دانلود پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی بافت آزادی

تعداد صفحات: 267 فرمت فایل: word کد فایل: 3124
سال: قبل از 1390 مقطع: تولیدی دسته بندی: صنایع نساجی-پوشاک-چرم
قیمت قدیم:۶۰,۰۷۰ تومان
قیمت: ۵۶,۰۷۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی بافت آزادی

    مشخصات کلی کارخانه :

          شرکت تولیدی بافت آزادی ( ساکای سابق ) سهامی عام در تاریخ 1384/03/06 تحت شماره ثبت 9228 در اداره ثبت شرکتهای تهران به منظور تولید و عرضه پارچه های کشباف ، تاری پودی بصورت رنگی و چاپی و انواع پرده های تور و فعالیتهای بازرگانی مرتبط با آنها به ثبت رسیده است و محل شرکت در بازار دالان امیدالملک و با ظرفیت تولید سالانه 400/000 متر انواع پرده ، توری و پارچه مبلی و دستکش بوده  است . فعالیت اصلی شرکت طبق ماده 2 اساسنامه آن ایجاد و تاسیس و اداره کارخانجات تولیدی نخ ، بافندگی و تکمیل پارچه    می باشد .

          این شرکت در تاریخ 1356/01/25 به شرکت سهامی عام تبدیل و در تاریخ 1370/11/21 در سازمان بورس اوراق بهادار پذیرفته شده ( قبل از انقلاب اسلامی این شرکت ، یک شرکت خصوصی بوده است ) .     

     

                        شرح                                                 درصد سهام

    1) سازمان ملی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی                          36.51  

    2) شرکت سرمایه گذاری ملی ایران                                          9  

    3) خانواده سادات تهران                                                     27.6  

    4) خانواده پورکاظمی                                                       26.89  

     100                                                                                                             

    نحوه اداره شرکت پس از پیروزی انقلاب اسلامی :

          اداره شرکت بافت آزادی پس از انقلاب اسلامی به استناد ماده واحد 6738 به عهده مدیریت دولتی قرار گرفت و در سال 1362‌ با توجه به زیان انباشته در اجرای ماده 141 قانون تجارت ، سرمایه شرکت از مبلغ 1/200/000/000 ریال به مبلغ 5/000/000 ریال تقلیل و در سال 1363 سرمایه شرکت از مبلغ 5/000/000 ریال به مبلغ 5/000/000/000 ریال افزایش یافت و در اسفند ماه همان سال در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شد و سهام 54/97 درصد مربوط به سازمان صنایع ملی ایران در تاریخ 1374/04/12 در سازمان بورس و اوراق بهادار به کارگران شرکت و بخش خصوصی واگذار شد و به دلیل اینکه عملکرد شرکت از سال 1377 منجر به زیان گردیده ، معاملات سهام شرکت در سازمان بورس اوراق بهادار تهران به حالت تعلیق درآمده است . 

     

                  ترکیب سهامداران                                        درصد سهام

     1) سازمان خصوصی سازی ( اصالتاً و وکالتاً )                           27

    2) شرکت سرمایه گذاری ملی ایران                                         9

      3) خانواده میراحمدی                                                      28

      4) کارگران و سهامداران دیگر                                            36

                                                                                 100

     

     

    این شرکت دارای دو بخش جداگانه می باشد :        1) بافت (1)          2) بافت (2)

           کارخانه بافت (1) دارای بخشهای چاپ تخت ، تکمیل ، تعمیرات شامل ، تراشکاری ، فرز کاری و…     می باشد .

          کارخانه بافت (2)‌ دارای بخشهای گردباف ، کتن ، راسل ، وارپینگ ،‌ ژاکارد ، برودری ( BRODERI)   می باشد به علاوه قسمت چهارلاتابی ، سیستم اداره کننده هیات مدیره می باشد که تصمیمات اصلی توسط آن اتخاذ می شود کخ تحت نظارت این هیات مدیره ،‌ مدیرعامل مسئولیت کارخانه ره به عهده دارد که در حال حاضر مدیرعامل جناب آقای قدکچیان می باشد .

    بخشهای زیر ، زیر نظر مدیرعامل می باشد :

    1) امورمالی و انبارها که شامل حسابداری و انبارداری است.

    2) امور بازرگانی و تهیه مواد که امور مربوط به خرید و فروش و سفارشات کارخانه نیز می باشد .

    3) امور اداری و کارگزینی

    4) امور فنی و تولید که شامل آزمایشگاه ،‌ بخش آمار و کنترل ، نگهداری و تعمیرات  نیز می باشد .

    5) بخش آموزشی که به آموزش کارگران و کارمندان اشتغال دارد .

    همچنین کارخانجات بافت آزادی دارای شورای اسلامی کار می باشد ، که وظیفه آن دفاع از حقوق حقه کارگران و کارمندان و مرجع اختلاف کارگران و مسئولین می باشد .

          کارخانجات بافت آزادی ( بافت (1)‌ و بافت (2) ) بصورت مجزا اداره می شوند یعنی هر کارخانه بصورت مجزا دارای بخشهای اداری و کارگزینی و مدیریت جداگانه می باشد . مدیران هر قسمت زیر نظر مدیرعامل انجام وظیفه می کنند . انبارهای این کارخانجات شامل : انبار قطعات یدکی ، انبار پارچه خام ، انبار محصول ، انبار زائدات و انبار رنگ و مواد مصرفی می باشد .

    در بخش بازرگانی ، تحویل سفارشات و فروش محصولات و بازاریابی جهت محصولات انجام می شود .

    مواد مورد نیاز داخل کارخانه سعی می شود حدالمقدور از داخل کشور تهیه شود ، در غیر اینصورت از کشورهای خارجی تامین  می شود .

    کارخانجات بافت آزادی دو نوع محصول دارد :

    1) بصورت سفارشات از شرکتها ، افراد حقوقی یا کارخانجات دیگر است .

    2) محصولاتی که به سفارش خود شرکت می باشد که در فروشگاه بافت آزادی به فروش می رسد . این نوع سفارشات دربرگه های سفارش با شماره سفارشات مشخص تامین می گردد .

          بخش مهم و حیاتی کارخانه که نقش بسزایی در سود دهی کارخانه دارد بخش آمار و کنترل کارخانه می باشد که کنترل و ثبت موارد در رابطه با تولید و انتقالات کالا دا به عهده دارد در این قسمت آمار تولید هر سال را بصورت مجزا حسابرسی کرده و سود حاصله را محاسبه می نماید و منحنی تولید و فروش هر سال را با سالهای قبل مقایسه می کند . در پایان لازم بذکر است که این کارخانه در کیلومتر 1 و 8 جاده کرج واقع شده است .  

     

    سالن وارپینگ :

          این بخش از آنجایی که ابتدای کار است ، بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر بی دقتی و خطایی در این بخش اتفاق افتد در بافت نیز مشکلات عدیده ای ایجاد خواهد شد .

    دمای سالن cْ25 – 35  و رطوبت آن 75 – 85%  می باشد .

          بر اساس سفارشات سالن های راشل و کتن ، قرقرها را تهیه می کنند که بر اساس نوع بافت ، نوع نخ ، تعداد سرنخها و gauge  ماشین متفاوت است . عمدتاً نخهای نایلون به شکل flat و نخهای پلی استر بصورت flat و تکسچره در اختیار این بخش قرار داده می شود .

    عرض پارچه ها 4,3,2,1  متر می باشد .

          طول هر قرقره 0.5 m  می باشد که بر اساس عرض پارچه می توان از چند قرقره استفاده کرد . قرقره هایی که در یک شانه قرار می گیرند باید هم متراژ و یک اندازه باشند ، در غیر اینصورت نخ قرقره ای که اختلاف طول دارد ، ایجاد ضایعات می کند . عرض پارچه های راشل می تواند 2،3 و یا 4  متر باشد ، بنابراین ربای عرض 4 متر ، 8 قرقره ، برای عرض 3 متر ، 6 قرقره و برای عرض 2 متر 4 قرقره نیاز داریم که این قرقره ها باید هم متراژ باشند .

          از آنجایی که gauge کتن بیشتر از gauge راشل است در نتیجه سرنخهای کتن بیشتر است . در کتن معمولاً 580  تا 720  رشته یا سرنخ پیشنهاد و سفارش داده می شود و در راشل معمولاً تعداد رشته ها 362 ،361،275 و …  می باشد .

    نخها پس از باز شدن از روی بوبین و عبور از سه ناحیه کشش مسیر زیر را تا پیچیده شدن روی بیم ها (پله) طی می کنند :

        قفسه          صفحه جداکننده             شانه           غلتک هدایت کننده            شانه          غلتک حاوی روغن           شانه          غلتک           شانه           شانه زاویه ای           بیم (پله)

          در این سالن 10 عدد ماشن warp داریم در هر کدام از آنها می توانیم از 600 بوبین استفاده کینم به جزء یکی از ماشینها که در قفسه آن تا 720  بوبین هم جا میگیرد . در این بخش پله پیچی بصورت مستقیم انجام می شود و نخها بصورت مستقیم از روی قفسه بر روی پله پیچیده می شوند .

     

          برای قفسه های ماشین شمار 1،5 و 6  می توانیم از بوبین رزرو استفاده کنیم . در واقع برای همه قفسه ها

    می توانیم بوبین رزرو بگذاریم ولی گاهی اوقات شکل بوبین به گونه ای است که نمی توان برای آن بوبین رزرو گذاشت یعنی اندازه بوبین بزرگ است ، مثلاً بوبینهای 900 متری که به اندازه 3 بوبین 300 متری جواب می دهد احتیاجی به بوبین رزرو ندارد .

          در هر دستگاه warp ، نخها بر روی دستگاه warp در قفسه ها سوار هستند و نخ روی راهنما قرار می گیرد که در اینجا کشش به نخ وارد می شود . همه فیلامنتها از قسمتی تحت عنوان پین عبور می کنند که در واقع فیلامنت بین دو صفحه ای قرار می گیرد که وزنی بر روی آن اعمال میکند که اگر بخواهیم وزنه را سبک کنیم روی سطح قرقره ناهمواری بوجود می آید .

          در واقع برای ایجاد کشش و کشیدگی از یکسری پولکهایی استفاده می شود که وزنی را روی نخ اعمال     می کند ، این پولکها نباید خشدار باشند زیرا نخ را زده دار می کند ، کثیف هم نباید باشند زیرا در این حالت بین دو پولک فاصله ایجاد شده و مانع ایجاد کشش لازم و کافی به نخ می گردد . اگر این کشش نباشد نخ شل وارد سیستم می گردد و در سطح قرقره ناهمواری ایجاد می شود که همین ناهمواری باعث فلامنت شکستگی و پرزدار شدن نخ   می گردد . نخ از یکسری مسیرهایی که اصطلاحاً سرامیکی یا چینی می گویند عبور می کند . پس از عبور نخ از بین پولکها ، هر نخی از درون یکسری تابلوهای راهنما عبور می کند که از دورن تابلوی راهنمای اول  6 تار نخ عبور می کند . از روی تابلو دوم و سوم به ترتیب تعداد نخهای عبوری افزایش می یابد و در ادامه از تابلوی سوم به روی تابلوی مرکزی می رود .

     

          در هر قفسه در جهت عمودی 12 تار نخ داریم که هر 12 تار بصورت یک رشته قرار می گیرد که پس از عبور از تابلوی مرکزی بصورت دسته ای توسط دو غلتک هدایت بصورت صفحه ای هدایت می شوند . در مسیر نخ شانه هایی داریم که از هر دندانه شانه یک نخ عبور می کند . (gauge آن بین 26 تا 28 می باشد) همه شانه ها باید تحت کنترل باشند . اگر شانه خشدار باشد یا شکسته باشد باعث فیلامنت پارگی و یا پرزدار شدن نخ

    می شوند .

    عمده عیوبی که روی نخها وجود دارد ، پرز نخها می باشد ، به این منظور بعد از شانه اول وسیله ای بنام پرزگیر قرار دارد . برای از بین بردن این عیوب روی نخ به این ترتیب عمل می شود که کارگر پرز را گرفته و روی نخ گره می زند . اصول کار دستگاه پرزگیر بر اساس تغییر قطر نخ است . از ابزار دیگری که در مسیر نخ وجود دارد سرگیر است ، زمانیکه نخ پاره می شود ، یک سر نخ از قرقره کم می شود که در قسمتهای بعدی مشکل ایجاد می کند . کارگر سر نخ پاره شده را یافته و دوباره وارد قرقره می کند ، چرا که اگر قرقره به همین صورت پیچیده شود در قسمت بافت یک نخ کم می آید و در پارچه ایجاد زدگی می کند .

          از آنجایی که نخ با قسمتهای مختلفی در تماس است دارای بار الکتریکی می شود . لذا قبل از اینکه نخ وارد قرقره شود باید بار الکتریکی آن تخلیه شود . (الیافی نظیر نایلون الکتریسیته ساکن پیدا می کند) برای این منظور یکسری ترانسهای داریم به شکل محفظه هایی استوانه ای شکل ، که ایجاد بار مثبت می کنند تا بار منفی را خنثی کنند . هر چه میزان بار مثبت بیشتر باشد ، بار منفی بیشتری از نخ تخلیه می گردد .

    در مسیر عبور نخ ، غلتک روغن را داریم که از پارافین صنعتی استفاده می کنیم ، که میزان روغن را بر حسب میزان نیاز نخ تنظیم می کنند .

    علل استفاده از غلتک روغن :

              1) برای نرم کنندگی نخ

     

              2) بعضی از نخها خشن هستند و تاب زیادی دارند و یا فیلامنت هایشان از هم باز می گردد که حالت

                 چسبندگی را در آنها بوجود می آورد تا در هنگام بافت از هم باز نشوند که از این غلتکها بیشتر در

                 مورد پلی استر استفاده می شود که جذب روغن بیشتری دارد . بعد از غلتک روغن ، نورد قرار دارد

                 که وظیفه آن ثابت نگه داشتن سرعت خطی پیچش در طی مدت زمان پیچش می باشد و نورد بر اساس

                 کششی که حس می کند با افزایش  R قرقره میزان W را کاهش می دهد . سطح نورد باید کاملاً صاف

                 باشد چرا که در اثر خشدار بودن می تواند ایجاد فیلامنت شکستگی کند .

     

    در ابتدای کار پیچیدن نخ بدور قرقره ، سطح قرقره پایین است . بایستی پس از گذشت زمان که سطح نخ در قرقره بالا می آید شانه های انتهایی نیز بالا بیایند که این کار با استفاده از چراغی که روبروی قرقره است انجام

    می گیرد ، به این ترتیب که هر چه فاصله لامپ نورانی و قرقره کمتر باشد شانه بالاتر می رود .

     

          بر اساس درصد نخ عبوری و زاویه ای که به شانه های انتهایی می دهیم میزان کششی که به نخ می دهیم تنظیم می گردد هر چه نخ ضخیم تر باشد موقع وارپ شل تر می گردد چرا که اگر بخواهشم نخهای ظریف را کمی شل warp  کنیم همه در هم فرو می روند . ولی بیشتر در اثر تغییر نمره نخ میزان کشش تغییر می کند . هر چه نخ ضخیم تر باشد تعداد روزنه هایی که روی آن می گذاریم بیشتر است (در قسمت پولکها) علاوه بر استفاده از

    وزنه ها از دینام نیز در بخش کشش استفاده می شود .

     

          در نورد یک تاکو ژنراتور وجود دارد که بر اساس کششی که احساس می کند   دینام را ثابت نگه

    می دارد . زاویه عبور نخ از نورد را می توان تغییر داد و طبق زاویه ای که از ابتدا به نورد داده ایم  را ثابت نگه می داریم . 

    با تغییر نمره نخ ، زاویه نورد را نیز تغییر می دهیم . کشش نخ را هم با تغییر تعداد روزنه های کشش دهنده و هم با تغییر زاویه نورد می توانیم تغییر دهیم .

    نحوه عمل قسمت نخ برگردان :

     

          این قسمت دستگاه warp یک بخش کاملاً مکانیکی است . این کار توسط پد که زیر پای کارگر است صورت می گیرد که در این هنگام دستور به یک دینام که داخل محفظه ای است داده می شود ، دینام حدود ْ 90 چرخیده و باعث حرکت یک چرخ دنده می شود که همین امر باعث بلند شدن جک می گردد و نخها به عقب بر می گردند . حداکثر نخی که توسط نخ برگردان بلند می شود 13 – 11 متر است و موقع برگشت وزنه ای که به محفظه و یک غلتک استوانه ای وصل است به پایین حرکت کرده و نخ برگردان پس از رفع عیب توسط کارگر به حالت سابق

    برمی گردد .

     

          در نهایت کنترل متراژ وجود دارد که معمولاً متراژ مورد نیاز را روی آن که بصورت درجه بندی است تنظیم

    می کنند . زمانیکه قرقره شروع به پیچش می کند ، بصورت معکوس شماره می اندازد تا به صفر برسد ، زمانیکه به صفر رسید دستگاه متوقف می شود . از آنجایی که وارپینگ ابتدای کار است ار حساسیت بالایی برخوردار است عیب ایجاد شده تا انتهای کار باقی است و هزینه بالا و سود کمتری را در بر دارد . هر چه وزنه ها در قسمت پولکها سنگین تر باشند احتمال پاره شدن نخ بیشتر است . اگر به دلایلی قرقره آسیب ببیند و نخ مشکل بیابد ترمیم آن سخت است . از آنجایی که الکتریسیته الیاف نایلون بالاست بصورت یک در میان از شانه ها عبور می کنند تا راحتتر warp شوند . میزان حساسیت قسمت پرزگیر به درجه بندی کنار آن وابسته است و بسته به نوع نخ متفاوت است ، حساسیت تا حدی است که پرزی از آن رد نشود . اگر حساسیت بالا باشد دستگاه توقعات زیادی خواهد داشت که مقرون به صرفه نیست دما و رطوبت warp معمولاً با بافت فرق دارد . در warp دما و رطوبت بیشتر است و معمولاً بوبین های رزرو در کنار ماشین است .

     

    عیوبی که به فرآیند پله پیچی نسبت داده می شود عبارتند از :

     

          الیاف پاره شده – سرنخهای پاره شده – کششهای کم یا زیاد – تغییرات کشش – در هم رفتن سرنخها –

    نخهای کثیف و تیره – جمع شدن نخهای تار در لبه های پله بدلیل معیوب بودن بیم – تنظیمات نادرست فاصله   قفسه ها تا بیم ها – عدم تطابق شماره هم بافت و جنس نخها .

    الياف پاره شده – سرنخهاي پاره شده – كششهاي كم يا زياد – تغييرات كشش – در هم رفتن سرنخها – نخهاي كثيف و تيره – جمع شدن نخهاي تار در لبه هاي پله بدليل معيوب بودن بيم – تنظيمات نادرست فاصله قفسه ها تا بيم ها – عدم تطابق شماره هم بافت و جنس نخها .

    بافندگي حلقوي پودي ( گردباف ) :

    همانطور كه ميدانيم در بافندگي حلقوي حلقه ها بافت را بوجود مي آورند و در حلقوي پودي تكرار حلقه ها بصورت افقي مي باشد و اتصال يك حلقه به حلقه بعدي در يك رج صورت مي گيرد .

    انواع سوزنها در بافندگي حلقوي :

    معمولترين سوزنهاي مورد استفاده در بافندگي حلقوي عبارتند از :

    سوزن زبانه دار (a)

    سوزن ريش دار يا فنري (b)

    سوزن مركب (c)

    اجزاي اساسي همه سوزنها عبارتند از :

    قلاب كه نخ را گرفته و براي حلقه شدن نگه مي دارد .

    زبانه كه وسيله باز و بسته شدن قلاب است .

    سيستمي كه باعث حركت سوزن براي تشكيل حلقه مي شود . (پايه و ساقه)

    استفاده از سوزنهاي زبانه دار در ماشينهاي حلقوي بسيار زياد است . مزيت عمده اين نوع سوزن ميزان حركت رفت و برگشت كم كه در نتيجه باعث سرعت بالا و افزايش مي شود .

    مراحل تشكيل حلقه در سوزن زبانه دار :

    مرحله 1) استراحت سوزن : سوزن در حال استراحت قرار داشته و هم سطح با لبه شيار قرار دارد .

    مرحله 2) موقعيت نيم بافت : (باز شدن زبانه) سوزن توسط پايه در تماس بادامك بالا در شيار خود به بالا حركت كرده بطوريكه حلقه قبلي زبانه سوزن را باز كند ولي حلقه قبلي از روي آن بروي ساقه منتقل نشده است .

    مرحله 3) انتقال حلقه بر روي ساقه سوزن : در ادامه بالا رفتن سوزن توسط بادامك بالا برنده سوزن ، حلقه از زبانه بر روي ساقه سوزن منتقل مي شود .

    مرحله 4) تغذيه نخ و بسته شدن زبانه : سوزن پس از رسيدن به بالاترين نقطه خود توسط بادامك طول حلقه ، به سمت پايين اورده مي شود و در حين پايين آمدن نخ را كه در حال تغذيه شدن است را توسط قلاب خود مي گيرد. در ادامه حركت حلقه روي ساقه سوزن موجب بسته شدن زبانه مي شود و در نتيجه نخ جديد در درون قلاب بسته محبوس مي شود .

    مرحله 5) آزاد كردن حلقه قبل و تعيين طول حلقه : با ادامه حركت سوزن به سمت پايين در لبه صفحه نگهدارنده سوزنها حلقه قبلي از روي سر سوزن بسته شده عبور مي كند و نخ از داخل حلقه اي كه در حال آزاد شدن است كشيده شده و حلقه جديد تشكيل مي شود . عمل بالا رفتن سوزن بادامكهاي بالا برنده و پايين آمدن آن توسط بادامك طول حلقه انجام مي شود .

    وضعيت بادامكهاي صفحه و سيلندر :

    در بافندگي حلقوي پودي سه نوع حلقه وجود دارد :

    بافت ، نيم بافت ، نبافت

    از نيم بافت و نبافت براي ايجاد طرح استفاده مي شود . نبافت در پارچه سوراخ ايجاد مي كند و عرض پارچه را بيشتر مي كند و باعث مي شود پارچه سبك تر مي باشد شود .

    نيم بافت حالت برجسته ايجاد مي كند و پارچه را سنگين تر مي كند .

    ماشينهاي گردباف دورو سيلندر :

    ماشينهايي هستند كه پارچه توليدي آنها بصورت كيسه اي است كه در حين توليد قبل از پيچش در جهت طول برش مي خورد . در بعضي موارد ممكن است برش در موقع مصرف صورت گيرد . ماشينهاي گردباف قسمت عمده ماشينهاي حلقوي پودي را تشكيل مي دهند كه شامل : ماشينهاي گردباف يك رو سيلندر هستند .

    ماشينهاي گردباف دورو سيلندر هستند .

    در اين كارخانه از ماشينهاي دورو سيلندر استفاده مي شود . اين ماشينها داراي دو سري سوزن مي باشند كه يكسري از آنها بر روي سيلندر و سري ديگر بر روي صفحه (ديسك) بصورت عمود برهم قرار گرفته اند . تعداد سوزنهاي صفحه و سيلندر با هم مساوي است و با هم و با يك سرعت مي چرخند . سوزن مورد استفاده در اين نوع ماشينها از نوع زبانه دار است .

    مراحل تشكيل حلقه بر روي ماشينهاي گردباف دورو سيلندر :

    مرحله 1) سوزنهاي صفحه و سيلندر ( cglinder and dial ) به طرف جلو (بيرون) و بالا حركت مي كنند . اين حركت باعث مي شود كه حلقه داخل قلاب هر سوزن ، زبانه سوزن مربوطه را باز كرده و بروي ساق آن سوزن منتقل گردد . (حركت سوزنها بوسيله بادامك سوزن صفحه و بادامك سوزن سيلندر صورت مي گيرد)

    مرحله 2) در اين مرحله سوزنها حركت برگشت خود را انجام مي دهند و در نتيجه حلقه قبلي روي ساق سوزنها (سوزنهاي سيلندر و صفحه) زبانه سوزن مربوطه را مي بندد ولي قبل از بسته شدن زبانه ها به داخل قلابها تغذيه مي شود .

    مرحله 3) حلقه هاي جديد از داخل حلقه هاي قبلي كشيده مي شوند و عمل جدا شدن حلقه انجام مي شود . ميزان پايين آمدن سوزن سيلندر و ميزان عقب رفتن سوزن صفحه ، طول حلقه هاي سيلندر و صفحه را تعيين مي كند .

    اجزاي اصلي يك ماشين دورو سيلندر :

    ماشينهاي گردباف دورو سيلندر مجهز به دو سري سوزن هستند :

    يك سري از سوزنها در صفحه سوزني كه سيلندر ناميده مي شوند قرار مي گيرد و سري ديگر داخل شيارهايي شعاعي كه با زاويه ْ 90 نسبت به سيلندر بر روي يك صفحه مدور مخصوص بنام دايل(dial) قرار گرفته اند جاي مي گيرد .

    ماشينهاي گردباف دورو سيلندر عموماً سوزن زبانه دار دارند .

    بادامكهايي كه به سوزن فرمان مي دهند بر روي دو پايه بادامك محكم شده اند كه يكي از پايه ها در اطراف سيلندر و ديگري بر بالاي صفحه مدور (dial) قرار گرفته است .

    در ماشينهاي كارخانه بافت آزادي پايه هاي بادامك چرخان و صفحه سوزن ثابت است .

    ماشينهاي اينترلاك( inter lock ) :

    ماشينهاي اينترلاك طرح خاصي از ماشينهاي دورو سيلندر هستند . در واقع سوزنهاي سيلندر و سوزنهاي صفحه مدور روبروي يكديگر هستند . در ماشينهاي اينترلاك سوزنها عموماً بصورتي قرار گرفته اند كه در سيلندر يك سوزن كوتاه بصورت يك در ميان با يك سوزن بلند و در صفحه مدور يك سوزن بلند بصورت يك در ميان با يك سوزن كوتاه قرار گرفته است . طي دو ابزار يك رج كامل مي شود . از هر سوزن روبروي هم تنها يكي از آنها عمل بافت و ديگري نبافت مي رند و چون نصف سـوزنها نبافت هستند و لبه پارچه را نگه داشته اند ، اين حالت باعث مي شود اگر نخ پاره شود پارچه نيفتد .

    سوزنهاي كوتاه (S) و بلند (L) بطور متناوب بر روي صفحه و سيلندر قرار داده مي شوند بطوريكه روبروي هر سوزن كوتاه يك سوزن بلند قرار دارد .

    ژاكارد دورو سيلندر :

    در بافتهاي ژاكارد دورو سيلندر از نبافت و نيم بافت براي ايجاد طرح استفاده مي شود . در ماشينهاي گردباف دورو سيلندر طراحي برروي پارچه بوسيله انتخاب سوزنهاي سيلندر انجام مي گيرد و سوزنهاي صفحه فقط بافت پشت را مي زنند .

    ابزارهاي مورد استفاده جهت توليد پارچه هاي ژاكارد عمدتاً مكانيكي هستند و داراي انواع مختلفي مي باشند و در ماشينهاي اين كارخانه از درام طرح استفاده مي شود . اين مكانيسم طرح ، يك استوانه كوچك مي باشد كه در سطح آن تعدادي سوراخ جهت قرار دادن پين وجود دارد . اساس كار بدين صورت است كه هر رديف طولي سوراخهاي داراي پين يا بدون پـين دارد كه در اثر چـرخش ، درام در مقابل پايه جكها قرار گرفته و فرمان از طريق تيغه واسطه به سوزن داده مي شود .

    از نمونه هاي بافت ژاكاري كه كاربرد زيادي دارد ، بافت كرپ است كه يك بافت در هم و داراي سوراخهاي ريز نامتقارن است .

    سيستم تغذيه و جايگاه بوبين ها :

    بوبين هاي نخ مورد استفاده براي توليد پارچه بر روي يك جايگاه قرار مي گيرند كه در دو نوع مختلف در دسترس است :

    1) قفسه هاي جانبي : كه بر روي كف سالن و نزديك به ماشين نصب مي شود .

    2) جايگاه مدور : كه بر روي قسمت فوقاني ماشين نصب مي شود . نخ از طرق چند وسيله كشش نخ مجهز به حس گر كه كشش تغذيه اي مناسب را كنترل مي كنند انتقال مي يابد . حس گرها در صورت وجود گره يا پاره شدن نخ فعال مي شوند و در اين حالت با يك فرمان الكتريكي ماشين را بطور خودكار متوقف مي كنند .

    استفاده از قفسه جانبي روز به روز متداولتر مي شود ، زيرا اين سيتم كارگر را در تعويض بوبين ها و يا در هنگام پاره شدن نخها اسانتر مي كند .

    ماشينهاي اينترلاك كارخانه مجهز به قفسه جانبي هستند و ماشينهاي ژاكارد داراي جايگاه مدور در بالاي ماشين هستند . قفسه هاي جانبي در دو طرف ماشين قرار دارند كه نيمي از سوزنهاي ماشين از قفسه سمت راست نخ مي گيرند و نيمي ديگر از سمت چپ .

    سيستم تغذيه ماشينها منفي است . يعني سوزن در طي مرحله تشكيل حلقه نخ را مستقيماً از بوبين مي گيرد .

    عيوب بافت :

    عيوب در محصولات گردبافي مي تواند در ارتباط با موارد زير باشد :

    عيوب نخ و بسته نخ .

    تغذيه نخ و تنظيم كننده تغذيه .

    تنظيم ماشين و اشكال طراحي .

    تعمير و نگهداري ماشين .

    شرايط محيط استقرار .

    معمولترين عيوب اين پارچه عبارتند از :

    نخ پارگي ، ترك يا سوراخ .

    حلقه هاي در رفته : در صورتيكه نخها بيرون از قلاب سوزن قرار گيرند اين مشكل ايجاد مي شود كه با تنظيم سيستم تغذيه اصلاح مي شود .

    پايين افتادن پارچه : در صورتيكه نخ برروي تعداد زيادي سوزن كنار هم تبديل به حلقه نشود ، چنين مشكلي بوجود مي آيد .

    نيم بافتها و حلقه هاي دوتايي : بيشتر در ژاكارد بوجود مي آيد .

    با لازدن پارچه : در صورت درست عمل نكردن سيستم برداشت پارچه اتفاق مي افتد .

    نوارهاي عمودي : در صورت عدم تناسب نمره نخ با تراكم سوزنها اتفاق مي افتد .

    نوارهاي افقي : در اثر عيوب نخ و يا تنظيم نادرست ماشين بوجود مي آيد .

    نوارهاي حاصل از آلودگي : به آنها خطوط سوزن مي گويند و هنگامي اتفاق مي افتد كه فقط يك سوزن تعويض مي شود و يا واحد روغنكاري به درستي عمل نمي كند .

    اين عيوب بعد از رنگرزي مشخص مي شود بخصوص اگر روغن غير قابل شستشو باشد . اين عيب پريوديكي است . اگر عيب مذكور در اثر روغن ريزي ماشين رنگرزي باشد فواصل اين نوارها منظم تر است و بطور كلي مي توان گفت قسمتهائيكه روي ماشين ثابت هستند اگر مشكلي در عملكردشان بوجود بيايد خطوط افقي روي پارچه مي اندازند و قسمتهاي متحرك ماشين در صورت وجود مشكل در عملكرد خطوط عمودي ايجاد مي كنند .

    مشخصات ماشينهاي كارخانه :

    53 ماشين گردباف ساخت كارخانه ماير آلمان در سالن گردباف موجود است كه 21 ماشين اينترلاك و 32 تاي بقيه ژاكارد است .

    ماشينهاي ژاكارد موجود در كارخانه به دو نوع مي باشد :

    36 ابزار با گيج (تعداد سوزن در اينچ) 24

    36 ابزار با گيج 18

    هر چه گيج ماشين بيشتر باشد ، پارچه توليدي سنگين تر و بافت آن ريزتر است و براي نخهاي نازك تر مناسب تر مي باشد .

    ماشينهاي اينترلاك موجود در كارخانه 84 ابزار و 64 ابزار هستند .

    براي غلبه بر اصطكاك ، به سوزنها و پلاتين ها روغن مي رنند . روغن مصرفي ، روغن 22 بهران است . به سوزنها روزي يكبار و به پلاتين ها روزي 2 بار روغن مي زنند .

    سرعت ماشينها 15 – 18 دور در دقيقه مي باشد .

    تعداد كارگر براي ماشينهاي 84 ابزار ، هر دو يا سه ماشين يك كارگر و براي 64 ابزار هر سه يا چهار ماشين يك بافنده است .

    راشل و كتن :

    دما و رطوبت در اين بخش با دما و رطوبت در warp متفاوت است . دما و رطوبت در اين بخش كمتر از دما و رطوبت در warpاست .

    به دليل ادغام سالنهاي كتن و راشل اين دو ماشين را يكجا عنوان مي كنيم .

    پارچه هاي مورد استفاده در اين كارخانه يا بصورت تاري پودي هستند و يا بصورت حلقوي تاري و حلقوي پودي .

    در حلقوي تاري پارچه در طول بافته مي شود و حلقه ها در جهت عمودي تكرار مي شوند و پارچه بوسيله سوزن ساخته مي شود . عمده نخ در حلقوي تاري دنير بالاتر از 100 ، flat است كه در پلي اكريل توليد مي شود و سپس در البرز تكسچره مي گردد . زير دنير 100 وارداتي است . ( 40 , 50 , 70 , 75 ) نخها در حلقوي تاري فيلامنت هستند و به ندرت به شكل staple هستند زيرا در صورتيكه به شكل staple باشند پرزدهي بالايي دارند و قابليت كار ماشين را كاهش مي دهند .

    در حلقوي پودي هر نخي قابل استفاده است و اگر از نخ رنگي استفاده كنيم ، از آنجايي كه بواسطه عرض پارچه بهم ارتباط پيدا مي كنند ، يك رج عرضي رنگ مي شود ولي در حلقوي تاري اگر نخي استفاده كنيم ، يك راه رنگي در طول پارچه توليد مي شود .

    عبارت راشل عموماً براي ماشينهاي بافندگي حلقوي تاري با سوزن زبانه دار بكار مي رود . اين ماشينها سرعت كمتري نسبت به ماشينهاي كتن دارند و نيز گيج آنها نسبت به ماشينهاي كتن درشت تر است بنابراين براي بافتهاي توري و درشت استفاده مي شوند در حلقوي تاري تشكيل حلقه بواسطه عناصر بافت صورت مي گيرد كه عناصر بافت در راشل سوزنهاي ماهك دار هستند پرس هم نداريم .

    مراحل تشكيل حلقه در حلقوي تاري با سوزن زبانه دار:

    مرحله 1) استراحت

    مرحله 2) سوزن به بالا حركت كرده در بالاترين نقطه خود قرار مي گيرد . سينكر پارچه را نگه داشته است . راهنما در پشت سوزن قرار دارد .

    مرحله 3) سينكر به سمت چپ حركت مي كند . راهنما حركت عرضي به سمت جلوي سوزن را شروع مي كند .

    مرحله 4) سينكر به عقب رفته و در جاي خود ثابت مي ماند . راهنما نخ را به دور زبانه سوزن انداخته و حركت عقب خود را انجام داده ، سوزن حركت رو به پايين را شروع مي كند .

    مرحله 5) سينكر و راهنما در جاي خود ثابتند ، سوزن حركت رو به پايين خود را ادامه مي دهد و با حركت سوزن به سمت پايين روي ساقه ، زبانه را بسته و نخ تغذيه شده در سوزن باقي مي ماند .

    مرحله 6) سوزن به حد نهايي پايين رفته و حلقه از روي سوزن آزاد مي شود . نخ تغذيه شده از ميان حلقه عبور كرده و حلقه جديد تشكيل مي شود . سينكر به جلو حركت كرده و در روي پارچه قرار مي گيرد .

    ماشين كتن يا تريكوباني يكي از ماشينهاي حلقوي تاري است كه بدليل گيج ( تعداد سوزن در اينچ ) بيشتر ، بافتهاي ظريفتر را مي زند . عناصر بافت در كتن سوزنهاي ريشدار هستند كه پرس هم داريم و حلقه از 4 قسمت تشكيل مي شود :

  • فهرست و منابع دانلود پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی بافت آزادی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی بافت آزادی , ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی بافت آزادی , پروژه کارآفرینی درباره دانلود پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی بافت آزادی , نمونه طرح کسب و کار دانلود پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی بافت آزادی , جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی بافت آزادی , Business plan با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی شرکت تولیدی بافت آزادی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت