دانلود پروژه کارآفرینی بافندگی حلقوی پودی و تاری

تعداد صفحات: 38 فرمت فایل: word کد فایل: 3187
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: صنایع نساجی-پوشاک-چرم
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود پروژه کارآفرینی بافندگی حلقوی پودی و تاری

    بافندگی حلقوی پودی و تاری

    مقدمه

    بافندگی حلقوی روشی از تهیه‎ی پارچه است. که در این روش، با خمیده کردن طولی از نخ به شکل حلقه، و عبور حلقه‎ها از داخل یکدیگر با شیوه‎های مختلف، پارچه  تولید می‎شود. هنر بافتنی دستی و اتصال و درگیری نخ‎ها با یکدیگر از هنرهای بسیار قدیمی است که به قرن‎ها قبل از میلاد مسیح باز می‎گردد. آثار به دست آمده در مصر که متعلق به قرن پنجم قبل از میلاد می‎باشد، پیشرفته بودن این هنر دستی را، در آن زمان، نشان می‎دهد.

    اولین دستگاه بافندگی حلقوی پودی را در سال  1589، شخصی به نام ویلیام‎لی[1] در انگلستان اختراع کرد. سرعت این دستگاه ده برابر بیش‎تر از سرعت تولید بافت با روش بافتنی دستی بود.  اختراع این دستگاه باعث پیشرفت و تکامل بافندگی حلقوی شد. ساخت اولین دستگاه بافندگی حلقوی تاری نیز در سال 1775 انجام گرفت.

    صنعت بافندگی حلقوی به دو قسمت مجزای بافندگی حلقوی تاری و بافندگی حلقوی پودی تقسیم شده است. سازندگان ماشین‎آلات نیز هر یک، فناوری خاص خود را دارند و غالباً خصوصیات بافت‎ها و موارد مصرف تولیدات آن‎ها نیز با هم متفاوت است.

    در بخش بافندگی حلقوی پودی، در این کتاب، سعی شده است هنرجویان عزیز با اصول اولیه‎ی بافندگی حلقوی پودی آشنا شوند. لذا در مورد هر یک،‌ توضیحات مختصری به شرح زیر داده شده است.

     در فصل اول: تعاریف بافندگی حلقوی پودی و تاری، تفاوت و مصارف هر یک، تعاریف اصطلاحات متداول، انواع سوزن، انواع حلقه و چگونگی تشکیل هر یک توسط سوزن‎ زبانه‎دار در ماشین‎های حلقوی ارائه شده است.

    و فصل دوم به معرفی انواع ماشین‎های بافندگی حلقوی پودی و توضیح مختصری راجع به هر یک، عوامل اصلی بافت، عملیات بافندگی، بافت‎های پایه و محاسبه‎ی تولید و وزن اختصاص یافته است.

     

    بافندگی حلقوی پودی

    در بافندگی حلقوی پودی  حلقه‎ها در جهت افقی (یک رج) تشکیل می‎شوند به طوری که اتصال یک حلقه به حلقه‎ی بعدی  در یک سطر افقی انجام می‎شود (شکل 9-1). همچنین امکان تولید پارچه با استفاده از یک بسته نخ وجود دارد، اگرچه روی پاره‎ای از ماشین‎ها امروزه تا 192 بسته نخ، برای تولید پارچه، به کار می‎رود. صنعت بافندگی حلقوی پودی در ایران به نام‎های «کش‎بافی» و «تریکوبافی» مصطلح است.

    بافندگی حلقوی تاری

    به روشی از تولید پارچه که اتصال یک حلقه به حلقه‎ی بعدی در دو رج متفاوت و در جهت طولی انجام می‎شود، بافندگی حلقوی تاری می‎گویند. 

    مقایسه‎ی بافندگی حلقوی پودی و تاری و مصارف هر یک

    در بافندگی حلقوی پودی امکان تولید پارچه حتی با یک بسته نخ وجود دارد، بنابراین روش ساده‎تری برای تبدیل نخ به پارچه است.

    1- در بافندگی حلقوی تاری، برای هر سوزن حداقل یک نخ در هر رج وجود دارد. بنابراین به دلیل وجود تعداد سوزن بسیار روی ماشین‎ها، به چله پیچی نخ‎ها بر روی قرقره‎ها نیاز است که این باعث افزایش عملیات مقدماتی برای تولید پارچه، در مقایسه با بافندگی حلقوی پودی، می‎شود.

    2- در بافندگی حلقوی، پودی، امکان تولید بافت‎های متنوع‎تر و استفاده از انواع نخ‎ها، نسبت به حلقوی تاری، بیش‎تر است.

    3- سرعت تولید بافت در بافندگی حلقوی تاری در مقایسه با حلقوی پودی و بافندگی تار و پودی بیش‎تر است. اگرچه در حال حاضر عملیات بافت و سرعت تولید در بسیاری از ماشین‎های جدید حلقوی پودی به گونه‎ای است که اختلاف بسیار کمی بین بافندگی حلقوی پودی و تاری وجود دارد.

    4- سرعت تغییر نقشه در حلقوی پودی بیش‎تر و هزینه‎های تولید در این شیوه بسیار پایین‎تر است.

    5- در شرایط معمول بافندگی، پارچه‎های تولیدی حلقوی تاری، ثبات ابعادی بیشتری نسبت به حلقوی پودی دارند، زیرا در صورت پاره شدن نخ یک حلقه و تحت کشش قرار گرفتن ساختمان بافت حلقوی پودی، یک خط معیوب در رفتگی عمودی در پارچه ایجاد می‎گردد، در حالی که ساختمان بافت حلقوی تاری به گونه‎ای است که دررفتگی طولی به راحتی به وجود نمی‎آید.

    6- بافت‎های حلقوی پودی غالباً دارای قابلیت کشش بیش‎تری نسبت به بافت حلقوی تاری می‎باشند.

    7- منسوجات حلقوی پودی معمولاً به مصرف تهیه‎ی لباس زیر، بلوز، ژاکت، کت و دامن، کت و شلوار، لباس‎های ورزشی و دریا، گرم‎کن، جوراب، دستکش، شال گردن، کلاه، پتو، رومبلی، پرده، منسوجات صنعتی،‌ پزشکی، خانگی و تزئینات می‎رسند.

    اما تولیدات حلقوی تاری دارای مصارفی چون تهیه‎ی لباس رو، لباس زیر، لباس ورزشی، تورپرده‎ای، تور ورزشی، تور ماهیگیری، رومیزی، ملحفه، رومبلی، و روکش صندلی اتومبیل، پتو، پارچه‎های صنعتی، پزشکی، تزئینی و مصارف خاص می‎باشند.

     

    سوزن و انواع آن

    سوزن که قطعه‎ای فلزی و قلابدار است یکی از مهم‎ترین عناصر اصلی بافت در ماشین‎های بافندگی حلقوی به شمار می‎رود. سوزن‎ها به مرور زمان تکامل یافته و انواع مختلف آن، به شرح زیر، ساخته شده است.

    - سوزن فنری (کتن)

    - سوزن زبانه‎دار (ماهک‎دار) یک سر و دوسر

    - سوزن مرکب

    - سوزن نواربافی

     

    1- سوزن فنری

    اولین سوزنی که اختراع شد،‌ سوزن فنری بود که امروزه ارزان‎ترین و ساده‎ترین نوع سوزن به شمار می‎رود و با ظرافت‎های متفاوت ساخته می‎شود. شکل (9-3 نشان‎دهنده‎ی سوزن فنری با قسمت‎های مختلف است. این قسمت‎ها عبارتند از: سر (2)، قلاب فنری (3) که در هنگام عملیات بافندگی توسط قطعه‎ی فشاردهنده، باز و بسته می‎شود، فرورفتگی بر روی ساق سوزن (4) که نوک قلاب فنری، در هنگام بسته شدن سر سوزن، در آن قرار می‎گیرد. ساق (میله) سوزن (1) که برای قرار گرفتن حلقه و نخ بر روی آن می‎باشد و پایه (5) که برای استقرار یافتن سوزن در محل تعبیه شده بر روی ماشین است. 

    - سوزن زبانه‎دار

    سوزن زبانه‎دار را در سال 1806 پیر ژاندیو اختراع کرد اما حدوداً چهل سال بعد، یعنی در سال 1847 توسط ماتیو تاون‎زند در عمل مورد استفاده قرار گرفت. مزیت سوزن زبانه‎دار ساده‎تر شدن تشکیل حلقه و انتخاب سوزن‎ها به طور مجزا برای تولید پارچه‎های مختلف است. امروزه بسیاری از ماشین‎های حلقوی پودی و تاری مجهز به سوزن زبانه‎دار می‏باشند. سوزن زبانه‎دار (شکل 4-1) دارای قسمت‎های اصلی زیر است:

     1- قلاب، که عمل کشیدن نخ و نگه داشتن حلقه‎ی جدید را به عهده دارد.

    2- میخ پرچ، که باعث نگه داشتن زبانه بر روی ساقه‎ی  سوزن می‎شود.

    3- زبانه‎ی سوزن، که دارای حرکت نوسانی است و از آن برای بستن یا باز نگه داشتن قلاب سوزن، در هنگام تشکیل حلقه، استفاده می‎شود.

    4- قاشقک زبانه، که در انتهای زبانه قرار دارد. با بسته شدن زبانه، قلاب سوزن توسط آن کاملاً مسدود می‎شود. این موقعیت در شکل (9-4) به صورت خط‎چین مشخص شده است.

    5- ساق یا میله‎ی سوزن، که حلقه و یا نخ، هنگام لغزیدن از روی زبانه بر روی آن قرار می‎گیرد. 

    5- ساق يا ميله‎ي سوزن، كه حلقه و يا نخ، هنگام لغزيدن از روي زبانه بر روي آن قرار مي‎گيرد.

    شكل (9-4) – سوزن يك سر زبانه‎دار شكل (9-5)- سوزن دو سر زبانه‎دار

    6- پايه‎ي سوزن، كه حركت سوزن به منظور تشكيل حلقه به سمت بالا و پايين و يا جلو و عقب توسط مسير بادامك‎ها و به وسيله‎ي آن (پايه‎ي سوزن) انجام مي‎شود.

    7- دنباله‎ي سوزن، بعضي از سوزن‎ها داراي دنباله‎اي هستند كه كار آن بهتر نگه داشتن سوزن درون شيار صفحه است.

    نوعي از سوزن زبانه‎دار كه به نام سوزن دوسر زبانه‎دار مي‎باشد (شكل 9-5) بدون پايه بوده و دو قلاب و زبانه در دو سر خود دارد. اين نوع سوزن مي‎تواند توسط هر يك از قلاب‎ها تشكيل حلقه بدهد و بر روي ماشين‎هاي دوبله سيلندر تخت‎باف، گردباف و جوراب‎بافي مورد استفاده قرار گيرد.

    3- سوزن مركب

    سوزن مركب را در سال 1856 در انگلستان شخصي به نام جيكوك اختراع كرد. اين سوزن داراي دو قسمت مجزا به صورت «قلاب همراه با ساق» و «زبانه» است،‌كه هر يك از آن‎ها بر روي ماشين به طور جداگانه قابل كنترل مي‏باشد.

    سوزن مركب از جهت ساخت دو نوع است. يك نوع آن داراي بدنه‎اي لوله‎اي شكل است كه زبانه‎ي داخل لوله‎ي ساق سوزن به منظور بستن قلاب سوزن جابه‎جا مي‎شود كه در شكل (9-6) به صورت خط‎چين نشان داده شده است. نوع ديگر، به صورت ساق داراي شيار طولي باز است كه زبانه داخل شيار قرار مي‎گيرد (در شكل 9-7 به صورت خط‎چين مشخص شده است).

    اين سوزن روي نوعي از ماشين‎هاي بافندگي حلقوي تاري، و در سال‎هاي اخير نوعي از ماشين‎هاي گردباف و تخت‎باف (حلقوي پودي) مورد استفاده قرار گرفته است.

    شكل (9-6) شكل (9-7)

    عمليات سوزن مركب براي انجام تشكيل حلقه، ساده‎تر، ملايم‎تر و كوتاه‎تر است. به همين دليل براي توليد بافت‎هاي ظريف و با سرعت بالا مناسب مي‎باشد.

    هزينه‎ي ساخت اين سوزن بيشتر از دو سوزن قبلي است و حركت هر دو قسمت آن نياز به كنترل دقيق دارد.

    4- سوزن نواربافي

    سوزن نواربافي تقريباً مشابه سوزن فنري است، با اين تفاوت كه سر سوزن بسته است و نخ از يك سمت داخل قلاب سوزن مي‎شود (شكل 9-8).

    عمليات بافت در ماشين‎هايي كه مجهز به سوزن نواربافي مي‎باشند به صورت حلقوي تاري بوده و از اين نوع بافت غالباً براي توليد نوارهاي تزئيني و يا نوارهاي كش استفاده مي‎شود.

    گيج ماشين

    اصطلاح گيج براي بيان ظراف بافت يك ماشين به كار مي‎رود و عبارت است از فاصله‎ي بين مركزيك سوزن با مركز سوزن مجاور. در ماشين‎هاي حلقوي پودي كه مجهز به سوزن زبانه‎دار مي‎باشند، معمولاً تعداد سوزن‎ها در طول يك اينچ را گيچ ماشين مي‎نامند، به طوري كه بيش‎تر بودن تعداد سوزن در يك اينچ تعيين كننده‎ي ظرافت بيش‎تر بافت است. اما در برخي از ماشين‎ها مانند فولي فشن (راست باف) تعداد سوزن‎ها در 5/1 اينچ، گيج است، و در ماشين‎هاي راشل در بافندگي حلقوي تاري، تعداد سوزن‎ها در دو اينچ را گيج مي‎نامند.

    شكل (9-8) سوزن نواربافي

    انواع حلقه

    در بافندگي حلقوي پودي سه نوع حلقه‎ي اصلي وجود دارد،

    - حلقه‎ي بافت

    - حلقه‎ي نيم‎بافت

    - حلقه‎ي نبافت

    استفاده از انواع حلقه باعث ايجاد طرح و تغيير خصوصيات فيزيكي يك ساختمان بافت مي‎شود. هر يك از انواع حلقه‎ها در يك دوره از مراحل بافندگي به وجود مي‎آيد.

    طرز تشكيل حلقه‎ي بافت به وسيله‎ي سوزن زبانه‎دار

    شكل (9-9) مراحل تشكيل حلقه‎ي بافت را نشان مي‎دهد،

    1- مرحله‎اي استراحت، سوزن در موقعيت استراحت و سر سوزن هم‎سطح با لبه‎ي شيار صفحه (لبه‎اي كه حلقه روي آن آزاد مي‎گردد) قرار دارد.

    2- مرحله‎ي نيم‎بافت (باز شدن زبانه)، سوزن از طريق پايه‎ي خود درون شيار باامكي، توسط بادامك بالا برنده‎ي سوزن به سمت بالا حركت كرده به طوري كه زبانه به وسيله‎ي حلقه باز مي‎شود.

    شكل (9-9) – مراحل تشكيل حلقه‎ي بافت توسط سوزن زبانه‎دار

    3- مرحله‎ي قرار گرفتن حلقه روي ساق سوزن، سوزن توسط بادامك بالابرنده حداكثر حركت خود را به سمت بالا انجام داده و حلقه از روي زبانه عبور كرده و روي ساق سوزن قرار مي‎گيرد.

    4- مرحله‎ي تغذيه‎ي نخ و بسته شدن زبانه، سوزن به وسيله‎ي بادامك تعيين طول حلقه به سمت پايين حركت كرده و نخ جديد را كه در حال تغذيه شدن است با قلاب خود مي‎گيرد و در اين هنگام، حلقه باعث بستن زبانه مي‎شود. بنابراين نخ جديد درون قلاب بسته‎ي سوزن محبوس مي‎شود.

    5- مرحله‎ي آزاد كردن حلقه و تعيين طول حلقه، سوزن حداكثر حركت را به سمت پايين، از طريق هدايت بادامك تعيين طول حلقه، انجام داده است. در اين موقعيت حلقه از روي سر سوزن بسته شده عبور مي‎كند و نخ از داخل حلقه‎اي كه در حال آزاد شدن است كشيده شده و حلقه‎ي جديد تشكيل مي‎شود. ميزان پايين آمدن سوزن در اين مرحله، كه توسط بادامك تعيين طول حلقه قابل تنظيم مي‎باشد، طول حلقه‎ي جديد خواهد بود.

    ساختمان حلقه‎ي بافت

    يك حلقه‎ي بافت از سه قسمت تشكيل شده است: سر حلقه ‎(a)، دو بازوي حلقه ‎(b) و پاي حلقه و يا نخ اتصال بين دو حلقه ‎(c) (شكل 9-10).

    شكل (9-10)

    اصطلاحات متداول در بافندگي حلقوي پودي

    به منظور توضيح در مورد ساختمان بافت‎هاي متفاوت دانستن اصطلاحات رايج ضروري است.

    1- رج

    حلقه‎هايي را كه در جهت عرض پارچه توسط سوزن‎هاي مجاور يكديگر در يك دوره از عمليات بافندگي بافته شده‎اند، رج مي‎نامند. براي به دست آوردن ابعاد پارچه، تعداد رج‎هاي بافته شده روي يكديگر، طول يك پارچه را تعيين مي‎كند. خط ‎(b) در شكل 9-11 مشخص كننده‎ي يك رج از ساده‎ترين ساختمان بافت حلقوي پودي است.

    2- رديف

    يك رديف تشكيل شده است از حلقه‎هايي كه روي يكديگر در يك خط طولي بافته شده‎اند. تعداد رديف‎ها، تعيين كننده‎ي عرض پارچه است و در صورت لزوم (به منظور محاسبات توليد و ابعاد پارچه) تعداد رديف در يك سانتي‎متر اندازه‎گيري و به صورت ‎«W.P.C.» نشان داده مي‎شوند. خط ‎a در شكل 9-11 يك رديف از ساختمان بافت ساده را مشخص مي‎كند.

    شكل (9-11)

    3- تراكم حلقه

    اصطلاح تراكم حلقه در بافندگي حلقوي پودي به معناي تعداد حلقه‎ها در واحد سطح مربع است و غالباً از حاصلضرب تعداد رج و رديف در يك سانتي‎متر به دست مي‎آيد.

    4- طول حلقه

    طول نخي كه در يك حلقه‎ي بافته شده به كار رفته است طول حلقه نام دارد و به ميلي‎متر اندازه‎گيري مي‎شود. طول حلقه از مهم‎ترين عوامل كنترل خصوصيات پارچه‎هاي بافته شده است. اندازه‎ي طول يك حلقه به وسيله‎ي شكافتن نخ يك رج از بافت و تقسيم نمودن طول آن به تعداد سوزن‎هايي كه حلقه‎ي آن‎ها شكافته شده است، به دست مي‎آيد و غالباً با حروف ‎(1) نمايش داده مي‎شود. معمولاً بزرگ‎تر بودن طول حلقه باعث ايجاد بافت بازتر و پارچه‎ي سبك‎تر مي‎شود در حالي كه حلقه‎ي كوچك‎تر موجب متراكم‎تر و سنگين‎تر شدن پارچه خواهد شد.

    5- حلقه‎ي فني‎رو

    هنگامي كه حلقه‎ي بافت جديد از ميان و از روي سر حلقه‎ي قبلي عبور كند به اسم حلقه‎ي فني‎رو ناميده مي‎شود (شكل 9-12). اين نوع حلقه در روي فني پارچه به شكل ‎(V) نمايان مي‎شود. علامت مشخص‎كننده‎ي حلقه‎ي فني رو را در نمايش سوزني به شكل ( ) و در نمايش شطرنجي به شكل (X) نشان مي‎دهند. (اين دو علامت در شكل 9-12 مشاهده مي‎گردد).

    6- حلقه‎ي فني پشت

    در صورتي كه حلقه‎ي بافت جديد از ميان حلقه‎ي قبلي و از پشت سر آن كشيده شده باشد به اسم حلقه‎ي فني پشت ناميده مي‎شود (شكل 9-13). اين حلقه در پشت پارچه (يك‎رو سيلندر) به شكل نيم‎دايره است و علامت آن در نمايش سوزني به شكل ‎( ) و شطرنجي به شكل ‎ (O) مي‎باشد.

    ماشين‎هاي گردباف يك سيلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار

    ماشين‎هاي گردباف غالباً داراي سيلندر چرخان و ابزارهاي ثابت هستند (كليدي

    قطعاتي كه بتواند يك دوره از عمليات بافندگي را توسط سوزن‎ها ايجاد كند ابزار ناميده مي‎شود.) و تعداد كمي از آن‎ها ابزارهاي چرخان و سيلندر ثابت دارند (تعداد از ماشين‎هاي گردباف قديمي).

    سوزن‎هاي زبانه‎دار در ماشين‎هاي گردباف، در درون شيارهاي سيلندر و يا صفحه، داراي حركت مجزا و بالا و پايين و يا جلو و عقب هستند. انجام اين حركات توسط شياري ميسر مي‎شود كه بادامك‎ها، به منظور عبور پايه‎ي سوزن، ايجاد نموده‎اند. بيشتر بادامك‎هاي بالا برنده‎ي سوزن از يك يا چند قطعه تشكيل شده‎اند و براي ايجاد حلقه‎ي بافت، نبافت و يا نيم‎بافت قابل تنظيم‎اند.

    1- عوامل اصلي بافت در ماشين‎هاي گردباف يك سيلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار

    شكل (10-9) عوامل اصلي بافت در اين نوع ماشين‎ها را نشان مي‎دهد. اين عوامل عبارتند از:

    1- سوزن زبانه‎دار، گرفتن نخ و تشكيل حلقه توسط سوزن انجام مي‎شود

    2- سنيكر، در هنگام تشكيل حلقه، پارچه توسط مكانيزم كشش دهنده، به سمت پايين تحت كشش قرار دارد. در ماشين‎هاي قديمي كشيدن پارچه تنها به وسيله‎ي مكانيزم كشش خود پارچه انجام مي‎گرفت، اما بسياري از ماشين‎هاي جديدتر مجهز به قطعه‎اي به نام سنيكر (لبه‎گير) مي‎باشند كه پارچه را تحت كشش قرار مي‎دهد. اين ماشين‎ها داراي يك سري سوزن بر روي سيلندر به طور عمودي هستند و سنيكرها به صورت افقي بين سوزن‎ها قرار گرفته‎اند (در نوعي از ماشين‎هاي جديد گردباف، سنيكرها به طور عمودي در كنار سوزن درون شيارهاي سيلندر قرار گرفته‎اند) بنابراين سنيكرها نسبت به سوزن، زاويه‎ي تقريباً 90 درجه دارند. در چنين ماشين‎هايي سنيكر دو وظيفه‎ي به عهده دارد، كه نگه داشتن حلقه‎هاي آخرين رجه پارچه در هنگام بالا رفتن سوزن و ايجاد سطح مناسب براي كشيدن نخ جديد از داخل حلقه‎ي قبلي مي‎باشد.

    3- بادامك‎هاي عمل كننده روي سنيكر، عمل هدايت سنيكرها به سمت جلو و عقب توسط بادامك‎هاي سنيكر انجام مي‎شود. اين بادامك‎ها در قالب‎هاي دور محيط بيروني سيلندر به صورت حلقه‎اي شكل قرار دارند. شكل 10-10 نشان‎دهنده‎ي مسير بادامك‎هاي سنيكر است و طبق عمليات بافندگي شماره‎گذاري شده است.

    4- بادامك‎هاي عمل كننده روي سوزن، اين بادامك‎ها هدايت سوزن را در انجام حلقه‎هاي بافت، نبافت و نيم‎بافت به عهده دارند و بادامك تعيين طول حلقه به منظور تعيين طول حلقه‎ي مناسب بافت به كار مي‎رود.

    5- نخ‎بر، عمل تغذيه‎ي نخ به سوزن‎ها توسط نخ بر انجام مي‎شود. نخ‎برها در بسياري از ماشين‎ها داراي تنظيمات مختلف هستند و در تعداد كمي از آن‎ها نيز ثابت‎اند.

    شكل (10-9)

    2- طرز تشكيل حلقه‎ي بافت در ماشين‎هاي گردباف يك سيلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار

    شكل (10-11) مراحل 1 تا 8، تشكيل حلقه‎ي بافت در اين نوع ماشين‎ها ر

    نشان مي‎دهد. اصول تشكيل اين حلقه مشابه با شيوه‎اي است كه قبلاً توضيح داده شد، ‌اما در اين روش سنيكرها به تشيكل حلقه كمك مي‎كنند.

    (شكل 10-10)

    1- مرحله‎ي نيم‎بافت؛ سوزن توسط بادامك بالابرنده به سمت بالا هدايت شده و با اين عمل زبانه‎ي سوزن باز مي‎شود.

    2- مرحله‎ي قرار گرفتن حلقه روي ساق سوزن؛ سوزن به طور كامل به سمت بالا هدايت شده به طوري كه حلقه از روي زبانه عبور كرده و بر روي ساق سوزن قرار

    گرفته است، در حالي كه سنيكر توسط بادامك به سمت عقب كشيده مي‎شود.

    3- مرحله‎ي تغذيه‎ي نخ؛ با عمل برگشت سوزن به سمت پايين، كه به وسيله‎ي بادامك تعيين طول حلقه انجام مي‎گيرد، نخ توسط نخ‎بر به سوزن تغذيه مي‎شود و سنيكر همچنان عقب كشيده خواهد شد.

    4- مرحله‎ي بسته شدن زبانه؛ ادامه‎ي حركت سوزن به سمت پايين، باعث بسته شدن زبانه و گرفتن نخ توسط قلاب سوزن مي‎شود.

    5- مرحله‎ي عبور حلقه‎ي قبلي از روي سوزن؛ در اين موقعيت سوزن همچنان پايين رفته به طوري كه زبانه كاملاً بسته شده و حلقه در حال عبور از روي سربسته‎ي سوزن است. سنيكر همچنان عقب قرار دارد.

    شكل (10-11)- مراحل تشكيل حلقه‎ي بافت در ماشين‎هاي گردباف يك سيلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار

    6- مرحله‎ي آزاد شدن حلقه؛ با ادامه‎ي حركت سوزن به سمت پايين حلقه‎ي قبلي آزاد مي‎گردد و نخ گرفته شده از ميان حلقه‎ي قبلي آزاد شده و به سمت پايين كشيده مي‎شود. در حالي كه با آغاز حركت سنيكر به سمت جلو، سطح مناسبي براي حلقه‎ي آزاد شده ايجاد خواهد شد.

    7- مرحله‎ي تشكيل حلقه‎ي جديد؛ سنيكر حركت خود را به سمت جلو ادامه مي‎دهد و با ادامه‎ي هدايت سوزن به سمت پايين، حلقه‎ي جديد تشكيل مي‎گردد.

    8- مرحله‎ي تعيين طول حلقه؛ در اين موقعيت طول حلقه‎ي جديد تعيين مي‎گردد و سوزن دوباره آماده‎ي شروع عمليات بافندگي دوره‎ي بعد (رج بعد) مي‎شود.

    ماشين‎هاي گردباف دو سيلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار

    ماشين‎هاي گردباف دو سيلندر (سيلندر و صفحه) داراي دو سري سوزن هستند كه يك سري از آن‎ها درون شيارهاي سيلندر، به طور عمودي، و سري ديگر درون شيارهاي صفحه، به طور افقي، چيده شده‎اند (شكل 10-18) و تعداد شيارهاي صفحه و سيلندر در بيش‎تر ماشين‎ها برابرند. اين دو سري سوزن تقريباً با زاويه‎ي 90 درجه نسبت به هم قرار دارند. توليدات ماشين‎هاي دو سيلندر را به اسم دور و سيلندر مي‎نامند و اين ماشين‎ها غالباً مي‎توانند انواع متنوع از اين نوع بافت‎ها را توليد كنند.

    1- سيلندر

    2- شيارهاي سيلندر (درون هر شيار يك سوزن به طور عمودي چيده شده است)

    3- صفحه

    4- شيارهاي صفحه (درون هر شيار يك سوزن به طور افقي چيده شده است)

    شكل (10-18)

    1- عوامل اصلي بافت در ماشين‎هاي دو سيلندر گردباف (شكل 10-19) عبارت اند از:

    1- نخ‎بر. كه عمل تغذيه‎ي نخ به سوزنها را به عهده دارد.

    2- سوزن سيلندر، كه به طور عمودي درون شيارهاي سيلندر چيده شده و مهم‎ترين عامل تشكيل حلقه‎ي فني روي پارچه مي‎باشد.

    شكل (10-19) عوامل اصلي بافت در ماشين‎هاي دو سيلندر گردباف مجهز به سوزن زبانه‎دار

    3- سوزن صفحه، كه به طور افقي درون شيارهاي صفحه چيده شده و مهم‎‎ترين عامل تشكيل حلقه‎ي پشت فني پارچه مي‎باشد.

    4- سيلندر

    5- صفحه

    6- بادامك بالا برنده‎ي سوزن، كه قابل تنظيم است و هدايت پايه‎ي سوزن را براي انجام حلقه‎ي بافت، نبافت و يا نيم‎بافت به عهده دارد.

    7- بادامك تعيين طول حلقه، كه سوزن‎ها توسط آن و از طريق پايه‎ي خود به سمت پايين هدايت مي‎شوند (انتهاي عمليات بافندگي). ميزان پايين آمدن سوزن، تعيين‎كنده‎ي طول نخي است كه به وسيله‎ي قلاب سوزن از نخ‎بر كشيده مي‎شود و به صورت حلقه‎ي جديد تشكيل مي‎گردد. بنابراين با تنظيم اين بادامك، شلي و سفتي پارچه تغيير خواهد كرد.

    8- بادامك جلوبرنده‎ي سوزن صفحه (مشابه با قطعه‎ي 6 عمل مي‎كند).

    9- بادامك تعيين طول حلقه‎ي صفحه (مشابه با قطعه‎ي 7 عمل مي‎كند).

    2- طرز تشكيل حلقه‎ي بافت در ماشين‎هاي گردباف دو سيلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار

    مراحل تشكيل حلقه‎ي بافت در اين نوع ماشين‎ها در شكل (10-20) از 1 تا 5 نشان داده شده است.

    1- مرحله‎ي استراحت سوزن؛ در اين موقعيت هر يك از دو سوزن صفحه و سيلندر داراي حلقه‎اي در قلاب خود مي‎باشند و حلقه‎ها از روي لبه و بين سيلندر و صفحه توسط مكانيزم كشش پارچه به سمت پايين كشيده مي‎شوند. در اين مرحله هر دو سوزن به ويله‎ي بادامك و از طريق پايه‎ي خود به سمت بيرون از شيار هدايت مي‎شوند.

    2- مرحله‎ي عبور حلقه از روي زبانه؛ با حركت سوزن‎هاي صفحه و سيلندر به سمت بيرون از شيار، زبانه‎ي سوزن‎ها (در صورت بسته بودن) توسط حلقه باز مي‎شود و از روي زبانه عبور مي‎كند تا روي ساق سوزان قرار گيرد.

    3- مرحله‎ي تغذيه‎ي نخ؛ در اين مرحله هر دو سوزن به سمت درون شيار هدايت مي‎شوند و نخ‎بر در موقعيت تغذيه نخ قرار مي‎گيرد.

    شكل (10-20)- مراحل تشكيل حلقه‎ي بافت در ماشين‎هاي دو سيلندر گردباف مجهز به سوزن زبانه‎دار

    4- مرحله‎ي گرفتن نخ؛ با ادامه‎ي حركت برگشت سوزن‎ها درون شيار صفحه و سيلندر، نخ توسط قلاب سوزن‎ها از نخ‎بر كشيده مي‎شود در حالي كه زبانه‎ي سوزن تحت تأثير فشار حلقه‎ي روي ساق سوزن، در حال بسته شدن است.

    5- مرحله‎ي آزاد شدن حلقه‎ي قبلي و تشكيل حلقه‎ي جديد؛ با ادامه‎ي حركت سوزن‎ها به درون شيار خود،‌ حلقه‎ي قبلي زبانه‎ي سوزن را كاملاً مي‎بندد و از روي آن عبور كرده و آزاد مي‎گردد. در حالي كه نخ جديد گرفته شده، توسط قلاب سوزن از ميان حلقه‎ي آزاد شده عبور كرده به حلقه‎ي جديد تبديل مي‎شود.

    موضوع پروژه : راه اندازي كارگاه حلقوي پودي (تريكو بافي)

    ترازو : 600 هزار

    پول پيش : 2 ميليون

    هزينه راه اندازي دستگاه : 250 هزار تومان

    دستگاه : 35 ميليون

    لوازم جانبي : 650 هزار

    پمپ هوا : 500 هزار

    دستگاهها :

    1-چانگداي : 240 كيلو پارچة توليدي در روز

    2-كامبر : 320 كيلو پارچة توليدي در روز

    1-چانگداي : عرض پارچه‌ي توليدي 90 سانتي متر به صورت كيسه‌اي مدل 1990 ساخت كره - قيمت 15 ميليون

    مشخصات فني دستگاه : 120 ابزار - دهنه‌ي 30 - ريزي 24 -

    ارتفاع 5/2 متر

    2-كامبر : عرض پارچه 80 سانتي متر كيسه اي - مدل 1990 ، ساخت انگليس - دو دستگاه - قيمت هر دستگاه 10 ميليون .

    مشخصات فني دستگاه : 82 ابزار - دهنه‌ي 26 - ارتفاع 2 متر

    نقشة كارگاه : مساحت كل : m230

    فضا براي هر دستگاه m20 متر فاصلة بين هر دستگاه 1 متر

    هزينه هاي ثابت :

    اجارة كارگاه : 2 ميليون پول پيش ، ماهيانه 350 هزار تومان

    هزينة نصب و راه اندازي ماشين آلات : 250 هزار تومان

    روغن 30و40 : به صورت شبكه اي خريداري شده هر ليتر 1000 تومان (روزي 12 ليتر مصرف)

    كارگر : 4 نفر در هر شيفت 2 نفر (2 شيفت كاري 12‌ساعت) حقوق براي هر كارگر 140 هزار تومان

    حسابدار ‌: يك نفر حقوق ماهيانه 180 هزار تومان

    پمپ هوا : 500 هزار تومان

    ترازو : 600 هزار تومان

    هزينة برق : 240 هزار تومان در 2 ماه (سه فاز 250 آمپر)

    هزينة آب : 3 هزار تومان در 2 ماه

    هزينة تلفن : 100 هزار تومان در 2 ماه

    هزينة رنگرزي هر كيلوپارچه : 300

    مزد بافت براي توليد هر كيلو پارچه : 200

    قيمت نخ 30 پنبه اي كيلويي 2150 تومان

    سود خالص به ازاي توليد هر كيلو پارچه 100 تومان

    محاسبة مزد بافت :

    تلفن : 250هزار تومان روغن : 42 هزار در ماه

    بيمه 41400 تومان در ماه استهلاك ماشين : 300 هزار تومان در ماه

    اجاره كارگاه : 350 هزار تومان كرايه ماشين : 600 هزار تومان

    حقوق كارگر : 740 هزار تومان در ماه برق : 120 هزار تومان

    براي توليد هر كيلو پارچه 33 تومان افت پارچه

    براي توليد هر كيلو پارچه 44 هزار تومان حقوق كارگر

    7 هزينه برق

    3 تلفن

    12 بيمه

    25 اجاره كارگاه با محاسبة پول پيش

    21 روغن

    18 استهلاك ماشين

    35 كرايه (براي محله پارچه خام از كارگاه به رنگرزي و بالعكس

    2 پيش بيني نشده

    200 تومان مزد بافت

    سود 24 ساعت 84000 = سود براي هر كيلو 150 × 560 كيلو پارچة توليدي در 24 ساعت

    سود در ماه : 2184000 = 26 روز كار در ماه × 84000

    سود در سال 26.208.000 = 12×2184000

    در عرض 5/1 سال به نقطة سر به سر مي رسيم .

    منابع :

    1 ـ بررسي صنعت بافندگي ، تأليف : پيتر تيرگ .

    2 ـ بافندگي در چشم اندازي جامع : چاك ، واي . گي .

    دانشگاه آزاد اسلامي

    واحد كرج

    پروژة كارآفرینی

    عنوان :

    بافندگي حلقوي پودي و تاري

    استاد :

    دانشجو :

    زمستان 87

    فهرست مطالب

    عنوان صفحه

    مقدمه 1

    بافندگي حلقوي پودي 3

    بافندگي حلقوي تاري 4

    مقايسه‌ي بافندگي حلقوي پودي و تاري و مصارف هر يك 4

    سوزن و انواع آن 6

    گيج ماشين 12

    انواع حلقه 13

    طرز تشكيل حلقه‌ي بافت به وسيلة سوزن زبانه دار 13

    ساختمان حلقة بافت 15

    اصطلاحات متداول در بافندگي حلقوي پودي 16

    ماشين هاي گردباف يك سيلندر مجهز به سوزن زبانه دار 18

    ماشين هاي گردباف دوسيلندر مجهز به سوزن زبانه دار 25

    راه اندازي كارگاه حلقوي پودي (تريكوبافي) 31

    هزينه هاي ثابت 32

    حياط 51انبار خام : m40دفتر : m24
    حياط 51پارچه رنگ شده : m 46پارچه رنگ شده : m 46
    سالن بافت : m 69سالن بافت : m 69سالن بافت : m 69
  • فهرست و منابع دانلود پروژه کارآفرینی بافندگی حلقوی پودی و تاری

    فهرست:

    مقدمه .............................................................................................................. 1

    بافندگی حلقوی پودی ....................................................................................... 3

    بافندگی حلقوی تاری ........................................................................................ 4

    مقایسه‌ی بافندگی حلقوی پودی و تاری و مصارف هر یک .................................... 4

    سوزن و انواع آن .............................................................................................. 6

    گیج ماشین ..................................................................................................... 12

    انواع حلقه ....................................................................................................... 13

    طرز تشکیل حلقه‌ی بافت به وسیله سوزن زبانه دار ............................................. 13

    ساختمان حلقه بافت ........................................................................................ 15

    اصطلاحات متداول در بافندگی حلقوی پودی ..................................................... 16

    ماشین های گردباف یک سیلندر مجهز به سوزن زبانه دار .................................... 18

    ماشین های گردباف دوسیلندر مجهز به سوزن زبانه دار ....................................... 25

    راه اندازی کارگاه حلقوی پودی (تریکوبافی) ........................................................ 31

    هزینه های ثابت .............................................................................................. 32

     

    منبع:

    1 بررسی صنعت بافندگی ، تألیف : پیتر تیرگ .

    2 بافندگی در چشم اندازی جامع : چاک ، وای . گی . 

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود پروژه کارآفرینی بافندگی حلقوی پودی و تاری , ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی بافندگی حلقوی پودی و تاری , پروژه کارآفرینی درباره دانلود پروژه کارآفرینی بافندگی حلقوی پودی و تاری , نمونه طرح کسب و کار دانلود پروژه کارآفرینی بافندگی حلقوی پودی و تاری , جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود پروژه کارآفرینی بافندگی حلقوی پودی و تاری , Business plan با موضوع دانلود پروژه کارآفرینی بافندگی حلقوی پودی و تاری
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت