طرح توجیهی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید استرهای اسید استیک

تعداد صفحات: 46 فرمت فایل: word کد فایل: 4387
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع شیمیایی و پتروشیمی
قیمت قدیم:۱۰,۵۰۰ تومان
قیمت: ۶,۵۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیهی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید استرهای اسید استیک

    خلاصه طرح 

     

    نام محصول   استرهای اسید استیک  
    ظرفیت پیشنهادی طرح ١٢٠٠ تن  
    موارد کاربرد   حلال در صنعت رنگ و جوهر، حلال فرایند، حلال در  
      تولید چسب و درزگیر، آماده سازی چرم  
           
    مواد اولیه مصرفی عمده متانول، اسید استیک، اسید سولفوریک، کربنات سدیم  
    کمبود محصول (سال ١٣٩٢) ---  
    اشتغال زایی (نفر)   ۶۲  
    زمین مورد نیاز (m2) ۵  
        اداری (m2) ۵  
    زیربنا   تولیدی (m2) ۶۱  
      سوله تاسیسات (m2) ۲  
        انبار (m2) ۱  
    میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی متانول ۳۱۶ تن، اسید استیک ۲۳۰۱ تن، اسید  
    سولفوریک ۵۲/۱ تن، کربنات سدیم ۴/۱ تن  
           
    میزان مصرف   آب (m3) ۵۵۰۴  
      برق (kw) ۱۷۳  
    سالانه یوتیلیتی    
      گاز (m3) ١٤٨٥٠٠  
    سرمایه گذاری   ارزی (دلار) --  
      ریالی (میلیون ریال) ۹۵۷۸۱  
    ثابت طرح    
      مجموع (میلیونریال) ۹۵۷۸۱  
         
    محل پیشنهادی اجرای طرح استانهای شمالی یا کردستان یا چهار محال و بختیاری  

     

    معرفی محصول

     

    ·  استریفیکاسیون

     

    واکنش یک الکل با اسید کربوکسیلیک (اسید آلی) را که منجر به تولید ترکیبی به نام استر میشود، استری شدن مینامند. واکنش استری شدن، واکنشی است تعادلی که در حضور مقادیر کم اسیدهای معدنی انجام میشود و با تولید آب همراه است.

     

    استرها ترکیبهایی با فرمول کلی R-CO-OH میباشند. استر، بمعنی اتر اسید است که گاهی به جای آن واﮊه اتوسل بمعنی نمک فرار را بکار میبرند. استرها غالبا فرار و معطرند و بوی خوشایند بسیاری از گلها و میوهها ، بعلت وجود استر در آنهاست. مثلا استات ایزوپنتیل ، بوی موز و والرات ایزوپنتیل ، بوی سیب دارد.

     

    بوی بد کره فاسد (کره ترش شده) بعلت وجود اسیدبوتیریک در آن است. از واکنش این اسید با اتیل الکل ، استر بوتانات اتیل بدست میآید که دارای مزه و طعم خوشایند آناناس است.

     

    خیلی از استرها مانند استات اتیل و استات بوتیل بعنوان واکنشگر و یا حلال و نرم کننده رزینها در آزمایشگاهها و صنعت مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین چربی و روغنها و مومهایی که در طبیعت یافت میشوند، حاوی استرهائی با جرم مولکولی بالا میباشند که به لیپید معروفند.

     

    اولین و قدیمیترین روش سنتز استرها ، واکنش اسیدهای آلی با الکلها در حضور اسید معدنی (معمولا اسید سولفوریک) بعنوان کاتالیزور میباشد. با این روش ، میتوان خیلی از استرها را بطور مستقیم سنتز نمود که این روش را واکنش فیشر (Fisher) مینامند. روشهای دیگری نیز برای تولید استر وجود دارد. برای نمونه ، الکلها و آلکانها با کلرواسیدها واکنش میدهند و استر مربوطه را تولید می نمایند و یا نمکهای دی آزونیوم ، اسیدهای کربوکسیلی را به استرهای مربوطه تبدیل می کنند. ولی واکنش فیشر عمومیترین روش تولید استر میباشد. واکنش استری شدن را در حالت کلی میتوان بصورت زیر نشان داد:

     

    H <-----> R-CO-OH + Ŕ-OH۲R-CO-OŔ + O

     

    Ŕ , R ) گروههای آلکیل میباشند.)

    در نگاه نخست ، این واکنش شبیه واکنش اسید و باز است. ولی در واقع ، این دو واکنش بسیار متفاوتند. در واکنشهای اسید و باز ، واکنش یکطرفه و بسیار سریع است. در حالیکه تشکیل استر ، واکنشی کند و برگشت پذیر میباشد و به همین دلیل، از کاتالیزور اسید سولفوریک غلیظ در تهیه استر استفاده میشود. چون سرعت واکنش استری شدن بدون استفاده از کاتالیزور بقدری کم است که حتی در دمای بالا ، برقراری حالت تعادل ممکن است هفتهها طول بکشد. همچنین باید توجه داشت که در واکنش استری شدن ، H از مولکول الکل و OH از مولکول اسید در تشکیل آب شرکت میکنند.

     

    ·  عوامل موثر بر واکنشی تعادلی استری شدن

     

    o اثر دما

     

     

    بطور کلی ، افزایش دما ، سیستم های در حال تعادل را در جهت واکنش گرماگیر و کاهش دما ، آن را در جهت واکنش گرمازا جابجا میکند(طبق اصل لوشاتلیه). از آنجایی که واکنش استری شدن ، با تغییر دمای محسوسی همراه نیست. از این رو افزایش یا کاهش دما در جابجایی تعادل استری شدن تاثیر قابل توجهی ندارد. ولی با توجه به اینکه افزایش دما ، سرعت واکنش را در هر دو جهت زیاد میکند، از این رو ، زمان رسیدن به حالت تعادل را کاهش میدهد و به بیان دیگر ، سیستم را زودتر به حالت تعادل میرساند.

     

    o  اثر غلظت

     

     

    با توجه به اصل لوشاتلیه ، چون افزایش غلظت هر یک از مواد موجود ، در حالت تعادل ، موجب جابجا شدن تعادل در جهت مصرف شدن آن ماده میشود، از این رو ، افزایش غلظت اسید یا الکل یا هر دوی آنها در حالت تعادل، واکنش را در جهت تشکیل استر جابجا میکند. در مقابل، افزایش آب، تعادل را در جهت مصرف شدن استر پیش میبرد. با استفاده از رابطه ثابت تعادل K، میتوان مقدار هر یک از مواد را در حالت تعادل محاسبه کرد.

    o  اثر کاتالیزور

     

     

    همانطور که گفته شد، واکنش استری شدن بسیار کند است. با افزایش دما یا افزودن مقدار کمی اسید معدنی (معمولا اسید سولفوریک) که تولید H+ زیادی مینماید، سرعت استری شدن را میتوان افزایش داد.

     

    از آنجایی که کاتالیزور ، سرعت واکنشهای مستقیم و معکوس را به یک اندازه تغییر میدهد، وجود H+ در جابجا کردن تعادل تاثیری ندارد، اما زمان رسیدن به تعال را کوتاهتر میکند.

     

     

     

    در ادامه استرهای اسید استیک توضیح داده شده اند.

     

    § متیل استات

     

    این ماده که با نامهای متیل استر اسید استیک و متیل اتانوآت نیز شناخته میشود، مایعی شفاف و قابل اشتعال با بویی مطبوع شبیه بوی چسب است. متیل استات به عنوان حلال در چسب ها و پاک کننده های لاک ناخن کاربرد دارد. این ماده با میزان ۵۲% در آب در دمای اتاق حلالیت دارد. این ماده در مجاورت بازها و اسیدهای قوی پایدار نیست

  • فهرست و منابع طرح توجیهی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید استرهای اسید استیک

    فهرست:

    معرفی محصول ............................................................................................................................................................... ۱

     

    ١-١- نام و کد محصول ....................................................................................................................................................٧

     

    ٢-١- شماره تعرفه گمرکی.............................................................................................................................................٨

     

    ٣-١- شرایط واردات..........................................................................................................................................................٨

     

    ٤-١- بررسی و ارائه استاندارد ملی .................................................................................................................................٨

     

    ٥-١- بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت داخلی و جهانی........................................................................٩

     

    ٦-١- توضیح موارد مصرف و کاربرد ...............................................................................................................................١٠

     

    ٧-١- بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر محصول.................................................................١٤

     

    ٨-١- اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز .............................................................................................................١٥

     

    ٩-١- کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول ...................................................................................١٦

     

    ١٠-١- شرایط صادرات .....................................................................................................................................................١٧

     

    ٢- وضعیت عرضه و تقاضا ................................................................................................................................................ ۷۱

    ١-٢- بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید .......................................................................................................١٧

     

    ۲-۲- بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا.............................................................٢٠

     

    ٣-٢- بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم ............................................................................................٢٣

     

    ٤-٢- بررسی روند مصرف از آغاز برنامه .....................................................................................................................۵۲

     

    ٥-٢- بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم ..........................................................................................٢٦

     

    ٦-٢- بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم.................................................................۷۲

     

    ۳- بررسی اجمالی تکنولوﮊی و روشهای تولید و عرضه محصول در کشور ..........................................................۷۲

     

    ٤- تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوﮊی های مرسوم..................................................................................................٣٠

     

    ٥- بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی.....................................................................................................٣١

     

    ٦- میزان مواد اولیه مورد نیاز و محل تامین آن ...............................................................................................٣٦

     

    ٧- پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح ...................................................................................................٣٦

     

    ٨- وضعیت تامین نیروی انسانی و اشتغال ...................................................................................................................٣٧

     

    ٩- بررسی و تعیین میزان تامین آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی ............................................٣٨

     

    ١٠- وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی ............................................................................................................٤٠

     

    ١١- تجزیه و تحلیل و جمع بندی و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید....................................٤٢

     

    منابع ...............................................................................

    منبع:

    1-PC TAS( TRADE ANALYSIS SYSTEM)

     

    2- http://www.isiri.org/UserStd/DownloadStd.aspx?id=1033 3- http://en.wikipedia.org/wiki/Methyl_acetate 4- http://en.wikipedia.org/wiki/Ethyl_acetate 5- http://en.wikipedia.org/wiki/Propyl_acetate 6- http://en.wikipedia.org/wiki/Butyl_acetate

     

    7- http://auchemistry.persianblog.ir/1384/11/

     

    ۸- کتاب آمار وزارت بازرگانی-۰۸۳۱-۶۸۳۱

     

    ۹- CD واحدهای فعال و طرحهای در دست اجرای وزارت صنایع

طرح توجیهی طرح توجیهی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید استرهای اسید استیک, طرح کارآفرینی طرح توجیهی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید استرهای اسید استیک, طرح توجیهی طرح توجیهی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید استرهای اسید استیک, پروژه کارآفرینی طرح توجیهی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید استرهای اسید استیک, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیهی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید استرهای اسید استیک, Business plan با موضوع طرح توجیهی مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح تولید استرهای اسید استیک
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت