- 1 مقدمه :
ادوات کشاورزی در کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند. این ادوات پس از ساختن ماشین آلات مورد مصرف در بخش کشاورزی نظیر تراکتور – کمباین – دروگر و ... به عنوان بخش مکمل این ماشین آلات طراحی و ساخته شده و مورد مصرف قرار گرفته اند. با توجه به اینکه بخش عمده ای از فعالیت اشتغال و اقتصاد کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد، ساخت و توسعه و تولید ادوات کشاورزی می تواند کمک مؤثری به پیشرفت بخش اقتصادی و اشتغالزایی در کشور داشته باشد. مواد اولیه مورد مصرف برای تولید ادوات کشاورزی شامل مواد اولیه نیم ساخته و نیز اجزایی است که به صورت آماده به مصرف و در مرحله مونتاژ و تولید نهایی محصولات مورد مصرف قرار می گیرد.
فرایند تولید :
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید ادوات تولیدی
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید ادوات تولیدی می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های تولیدی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 12 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
کشاورزی به تولید مواد غذایی و کالا از راه زراعت و جنگل داری و دامداری است.کشاورزی همان چیزی است که به ظهور تمدن منجر شد. مطالعه کشاورزی به نام علم کشاورزی شناخته می شود.کشاورزی شامل طیف وسیعی از تخصص ها و فنون ، از جمله راه هایی برای گسترش زمین های مناسب برای زراعت گیاه ،حفر کانال ها و فرم های مختلف آبیاری می باشد. در دنیای امروز با نگرانی های موجود و کمبود منابع نیاز است تا کشاورزی را به سوی کشاورزی پایدار (مثلا کشاورزی ارگانیک) یا کشاورزی فشرده (مثلا صنعتی) پیش ببریم تا بتوانیم نیاز ها را در آینده برطرف نماییم.
زراعت مدرن ، اصلاح نباتات ، سموم ،دفع آفات و کود و پیشرفت های تکنولوژیک به شدت باعث افزایش بازده محصول می شوند ولی باید در نظر داشت که این محاسن در کنار عیوبی چون آسیب گسترده زیست محیطی و اثرات منفی سلامت انسان حاصل می شوند. شیوه های مدرن در دامپروی نیز به همین گونه است یعنی با افزایش تولید گوشت ما مشکلاتی چون ستم به حیوانات و طبعات بهداشتی ناشی از آنتی بیوتیک ها ، هورمون رشد ، و سایر مواد شیمیایی که معمولا در تولید گوشت های صنعتی استفاده می شود را داریم.
محصولات کشاورزی را می توان به صورت عمده به غذاها ، الیاف ، سوخت ، مواد اولیه ، دارو و زینت آلات تقسیم نمود. غذاهای عبارتند از غلات ، سبزیجات ، میوه ها ، و گوشت. الیاف عبارتند از پنبه ، پشم ، کنف ، ابریشم و کتان. مواد خام مانند چوب. مخدره عبارتند از تنباکو ، الکل ، تریاک ، کوکائین. از دیگر مواد مفید توسط گیاهان ، از رزین می توان نام برد. سوخت های زیستی شامل متان از زیست توده ها ، اتانول و بیودیزل.
در سال ۲۰۰۷ ، حدود یک سوم از کارگران جهان در بخش کشاورزی شاغل بودند. اگرچه در سال ۲۰۰۳ تعداد کمتری در بخش کشاورزی مشغول بودند اما به دلیل آگاهی کشاورزی در سال ۲۰۰۸ این آمار به سرعت افزایش یافته. همچنین در بخش های دیگر کشاورزی مانند اقتصاد کشاورزی هم تعداد قابل ملاحظه ای مشغول به کار اند.
با این که بیش از یک سوم جمعیت جهان در این بخش مشغول اند ولی این بخش تنها ۵٪ از سود خالص جهانی را به خود اختصاص داده است.
تاریخچه
از آنجا که قدمت کشاورزی به ۱۰،۰۰۰ سال پیش باز می گردد دارای کستره وسیعی در سراسر جهان می باشد. روشهای مختلف در کشاورزی از قبیل آبیاری ، تناوب زراعی ، کودها و سموم دفع آفات مدتها پیش توسعه داده شده بود ،اما گام های بزرگ در قرن گذشته برداشته شد.
در جوامع اولیه افرادی که تولید کشاورزی آنها بیش از نیاز خانواده شان بود قادر بودند تا افراد دیگر را به طرف خود جذب نمایند. برخی از تاریخ دانان بر این عقیده اند که توصعه کشاورزی باعث به وجود آمدن تمدنها گردید.
اهمیت کشاورزی مکانیزه
مکانیزاسیون کشاورزی مجموعه ای از علوم و فنون کاربردی است که مطالعه، شناخت و به کارگیری انواع مختلف ماشین و ابزار نیروی محرک، در مراحل مختلف تولید و در فرآوری محصولات کشاورزی را شامل می شود.
به عبارت دیگر مکانیزاسیون، استفاده از وسایل و ادوات مکانیکی و به عبارت کلی تر استفاده از تکنولوژی روز در کشاورزی برای افزایش بهره وری با رعایت تمام جوانب می باشد.
مکانیزاسیون استفاده از تکنولوژی روز در کشاورزی برای رسیدن به توسعه پایدار است.
معنی خاص مکانیزاسیون شامل تکنولوژی ماشینی و مسائل مرتبط با آن در کشاورزی است، در حالی که معنی عام آن تمام مسائل و تجزیه و تحلیل های کلی مرتبط با کشاورزی و مدیریت آنها را شامل می شود. مقاله حاضر، به بررسی مکانیزاسیون در بخش کشاورزی ایران و تحول و اهمیت آن می پردازد.
تاریخچه مکانیزاسیون در ایران
اولین گاوآهن فلزی برگردان دار دامی در زمان ناصرالدین شاه قاجار به ایران وارد شد و در ارومیه مورد استفاده قرار گرفت. اولین نمایشگاه ماشینهای کشاورزی در سال ۱۳۰۰ شمسی در تهران برگزار گردید و نمونه هایی از ماشین های کشاورزی به نمایش گذارده شد.
اولین تراکتور نفتی ساده به دستور رضاخان در سال ۱۳۰۸ برای مدرسه فلاحت خریداری گردید تا دانشجویان بتوانند با طرز کار آن آشنا و در مزارع استفاده کنند. با وقوع جنگ جهانی دوم و مشکلات دادوستد با کشورهای فروشنده و همچنین اثرات این جنگ در امور داخلی کشور، عملاً این طرح متوقف و بهره برداری از آن نیز مسکوت ماند. پس از جنگ، کم کم سرمایه داران و بعضی از شرکتها شروع به وارد کردن تراکتور در ایران نمودند.ابتدا روستاییان از پذیرفتن تراکتور و ماشینهای کشاورزی در مزارع خود، خودداری می کردند و اعتقاد داشتند که برکت کشاورزی در سم گاوها می باشد، ولی به تدریج که با نتایج کار آنها آشنا شدند تا حدودی ماشینها را پذیرفتند.
در سال ۱۳۱۶ شرکت شیار و ماشینهای کشاورزی تشکیل شد. این شرکت ماشینهای کشاورزی و تراکتور های کشاورزی را وارد می نمود و با بستن قراردادهایی از طریق پیمانکاری برای صاحبان مزارع کار می کرد.
در سال ۱۳۲۵ دولت کمک هایی برای واردکنندگان تراکتور و ماشینهای کشاورزی در نظر گرفت و بانک کشاورزی تعدادی تراکتور چرخ لاستیکی و کمباین وارد نمود و به اقساط کوتاه مدت به مالکین و صاحبان مؤسسات کشاورزی فروخت.
آغاز فعالیت بنگاه توسعه ماشینهای کشاورزی از سال ۱۳۳۱ در واقع سرآغاز ماشینی کردن کشاورزی ایران به شمار می رود. این مؤسسه از سال ۱۳۳۱ تا سال ۱۳۳۶ خود رأساً اقدام به وارد کردن تراکتور و ماشینهای کشاورزی می نمود و آنها را به اقساط به فروش می رساند. اما از سال ۱۳۳۶ تا سال ۱۳۴۵ بنگاه مستقیماً اقدام به وارد کردن تراکتور نمی کرد، بلکه اعتبار وامی به اقساط ۴ تا ۶ ساله به متقاضیان خرید تراکتور می داد تا آنها مطابق سلیقه و امکانات خود اقدام به خرید تراکتور و کمباین و سایر ادوات کشاورزی بنمایند.
این طرز کار سبب شد که به تدریج مارکهای مختلف تراکتور و کمباین هرکدام به تعداد کمی وارد کشور شود و چون برای فروشندگان تأمین لوازم یدکی و تعمیرگاه های لازم مقرون به صرفه نبود، اغلب این وسایل در مدت کوتاهی از کار افتاده و بی استفاده می ماند.در سال ۱۳۴۵ قراردادی با کشور رومانی منعقد شد که طی آن مقرر گردید تعدادی تراکتور با توان ۴۰ و ۶۵ اسب بخار یونیورسال و تعداد گاو آهن، دیسک، کودپاش، بذرپاش، دروگر و سایر ادوات خریداری شده از طریق بنگاه توسعه ماشینهای کشاورزی توسط عاملین فروش در اختیار کشاورزان گذارده شود. طبق این قرارداد مقرر شد که در مراکز عمده فروش، اقدامات لازم برای تأسیس نمایندگی های لوازم یدکی و تعمیرگاه های ثابت و سیار به عمل آید.به موازات این قرارداد از سال ۱۳۴۶ اقدام به ساخت ساختمان کارخانه تراکتور سازی تبریز شد که از سال ۱۳۴۹ بهره برداری از آن آغاز شد و قطعات تراکتور از رومانی وارد و در آن کارخانه مونتاژ گردید. این کارخانه از سال ۱۳۵۳ اقدام به وارد کردن تراکتورهای مسی فرگوسن نمود که در حال حاضر ساخت این تراکتورها در کارخانه تراکتورسازی تبریز انجام می گیرد.
در سال ۱۳۵۲ کارخانه جاندیر اراک به مونتاژ تراکتور، کمباین و سایر ادوات کشاورزی جاندیر پرداخت که این کارخانه نیز هم اکنون به ساخت کمباین وبیلر مشغول می باشد.
در سالهای اخیر شاهد رشدی چشمگیر در رابطه با استفاده از تراکتور و ماشینهای کشاورزی در مزارع ایران هستیم و این نوید پیشرفت و ترقی کشاورزی می باشد.
البته لازم به ذکر است که بنگاه توسعه ماشینهای کشاورزی هم اینک منحل شده و مسئولیت این بنگاه به مراکز خدمات حمایتی کشاورزی سپرده شده است.در حال حاضر تولید کنندگان سختکوش ماشین های کشاورزی همراه با واردکنندگان ماشینها و ادوات کشاورزی با نظارت دستگاه های ذیربط و مراکز ارزیابی ماشینهای کشاورزی سعی در تأمین نیازهای مکانیکی مزارع دارند و در این راه قدم های مؤثری را برداشته اند.
آیین نامه ایمنی ماشین ها و ادوات کشاورزی
هدف
به منظور تأمین و ارتقاء سطح ایمنی و حفاظت نیروی کار و همچنین صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور و پیشگیری از حوادث منجر به صدمات جانی و خسارت مالی در فعالیت های مرتبط با ماشین های کشاورزی، مقررات این آیین نامه به استناد ماده ٨٥ قانون کار جمهوری اسلامی ایران تدوین گردیده است.
تعاریف
ماشین های کشاورزی:
به ماشین هایی اطلاق می شود که دارای موتور بوده و جهت عملیات کشاورزی و برای کارهایی نظیر آماده سازی زمین، کاشت، داشت، برداشت و جابجایی محصول بکارگرفته می شوند.
ادوات کشاورزی:
به دستگاه های فاقد موتور اطلاق میشود که به طرق مختلف (سوار، نیم هسوار و کششی) به ماشین های کشاورزی متصل شده و عملیات مختلف کاشت، داشت، برداشت و جابجایی محصول را انجام می دهند.
ادوات خاک ورزی:
دستگاه هایی هستند که عملیات آماده سازی را قبل از کشت بر روی زمین انجام می دهند مانند گاوآهن، دیسک و هرس.
ماشین های کاشت:
دستگاه هایی هستند که عملیات کاشت بذر، نشاء و غیره را انجام می دهند.
ادوات داشت:
دستگاه هایی هستند که پس از کاشتن دانه ها و سایر محصولات تا زمان برداشت محصول، عملیات نگهداری، کودپاشی و سمپاشی مزرعه را انجام می دهند مانند ماشین های تنک کن، کودپاش و سم پاش.
ماشین ها و ادوات برداشت:
دستگاه هایی هستند که عملیات برداشت محصول از سطح مزرعه، بسته بندی، خرمنکوبی و یا چند عملیات را با هم انجام می دهند. از قبیل بسته بندها، ساقه کوبها، کمبای نها، علوفه خردکن ثابت.
تراکتور و تیلر:
ماشین های چندمنظوره ای است که برای کشیدن ادوات، ماشین های متحرک، بکارانداختن ماشین های ساکن و یا قابل حرکت به کمک تسمه و فلکه و محور تواندهی به کار می روند.
(P.T.O) محور تواندهی:
محور گردنده مخصوصی است که نیروی محرکه لازم را از موتور تراکتور گرفته و به ماشین ها و یا ادوات کشاورزی منتقل مینماید.
پین برشی
قطعه ای است برای نگهداری اتصال خیش به گاوآهن که در صورت برخورد خیش به مانع، مقاومت خود را از دست داده و بریده شده و مانع از بلندشدن و واژگونی تراکتور می گردد.
(P.T.O) سپر دوار محور اتصال
پوششی است که روی محور انتقال دهنده نیرو قرار می گیرد تا از برخورد انسان با محور جلوگیری نماید.
مقررات عمومی
ماده ۱ کلیه اشخاصی که از ماشین ها و ادوات کشاورزی استفاده می نمایند باید آموزش و مهارت لازم را دیده باشند.
ماده ۲ داشتن گواهینامه ویژه از مراجع ذیصلاح برای کار با ماشین های کشاورزی موتوری الزامی است.
١٣٨٨ شماره ١٨٧٠٣ /٢/ صفحه ١٦ روزنامه رسمی ٣٠ ماده ۳ کلیه قسمتهای ماشین های کشاورزی و ادوات آن باید قبل از هرگونه عملیات کشاورزی مورد بازدید قرارگیرد. ماده ۴ کلیه قسمتهای انتقال دهنده نیرو و مواد از قبیل تسمه فلکه، چر خدنده و زنجیر و مارپیچ های انتقال مواد و امثال آنها و همچنین قسم تهایی از ماشینها که امکان ایجاد حادثه برای کارگر و افراد داشته باشد باید دارای حفاظ مناسب و موثر باشد. ضمنًا رعایت مفاد ۱۳۴۰ در این زمینه الزامی می باشد. /۴/ آیین نامه حفاظت در مقابل وسایل انتقال نیرو مصوب ۲۱
ماده ۵ قبل از انجام عملیات تعمیر، سرویس، نظافت، تنظیم، اتصال و جداسازی ادوات ماشینهای کشاورزی باید آنها را به طور اطمینان بخشی متوقف و بیحرکت نمود. ماده ۶ در ماشین ها و ادواتی که بعد از خاموش کردن ماشین محور چرخنده یا سایر اتصالات مدتی به حرکت خود ادامه می دهند باید تا توقف کامل دسترسی به قسمتهای خطرناک آن امکان پذیر نباشد. ماده ۷ عملیات بهره برداری، تعمیر، تنظیم و سرویس ماشین های کشاورزی و ادوات آن باید طبق دستورالعمل شرکت سازنده و با رعایت اصول ایمنی و توسط اشخاص ماهر انجام گیرد. ماده ۸ سوارشدن افراد بر روی ماشین ها و ادوات کشاورزی، غیر از محلهای مجاز که توسط شرکت سازنده تعبیه شده، ممنوع است. ماده ۹ ماشین ها و ادوات کشاورزی را باید مطابق با کاربری و دستورالعملهای شرکت سازنده استفاده نمود. ماده ۱۰ راننده ماشین کشاورزی مکلف است قبل از شروع به کار با ماشین، از عدم وجود افراد در داخل مخازن و محفظه ها و محدوده خطر اطمینان حاصل نماید.
ماده ۵ قبل از انجام عمليات تعمير، سرويس، نظافت، تنظيم، اتصال و جداسازي ادوات ماشينهاي كشاورزي بايد آنها را به طور اطمينان بخشي متوقف و بيحركت نمود. ماده ۶ در ماشين ها و ادواتي كه بعد از خاموش كردن ماشين محور چرخنده يا ساير اتصالات مدتي به حركت خود ادامه مي دهند بايد تا توقف كامل دسترسي به قسمتهاي خطرناك آن امكان پذير نباشد. ماده ۷ عمليات بهره برداري، تعمير، تنظيم و سرويس ماشين هاي كشاورزي و ادوات آن بايد طبق دستورالعمل شركت سازنده و با رعايت اصول ايمني و توسط اشخاص ماهر انجام گيرد. ماده ۸ سوارشدن افراد بر روي ماشين ها و ادوات كشاورزي، غير از محلهاي مجاز كه توسط شركت سازنده تعبيه شده، ممنوع است. ماده ۹ ماشين ها و ادوات كشاورزي را بايد مطابق با كاربري و دستورالعملهاي شركت سازنده استفاده نمود. ماده ۱۰ راننده ماشين كشاورزي مكلف است قبل از شروع به كار با ماشين، از عدم وجود افراد در داخل مخازن و محفظه ها و محدوده خطر اطمينان حاصل نمايد.
ماده ۱۱ ماشين هاي كشاورزي بايد به خاموش كننده هاي دستي مناسب مجهز گردند. ماده ۱۲ راننده ماشين كشاورزي بايد پس از اتمام كار نسبت به توقف كامل ماشين اطمينان حاصل نموده و سوييچ آن را بردارد. ماده ۱۳ عمليات كشاورزي در شيب تپه ها و زمين هاي داراي اختلاف سطح بايد با رعايت اصول ايمني و دستورالعمل شركت سازنده صورت گيرد. ماده ۱۴ عمليات كشاورزي در شب بايد با رعايت اصول ايمني و تامين روشنايي مناسب انجام گردد. ماده ۱۵ هنگام كار با ماشين هاي كشاورزي و يا حمل ونقل آنها در نزديكي خطوط انتقال نيروي برق، آب، گاز و نفت بايد قوانين و مقررات مربوط به حريم آنها رعايت گردد.
ماده ۱۶ هنگام اتصال، تنظيم و جداسازي ادوات ماشين هاي كشاورزي كه نياز به روشن بودن ماشين مي باشد، رعايت اصول ايمني و دستورالعمل هاي شركت سازنده الزامي است.
ماده ۱۷ هنگام تعمير، تنظيم و سرويس، بايد پايداري و ايستايي ادوات و ماشين هاي كشاورزي با استفاده از تجهيزات ايمن و مناسب تامين گردد. ماده ۱۸ قبل از ترك يا خاموش نمودن ماشين ها و ادوات كشاورزي آزادكردن فشار هيدروليك كليه ادوات و متعلقات براي قرارگرفتن در پايين ترين حد و نزديكترين فاصله با سطح زمين الزامي است. ماده ۱۹ به منظور حفظ پايداري ماشين هاي كشاورزي در حال اتصال ادوات سوارشونده، بايد از وزن ههاي تعادلي مطابق با دستورالعملهاي شركت سازنده استفاده نمود. ماده ۲۰ استفاده از وسايل حفاظت فردي مناسب با نوع كار الزامي است.
مقررات اختصاصي
ماده ۲۱ استفاده از سپر اصلي و حفاظ مخصوص در بالاي محور تواندهي تراكتور الزاميست. ماده ۲۲ هنگام رانندگي تراكتور در جاده ها و معابر مجاز بايد پدال هاي ترمز به يكديگر قفل شوند. ماده ۲۳ اتصال ادوات كششي به تراكتور صرفًا بايد با استفاده از پي نهاي برشي استاندارد صورت گيرد. ماده ۲۴ هنگام كارخاك ورزهاي دوار از قرارگرفتن در منطقه خطر و پشت آن بايد خودداري شود. ماده ۲۵ هنگام عمليات خاك ورزي توسط گاوآهنهاي دوطرفه و در زمان تعويض خيشها قرارگرفتن در محدوده چرخش خيش ممنوع است. ماده ۲۶ مادامي كه ماشين كاشت در حال كار است بايد دهانه مخزن بسته بوده و بررسي ميزان بذر از طريق دريچه هاي مخصوص انجام گيرد و استفاده از دست براي اين كار ممنوع است.
ماده ۲۷ تميزكردن علوفه و ضايعات جمع شده در مقابل شانه برش ماشينهاي دروگر شانه اي بايد پس از توقف كامل دستگاه و خاموش نمودن آن انجام پذيرد. ماده ۲۸ قرارگرفتن افراد در مقابل شانه برش ماشين دروگر تحت هر شرايطي، ممنوع مي باشد. ماده ۲۹ ايستادن و تردد افراد در محدوده حركت و فعاليت ماشين ها و ادوات كشاورزي در هنگام كار، ممنوع است. ماده ۳۰ هنگام تنظيم تيغه هاي برشي ماشين هاي خردكن، بايد با استفاده از وسيله مناسبي از چرخش ناخواسته تيغه ها جلوگيري شود. ماده ۳۱ هنگام پربودن مخزن دانه كمباين بايستي با سرعت مطمئن و مطابق با دستورالعمل هاي شركت سازنده حركت نمود. ماده ۳۲ هنگام برداشت محصول از تپه هايي با شيب تند بايستي از كمباين هايي مجهز به سيستم ترازكننده خودكار استفاده شود. ماده ۳۳ قسمتهايي از ماشين كه در ارتفاع كار مي كنند بايد به هنگام خاموش نمودن دستگاه به روي زمين قرارگيرد. ماده ۳۴ دهانه هاي ورودي و خروجي مواد اوليه يا محصول در ماشين ها و ادوات كشاورزي بايد به نحوي باشد كه ورود و درگيري اعضاي بدن به محدوده خطر امكان پذير نباشد. ماده ۳۵ كليه قسمت هايي از ماشين و يا ادوات آن كه در اثر كاركردن احتمال داغ شدن آنها وجود دارد بايد مرتبًا بازديد و سرويس گردد تا از بروز آتش سوزي احتمالي جلوگيري به عمل آيد. ماده ۳۶ بازوهاي تاشو در ادوات كشاورزي بايد به قفل كن مكانيكي تجهيز شوند تا از بازشدن آنها در زمان حمل ونقل جلوگيري نمايد.
ساير مقررات
ماده ۳۷ حركت، بارگيري و تخليه تريلر متصل به تراكتور بايد مطابق با قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي صورت پذيرد. ماده ۳۸ شيلنگها، لوله ها و اجزاي تحت فشار هيدروليك كه براي اتصال به ادوات كشاورزي به كار مي روند بايد مرتبًا بازديد و به روش مطمئن و ايمن محافظت گردند. ماده ۳۹ ماشين هاي كشاورزي بايد به بوق هشداردهنده دنده عقب، آينه هاي بغل، چراغ گردان براي استفاده در شب و ساير تجهيزات هشداردهنده مجهز باشند. ماده ۴۰ دستگاههاي شاخه بر موتوري بايد داراي يك بند مهار (حمايل) قابل تنظيم براي استفاده كاربر باشد. ماده ۴۱ پين هايي كه براي اتصال ماشين ها و ادوات كشاورزي استفاده مي شوند بايد مجهز به اشپيل و گيره ايمني باشند. ماده ۴۲ هرگونه اتصال محور تواندهي بايد به سپر دوار محور مجهز باشد. ماده ۴۳ براي كشش ادوات كشاورزي صرفًا استفاده از مالبند تراكتور مجاز است.
ماده ۴۴ تريلرهايي كه به عنوان دنباله بند به تراكتور متصل مي شوند بايد به چراغ ترمز و علائم هشداردهنده مجهز باشند. ماده ۴۵ در صورت عدم وجود كابين ايمن و استاندارد و به منظور حفظ جان راننده تراكتور، بايد ماشين به چهارچوب حفاظتي (راپس) مجهز باشد. ماده ۴۶ رعايت وزن، ارتفاع و جوانب مجاز بار در تريلرها الزامي است. ماده ۴۷ ميزان بار قابل حمل و همچنين ارتفاع بار مجاز بايد روي بدنه تريلر حك گردد. ماده ۴۸ رانندگان ماشين هاي كشاورزي در هنگام كار بايد از انجام امور ذيل:
خوردن، آشاميدن، استعمال دخانيات، صحبت با تلفن همراه، استراحت و هرگونه شوخي و اعمال غيرايمن كه باعث عدم تمركز مي گردد، خودداري نمايند. ضمنًا قبل از شروع به كار يا در حين كار، استفاده از داروهاي خواب آور ممنوع است. ماده ۴۹ تريلرهاي مخصوص حمل بار كه با تراكتور كشيده مي شوند بايد به پايه هاي نگهدارنده مناسب مجهز باشند. ماده ۵۰ با عنايت به ماده ۸۸ قانون كار جمهوري اسلامي ايران، كليه دارندگان، توليدكنندگان، فروشندگان، عرضه كنندگان و بهره برداري كنندگان از ماشي نهاي كشاورزي مكلف به رعايت استاندارد توليد و موارد ايمني و حفاظتي در ماشينهاي مربوطه ميباشند. ماده ۵۱ به استناد ماده ۹۵ قانون كار جمهوري اسلامي ايران، مسئوليت رعايت مقررات اين آيين نامه بر عهده كارفرماي كارگاه بوده و در صورت وقوع هرگونه حادثه به دليل عدم توجه كارفرما به الزامات قانوني، مكلف است به جبران خسارات وارده مي باشد.
۱۳۸۸ صفحه ١٧ /۲/ شماره ۱۸۷۰۳ روزنامه رسمي ۳۰
اين آئين نامه مشتمل بر ۴ فصل و ۵۱ ماده تهيه و به استناد مواد ۸۵ و ۹۱ قانون
۱۳۸۷/۱۲/ ۱۳۸۷ شوراي عالي حفاظت فني تدوين و در تاريخ ۲۷ /۱۱/ كار در جلسه مورخ ۲
به تصويب وزيركار و اموراجتماعي رسيده است.
مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت های تولیدی بخش سازمان صنایع صادر میگردد.
مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذيرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسيس فعاليتهای صنعتی و تكميل پرونده توسط مديريت سازمان سازمان صنایع شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهای سرمايه گذاری در واحد صدور مجوز مديريت سازمان صنایع .
3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضی .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تيپ و تجربيات كارشناسی و ارجاع پرونده به مديريت .
5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس
1- اشخاص حقيقی
- تابعيت دولت جمهوری اسلامی ايران
- حداقل سن 18 سال تمام
- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم
2- اشخاص حقوقی
- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )
- ارائه آگهی تاسيس و آگهی آخرين تغييرات در روزنامه رسمی كشور
مدارك مورد نياز:
1- ارائه درخواست كتبی به مديريت سازمان سازمان صنایع شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصوير تمام صفحات آن
3- تصوير پايان خدمت يا معافيت خدمت سربازی
4- تصوير مدرك تحصيلی و سوابق كاری مرتبط با درخواست
5- يك قطعه عكس از هريك از شركاء
6- تكميل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنايع تبديلی و تكميلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شركت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسيس و روزنامه ، مرتبط با فعاليت مورد درخواست
اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد.
صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
فصل دوم
روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از چند کارخانه تولید کننده ادوات تولیدی
بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز تولید ادوات تولیدی به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش زراعت نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین تولیدی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان)
در زمینه جذب مشتراین می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر .
فصل سوم
امور مالی طرح
1- سرمایه گذاری ثابت طرح :
1-1- زمین محل اجرای طرح :
2-1- محوطه سازی :
3-1- ساختمان ها :
4-1- تأسیسات و تجهیزات :
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :
6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه :
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی :
8-1- هزینه های قبل از بهره برداری :
جدول هزینه های ثابت طرح :
2- هزینه های جاری طرح :
1-2- حقوق و دستمزد :
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
2-2- مواد اولیه و بسته بندی :
3-2- هزینه سوخت و انرژی :
4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری :
جدول هزینه های جاری طرح :
جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید :
سرمایه در گردش :
جدول سرمایه گذاری :
فصل چهارم
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح :
با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از محل تولید ادوات تولیدی و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده و پربازده است و می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از سوددهی مورد قبولی برخوردار باشد .
نام | نام خانوادگی | مدرک تحصیلی | تلفن |
| | | |