طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی

تعداد صفحات: 138 فرمت فایل: word کد فایل: 4158
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۲۴,۷۰۰ تومان
قیمت: ۲۰,۷۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی

    خلاصه طرح 

     

    ﻇﺮﻓﯿﺖ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدی ﻃﺮح ﺗﻦ 10000  
           
    ﻋﻤﺪه ﻣﻮاد اوﻟﯿﻪ ﻣﺼﺮﻓﯽ داﺧﻠﯽ   ذرت
         
    ﮐﺎرﺑﺮدﻫﺎی ﻣﺘﺪاول ﻣﺤﺼﻮل ﺗﻮﻟﯿﺪ دﮐﺴﺘﺮوز، دﮐﺴﺘﺮﯾﻦ، ﮔﻠﻮﮐﺰ ﻣﺎﯾﻊ و ﺳﺎﯾﺮ اﻧﻮاع ﺳﯿﺮوپ
           
    ﻣﺪت زﻣﺎن ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺎه 19  
             
    ﻣﺤﻞ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدی اﺟﺮای ﻃﺮح ﺷﻬﺮک ﺻﻨﻌﺘﯽ اﻓﻖ اﺑﻬﺮ      
           
    ارزش ﻣﺎﺷﯿﻦ آﻻت داﺧﻠﯽ و ﺧﺎرﺟﯽ   14918 (م.رﯾﺎل)
             
    ارزش ﺗﻘﺮﯾﺒﯽ ﺗﺎﺳﯿﺴﺎت زﯾﺮﺑﻨﺎﯾﯽ       3077 (م.رﯾﺎل)
           
    ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺎز ﺳﺎﻟﯿﺎﻧﻪ ﻣﺤﺼﻮل در ﮐﺸﻮر ﺗﻦ 60987  
           
    ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺎز ﺳﺎﻟﯿﺎﻧﻪ ﻣﺤﺼﻮل در اﺳﺘﺎن ﺗﻦ 3557  
           
    ﻣﯿﺰان ﻣﺼﺮف ﺳﺎﻟﯿﺎﻧﻪ ﮐﺸﻮر ﺗﻦ 50823  
           
    ﻣﯿﺰان ﮐﻤﺒﻮد ﯾﺎ ﻧﯿﺎز ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ 5 ﺳﺎﻟﻪ ﺗﻦ 10164  
           
    دﯾﻤﺎﻧﺪ ﺑﺮق ﮐﯿﻠﻮ وات 600  
           
    ﻣﯿﺰان ﺗﻮﻟﯿﺪ داﺧﻠﯽ ﺗﻦ 47342  
           
    ﺗﻌﺪاد ﭘﺮﺳﻨﻞ در دوران ﺑﻬﺮه ﺑﺮاداری ﻧﻔﺮ 38  
           
    اﺷﺘﻐﺎل زاﯾﯽ ﻏﯿﺮ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﻧﻔﺮ 2000  
           
    دوره ﺑﺎزﮔﺸﺖ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﺳﺎل 2.6  

     

    ﭼﮑﯿﺪه

     

    اﻣﺮوزه ﮐﻤﺘﺮ ﮐﺴﯽ در ﺟﻮاﻣﻊ ﻋﻠﻤﯽ وﺟﻮد دارد ﮐﻪ ﺑﻪ اﻫﻤﯿﺖ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﺗﺄﺛﯿﺮ آن ﺑﺮ روی زﻣﯿﻨﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ آﮔﺎﻫﯽ ﻧﺪاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. داﻧﺸﯽ ﮐﻪ ﻣﺤﻮر ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ و ﺗﻮﺳﻌﻪ در ﺑﺴﯿﺎری از ﮐﺸﻮرﻫﺎ ﮔﺮدﯾﺪه اﺳﺖ

     

    ﺳﺒﺐ اﯾﺠﺎد ﺗﺤﻮﻻت ﻋﻈﯿﻤﯽ در ﺑﺨﺸﻬﺎی ﭘﺰﺷﮑﯽ، داروﺳﺎزی، ﮐﺸﺎورزی، ﺻﻨﻌﺖ و ﻣﻌﺪن و ﻏﯿﺮه ﺷﺪه اﺳﺖ. ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی در ﺑﺨﺶ ﮐﺸﺎورزی ﮐﻪ ﺗﺄﻣﯿﻦ ﮐﻨﻨﺪه ﻧﯿﺎز ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺸﺮ از ﻫﺰاران ﺳﺎل ﭘﯿﺶ ﺗﺎﮐﻨﻮن ﺑﻮده اﺳﺖ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻣﻬﻢ ﻋﻤﯿﻖ داﺷﺘﻪ اﺳﺖ ﺗﺎ آﻧﭽﻪ واﻗﻌﺎ ﺑﺸﺮ ﺧﻮاﻫﺎن آن اﺳﺖ را ﺑﺮای وی ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻧﻤﺎﯾﺪ. ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﮐﻪ آﺧﺮﯾﻦ ﺣﻠﻘﻪ زﻧﺠﯿﺮه ﺑﺨﺶ ﮐﺸﺎورزی ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﯾﮑﯽ از ﻣﺴﺘﻌﺪﺗﺮﯾﻦ زﻣﯿﻨﻪ ﻫﺎی ﺣﻀﻮر

     

    ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ زﯾﺮا اﯾﻦ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﺮای ﺑﺮ آورده ﺳﺎﺧﺘﻦ ﻧﯿﺎزﻫﺎی ﻏﺬاﯾﯽ ﺳﺎﻟﻢ ، ارزان، ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ و ﮐﺎﻓﯽ ﺑﺮای ﺟﻤﻌﯿﺖ ﮐﻨﻮﻧﯽ و آﯾﻨﺪه ﻧﯿﺎز ﺑﻪ روﺷﻬﺎی ﺟﺪﯾﺪ، ﺳﺮﯾﻊ و ﮐﺎرﺑﺮدی ﺗﺮ دارد ﮐﻪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ آﻧﻬﺎ را در دﻧﯿﺎی ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﺑﯿﺎﺑﺪ. در اﯾﻦ ﻃﺮح ﺳﻌﯽ ﮔﺮدﯾﺪه اﺳﺖ ﻧﻘﺶ ﻫﺎﯾﯽ از ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی در ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ ژﻧﺘﯿﮏ وDNAی ﻧﻮ ﺗﺮﮐﯿﺐ در ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ، ﺟﻨﺒﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ ﻫﺎ ﺑﺮای ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ از ﻗﺒﯿﻞ اﺳﯿﺪﻫﺎی آﻣﯿﻨﻪ، اﻓﺰودﻧﯿﻬﺎی ﻏﺬاﯾﯽ، ﻃﻌﻢ دﻫﻨﺪه ﻫﺎ، وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎ، ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ و ﻏﯿﺮه، ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﺑﺮ روی ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻏﺬاﯾﯽ، روﺷﻬﺎی ﺗﺸﺨﯿﺺ ﺳﺮﯾﻊ ﻣﯿﮑﺮوﺑﻬﺎی ﺑﯿﻤﺎرﯾﺰای ﻏﺬاﯾﯽ، اﯾﻤﻨﯽ ﻏﺬاﯾﯽ و ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻣﻮاد زاﺋﺪ و... ﺑﻪ ﻃﻮر ﮐﻠﯽ اﺷﺎره ﮔﺮدﯾﺪه و در ﻧﻬﺎﯾﺖ ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ از ذرت ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﭘﻠﯽ ﺳﺎﮐﺎرﯾﺪ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﭘﺮداﺧﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ .

     

    ﻣﻘﺪﻣﻪ

    ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺟﻬﺎن ﺑﺎ ﺳﺮﻋﺘﯽ ﺑﺎور ﻧﮑﺮدﻧﯽ در ﺣﺎل اﻓﺰاﯾﺶ اﺳﺖ ﺑﻄﻮرﯾﮑﻪ ﺗﺨﻤﯿﻦ زده ﻣﯽ ﺷﻮد ﺗﺎ ﺳﺎل 2013 ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺟﻬﺎن ﺑﻪ 7 ﻣﯿﻠﯿﺎرد ﻧﻔﺮ ﺑﺮﺳﺪﻣﺴﻠﻤﺎً. ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻧﯿﺎزﻫﺎی ﺑﺸﺮ در آﯾﻨﺪه ﯾﮑﯽ از ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﻣﺴﺎﺋﻞ و ﻣﻌﻀﻼت ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ اﺟﺮاﺋﯽ در ﮐﺸﻮرﻫﺎی در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد ﻗﻄﻌﺎً ﺑﻬﯿﻨﻪ ﺳﺎزی ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎی اﺻﻠﯽ ﺑﺮای اﻓﺰاﯾﺶ ﮐﻤﯽ وﮐﯿﻔﯽ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﮐﺸﺎورزی را ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮑﯽ از راﻫﮑﺎرﻫﺎی اﺻﻠﯽ ﻣﺪ ﻧﻈﺮ داﺷﺖ، ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬارﯾﻬﺎ و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺑﺪون وﻗﻔﻪ در

     

    زﻣﻨﯿﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ در ﺟﻬﺖ ﺗﺪاوم و اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﺴﻠﻂ ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺻﻨﻌﺘﯽ ﺑﺮ ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ ﻏﺬا، دارو و دﯾﮕﺮ اﻣﻮر زﻧﺪﮔﯽ اﻧﺴﺎﻧﻬﺎی ﺟﻬﺎن ﺳﻮم ﻫﺴﺖ. اﻫﻤﯿﺖ اﯾﻦ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬاری ﻫﺎ را ﻧﯿﺰ ﻣﯽ ﺗﻮان اﻓﺰاﯾﺶ ﺟﻤﻌﯿﺖ در ﮐﺮه زﻣﯿﻦ و ﻧﯿﺎز روز اﻓﺰون ﺑﺎزار ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﻏﺬا داﻧﺴﺖ در اﯾﻦ ﺑﯿﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی در ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﭘﯿﺸﺮﻓﺘﻪ ﻣﻮﺟﺐ ﻧﺎﺑﺴﺎﻣﺎﻧﯽ و رﮐﻮد ﺑﺎزار ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﻨﺘﯽ ﮐﺸﻮرﻫﺎی در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﯽ ﮔﺮدد. اﻃﻼﻋﺎت ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻧﯿﺰ ﺑﯿﺎﻧﮕﺮ اﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮع اﺳﺖ ﮐﻪ ﺻﺎﺣﺒﺎن ﺻﻨﺎﯾﻊ ﭼﻨﺪ ﻣﻠﯿﺘﯽ در زﻣﯿﻨﻪ ﮐﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﮐﺎرﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ ﺧﻮد را ﺑﻪ ﺑﻬﺎی ﮔﺰاف ﺑﻪ ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺟﻬﺎن ﺳﻮم ﻓﺮوﺧﺘﻪ و ﺧﻮد درﺻﺪد ﭘﺎﯾﻪ ﮔﺬاری ﮐﺎرﺧﺎﻧﺠﺎت ﺟﺪﯾﺪ و ﺳﻮدآوری در زﻣﯿﻨﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﯾﮑﯽ از ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ اﺟﺰای ﺑﺨﺶ ﮐﺸﺎورزی، ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻢ و ارزﻧﺪه ای در ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻏﺬاﻫﺎی ﺳﺎﻟﻢ، ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ، ارزان وﮐﺎﻓﯽ ﺑﺮای ﻧﺴﻞ ﺣﺎﺿﺮ و آﯾﻨﺪه از ﻃﺮﯾﻖ ﻓﻦ آوری ﻫﺎ و دﺳﺘﺎوردﻫﺎی ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی دارد ﻟﺬا ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻦ ﺑﺨﺶ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ اﯾﻨﮑﻪ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﺳﺮﯾﻊ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﭼﻬﺮه ﺟﻬﺎن را در ﻗﺮن آﯾﻨﺪه دﮔﺮﮔﻮن ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺮد و ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ و ﮐﺸﺎورزی ﻧﯿﺰ ﺷﺪﯾﺪاً ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﯿﺮ اﯾﻦ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﻫﺴﺘﻨﺪ اﻣﺮی ﺿﺮوری اﺳﺖ ﻟﺬا ﺑﺎﯾﺪ زﻣﯿﻨﻪ ﻫﺎی ﺣﻀﻮر ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی در ﺑﺨﺶ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ و ﺗﺄﺛﯿﺮ آن ﺑﺮ روی ﮐﻤﯿﺖ و ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﺎن و ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن ﻏﺬاﯾﯽ ﻗﺮار ﮔﯿﺮد.

     

     

    ﻓﺼﻞ اول :

    ﺗﺎرﯾﺨﭽﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی :

     

    ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی رﯾﺸﻪ در ﺗﺎرﯾﺦ داﺷﺘﻪ و ﺳﺎﺑﻘﻪ اﺳﺘﻔﺎده ازﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻤﻬﺎ ﺑﺮای ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻮادﺧﻮراﮐﯽ ﻧﻈﯿﺮ ﺳﺮﮐﻪ ، ﻣﺎﺳﺖ و ﭘﻨﯿﺮ ﺑﻪ ﺳﺎﻟﻬﺎ ﭘﯿﺶ ﺑﺮ ﻣﯽ ﮔﺮدد..در ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺑﻨﺪی زﻣﺎﻧﯽ ، ﻣﯽ ﺗﻮان ﺳﻪ دوره ﺑﺮای ﺗﮑﺎﻣﻞ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﻗﺎﺋﻞ ﺷﺪ.

     

    -1 دوره ﺗﺎرﯾﺨﯽ ﮐﻪ ﺑﺸﺮ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﺎﺧﻮدآﮔﺎه از ﻓﺮآﯾﻨﺪﻫﺎی زﯾﺴﺘﯽ ﺑﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﺗﺨﻤﯿﺮی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻧﺎن ،اﻟﮑﻞ، ﻟﺒﻨﯿﺎت و ﺳﺮﮐﻪ ﻣﯽ ﭘﺮداﺧﺖ . در ﺷﺶ ﻫﺰار ﺳﺎل ﻗﺒﻞ از ﻣﯿﻼد ﻣﺴﯿﺢ ،ﺳﻮﻣﺮﯾﺎن و ﺑﺎﺑﻠﯿﻬﺎ از ﻣﺨﻤﺮﻫﺎ در ﻣﺸﺮوب ﺳﺎزی اﺳﺘﻔﺎده ﮐﺮدﻧﺪ . ﻣﺼﺮﯾﻬﺎ در ﭼﻬﺎر ﻫﺰار ﺳﺎل ﻗﺒﻞ ﺑﺎ ﮐﻤﮏ ﻣﺨﻤﺮ و ﺧﻤﯿﺮ ﻣﺎﯾﻪ ﻧﺎن ﻣﯽ ﭘﺨﺘﻨﺪ . در اﯾﻦ دوران ﻓﺮآﯾﻨﺪﻫﺎی ﺳﺎده و اوﻟﯿﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﺑﻮﯾﮋه ﺗﺨﻤﯿﺮ ﺗﻮﺳﻂ اﻧﺴﺎن ﺑﮑﺎر ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻣﯿﺸﺪ.

     

    -2 دوره اوﻟﯿﻪ ﻗﺮن ﺣﺎﺿﺮ ﮐﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده آﮔﺎﻫﺎﻧﻪ از ﺗﮑﻨﯿﮑﻬﺎ ی ﺗﺨﻤﯿﺮ و ﮐﺸﺖ ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ ﻫﺎدر ﻣﺤﯿﻂ ﻫﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻣﺘﻌﺎﻗﺒﺎًو اﺳﺘﻔﺎده از ﻓﺮﻣﺎﻧﺘﻮرﻫﺎ در ﺗﻮﻟﯿﺪ آﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮑ ﻬﺎ، آﻧﺰﯾﻤﻬﺎ، ﻣﻮادﺷﯿﻤﯿﺎﺋﯽ آﻟﯽ و ﺳﺎﯾﺮ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ، ﺑﺸﺮ ﺑﻪ ﮔﺴﺘﺮش اﯾﻦ ﻋﻠﻢ ﻣﺒﺎدر ت ورزﯾﺪ .در آن دوره اﯾﻦ ﺑﺨﺶ از ﻋﻠﻢ ﻧﺎم ﻣﯿﮑﺮوﺑﯿﻮﻟﻮژی ﺻﻨﻌﺘﯽ ﺑﺨﻮد ﮔﺮﻓﺖ و ﻫﻢ اﮐﻨﻮن ﻧﯿﺰ روﻧﺪ اﺳﺘﻔﺎده از اﯾﻦ ﻓﺮآﯾﻨﺪﻫﺎ درزﻧﺪﮔﯽ اﻧﺴﺎن اداﻣﻪ دارد . ﻟﯿﮑﻦ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﻣﯽ ﺷﻮد ﺑﻪ ﺗﺪرﯾﺞ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﮑﻨﯿﮑﻬﺎی ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﻧﻮﯾﻦ ﺑﺴﯿﺎری از ﻓﺮآﯾﻨﺪﻫﺎی ﻓﻮق ﻧﯿﺰ ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺑﻬﺒﻮدی وﮐﺎرآﻣﺪی ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﭘﯿﺪا ﮐﻨﻨﺪ.

     

    -3 دوره ﻧﻮﯾﻦ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﮐﻪ ﺑﺎ ﮐﻤﮏ ﻋﻠﻢ ژﻧﺘﯿﮏ درﺣﺎل اﯾﺠﺎد ﺗﺤﻮل در زﻧﺪﮔﯽ ﺑﺸﺮ اﺳﺖ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﻧﻮﯾﻦ ﻣﺪﺗﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ روﺑﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮔﺬاﺷﺘﻪ و روز ﺑﺮوز داﻣﻨﻪ وﺳﻌﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮی ﺑﻪ ﺧﻮد ﻣﯽ ﮔﯿﺮد .اﯾﻦ دوره زﻣﺎﻧﯽ از ﺳﺎل ۶١٩٧ ﺑﺎ اﻧﺘﻘﺎل ژﻧﻬﺎﯾﯽ از ﯾﮏ ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ ﺑﻪ ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ دﯾﮕﺮ آﻏﺎز ﺷﺪ . ﺗﺎ ﻗﺒﻞ از آن داﻧﺸﻤﻨﺪان در ﻓﺮآﯾﻨﺪﻫﺎی ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ازﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﻃﺒﯿﻌﯽ و ذاﺗﯽ ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺰﻣﻬﺎ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽ ﮐﺮدﻧﺪ ﻟﯿﮑﻦ در اﺛﺮ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ درزﯾﺴﺖ ﺷﻨﺎﺳﯽ ﻣﻮﻟﮑﻮﻟﯽ وژﻧﺘﯿﮏ و ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻋﻤﯿﻖ ﺗﺮ اﺟﺰاء وﻣﮑﺎﻧﯿﺴﻢ ﻫﺎی ﺳﻠﻮﻟﯽ وﻣﻮﻟﮑﻮﻟﯽ ﻣﺘﺨﺼﺼﯿﻦ ﻋﻠﻮم زﯾﺴﺘﯽ ﺗﻮاﻧﺴﺘﻨﺪ ﺑﻪ اﺻﻼح و ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺰﻣﻬﺎ ﺑﭙﺮدازﻧﺪ وﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺰﻣﻬﺎﯾﯽ ﺑﺎﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﺟﺪﯾﺪ ﺑﻮﺟﻮد آوردﻧﺪ ﺗﺎ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آﻧﻬﺎ ﺑﺘﻮان ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﺟﺪﯾﺪرا ﺑﺎﻣﻘﺎدﯾﺮ ﺑﯿﺸﺘﺮ و ﮐﺎراﺋﯽ ﺑﺎﻻﺗﺮ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﻨﻨﺪ.

    ﻧﮑﺎﺗﯽ در ﺧﺼﻮص اﻫﻤﯿﺖ و ﻧﺤﻮه ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﮐﻼن ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی در ﮐﺸﻮر:

     

    اﮔﺮﭼﻪ ﺑﺎﯾﺪ اذﻋﺎن ﻧﻤﻮد ﮐﻪ ﺗﺎﮐﻨﻮن ﺑﻮدﺟﻪ ﮐﺎﻓﯽ ﺑﺮای ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی در ﮐﺸﻮر اﺧﺘﺼﺎص ﻧﯿﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ، اﻣﺎ از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﻮﺟﻮد ﻧﯿﺰ اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻬﯿﻨﻪ ﻧﺸﺪه و رﯾﺸﻪ اﺻﻠﯽ ﻋﺪم ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﺷﺎﯾﺴﺘﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی را ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﺑﺴﯿﺎری از ﻋﻠﻮم و ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژیﻫﺎی ﮐﺸﻮر، ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻓﻘﺪان ﻧﻈﺎم ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ و ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ ﻣﻠﯽ در اﯾﻦ زﻣﯿﻨﻪ ﻧﺴﺒﺖ داد. ﻣﺘﻦ زﯾﺮ، ﻧﮑﺎﺗﯽ را در ﺧﺼﻮص ﻟﺰوم ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﺒﯿﯿﻦ ﻧﻈﺎم ﻣﻠﯽ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﺑﯿﺎن ﻣﯽﻧﻤﺎﯾﺪ:

     

    ﺑﺴﯿﺎری از ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺟﻬﺎن و از ﺟﻤﻠﻪ ﺗﻌﺪادی از ﮐﺸﻮرﻫﺎی در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ، ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی را در اواﯾﻞ دﻫﻪ 80 ﻣﯿﻼدی ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮑﯽ از اوﻟﻮﯾﺖﻫﺎی ﻣﻠﯽ ﻣﺸﺨﺺ ﮐﺮده، ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎی ﻫﺪﻓﻤﻨﺪ ﻣﻠﯽ ﺗﺪوﯾﻦ ﻧﻤﻮده و ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری ﻗﺎﺑﻞﺗﻮﺟﻬﯽ در اﯾﻦ ﻋﺮﺻﻪ اﻧﺠﺎم دادﻧﺪ؛ ﺑﻪﻃﻮریﮐﻪ اﮐﻨﻮن از ﻓﻮاﯾﺪ اﻗﺘﺼﺎدی آن ﺑﻬﺮهﻣﻨﺪ ﺷﺪهاﻧﺪ. در اﯾﺮان روﯾﮑﺮد ﺑﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی

    ﻧﻮﯾﻦ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺎ ﭼﻨﺪ ﺳﺎل ﺗﺄﺧﯿﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺑﺴﯿﺎری از اﯾﻦ ﮐﺸﻮرﻫﺎ، در اواﺳﻂ دﻫﻪ 80 ﻣﯿﻼدی 60) ﻫﺠﺮی ﺷﻤﺴﯽ) آﻏﺎز ﺷﺪ. اﻣﺎ ﻣﺮور ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎی اﻧﺠﺎم ﺷﺪه، ﺑﯿﺎﻧﮕﺮ اﯾﻦ واﻗﻌﯿﺖ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ رﻏﻢ آﻏﺎز ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ، روﻧﺪ رﺷﺪ اﯾﻦ ﻓﻨﺎوری در ﮐﺸﻮر ﺑﺴﯿﺎر ﮐﻨﺪ ﺑﻮده و ﻫﻨﻮز ﺑﺎ ﺟﺎﯾﮕﺎه ﺷﺎﯾﺴﺘﻪ در اﯾﻦ زﻣﯿﻨﻪ، ﻓﺎﺻﻠﻪ زﯾﺎدی وﺟﻮد دارد. اﮔﺮﭼﻪ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖﻫﺎی ﻗﺎﺑﻞﺗﻮﺟﻪ در ﺟﻨﺒﻪﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻇﺮﻓﯿﺖﺳﺎزی ﺑﺮای ﺗﻮﺳﻌﻪ زﯾﺴﺖﻓﻨﺎوری اﻋﻢ از ﺗﺮﺑﯿﺖ ﻧﯿﺮوی اﻧﺴﺎﻧﯽ و راهاﻧﺪازی و ﺗﺠﻬﯿﺰ ﻣﺮاﮐﺰ آﻣﻮزﺷﯽ و ﭘﮋوﻫﺸﯽ و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖﻫﺎی ﺑﻪ دﺳﺖآﻣﺪه در ﮐﺴﺐ داﻧﺶ ﻓﻨﯽ و ﺑﻌﻀﺎً ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺗﺠﺎری ﺑﺮﺧﯽ ﺗﺠﻬﯿﺰات و ﻓﺮاوردهﻫﺎی ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی را ﻧﺎدﯾﺪه ﮔﺮﻓﺖ، اﻣﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﮔﻔﺖ ﮐﻪ رﺷﺪ و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﻧﻮﯾﻦ در اﯾﺮان، ﻋﻠﯽرﻏﻢ ﻗﺪﻣﺘﯽ ﺣﺪود 25 ﺳﺎل، ﮐﻤﺎﮐﺎن ﺑﺎ ﭼﺎﻟﺶﻫﺎی ﻣﺘﻌﺪدی روﺑﺮو اﺳﺖ.

    ﻓﻘﺪان ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ و ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﮐﻼن در ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﮐﺸﻮر:

     

    ﭘﺲ از ﻗﺮﯾﺐ ﺳﻪ دﻫﻪ، اﯾﺮان ﻧﻪﺗﻨﻬﺎ از اﺳﺘﺮاﺗﮋی و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻣﺸﺨﺺ ﻣﻠﯽ ﺑﺮﺧﻮردار ﻧﯿﺴﺖ، ﺑﻠﮑﻪ ﻫﻨﻮز ﺑﺴﯿﺎری از ﺳﺎﺧﺘﺎرﻫﺎی ﻣﻮردﻧﯿﺎز ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ و راﻫﺒﺮی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی اﯾﺠﺎد ﻧﺸﺪهاﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﺘﻮاﻧﻨﺪ ﻧﻘﺶ ﭘﺎﺳﺨﮕﻮﯾﯽ و اﯾﺠﺎد ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ در ﺳﻄﺢ ﻣﻠﯽ را داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ (ﺷﺎﯾﺎن ذﮐﺮ اﺳﺖ، ﺳﻨﺪ ﻣﻠﯽ ﺗﻮﺳﻌﻪ

    ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی در ﺣﺎل ﺗﺪوﯾﻦ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ و اﻣﯿﺪ ﻣﯽرود ﺑﺎ ﺗﺪوﯾﻦ و ﺗﺼﻮﯾﺐ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺳﺮﯾﻌﺘﺮ آن، روﻧﺪ ﺗﻮﺳﻌﻪ

    ﺑﯿﻮﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی در ﮐﺸﻮر ﺳﺎﻣﺎن ﯾﺎﺑﺪ و ﺷﺘﺎب ﺑﯿﺸﺘﺮی ﺑﯿﺎﺑﺪ). ﺗﺎﺑﺤﺎل ﮐﻤﯿﺘﻪﻫﺎ و ﺷﻮراﻫﺎی ﻣﺘﻌﺪد در ﭼﻨﺪ وزارﺗﺨﺎﻧﻪ و ﺳﺎزﻣﺎن اﯾﺠﺎد ﺷﺪهاﻧﺪ (ﮐﻪ ﻫﺮ ﮐﺪام ﻧﯿﺰ ﺑﺎ ﻓﺮاز و ﻧﺸﯿﺐﻫﺎﯾﯽ ﻫﻤﺮاه ﺑﻮدهاﻧﺪ) و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎ و ﺗﺼﻤﯿﻤﺎﺗﯽ را اراﯾﻪ ﻧﻤﻮدﻧﺪ ﮐﻪ ﺳﻮای ﻧﻘﺎط ﻗﻮت و ﯾﺎ ﻧﻘﺎﯾﺺ آنﻫﺎ، ﺗﻘﺮﯾﺒﺎً ﻫﯿﭽﮑﺪام ﯾﺎ اﺟﺮا ﻧﺸﺪﻧﺪ و ﯾﺎ ﻧﺤﻮه اﺟﺮای آنﻫﺎ ﻣﻄﻠﻮب ﻧﺒﻮده اﺳﺖ.

  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی

    فهرست:

    ﭼﮑﯿﺪه

    ﻣﻘﺪﻣﻪ

    ١-ﻣﻌﺮﻓﯽ ﻣﺤﺼﻮل

    ١-١-ﻧﺎم و ﮐﺪ آﯾﺴﯿﮏ ﻣﺤﺼﻮل

    ٢-١-ﺷﻤﺎره ﺗﻌﺮﻓﻪ ﮔﻤﺮﮐﯽ

    ٣-١-ﺷﺮاﯾﻂ واردات

    ۴-١-ﺑﺮرﺳﯽ و اراﺋﻪ اﺳﺘﺎﻧﺪارد (ﻣﻠﯽ ﯾﺎ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ)

    ۵-١-ﺑﺮرﺳﯽ و اراﺋﻪ اﻃﻼﻋﺎت ﻻزم در زﻣﯿﻨﻪ ﻗﯿﻤﺖ ﺗﻮﻟﯿﺪ داﺧﻠﯽ و ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻣﺤﺼﻮل

    ۶-١-ﺗﻮﺿﯿﺢ ﻣﻮارد ﻣﺼﺮف و ﮐﺎرﺑﺮد

    ٧-١-ﺑﺮرﺳﯽ ﮐﺎﻻﻫﺎی ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻨﯽ و ﺗﺠﺰﯾﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ اﺛﺮات آن ﺑﺮ ﻣﺼﺮف ﻣﺤﺼﻮل

    ٨-١-اﻫﻤﯿﺖ اﺳﺘﺮاﺗﮋﯾﮑﯽ ﮐﺎﻻ در دﻧﯿﺎی اﻣﺮوز

    ٩-١-ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﻋﻤﺪه ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﻨﻨﺪه و ﻣﺼﺮف ﮐﻨﻨﺪه ﻣﺤﺼﻮل

    ١٠-١-ﺷﺮاﯾﻂ ﺻﺎدرات

    ٢-وﺿﻌﯿﺖ ﻋﺮﺿﻪ و ﺗﻘﺎﺿﺎ

    ١-٢-ﺑﺮرﺳﯽ ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺑﻬﺮه ﺑﺮداری و روﻧﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪات از آﻏﺎز ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺳﻮم ﺗﺎ ﮐﻨﻮن و ﻣﺤﻞ واﺣﺪﻫﺎ و ﺗﻌﺪاد آﻧﻬﺎ و ﺳﻄﺢ ﺗﮑﻨﻮل وژی واﺣﺪﻫﺎی

    ﻣﻮﺟﻮد، ﻇﺮﻓﯿﺖ اﺳﻤﯽ، ﻇﺮﻓﯿﺖ ﻋﻤﻠﯽ، ﻋﻠﻞ ﻋﺪم ﺑﻬﺮه ﺑﺮداری ﮐﺎﻣﻞ از ﻇﺮﻓﯿﺖ ﻫﺎ، ﻧﺎم ﮐﺸﻮرﻫﺎ و ﺷﺮﮐﺖ ﻫﺎی ﺳﺎزﻧﺪه ﻣﺎﺷﯿﻦ آﻻت ﻣﻮرد

    اﺳﺘﻔﺎده در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﺤﺼﻮل

    ٢-٢-ﺑﺮرﺳﯽ وﺿﻌﯿﺖ ﻃﺮح ﻫﺎی ﺟﺪﯾﺪ و ﻃﺮح ﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ در دﺳﺖ اﺟﺮا ( از ﻧﻈﺮ ﺗﻌﺪاد ، ﻇﺮﻓﯿﺖ، ﻣﺤﻞ

    اﺟﺮا، ﻣﯿﺰان ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ و ﺳﻄﺢ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮ ژی آﻧﻬﺎ و ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬاری ﻫﺎی اﻧﺠﺎم ﺷﺪه اﻋﻢ از ارزی و

    رﯾﺎﻟﯽ و ﻣﺎﺑﻘﯽ ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز)

    ٣-٢-ﺑﺮرﺳﯽ روﻧﺪ واردات ﻣﺤﺼﻮل از آﻏﺎز ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﭘﻨﺠﻢ ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ﺳﺎل ( 89 ﭼﻘﺪر از ﮐﺠﺎ

    ۴-٢-ﺑﺮرﺳﯽ روﻧﺪ ﻣﺼﺮف از آﻏﺎز ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ

    ۵-٢-ﺑﺮرﺳﯽ روﻧﺪ ﺻﺎدرات ﻣﺤﺼﻮل از آﻏﺎز ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺳﻮم ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ﺳﺎل 89 و اﻣﮑﺎن ﺗﻮﺳﻌﻪ آن

    ۶-٢-ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﺤﺼﻮل ﺑﺎ اوﻟﻮﯾﺖ ﺻﺎدرات ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﭘﻨﺠﻢ

    ٣-ﺑﺮرﺳﯽ اﺟﻤﺎﻟﯽ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و روش ﻫﺎی ﺗﻮﻟﯿﺪ و ﻋﺮﺿﻪ ﻣﺤﺼﻮل در ﮐﺸﻮر و ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ آن ﺑﺎ دﯾﮕﺮ ﮐﺸﻮرﻫﺎ

    ۴-ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻧﻘﺎط ﻗﻮت و ﺿﻌﻒ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی ﻫﺎی ﻣﺮﺳﻮم در ﻓﺮآﯾﻨﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﺤﺼﻮل

    ۵-ﺑﺮرﺳﯽ و ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺣﺪاﻗﻞ ﻇﺮﻓﯿﺖ اﻗﺘﺼﺎدی ﺷﺎﻣﻞ ﺑﺮآورد ﺣﺠﻢ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬاری ﺛﺎﺑﺖ ﺑﻪ ﺗﻔﮑﯿﮏ و اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ و UNIDO ،

    رﯾﺎﻟﯽ و ارزی ) ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از اﻃﻼﻋﺎت واﺣﺪﻫﺎی ﻣﻮﭼﻮد، در دﺳﺖ اﺟﺮاء ﺑﺎﻧﮏ ﻫﺎی اﻃﻼﻋﺎﺗﯽ ﺟﻬﺎﻧﯽ، ﺷﺮﮐﺖ ﻫﺎی

    ﻓﺮوﺷﻨﺪه ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﺗﺠﻬﯿﺰات و ...

    ١-۵-اﻃﻼﻋﺎت ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﺛﺎﺑﺖ ﻃﺮح

    ١-١-۵ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی زﻣﯿﻦ

     

    ٢-١-۵ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﻣﺤﻮﻃﻪ ﺳﺎزی

     

    ٣-١-۵ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن

     

    ۴-١-۵ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻣﺎﺷﯿﻦ آﻻت و ﺗﺠﻬﯿﺰات ﺧﻂ ﺗﻮﻟﯿﺪ

     

    ۵-١-۵-ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﺗﺎﺳﯿﺴﺎت

     

    ۶-١-۵-ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی وﺳﺎﺋﻂ ﻧﻘﻠﯿﻪ

     

    ٧-١-۵ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻟﻮازم اداری و ﺧﺪﻣﺎﺗﯽ

     

    ٨-١-۵-ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﻗﺒﻞ از ﺑﻬﺮه ﺑﺮداری

     

    ٩-١-۵-ﺟﻤﻊ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﺛﺎﺑﺖ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬاری

     

    ٢-۵-ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ در ﮔﺮدش ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﻃﺮح

     

    ٣-۵-ﮐﻞ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﻃﺮح

     

    ۴-۵-ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﺎﻟﯽ ﻃﺮح

     

    ۵-۵-ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﺳﺎﻟﯿﺎﻧﻪ

     

    ١-۵-۵-ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻣﻮاد اوﻟﯿﻪ

     

    ٢-۵-۵-ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻧﯿﺮوی اﻧﺴﺎﻧﯽ

     

    ٣-۵-۵-ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﺳﻮﺧﺖ و اﻧﺮژی ﻣﺼﺮﻓﯽ

     

    ۴-۵-۵-ﺗﻌﻤﯿﺮ و ﻧﮕﻬﺪاری

     

    ۵-۵-۵-اﺳﺘﻬﻼک

     

    ۶-۵-۵- ﻫﺰﯾﻨﮥ ﻋﻤﻠﯿﺎﺗﯽ ﻃﺮح

     

    ٧-۵-۵-ﻫﺰﯾﻨﮥ ﺑﯿﻤﻪ دارای ﻫﺎی ﻃﺮح

     

    ٨-۵-۵-ﻫﺰﯾﻨﮥ ﻣﺎﻟﯽ ﻃﺮح (ﺳﺎل اول ﺑﻬﺮهﺑﺮداری

     

    ٩-۵-۵-ﻫﺰﯾﻨﮥ ﺳﺎﻟﯿﺎﻧﻪ ﻃﺮح

     

    ۶-۵- ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎی ﻣﺎﻟﯽ-اﻗﺘﺼﺎدی ﻃﺮح

     

    -6 ﻣﯿﺰان ﻣﻮاد اوﻟﯿﻪ ﻋﻤﺪه ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺳﺎﻻﻧﻪ و ﻣﺤﻞ ﺗﺎﻣﯿﻦ

     

    -7 ﭘﯿﺸﻨﻬﺎد ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای اﺟﺮای ﻃﺮح

     

    -8 وﺿﻌﯿﺖ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﻧﯿﺮوی اﻧﺴﺎﻧﯽ و ﺗﻌﺪاد اﺷﺘﻐﺎل

     

    -9 ﺑﺮرﺳﯽ و ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﯿﺰان ﺗﺎﻣﯿﻦ آب ، ﺑﺮق، ﺳﻮﺧﺖ، اﻣﮑﺎﻧﺎت ﻣﺨﺎﺑﺮاﺗﯽ و ارﺗﺒﺎﻃﯽ) راه -راه آﻫﻦ – ﻓﺮودﮔﺎه -ﺑﻨﺪر (... و ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ

    اﻣﮑﺎن ﺗﺎﻣﯿﻦ آﻧﻬﺎ در ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای اﺟﺮای ﻃﺮح

    -10 وﺿﻌﯿﺖ ﺣﻤﺎﯾﺖ ﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎدی و ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ

    -11 ﺗﺠﺰﯾﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ و اراﺋﻪ ﺟﻤﻊ ﺑﻨﺪی و ﭘﯿﺸﻨﻬﺎد ﻧﻬﺎﯾﯽ در ﻣﻮرد اﺣﺪاث واﺣﺪﻫﺎی ﺟﺪﯾﺪ

    -12 ﭘﯿﻮﺳﺖ

     

    منبع:

    ندارد.

طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی, طرح کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی, طرح توجیهی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی, پروژه کارآفرینی طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی, نمونه طرح کسب و کار طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی, Business plan با موضوع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت