مقدمه :
بدون شک قویترین غریزه ای ازابتدای تولد انسان اجرا به جنب وجوش وتلاش وادار ساخت ونظام تلاش خود را درراه سیدن وارضای این غریزه به کارگرفت . احساس گرسنگی وبرطرف کردن آن بود که این امری اجتناب ناپذیراست . درراه اصطلاح وبهترکردن وضعیت غذا وتغذیه ، انسان ها درطول تاریخ ، بایکسری اکتشافات بزرگ توانستند ازریشه ها ، گیاه ها ، میوه های جنگلی وشکار حیوانات استفاده نمایند ویرای بهبود این امر ازوسایل کشاورزی مکانیزه امروزی ، امرازعلمی ، پرورش طیور وصیدهای دریایی ووسایل پیشرفته ، استفاده نماید ازمهمترین افتخارات انسان درپیشبرد امرتغذیه می توان کشف آتش رانام برد که مصادف است با پختن مواد خوراکی ودرحقیقت ازآن زمان درامر تغذیه ، تحولی عظیم وشگرف پدیدار شد واندک اندک هنر آشپزی ، تاریخ خودراآغازکرد .
تا کمترین امکانات ، بهترین نتیجه رابدست آورد . نکته حائز اهمیت این است که علاقمندان به هنرآشپزی درهرسن ودرهرشرایطی باتوجه به خلاقیت وتلاش به بهترین نتایج دست خواهند یافت .
هدف :
انتخاب این کار، علاقمندی به این هنر مکانی برای خود شکوفاشدن خلاقیت ها ازمهمترین مسائل درهر زمینه ای ، داشتن علاقه ونوآوری وخلاقیت است که می تواند مارادررسیدن هرچه بهتر، به هدفمان کمک کنیم . ازمهمترین نکات قابل توجه دراین امراین است که عملی کردن این پروژه کاری غیرممکن ومشکل نیست وشخصاً نیازبه پشتکار دارد. یکی ازاهداف ما ازراه اندازی وتأسیس آموزشگاه آشپزی ، آموزش دادن غذاها مختلف اعم ازسنتی ومدرن می باشد وهمچنین تحویل دادن مربیان وکارآفرینان به جامعه است .
توصیف پروژه :
پروژه مایک آموزشگاه آشپزی است که دریک محل 75 متری واقع دربلواروکیل آباد دایر خواهد شد (مخصوص بانوان ) می باشد ظرفیت آموزشگاه 30 نفرهنرجو می باشد که دردوشیفت 15 نفر صبح ازساعت 30/8 تا 30/11 ودرشیفت بعدازظهر 15 نفر ازساعت 4تا7 وبرای هرگروه سه روزدر هفته می باشد که معمولاً ازهنرجویان علاقمند بالای 15 سال ثبت نام به عمل خواهد آمد وکسانی که می خواهند ازمدرک ومربیگری فنی وحرفه ای استفاده کنند باید حتماً مدرک فوق دیپلم به بالا داشته وکسانی که می خواهند گواهینامه مهارت دریافت نمایند حتماً مدرک دیپلم داشته باشند هرهنرجو برای گرفتن دیپلم درجه یک باید 54 جلسه درطی دوره آموزشی بگذرانند .
توجیه پروژه با منطق
علت انتخاب این پروژه دلایل مختلفی دارد.
علاقه وافر گروه به این رشته
این پروژه نسبت به پروژه های دیگر قابل اجراتر است.
راه اندازی این پروژه نیاز به سرمایه زیادی ندارد.
آشپزی هنری است که هر خانم دوست دارد از آن سرشته داشته باشد.
با توجه به وسعت شهر مشهد و تعداد آموزشگاههای شیرینی پزی هنوز نیاز وجود دارد.
توجیه پروژه
تأثیری که ما با انجام این پروژه می توانیم در اجتماع داشته باشیم عبارت است از:
بالا بردن فرهنگ و هنر شیرینی پزی خانمها در قسمت های سنتی نشین شهر
عوض کردن ذائقه مشکل پسند ایرانی (تا حدودی)
آموزش فرهنگ درست مصرف کردن از کلیه موادی که در منزل است و تهیه بهترینها
کاستن تعصب، استفاده تنها از مواد مصرفی خاص
امکان سنجی
اجرای این پروژه نیاز به صرف هزینه زیادی ندارد.
برای تأسیس آموزشگاه نیاز به محل وسیعی نیست.
وسایلی که برای این کار لازم است براحتی قابل دسترس است و با هزینه اندک بدست می آید.
با استفاده از انواعه تزئینات بر روی غذاها می توانیم به جذب هرچه بیشتر افراد کمک کنیم و هرچه لسلیقه بیشتری به کار ببریم از استقبال بیشتری نیز برخوردار خواهیم بود.
محل تأسیس و شرایط ساختمانی
محل تأسیس واقع در بلوار وکیل آباد مشهد می باشد که دارای شرایط استاندارد می باشد.
شرایط ساختمان :
تراز 75 متر
دیوارها تا سقف کاشی
کف سالن از سنگ و کف آشپزخانه ، سرامیک و کمی شیب می باشد.
آشپزخانه، اپن و دارای تهویه می باشد.
به علت داشتن پنجره در آشپزخانه توری به پنجره نصب شده است.
دارای درب مجزای رفت و آمد است.
محلی خنک و خشک برای نگهداری مواد غذایی وجود دارد. انواع حبوبات و غلات و غیره
بیمه و دریافت مجوز
بیمه ما می توانیم با مراجعه به هریک از سازمانهای بیمه موجود آموزشگاه یا وسایل آن یا غیره بسته به نوع سازمان با پرداخت ماهیانه مبلغی به بیمه فرد و هنرجویان و آموزشگاه را در برابر انواع حوادث احتمالی بیمه نماییم.
دریافت مجوز :
هریک از افراد که بخواهند مدیریت آموزشگاه را به عهده بگیرند باید پس از تعلیم دیدن دوره های آموزش مدیریت و چند ماه کارورزی و گذراندن دوره های تکمیل مدیریت با مراجعه به سازمان فنی و حرفه ای و دادن امتحان تئوری و عملی مربوطه و گرفتن مدرک مدیریت و دریافت مجوز تأسیس آموزشگاه.
مدیر هر آموزشگاه می توانید مربی رشته مربوطه را با داشتن کارت مربیگری و گذراندن روزهای پراگوژی به استخدام آن آموزشگاه در آورد.
مدیر هر آموزشگاه می توانید مربی رشتة مربوطه را با داشتن کارت مربیگری و گذراندن روزهای پراگوژی به استخدام آن آموزشگاه در آورد.
کروکی آموزشگاه آشپزی ناز خاتون
چارت تشکیلاتی
برآورد نیروی انسانی و حقوق و دستمزد
کارهای آموزشگاه طبق مدرک افراد درجه بندی شده است
برآورد تجهیزات و برآورد قیمت :
برآورد مواد و برآورد قیمت
12552000 ریال هزینه تجهیزات است که از سرمایه تأمین می گردد.
3600000= 240.000 15 نفر دیپلم درآمد
2100000 = 140.000 15 نفر غیر دیپلم
درآمد سالانه 57000000
سرمایه ثابت 150000000 ریال بوده است با توجه به محاسبه سود و سرمایه که درآمد 3 ماه 57000000 ریال است.
برآورد استهلاک :
هزینه استهلاک یک ماه = 12 ماه : استهلاک سالیانه = نرخ استهلاک برآورد تجهیزات
هزینه استهلاگ سه ماهه = 3 هزینه استهلاک یک ماه
توجه : زیرا پروژ] بر اساس سه ماه تنظیم شده است.
784500 = 3 261500 = 12 : 3138000 = 25% 12552000
توجیه اقتصادی :
با توجه به محاسبه سود و سرمایه که در آمد 3 ماه 5700000 است.
بالاتر از نقطه سر به سر قرار می گیرد زیرا سود بیشتری دارد.
با توجه به سرمایه اولیه که 1500000 تومان است اگر به صورت سپرده گذای یک ساله در بانکهای تجاری باشد حدود 2300000 تومان یا به عبارتی 14% سود خواهد کرد در صورتی که پروژه ما با 1500000 ریال در سه ماه می توان (با ظرفیت کامل) 5700000 درآمد داشت.
جدول هزینه و سود و زیان برای 3 ماه با ظرفیت کامل
درآمد 57000000 ریال
کسر میشود هزینه ها :
هزینه اجاره 3450000 ریال
هزینه آگهی 1500000 ریال
هزینه انرژی 3300000 ریال
هزینه حقوق 8500000 ریال
هزینه استهلاک 784500 ریال
هزینه مواد 499500 ریال
هزینه پیش بینی نشده 500000 ریال
جمع هزینه 18534000 ریال
سود ویژه 38466000 ریال
__________________________________________ میزان نسبت بین سود و سرمایه
(38466000 تقسیم بر 57000000) * 100 – 67%
نحوه جذب سرمایه :
سرمایه مورد نیاز ما از آورده های شخصی تأمین خواهد گردید.
اگر هر نفر از افراد گروه 3000000 ریال تهیه کنند.
سرمایه اولیه ما 15000000 ریال می شود که با توجه به هزینه ها کافی و حتی بیشتر است.
برنامه های خلاق تبلیغاتی
تبلیغات ما با استفاده از آگهی بر روی پوستر و تراکت و آگهی بازرگانی توسط رسانه های جمعی (تلویزیون – جراید) انجام می شود.
تبلیغات در زمینه آموزش شیرینی و کیک های مدرن با تزئینات جدید با ارائه دیپلم بین المللی زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای است.
آموزشگاه شیرینی پزی شیرین
اگر می خواهید غذاهای مدرن در طرح
و تزئینات جدید و زیبا یاد بگیرید
به آموزشگاه ما بیایید.
با ارائه دیپلم بین المللی
زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای
آدرس : وکیل آباد
زمانبندی پروژه
طبق زمانبندی بالا از جمع آوری اطلاعات تا شروع کار ما احتیاج به 7 ماه وقت داریم.
جهت اخذ مجوز ما قبل از جمع آوری اطلاعات پس از گذراندن دوره آموزش و پس از چند سال سابقه کار در کار تولیدی، می توانیم با مراجعه به سازمان فنی و حرفه ای و دادن امتحان مربوطه و گذراندن دوره مربی گری و پراگواژی مجوز تأسیس آموزشگاه را اخذ نماییم و بعد از آن مراحل بالا را برای تأسیس آموزشگاه طی می کنیم.
گزارش بازدید
بازدید ما از آموزشگاه آشپزی نازخاتون واقع در بلوار وکیل آباد بود.
مسئول آموزشگاه و مربی هنرجویان خانم مریم هوشمند است.
در آموزشگاه تقریباً شرایط استاندارد محل رعایت شده بود دیوارها تا سقف کاشی و کف آشپزخانه سرامیک و برای مواد خشک محل و خنکی در نظر گرفته شده بود و نورگیر و از بیرون به داخل دید نداشت و کلیه افراد به هنگام ورود باید بدون کفش وارد سالن می شدند (سالن موکت دارد) در آشپزخانه از گاز رومیزی جاسازی شده بر روی اپن استفاده شده بود تا هنرجویان به راحتی به نحوه تهیه شیرینی و یا غیره دید داشته باشند کلیه وسایل مانند هم زن دستی – الک – صافی – قیف – انواع چاقوها و از جمله اینها روی دیوار برای دسترسی راحت تر نصب شده بود.
میز هنرجویان رو به روی اپن آشپزخانه قرار گرفته بود و به تعداد هنرجویان صندلی موجود بود.
برای مراجعین نیز در طرف دیگر سالن مبل و میز بود و چند آلبوم از کارهایی که تاکنون انجام داده بودند تهیه کرده و روی میز و در کنار مبلمان یخچالی قرار داشت که در آن انواع بیسکویت و شیرینی های خشک برای نمونه گذاشته بودند.
در دفتر هم کلیه مدارک خانم هوشمند به دیوار نصب بود و در قفسه کتاب انواع کتابهای آشپزی به چشم می خورد در سالن تخته ای گذاشته بودند که برنامه کاری یک ماه روی آن، درج شده بود و طبق آن پیش می رفتند.
ضمایم :
برنامه کاری ما به شرح زیر می باشد.
هر هنرجو که خواهان اخذ دیپلم نیست 1400000 ریال می تواند در 27 جلسه 9 هفته یعنی در هر هفته سه روز مراجعه کند (در یک شیفت ثابت) صبح یا عصر.
برنامه آموزش عبارتند از :
جلسه 1 – سبد گوشت، پتاژ قارچ ، رولت سوسی
جلسه2 – سوپ سفید، ته چین مرغ ، سالاد کاردینال
جلسه 3- شیرین پلو ، آش گندم، دسر کرم ژله
جلسه 4- لازانیا، ته چین بادمجان، موس شکلات
جلسه 5- پیتزا ، سوپ ترش ، سالاد اسپانیول
جلسه 6- ته چین اسفناج ، سالاد ماکارونی، آش دوغایی
جلسه 7- خورشت قارچ، کانلوئی، کرم کارامل
جلسه 8- انواع دلمه متنوع، گراتن بادمجان؛ سالاد پیازچه
جلسه 9- ته چین ماهی درسته ، مرصع پلو، کرم پرتقال
جلسه 10 – گالانتین مرغ ، بلجینگ ، گولایش
جلسه 11- کرپ گوشت، رولت آمریکایی، دسر کرم رولتی
جلسه 12- پیراشکی ، چکین گارون ، متیلف
جلسه 13- پیراشکی ، چکین گارون، متیلف
جلسه 14- ماهی شکم پر ، پاچین، ژله میوه
جلسه 15- چیپس مکزیکی، جوجه کبا در فر ، سالاد کلم
جلسه 16- کباب کوبیده دو رنگ، پیست بیف ، گراتن سیب زمینی
جلسه 17 – کروکت مرغ، بیفاترو گانف، موس کارامل
جلسه 18 – رولت کوکو سبزی، کوفته تبریزی، سالاد عدس
جلسه 19 – پلو یونانی، حلیم بادمجان، برانی اسفناج
جلسه 20 – گراتن مرغ و بادمجان، بوقلمون شکم پر، کوکو شیرین
جلسه 21 – پلو مکزیکی، میرزا قاسمی ، مو شکر آلبالو
جلسه 22 –جوشواره ، ماکارونی، سالاد ماهی
جلسه 23 – غاز شکم پر ، کدو سوئدی ، سوپ عدس
جلسه 24 – راگو، خورشت فلفل سبز، شکم پاره
جلسه 25 – میگو پلو ، رولت گوشت، سوپ سرد
جلسه 26 – رولت – ژامبون، شامی پوک ، ته چین سه طبقه
جلسه 27 – املت اسپانیولی ، ماهی قزل آلا ، کباب ترکی
ردیف | نیروی انسانی | تخصص و میزان تحصیلات | تعداد | متوسط حقوق سرماه |
1 | مسئول آموزشگاه | مدرک مدیریت | 1 | 2.500.000 ریال |
2 | مربی | مدرک مربی گری | 1 | 2.000.000 ریال |
3 | مربی | مدرک مربی گری | 1 | 2.000.000 ریال |
4 | مسئول تدارکات | دیپلم مدیریت | 2 | 1000.000 ریال |
5 | مسئول خدمات | دیپلم مدیریت | 1 | 1000.000 ریال |
| | | | جمع کل
8500.000 ریال |
ردیف | نام وسایل | تعداد | قیمت |
1 | گاز فردار | 1 | 1200000 ریال |
2 | یخچال | 1 | 1800000 ریال |
3 | مایکروفر | 1 | 2800000 ریال |
4 | میز و صندلی | 4 دست | 3850000 ریال |
5 | مبل و میز | 4 نفره | 1200000 ریال |
6 | ماهیتابه | 1 دست | 70000 ریال |
7 | ترازوی آشپزخانه | 1 | 39000 ریال |
8 | قابلمه | 1 دست | 375000 ریال |
9 | مولینکس | 1 | 75000 ریال |
10 | مخلوط کن و آسیاب | 1 | 82000 ریال |
11 | همزن برقی و دستی | 1 | 170000 ریال |
12 | رنده و الک | 1 | 60000 ریال |
13 | ظرف لعابی | 1 دست | 150000 ریال |
14 | انواع قالب | 1 دست | 70000 ریال |
15 | سینی فر | 1 | 250000 ریال |
16 | وردنه و قلمو | 2 | 40000 ریال |
17 | چاقو و کاردک | 1 | 21000 ریال |
18 | پیمانه و خامه ریز | 1 | 20000 ریال |
19 | قابلمه پیرکس | 1 دست | 80000 ریال |
20 | طبقه وسایل | 6 طبقه | 200000 ریال |
| | | 12552000 ریال |
ردیف | نام مواد | مقدار | قیمت |
1 | شکر | 6 کیلو | 18000 ریال |
2 | آرد سفید | 6 کیلو | 12500 ریال |
3 | پودر قند | 2 کیلو | 8000 ریال |
4 | روغن | 10 کیلو | 80000 ریال |
5 | شیر (در صورت لزوم روزانه تهیه می شود) | 1 بسته | 1500 ریال |
6 | تخم مرغ | 1 شانه | 9000 ریال |
7 | ماست (روزانه تهیه می شود) | 1 سطل | 4000 ریال |
8 | خامه (در صورت لزوم روزانه تهیه شود) | 2 پاکت | 10000 ریال |
9 | قهوه و کاکائو | 200 gr | 6000 ریال |
10 | گردو | نیم کیلو | 30000 ریال |
11 | برنج | 10 کیلو | 100000 ریال |
12 | گوشت سفید مرغ ماهی میگو | 5 کیلو | 100000 ریال |
13 | ادویه جات | 5 بسته | 12000 ریال |
14 | گوشت قرمز | 2 کیلو | 80.000 ریال |
15 | رب گوجه فرنگی | 1 قوطی | 10000 ریال |
16 | ماکارونی | 3 بسته | 12000 ریال |
17 | سبزیجات روزانه | 12000 ریال | 6500 ریال |
| | | 499500 ریال |
شرح هزینه | هزینه متغیر | هزینه ثابت |
هزینه اجاره | 70% | 30% |
هزینه | 30% | 70% |
حقوق کارکنان | 10% | 90% |
هزینه مواد | 100% | _____ |
استهلاک | ____ | 100% |
هزینه پیش بینی نشده | 100% | _____ |
هزینه آگهی | 80% | 20% |
ردیف | سایر موارد | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
1 | جمع آوری اطلاعات | | | | | | | | | | | | |
2 | انتخاب افراد | | | | | | | | | | | | |
3 | جذب سرمایه | | | | | | | | | | | | |
4 | تعیین محل اجرای کار | | | | | | | | | | | | |
5 | تأمین تجهیزات و برآورد هزینه | | | | | | | | | | | | |
6 | انجام تحقیقات بازرگانی | | | | | | | | | | | | |
7 | برآو رد سود | | | | | | | | | | | | |
8 | تقسیم کار بین افراد | | | | | | | | | | | | |
9 | اجرای برنامه های تبلیغاتی | | | | | | | | | | | | |
10 | شروع کار | | | | | | | | | | | | |
11 | ارزیابی اجرای کار | | | | | | | | | | | | |