دانلود طرح کسب و کار تولید جوراب ورزشی

تعداد صفحات: 49 فرمت فایل: word کد فایل: 3008
سال: نامشخص مقطع: تولیدی دسته بندی: صنایع نساجی-پوشاک-چرم
قیمت قدیم:۱۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود طرح کسب و کار تولید جوراب ورزشی

    کلیات در راستای شناسایی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید:

    مقدمه:

    جوراب به عنوان یک پای پوش محافظ پا در برابر سرما و گرما و عرق و اشیاء خارجی و ...... مطرح بوده و می باشد. شکل کلی آن از ابتدا تا کنون تغییر کلی نداشته و تنها تغییرات آن در طرح، رنگ و نخ مصرفی در بافت بوده است.

    شکل آن بصورت یک کیسه سرباز می باشد که بوسیله دوخت، سر آن در یک سمت بسته می شود. قسمت بزرگ اطلاعات موجود در مورد تاریخچه صنعت جوراب بافی مربوط به دوره هائی است که ماشینهای بافت جوراب وارد این صنعت گردید. البته آثار بدست آمده از قرن چهارم و پنجم نشانگر رایج بودن بافتنی دستی در کشورهای شرقی است که تا قرن چهاردهم این هنر دستی به اروپا نرسیده بود. اولین ماشین جوراب بافی دستی در سال 1589 توسط شخصی بنام ویلیام لی در انگلستان ساخته شد. کلیه سوزنهای این ماشین حرکت همزمان داشتند و یک رج از بافت در یک زمان تشکیل می شد.

    رشد ماشینهای حلقوی پودی در انگلستان از ماشینهای جوراب بافی شروع شد که در ابتدا حدود 700 کارگاه جوراب بافی آغاز بکار کردند و تا سال 1727 به 8000  ماشین رسید. مکانیزم عمل ماشینهای بافندگی تا قبل از 1864 به کمک نیرو محرکه دستی بوده و از آن به بعد نیروی محرکه الکتریکی بکار گرفته شد که توسط شخصی بنام ویلیام کاتون انجام شد. این کار در حقیقت یک انقلاب صنعتی بشمار می رفت و اسم ماشین هم بنام آن شخص William cotton نامیده شد. با اینکار سرعت ماشین افزایش یافت اما کشش و کیفیت آن همانند ماشینهای دستی بود.

    در ایران نیز فعالیت این صنعت در سال 1290 هجری شمسی با احداث اولین واحد جوراب بافی در محل شمس العماره آغاز گردید، در حال حاضر تعداد کارگاههای جوراب بافی و کارخانه ای آن به بیش از 1000 واحد رسیده است.

    1-2- تعریف ویژگیها و مشخصات فنی محصول از نظر شکل ظاهری، طبقه بندی، فرمول چگونگی بسته بندی اجزاء و قطعات متشکله، حد استاندارد ملی و جهانی، شماره تعرفه گمرکی، شرایط ورود.

    - تعریف ویژگیها:

    جوراب به عنوان یک پا پوش محافظ پا در برابر گرما و سرما و عرق و اجسام خارجی و ... می باشد. استفاده از انواع پوششها با فرمها و اندازه های مختلف علاوه بر جنبه های پوشش ظاهری هدفهای دیگری در بر می گیرد از جمله: حفاظت در برابر سرما، گرما، نور خورشید، مسائل بهداشتی، جلوگیری از ضایعات پوستی بواسطه متمرکز شدن نقاط اتکاء بدن و در نهایت ایجاد سایش بیشتر نسبت به سایر اعضا بدن حائز اهمیت است و بنابراین در طراحی شکل و انتخاب جنس آن نکات بالا باید مد نظر قرار گیرد تا به نحو مطلوبی راحتی پا فراهم گردد.

    1-1-2- اجزاء تشکیل دهنده جوراب:

    قسمتهای مختلف جوراب:

    کش جوراب، ساق جوراب، کف پا،‌ روی پا، پنجه جوراب

    الف) کش جوراب:

    از نظر نخ لاستیک یا کش باید در مقابل حرارت و رطوبت و آبگرم  40 مقاوم بوده و قابلیت کشش آن حداکثر 700% برابر نمرات 90 تا 110 ریز باشد. از نظر نوع قسمت کش در جوراب های مختلف بین 1 الی 3 سانتی متر باشد.

    ب) ساق جوراب:

    این قسمت بخش عمده جوراب را تشکیل می دهد و از نظر طول که در بخش بعدی (حد استانداردهای ملی) یادآوری می شود در مورد آن صحبت می گردد. همینطور در مورد نوع نخ مصرفی نیز در بخش بعدی توضیح داده خواهد شد.

    ج) پاشنه جوراب:

    شکل خاص پاشنه پا از لحاظ داشتن فرم هندسی متفاوت با سایر قسمتها و اندکی عقب نشینی نسبت به ساق پا طرح بخصوص را ایجاب می نماید همچنین وضعیت فیزیکی پا از لحاظ میزان تماس و درصد تحمل وزن کل بدن، لزوم بکار بردن نخ های مقاومت مناسب را ایجاد می نماید.

    د) کف پا:

    عبارتست از فاصله بین پاشنه پا تا نوک پنجه و روی پا عبارتست از فاصله روی پا تا نوک پنجه.

    این قسمت از جوراب بدلیل سایش بیشتر و گرفتن عرق پا بایستی مقاومت نخ های مصرفی در بافت آن مناسب باشد و از بافت مطلوبی نیز برخوردار باشد از نظر وضعیت هندسی فرم کلی آن توضیح داده شده است.

    ه) پنجه جوراب:

    قسمت نوک جوراب همانند قسمتهای پاشنه و کف در معرض سایش بوده و علاوه بر آنکه در جهت طولی تحت کشش می باشد با ناخن ها نیز در تماس است. بنابراین در این قسمت حتی الامکان باید از نخهای مقاوم استفاده نموده و در بافت آن دقت کافی را مبذول داشت از حیث مراحل عملیاتی پنجه جوراب در آخرین مرحله بافت جوراب شکل گرفته بافت این قسمت بصورت کیسه ای بوده که پس از اتمام کار جهت لبه دوزی به قسمت دوزندگی منتقل می شود.

     

     

    2-1-2) طبقه بندی جوراب:

    1- از نظر نوع کاربرد:

    الف) مردانه                        ب) زنانه                           ج) بچه گانه

    2- از نظر نوع بافت:

    الف) ساده      ب) طرح دار یا فانتزی ج) کبریتی      د) توری         ه) اسپرتی

    3- از نظر جنس:

    الف) پنبه ای       ب) نایلونی       ج) پشمی           د) مخلوط اکریلیک پلی آمید

    درجه بندی جوراب:

    جوراب درجه یک:

    یک جفت جوراب است که اختلاف طول لنگه های آن نسبت به یکدیگر بیش از 15 میلیمتر نبوده و هیچگونه عیبی که بتوان با چشم آنرا دید نداشته باشد. نخهای مصرفی در این نوع جورابها باید کاملاً صاف بوده و در موقع بافت ایجاد پرز نکند.

    جوراب درجه دو:

    یک جفت جوراب است که اختلاف طول لنگه های آن بیش از 30 میلیمتر نباشد.

    جوراب درجه سه:

    یک جفت جوراب است که اختلاف لنگه های آن بیش از 45 میلیمتر نبوده و عیبهای دیگری بغیر از عیبهای مجاز برای جورابهای درجه یک و دو را دارا باشد.

    - عیوب:

    جورابها باید عاری از عیوبی نظیر بافت گره دا یا دانه دررفتگی، چین خوردگی، ناهماهنگی رنگ و بافت در سر پنجه و لبه جوراب باشد.

    - بسته بندی و نشانه گذاری:

    در روی بسته باید ویژگیهای زیر نوشته شود:

    جنس، نشانه تجارتی کارخانه یا نام سازنده و نام کشور سازنده

    - نشانه گذاری روی کارتن:

    بر روی هر کارتن باید ویژگیهای زیر نوشته شود: تعداد دوجین، وزن خالص و ناخالص، جنس، نشانه تجاری کارخانه یا نام سازنده، کشور سازنده.

    با انتخاب بهترین روش تولیدی بر محصول می توان دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز را بر اساس فرآیند منتخب برگزید. در این فصل علاوه بر شرح فرآیند تولید مناسب ترین فرآیند نیز انتخاب خواهد شد و سپس با بررسی محصول، ظرفیت و برنامه تولید واحد را معین نموده و بر این اساس مواد اولیه مورد نیاز و دستگاههای موجود در خط تولید شرح داده خواهد شد.

    جهت انجام و ادامه فعالیت های هر واحد تولیدی علاوه بر دستگاههای خط تولید نیاز به تاسیسات زیربنایی وجود دارد که در ادامه بحث به آن پرداخته شده است. زمین مورد نیاز جهت تولید انواع جوراب، محاسبه خواهد گردید و در خاتمه بحث و با توجه به نوع تکنولوژی انتخابی، تعداد نیروی انسانی مورد نیاز در بخش تولید و خدماتی محاسبه خواهد گردید.

    1-3- ارزیابی روشهای مختلف تولید و گزینش روش بهینه

    ابداع و بوجود آمدن روشهای مختلف تولید به علل گوناگونی صورت می گیرد. یکی از عوامل سرعت تولید محصول است که می تواند انگیزه ای برای تغییر روشهای تولید باشد. با توجه به مطلب فوق روشهای مختلف شرح داده می شود تا از بین آن روش بهینه برگزیده شود.

    الف) روش دستی:

    بافندگی با دست در زمان حال به عنوان یک هنر سنتی و یا امکانی برای پرکردن اوقات فراغت مطرح می باشد. زمانی این کار یا هنر می توانست احتیاجات یک خانوار را برآورده سازد و بعنوان یک شغل مطرح بود. بهر حال این شیوه مربوط به قبل از پیدایش ماشینهای بافندگی بوده است و سیستم کار آن بافندگی حلقوی پودی بوده است.

    ب) روش مکانیزه:

    همانطور که از اسم آن هم مشخص می شود در این روش ماشین آلات بکار گرفته می شوند و لیکن همین ماشینها نیاز به انجام اعمالی توسط دست دارند ماشین های بافندگی موجود در منازل از این نوع هستند.

    همانطور كه از اسم آن هم مشخص مي شود در اين روش ماشين آلات بكار گرفته مي شوند و ليكن همين ماشينها نياز به انجام اعمالي توسط دست دارند ماشينهاي بافندگي موجود در منازل از اين نوع هستند.

    ج) ماشينهاي كامپيوتري با روش اتوماتيك يا خودكار:

    در اين روش ماشينها پيشرفته تر شده اند كه كامپيوتر تمام وظايف را بعهده گرفته است و انسان در اين سيستم نقش نظارت كننده را دارد. در اين سيستم كارائي از قبيل شمارش ميزان بافت. تعداد كار و متراژ توليد انجام مي شود. جمع آوري ضايعات و حتي گزارش عيوب خط توليد نيز بعهده رايانه است.

    - چگونگي و ميزان بكارگيري به عنوان كالاي نهايي يا واسطه اي و مصرفي و مقايسه كالاهاي قابل جانشيني با محصولات اصلي

    جوراب به عنوان كالاي نهايي مورد استفاده قرار مي گيرد و كالاهاي قابل جانشيني به مفهوم عام كه براي پوشش پا محسوب مي شود وجود ندارد. البته خود جوراب از نظر نوع و جنس به رده هايي تقسيم بندي مي شود كه اين انواع از نظر نوع استفاده كننده و همينطور قيمت با هم متفاوت مي باشند. در اين طرح جوراب اسپرتي مد نظر مي باشد.

    - ارائه ديدگاههاي كلي در مورد قيمت و امكان فروش و چگونگي روند تغييرات قيمت فروش محصول اصلي در داخل و خارج از كشور

    كاربرد جوراب و بطور كلي پوشاك در ارتباط مستقيم با ميزان جمعيت يك كشور مي باشد. رشد جمعيت ما در ساليان اخير كه مطابق آمارها بالاترين درصد را نسبت به تعداد جمعيت در دنيا دارد. استفاده روز افزون انواع جوراب را به دنيا داشته است كه به همان نسبت تعداد كارگاههاي توليد جوراب نيز گسترش يافته است.

    واحدهاي توليدي جديد و يا كساني كه قصد احداث واحدهاي مشابه را دارند بايد در قسمت بازاريابي فعالانه تر حركت كرده حتي الامكان با ايجاد كيفيت بهتر و ارائه محصولات متنوعتر (از نظر رنگ و كاربرد) موضوعيت ايجاد واحدهاي جديد را بوجود آورند.

    2-3- تشريح دقيق و جامع فرآيند منتخب و ترسيم شماتيك جريان فرآيند (نمودار گردش مواد)

    - تشريح فرآيند

    كل فرايند در يك طرف بافت جوراب است و در طرف ديگر عمليات تكميل شامل رنگرزي و بسته بندي آن و چنانچه بخواهيم چگونگي بافت را شرح دهيم چنين خواهد بود:

    ماشينهاي جوراب بافي داراي نخ برهاي متفاوتي هستند كه مربوط به بافت كش بالاي جوراب، ساق، پاشنه و پنجه، كف و بافت بين دو لنگه جوراب مي باشند. بافت از يكسوي حلقه كه به حالت زنجير به يكديگر اتصال دارند تشكيل شده است. يك رج از اتصال حلقه ها در يك خط عمودي از بافت تشكيل شده است و يك رديف اتصال حلقه ها در يك خط عمودي از بافت است.

    نخ توسط حركت بالا و پائين سوزن تبديل به حلقه مي گردد. حركتهاي بالا و پايين سوزن در داخل شيارهاي يك استوانه توسط بادمكهاي مربوط ايجاد مي گردد. قطر اين سيلندر متفاوت بوده و شيارها در شرح جانبي آن از قاعده بالا بطرف قاعده پايين ايجاد شده است. به طوريكه سوزن ها در داخل آن جاي مي گيرند.

    به عبارت ديگر در محيط سيلندر، سوزنها بطور منظم قرار گرفته اند. تعداد شيارها روي سيلندر متناسب با نوع جوراب متغير خواهد بود. براي اينكه حلقه بافته شده همراه با سوزن بالا و پايين حركت نكند، هنگام حركت كردن سوزن در اثر حركت ابزاري بنام سينكر كه بصورت افقي است، باعث نگه داشتن حلقه خواهد گرديد.

    در داخل شيار زير سوزن، قطعه ديگري به نام جك يا پلاتين وجود دارد كه داراي پايه هاي متفاوت است اين پايه ها به منظور بافت كش بالاي جوراب و بافت ژاكارد بكار گرفته شده اند. دور تا دور سيلندر بادامكهائي وجود دارند كه وظيفه فرمان دادن به سوزن و جك را جهت بافت قسمتهاي مختلف يك جوراب به عهده دارند.

    - مكانيزم ايجاد قسمتهاي مختلف جوراب:

    در اين بخش، فرمانهاي لازم جهت بافت قسمتهاي مختلف يك جوراب به درام داده مي شود و اين درام تغييرات فوق را از طريق بادامكهاي دور سيلندر به سوزنها منتقل مي نمايد مكانيزم ايجاد فرمان مكانيكي و يا كامپيوتري و يا توام مي باشد.

    سيستم مكانيكي نقش اصلي توسط زنجير و ديسك و يك چرخ دنده اعمال مي گردد زنجير بر روي ماشين جوراب بافي، نقش تعيين كننده اي در تعداد رج بين هر قسمت جوراب دارد.

    در داخل حلقه هاي زنجير از چند نوع دانه زنجير استفاده مي گردد. زنجير ساده جهت بافت ساده بوده و زنجير پايه دار باعث حركت ديسكت دندانه دار مي شود و چنانچه پايه باريك باشد ديسك را به تعداد كمتر و اگر از نوع پهن باشد به اندازه بيشتر حركت مي دهد. در هر حال حركت ديسكت دندانه دار بر روي ماشين باعث گردش درام كنترل بافت مي شود.

    در سيستم كامپيوتري مغز اصلي دستگاه كامپيوتر است كه با دادن برنامه به آن مي توان فرمانهاي مناسب را از طريق يك انتخاب كننده مغناطيسي به درام، منتقل نمود. استفاده از اين سيستم داراي مزاياي متعددي مي باشد كم شدن صداي دستگاه، كوچك شدن حجم و سرعت انتقال فرمانها است. براي ايجاد طرح روي جوراب نيز از سيستم كامپيوتري و مكانيكي مي توان استفاده نمود. در سيستم مكانيكي براي ايجاد طرح از سيستم توپي ژاكارد استفاده مي شود.

    در سيستم توپي ژاكارد، براي هر رنگ داخل نقشه جوراب، يك توپي در پهلوي سيلندر تعبيه شده است. در اين توپي از يك استوانه كه در سطح جانبي آن زانده هائي متناسب با نقش جوراب مي توان ايجاد نمود تشكيل شده است در هنگام چرخش سيلندر اين درام نيز گردش نموده و در حين گردش زائده ها با يكسري انتخاب كننده ها برخورد نموده و باعث تغيير حالت قطعه در زير ستون مي گردد و در نتيجه حركت مناسب را به سوزن جهت ايجاد طرح منتقل مي نمايد.

    در سيستم كامپيوتري، قطعه زير هر سوزن به يك محركه الكتريكي نصب شده است كه اين محركه با گرفتن يك پالس الكتريكي حركت بالا و پائين را به قطعه و در نهايت به سوزن مي دهد. بنابراين در رج بافت هر سوزن بطور مستقل انتخاب مي گردد. پالسهاي الكتريكي توسط فرمانها از يك حافظه كامپيوتري تامين مي شود كه برنامه اين حافظه مي تواند توسط graphic tablet ايجاد شده و روي ديسك ضبط گردد.

    چگونگي دريافت جوراب

    در ماشينهاي گردباف و يا ديگر ماشين آلات بافت براي جمع كردن محصول از 2 روش استفاده مي شود. يعني به طريقي بايد محصول بافته شده به سمت بيروني ماشين كشيده شود. اين عمل يا توسط وزنه انجام مي شود و يا روش پنوماتيك. روش وزنه يك روش قديمي است و با اعمال وزنه يعني به تعداد بافته شده جوراب كه از انتهاي سيلندر بيرون آمده جوراب به پايين كشيده ميشود.

    روش پنوماتيكي در اين سيستم، مكش هوا متناسب با تشكيل حلقه ايجاد مي گردد. بدين صورت كه هوا را از داخل سيلندر در حال بافت مكيده و هوا و تعداد بافته شده جوراب را به داخل محفظه فيلتر كننده هوا هدايت مي كند.

    عمليات تكميل جوراب:

    بسته بندي تثبيت خشك كن رنگرزي دوزندگي

    تثبيت و اطو كاري:

    آخرين مرحله قبل از بسته بندي عمل اطو و يا بخار دادن است. در اين قسمت نيز دو گونه عمل مي شود. در برخي از كارگاهها از يك اطوي استيكي به ابعاد جوراب استفاده مي شود و در برخي ديگر از يك ساق پاي ساخته شده با پليمرهاي مصنوعي براي بخار دادن جوراب استفاده مي شود. در اين حالت جوراب فرم پا را گرفته و از نظر تثبيت بهتر مي باشد.

    بسته بندي:

    بسته بندي انواع جوراب اسپرتي در قسمت حد استاندارد ملي به طور كامل توضيح داده شده است و مي توان گفت يكي از عوامل مهم عرضه جوراب بسته بندي آن است.

    بخار

    كنترل و بسته بندي بخار اطو خشك كن رنگرزي بافت تغذيه نخ

    كنترل و بسته بندي اطو خشك كن رنگرزي دوخت و دانه گيري كنترل

    بخار

    3-3) بررسي مناطق، مراحل و شيوه هاي كنترل كيفي

    كنترل كيفيت يكي از پارامترهاي بسيار مهم صنايع امروز است و در مورد كالاهايي كه در رقابت شديد هستند بسيار حساستر مي گردد و نهايتاً لزوم واحدي بنام واحد كنترل احساس مي شود. كنترل كيفيت در مورد هر محصول و يا هر واحد توليدي به كنترل مواد اوليه، محصول نهايي و خط توليد اطلاق مي گردد. اما در اين واحد توليدي كنترل مواد اوليه و محصول در بخش كنترل كيفيت مركزي در كارگاه ديگري انجام مي گيرد و فقط كنترل خط توليد در حين انجام كار در اين بخش كارگاهي صورت مي گيرد.

    الف) كنترل كيفيت مواد اوليه:

    مواد اوليه شامل نخ براي بافت جوراب، نخ الاستيك جهت بافت كش مي باشند. همانطور كه اشاره شد اين قسمت توسط بخش كنترل كيفيت مركزي انجام مي گيرد. مواد لازم جهت بسته بندي انواع جوراب اسپرتي شامل كيسه هاي سلفون ، مقوا و كارتن است كه بايد كنترل شود.

    ب) كنترل خط توليد:

    سالم بودن دستگاهها، درست كار كردن كارگران، صحت انجام عمليات پي در پي در حقيقت كنترل قسمتهاي بافت، دوخت و بسته بندي و تثبيت.

    ج) كنترل كيفيت محصول

    در اين قسمت محصول از نظر شكل ظاهري كنترل مي شود.

    4-3) تعيين و محاسبه ظرفيت، برنامه توليد و شرايط عملكرد واحد

    يكي از عوامل تعيين كننده محدوده ظرفيت و برنامه توليد پرداختن به ويژگيهاي صنعت جوراب و نقش آن به عنوان يك صنعت كوچك در ميان صنايع كشور مي باشد و با توجه به مصرف روبه افزايش جوراب مي باشد.

    از طرفي كالاي عرضه شده در داخل نسبت به كالاي مشابه خارجي با توجه به مناسب بودن قيمت آن از قابليت فروش بيشتري برخوردار خواهد بود. لذا واحدهائي با ظرفيت پائين بالقوه سود آور بوده و اين سود آوري مطلوب در چنين صنايعي باعث جلب سرمايه هاي راكد كشور در جهت احداث اين گونه واحدها خواهد شد.

    يكي از مزاياي واحدهاي كوچك توانائي توليد محصولات متنوع متناسب با كشش بازار مي باشد. با پيشرفته شدن دستگاهها قابليت بافت انواع جوراب با ايجاد تغييرات مختصري در دستگاهها افزايش يافته است. بنابراين با هزينه ناچيز مي توان متناسب با بازار فروش هر نوع جوراب را توليد نمود.

    گذشته از اين با توجه به مصرف آن محل احداث هر منطقه اي مي تواند باشد. در نتيجه اين صنعت در رديف صنايع كوچك كه اشتغال زا نيز هستند قرار مي گيرد. يكي ديگر از عوامل تعيين كننده ظرفيت هر واحد تعداد روزهاي فعال كاري در سال و ساعات فعال در روز مي باشد. با توجه به پيوسته بودن بافت جوراب و از طرفي عدم محدوديت در مواد اوليه توليد جوراب تعداد شيفت كاري كه مي تواند 3 نوبت مد نظر گرفته شود. اما بسته به كارگاه مورد نظر اين تعداد كم نيز مي شود.

    ساعات كاري در هر شيفت مطابق با قانون كار بوده و معادل 44 ساعت در هفته مي باشد بدين ترتيب در دو هفته يكبار علاوه بر روزهاي جمعه روزهاي پنجشنبه نيز تعطيل خواهد بود. بنابراين با احتساب 52 روز تعطيل روز جمعه و 24 روز تعطيل روز پنجشنبه و 17 روز تعطيل رسمي، جمعاً از 365 روز سال 270 روز فعال كاري باقي خواهد ماند. ساعات كار هر شيفت 5/7 ساعت خواهد بود.

    جمع بندي مشخصات واحد:

    اين واحد يك سالن بافت در يك سالن توليدي دارد كه در يك بخش ماشين آلات ايراني و در بخش ديگر ماشين آلات خارجي مي باشد.

    ماشين آلات خارجي:

    نقشه دار 5/4 جين در ساعت

    شرح عملكرد سالن بافت و توليد سالانه واحد

    توليد براي يك شيفت در يك سال: 24300

    كارگاه بافت 2 شيفت فعال است 48600 = 2 × 24300

    تعداد روز كاري: 270 روز

    ساعت فعال روزانه: 5/7 ساعت

    5-3) ذكر نام اصلي و تجاري همراه با مشخصات فني، منابع تأمين و نقش هر يك از مواد اوليه در توليد محصول با افت ميزان ضايعات و ميزان مصرف ساليانه

    مواد اوليه مورد نياز همانطور در بخش قبل توضيح داده شد مواد اوليه مورد نياز عبارتند از: نخهاي مختلف مصرفي، مواد لازم جهت بسته بندي نظير كيسه پلي اتيلن، سلفون، مقوا، كارتن و .... قبل از هر چيز وزن جوراب براي اندازه كارتن و ديگر محاسبات لازم خواهد بود. جدول بروشور استاندارد 1364 ملي در دسترس مي باشد.

    وزن:

    ده جفت جوراب تحت شرايط قرار گرفته و سپس با دقت 5/0 گرم وزن مي شود. وزن هر جفت جوراب 15 گرم مي باشد. وزن يك جين جوراب اسپرتي: 12 جفت 300 گرم

    محاسبه مقدار مصرف ساليانه نخ:

    كش مصرفي براي ظرفيت سالانه براي هر جين جوراب 15 گرم

    Kg729= gr 729000= 15 × 48600

    درصد بافت جوراب اسپرتي : (70% پنبه، 30% نايلون)

    ضريب ضايعات× درصد پنبه× ظرفيت سالانه× وزن متوسط 12 عدد بدون كش= ميزان نخ پنبه

    Kg 528/10083= × 7/0× 2× 24300×285 = ميزان نخ پنبه

    Kg 512/432= × 3/0× 24300×285= ميزان نخ مصرف نخ نايلون

    محاسبه مواد اوليه مورد نياز براي بسته بندي:

    اكثر جورابهاي اسپرتي در كيسه هاي سلفوني نگهداري مي شوند و تعدادي از آنها در يك جعبه مقوايي قرار داده مي شوند و اين جعبه مادر درون يك كارتن قرار مي گيرد. هر 12 جفت جوراب در يك جعبه نگهداري مي شوند با توجه به توليد سالانه كه 48600 جين مي باشد به تعداد 48600 جعبه با ابعاد (10×20×35) سانتيمتر نياز مي باشد.

    كه با احتساب ضايعات 5 درصد به 51030 عدد جعبه نياز مي باشد اگر هر 10 جعبه در يك كارتن مادر قرار بگيرد به 4860 جعبه مادر با ابعاد (40×40×50) نياز مي باشد كه با احتساب ضايعات 5 % به 51030 عدد كارتن مادر نياز است. مقدار چسب مورد نياز براي چسباندن درب هر يك از كارتن ها 25 گرم چسب كاغذي است.

    با توجه به تعداد كارتن ها كه 4860 عدد مي باشد چسب مورد نياز 121500 گرم معادل 5/121 كيلوگرم مي باشد كه با احتساب ضايعات 5% حدود 575/127 كيلوگرم چسب مورد نياز است.

    جمع بندي محاسبات انجام شده و جدول مواد داخلي مورد نياز خط بسته بندي:

    6-3) بررسي و تحقيق در خصوص تعداد و مشخصات فني دستگاهها و تجهيزات خط توليد با ذكر ويژگيهاي ظاهري، انرژي مصرفي، سازندگان، كشورهاي سازنده شاخص بر اساس فرآيند منتخب و ترسيم نقشه استقرار ماشين آلات در خط توليد

    ماشين هاي بافت

    - مشخصات فني و ظرفيت توليد انواع ماشينهاي بخشهاي مختلف سالن توليد جوراب اسپرتي

    ماشين دوزندگي:

    وزن خالص: 90 كيلوگرم

    قدرت موتور: 45/1 كيلووات

    وزن كل: 170 كيلوگرم

    توليد: 40 دو جين در ساعت

    ماشين دانه گيري:

    ظرفيت: 20 دو جين در ساعت

    قدرت موتور: 45/1 كيلووات

    وزن خالص: 98 كيلوگرم

    وزن كل: 119 كيلوگرم

    - تعداد ماشين آلات مورد نياز

    7-3) تعيين مشخصات ضروري خدمات مورد نياز و تأسيسات عمومي شامل تأسيسات برق، آب، اطفاء حريق، اثاثيه و لوازم اداري، تأسيسات سوخت رساني، سرمايش و گرمايش و تهويه و ....

    در اين واحد توليدي نيازي به آزمايشگاه نيست. اما به طور كلي دستگاهها و تجهيزاتي كه براي يك چنين آزمايشگاهي نياز است شامل:

    دستگاههاي ايستيرون جهت اندازه گيري مقاومت نخ، دستگاههاي تعيين نمره نخ و .... است. همچنين اين واحد توليدي نياز به امكانات محدودي از لحاظ تعمير سرويس فني و نقايص غير اساسي دارد.

    جهت تعميرات اوليه دستگاهها و تجهيزات موجود در خط توليد و تعويض قطعات احتياج به ابزار آلاتي در حد يك جعبه آچار شامل: گيره ها، ابزار يراق، انواع آچار، انواع انبر و ... دارد.

    - برق مورد نياز خط توليد:

    برق مورد نياز خط توليد با توجه به مشخصات فني دستگاهها و توان مصرفي آنها محاسبه مي شود. اضافه مصرف برق خط توليد جهت حداكثر بار مصرفي در هنگام راه اندازي دستگاهها 30% در نظر گرفته شده است. برق مصرفي ماشين آلات خط توليدي به قرار زير است:

    برق مورد نياز كل واحد:

    براي روشنايي ساختمان به طور متوسط به ازاء هر متر مربع 20 وات براي سالن توليد و 10 وات براي انبارها در نظر گرفته مي شود. با توجه به مساحت سالن توليد و انبارها برق مورد نياز ساختمان، برق مصرفي معادل 39 كيلووات است.

    برق اضطراري واحد نيز حدود 2 كيلووات ثابت در نظر گرفته مي شود.

    - تجهيزات مورد نياز برق رساني

    انشعاب 39 كيلووات از شبكه سراسري

    - تأسيسات آب رساني

    آب مصرفي واحد شامل: مصرف كارگران در هر شيفت كاري كه بازاي هر نفر 150 ليتر در روز منظور مي گردد. بنابراين روزانه حدود 6/2 متر مكعب آب مصرف مي گردد. (تعداد پرسنل 17 نفر مي باشد). براي برآورده ساختن نياز آب واحد از لوله كشي استفاده مي شود.

    - تجهيزات اطفاء حريق:

    به منظور جلوگيري از خطرات ناشي از آتش سوزي و حفظ ايمني سالن توليد وجود دستگاه اطفاء حريق ضروري است و براي اين منظور 3 كپسول آتش نشاني لازم است.

    - سيستم ارتباطي

    2 خط تلفن مورد نياز مي باشد.

    - سرمايش

    جهت سرمايش از يك عدد كولر آبي 6000 استفاده مي شود.

    - گرمايش

    جهت گرمايش از يك دستگاه بخاري گازي استفاده مي شود.

    - تهويه

    جهت رفع آلودگي هاي سالن نياز به دستگاههاي تهويه است كه براي سالنهاي توليد به ازاي هر 150 مترمربع يك عدد دستگاه تهويه نياز است.

    - اثاثيه و لوازم اداري:

    يك سري شامل ميز و صندلي، كمد و فايل و .... مورد نياز مي باشد.

    - وسايل حمل و نقل:

    رسيدگي به امور تداركات و حمل و نقل در خارج از كارخانه توسط يك دستگاه وانت انجام مي شود كه به طور متوسط حدود 2 ساعت از سوي واحد حمل و نقل در اختيار اين واحد قرار مي گيرد.

    8-3) تجريه و تحليل و محاسبه تعداد نيروي انساني هر يك از سطوح مختلف (مديريت، كارگران ماهر، كارگران ساده)

    برآورد نيروي مورد نياز و تعيين پست سازماني يكي از اصول اساسي هر تشكيلات مي باشد و كارائي و اثربخشي آن نيرو به كاربردن صحيح و مؤثر از منابع نيروي انساني و مديريت بستگي دارد. نيروي انساني مورد نياز اين واحد توليدي مي توان به بخشهاي مديريت و كارگران تقسيم نمود.

    نيروي انساني اين واحد در 2 شيفت (ساعت مفيد 5/7 ساعت) در نظر گرفته مي شود.

    مديريت:

    مدير عامل، مديريت كارگاه بر عهده يك شخص است كه مسئوليت اداره كارگاه و خط توليد را بر عهده دارد.

    كاركنان خط توليد:

    10 نفر كارگر در نظر گرفته شده است. 6 نفر براي شيفت اول و 4 نفر براي شيفت دوم. 1 نفر كارگر خدمات در هر شيفت در نظر گرفته شده است كه در مجموع 2 نفر كارگر خدمات در نظر گرفته مي شود. طبق وزارت كار و امور اجتماعي و سازمان استخدامي كشور به منظور برآورد نسبتاً دقيق از پاداش، عيدي اضافه كاري احتمالي محاسبه حقوق سالانه بر مبناي 14 ماه در سال تعيين مي گردد. معادل 23% از كل حقوق پرسنل به هزينه بيمه سهم كارفرما مربوط مي شود (طبق قانون بيمه هاي تأمين اجتماعي) اين قرار به مجموع حقوق پرداخت شده به پرسنل اضافه مي شود.

    9-3) محاسبه كليه سطح زيربناي لازم براي سالن توليد، انبارها و ساختمان اداري

    - مساحت سالن توليد:

    با توجه به ابعاد دستگاهها و فضاي مورد نياز ما بين ماشين آلات كه با احتساب فضاي لازم براي ورودي و محصول و فضاي لازم جهت اپراتورهاي دستگاهها و مساحت كل لازم جهت تجهيزات مي باشد. در نتيجه مساحت سالن توليد بدست مي آيد.

    بنابراين مساحت سالن توليد برابر 97 مترمربع در نظر گرفته مي شود.

    - مساحت انبار مواد اوليه (موقت) :

    در اين طرح مواد جهت ذخيره يك ماهه در نظر گرفته مي شود و با توجه به مقدار مواد اوليه مصرفي واحد مساحت انبارها محاسبه مي گردد. با توجه به اينكه مواد اوليه شامل نخ، كيسه سلفون و كارتن مي باشد فضاي زيادي براي انبار مواد اوليه نياز نمي باشد و فضاي 12 متر مربع براي انبار مواد اوليه كافي مي باشد.

    - انبار محصول:

    انبار محصول يكماهه در نظر گرفته مي شود. با توجه به ميزان ظرفيت و اينكه هر 10 جعبه در يك كارتن مادر قرار مي گيرد و در سال 48600 جين جوراب توليد مي شود.

    جين در ماه 4050= 12 ÷ 48600

    هر جين در يك جعبه قرار مي گيرد پس 4050 جعبه در ماه نياز است. با توجه به اينكه هر 10 جعبه در يك كارتن مادر قرار مي گيرد 405 كارتن مادر مورد نياز است.

    عدد 405= 10 ÷ 4050

    با توجه به ابعاد كارتن مادر كه 40× 40× 50 سانتي متر است. مساحت اشغالي هر جعبه 2000 سانتي متر مربع مي باشد در نتيجه مساحت اشغالي توسط كارتن ها 810000 سانتي متر مربع مي باشد.

    سانتي متر مربع 810000= 2000 × 405

    كه معادل 81 متر مربع است. با توجه به ارتفاع كارتن كه 40 سانتي متر مي باشد اگر هر 6 كارتن را روي هم بچينند در نتيجه : 5/13 = 6 ÷ 81 متر مربع فضا براي انبار محصول نياز مي باشد.

    - مساحت زمين و عمليات ساختماني:

    مساحت كل زمين 3-2 برابر مساحت ساختمانها مي باشد. فضاي سبز 20% كل فضاي آزاد منهاي ساختمان ها و براي خيابان كشي و پاركينگ 35% اين فضا در نظر گرفته مي شود. خاكبرداري و تسطيح 400 متر مربع و فضاي سبز 200 متر مربع ديواركشي 210 متر مربع مي باشد.

    مساحت كل ساختمانها

    مقدمه

    به منظور تعيين ميزان سوددهي وشاخصهاي اقتصادي طرح، ابتدا لازم است بررسي هاي مالي كه مشتمل بر برآورد هزينه ها (كل هزينه هاي سرمايه اي، هزينه هاي مواد اوليه، تعميرات و نگهداري، بالاسري كارخانه، استهلاك) و تنظيم جداول مالي مي باشد، صورت گيرد. به منظور تعيين وضعيت مالي نيز مي بايست جداول سود و زيان، گردش وجوه نقدي و ترازنامه طرح براي دره معين (5 سال) پيش بيني و تنظيم گردد. اين جداول بايد همزمان و هماهنگ تكميل گردند. زيرا در آنها ارقام مشتركي وجود دارند كه نياز به همترازي خواهند داشت.

    تجزيه و تحليل وضعيت مالي طرح ايجاب مي نمايد تا پاره اي از نسبتها و شاخصهاي اقتصادي مطرح در صنعت نيز محاسبه شوند تا بر مبناي ميزان مطلوبيت هر يك از آنها (كه به شرايط خاص هر كشور مرتبط مي باشد)، ديدگاه كامل و جامعي نسبت به برآوردهاي مالي، اقتصادي و مباني آنها حاصل گردد.

    در اين فصل بر اساس برآوردهاي فني به عمل آمده در فصل سوم، با ارائه معيارهاي محاسبه هر يك از موارد برآورد سرمايه ثابت و در گردش و توضيح پيرامون هر يك، هزينه هاي ثابت و متغير طرح، پيش بيني و قيمت تمام شده و همچنين سود ساليانه طرح محاسبه گرديده است. سپس مهمترين شاخصهاي مالي و اقتصادي طرح مورد بررسي قرار گرفته اند. در خاتمه اين فصل، (ضميمه يك) محاسبات فني و مالي طرح را ارائه نموده، ضمن ارائه جدول سود و زيان، گردش وجوه نقدي و ترازنامه طرح و ارائه كاملي از شاخصهاي اقتصادي، توجيه پذيري طرح را به اثبات مي رساند.

    1-4 اطلاعات مربوط به سرمايه در گردش و برآورد آن:

    در اين قسمت بر اساس محاسبات و بررسي هاي فني به عمل آمده در فصل سوم، هزينه هاي مربوط به سرمايه در گردش واحد، از جمله مقدار و هزينه مواد اوليه مصرفي، تأمين انواع انرژي (آب، برق، سوخت و ...) ، خدمات نيروي انساني (حقوق، مزايا و بيمه كاركنان) و ساير موارد برآورد خواهند شد.

    1-1-4 برنامه توليد ساليانه:

    محاسبات و بررسيهاي مالي اين فصل بر اساس شرايط عملكرد واحد كه در بخش (4-3) تعيين شده است انجام مي شود. خلاصه اين اطلاعات در جدول (1-4) مشاهده مي گردد.

    جدول (1-4) شرايط عملكرد واحد

    تعداد روز كاري در اين واحد 270 روز در سال مي باشد كه در 2 نوبت كاري 5/7 ساعته در روز به فعاليت مشغول مي باشد.

  • فهرست و منابع دانلود طرح کسب و کار تولید جوراب ورزشی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

نمونه فایل آماده برای برآورد سرمایه لازم احداث کارخانه دانلود طرح کسب و کار تولید جوراب ورزشی, ارائه طرح کارآفرینی با موضوع دانلود طرح کسب و کار تولید جوراب ورزشی, پروژه کارآفرینی درباره دانلود طرح کسب و کار تولید جوراب ورزشی, نمونه طرح کسب و کار دانلود طرح کسب و کار تولید جوراب ورزشی, جدول هزینه راه اندازی مرتبط با دانلود طرح کسب و کار تولید جوراب ورزشی, Business plan با موضوع دانلود طرح کسب و کار تولید جوراب ورزشی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت