداری یکماه محصول بشرح ذیل محاسبه میگردد:

    تعداد محصولیکه نگهداری میشود 4167=12:000/50

    تعداد کارتن محصول (یک کارتن برای 3 دستگاه ) 1389=3 : 4167

    تعداد ستون کارتن 278=5: 1389

    سطح زیر هر ستون کارتن 15/0= 23/0 × 65/0

    سطح خالص مورد نیاز نگهداری 278 ستون کارتن : 42=15/0×278

    جدول شماره 4 محاسبات سطح انبار مواد اولیه و محصول

    با توجه به محاسبات فوق سطح علمی مورد نیاز انبار مواد اولیه و محصول دو برابر مقدار محاسبه شده یعنی (42+53)×2=190 متر مربع در نظر گرفته میشود . به این ترتیب جمع کل زیر بنای واحد برابر 500 متر مربع میگردد .

    زمین مورد نیاز : زمین کارخانه 1800 متر مربع (خدود 6/3 برابر زیر بنا) در نظر گرفته شده است .

    10-3—انرژی مورد نیاز خط تولید و مونتاژ آزمایشگاه :

    آب مورد نیاز خط شستشو و آماده سازی قطعات جهت رنگ آمیزی روزانه یک و نیم متر مکعب و توان برق مورد نیاز خط تولید ، مونتاژ و آزمایشگاه 5/15 کیلو وات برآورد میگردد .

    4- مبانی ارزش اقلام ویژه :

    1-4- هزینه های مواد و قطعاتی که بصورت آماده از بازار تهیه میشوند در جدول شماره 5 و هزینه قطعات سفارشی و عملیات حق العملکاری در جدول 6 آمده است . هزینه های کنترل شده در مورد قطعات و مواد شامل هزینه حمل نیز می باشد .

    2-4- هزینه تجهیزات مورد نیاز تولید و مونتاژ و تجهیزات و تاسیسات عمومی و آزمایشگاهی :

    هزینه ای تجهیزات مذکور نیز بترتیب در جدول مذکور نیز بترتیب در جداول 7 و 8 آمده است .

    جدول شماره 5 – هزینه مواد و قطعاتیکه بصورت آماده خریداری می شوند

    جدول شماره 6 هزینه قطعات سفارشی

    جدول شماره 7 –هزینه های تجهیزات تولید و مونتاژ

    جدول شماره 8- هزینه های تجهیزات و تاسیسات عمومی و آزمایشگاه

    پیوست شماره 1

    سازندگان دستگاهها و تججهیزات

    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

    پرس پنوماتیکی

    1- ماشین آلات صنعتی وال – تبریز ، دروازه تبران گاراژ ایران بنز تلفن 306036

    2- شرکت بادران – تهران - ، نواب شمالی ، فرصت شیرازی ، شماره 139 تلفن 922170

    پرس هیدرولیکی :

    1- شرکت پارس لوجیک ، تهران ، صبای شمالی ، بین انقلاب و بزرگمهر پلاک 40 طبقه شماره 25 تلفن 665192

    2- ماشین سازی یوسف زاده : تهران ، اول جاده ساوه ، روبروی خیابان تولید دارو انتهای کوچخ اسد نژاد پلاک 26 تلفن : 999469

  • فهرست و منابع دانلود طرح کسب و کار تولید پنکه سقفی (زیر نظر شرکت پارس خزر )

    فهرست:

    1- چکیده موضوعات طرح

    2- کلیات

    1-2- تعریف چگونگی محصول ، ویژگیها و مشخصات فنی و ...

    2-2- چگونگی بکارگیری بعنوان کالای سرمایه ای و رابطه ای یا مصرفی

    2-3- ارائه دیدگاههای کلی در مورد قیمت و بازار فروش

    2-4- برآورد مشکلات فعلی در زمینه تولید فعلی کالا در داخل کشور و چگونگی رفع آنها

    3- بررسی ها و برآوردهای فنی

    1-3- بررسی تکنولوژی و روشهای مورد استفاده در تولید محصول و قطعات آن

    2-3- تشریح مراحل فرآیند تولید منتخب ، ایستگاههای کاری و ...

    3-3- کنترل کیفیت محصول

    4-3- بررسی و تعیین ظرفیت ، برنامه تولید و ...

    5-3- مواد اولیه مورد نیاز ، مشخصات ، منبع تامین و ...

    6-3- دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز خط تولید

    7-3- تجهیزات و تاسیسات عمومی و آزمایشگاهی

    8-3- نیروی انسانی مورد نیاز

    9-3- زیر بنای مورد نیاز سالن تولید ، انبارها ، آزمایشگاه و ...

    10-3- انرژی مورد نیاز خط تولید ، مونتاژ و آزمایشگاه

    4- مبانی ارزش اقلام ویژه

    1-4- تدوین ، تشریح و تکمیل جداول هزینه های مواد و قطعات سفارشی

    2-4- تدوین ، تشریح و تکمیل جداول ارزش دستگاهها و تجهیزات تولید آزمایشگاه ، تعمیرگاه و ....

     

    پیوست ها :

    پیوست شماره    1- سازندگان دستگاهها و تجهیزات

    پیوست شماره    2- سازندگان قطعات سفارشی

    پیوست شماره    3- تولید کنند گان مواد اولیه .

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود طرح کسب و کار تولید پنکه سقفی (زیر نظر شرکت پارس خزر ), ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود طرح کسب و کار تولید پنکه سقفی (زیر نظر شرکت پارس خزر ), پروژه کارآفرینی درباره دانلود طرح کسب و کار تولید پنکه سقفی (زیر نظر شرکت پارس خزر ), نمونه طرح کسب و کار دانلود طرح کسب و کار تولید پنکه سقفی (زیر نظر شرکت پارس خزر ), جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود طرح کسب و کار تولید پنکه سقفی (زیر نظر شرکت پارس خزر ), Business plan با موضوع دانلود طرح کسب و کار تولید پنکه سقفی (زیر نظر شرکت پارس خزر )
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت