دانلود پروژه کارآفرینی طرح تأسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت

تعداد صفحات: 56 فرمت فایل: word کد فایل: 3181
سال: نامشخص مقطع: خدماتی دسته بندی: سایر موضوعات
قیمت قدیم:۱۵,۷۶۰ تومان
قیمت: ۱۱,۷۶۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود پروژه کارآفرینی طرح تأسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت

    مقدمه :‌

    به نظر کارشناسان ومتخصصین توسعه کشور ایران هم اکنون درحال گذر رسیدن به سمت توسعه پایدار می‌باشد به منظور عبور از این مرحله بحرانی لازم است با توجه به موقعیت ژئوپلتیک خود دردنیای کنونی با تعیین اهداف واستراتژیهای مناسب با آن راباموفقیت طی نماید . لذا د رسطح ملی برنامه‌ای جامع وزیر بنایی مانند لایحه فقر زدائی  توجه به مسئله اشتغال جوانان چگونگی خودکفایی واستقلال کشور بر پایه اقتصاد بدون نفت و… درهیئت محترم دولت ومجلس شورای اسلامی مطرح می باشد . اگر چه شاخص هایی مانند نرخ ثبت نام دانش آموزان دختر وپسر درمدارس ، ارائه خدمات بهداشتی درآمد سرانه … هرکدام می تواند در برنامه توسعه  نقش اساسی داشته باشد . اما شاخص اشتغال به ویژه اشتغال مولد و پایدار   درجهت رسیدن به سوی توسعه همه جانبه از  اهمیت خاصی برخوردار است ؟ می تواند در ابعادمختلف اقتصادی ،‌اجتماعی ،‌فرهنگی جامعه را تحت الشعاع قرار دهد لذا هرگونه طرح وبرنامه ای که بتواند در بازار  کار ومیزان عرضه وتقاضا تعادل به وجود آورد وبادرنظر داشتن جوانی جمعیت ایران که درهر سال نیاز به حداقل 800000 فرصت شغلی می باشد این مهم توجه نماید ضروری است زیرا بررسی های به عمل آمده حاکی از آن است که د رشکوفاترین دوره اقتصادی درایران 350000 فرصت شغلی ایجاد شده است در رابطه با ایجاد فرصتهای شغلی مهمترین مسئله ای که مورد نظر قرار می گیرد توسعه کیفی نیروی انسانی است زیرا منابع انسانی عامل اصلی وضرورت  رشد وتوسعه اقتصادی ،‌اجتماعی یا فرهنگی درهرسیستم وجامعه است وبدون رشد وبالندگی استعداد ها وقابلیت های این منابع هیچ سیستم ،‌سازمان ویا جامعه ای نمی  تواند به اهداف توسعه ومولد خود دست یابد . از آنجا که توسعه متضمن حرکت وپویایی است بنابراین ،‌بایدانعطاف پذیر پیشرونده وبه بیان دیگر پایدار باشد .

      توسعه پایدار نوعی حرکت در شرایط مطلوب است که به طور روز افزون درجهت بهره وری تولید کارایی نیروی انسانی وبهینه سازی از منابع طبیعی ودرنهایت بهزیستی انسانها وانحلال فرهنگ انسانی و روابط سالم اجتماعی  به پیش رود. از این لحاظ انسان در روند توسعه نقش محوری وراهگشا داشته وبه عنوان عامل وهدف ویا بهره ور و بهره گیر  آن قلمداد می شود . بررسی ترکیب سنی جمعیت ایران نشان می دهد کشور‌ما ترکیب سنی جوانی دارد. براساس  آمار ارائه شده درسالنامه آماری سال 72‌، 9/52 درصد جمعیت کشور افراد بین 15تا 14 سال که جمعیت فعال کشور محسوب می شوند تشکیل می دهند. از آنجا که تعدادی از افراد این گروه مولد نبوده وفقط مصرف کننده می باشند مسئولیتی سنگین برعهده دولتمردان ومدیران بخش دولتی قرار دارد که در رأس آن هدایت افراد به سوی مشاغل وتخصصهایی است که بتواند استقلال کشور را به دنبال داشته و این مهم بدون برنامه ریزی صحیح ومنسجم ومبتنی بر پایه اطلاعات آماری دقیق ودرست به انجام نمی رسد .

    از سوی دیگر نیمی از جمعیت فعال کشور یعنی 36% ونیمی از افراد زیز 14 سال یعنی 21% را دختران تشکیل می  دهند. پرسش دراینجا مطرح می شود : ‌چگونه 26% از افراد جامعه دریک کشور که جمعیت فعال مردان می باشند می‌توانند برای 100% جمعیت تولیدو خدمات  رابه وجود آورند؟

    چگونه می توان نیمی ا زجمعیت فعال که از لحاظ هوشی مساوی با نیمه دیگر هستند بدین سهمی درتولید نا خالص ملی نداشته باشند .

    درایران نیز امروزه جوانان قبل از فکر به هر مسئله ای درجستجوی شغلی خوب وابسته به درآمدی مکفی هستندو صد البته که درآمدخوب را ترجیح می دهند اما از آنجا که دولت به جهت انباشتگی مشکلات موقعیتهای زیادی به جوانان جهت اشتغال نمی دهد این سئوال برای آنان به وجود می‌آید که به راستی چه باید کرد؟

    بسیاری از کارآفرینان می توانند به راحتی به این پرسش پاسخ گویند آنان با استفاده از توانایی فکری و جسمی توانستند کار برای خود آفرینند حال در طریق تولید ویا خدمات .

     

    پیشگفتار :‌

    پس از آنکه آدمی به زندگی اجتماعی روی آورد به تدریج دریافت که تقسیم کار تدبیری است که تولید را آسانتر وسریعتر می کند. با تقسیم کار وتخصصی شدن تولید لازم شدکه هر تولید کننده آنچه را که بیش ازمصرف خود تولید کرده به دیگران بفروشد ودرعین حال آنچه را که از تولیدات دیگران نیاز دارد بخرد. بدین ترتیب مبادله کالاها و خدمات بین افراد وگروههای اجتماعی متداول شد.

