دانلود پروژه کارآفرینی تولید همبرگر

تعداد صفحات: 184 فرمت فایل: word کد فایل: 2933
سال: نامشخص مقطع: تولیدی دسته بندی: صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۴۲,۶۴۰ تومان
قیمت: ۳۸,۶۴۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود پروژه کارآفرینی تولید همبرگر

    همبرگر یکی از فراورده های گوشتی بوده که از طریق فرمولاسیون و اختلاط مواد اولیه مجار حاصل می شود . فرآیند تهیه همبرگر کاملاً ساخته شده ابوده و مهترین مرحله آن آماده سازی مواد و اختلاط آنها می باشد . نکته بسیارمهم در  مورد صنایع غذایی و به ویژه همبرگر که دارای مصرف عمومی بوده ، رعایت بهداشت و کنترل کیفیت است.جهت کنترل کیفیت صحیح باید مواد اولیه ، مراحل مختلف فرایند تولید و در نهایت مصول بطور مستمرو مطابقاستاندارد آزمایش و بررسی شوند .

    وضعیت محصول از لحاظ ارزش غذائی ، بهداشت و قیمت تمام شده در ارتباط مستقیم با مواد اولیه می باشد ، هر یک از مواد اولیه نقش خاصی درمحصول ایفا نموده ،بنابراین انتخاب نوع و میزان مصرف آن بایستی دقیق انجام شود. ترکیب درصد مواد مصرفی با توجه به حدود استاندارد و نیز سلیقه مصرف کنندگان تعیین می شود .

    نحوه انجام صحیح فرایند تهیه همبرگر تا حد زیادی وابسته به انتخاب دستگاه های مناسب و کار آمد است. اصولاً ماشین آلاتی که درصنایع غذایی استفاده شده می بایست از جنس فولاد ضد زنگ بوده ودرطراحی وساخت آن نکات بهداشتی را کاملاً در نظر داشت.

    هر واحد تولیدی علاوه بر تجهیزات خط تولید ، نیازمند تاسیسات بنیادی و اولیه ازقبیل آب ، برق ، گرمایش ، سرمایش و ... بوده که می بایست متناسب با ظرف یت تولید واحد و تجهیزات خط تولید انتخاب شوند . جهت انجام فرایند تولید و نیز خدمات پشتیبانی نیاز به سالن وساختمان بوده که مساحت آنها با توجه به اصول مهندسی صنایع تعیین می گردد .

     (6-3) -  ماشین آلات و تجهیزات خط تولید :

    فرآورده های غذایی دارای مصارف عمومی بوده و کییت بهداشتی و ارگانولپتیکی آنها یکی از مهمترین پارامترهای میزان مصرف آنها می باشد .کیفیت فراورده های غذایی در ارتباط مستقیم با کیفیت مواد اولیه ، فرایند تولید و تجهیزات خط تولید است . علاوه بر انتخاب بهترین روش تولید ومناسبترین مواد اولیه ، انتخاب ماشین آلات مدرن ، کار آمد و بهداشتی موجب می شود که مواد اولیه بطور مناسب با هم مخلوط شده وتماس دست کارگران با این مواد به حداقل ممکن برسد .

    تجهیزات اساسی خط تولید همبرگر شامل گیوتین ، چرخ گوشت ، میکسر ، بلندر، همبرگرزن و بسته بندی واکیوم می باشد . تا چند سال قبل هیچیک از تجهیزات فوق در ایران ساخته نمی شد . منتهی اخیراً تعدادی ازسازندگان داخلی ماشین آلات ، تلاشهایی جهت مشابه سازی بعضی از دستگاهها انجام داده اند . درحال حاضر این نوع دستگاهها بطورعملی بکار گرفته نشده و نمیتوان درموردکیفیت و نیزطول عمرمفید آنها قضاوت نمود.

     با توجه به توضیحات فوق و نیز اهمیت فوق العاده رعایت نکات بهداشتی در امر تهیه همبرگر و عمومیت مصرف آن لازم است از دستگاههای مدرن و بهداشتی استفاده نمود .

    در ادامه بحث  دستگاههای پیشنهادی شرکت دانمارکی اینترکول بعنوان نمونه آورده شده است . لازم به تذکر است که این دستگاهها توانایی تولید روزانه دو تن همبرگر را دارند . قیمتهای ارئه شده نیز با توجه به نوسانات بازارهای جهانی با تقریب 10 درصد قابل استفاده می باشند .

    البته در موقع انتخاب و خرید نهایی تجهیزات می توان با شرکتهای معتبر دیگر نیز مذاکره نمود و مناسب با تجهیزات و شرایط زمان مورد نظر دستگاهها ی مطلوب را خریداری نمود .

    در خاتمه باید متذکر شدکه تجهیزاتی ه تکنولوژی پیچیده ای نداشته و بطور انبوه در ایران ساخته می شود ، از جمله میز قصابی و وچرخهای انتقال گوشت داتخلی درنظر گرفته شده اند .

    (1-6-3)- مشخصات فنی ماشین آلات خط تولید :

    مشخصات فنی تجهیزات تولید همبرگر متناسب با روش انتخابی -  ظرفیت واحد و کاتالوگهای شرکت اینترکول بیان گردیده است .

    الف ) گیوتین :

    این دستگاه جهت قطعه قطعه کردن  گوشتهای منجمد بی استخوان استفاده می شود و دارای ظرفیت و ابعاد گوناگون می باشد ،  اندازه گوشتهای قطعه شده به فاصله تیغهای گیوتین از یکدیگر بستگی دارد در  ضمن تیغه ها نیز از نوع فولاد ضد زنگ بسیار مقاوم است . ظرفیت گیوتین مورد استفاده در این واحد برابر 250-150 کیلو گرم درساعت و توان موتور مجهز به گیربکس آن 5/4 کیلو وات می باشد .

    ب ) چر خ گوشت :

    گوشت منجمد با استخوان ابتدا قضابی شده و سپس چرخ می شود . چرخ گوشتهائیکه درصنعت بکار برده می شوند مقاوم بوده و داری چندین تیغه و پنجره هستند. قطر سوراخهای صفحه مشبک چرخ گوشت بین 1 تا 20میلیمتر می باشد . چرخ گوشتهای ج دید مجهز به تجهیزاتی برای جدا نمودن غضروف و تکه های غیر قابل چرخ شدن هستند .

    نکته قابل توجه این است که کلیه قطعات چرخ گوشت باید قابل پیاده کرن باشند تا براحتی بتوان آنهار ا شستشو و ضد عفونی کرد .

    با توجه به ظرفیت دو تن در روز تولید همبرگر توان مصرفی آن معادل 5/7 کیلو وات بوده و چرخ گوشت مورد نظر مجهز به بالابر می باشد .

    ج) میکسر- بلندر:

    دستگاه میکسر- بلندر ، به عنوان یکی از مهمترین ماشین آلات خط تولید بحساب می آید . به وسیله این دستگاه خمیرنهایی همبرگر شامل کلیه مواد اولیه گوشتی وغیر گوشتی است ، تهیه می شود . این دستگاه شامل دو قسمت  مخلوط کردن مواد اولیه وچرخ مجدد میباشد درقسمت مخلوط کردن یک محفظه یاوان موجود بوده که در ان دو سفت که تیغه های مارپیچی بر وری آن نصب شده ، قرار دارد . قسمت چرخ مجدد نیز د قیقاً شبیه چرخ گوشت عمل می نماید .

    آلیاژ مورد استفاده در این دستگاه تماماً از نوع فولاد ضد زنگ بوده و توان موتور آن  3 کیلو وات می باشد . علت کم بودن توان مورد نیاز این دستگاه نسبت به چرخ گوشت این است که دراین حالت مواد ورودی تا حدی خرد شده اند .

     

     

    د) همبرگر زن :

    همبرگرزن خمیر آماده شده توسط میکسر- بلندر را با توجه به قالب آن به8 اشکال و اوزان مختلف تبدیل نموده و بطور اتوماتیک توس کاغذ مومی پوشش گذاری می کنند . نحوه کار دستگاه بدین صورت است که خمیر همبرگر درمحفظه ورودی آن ریخته شده و توسسط هوای فشرده و رفت و برگشت یک تیغه بشکل قالب دستگاه در می آید .

    ظرفیت دستگاه همبرگر زن مورد استفاده حدود 60-30 قطعه 100 گرمی در هر دقیقه و توان مصرفی ان درحدود سه کیلو وات می باشد .

    در ضمن دستگاه همبرگر زن دارای یک نوار نقاله متحرک بوده که موجب حرکت قطعات همبرگر می شود .

    ه) دستگاه انجماد سریع همبرگر:

    با توجه به نقش مهم بسته بندی مناسب در طول مدت نگهداری و شرایط بهداشتی عرضه همبرگر بکارگیری بسته بندی واکیوم امری لازم می باشد . دستگاه مورد استفاده درواحد مورد نظر داری سرعت سریع2 تا 3 دور در دقیقه و توان پمپ خلاء آن 85/1 کیلو وات است .

    (2-6-3)- جمعبندی و تعیین قیمت دستگاههای خط تولید همبرگر:

    مشخصات فنی تجهیزات و قیمت هر یک در جدول(6-3) آورده شده است .

    (3-6-3)- نقشه استقرار ماشین آلات در خط تولید :

    جایگاه صحیح هریک از دستگاهها با عنایت به چگونگی انجام فرآیندورعایت اصول مهندسی صنایع در زمینه حداقل کارکنان ، سرویس دستگاهها ، اتفاقات ناگهانی ونیز بازدید ازکارخانجات مشابه تعیین گردیده است .

    درج جدول

    (7-3)-مشخصات ماشین آلات و تجهیزات ، تاسیسات عمومی :

    عموماً فعالیت  ماشین آلات خط تولید ، وابسته به یک سری تاسیسات تجهیزات ووسایل خارجی از خط تولید می باشد . این مجموعه به عنوان پشتیبان و سرویس دهنده تجهیزات خط تولید عمل می نمایند . از جمله تاسیسات مورد نظر می توان آزمایشگاه ، تعمیرگاه ،سیستمهای گرمایش و سرمایش ، آب و برق و ... را نام برد . با توجه به اهمیت وجود بعضی از این تجهیزات و تاسیسات در یک واحد تولید همبرگر ، توضیحات فنی و تکمیلی ارائه می گردد .

    (1-7-3)- آزمایشگاه :

    با توجه به اهمیت کنترل کیفی در واحدهای تولیدی ، آزمایشگاه به عنوان اصلی ترین قسمت کنترل کیفیت عمل می نماید . آزمایشگاههای موجود در واحدهای صنایع غذایی عموماً دارای دو بخش آنالیز سیستم و آزمایشات میکروبی می باشد.

    با توجه به حجم تولیدات و انجام آزمایشات میکروبی و شیمیایی بر روی محصول نهایی و مواد اولیه خریداری شده ، وجود حداقل تجهیزات مورد نیاز جهت بخشهای فوق ضروری می باشد .

    هزینه تامین تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه با توجه به قیمتهای جهانی و داخلی دستگاهها حدود 20000 دلار و یک میلیون ریال براورد می گردد.

     

    (2-7-3)- تعمیرگاه :

    سرویس: نگهداری و تعمیرات تجهیزات و ماشین آلات واحد تولید همبرگر ، ضروری بوده و این امر در تجهیزات موجب جلوگیری از فساد محصول نهایی و بگونه ای مواد اولیه موجود در سردخانه ها می گردد . بنابراین حضوریک نفر تعمیرکاری ماهر با ابزار آلات اولیه  ضروری است . تعمیرات اساسی دستگاهها، تجهیزات و تاسیسات توسط کارگاههای بزرگ انجام میشود و وظیفه این قسمت ، فقط انجام تعمیرات ابتدایی ، و نصب و تعویض قطعات می باشد .

    (جداول در فایل اصلی قابل مشاهده است)

    هزینه تامین ابزار اولیه و وسایل مورد نیاز تعمیرگاه حدود 500 هزار ریال بر اورد می گردد.

    (3-7-3)- تاسیسات برق :

    در واحد تولید همبرگر ، همانند دیگر صنایع برق بعنوان منبع اصلی تغذیه کلیه سیستمها و ماشین آلات می باشد و بنابراین با توجه به توان برق مصرفی هر یک از ماشین آلات و تاسیسات ، میزان برق موردنیاز خط تولید ، کل واجحد و مصرف سالیانه قابل محاسبه می باشد .

    الف ) برقمودرنیاز خط تولید :

    مشخصات توان برق مصرفی تجهیزات خط تولید در جدول (7-3) درج گردیده است .

    بنابراین مجموع توان مورد نیاز دستگاههای خط تولید 54 کیلو وات می باشد .

    ب ) برق مورد نیاز کل واحد :

    علاوه بر خط تولید ، تاسیسات جانبی و همچنین ساختمانها و محوطه کارخانه (جهت مصارف روستایی ) نیز مصرف کننده برق میباشند . هر متر مربع ساختمناها و محوطه به ترتیب نیاز به 20 و 10 وات برق دارند . عمئه ترین تجهیزات تاسیسات که نیاز به برق دارند شامل سردخانه و آزمایشگاه و تاسیسات آب می باشد .

     

    علاوه بر خط توليد ، تاسيسات جانبي و همچنين ساختمانها و محوطه كارخانه (جهت مصارف روستايي ) نيز مصرف كننده برق ميباشند . هر متر مربع ساختمناها و محوطه به ترتيب نياز به 20 و 10 وات برق دارند . عمئه ترين تجهيزات تاسيسات كه نياز به برق دارند شامل سردخانه و آزمايشگاه و تاسيسات آب مي باشد .

    جدول (8-3)- برق موردنياز واحد توليد همبرگر

    بخشهاي مصرف كننده برق مورد نياز (كيلو وات )

    برق مورد نياز خط توليد 54

    برق مورد نياز اضافي در حالت 14

    ماكزيمم تقاضا (25% خط توليد )

    برق مورد نياز تاسيسات (سردخانه (50) 55

    آب (30) و غيره (2))

    روشنايي ساختمانها 11

    روشنايي محوطه (*)

    جمع 134

    (*) به دليل يك كيفيت بودن واحد 15 عدد چراع پايه دار بلند 750 واتت در نظر گرفته شده اما توان برق آن منظور نگرديده است .

    -بنابراين كل برق مورد نياز واحد توليد همبرگر حدود 135 كيلو وات بر آورد مي گردد.

    ج) برق مصرفي ساليانه و هزينه آن:

    برق مصرفي روزانه واد با توجه به همزماني ساعت كاري قسمتهاي مختلف و همچنين ساعت كاري هر قسمت به صورت فرمول زير محاسبه ميگردد :

    (برق محوطه +برق مصرفي +برق مصرفي +برق مصرفي ) 75/.= برق مصرفي ساختمانهادستگاههاتاسيسات روزانه

    ضريب 75/0 به لحاظ منظور نمودن همزماني عمل دستگاهها منظور گرديده است .

    نكته قابل توجه در مورد برق تاسيسات ، اين است كه عليرغم يك شيفت بودن واحد ، سردخانه هاي آن در تمام ساعات روشن بوده و بدين لحاظ برق مصرفي مربوط به سردخانه ها 24 ساعته منظور گرديده است :

    (10*11+8*11+6*54+(6*5+22*50) 75/0 = برق مصرفي روزانه

    كيلو وات ساعت 1314 = برق مصرفي روزانه

    كيلو وات ساعت 354780 = 270*1314 = برق مصرفي ساليانه

    هزينه هر كيلو وات ساعت برق مصرفي 6 ريال مي باشد .

    هزار ريال 2130=6*354780 = هزينه ساليانه برق

    د) تجهيزات مورد نياز برق رساني و هزينه هاي سرمايه گذاري :

    هزينه احداث پست برق ، خطوط انتقال و همچنين حق انشعاب برق موردنياز از قرار هر كيلو وات 40 هزار ريال بر اورد گرديده كه با احتساب 135 كيلو وات برق مورد نياز ، حدود 5400 هزار ريال هزينه در بر خواهد داشت .

    تجهيزات مربوطبه سردخانه ، ميكسر- بلندر و نيز همبرگرزن همواره ميبايست مشغول ارباشند در صورت قطع برق محصول و مواد اوليه فاسد شدني از بين خواهند رفت بنابراين براي تامين برق مودرنياز دستگاهها در هنگام قطع برق سراسري يك دستگاه ديزل ژنراتور 60 كيلو وات درنظر گرفته مي شود . هزينه تامين يك دستگاه ديزل ژنراتور 60 كيلووات باعنايت به نرخنامه هاي دولتي و سهميه هاي ويژه صنايع حدود 5/2 ميليون ريال باهزينه نصب بر آورد مي گردد . بنابراين كل سرمايه گذاري تاسيسات برق معادل 5/7 ميليون ريال خواهد شد .

    (4-7-3)- تاسيسات آب :

    آب در واحدهاي صنايع غذايي به عنوان ماده او ليه ، براي شستشو انتقال حرارت و ... مودر استفاده قرار مي گيرد و نيازبه ويژگي خاصي نبوده و در حد مشخصات آب آشاميدني لوله كشي شهري لازم و كافي است .

    الف ) ميزان آب مورد نياز خط توليد (شامل فرمولاسيون و شستشو ):

    بنابر فرمول ستادبسج اقتصادي ، ميزان آب مورد مصرف در فرمول برابر 22% است . با توجه به ظرفيت توليد 2 تن درروز ، مقدار آب لازم روزانه حدود 500 ليتر ، و در يك سال باربر 135 متر مكعب مي باشد .

    مقدار آب لازم جهت عمليات شستشو ، تجهيزات و دستگاههاي خط توليد با توجه به واحدهاي مشابه باربر 3 متر مكعب در روز و يا 540 متر معب درسال مي باشد .

    ب ) آب مورد نياز براي مصارف غير توليدي (بهداشتي و فضاي سبز) :

    ميزان آب مورد نياز باي مصارف غير توليدي ، به ازاء هر نفر پرسنل برابر 300 ليتر درروز مي باشد . از آنجائيكه تعداد پرسنل اين واحد 14 نفر درنظر گرفته شده ، مقدار آب لازم براي مصارف غير توليدي برابر 1135 متر مكعب درسال مي باشد .

    جدول (9-3) – ميزان آب مورد نياز واحد توليد همبرگر

    رديف مواردمصرف مقدار مصرف مقدار مصرف

    روز(متر مكعب) سال(متر مكعب)

    خط توليد :

    فرمولاسيون 5/0 135 شستشوي تجهيزات

    و ماشين آلات 2 810

    مصارف غير توليدي :

    - بهداشتي ، فضاي سبز 5/4 4215

    آب مصرفي 8 2160

    ج) تجهيزات مورد نياز:

    آب مورد نياز در واحد توليد همبرگر، از طريق حفر يك حلقه چاه نيمه عميق قابل تامين بوده و تجهيزات مورد نيازشامل تاسيسات پمپاژ ، منبع ذخيره هوايي ، سيستم تصفيه فيزيكي ، پمپ كلريناتور ( جهت تزريق كلر و ضد عفوني آب ) مي باشد .

    هزينه تامين و تجهيز كليه امكانات تاسيساتي آب با عنايت به فهرست بهاي سازمان برنامه و بودجه و نرخهاي مورد قبول سازمانهاي دولتي حدود 3 ميليون ريال بر آورد مي گردد .

    (5-7-3)- تاسيسات سوخت رساني :

    به منظور تامين گرمايش ساختمانهاي اداري و سالن توليد ، استحمام كاركنان و نيز شستشوي دستگاها از سيستم گرمايش مركزي استفاده مي شود .

    سوخت مورد نيازديگ آب گرم مربوطه بطور متوسط روزانه 100 ليتر گازوئيل مي باشد و همچنين يكصد ليتر گازوئيل جهت كاميون سردخانه دار و ميني بوس لازم مي باشد . سوخت مورد نياز وسائط نقليه شامل يك دستگاه اتومبيل سواري و يك دستگاه وانت 60 ليتر بنزين در نظر گرفته شده ا ست . سوخت ماشينهاي حمل و نقل و وسائط نقليه از جايگاههاي فروش شركت ملي نفت تامين مي گردد .براي ذخيره گازوئيل مورد نياز سيستم گرمايش مركزي از يك منبع ده هزار ليتري استفاده شده كه هزينه خريد ، حمل و نصف آب با توجه به قيمتهاي مخلوط (دولتي – آزاد ) حدود 400 هزار ريال بر اورد مي گردد .

    (6-7-3)- تاسيسات بخار:

    با توجه به عدم انجام فرايند پخت بر روي محصول نهايي ، بخار مرد نياز نبوده ، لذا در اين ط رتح هيچگونه تاسيسات بخار در نظر گرفته نشده است.

    (7-7-3)- تاسيسات هواي فشرده :

    تجهيزات خط توليد بصورت نا پيوسته عمل نموده و نيازي به كنترل مركزي دستگاه ها نمي باشد . بنابراين تاسيسات هواي فشرده براي كنترل ابزار دقيبق در نظر گرفته نمي شود لازم به تذكر است كه دستگاه همبرگرزنياز به هواي فشرده داشته كه تجهيزات مربوط به آن بر روي خود دستگاه نصب شده است .

    (8-7-3)- تاسيسات رفع آلودگي :

    واحد توليد همبرگر ايجاد هيچگونه آلودگي محيط زيست نمي كند براي گرفتن چربي آب حاصل ازشستشوي دستگاهها نيز در مسير آن چربگير قرار مي دهند .

    (9-7-3)- ساير تاسيسات عمومي :

    علاوه بر تاسيسات عمومي ذكر شده هر واحد توليد همبرگر نيازبه تاسيسات سردخانه ، سرمايش ، گرمايش و اطفاء حريق داشته كه ذيلاً توضيحات مربوط به هر يك از موارد فوق بيان مي گردد :

    الف ) تاسيسات سردخانه :

    به منظور نگهداري مواد اوليه نظير گوشت، پيازو نيز محصولاتنهايي نياز به سردخانه زير صفر مي باشد . ظرفيت سردخانه زير صفر گوشت براي ذخيره حداقل يك هفته (حدود ده تن ) در نظر گرفته مي شود . علاوه بر سردخانه ده تني ذخيره گوشت ، جهت نگهداري محصول همبرگرو پياز سردخانه زير صفر مورد نياز است . سردخانه زيرصفر بايد توانايي ايجاد برودتيتا منهاي 25 درجه سانتيگراد را داشته باشد .

    اساسي ترين نوع آن با كف سنگي و ديواره ها و سقف ايزوله شده بهوسيله پلي اورتان ازورقه هاي كالوانيزه مي باشد .

    هزينه هاي مربوط به هر دو سردخانه ، با توجه به استعلام شركتهاي معتبر سيستمهاي برودتي حدود 22000 دلار و 30 ميليون ريال بر آورد مي گردد.

    آب ) تاسيسات گرمايش :

    به منظور تامين گرمايش قسمتهاي مختلف ، از سيستم گرمايش مركزي استفاده ميشود . سيستم گرمايش مركزي علاوه بر تامين آب گرم قسمتهاي موردنياز (سرويس بهداشتي و شستشوي دستگاهها...) گرمايش قيمتهاي گوناگون را تامين مينمايد . هزينه تامين تجهيزات مورد نياز شامل مشعل ، ديگ ،آب گرم ، منبع دو جداره ، منبع انبساط، رادياتور و پمپها با عنايت نرخهاي شركتهاي تحت پوشش سازمانهاي دولتي حدود 2 ميليون ريال برآورد مي شود .

    ج) تاسيسات سرمايش :

    با استفاده از سيال مبرد سيستم سردخانه ها ، ضمن استفاده از خطوط انتقال و بكارگيري كويل وفن مناسب سرمايش سالن توليد تامين مي گردد.

    همچنين جهت تامين سرمايش قسمتهاي اداري و آزمايشگاه دو دستگاه كولر درنظر گرفته مي شود .

    مجموع هزينه تجهيزات سرمايش سالن توليد و قسمتهاي اداري و آزمايشگاه با توجه به قيمتهاي اعلام شده توسط سازمان حمايت مصرف كنندگان حدود 800 هزار ريال مي باشد.

    د) تجهيزات اطفاء حريق:

    در يك واحد توليد همبرگر با توجه به نوع مواد اوليه و محصول نهايي و عدم حساسيت آنها در برابر آنس ، به منظور رعايت احتياط ، باري قسمتهاي انبار مواد اوليه ، تاسيسات سردخانه ، آزمايشگاه و سيستم گرمايش مركزي ، تعدادي كپسول اطفاء حريقه به قيمت 200 هزار ريال درنظر گرفته مي شود .

    ه) باسكول:

    به منظور حفظ يك بيلان كلي نسبت به كليه مواد اوليه ورودي و محصولات نهايي توليدي يك دستگاه باسكول به ظرفيت يك تن به ارزش 250 هزار ريال در نظر گرفته مي شود .

    (10-7-3)- جمع بندي تجهيزات و تاسيسات جانبي:

    مشخصات فني و هزينه تامين هر يك از تاسيسات مورد نياز واحد توليد همبرگر به تفكيك در جدول (10-3) آورده شده است .

    جدول (10-3) – فهرست تجهيزات عموميوتاسيسات واحد توليد همبرگر

    جمع 42000 63050

    (11-7-3)- وسائط نقليه :

    وسائط مورد نياز براي انجام وظايف گوناگون با احتساب نرخهاي اعلام شده درشرايط معارف اقتصادي شامل وسا يل زير ميباشد :

    الف ) ميني بوس:

    با توجه به تعداد پرسنل و ضرورت حضوربه موقع كليه افراد ، وجد يك دستگاه ميني بوس بعنوان سرويس رفت و آمد ، به قميت 5 ميليون ريال درنظر گرفته شده است.

    ب ) اتومبيل سواري:

    از آنجائيكه بخشي از انعقاد قراردادها، جلسات ، مراجعات وپي گيريها ، در حيطه مسئوليت مدير واحد مي باشد ، جهت سهولت در انجام امورمذكور ،وجود يك دستگاه اتومبيل سواري به ارزش 4/2 ميليون ريال ضروري مي باشد .

    ج) وانت :با عنايت به اهميت تامينبه موقع ملزومات تداركاتي جهت سهولت و سرعت امورتداركات ، يك دستگاه وانت بار 2 تن به قيمت 5/2 ميليون ريال جهت مسئول تداركات درنظر گرفته شده است .

    د) كاميون سرخانه دار چهار تني:

    جهت توزيع محصولات توسط شركت و به دليل فساد پذيري محصول همبرگر وجود ماشين سردخانه دار ضروري ميباشد .خصوصاً آنكه ماشين سردخانه دار موجب افزايش توانايي شركت درتوزيع محصولات درمحدوده اي وسيعتر،مي گردد .و اين نقش موثري در بازاريابي ورقابت شركت درعرضه به موقع و سريع محصول به متقاضيان ميباشد . بنابراين با احتساب هزينه هاي حمل و نقل و فروش كالا وملحوط دانستن كليه سرمايه گذاريها وهزينه هاي مربوطه ، قيمت كالاي عرضه شده بصورت «عمده فروشي» به عوامل توزيع محاسبه گرديده است .

    بر اين اساس يك دستگاه ماشين سردخانه دار چهار تني به مبلغ 6 ميليون رايل پيش بيني گرديده است .

    (12-7-3)- اثاثيه و لوازم اداري :

    لوازم اداري مورد نياز جهت يك واحد توليدي با مشخصات ذكرشده بسيار محدود بوده و در حد مواردذيل خلاصه مي گردد:

    -يك خط تلفن خارجي وچند خط داخلي

    -ماشين هاي محاسبه دستي

    -اثاثيه و لوازم اداري كاركنان (ميزوصندلي ، فايل و ...)

    كل هزينه تاميناثاثيه ولوازم اداري براي يك واحد كوچك صنعتي با عنايت به حجم كاري معادل دو ميليون ريال مطابق شرايط تامين از توليد كنندگان فعال بر آورد مي گردد .

    (8-3)- محاسبه سطح زيربنا ومساحت زمين :

    جهت تهيه محصول بهداشتي وب ا كيفيت مطلوب نياز به سالن توليد ، انبار، تاسيسات ، تسهيلات رفاهي وبهداشتي مناسب مي باشد .

    در اين واحد به منمظور رعايت مهندسي بهداشت .سالم توليد .انبارها و ساختمان تاسيسات بصورت منسف و بعضا ايزوله شده هستند .

    نكته قابل توجه در محاسبه سطح زير بنا در هر قسمت توجه اكيد به سهولت نظافت و شستشو و جلوگيري از ايجاد فضاهاي مرده در قسمتهاي مختلف بوده كه در نهايت با رعايت موارد فوق ميتوان موجب بهبود وضعيت بهداشت محيط واحد هاي مذكور گرديد .

    (1-8-3)-مساحت سالن توليد:

    مبناي محاسبه مساحت سالن توليد بر اساس ابعاد ماشين الات مساحت مواد اوليه ورودي و خروجي مانوراپراتور و ضريب پراكندگي (براي احتساب تردد ساير كاركنان سرويس دستگاهها در نظر گرفتن سوانح غير مترقه و ...) تعيين گرديده است .

    (2-8-3)- مساحت انبارها:

    انبارهاي مورد نياز در اين واحد شامل انبار عادي و سردخانه زير صفر مي باشد، در انبار معمولي ، مواد اوليه غير قابل فساد شدن از قبيل آرد سويا ، گلوتن ، آرد سوخاري ، ادويه نمك ، پوشش و كارتن بسته بندي نگهداري مي گردد .

    با توجه به داخلي بودن مواد اوليه ، مبناي محاسبه سطوح مودر نياز بر اساس ذخيره يك ماهه اين مواد در نظر گرفته شده است . از آنجائيكه مقدار آرد سوياي مورد نياز در يك ماه حدود هفت تن مي باشد ، با احتساب متوسط حجم و وزن هر كيسه ، فضاي مورد نياز برابر 12 متر مربع مي باشد .

    همچنين با استفاده از اين روش ، سطح مورد نياز براي آرد سوخاري برابر 6، كلوتن 5،ادويه و نمك 15، كاغذ مومي و پوشش بسته بندي و كيوم ،2 متر مربع بر آورد مي گردد.

    انبارهاي سردخانه ير صفر جهت نگهداري گوشت ،همبرگر و پياز در نظر گرفته شده است . مطابق استعلام از شركت صنايع برودتي مساحت يك سردخانه زير صفر 10 تني براي نگهداري گوشت حدود 20 متر مربع و سردخانه ير صفر 10 تني نگهداري پياز و همبرگر حدوداً 15 متر مربع در نظر گرفته مي شود .

    لازم به تذكر است كه در محاسبه مساحت انبارها علاوه بر ميزان ظرفيت ،پارامتهراي همچون ، فضاي كا في جهت بارسي اطراف هر يك از مواد و مسير مناسب حمل ونقل در محيط انبار نيز در نظر گرفته شده است .

    جدول (12-3)- مساحت انبار و سردخانه ها

    نوع انبار سطح زير بنا (متر مربع)

    انبار مواد اوليه 45

    غير قابل فساد

    سردخانه زير صفر جهت 20

    ذخيره 100 تن گوشت

    سردخانه زير صفر همبرگر و پياز 15

    مساحت كل انبارها عادي و زير صفر 80

    (3-8-3)- مساحت تاسيسات :

    با وجود تاسيسات گوناگون جنبي در هر واحد توليد همبرگر، براي هر يك از آنها، نياز به م كانب با وسعت مناسب مي باشد ، كه ذيلاً توضيحا آن بيان مي گردد.

    فضاي مورد نياز جهت آزمايشگاه كنترل كيفيت كه مشتمل بر دو قسمت شيميايي و ميكروبيولوژي است ، در حدود 30 متر مربع منظور مي شود .

    تاسيسات مورد استفاده در كارخانه (اعم از برق ،آب ، تعميرگاه ، كمپرسور سردخانه ،گرمايش و سوخت و ...) مجموعاً 115 متر مربع فضاي سرپوشيده و 40 متر مربع فضاي باز را اشغال مي نمايد .

    جدول (13-3)- مساحت مور نياز آزمايشگاه و تاسيسات

    نام تاسيسات فضاي سرپوشيده فضاي باز

    (متر مربع) (متر مربع)

    آزمايشگاه 30 -

    تعميرگاه 20 -

    برق 25 -

    آب 20 20

    گرمايش 30 -

    كمپرسور سردخانه 20 -

    مخزن سوخت - 20

    جمع 145 40

    (4-8-3)- مساحت ساختمانهاي اداري و خدماتي:

    مبناي محاسبه مساحت ساختمانها بر اساس تعداد پرسنل و با توجه به ضرايب خاص مي باشد .

    الف)اتاق مديريت:

    مساحت اتاق مديريت با توجه به وسعت كافي جهت مراجعه كنندگان و برگزاري جلسات ،حدود 25 متر براي هر يك از پرسنل اداري ح دود 10 متر مربع در نظر گرفته شده است . با احتساب راهروها،دستشويي و توالت و آبدارخانه كل مساحت ساختمان اداري حدود 70 مترمربع برآؤرد ميگردد .

    ب )تسهيلات رفاهي كارگران:

    در واحدهاي توليد همبرگر رعايت بهداشت فردي پرسنل منوط به وجود سرويس بهداشتي مناسب از قبيل حمام، رختكن و دستشوي ميباشد . لذا بازاء هر يك از پرسنل ، مساحتي برابر يك متر مربع در نظر گرفته شده است .

    ج)نماز خانه،و سالن غذا خوري:

    بازاء هر يك از پرسنل مساحت مورد نظر برابر يك متر مربع در نظر گرفته شده است.

    د)سرايداري به عنوان نگهباني:

    مساحت محيط نگهباني با توجه به وجود خانواده ، باربر 40 متر مربع منظور گرديده است .

    جدول (14-3)- مساحت ساختمانهاي اداري و رفاهي

    ساختمان مساحت ،متر مربع

    مديريت و اداري 70

    تسهيلات رفاهي كارگران 15

    نمازخانه و غذاخوري 15

    اتاق نگهباني و سرايداري 40

    جمع 140

    (5-8-3)- مساحتزمين وعمليات محوطه سازي:

    مساحت كل محوطه كارخانه حدود 5-3 برابر مساحت ساختانها مي باشد كه قسمتي از آن به امر فضاي سبز، درختكاري ، خيابان كشي ،پاركينگ و نگهداريضايعات، اختصاص خواهد يافت . فضاي ‹ به امر آن

    سبز حدود 20 درصد محوطه ، خيابان كشي و پاركينگ حدود 35 درصد آنرا تشكيل مي دهد .

    نتايج حاصل از اين برآورد ها در جدول (15-3) خلاصه شده است .

    ديوار كشي اطراف كارخانه بر اساس ارتفاع 5/2 متر از سطح زمين و نيم متر مربوط به پيريزي (مجموعاً حدود 3 متر) محاسبه مي گردد.

    قسمت جلوي كارخانه از ارتفاع يك متربه بعد نرده كشي خواهد شد

    جدول (15-3 )- مساحت زمين و محوطه سازي

    شرح مساحت(متر مربع)

    زمين مورد نياز (*)1900

    فضاي سبز 290

    خيابان كشي و پاركينگ 480

    ديوار كشي 530

    (*) با توجه به كوچك بودن واحد فوق و عدم ايجاد آلودگي هاي محيط زيست كل زمين مورد نياز ، 3 برابر مساحت ساختمانها در نظر گرفته شده است

    (6-8-3)- هزينه عمليات ساختمان سازي و محوطه سازي:

    هزينه ساخت هر يك از قسمتهاي كارخانه (سالن توليد ، انبارها، ساختمانهاي اداري و ..) همچنين هزينه عمليات محوطه سازي با توجه به اصول متداول و مصوبات سازمان برنامه و بودجه تحت نام «فهرست بهاي ابنيه » با عنايت به شرايط عادي و نرخهاي دولتي تعيين شده است .

    با توجه به اينكه صنعت مورد نظر غذايي است لذا مي بايست سالنهاي توليد و انبار،قابل شستشو بوده و امكانات مورد لزوم اين نوع صنايع را داشته باشد بنابراين هزينه ساخت سالن توليد و انبارها نسبت به واحدهاي غير صنعتي مقداري بيشتر است .

    در جدول (16-3)- كليه هزينه هاي مربوط به اين بخشها درج گرديده است.

    شرح مساحت مساحت هزينه كل (هزار ريال)

    سالن توليد 215 45000 9675

    انبار مواد اوليه 45 30000 1350

    سردخانه 55000 1925

    آزمايشگاه 30 50000 1500

    تعميرگاه و تاسيسات 115 40000 4600

    ساختمان اداري 70 45000 3150

    تسهيلات اداري و

    خدماتي 15 45000 675

    نمازخانه و غذاخوري 15 45000 675

    نگهباني(سرايداري) 40 45000 1800

    جمع 25350

    (6-8-3)- راهنماي نقشه جانمايي واحد توليد همبرگر:

    نگهباني وسرايداري

    ساخمان اداري

    نمازخانه و ناهار خوري

    پاركينگ

    انبار مواد اوليه

    تاسيسات گرمايش

    ساختمانهاي رفاهي

    تعميرگاه

    تاسيسات برق و ژنراتور

    تاسيسات آب

    آزمايشگاه

    سال ن توليد

    سردخانه

    درج نمودارصفحه 71

    (9-3)- نيروي انساني مورد نياز:

    صنعت همبرگر سازي عليرغم عدم پيچيدگي تجهيزات و ماشين آلا ، و فرآنيد توليد بطور نسبي نيازمند نيروي انساني ماهر و با تجربه مي باشد . ذيلاً توضيحات مربوط به هر يك از مشاغل موردنياز يك واحد كوچك توليد همبرگر بيان مي شود :

    (1-9-3)- مدير عاملي:

    مدير عامل بعنوان مسئول اصلي واحد، مسئوليت برنامه ريزي ، سازماندهي ، كنترل ، عملكرد وتصميم گيري را به عهده دارد .

    (2-9-3)-مسئول فني:

    درهر واحد توليد همبرگر، وجوديك نفر مسئول فني كه حداقل داراي ليسانس در يكي از رشته هاي صنايع غذايي ، دامپزشكي وتغذيه باشد ضروري مي باشد . مسئول فني در حقيقت بعنوان نماينده وزارت بهداشت و درمان ومسئول برنامه ريزي و نظارت در توليد محصولي مطابق با شرايط بهداشتي مي باشد .

    لذا ضروري است مسئول فني با آموزش پرسنلي و نظارت دقيق در كليه موارد ، از خريد مواد اوليه تا توزيع محصول موجبات توليد محصول سالم را فراهم آورد . به دليل كوچكي واحد همبرگر، مسئوليت آزمايشگاه نيز بعهده مسئول فني مي باشد .

    (3-9-3)-تكنيسين خط توليد :

    مسئول هماهنگي و اجرائي برنامه توليد بعهده تكنسين خط توليد مي باشد . در واقع تكنسين خط توليد رابط مسئول فني و كارگران خط توليد است .

    (4-9-3)- پرسنل توليد :

    براي انجام وظايف انبارداري (يك نفر) ، قصابي (يك نفر) توزين ، فرمولايون وميكسر(دو نفر) همبرگرزن (يك نفر) ، انجماد بسته بندي (يك نفر) ، مجموعاً 6 نفر كارگرماهرو نيمه ماهر مورد نياز است .

    (5-9-3)- تعميرگاه و تاسيسات :

    با توجه به انجام تعميرات مقدماتي ماشين آلات و تاسيسات خط توليد ، يك نفر تكنسين ماهر مورد نياز است .

    (6-9-3)- پرسنل اداري:

    جهت انجام امور پرسنلي، مالي وتداركات با توجه به تعداد پرسنل واحد و ميزان تداركات مورد نياز ، دو نفر در نظر گرفته شده است دو نفرپرسنل مذكور تحت نظر مستفيم مدير عامل انجام وظيفه مي نمايند .

    (7-9-3)- پرسنل خدماتي:

    براي انجام امور خدمات ، همچون آبدارخانه ، نگهباني (سرايداري) و راننده توزيع محصولات ، 3 نفر در نظر گرفته شده است .

    به دليل يك شيفت بودن واحد ، راننده ميني بوس در تداركات واحد نيز فعاليت ميكند .

    جمع بندي تعداد پرسنل مورد نياز، همراه با متوسط حقوق ماهانه ارائه گرديده است .مبناي محاسبه حقوق ساليانه بر اساس 14 ماه درسال و 23 درصد (2%+21%) هزينه بيمه سهم كارفرما درنظر گرفته شده است .

    حقوق ماهيانه پرسنل بر اساس قوانين وزارت كار و اجتماعي تعيين شده است . لازم به تذكر است كه مطابق تبصره هاي سازمان تامين اجتماعي به پرسنلي كه ماهيانه بيش از يك صد و بيست هزار ريال حقوق دريافت مي كنند بيمه تعلق نميگيرد منتهي بعلت عدم لزوم چنين دقتي در اين مرحله از محاسبات ازاعمال اينگونه تبصره ها صرفنظر شده است .

    اجاق گلدال

    مجموعه تجهيزات هضم و تقطير گلدال

    كوره

    دستگاه سنجش اسيديته (پ- هاش متر)

    پليت مخصوص اندازه گيري رطوبت

    دستگاه سوكسله و كارتوس

    دسيكاتور

    مخلوط كن (آسياب برقي)

    دستگاه آب مقطر گيري

  • فهرست و منابع دانلود پروژه کارآفرینی تولید همبرگر

    فهرست:

    مقدمه                                                                            3                                   

    چکیده نتایج بررسیهای طرح تولید همبرگر                             4

    فصل دوم

    پروسه تولید                                                                     46   

    روش های مختلف تولید و انتخاب بهترین روش            49

    مواد اولیه و افزودنی                                                          51

    فصل سوم

    بررسی های و برآوردهای فنی                                               55

    ویژگی ها و مشخصات فنی همبرگر                                      59    

    ماشین آلات و تجهیزات خط تولید                                       61

    مشخصات ماشین آلات وتجهیزات ، تاسیسات عمومی        68

    محاسبه سطح زیر بنا و مساحت زمین                                  84   

    نیروی انسانی مورد نیاز                                                       91

     

    فصل چهارم

    کانون های مصرف وکالاهای رقیب                                       94

    بررسی بازار و قیمت فروش                                                 101

    ظرفیت و برنامه تولید                                                       104   

    فصل پنجم

    بررسی های مالی و تعیین شاخصهای اقتصادی طرح تولید همبرگر

    توسط نرم افزار کامپیوتری                                          111

             میزان و قیمت مواد اولیه مورد نیاز                                                  154

           جمع بندی نتایج بررسیهای اقتصادی طرح تولید همبرگر            168                            

     

    .

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود پروژه کارآفرینی تولید همبرگر , ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی تولید همبرگر , پروژه کارآفرینی درباره دانلود پروژه کارآفرینی تولید همبرگر , نمونه طرح کسب و کار دانلود پروژه کارآفرینی تولید همبرگر , جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود پروژه کارآفرینی تولید همبرگر , Business plan با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی تولید همبرگر
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت