کارآفرین و کارآفرینی:
کارآفرینی یعنی درهم آمیختن ویژگیهای شخصی و ابزار مالی و منابع موجود در محیط با استفاده از تجهیزات، تسهیلات و امکاناتی که در اختیار داریم.
کارآفرینی کسی است که توانایی آنرا دارد تا فرصتهای کسب و کار را ببیند و آنها را ارزیابی کند، منابع لازم را جمعآوری و از آنها بهرهبرداری کرده و عملیات مناسبی را برای رسیدن به موفقیت پی ریزی نماید.
کارآفرین کسی است که دارای ابتکار عمل و خلاقیتهای جدید و نوآوری در مقایسه با دیگران و برای رسیدن به هدفهای اقتصادی تلاش میکند.
«خصوصیات روحی، حرفهای، ذهنی، شخصیتی یک فرد کارآفرین»
الف: ویژگیهای عمومی:
1) خودباوری 2) ریسک پذیری 3) هدایت و رهبری 4) خلاقیت 5) آیندهنگری.
ب) صفات بارز:
1) اعتماد به نفس 2) استقلال رای 3) خوش بینی 4) نیاز به کامیابی 5) منفعت شناسی 6) ایستادگی 7) سخت کوشی و پشتکار 8) مردم داری 9) انتقاد پذیری 10) نوآوری 11) ابتکار 12) انعطاف پذیری 14) دوراندیشی 15) اراده 16) پیشقدمی 17) اشتیاق به انجام کارهای بزرگ 18) توانایی ریسک پذیری
ج) رفتار حرفهای کارآفرینی
1) گزینش درست حرفه 2) الگو قراردادن افراد موفق 3) اصلاح نکات ضعف 4) برنامه ریزی 5) قبول مسئولیت 6) اعتماد به کارکنان 7) داشتن ظاهری مناسب 8) قدرت تصمیمگیری 9) در زمان حال زندگی کردن.
د) ذهنیت کارآفرین
1) احساس رضایت از کار 2) فعالیت اندیشمندانه 3) محدود نکردن ذهن به فعالیتهای روزمره 4) خوش خلق 5) سازماندهی فکری 6) داشتن ذهنیت مثبت
ه) پرورش ذهنیت مثبت
1) متمرکز کردن ذهن به فعالیتهای مثبت 2) گزینش اهداف مثبت در کار خود 3) معاشرت با کسانیکه اندیشه کارآفرینی داشته و به آنها عمل میکند. 4) پرهیز از اندیشه های منفی 5) در دست گرفتن مهار ذهن و باور کردن آن برای بهرهگیری بهتر 6) گوش به زنگ بودن برای استفاده از فرصتها 7) رها کردن فکرهایی که نتیجه دلخواه به بار نمی اورد 8) انتخاب محیط زندگی با نیازها 9) باور داشتن استعدادهای خود 10) با فعالیت تنشهای ذهنی را دور ساختن.
و) عادتها و رفتارهای کارآفرین
توجه: ایجاد عادتهای خوب و دشوار است اما همینکه بدست آید به دارایی مهمی تبدیل میشود، کار آفرین در وضعیت فشار دائمی به سلامت فکری و بدنی نیاز دارد و برای مواجه با تنشها نکات زیر برای کارآفرین ضرورت دارد.
1) میانه روی در خوردن و آشامیدن 2) استراحت کافی 3) خودداری از استعمال دخانیات 4) جدا کردن امور مهم از امور فوری 5) بیدار شدن از خواب 2 یا 3 ساعت زودتر از حد معمول 6) برنامه ریزی برای فعالیتهای مهم روز بعد قبل از خواب 7) حفظ عاداتی که کسب نموده است.
امید است با کسب عادات و صفات مذکور و حفظ آن کارآفرینانی موفق بوده شغلی را انتخاب نمایندکه:
1) مورد رضای خداوند متعال باشد 2) مورد نیاز جامعه باشد 3) با فرهنگ جامعه اسلامی مطابقت داشته باشد 4) در توان مادی و جسمی خودتان باشد.
یکی از مهمترین احتیاجات موجودات از بدو تولد نیاز به خوراک می باشد . انسانها از دوران ماقبل از تاریخ برای تهیه خوراک خود تلاشهای زیادی انجام داده اند .
و با گذشت زمان به پیشرفتهایی در زمینه تهیه انواع مواد غذایی و مصرف آن دست یافتهاند.
اما این امر با مشکلاتی هم روبرو بود از قبیل تارخی مصرف کم و انقضاء زود ، امکانات کم بهداشتی و نفوذ میکروبها و ... که هریک مانع بزرگی در برابر رفع این نیاز بودند .
با رشد تکنولوژی و صنعت بصورت مدرن امروزی انسانها به علم پاستوریزاسیون دست یافتند و توانستند در کارخانجات و کارگاهها مواد غذایی را بصورتهای گوناگون بسته بندی و کنسرو کنند بطوریکه تا مدتهای زیادی قابل استفاده باشند .
یک نمونه از این محصولات بسته بندی شده رب گوجه فرنگی می باشد که تقریبا در تمام خوراکیها بکار برده می شود .
ایران در تولید این محصول از اوایل انقلاب به حد خودکفائی رسید و کارخانجات زیادی به آن اقدام نمودند .
ارمغان تکنولوژی
گام نهادن در مسیر خوشبختی و یا تسریع در نابودی حیات و زندگانی ؟
هدف از پیشرفت چیست ؟
همواره انسان خاکی در رسیدن به بهترین ها که خود آن را پیشرفت نامیده است .
بسیاری چیزها را از کف داده است و اگر این آخری سلامتی باشد به معنای از دست رفتن حیات بشری است دانشمندان و مخترعان از یک سو دائما وسایل راحتی انسان را اختراع و روشهای نوین بهزیستی را معرفی می کنند و از سوی دیگر با معضلات پیش آمده که با آن مقابله می شود آنهایی اند که بچشم میآیند ولی آنهایی که از دیده پنهانند آرام آرام ضربات مخرب خود را بر زندگی انسان وارد می کنند .
سمومی که از راه دسته از معضلات تکنولوژی قرن است که حیات انسانی را شدیدا به خطر انداخته است . سموم دفع شده از کارخانجات صنعتی پس از ورود به خاک از طریق ریشه گیاهان به نسوج آن نفوذ می کند . گیاهان پر مصرفی ماننده کرفس ، جعفری ، هویج و ... که عمدتا در غذای روزانه انسان قرار دارد و ماده ای سمی به نام سورالنس دارند که شدیدا سرطان زا بوده و DNA ( دی ان آ ) را تخریب می کنند .از آخرین خبرها استنباط می شود که قارچهای خوراکی نیز آرام آرام به غذاهای سمی تبدیل شده اند .
سم یافت شده در این گیاهان گوشتی باعث بروز تورمورهای بدخیم ریه شده است که میزان آمار آن روز به روز افزایش می یابد و این همه ارمغان تکنولوژی است که خود به یک مهمان ناخوانده تبدیل شده است و هر روز که پیش می رویم بر تعداد آنها نیز افزوده می شود .
اساسنامه
اساسنامه در حقیقت قانون اساسی شرکت محسوب می گردد و بلکه اصول و ضوابط حاکم بر روابط شرکت و شرکا و افراد ثالث و اداره و انحلال شرکت در آن پیش بینی شده است .
اساسنامه چه در شرکت سهامی عام ، در شرکت سهامی خاص و چه در شرکت با مسئولیت محدود لازم است و بدون اساسنامه شرکت تشکیل نمی گردد در حالی که در سایر شرکتها بیشتر شرکتنامه جایگزین اساسنامه می گردد طبق ماده 8 قانون اساسنامه شرکتهای سهامی باید با قید تاریخ به امضای موسسین رسیده و مشتمیل بر موارد زیر باشد .
نام شرکت
موضوع شرکت به طور صریح و منجز
مدت شرکت
مرکز اصلی شرکت و محل شعب آن اگر تاسیس شعبه مورد نظر باشد .
مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیرنقد آن به تفکیک
تعداد سهام بی نام و با نام و مبلغ اسمی آنها و در صورتی که ایجاد سهام ممتاز مورد نظر باشد تعیین تعداد و خصوصیات و امتیازات اینگونه سهام .
تعیین مبلغ پرداخت شده هر سهم و نحوه مطالبه بقیه مبلغ اسمی هر سهم و مدتی که ظرف آن باید مطالبه شود که به هرحال از 50 سال متجاوز نخواهد بود .
نحوه انتقال سهام بانام .
طریقه تبدیل سهام بانام به سهام بی نام و بالعکس
در صورت پیش بینی امکان صدور اوراق قرضه ، ذکر شرایط و ترتیب آن
شرایط و ترتیب افزایش و کاهش سرمایه شرکت
موانع و ترتیب دعوت مجامع عمومی
مقررات راجع به حد نصاب لازم جهت تشکیل مجامع عمومی و ترتیب اداره آنها
طریقه شور و اخذ رأی و اکثریت لازم برای معتبر بودن تصمیمات مجامع عمومی
تعداد مدیران و طرز انتخاب و مدت ماموریت آنها و نحوه تعیین جانشین برای مدیرانی که فوت یا استعفا می کنند و یا محجور یا معزول یا به جهات قانونی ممنوع می گردند .
تعیین وظایف و حدود اختیارات مدیران
تعداد سهام تضمینی که مدیران باید به صندوق شرکت بسپارند .
قید اینکه شرکت یک بازرس خواهد داشت یا بیشتر و نحوه انتخاب و مدت ماموریت بازرس
تعیین آغاز و پایان سال مالی شرکت و موعد تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و تسکیه آن به بازرسان و به مجمع عمومی سالانه
نحوه انحلال اختیاری شرکت و ترتیب تصفیه امور آن
انواع شرکتهای سهامی
شرکتهای سهامی به دو نوع تقسیم می گردد :
شرکتهای سهامی عام
شرکتهای سهامی خاص
شرکتهای سهامی خاص در بعضی موارد استثنایی مقررات مخصوص خود را دارند ولی عمدتا مقررات این دو شرکت با یکدیگر یکی است . ما به بررسی مقررات شرکتهای سهامی عام می پردازیم و هرکجا لازم بود .
تشکیل شرکت سهامی عام
طبق ماده 4 اصلاحی قانون تجارت « شرکت سهامی عام شرکتی است که موسسین آن قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند » .
ویژگی مخصوص و عمده این شرکت این است که قسمتی از سرمایه آن از طریق مشارکت غیرموسسین تامین می گردد و این خصوصیت در بسیاری از مقررات حاکم بر شرکتهای سهامی عام اثر می گذارد و مسائل مختلف مربوط به این شرکتها وجود دارد و تعداد شرکا در سهام عام نیاید از 5 نفر کمتر باشد و سرمایه شرکت نباید از 5 میلیون ریال کمتر باشد .
تشکیل شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص همانند شرکت سهامی عام است ولی تفاوتهای اندکی با هم دارند.
در شرکت سهامی خاص نباید تعداد شرکاء از 3 نفر کمتر باشد .
در شرکت سهامی خاص سرمایه شرکت نباید از یک میلیون ریال کمتر باشد .
فرآیند تولید رب و تاریخچه کارخانه :
کارخانه رب مشهد در سال 1365 در روستای حیدرآباد از توابع نیشابور در زمین به مساحت 7000 متر مربع احداث و تحت عنوان سهامی خاص در سال 1367 ثبت و آغاز بکار کرد محصولات تولیدی این کارخانه رب گوجه فرنگی ، پوره سبزیجات و کمپوت می باشند که سالانه حدود 11000 تن از این محصولات به بازار عرضه می شوند .
نحوه تولید رب در کارخانه :
نحوه تولید رب در این کارخانه بدین صورت است که گوجه فرنگی وارد شده به کارخانه پس از عبور از باسکول که جهت وزن کردن گوجه هایی که وارد کارخانه می شود و بعد از آن در حوضچه تخلیه می شود و بعد از شستشو و رسوب زدایی شستشو داده می شود و توسط نوار لورت به نواری است بزرگ که از حوضچه به طرف دستگاه خردکن حرکت می کند و در این قسمت گوجه فرنگی خرد شده و مقداری حرارت داده می شود و از صافیها عبور می دهند که آب گوجه فرنگی از تفاله های آن جدا شده و در این مرحله آب گوجه فرنگی در مخزنهایی ذخیره و به تعلیظ کننده ها[1] ( اوپراتورها ) هدایت می شود و پس از انجام پاستوریزاتور توسط دستگاههای مخصوص عملیات پرکردن قوطی ها و دربندی ( سیمر ) انجام می شود .
نحوه توليد رب در اين كارخانه بدين صورت است كه گوجه فرنگي وارد شده به كارخانه پس از عبور از باسكول كه جهت وزن كردن گوجه هايي كه وارد كارخانه مي شود و بعد از آن در حوضچه تخليه مي شود و بعد از شستشو و رسوب زدايي شستشو داده مي شود و توسط نوار لورت به نواري است بزرگ كه از حوضچه به طرف دستگاه خردكن حركت مي كند و در اين قسمت گوجه فرنگي خرد شده و مقداري حرارت داده مي شود و از صافيها عبور مي دهند كه آب گوجه فرنگي از تفاله هاي آن جدا شده و در اين مرحله آب گوجه فرنگي در مخزنهايي ذخيره و به تعليظ كننده ها ( اوپراتورها ) هدايت مي شود و پس از انجام پاستوريزاتور توسط دستگاههاي مخصوص عمليات پركردن قوطي ها و دربندي ( سيمر ) انجام مي شود .
حال قوطي هاي حاوي رب را از تونل پخت عبور مي دهند و پس از سرد كردن ، خشك كردن آنها را اتيكت زده و بسته بندي مي كنند و توسط پالت تراك به انبار هدايت مي كنند .
سيستم پخت اين محصول از نوع استپيك مي باشد كه از دستگاههاي مدرن توليد اين محصول است و از كار آن بر اساس X مي باشد .
محصول :
محصولات كارخانه مشهد محصولات مختلفي را دارد كه از جمله آنها رب كه محصول اصلي اين كارخانه است و ديگر محصول آن پوره سبزيجات و كمپوت مي باشد كه به بيشتر نقاط كشور صادر مي شود .
سرمايه شركت :
با توجه به اين كه شركتهاي تجارتي اصولا به منظور اتفاع و بردن سود تشكيل مي گردند بنابراين سرمايه يكي از لوازم اساسي و ضروري آن بشمار مي رود . و بدون سرمايه هيچ شركت تجارتي تشكيل نمي گردد و به همين دليل شركتهاي تجارتي بميزان سرمايه آن است و هرچقدر سرمايه بيشتر باشد سركت داراي اعبتار بيشتري است در جدول فوق تمام اطلاعات ذكر شده است .
سرمايه احتياطي يا اندوخته قانوني :
هر شركت تجاري ضمن معاملاتي كه مي كنند ممكن است هميشه سود نبرند و امكان دارد گاهي ضرر كنند كه در مواردي باعث ورشكستگي كند و در اين صورت روشكستگي منجر به انحلال شركت مي شود . قانون براي جبران ضررهاي كوچك اندوخته قانوني يا سرمايه احتياطي را پيش بيني كرده است . هيئت مديره هر شركت سهامي مكلف است يا معادل ( 5/0 ) سود خالص خود را در حساب مخصوص ذخيره كند و اين اقدام تا زماني كه سرمايه احتياطي معادل 10% از كل سرمايه شركت برسد اجباري است و از آن پس اختياري است .
انتقال اندوخته قانوني به سرمايه ممنوع است طبق تبصره 2 ماده 158 قانون تجارت جمهوري اسلامي ايران
زمين :
هر شركت يا كارخانه اي براي تاسيي خود اختياج به زميني با مساحت مخصوص خود را دارا است كه طي مراحل بازديد و نقشه برداري با انتخاب شود شركت رب مسماء زميني به مساحت 7000 متر مربع مي باشد .
سرمايه در گردش :
نشان مي دهد كه در طي دوره مالي چند مرتبه وجوه سرمايه گذاري شده در موجودي كالا گردش داشته است . مانده زياد حساب موجودي كالا مي تواند نمايانگر كافي نبودن ميزان فروش و يا عدم كارايي مديريت در نگهداري بيش از حد كالا باشد .
محوطه سازي كارخانه :
براي ايجاد كارخانه زميني را كه براي اين كار انتخاب شده باشد خاكبرداري مي شود و بعد از آن نقشه كشي آن براي ساختمان و احداث ساختمان دور تا دور آن را حصاركشي مي كنند تا مانع ورود افراد متفرقه و حيوانات شوند كل محوطه را آسفالت و كف پوش مي كنند چون در صورت عدم كف پوش بدليل وجود گرد وغبار از نظر بهداشت محيط را آلوده مي كند و فضاي سبز و نهالكاري در دورن محوطه انجام مي شود و در جدول زيد مقدار و قيمت تمام شده آنها ذكر شده است .
ساختمان سازي كارخانه :
ساختمان سازي كارخانه داراي مشخصات مخصوص و قسمتهاي مختلفي است كه عبارت اند از :
انبار ، سالن توليد و انبار مواد اوليه ، انبار محصول ، ساختمان اداري ، ساختمان نگهباني ، سرويس هاي بهداشتي ، پاركينگ براي ماشينهاي حمل بار و مسئولين شركت .
سالن توليد :
بايد عايق بندي دقيق داشته باشد تا از ورود گرد و غبار در داخل سوله جلوگيري شود تا محصولات آلوده نشوند .
انبار مواد اوليه :
انبار مواد اوليه و انبار محصول بايد محيطي خنك باشد تا محصولات و مواد اوليه فاسد نشود .
پاركينگ وسايل حمل و نقل :
پاركينگ وسايل حمل و نقل بايد سرپوشيده و در محيطي باز باشد تا از عوامل جوي طبيعي بدور باشد
تجهيزات سرمايه اي و حكم مصرفي :
تجهيزات كارخانه مانند لوازم برقي ، لوازم آزمايشگاهي ، لوازم تعميرات ، كمپرسور هوا ، لوازم آب رساني ، لوازم سوخت رساني ، دستگاههاي خط توليد كه اينگونه تجهيزات مصرف مي رسد و كارخانه سرمايه اي را جدا براي آن در نظر مي گيرد و در جدول زير اطلاعات دقيق تري را ذكر كرده ايم .
هزينه هاي آب و برق :
آب مصرفي :
شركت رب مسماء توسط چاههايي كه در اطراف كارخانه حفر شده استفاده مي شود و مقدار زيادي از آب مصرفي را از لوله كشي شهري استفاده مي كنند و تانكرهاي بزرگي را براي ذخيره آب وجود دارد تا در زمان بي آبي از آنها استفاده كنند و آبهاي مصرفي از چاهها را بعد از تصفيه مصرف مي شود براي شستشو گوجه هاي مصرفي و ديگر محصولات
برق :
برق مصرفي شركت مسماء برق موجود را توسط كابلهاي سه فاز در درون كارخانه نصب شده استفاده مي شود و ژنراتورهاي ديزلي كوچكي وجود دارد در اين كارخانه اگر زماني برق منطقه قطع شود بطور ناگهاني بايد دستگاهها در زير بار نباشند و براي همين منظور از ژنراتورهاي ديزلي استفاده مي شود تا دستگاهها در حالت انبساز يا انقباض نمانند و يك مرحله رفت و برگشت كمپرسورها انجام شود و محصول از داخل دستگاه خارج شود .
تاسيسات كارخانه :
در كارخانه رب هواي كارگاه بايد خنك باشد تا دستگاههاي موجود بدليل اينكه گرماي زيادي توليد مي كند بايد خنك باشد . چون دستگاههاي موجود در كارخانه خودشان گرما توليد مي كنند و از هواكش هاي صنعتي استفاده مي شود و در انبارها بدليل وجود محصولات در انبار از هواكش هاي صنعتي بزرگ استفاده مي شود و در زمستان از فن كوئل هاي صنعتي براي سرما استفاده مي شود و وسايل حفاظتي و ايمني كارخانه عبارت اند از : درب هاي خروج اضطراري ، كپسول هاي اطفاي حريق براي زمان آتش سوزي و تاسيسات سوخت رساني كارخانه از نفت و گازوئيل و گاز مايع استفاده مي شود .
تاسيسات برق و آب را شركت برق و آب منطقه نيشابور بعهده دارد .
وسايل حمل و نقل كارخانه :
هر كارخانه براي جابجايي محصولات خود از وسايل نقليه مختلفي استفاده مي كند كه عبارت است از كاميون ، خاور ، نيسان و وانت مي باشد .
ماشين هاي سنگين از قبيل كاميون يا خاور كه مقدار زيادي از محصولات را جابجا مي كند براي حمل به درون شهر است ماشين هاي سبك از قبيل وانت يا نيسان براي جابجايي محصولات به درون شهر است.
شركتهاي بيمه ماشينهاي سنگين را كه در بيرن شهر تردد مي كند بيمه بار مي كند تا در صورت بروز حادثه خسارت بار را متحمل مي شود بطور مثال اگر يك كاميون 5 تن از محصولات را براي محلي حمل كند حدود 1 ميليون تومان بيمه بار مي شود كه در صورت بروز حادثه بيمه خسارت را پرداخت مي كند .
وسيله اي كه پالت هاي رب را به دورن انبار يا در داخل محوطه جابجا مي كند به آنها پالت تراك مي گويند .
اندازه پالت تراك كوچك است و محصولات را تا حدود 2 متر از روي زمين جابجا و بالا مي برد .
مواد اوليه و بسته بندي
مواد اوليه كارخانه رب توسط شركتهاي توليدي ايران تامين مي شود و رفته رفته خود شركت مواد اوليه را خود توليد مي كند . بسته بندي قوطي هاي رب توسط دستگاههاي CNC و PLC بر حسب خورده مي شود و بر روي پالت قرار مي گيرد و هر 12 عدد قوطي روي يك پالت قرار مي گيرد .
پالت :
كفي پلاستيكي است كه به اندازه 50 سانتي متر در 20 سانتي متر كه قوطي هاي رب در آن جاي مي گيرد و روي آن پلاستيكي براي عدم جابجايي و ريختن محصولات كشيده مي شود .
برآورد هزينه و تعميرات و نگهداري :
هزينه هايي كه براي محوطه سازي و ساختمان و ماشين آلات و تاسيسات كارخانه و حمل و نقل در نظر گرفته مي شود كه بر اساس درصد در نظر گرفته مي شود .
مبناي حقوقي و دستمزد نيروي انساني :
در اين شركت بدليل اينكه بايد افراد تحصيل كرده و در آن فعاليت كنند براساس سابقه كار و مدرك خود حقوق و پايه حقوق آنها تعيين مي شود حقوق مديريت و مسئول فني و كادر اداري و كارگري آن در جدول زير درج شده است .
اول : فقط به اشخاص حقوقي يا دسمزد داده مي شود كه واقعا در استخدام شركت باشند .
دوم : ورود كاركنان جديد يا خروج كاركنان بايستي بلافاصله كتبا به اطلاع اداره حسابداري برسد .
سوم : ورود و خروج كليه كاركنان بوسيله كارت ساعت مراقبت گردد .
برآورد حقوق و دستمزد و نيروي انساني :
برآورد هزينه استهلاك :
وقتي از يك دارايي كه داراي عمر طولاني است براي انجام امور يك موسسه استفاده مي كنيم به مرور زمان و به لحاظ استفاده از ارزش آن كاسته مي شود . اين كاهش ارزش را استهلاك مي گويند .
رديف | نام و نام خانوادگي | نام پدر | تحصيلات | تجربه كاري |
1
2
3 | *
*
* | *
*
* | *
*
تكنيسين كامپيوتر | *
*
* |
نام شركت | نوع شركت | شماره ثبت | محل ثبت | تاريخ ثبت |
رب مسما مشهد | سهامي خاص | 52.78 | مشهد | 12/9/1367 |
رديف | نام محصول | ميزان توليد سالانه | واحد | قيمت تمام شده
(ميليون ريال ) | كل قيمت
فروش |
1 | رب گوجه فرنگي | 5000 | تن | 15000 | 750/15 |
2 | پوره سبزيجات | 2000 | تن | 4000 | 600/4 |
3 | كمپوت | 1500 | تن | 850/2 | 150/3 |
4 | رب و بسته بندي ايتيك | 2000 | تن | 7000 | 7600 |
سرمايه ثابت
( ميليون ريال ) | سرمايه در گردش
( ميليون ريال ) | كل سرمايه گذاري
( ميليون ريال ) |
35000 | 8000 | 500/11 |
مساحت
( m2 ) | قيمت واحد
( ريال ) | قيمت كل
( ريال ) | توضيحات |
7000 | 000/120 | 000/000/840 | مساحت كل شركت 7000 متر مربع مي باشد |
عنوان | شرح | هزينه ( ميليون ريال ) |
مواد اوليه و بسته بندي | 2 ماده مواد اوليه و بسته بندي شده | 1500 |
حقوق و دسمزد | 2 ماده هزينه حقوق و دستمزد كاركنان | 160 |
هزينه هاي متفرقه | 15 روز هزينه آب ، برق ، گاز و تعميرات | 38 |
شرح كار | مقدار كار m2 | قيمت كار
( ريال ) | كل هزينه
( ميليون ريال ) |
خاكبرداري و تسطيح | 7000 | 1500 | 5/10 |
حصار كشي | 1020 | 30000 | 6/30 |
آسفالت و پياده رو سازي | 2000 | 4500 | 9 |
ايجاد فضاي سبز و روشنايي | 1000 | 5000 | 5 |
جمع كل | جمع كل | جمع كل | 1/55 |
شرح | نوع ساختمان | مساحت m2 | قيمت واحد
( ريال ) | كل هزينه |
سالن توليد | سوله با عايق بندي | 600 | 350000 | 210 |
انبار مواد اوليه | سوله | 300 | 300000 | 90 |
انبار محصول | سوله | 450 | 300000 | 135 |
ساختمان اداري سرويس | آجر و آهن | 50 | 300000 | 15 |
ساختمان نگهباني | آجز و آهن | 20 | 300000 | 6 |
جمع كل زير بنا | ــــــــــ | 1420 | جمع كل هزينه | 456 |
رديف | نام كالا | مشخصات فني كالا | جمع كل هزينه ها
( ميليون ريال ) |
1 | لوازم برقي | هزينه هاي انشعاب لوازم | 150 |
2 | لوازم آزمايشگاهي | تجهيزات كنترل كيفي | 50 |
3 | لوازم تعميرات | ابزار آلات | 40 |
4 | كمپرسور هوا | ـــــــــ | 8 |
5 | لوازم آب رساني | لوله كشي شهري | 20 |
6 | لوازم سوخت رساني | ـــــــــ | 8 |
7 | دستگاههاي خط توليد | توليد داخل و خارج كشور | 700 |
شرح | واحد | مصرف روزانه | مصرف سالانه | هزينه واحد
( ريال ) | هزينه كل
( ميليون ريال ) |
آب مصرفي | M3 | متر مكعب 40 | 15000 | 200 | 20 |
برق مصرفي | KW | 3500 | 105000 | 180 | 189 |
عنوان | شرح | مشخصات فني | هزينه
(ميليونريال) |
برق رساني | برق سه فاز | هزينه اخذ امتياز و هزينه انشعاب | 300 |
آب رساني | ــــــــــ | هزينه امتياز و آب رساني | 50 |
سوخت رساني | ــــــــــ | تاسيسات سوخت رساني | 100 |
وسايل و سرمايش گرمايش | ــــــــــ | بخاري و كولر | 8 |
وسايل حفاظتي و ايمني | ـــــــــ | كپسولهاي اطفاي حريق | 10 |
ساير | كمپرسورها | ـــــــــ | 8 |
جمع كل هزينه ها | ــــــــ | ـــــــــ | 476 |
قيمت كل
(ميليون ريال ) | قيمت واحد
( ميليون ريال ) | تعداد | مشخصات فني | كشور سازنده | نوع وسيله | رديف |
120 | 120 | 1 | ظرفيت 2 تن | ايران | كيفتراك | 1 |
20 | 4 | 5 | ظرفيت 1 تن | ايران | پاكت تراك | 2 |
240 | 80 | 3 | ظرفيت 2 تن | ايران | وانت | 3 |
340 | 170 | 2 | ظرفيت 5 تن | ايران | نيسان | 4 |
720 | جمع كل | جمع كل | جمع كل | جمع كل | جمع كل | جمع كل |
مقدارمصرفبرحسب واحد ( ريال ) | قيمت كالا
( ميليون ريال ) | قيمت كالابر حسب واحد(ريال ) | مقدار مصرف
در يك دوره توليد | وزن kg | نام كالا | رديف |
1000 | 500 | 1000 | 500000 قوطي | 1 | قوطي | 1 |
70 | 35 | 70 | 500000 ليبل | ـــــ | ايتكت ـ برچسب | 2 |
3000 | 150 | 3000 | 50 كيلو | ـــــ | نشاسته ( چسب ) | 3 |
ـــــــ | 45 | 9000 | 5000 كيلو | ـــــ | پلاستيك | 4 |
ـــــــ | 20 | 500 | 41667 عدد | ـــــ | كفي بسته بندي | 5 |
هزينه تعميرات سالانه ( ريال ) | درصد | ارزش دارايي ( ريال ) | شرح |
000/204/2 | 4 | 000/100/55 | محوطه سازي |
000/240/18 | 4 | 000/000/456 | ساختمان |
000/800/48 | 5 | 000/000/976 | ماشين آلات و تجهيزات |
000/040/19 | 4 | 000/000/476 | تاسيسات |
000/500/19 | 5 | 000/000/39 | وسايل حمل و نقل |
000/648/90 | جمع كل | جمع كل | جمع كل |
جمع كل
( ريال ) | حقوق سالانه
(ريال ) | متوسطحقوقماهانه
( ريال ) | تعداد | تخصص و ميزان تحصيلات | نيروي انساني | رديف |
32800000 | 000/800/32 | 000/000/2 | 1 | ليسانس
صنايع غذايي | مديريت | 1 |
24600000 | 000/600/24 | 000/500/1 | 1 | ليسانسصنايعغذايي | مسئولفنيوبهداشتي | 2 |
24600000 | 24600000 | 000/500/1 | 1 | ليسانس
صنايع غذايي | مدير توليد | 3 |
23800000 | 16400000 | 000/000/1 | 2 | كاردان مكانيك | مسئول تعميرات | 4 |
39360000 | 13120000 | 000/800 | 3 | حسابدار اداري | كادر اداري | 5 |
57400000 | 11480000 | 000/700 | 50 | حداقلسومراهنمايي | كارگر ساده | 6 |
728160000 | جمع كل | جمع كل | جمع كل | جمع كل | جمع كل | جمع كل |
هزينه استهلاك سالانه
( ريال ) | درصد | ارزش دارايي ( ريال ) | شرح |
000/755/2 | 5 | 000/100/55 | محوطه سازي |
000/800/22 | 5 | 000/000/456 | ساختمان |
000/600/97 | 10 | 000/000/976 | ماشين آلات و تجهيزات آزمايشگاهي |
000/600/47 | 10 | 000/000/476 | تاسيسات |
000/000/39 | 20 | 000/000/390 | وسايل حمل و نقل |
000/000/2 | 10 | 000/000/20 | وسايل دفتري |