    شکل وروش مبادله درطول زمان ثابت نمانده وپیوسته تغییر کرده است .بازرگانی اززمانی ضرورت یافت که تقسیم کار د ربین آدمیان متداول شد . مثلاً یک کشاورز گندم وکشاوز دیگری خرما تولید کرد . انگاه این د وکشاورز گندم وخرما مازاد برمصرف خود رابا همدیگر  مبادله کردند تانیازهای  خود را آسانتر وبهتر برطرف کنند.

    در گذشته تولیدبه روشهای دستی وباسرعت کم صورت می گرفت. درنتیجه حجم تولید معمولاً از نیازهای آدمی کمتر بود وفروش کالاهای تولید شده دشواری چندانی نداشت.

    انقلاب صنعتی در قرن 18 بابه خدمت گرفتن ماشین جایگزین کردن آن به جای نیروی انسانی تولید را بسیارآسانتر و سریعتر کرد.

     مشکلات تولید یکی بعد از دیگری از پیش پای آدمی برداشته شد . جوامع صنعتی توانستند بسیاری از کالاها را به هرمقداری که مایل بودند تولید کنند. مشکل اصلی آنها فراهم کردن مواد اولیه ویافتن بازار مناسب برای این کالا ها بود. همگام با این تحول مفهوم بازرگانی دگرگون شد وتوسعه یافت .

    پیدایش سازمانهای تولیدی عظیم و بهتری شدن سبکهای مدیریت ورشد سریع تکنولوژی در قرن بیستم راه را برکارآیی واثر بخشی واحدهای تولید وتولید انبوه هموار کرد . در پرتو این تحقیقات اکنون برخلاف گذشته :‌

    اولاً تولید نه برای رفع نیاز شخص تولید کننده که برای مصرف دیگران وبه دلیل تقاضای آنان انجام می گیرد.

    ثانیاً منابع لازم برای تولید وهمچنین بازارهای فروش محصولات تولید شده دستخوش پراکندگی عظیمی شده اند.

    مجموعت این شرایط امر مبادله وبازرگانی را به یک فعالیت بسیار جدی ومهم تبدیل می کنند وهرچه زمان می گذرد بر ضرورت ،‌وسعت واهمیت این فعالیت افزوده می شود .

    برای بازرگانی مانند بسیاری دیگر از مفاهیم اقتصادی ،‌اجتماعی حداقل دونوع تعریف وجود دارد‌: ‌تعریف حقوقی وتعریف فنی .

    تعریف حقوقی  بازرگان را می توان درمتون قانونی ازجمله درمتن قانون تجارت یافت درحالیکه تعریف  فنی بازرگان را باید درکتابهای اقتصاد جستجو کرد . تعریف حقوقی پس ا زتنظیم وتصویب قانون برای مدتی ثابت باقی می ماند لیکن تعریف فنی پیوسته دگرگون وکاملتر است . باراثر توسعه وتکامل تعریف فنی  زمانی فر می رسد که کفایت تعریف حقوقی موردتردید قرار می‌گیرد وبدین گونه تغییر قانون ضرورت می یابد وتعریف حقوق درجهت تعریف فنی بازسازی می شود .

     

     

     

    تاریخچه :

    خدمات تولیدی درکشور ایران با توجه به تجربیات اقتصادی کشورهای خارجی در سالهای  پس از انقلاب رشد چشمگیری داشته که طی دودهه اخیر به اوج خود رسیده است . لذا دراین راستا اساس وطرح تولیدی یکی از واحدهای تولید روغن های روان کننده در شهر تهران به اجرا درآمد لازم به توضیح است که بنا به تقاضای زیاد بازار مدیران این واحد تولیدی نسبت به احداث این واحد اقدام کردند .

    اساساً روغن جزء بهترین روان کننده های موجود می باشد وباید بهترین آنها باشد این فرآورده نفتی معمولاً درکشورهای نفت خیز باکیفیت بهتر ودر دسترس تر از سایر نقاط دنیاست بهتر است درمورد تاریخچه این شرکت عنوان کند که شرکت روغن صنعتی جنوب از سال 1373 مراحل طرح وبرنامه ریزی را طی کرد واستارت کارش زده شد . که در طی دوسال تلاش مداوم ومستمر در سال 1375 توسط جناب آقای دکتر حبیبی معاول اول رئیس جمهور وقت درشهرکت صنعتی شهر تهران شروع به فعالیت کرد .

    قابل توجه که مدیرعامل این شرکت درحدود سالهیا 5655 مدرس رشته های تحصیلی انسانی بوده وبا مدرک لیسانس در رشته الهیات شروع به کار نموده که پس ا زگذراندن چندسال به شغل آزاد روی آورده ودر حدود سالهای  7270 درراستای اهداف اقتصادی کشوری طرح احداث این واحد تولیدی را در افکار خود پروراند تا اینکه با تلاشهای بی وقفه شبانه روزی موفق به شروع ونهایتاً در سال 1375 موفق به بهره برداری از آن گشت .

     

    هدف از پروژه :‌

    یکی از اهداف مهم درسی پروژه وکار آفرینی ایجاد انگیزه واعتقاد کافی در دانشجویان برای کاروتلاش ومشارکت جدی در فعالیتهای سالم اقتصادی است که لازمه آن چگونگی بکار بستن تخصصی از یک طرف واز طرف دیگر بکار گیری  مهارتهای لازم برای راه اندازی یک واحد کاری ویا انجام کار مفید در محیط های کاری می باشد . از این نظر بعضی از صاحب نظران توسعه کارآفرینی را انرژی محکم موتور توسعه اقتصادی در کشور دانسته اند .

    هدف ا زنگارش پروژه برای دانشجویان رشته حسابداری آشنایی با چگونگی ایجاد و راه اندازی یک واحد صنعتی یا خدماتی با توجه به  نیاز جامعه وتواناییهای افراد می باشد . 

    هدف ا زنگارش پروژه براي دانشجويان رشته حسابداري آشنايي با چگونگي ايجاد وراه اندازي يك واحد صنعتي يا خدماتي با توجه به نياز جامعه وتواناييهاي افراد مي باشد .

    سوابق علمي وتجربي مديران

    شركت روغن صنعتي جنوب سهامي خاص بوده متشكل از 6سهامدار به سهم هاي مساوي به شماره ثبت 219

    محل كارخانه شركت صنعتي كرج

    دفتر مركزي : تهران ،‌ميدان وليعصر ،‌ساختمان 637 ،‌طبقه 8 واحد 802

    دفاتر قانوني شركت عبارتند از معين ، كل ،‌جزء‌،‌انبار ،‌روزنامه .

    سرمايه شركت 300000000تومان

    سرمايه درگردش ازمحل در آمد تسهيلات بانكي واعتبار فروشندگان وپيش دريافت فروش محصولات تأمين مي شود . درمورد قيمت گذاري محصولات كارخانه هزينه هامورد نظر قرار گرفته مواد اوليه ـ هزينه توليد حساب مي شود بعد با درنظر گرفتن درصدي سود قيمت گذاري مي شود .

    سازمان حمايت از مصرف كننده برروي قيمت توليدات كنترل داشته ومحدوديت اعمال مي كنند.

    مراحل اخذ مجوز جهت تأسيس شركت :‌

    براي تأسيس بايدطرح توجيهي احداث كارخانه به موافقت اداره كل صنايع استان رسيده وبعد از تصويب طرح توجيهي توسط كارشناس اداره صنايع موافقت اصول احداث كارخانه به متقاضي داده مي شوند . بعد از دريافت موافقت اصولي با مراجعه با اداره ثبت اسناد واملاك كشور دايره ثبت شركتها وپس از مشخص شدن هيأت مديره ومدير عامل واعضاء هيات مديره وبازرسان شركت رسميت پيدا مي كند وبعد از رسميت يافتن شركت ودرج مشخصات شركت در روزنامة‌رسمي وكثيرالانتشار پروانه بهره برداري توليدبه صاحبان شركت يا مؤسسه داده مي شود . بطور كلي كسب مجوز براي تأسيس يك شركت از طريق مراجعه به نهادها وارگانهاي زير صورت مي گيرد:

    وزارت صنايع

    اداره ثبت اسناده واملاك كشور

    وزارت صنايع :

    دريافت موافقت اصولي طي مراحل زير صورت مي گيرد:

    مرحله اول :‌مراجعه به ادارة كل صنايع داراي تقاضانامه جهت دريافت موافقت اصولي

    مرحله دوم :‌دريافت پرسشنامه از سوي كارشناسان مربوطه ودر آخر صدور موافقت اصولي تحقيق از وزارت صنايع دريافتيد قبل از تنظيم پرسشنامه جواز تأسيس پاره اي از مقررات مربوط به صدور موافقت اصولي يابد مورد توجه قرار گيرد.

    صدور موافقت اصولي موكول به مقايسه وانطباق پرسشنامه هاي تكميل شده دريافتي با معيارهاي مانند :‌مناسب ترين قيمت تمام شده صرفه جويي ارزي بيشتر ،‌استفاده حداكثر از منابع داخلي ايجاد ارزش افزوده بالاترانتخاب تكنولوژي مناسب انطباق ويژگي هاي كالا با استاندار عملي وبا استانداردهاي قابل قبول اثر طرح درايجاد صنايع نقش طراح درديگر بخشهاي اقتصادي پيش بيني جلوگيري از آلودگي هاي محيطي ،‌ارائه خدمات بعد از فروش وديگر معيارهاي مشابه مي باشد.

    به طرح هاي پذيرفته شده در حداكثر 4ماه پس از دريافت طرح موافقت اصول داده مي شود ودر مورد طرح هاي بزرگ ويژه اين جهت با نظر معاون طرح وبرنامه قابل تمديد مي باشد.

    از آنجا كه درمورد موافقت اصولي ا زذكر عناوين كلي خودداري شود بنابراين متقاضيان با يك نام ،‌ويژگي ها و فرمول انواع فرآورده هاي مورد درخواست رابه صورت تفكيكي در پرسشنامه قيد كنند.

    چنانچه متقاضي موافقت اصولي شخص يا اشخاص حقيقي باشد تازمانيكه نسبت به تشكيل شركت اقدام ننموده‌اند .

    موافقت اصولي صادره به نام شخص يا اشخاص حقيقي صادرمي شود واگر متقاضي شخص يا اشخاص حقوقي باشد صدور موافقت اصولي به نام شخس يا اشخاص حقوقي موكول به دريافت اساسنامه ممهور به مهر اداره ثبت شركتها مي باشد.

    متقاضي نمي تواند در يك زمان بيش از دو موافقت اصولي در دست اجرا داشته باشد ودر مورد صدور موافقت اصولي دوم نيز در شرايط مساوي حق تقدم با كساني است فاقد موافقت اصولي مي باشند.

    در صورتي كه در يك زمينه خاص متقاضي واحدشرايط وجودنداشته باشد صدور موافقت اصول دوم بلا مانع است .

    مدت اعتبار موافقت اصولي از تاريخ صدور يك سال مي باشد وحداكثر سه بار و درهر باربه مدت 6 ماه با توجه به پيشرفت اقدامات اجرايي طرح توسط مرجع صادركننده موافقت اصولي قابل تمديد مي باشد.

    درمناطقي كه شركتهاي صنعتي قادر به ارائه خدمات مورد لزوم ارقبيل واگذاري زمين وتأمين آب وبرق بوده ويا ظرف مدت 6ماه بعد از عقد قرار داد بتواند خدمات موردنياز را براساس قرار داد ارائه نمايد متقاضي لزوم به احداث واحد صنعتي در شهرك خواهد بود درغير اينصورت چنانچه متقاضي به مالك زمين مجاز بوده ويا از منابع غيردولتي زمين مناسبي را خريداري مي نمايد ومي تواند در اين زمين با رعايت مقررات مربوطه اقدام به احداث واحد نمايد .

    ـ موافقت اصولي را با توجه به مقايسه وانطباق پرسش نامه هاي تكميلي دريافتي وبا معيارهايي ازقبيل مناسبترين محل ايجاد طرح انتخاب تكنولوژي مناسب انطباق وويژگي هاي كالا با استاندارد قابل قبول مناسبترين قميت تمام شده ،‌صرفه جويي ارزي استفاده بيشتراز منابع داخلي ايجاد ارزش افزوده بالاتر اثر طرح در ايجاد .

    بخش اول :‌تأسيس شركت سهامي وسرمايه پرداخت شده :

    الف ـ موارد كلي وسرمايه درموقع تأسيس شركت سهامي :‌

    تعريف شركتهاي سهامي ـ عمليات تجاري همواره توسط اشخاص حقيقي انجام نمي شود بلكه اغلب از طريق اجتماع اشخاص متعدد وتحت عنوان شركت انجام مي گيرد تا از طريق جمع آوري وتمركز سرمايه هاي افراد بهتر بتوان وسايل پيشرفت هدفهاي تجارتي ورسيدن به منافع مورد نظر را فراهم آورد .

    اصطلاح شركت درقانون تجارت تعريف نشده است اما قانون مدني شركت را اجتماع حقوق مالكين متعدد در شي واحد به نحو ا شاعه تعريف كرده است . طبق قانون مدني شركت يا اختياري است يا قهري . شركت ممكن است تجارتي يا مدني نيز باشد . شركت تجارتي شركتي است كه به امور تجاري به شرطي كه درقانون تجارت تعريف شده است. اشتغال داشته باشد. شركت مدني شركتي است كه درعين حال كه به قصد انتفاع تأسيس شده است عمليا آن جزء عمليات تجاري محسوب نگردد. مانند شركتي كه براي معاملات غير منقول تشكيل مي شود .

    طبق ماده 1 لايحه قانوني اصلاح قسمتي از قانون تجارت شركت سهامي شركتي است كه سرمايه آن به سهام تقسيم شده و مسئوليت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمي سهام آنهاست. همچنين طبق ماده 2 لايحه قانوني مزبور شركت سهامي شركتي بازرگاني محسوب مي شود ولا آنكه موضوع عمليات آن اموربازرگاني نباشد.

    ـ معمولاً درهركشوري از طريق وضع قوانين تجاري خاص برچگونگي تشكيل ونحوة فعاليت شركتهاي سهامي نظارت مي شود . قوانين مزبور مواردي از قبيل شرايط صدور سهام ،‌مفهوم سرمايه‌، محدوديت در توزيع سود سهام وشرايط حاكم برسهام خزانه وبازخريد سهام را مشخص مي كند در لايحه قانوني اصلاح قسمتي از قانون تجارت مصوب اسفند 1347 مقررات وتشريفات مربوط به تشكيل شركتهاي سهامي بيان شده است.

    انواع شركتهاي سهامي :‌

    تقسيم بندي شركتهاي سهامي از نظر قانون تجارت به شرح زيراست :

    الف ـ شركت سهامي عام ـ شركتهايي كه مؤسسين آنها قسمتي از سرمايه شركت را ازطريق فروش سهام به مردم تأمين مي كنند شركت سهامي عام ناميده مي شود.

    ب ـ شركت سهامي خاص ـ شركتهايي كه تمام سرمايه آنها درموقع تأسيس منحصراً توسط مؤسسين تأمين گرديده است شركت سهامي خاص ناميده مي شود .

    درشركتهاي سهامي عام عبارت «شركت سهامي عامل » ودرشركت هاي سهامي خاص عبارت « شركت سهامي خاص » بايد قبل يا بعد از نام شركت وبدون فاصله بانام شركت دركليه اوراق ،‌اطلاعيه ها وآگهي هاي شركت بطور روشن وخوانا قيد شود.

    مزاياي شركت هاي سهامي :‌

    عمده مزاياي شركت سهامي به طور خلاصه به شرح زير است :‌

    تعهد هرسهامدار با توجه به تعداد سهام متعلق به وي هنگام توقف يا تصفيه شركت محدود به سهم وي از حقوق مالي سهامداران واحدتجاري است . سرمايه گذاري انجام شده توسط سهامداران ممكن است به دلايلي بطور كامل از بين برود اما هرسهامدار به دليل محدود بودن تعهداتش حداكثر مبلغي كه از دست خواهد داد سرمايه گذاري انجام شده خواهد بود.

    جمع آوري وانباشت وسيع وجوه ومنابع مالي از طريق سهامداراني كه هدفهاي سرمايه گذاري آنها متفاوت مي باشد امكان پذير است همچنين دستيابي به بازارهاي سرمايه گذاري (نظير بورس اوراق بهادار) ازطريق تشكيل شركت سهامي ميسر خواهدشد.

    حفظ ،‌ انتقال ،‌افزايش وادغام سرمايه گذاري به آساني انجام مي گيرد.

    معايب شركتهاي سهامي :‌

    عمده معايب شركتهاي سهامي به طور خلاصه به شرح زير است :‌

    احتساب ماليات مضاعف نسبت به سودتحصيل شده (سود تحصيل شده يك بار به عنوان درآمد شخصيت حقوقي مشمول ماليات است ويك بار نيز هنگام توزيعه بين صاحبان سهام مشمول ماليات مي شود .)

    ويژگي غيرمشخص بودن شركت سهامي ممكن است مشكلاتي را در ارتباط با كنترل سهامداران بر شركت ايجاد كند .

    تشكيل شركت سهامي :‌

    لايحه قانوني اصلاح قسمتي از قانون تجارت مصوب اسفند 1347 مقررات وتشريفات مربوط به تشكيل شركتهاي سهامي رابيان مي دارد. معمولاً درهركشوري از طريق وضع قوانين خاص بر چگونگي تشكيل ونحوه فعاليت شركتهاي سهامي نظارت مي شود . قوانين مزبور نكات اساسي در مورد تشكيل واداره شركتهاي سهامي نحوه نگهداري حسابها ، مقررات مربوط به صدور سهام ،‌تعريف سرمايه قانوني ،‌محدوديت ها در توزيع سود سهام ،‌شرايط مربوط به سهام خزانه ومقررات بازخريدسهام را مشخص مي كند .

    تشكيل شركت سهامي خاص :‌

    شركت سهامي خاص تنها در يك مرحله تشكيل مي شود بنابراين براي تشكيل وثبت شركت سهامي خاص تسليم اظهار نامه ثبت شركتها به ضميمه اساسنامه شركت كه به اوضاع كليه سهامداران رسيده باشد واسامي اولين مديران وبازرسان رابه همراه اعلاميه قوي آن ها كفايت مي‌كند .

    ماهيت اصلي سرمايه :‌

    از آنجايي كه اين احتمال وجود دارد كه واژه سرمايه توسط گروههاي مختلف استنباطهاي متفاوتي شود آگاهي از معاني متفاوت مرتبط با سرمايه اهميت دارد. مثلاً از نظر مسائل مالي واحدهاي تجاري ،‌سرمايه معمولاً بيانگر تمامي احوال واحد تجاري است . ازنظر قانون ، سرمايه آن بخش از حقوق مالي صاحبان سرمايه است كه به لحاظ الزامات قانوني بايد در واحد تجاري براي حمايت از منافع بستانكاران باقي كرجاند برداشت حسابداران از واژه سرمايه ، حقوق مالي صاحبان سهام است.

    حسابداران سپس حقوق مادي صاحبان سهام را به دوگروه ، سرمايه پرداخت شده وسرمايه تحصيل شده ،طبقه بندي مي نمايند. سرمايه پرداخت شده اصطلاحي است كه براي بيان جمع مبلغ از پيش پرداخت شده توسط صاحبان سهام بكار مي رود. سرمايه پرداخت شده شامل ارزش اسمي سهام منتشر شده ،‌صرف سهام پس از كسر تخفيف (كسر) سهام مي باشد.

    سرمايه تحصيل شده ،‌سرمايه اي است كه اگر واحد تجاري بطور سود آور فعاليت كند تحصيل مي شود وشامل تمامي سودهاي توزيع نشده اي است كه در واحد تجاري سرمايه گذاري شده است.

    درشركتهاي سهامي ، سرمايه متشكل ازتعدادي سهام است برگ ها مدرك مالكيت درشركت سهامي است .

    سهامدار بودن كسب موافقت شركت د رصورتي كه محدوديت ومقرراتي از قبل تعيين نشده باشد ،‌ مي تواند سهام او را خريداري كند ، به فروش برساند يا انتقال دهد ،‌مالكيت ازطريق تملك سهام ، معمولاً دارنده سهام را محق به حقوق اوليه مشخص شرح زير مي سازد:‌

    حق مداخله ونفوذ در تصميمات مديريت شركت از طريق شركت در راي گيري درمجامع عمومي صاحبان سهام .

    حق سهيم شدن درمنافع شركت ا زطريق سود سهام پيشنهاد شده توسط هيئت مديره

    حق سهيم شدن در توزيع دارائيهاي شركت هنگام تسويه يا ازطريق توزيع سود سهام مازاد بر سودقابل تقسيم .

    حق خريد سهام جديد صادره توسط شركت به نسبت سهامي كه دراختيار است حق تقدم خريد سهام مانع از تغيير غير اختياري مالكيت نسبي سهامداران فعلي مي شود . نبود حق تقدم وخريد سهم موجب مي شود كه درصد سرمايه گذاري سهامداران بدون اطلاعات انها وبه قيمتهايي كه براي آنها مطلوب نبوده است . ازطريق صدور سهام جديد اضافي كاهش يابد. برخي از شركتها اين حق را به دليل مشكلاتي كه هنگام صدور سهام جديد بروز مي كند براي سهامداران قائل نمي شوند .

    حقوق اساسي فوق براي كليه سهامداران از هرنوع وطبقه وجود دارد مگر آنكه قانون يا اساسنامه (همانگونه كه در برگ سهام منعكس است ترتيب ديگري را تعيين كرده باشد .

    چون برگ سهام ازادانه از يك سهامدار به سهامدار ديگر انتقال يابد،‌ قوانين تجاري برخي از كشورها نگهداري اطلاعات مربوط به سهامداران را توسط هرشركت ضروري ساخته است . شركتها معمولاً به منظور تأمين نيازهاي قانون، دفتر تحت عنوان « دفتر صاحبان سهام » يا « دفتر سهام » كه حاوي اطلاعاتي درارتباط با هرسهامدار و تعداد سهام متعلق به وي مي باشد نگهداري مي كنند. هرگونه نقل وانتقال سهام دراين دفتر ثبت مي شود . ثبت مزبور شامل اطلاعاتي نظير نام و آدرس سهامدار جديد ،‌تعداد سهام مورد معامله ،‌تاريخ انتقال سهام ،‌شماره اوراق سهام وتعداد سهام مي باشد. طبق ماده 4 لايحه قانون اصلاح قسمتي از قانون تجارت مصوب اسفند 1347 انتقال سهام با نام بايد دردفتر ثبت سهام شركتها به ثبت برسد وانتقال دهنده يا وكيل يا نمايند ه قانوني اوبايد انتقال را در دفتر مزبور امضا كند . هرانتقالي كه بدون رعايت شرايط فوق به عمل آيد ازنظرشركت واشخاص ثالث فاقد اعتبار است.

    اشتغال ،‌نقش طراح در ديگر واحدهاي اقتصادي پيش بيني روشهاي جلوگيري از آلودگي محيط زيست ،‌ارائه خدمات بعد از فروش وساير موارد مشابه ارزيابي شده است .

    ب ـ ويژگي هاي فرآورده هاي مورد درخواست به صورت تفكيك شده در پرسش نامه قيد شده است.

    پ ـ هرشخص حقيقي دريك زمان بيش از يك موافقت اصوي نبايستي درخواست كند .

    ت ـ مدت اعتبار موافقت اصولي از تاريخ اعتبار يك سال مي باشد وبا رعايت ضوابط خاص قابل تمديد است .

    شركت روغن صنعتي جنوب براي راه اندازي كارخانه مجوزات زير را اخذكرده است :‌

    مجوز تأسيس ،‌ پروانه بهره برداري ،‌تأئيديه شركت نفت ، پروانة‌تأسيس ،‌مجوز درسازمان محيط زيست ،‌ منابع طبيعي وزارت بهداشت وشهرداري .

    مدارك مورد نياز براي ثبت شركت سهامي خاص :‌

    دوبرگ اظهار نامه شركت سهامي خاص وتكميل ان وامضاء‌ذيل دراظهارنامه توسط كليه سهامداران.

    دوجلد اساسنامه شركت سهامي خاص وامضاء ذيل تمام صفحات آن توسط كليه سهامداران.

    دونسخه صورت جلسه مجمع عمومي مؤسسين كه به امضاء سهامداراي وبازرسين رسيده باشد.

    دونسخه صورت جلسه هيأت مديره كه به امضاء‌مديران منتخب مجمع رسيده باشد.

    فتوكپي شناسنامه كليه سهامداران وبازرسين .

    ارائه گواهي پرداخت حداقل 35% سرمايه شركت از بانكي كه حساب شركت در شرف تأسيس درآنجا بازشده است .

    تذكر:‌

    درصورتيكه مقداري از سرمايه شركت آورده غير نقدي باشد (اموال منقول وغير منقول ) ارائه تقويم نامه كارشناسي رسمي دادگستري الزامي است درصورتي كه اموال غير منقول جز سرمايه شركت قرار دادشود ارائه اصل سند مالكيت ضروري است .

    ارائه مجوز در صورت نياز بنابه اعلام كارشناس اداره ثبت شركتها .

    قبل از اقدام به تكميل نمودن مدارك موارد ذيل را مطالعه فرماييد:‌

    1)حداقل تعداد سهامداران درشركت سهامي خاص سه نفر مي باشد (ماده 3 لايحه اصلاحي قانون تجارت )

    2)حداقل سرمايه درشركت سهامي خاص ازيك ميليون ريال نبايد كمتر باشد( ماده 5 لايحه اصلاحي قانون تجارت )

    پس از تهيه مدارك لازم ( اظهار نامه ،‌اساسنامه ، صورتجلسه مجمع عمومي مؤسس ،‌ صورتجلسه هيئت مديره ،‌فتوكپي شناسنامه سهامداران و بازرسين ،‌مجوز درخصوص موضوع در صورت نياز ) نسبت به تكميل نمودن آن براساس نمونه فرمهاي ضميمه اين راهنما وقيد نام شركت وامضاء‌ذيل تمام اوراق اساسنامه واظهار نامه اقدام شود.

    درموقع تنظيم صورتجلسه مجمع عمومي مؤسس وفق دستور ماده 1.1 / ل.1.ق.ت) هيئت رئيسه‌اي مشتمل بر يك رئيس رسميت جلسه را اعلام ونسبت به :‌

    الف / تصويب اساسنامه

    ب / انتخاب هيئت مديره

    ج / انتخاب بازرسان

    د / انتخاب روزنامه كثيرالانتشار جهت درج آگهي هاي شركت اقدام مي نمايد درذيل صورتجلسه مصوبات مجمع توسط هيئت رئيسه بايد امضا شود.

    . الف ـ شركت سهامي خاص بوسيله هيئت مديره اي كه از بين صاحبان سهام انتخاب شده وكلاً يا بعضاً قابل عزل مي باشند اداره خواهد شد (ماده 7. 1. ل. ق. ت )

    ب ـ اشخاص حقوقي را مي توان به مديريت شركت انتخاب نمود . دراين صورت حقوقي يك نفر را به نمايندگي دائمي خود جهت ا نجام وظايف مديريت معرفي مي نمايد (ماده 11ل. 1.ق.ت)

    ج ـ مجهورين وورشكستگان ومرتكبين به جنايت / سرقت / خيانت درامانت / كلاهبرداري / اختلاس به موجب حكم قطعي دادگاه محكوم شده باشند نمي توانند به مديريت شركت انتخاب شوند (ماده 111 ل. 1.ق.ت)

    د ـ درصورتيكه مديري درهنگام انتخاب مالك تعداد سهام لازم به عنوان وثيقه نباشد بايدظرف مدت يكماه تعداد سهام لازم را به عنوان وثيقه تهيه و به صندوق شركت بسپارد وگرنه مستعفي محسوب خواهد شد ( ماده 115 ل.1.ق.ت )

    ه ـ مدت مديريت مديران دراساسنامه معين مي شود ليكن اين مدت از دوسال بيشتر نمي تواند باشد (ماده 9 .1 ل.1.ق.ت )

    و ـ هيئت مديره دراولين جلسه خود از بين اعضاء هيئت يك رئيس ويك نائب رئيس كه بايد شخصي حقيقي باشند انتخاب و مدت رياست رئيس ونائب رئيس نبايد از مدت عضويت آنها در هيئت مديره بيشتر باشد (ماده 119 ل.1.ق.ت)

    ز ـ رئيس هيئت مديره علاوه بردعوت واداره جلسات موظف است مجامع عمومي صاحبان سهام را در مواردي كه هيئت مديره موظف به دعوت است دعوت نمايد وهرگاه رئيس هيئت مديره موقتاً نتوانست وظايف خود راانجامن دهدنايب رئيس به جاي وي انجام وظيفه مي نمايد ( موارد 119 و 120 ل . 1.ق.ت)

    ح ـ براي هريك از جلسات هيئت مديره بايد صورتجلسه اي تنظيم وبه امضاي اكثريت مديران حاضر درجلسه برسد . (ماده 123 ل.1.ق.ت)

    ط ـ هيئت مديره بايد يك نفر شخص حقيقي را به مديريت عامل شركت انتخاب كه درحدود اختيارات وهدف تصدي وحق الزحمه او را تعيين نمايد . مدير عامل در عين حال نمي تواند رئيس هيئت مديره باشد مگر با تصويب 4/3 آراء حاضر درمجمع عمومي (م 124 ل.1.ق.ت) وهيئت مديره در هر موقع نمي تواند مديرعامل را عزل نمايد وانتخاب مدير عامل بايد با ارسال يك نسخه صورت جلسه هيئت مديره به ادارات ثبت شركتها برسد ودر روزنامه رسمي آگهي گردد(ماده 128 ل. ا. ق. ت ) وهيچكس نمي تواند درعين حال مديريت عامل بيش از يك شركت را داشته باشد (ماده 126 ل.ا.ق.ت)

    ي ـ اعضاي هيئت مديره ومديرعامل شركت نمي تواند بدون اجاره هيئت مديره درمعاملاتي كه باشركت يا به حساب شركت مي شود طرف معامله قرار بگيرند ودرصورت اجازه هيئت مديره بالافاصله بايد بازرسي شركت در جريان امر قرا رگيرد (ماده 129 . ل.ا . ق. ت )

    ـ مديران ومديرعامل شركت د رمقابل شركت اشخاص ثالث نسبت به تخلف از مقررات قانوني يا اساسنامه شركت يا مصوبات مجمع برحسب مور منفرد 1 يا مشتركاً مسئول بوده و دادگاه حدود مسئوليت رابراي ميزان خسارت تعيين مي نمايد (ماده 124 .ل .ا. ق. ت )

    ك ـ مجمع عمومي عادي صاحبان سهام مي تواند مقرر دارد با توجه به ساعات حضور اعضاء غيرموظف هيئت مديره مبلغي به طور مقطوع بابت حق حضور آنها در جلسات پرداخت شود . همچنين د رصورتيكه در اساسنامه پيش يبني شده باشد مجمع عمومي مي تواند تصويب كند كه نسبت معيني از سود خالص سالانه شركت به عنوان پاداشي به اعضاء هيئت مديره اعظا گردد.(ماده 134 ل.ا. ق.ت )

    مجمع عمومي عادي هرسال يك يا چند بازرس انتخاب مي كند تا برطبق قانون به وظايف خود عمل كند وانتخاب مجدد بازرسان بلامانع است. مجمع عمومي عادي درهر موقع مي‌تواند بازرس يا بازرسان را عزل كند به شرط آنكه جانشين آنها انتخاب نمايد ( ماده 144ل. ا. ق. ت) انتخاب اولين بازرسان توسط مجمع عمومي مؤسس صورت مي گيرد (م 145 . ل.ا.ق.ت )

    الف ـ بازرسان شركت كتباً قبول سمت نمايند وقبول سمت به خودي خود دليل به اين است كه بازرسي با علم به تكاليف ومسئوليت هاي خود عهده‌دار آن گرديده است . ( م 17 . ل.ا. ق.ت)

    ب ـ انتخاب بازرس يا بازرسان ( همراه با انتخاب مديران ) بايد درصورتجلسه قيد و به امضاي كليه سهامداران برسد (م 20ل.ا.ق.ت ) امضاء‌ذيل صورتجلسه توسط بازرس حاكي از قبول سمت مي باشد.

    ج ـ مجمع عمومي عادي بايديك يا چند بازرسي علي البدل را انتخاب نمايد تادرصورت ضرورت يا فوت يا استعفا يا سلب شرايط يا عدم قبول سمت توسط بازرس يا بازرسان اصلي ، جهت انجام وظايف بازرسي دعوت شوند ( م 144ل.ا.ق.ت)

    دـ اشخاص ذيل را نمي توان به سمت بازرس شركت انتخاب نمود .

    د/1:‌مجهورين وكساني كه حكم ورشكستگي آنان صادر شده يا به علت ارتكاب جنايت يا سرقت يا خيانت درامانت يا كلاهبرداري يا اختلاس به موجب حكم قطعي محكوم واز حقوق اجتماعي كلاً يا بعضاً محروم باشند .

    د/2:‌ مديران يا مديرعامل شركت

    د/3:‌ اقرباي وبني مديران ومدير عامل شركت تادرجه سوم ا زطبقه اول ودوم

    د/4: هركسي كه خوديا همسرش از شركت موظفاً حقوق دريافت مي دارد(م 147 ل.ا.ق.ت)

    هـ بازرسان ملكفند درباره صحت ودرستي صورت دارايي وصورتحساب دوره عملكرد وحساب سودوزيان وترازنامه‌اي كه مديران براي تسليم به مجمع عمومي تهيه مي كنند وهمچنين درباره صحت مطالب واطلاعاتي كه مديران د راختيار مجمع عمومي گذاشته‌اند اظهار نظركنند بازرسان بايداطمينان حاصل كنند كه حقوق صاحبان سهام در حدود قانون واساسنامه رعايت شده ودر صورتيكه مديران اطلاعاتي برخلاف حقيقت در اختيار صاحبان سهام قرار دهند بازرسان مكلفند كه مجمع عمومي را آگاه سازند (م 148 ل.ا.ق.ت ) وهمچنين بازرسان مكلفند با توجه به موارد فوق‌الذكر گزارش جامعي راجع به وضع شركت به مجمع عمومي عادي تسليم كنند واين گزارش بايد لااقل 10 روزقبل ا زتشكيل مجمع جهت مراجعه صاحبان سهام درمركز شركت آماده باشد ودر صورتيكه بازرسان متعدد باشند هريك به تنهايي مي توانند گزارش را تهيه نمايند .(م 150 ل.ا.ق.ت)

    وبازرس يابازرسان مي توانند در هرموقع هرگونه رسيدگي وبازرسي لازم را انجام داده واسنادومدارك و اطلاعات مربوط به شركت را مطالبه ورسيدگي نمايند ومي توانند از نظر كارشناسان امر نيز استفاده نمايند دراين صورت بايد حتماً كارشناسي را به شركت معرفي نمايند .(م 149ل.ا.ق.ت)

    ز ـ بازرس يا بازرسان بايد هرگونه تقصير يا تخلف مديران شركت را به اولين مجمع عمومي اطلاع دهند ودرصورت اطلاع از وقوع جرمي درحين بازرسي مراتب رابه مرجع قضايي صلاحيت دار اعلام ونيز جريان رابه اولين مجمع عمومي گزارش دهند .( م 151 ل. ا. ق. ت )

    ودر صورتي كه مجمع بدون دريافت گزارش بازرس يا براساس گزارش اشخاصي كه برخلاف ماده ل.ا.ق.ت به عنوان بازرس تعيين شده صورت دارايي وترازنامه وحساب سود وزيان شركت را تصويب نمايد اين تصويب اثر قانوني نداشته واز درجه اعتبار ساقط است (م 1542 ل.ا.ق.ت)

    ج ـ درصورتيكه مجمع عمومي بازرس تعيين نكرده ويا بازرسان تعيين شده وبه علتي نتوانند گزارش دهند يا از دادن گزارش امتناع كنند رئيس دادگاه صلاحيت دار به تقاضاي اشخاص ذينفع مقرر دراساسنامه شركت بازرس يا بازرساني راانتخاب تاوظايف مربوط را تاانتخاب بازرس به وسيله مجمع عمومي انجام دهيد وتصميم رئيس دادگاه غير قابل شكايت است . (استفاده ازم 153 ل.ا.ق.ت) وبازرس يا بازرسان درمقابل شركت واشخاص ثالث نسبت به تخلفاتي كه درانجام وظايف خود مرتكب مي شوند طبق قواعد عمومي مربوط به مسئوليت مذي مسئولي جبران خسارت خواهندبود(م 154 ل.ا.ق.ت) وبازرس يا بازرسان نمي توانند درمعاملاتي كه با شركت يا به حساب شركت انجام مي گيرد به طور مستقيم ياغير مستقيم ذينفع شوند(م156.ل.ا.ق.ت) وتعيين حق الزحمه بازرس يا بازرسان بامجمع عمودي عادي خواهدبود (م 155 ل.ا.ق.ت) .

  • فهرست و منابع دانلود پروژه کارآفرینی طرح تأسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت

    فهرست:

    مقدمه

    شرکتهای سهامی

    انواع شرکتهای سهامی

    اساسنامه قانونی شرکت :‌

    اسم و مرکز شرکت

     موضوع شرکت

    مدت شرکت

    مقدار سرمایه

    نوع سهام

    سهام

    انواع سهام

    علل انتشار سهام با نام

    علل انتشار سهام ممتاز

    انواع امتیازات سهام ممتاز

    تفاوتهای شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص

    عملیات حسابداری ثبت سرمایه

    مراحل قانونی مطالبه وپرداخت بقیه بهای سهام

    اوراق قرضه

    مجامع عمومی صاحبان سهام

    تغییرت در سرمایه  شرکت سهامی

    موارد افزایش سرمایه شرکت

    موارد تبدیل سهام شرکت

    الف )  شناسنامه شرکت :‌

    تاریخچه ومالکیت

     تجهیزات وتسهیلات

    ب ) سازمان وساختار مدیریتی

    خلاصه سوابق تجربی وتحصیلی

    ج) فعالیتها وخدمات :‌

    برنامه ریزی وکنترل پروژه

    مشاوره  مدیریت  ونظارت درعملیات مهندسی وتدارک کالا

    مشاور مدیریت درنظارت درعملیات ساخت ونصب

    مشاور  مدیریت ونظارت درعملیات راه اندازی وشروع بهره برداری پروژه ها

    راهنمای نگارش

    خلاصه سوابق تحصیلی وتجربی

    خلاصه سابقه کار

     

    انواع فرمهای موجود درشرکت :‌

    فرم مصاحبه وآزمون استخدام شوندگان

    فرم درخواست تأمین نیروی انسانی

    برنامه تأمین نیروی انسانی مورد نیاز شرکت

    آمار کارکنان برحسب کار وگروههای شغلی وتخصصی

    فرم مراحل انجام کار اطلاع رسانی

    تعیین وتصویب ضروابط استخدامی

    آمار تغییرات نیازهای استخدامی

    پرسشنامه نویسی

    درخواست استفاده از بیمه گروهی خدمات درمان بیمارستانی وپاراکلینیکی

    قرارداد خرید خدمت کارشناسی

    فرم درخواست سرویس کامپیوتری

    فرم درخواست آموزش کامپیوتری

    فرم مصاحبه جهت تهیه سیستم

    فرم مراحل انجام کار سخت افزار وشبکه

    فرم برنامه ریزی آموزشی کامپیوتر

    فرم درخواست سرویس اضطراری

    فرم عضویت در شبکه

    فرم درخواست سرویس اینترنت

    فرم تمدید اشتراک اینترنت

     

    تصاویر 

     

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود پروژه کارآفرینی طرح تأسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت , ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی طرح تأسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت , پروژه کارآفرینی درباره دانلود پروژه کارآفرینی طرح تأسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت , نمونه طرح کسب و کار دانلود پروژه کارآفرینی طرح تأسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت , جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود پروژه کارآفرینی طرح تأسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت , Business plan با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی طرح تأسیس و راه اندازی شرکت نامداران صنعت
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت