خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی کارگاه تولید درب پیش ساخته پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
فصل اول
کلیات
مقدمه :
مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می گیرد.
گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید درب های پیش ساخته چوبی می باشد. این مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند . امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .
نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید درب پیش ساخته
دلایل انتخاب طرح :
با بررسی میزان تقاضای مسکن در کشور و توان تولید و عرضه آن ، می توان گفت که میزان نیاز مسکن در کشور حدود 1,5 میلیون دستگاه در سال است و این در حالی است که حداکثر توان تولید مسکن در کشور 700 هزار دستگاه می باشد . وضعیت فوق سبب ایجاد کمبود در کشور و رشد قیمت ها شده است . لذا کلیه عواملی که سبب کاهش زمان ساخت مسکن و در نتیجه افزایش قابلیت تولید می گردد ، از اهمیت خاص بر خوردار خواهد بود . درب های پیش ساخته با توجه بر اینکه سبب نصب سریع و کاهش نسبی دوره ساخت ساختمان می گردد ، دارای اهمیت می باشد
وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 23 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
نام و کد محصولات
درب پیش ساخته چوبی ، درب هائی هستند که از تخته های MDF , HDF ساخته می شوند . تخته های فوق علاوه بر اینکه از استحکام بالائی نسبت بر چوب معمولی ، تخته های چند لایه و فیبر ها برخوردار می باشند، مقاومت بسیار خوبی نیز در مقابل رطوبت و آب از خود نشان می دهند .
درب های پیش ساخته بصورت مدولار ( ابعاد و اندازه های استاندارد شده و مشخص ) طراحی و ساخته شده و در دسترس مشتریان قرار می گیرند . لذا ساختمان سازان با تامین آن ، تنها اقدام به نصب درب می نمایند و دلیل اطلاق درب پیش ساخته بر این محصولات نیز همین موضوع می باشد . پیش ساخته بودن سبب می گردد که عملیات تامین و نصب درب با سرعت بالاتری انجام گیرد و بدینوسیله طول کل احداث بنا کاهش پیدا نماید و این موضوع برای تولید کنندگان ساختمان بسیار خوشایند است .
ورود این محصولات به کشور از دهه گذشته آغاز گردیده است ولی در این مدت کوتاه گسترش بسیار قابل توجهی پیدا کرده و جایگاه بالائی را در میان سایر محصولات مشابه پیدا کرده است و این موضوع مقبولیت آنرا نزد مصرف کنندگان نشان می دهد .در شکل زیر نمونه ای از درب پیش ساخته آماده نشان داده شده است .
کد محصول
انواع درب پیش ساخته چوبی مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن دارای کد آیسیک 20221120 می باشد.
شماره تعرفه گمرکی
با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا نی شماره تعرفه 441820 بر ای درب ها ی آماده استخراج شده است .
شرایط واردات
با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا نی، نتیجه گیری شده است که محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد. حقوق گمرکی در واردات این محصول 45 درصد می باشد .
بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی
با مراجعه به اطلاعات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، نتیجه گیری شده است که هنوز مؤسسه فوق بر ای درب ها ی پیش ساخته استاندارد خاص ی را تدوین نکرده است . البته شماره استاندارد 6840 در ارتباط با پرو فیل مورد استفاده در درب ها است که در مورد محصول مورد مطالعه نیز صدق می نماید .
بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی
بررسی قیمت های داخلی
قیمت درب های پیش ساخته چوبی بر اساس عوامل زیر تعیین می گردد .
کیفیت چوب بکار رفته در ساخت درب
طرح و نقشه اجرا شده روی درب
متعلقات و قطعات ( کیفیت دستگیره ، قفل و یراق آلات نصب شده روی درب )
دکوراسیون کار شده روی درب
کلیه عوامل فوق الذکر سبب اثرگذار ی در قیمت می گردد و لی در حالت کلی می توان گفت که قیمت این درب ها از یک صد هزار تومان تا 150 هزار تومان متغ ییر است و همانطور یکه ذکر شد عامل اص لی در این تغییرات قیمت ، عوامل ذکر شده در بالا می باشد.
بررسی قیمت های جهانی
جنس چوب درب های پیش ساخته از MDF , HDF است و لذا نظر بر اینکه بخش عمده این نوع چوب ها واردا تی است لذا قیمت جهانی درب پیش ساخته نیز نسبتا معادل با سطح قیمت در کشور بوده و یا اندکی از آن بالاتر می باشد . ارزان بودن نیروی کار در ایران با هزینه ها ی پرداخت تعرفه گمرکی 20 درصد بر ای وار دات چوب مصر فی در ساخت درب تهاتر شده و این امر سبب شده است که قیمت جهانی درب ها تنها اندکی از قیمت مشابه آن در ایران بالاتر باشد.
موارد مصرف و کاربرد
درب ها ی پیش ساخته بعنوان درب داخل منازل ، ادارات ، شرکت ها و موارد مشابه می باشد . این درب ها بصور ت مدولار ساخته شده و طراح ساختمان متناسب با آنها اقدام به تعبیه فضای نصب در دیوارها می نمایند .
اجرای سر یع خرید و نصب درب در ساختمان ساز ی ها و همچنین قیمت نسبتا مناسب این درب ها بواسطه تو لید سری و انبوه آنها ، مطلو بیت بالا ئی را در بازار در جهت استفاده از این درب ها بوجود آورده است .
در مورد انواع درب ها که سبب ایجاد موارد کاربرد مختلف نیز بر ای آنها ایجاد م ی کند، که می توان به موارد زیر اشاره کرد .
درب ورودی
درب های اتاق ها
درب های پارتیشن
درب های دکوری
شکل ظاهری ز یبا و استحکام مکانیکی بالا ، کاربرد این درب ها را روز به روز افز ایش داده و مصرف آنرا عمومی می سازد .
بررسی کالاهای جا یگزین و تجزیه تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
اصلی ترین کالا ی جا یگزین درب ها ی پیش ساخته چو بی ، درب ها ی چو بی معمو لی می باشد که از چوب معمولی ، سه لایه و فیبر ساخته می شود . از طرف دیگر بعضا درب های آهنی و آلومینیومی نیز می توانند برای این نوع درب ها بعنوان جایگزین محسوب گردند ، لیکن همانطوریکه عنوان شد اصلی ترین جایگزین ، درب های چوبی معمولی است که در جدول زیر توضیحات مختصر ی در خصوص اثرات کالاهای جایگزین فوق و قدرت جایگزینی برای درب های پیش ساخته ارائه شده است.
(جداول و نمودار در فایل اصلی موجود است)
با توجه به جدول بالا، در مجموع می توان گفت درجه جایگزینی دو نوع درب نسبتا بالا است و در صورتی که بالانس این جایگزینی مورد بررسی قرار گیرد، نتیجه گیری خواهد شد که وزنه سنگ ین جایگزینی در خانوارها ئی با در آمدها ی بالاتر برای درب پیش ساخته و در خانوارهائی با در آمد متوسط و پائین تر برای درب های چوبی معمولی خواهد بود .
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده
کشور های عمده تولید کننده درب های پیش ساخته در جهان شامل کشور های زیر می باشد.
آمریکا
ایتالیا
آلمان
فرانسه
کانادا
برزیل
ترکیه
اندونزی
تولید و مورد استفاده قرار می گیرد و لی در کشورها ئی که تولید چوب در آنها بیشتر است از میزان تولید بالاتری برخوردار می باشند . از اینرو می توانیم از این کشورها بعنوان کشورهای مطرح در تولید یاد کنیم . ذیلا به کشورهای فوق اشاره شده است .
توليد و مورد استفاده قرار مي گيرد و لي در كشورها ئي كه توليد چوب در آنها بيشتر است از ميزان توليد بالاتري برخوردار مي باشند . از اينرو مي توانيم از اين كشورها بعنوان كشورهاي مطرح در توليد ياد كنيم . ذيلا به كشورهاي فوق اشاره شده است .
برزيل
فرانسه
هندوستان
چين
مالزي
اتريش
آلمان
اندونزي
روسيه
چين
امارات متحده عربي
از نقطه نظر كشورها ي مصرف كننده نيز مي تو ان گفت كه بخش عمده كشورها ي اروپاي غربي و آمريكا، تركيه، ژاپن و كانادا از كشورهاي عمده مصرف كننده مي باشند .
شرايط صادرات
از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگا ني، بر اي صادرات محصولات تو ليدي طرح هيچگونه شرايط و محدوديتي وجود ندارد . ليكن از آنجايي كه اين محصو لات، يك كالا ي صنعتي محسوب مي گردند، از اينرو ورود به بازارها ي جهاني مستلزم برخوردار ي تو ليدكننده از شر ايطي مي باشد كه در جدول زير به شرايط فوق اشاره شده است.
وضعيت عرضه و تقاضا
بررسي ظرفيت بهره برداري و روند توليد از آغاز برنامه سوم تاكنون
الف) بررسي ظرفي تهاي بهره برداري
با مراجعه به اطلاعات وزارت صنايع و معادن، ملاحظه شده است كه تعداد ز يادي واحد صنعتي در حال تو ليد درب پيش ساخته چو بي مي باشند . بنابراين به منظور خلاصه نو يسي ، فهرست اين واحدها در هر استان جمع بندي و در جدول زير ارائه شده است .
ب ) بررسي روند ظرفيت نصب شده توليد درب پيش ساخته چوبي در كشور
با توجه به جدول شماره 3 ، براساس تار يخ شروع بهره برداري واحدها ي فعال موجود، روند ظرفيت نصب شده توليد درب پيش ساخته در كشور به شرح جدول زير جمع بندي شده است.
بررسي روند توليد واقعي درب هاي پيش ساخته در كشور
در جدول شماره 3 ، واحدهاي فعال در تو ليد درب پيش ساخته چوبي آورده شده و متعاقب آن ظرفيت اسمي آنها نيز برآورد گرد يد. ليكن بر اي بررسي روند تو ليد واقعي واحدهاي فوق بايد گفت كه بخش عمده اين واحدها از مالكيت خصوصي برخوردار هستند . لذا امكان دسترسي به آمار توليد واقعي آنها بسيار دشوار مي باشد و لذا بر اي اطلاع از تو ليد واقعي اين واحد ها مطالعات ميداني انجام شده و بر طبق آن نتيجه گيري شده است كه تو ليد واقعي واحدها ي فعال حدود 75 درصد ظرفيت اسمي آنها صورت گرفته و بدينوسيله توليد واقعي درب پيش ساخته چوبي در جدول زير جمع بندي شده است .
د) بررسي سطح تكنولوژي توليد در واحدهاي فعال
فرايند توليد درب هاي پيش ساخته به صورت زير است:
با توجه به فر ايند بالا مي توان گفت كه تكنولوژ ي مورد استفاده در توليد درب ها ي پيش ساخته در مورد كليه واحدهاي تو ليدي آن يكسان است و تفاوت خاصي بين تكنولوژي ها وجود ندارد . و آنچه در اين فر ايند دار اي اهميت است درجه كيفيت ماشين آلات مورد استفاده در تو ليد و همچنين كيفيت مواد اوليه مصرفي مي باشد كه اين عامل سبب ايجاد سطح كيفيت بهتر درب توليدي مي شود .
ه) نگاهي به راندمان توليد (درصد استفاده از ظرفيت اسمي) در واحدهاي توليدي فعال
توليد درب ها ي پيش ساخته از چند سال گذسته در كشور معمول شده است و لذا مي توانيم اين صنعت را در كشور صنعتي جوان محسوب نمائيم . از اينرو كليه كارخانجات توليد كننده از رونق بازار مناسبي برخوردار بوده و اكثرا نيز بر اين امر اتفاق نظر دارند . از اينرو بر اي كسب اطلاع از متوسط راندمان اين واحد ها ، مطالعات ميداني صورت گرفته كه بر اساس آن متوسط راندمان واحدهاي فعال در درب پيش ساخته 75 درصد نتيجه گيري شده است .
و) نام كشورها و شرك تهاي سازنده ماشي نآلات مورد استفاده توليد
كليه ماشين آلات يا به عبار تي خط توليد درب در كشورمان قابل تامين است . البته مبحث ديگر ي كه از اهميت بالا در فر ايند تو ليد درب برخوردار است ، مهارت ها ي انسا ني مي باشد كه لازم است آنرا نيز در رديف سرمايه گذاري طرح طبقه بندي كرد .
از اينرو با توجه به وضعيت فوق ، فهرست منابع تامين ماشين آلات در جدول زير آمده است.
پيش بيني عرضه در بازار آينده كشور
عرضه درب هاي پيش ساخته ، در آينده از طريق توليد واحدهاي فعال و طرح هاي در حال ايجاد و همچنين واردات صورت خواهد گرفت كه در ادامه هر كدام از آنها مورد بررسي قرار گرفته است.
الف) پيش بيني توليد داخل واحدهاي فعال
در جدول شماره 4 ظر فيت نصب شده كشور بر اي توليد درب هاي پيش ساخته در سال هاي گذشته آورده شد . همچنين در جدول شماره 5 توليد واقعي اين محصول برآورد گرديد. از اينرو با در نظر گرفتن ظر فيت و تو ليد واقعي انجام شده در سالها ي گذشته ، عرضه اين واحدها در آ ينده سالانه 2115138 متر مربع پيش بيني شده است.
ب ) پيش بيني توليد داخل واحدهاي در حال ايجاد
در جدول شماره 7 فهرست طرح هاي در حال ايجاد كشور آورده شد . بنابراين مطابق سوابق موجود، بر حسب درصد پيشرفت فعلي طرح ها ، مقاطع بهره برداري از آنها به صورت زير فرض شده است :
با توجه به جدول بالا ، ظر فيت طرح هاي در حال ايجاد كه در آ ينده به ظرفيت نصب شده كشور اضافه خواهد شد، به صورت زير قابل پيش بيني است:
بررسي روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نيمه اول سال 85
با مراجعه به آمار بازرگاني خارجي كشور ، ميزان واردات درب در سالها ي گذشته بصورت ز ير استخراج شده است .
جمع بندي عرضه
در جدول زير جمع بندي عرضه درب پيش ساخته آمده است .
بررسي روند مصرف از آغاز برنامه
براي برآورد مصرف از شيوه ها ي مختلفي استفاده مي گردد كه در اينجا از روش تعيين مصرف ظاهري استفاده خواهد شد . مصرف ظاهري از رابطه زير حاصل محاسبه و در جدول زير وارد شده است .
ميزان توليد مسكن در كشور بطور متوسط در سال 1385 معادل 600 هزار دستگاه بوده است. همچنين سالانه بطور متوسط 200000 دستگاه مورد بازساز ي قرار مي گيرد . لذا در صورتيكه متوسط مصرف درب در اين ساختمان ها مورد بررسي قرار گيرد به سرانه مصرف منظور مصرف درب پيش ساخته در هر ساختمان است 2,6 متر مربع خواهيم رسيد . لازم به ذكر است كه متوسط مصرف درب در هر واحد مسكو ني 10 متر مربع است . كه اين موضوع قابليت گسترش توليد و عرضه اين درب ها را در بازار نشان مي دهد . نمودار زير روند مصرف در سالهاي گذشته را نشان داده است .
بررسي روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم تا نيمه اول سال 85
با استفاده از آمار ارئه شده در سالنامه آمار بازرگا ني خارجي كشور ، صادرات در سالهاي گذشته بصورت زير برآورد شده است .
بررسي نياز به محصول با اولويت صادرات تا پايان برنامه چهارم
برآورد ميزان تقاضاي داخل در آينده
موارد كاربرد محصول مورد مطالعه در ساختمان سازي و يا تعميرات آن مي باشد . توليد يا بازسازي ساختمان با يك روند مشخص و تعر يف شده اي انجام مي گيرد . از اينرو مناسبترين راه براي پيش بيني تقاضا در آينده ، استفاده از روش رگرسيون مصرف در گذشته مي باشد كه اين امر در جدول زير انجام گرديده است .
پيش بيني صادرات
براي بررسي قابليت صادراتي درب ها ي پيش ساخته در آينده ، براساس سوابق صادراتي آن در سال هاي گذشته، جدول ز ير تهيه شده است . وجود روند رشد در ميزان صادرات در سالها ي گذشته ، قابليت استفاده از روش رگرسيون را نشان مي دهد .
تقاضاي كل مجموع تقاضاي بازار داخل و صادرات است كه با توجه به نبود آمار د قيق صادرات ، تقاضاي كل معادل تقاضاي داخل در نظر گرفته شده است .
مطالعات فني و تكنولوژيكي
بررسي اجمالي تكنولوژي و روش هاي توليد و عرضه محصول در كشور و مقايسه آن با ديگر كشورها
الف ) نگاهي به روش توليد درب پيش ساخته چوبي آماده
فرايند توليد درب هاي پيش ساخته به صورت زير است:
فرايند تو ليد درب ها ي پيش ساخته در بالا آورده شده است و همانطور يكه از آن مشخص است عمليات مختلف نجاري بصورت توليد انبوه در اين فرايند انجام مي گيرد .
ب ) مقايسه روش توليد معمول كشورمان با ديگر كشورهاي جهان
روش تو ليد درب پيش ساخته در بند قبل شرح داده شد بنابر اين در صورتي كه اين روش تو ليد با روش هاي توليد مورد استفاده در ساير كشورها مورد مقايسه قرار گيرد نتايج زير حاصل خواهد شد:
تكنولوژي و روش تو ليد درب در سا ير كشورها همان روش ي است كه در كشور ما انجام مي گيرد ليكن آنچه كه در فر ايند تو ليد درب پيش ساخته دار اي اهميت است و حتي ميتوان گفت كه اين عوامل كيفيت درب تو ليد شده را تشكيل داده و در كشورها ي صنعتي از درجه بالاتر ي برخوردار م ي باشد موارد ذيل هستند.
كيفيت و دقت عمل ابزار آلات مورد استفاده در فرايند ساخت
( MDF , HDF ) كيفيت مواد اوليه مصرفي
توان فني و مهندسي طراحي ابعاد و اشكال بازار پسند
دكوراسيون بازار پسند
تعيين نقاط قوت و ضعف تكنولوژي هاي مرسوم (به صورت اجمالي) در فرآيند توليد
با عنا يت بر شرح ارائه شده تكنولوژ ي و با توجه بر همسان بودن تكنولوژ ي مرسوم در توليد محصول ، مي توان گفت كه نقاط قوت و ضعف خاصي نمي توان در اين مورد ارائه كرد .
مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه تولید بخش سازمان صنایع صادر میگردد.
مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذيرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسيس فعاليتهای صنعتی و تكميل پرونده توسط مديريت سازمان سازمان صنایع شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهای سرمايه گذاری در واحد صدور مجوز مديريت سازمان صنایع .
3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضی .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تيپ و تجربيات كارشناسی و ارجاع پرونده به مديريت .
5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس
1- اشخاص حقيقی
- تابعيت دولت جمهوری اسلامی ايران
- حداقل سن 18 سال تمام
- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم
2- اشخاص حقوقی
- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )
- ارائه آگهی تاسيس و آگهی آخرين تغييرات در روزنامه رسمی كشور
مدارك مورد نياز:
1- ارائه درخواست كتبی به مديريت سازمان سازمان صنایع شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصوير تمام صفحات آن
3- تصوير پايان خدمت يا معافيت خدمت سربازی
4- تصوير مدرك تحصيلی و سوابق كاری مرتبط با درخواست
5- يك قطعه عكس از هريك از شركاء
6- تكميل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنايع تبديلی و تكميلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شركت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسيس و روزنامه ، مرتبط با فعاليت مورد درخواست
اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد.
صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
فصل دوم
روش انجام کار
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش تولید محصولات فرفورژه نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، متد های نوین تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :
روش های بازاریابی و تبلیغات جهت جذب مشتریان
در زمینه جذب مشتریان می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر .
برآورد حداقل ظرفيت اقتصادي طرح
حداقل ظر فيت اقتصادي يك واحد تو ليدي، ظر فيتي است كه در آن درآمدهاي حاصل علاوه بر پوششدهي كليه هز ينه ها، حداقل سود قابل قبول را نيز بر اي سرمايه گذار ايجاد نما يد. از اينرو با نگرش فوق، حداقل ظر فيت اقتصادي طرح برآورد ميگردد كه در اينجا ابتدا پيش فرض هاي تعيين ظرفيت اقتصادي شرح مختصري داده شده و سپس با استناد بر آنها، حداقل ظرفيت ارائه خواهد شد.
لحاظ كردن نقطه سربسر توليد
نقطه سربسر تو ليد، ميزان توليدي است كه تحت آن درآمد حاصل از فروش محصولات توليدي تنها هزينه هاي طرح را پوشش مي دهد و به عبارت د يگر در نقطه سربسر تو ليد هزينه ها مساوي درآمدها مي باشد. بنابراين ظرفيت توليد اقتصادي لازم است بالاتر از نقطه سربسر باشد.
لحاظ كردن حداقل سود مورد انتظار
حداقل سود مورد انتظار يك طرح اقتصادي تابع حجم سرمايه گذار ي كل آن (سرما يه ثابت + سرمايه در گردش ) مي باشد. نرخ سود مورد انتظار عموماً براساس نرخ بهره تسهيلات بانكي تعيين مي شود. در كشور ما سود بانك ي معادل 12 درصد است . بنابراين عموماً سود مورد انتظار طرح طور ي تعيين مي شود كه نرخ بازگشتي حدود پنجاه تا شصت درصد بيش از نرخ بهره بانكي براي سرما يه گذار ايجاد نمايد.
با عنا يت بر مطالب ذكر شده و پس از تجزيه و تحليل هاي لازم ، حداقل ظر فيت اقتصادي طرح 20000 متر مربع پيشنهاد شده است . كه ظر فيت عملي طرح معادل 75 درصد ظرفيت اسمي يعني 15000 متر مربع در سال در نظر گرفته خواهد شد.
ميزان مواد اوليه عمده مورد نياز سالانه، محل تامين و قيمت ارزي و ريالي آن
الف ( معرفي نوع مواد اوليه عمده
ماده اوليه مصرفي طرح ، تخته MDF , HDF مي باشد . بخشي از اين تخته ها در داخل كشور توليد شده و بخش ديگري نيز از خارج كشور وارد مي شود ولي پيش بيني مي گردد كه در چند سال آينده با توجه به طرح هاي زياد در حال ايجاد توليد اين نوع تخته ها ، كل نياز كشور از طريق توليد داخل تامين خواهد گرديد .
ب ( معرفي منابع تأمين مواد اوليه عمده
تخته MDF , HDF در حال حاضر از منابع زير قابل تامين است .
ج( برآورد ميزان مصرف سالانه مواد اوليه
ميزان مصرف مواد او ليه طرح به طور كامل تابع ميزان تو ليد درب مي باشد. از طرف د يگر بخشي از ماده او ليه به صورت پرت از آن جدا خواهد شد كه لازم است اين پرت به ظرفيت توليد اضافه شده و حاصل جمع به عنوان ميزان مصرف ساليانه مواد اوليه مورد توجه قرار گيرد. در قسمت معر في تكنولوژ ي و روش تو ليد عنوان شد كه در فر ايند تو ليد مرحله اي تحت عنوان برش تخته وجود دارد كه در اين عمل ، ميزان حدود پنج درصد وزن محصول نها ئي بعنوان پرت و ضايعات توليد در نظر گرفته مي شود .
با توجه به مطالب ذكر شده در نهايت مي توان گفت كه ميزان مصرف مواد اوليه طرح به ميزان 1,05 برابر ظر فيت طرح لحاظ مي گردد . كه با توجه به ظر فيت عملي 15000 متر مربعي لحاظ شده براي طرح ، مصرف سالانه مواد معادل 15750 متر مربع بر آورد مي گردد .
د ( برآورد قيمت هاي مواد اوليه مصرفي
قيمت هر متر مكعب تخته MDF , HDF معادل 1500000 ريال مي باشد . البته اين قيمت تابع كيفيت تخته و ضخامت آن مي باشد كه در اينجا متوسط قيمت ارائه شده است .
ه ( بررسي تحولات اساسي در روند تأمين اقلام عمده مورد نياز در گذشته و آينده
ماده اوليه مورد استفاده طرح تخته MDF , HDF است . اين مواد توسط شركت هاي مختلف در كشور تو ليد و بخشي ديگر نيز از خارج كشور وارد مي شود . ليكن از آنجائيكه ظرفيت طرح نسبتا پائين است لذا مي توان تخته هاي وارداتي را نيز از بازار هاي داخلي تامين كرد . از اينرو در اين قسمت قيمت هاي اين مواد در بازار كشورمان مورد مطالعه قرار خواهد گرفت .
به طوري كه نمودار بالا نشان مي دهد قيمت مواد او ليه در سال هاي موردمطالعه همواره در حال تغيير بوده است. ولي اين تغييرات در سطح پائين و حتي كمتر از نرخ تورم اقتصادي كشور بوده است.
پيشنهاد منطقه مناسب براي اجراي طرح
انتخاب محل اجراي يك طرح توليدي عموماً براساس معيارهاي زير صورت مي گيرد:
بازار تأمين مواد اوليه
بازار فروش
احتياجات و نيازمند ي ديگر طرح
امكانات زيربنايي مورد نياز طرح
حمايت هاي خاص دولتي
در ادامه با تشريح هر كدام از معيارهاي فوق، مكان يابي اجراي طرح انجام خواهد گرديد.
-1 بازار تأمين مواد اوليه
ماده اوليه مصرفي طرح، تخته MDF , HDF است كه در استان هاي مازندران و خوزستان تولي د مي گردد . ليكن در كليه بازارها ي كشور مي توان اين مواد را تهيه كرد . بنابر اين از نظر بازار تأمين مواد اوليه كليه استان هاي كشور مي توانند به عنوان محل اجراي طرح پيشنهاد گردند.
-2 بازار فروش
يكي از معيارهاي مكان يابي هر طرح توليدي، انتخاب محلي است كه داراي نزديك ترين فاصله با بازارهاي محصولات طرح باشد . در بخش يك شرح داده شد كه بازار محصول توليدي طرح ، كليه قسمت مختلف بازار مي باشد. بنابراين محل اجراي طرح لازم مي تواند تمامي استان هاي كشور باشد . ولي در استان هاي زير به دليل اينكه ساخت و ساز از حجم بالائي برخوردار است در اولويت مي باشد .
مازندران – مركزي – خوزستان – اصفهان – تهران – آذربايجان شرقي – خراسان رضوي - فارس
-3 احتياجات و نيازمند يهاي ديگر طرح
هر طرح تو ليدي نيازمند مواردي مانند برق، آب، ارتباطات ، نيروي انساني و غيره مي باشد. در مورد طرح حاضر از آنجايي كه ك ليه نيازمندي هاي فوق در سطح نياز طرح در نقاط مختلف كشور قابل تأم ين است لذا محدوديتي به لحاظ انتخاب محل خاص وجود ندارد.
-4 امكانات زير بنايي مورد نياز
از جمله امكانات ز يربنايي مي توان به راهها ي ارتباطي، شبكه برق سراسر ي، فاضلاب و غيره اشاره كرد كه در طرح حاضر در سطح نياز طرح، مي توان گفت كه محدوديت و حساسيت خاصي در انتخاب محل اجراي طرح وجود ندارد.
-5 حمايت هاي خاص دولتي
طرح حاضر يك طرح عمومي صنعتي است و لذا به نظر نمي رسد كه حما يت هاي خاص دولتي براي آن وجود داشته باشد . البته اجراي طرح در نقاط محروم مي تواند مشمول برخي حما يت هاي عمومي دولتي شود كه اين حما يت ها ارتباطي به نوع طرح نداشته بلكه تابع محل انتخاب شده بر اي اجر اي آن خواهد بود و لذا بد ينوسيله مي توان گفت از لحاظ اين معيار محدوديت تا تسهيلات خاص دولتي بر اي طرح وجود ندارد. با جمع بندي مطالعات مكان يابي، محل اجراي مناسب اجراي طرح در جدول زير آمده است.
فصل سوم
امور مالی طرح
سرمایه گذاری ثابت طرح :
خرید دفتر کار :
در نظرات آپارتمانی به مساحت 60 متر مربع به عنوان دفتر شرکت خریداری شود که در این دفتر قسنت های بازاریابی طراحی تور و سایت دانستنی نیست و امور مالی و بایگانی و آرشیو مستقر شود که هزینه خرید هر متر مربع به مبلغ 15000000 ریال پیش بینی می شود. بنابراین قسمت خرید آن به شرح ذیل خواهخد بود.